User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
63 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Akvaryum Balıkları

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Akvaryum Balıkları

arkadaşlar,
    çalıştığım şirketin ofisinde gün boyu yanlız olduğum için bir akvaryum kurup biraz da olsa yalnızlığımı atayım dedim. yaklaşık 1 yıldır lepistes melek neon gibi tropikal cinsleri besledim. şimdi heves giderek arttı ve 80cm lik akvaryumu 130 cm e büyüttüm. beslemek istediğim türe bir türlü karar veremiyorum. sizce en dayanıklı ve uzun süreli yaşamı olan balıklar hagileridir. mutlaka balık besleyen birleri vardır ve yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. discus istiyorum fakat temizlik ve bakımları için çok zaman gerekiyor.

okanturan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ciklet türüne geç derim evde 600 lt var iş yerinde 60 lt ikisinde de ciklet var sarı prenses ve yunus çok zevkli hayvanlar daha dün sezaryanla 25 yavru aldım
    ''AN'' 545 VTİ
    DR.ECU

recky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bencede cıglett cok keyıflılerr
    sezaryanı ozellıklee
    ebe oluyon dırekt
    sarı prenses cok buyuk bır akvaryum ıse yunus

BRETE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mono - Moonfish, Silver Moony, Mono Argentus, Fresh Water Mono Fish, Monodactylus argenteus

mono : tavsiye ederim acayip dayanıklı acı su balığıdır hasta olmaz denizde de yaşar tatlı suda da el kadar olur hızlı büyür deli gibi yem yer çok hareketlidir.

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    köpek balıgına geç abi
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı okanturan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ciklet türüne geç derim evde 600 lt var iş yerinde 60 lt ikisinde de ciklet var sarı prenses ve yunus çok zevkli hayvanlar daha dün sezaryanla 25 yavru aldım
    şu anda 20 yunus 6 sarıprenses çok oyun oynuyorlar her birinin ayrı karakteri var. büyüklerin hafif tepeleri var ama tepeli dedikleri ayrı bir cins mi acaba? yoksa benimkiler de büyüyünce öyle güzel olacaklar mı?

recky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tepelı olanlar kalıtelı erkek dıye bılıyorum

bırde zencı gıbı dudakları olanlar guzel oluyor
    amotorce

G.S.İ_07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Balık güzel bir hobidir .Ben size tatlı su için kolay bakıalcak malawi cinsi türleri öneririm.Ancak kolay diye birşey yoktur.En basit önerilen balıklara bile fazla yemleme ,düzenli su değişimleri ,camların temizliği vs yapılmazsa her balık zordur.Ben artık bu işin sonu olan deniz akvaryumlarıyla ilgileniyorum 1 yıldır.Ama tatlı suya göre daha çok bilgi ve emek ister.Bence
    size tatlı su da 130 cm boya chalenger (sahte köpek balığı ) cinsi yüzücü grup olan balıkları öenrirrim.Uzunluk da volta atarlar izlemesi zevkli olur.Filtrasyon da önemli tabi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    köpek balıgına geç abi
    ferit onlar deli gibi gezip duruyorlar. arkadaşımda var sevmiyorum tiplerini.

okanturan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RottingChrist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu anda 20 yunus 6 sarıprenses çok oyun oynuyorlar her birinin ayrı karakteri var. büyüklerin hafif tepeleri var ama tepeli dedikleri ayrı bir cins mi acaba? yoksa benimkiler de büyüyünce öyle güzel olacaklar mı?
    yunusların kalitesine göre değişiyor tepeli olanların dudaklarıda büyük oluyor f1 dedikleri yani saf sitrese gelmez çok ürkek balıktır ağzına yavru aldığında çok hassas davranman lazım yoksa salıyor hemn kumların ince ise oyun oynarlar sürtünerek
    ''AN'' 545 VTİ
    DR.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı G.S.İ_07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Balık güzel bir hobidir .Ben size tatlı su için kolay bakıalcak malawi cinsi türleri öneririm.Ancak kolay diye birşey yoktur.En basit önerilen balıklara bile fazla yemleme ,düzenli su değişimleri ,camların temizliği vs yapılmazsa her balık zordur.Ben artık bu işin sonu olan deniz akvaryumlarıyla ilgileniyorum 1 yıldır.Ama tatlı suya göre daha çok bilgi ve emek ister.Bence
    size tatlı su da 130 cm boya chalenger (sahte köpek balığı ) cinsi yüzücü grup olan balıkları öenrirrim.Uzunluk da volta atarlar izlemesi zevkli olur.Filtrasyon da önemli tabi.
    ilerki zamanlarda belki bir deniz akvaryumunu ben de düşünebilirim. daha fazla zaman ve bütçe ayırmak gerekiyor. ama her gördüğümde tek bir balığı bile dakikalarca izlemeye doyamıyorum.

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    chicled besle

hatta fazla olursa yavrulara talip olabilirim
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı okanturan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yunusların kalitesine göre değişiyor tepeli olanların dudaklarıda büyük oluyor f1 dedikleri yani saf sitrese gelmez çok ürkek balıktır ağzına yavru aldığında çok hassas davranman lazım yoksa salıyor hemn kumların ince ise oyun oynarlar sürtünerek
    benimkiler de tozu dumana katıyor hatta kayaları bile düşürüyorlar. yalnız birisi azını açıyor ve diğerinin azını içine alıyor kısa bir süre böyle duruyorlar çiftleşme videolarını izledim böle bir görüntü görmedim resmen birisi diğerinin dudaklarını azının içine alıyor. nededir acaba?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gerçekten öğrenci olarak zorluyor beni .Çok pahalı bir hobi bir araba parasına mal olabiliyor hele ki bilinçsiz başlarsanız kazıklıyorlar adamı malesef.Burada ekipmanlar önemli ve bunlar para tutar.Bende 90 * 50 * 40 + sump (yedek tank)65* 45 *35 toplam 275 lt marine tank var.İçeride 2 tane palyanço balığı ve damsel kaldı.Deniz yıldızım ve mercanlarımda vardı öldüler.Şu ana kadar iki küsür milyarım gitti en az ama buna değer.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    chicled besle

hatta fazla olursa yavrulara talip olabilirim
    zebra var bir sürü. lazımsa isterim arkadaştan o da verecek yer arıyordu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı G.S.İ_07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gerçekten öğrenci olarak zorluyor beni .Çok pahalı bir hobi bir araba parasına mal olabiliyor hele ki bilinçsiz başlarsanız kazıklıyorlar adamı malesef.Burada ekipmanlar önemli ve bunlar para tutar.Bende 90 * 50 * 40 + sump (yedek tank)65* 45 *35 toplam 275 lt marine tank var.İçeride 2 tane palyanço balığı ve damsel kaldı.Deniz yıldızım ve mercanlarımda vardı öldüler.Şu ana kadar iki küsür milyarım gitti en az ama buna değer.
    ya o palyaçolara hastayım inanılmaz güzel hayvanlar. bir de sadece o balığın girdiği bir bitki vardı başka balık girerse kapanıyor ve öldürüyor ama palyaçolar hep onun içinde geziyorlar. deniz akvarumu ayrı bir dünya.

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yıllar önce ufacık bi akvaryumda 100 ün üzerinde lepistesim vardı en az 30 tanede yavru

bi sabah baktığımda hepsini haşlanmış buldum ceyran kaçırmış ısıtıcı dahada beslemedim

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    amazon aruana (arowana) silver aruana bunları tercıh et hem sekıllı hemde uzun omurlu balıklar. cokta guzel ureme yapıyorlar. ama mutlaka 3 cıft falan al 6 adet yanı. cıft olarak al 3 dısı 3 erkek. cok keyıf alırsın beslemesı trıplerı donuslerı mukemmel
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet bende çok seviyorum onları,birde şöyle birşey vardır;deniz balıklarının karakterleri vardır ,yani balığın morali bozulursa yem almaz kendini öldürür ,strese girebilir eşinden ayrılabilir.Clown cinsi denir palyaço balıklarına yaklıaşık 25 türü vardır.Bendekiler Maroon clown türüdür en büyüynei ve saldırgan olanlarıdır.Yaşadıkları bitkiye anemon denir.Bu anemonlar fotosentetik canlılardır ve tentrekülleri yardımıyla sudaki phaplanktonlarla (mikroorganizma canlılarıyla) beslenirler.Zehirlidir kolları başka balıkları öldürü ve yer eveten çok sevdikleri buble anemon dur.Palyaçoların anemonda yaşamalarının sebebide iyi yüzücü değillerdir tür olarak kendilerini onun içinde güvende hissederler.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)