PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kış sporları ile ilgilenenler buraya...

tequila818
09-01-2011, 20:28
arkadaşlar uzun süredir araştırıyordum en sonunda cesaretimi topladım ve snowboard yapmaya başladım. Bu zamana kadar boşuna vakit kaybetmişim beklemekle. İnanılmaz zevkli, şu anda sağım solum ağrı içerisinde ama haftaya tekrar dağa çıkmayı düşünüyoum. Aramızda benden başka yapanlar da illaki vardır. Buradan bilgi alışverişinde bulunabiliriz. Hangi ekipmanları kullanmamız gerekir, hangi pistler yeni başlayanlar için uygun gibi...

yavuz364
09-01-2011, 20:33
Çok çok yeni başlıyorsanız ve ailecek sakin bir tatil istiyorsanız kesinlikle Gerede Esentepe oteli tavsiye ederim..
Pist açısından profesyonel ve pist dışına çıkma gibi düşünceleriniz var ise Kartepede o tür imkanlar çok fazla..
Uludağın havası çok serttir ve birçok kişiyi çarpar o yüzden genelde tavsiye etmem, kartalkaya da genelde kalabalık ve fiyat biz istanbulda olduğumuz için yol açısından uzak geliyor...

yaklaşık 12 senedir kayak yapıyorum, 5 senedir de board yapıyorum, ikisinin de yeri çok başka :)
Eğer kaydığınız yerde ezilmemiş ve bol kar varsa board çok daha eğlenceli, birde daha dik yerlerden board ile daha kolay inebilirsiniz.. Ama buzlu zeminlerde ve az eğimle yerlerde kayağı tercih ederim :)

Marka olarak birçok marka var, ben boardda Burton ayakkabı ve pratik çıkabilen bağlamalarını kullanıyorum.. board ise rossignol..
Kayakta da yine rossignol genelde standart kullanıcılara hitap ediyor :) ilk etapta markadan ziyade Slalom modeli olması ve indirimde olması yeterli :) zaten kötü diyebileceğimiz markalar da yok...

redbaron
09-01-2011, 20:46
tavsiyem beceren pistinde kayma,biliyorsun cok kalabalik ve yarim saatte cikip 2 dakkada bitiyor,acemi dolu,eger cok acemiysen 2-3gun becerende acemiligini at sonra ikinci bolgeye git,aldigin zevk iki katina cikar garanti, . zaten uludagda uzun pist yok, ikinci bolge az cok tatmin ediyor. Bende 15 senedir kayak yapiyorum aklimda hep board vardi ama bir senemi acemilikle ziyan etmiyim diye bir turlu girisemedim o ise. uludagdanda sIkldim abuk sabuk pistlerinden,artik bulgaristan avusturya falan kafaya koydum. bence yeni basladiysan ekipman almana gerek yok,hepsini kirala. acemiligi atinca board alirsin.

tequila818
09-01-2011, 20:46
yavuz ben Bursa'da olduğum için Uludağ çok hesaplı oluyor. Çıkış 5 litre iniş 0.3 litre falan yakıyor. :) şimilik kiralıyorum boardu. Set olarak almak istiyorum burton çok pahalı. Daha uygun komple set olarak ne önerirsin başlangıç seviyesi için? direk link atarsan 10 numara olur. Bir de boardu aracın tavanına koymak için portbagaj tarzı bir şey almak istiyorum. Board kiralamak çok kötü. Senden önce 1 milyar kişinin giydiği bir ayakkabıyı giyiyorsun.

BoraRS
09-01-2011, 20:53
Ben de yaklaşık 4 senedir kayıyorum. Board henüz hiç denemedim. Normal kayak yapıyorum. Şimdilik kiralamak daha mantıklı geliyor. Fisher kullanıyorum kiralarken de. Yeni tip olanları oldukça kullanışlı.

Hayatımda sadece bir kere Uludağa gittim kayağa onda da Pajero 2500 V6 Dizel vardı bende ve o gece Uludağa son 10 yılın en sert karı yağmıştı ve benim arabanın mazot donmuştu rezil olmuştum. Arabayı orada bırakıp ordan bi Lada Niva kiralayıp eve dönmüştüm. Pistleri aşırı kalabalıktı.

Son 3 senedir Kartepede kayıyorum. Sapanca Kırkpınarda ufak bi dağ evim var. Maşukiyeye 10 dakka. Maşukiye' den 30 liraya kayak takımlarını kiralayıp 20 dakikada tepeye çıkıveriyorum. Genelde pistler güzel ve boş oluyor.

Bence çok güzel bir spor. Çok iyi terletiyor ve keyif veriyor. Yakında board da denemek istiyorum bakalım kısmet.

tequila818
09-01-2011, 20:55
acemiyim ama eninde sonunda alacağım board. Ne kadar çabuk alırsam o kadar az kira vermiş olurum. Yani acemiyim diye boarda bi şekilde zarar verme şansım mı var? Dediğim gibi en kötüsü başkasının ayakkabısını giymek.

tequila818
09-01-2011, 20:57
Ben de yaklaşık 4 senedir kayıyorum. Board henüz hiç denemedim. Normal kayak yapıyorum. Şimdilik kiralamak daha mantıklı geliyor. Fisher kullanıyorum kiralarken de. Yeni tip olanları oldukça kullanışlı.

Hayatımda sadece bir kere Uludağa gittim kayağa onda da Pajero 2500 V6 Dizel vardı bende ve o gece Uludağa son 10 yılın en sert karı yağmıştı ve benim arabanın mazot donmuştu rezil olmuştum. Arabayı orada bırakıp ordan bi Lada Niva kiralayıp eve dönmüştüm. Pistleri aşırı kalabalıktı.

Son 3 senedir Kartepede kayıyorum. Sapanca Kırkpınarda ufak bi dağ evim var. Maşukiyeye 10 dakka. Maşukiye' den 30 liraya kayak takımlarını kiralayıp 20 dakikada tepeye çıkıveriyorum. Genelde pistler güzel ve boş oluyor.

Bence çok güzel bir spor. Çok iyi terletiyor ve keyif veriyor. Yakında board da denemek istiyorum bakalım kısmet.

Ben de acemiliğimi attıktan sonra, yavuzun da dediği gibi bulgaristan'a falan gitmek istiyorum. Çok ucuza denk geliyormuş turlar. Birkaç arkadaşla konuşmuştum. Şimdilik çok çok yeniyim. Öncelikle korumalıkları alacağım. Bilek ve bel için. Şu an her yerim mor. :)

BurakCengizhanoğlu
09-01-2011, 21:30
İlk kez geçen kış kaydım yakın arkadaşlarıla gitmiştim uludağa.Çok zevkli tatilde yine gitmeyi düşünüyoruz ama bu sefer kartalkayayı denicez inş..

deniz
09-01-2011, 21:35
subatta sezonu acıyorum eger kartalkayaya gelen oluyosa kayak bulusması yaparız :)

zorbeykesman
09-01-2011, 21:47
7 senedir board yapıyorum.
Bu işin en iyisi Burtondır.
Beceren kadar gereksiz bir pist yok teleski ile çıkarken devamlı çukurlar var.
Ben Kuşaklıkaya ve Maden hastasıyım afterski partilere gitmicek olsam hayatta kullanmam Beceren pistini.
Ekipman olarak en başta kıyafetlerini tamamla bence.
Sonra gözlükle devam et sonra snowboard botunu al snrada boardunu alırsın.
Ben şu an finallerim bitsede kaymaya gitsem diye sabırsızlanıyorum.
Ama boardcu adam off pistte kayar bu zevklidir çok.
Boardun iki çeşiti var freestyle ve freeride olarak.
Freestyle daha çok hoplama zıplama die tabir ettiğimiz şeyler.
Freeride ise bol karda rahat etmenizi sağlar.

Alican
09-01-2011, 21:48
Kaymayı Sarıkamışta öğrendim bende. İmkanı olanların gitmesini tavsiye ederim
Sarkam Kayak Merkezi (http://www.sarikamis.org/sarikamis_kayak_merkezi.html)

BurakCengizhanoğlu
09-01-2011, 22:07
6 şubatta istanbuldan gidiyoruz Kartalkayaya biz 2 araba inşallah gelmek isteyen arkadaşlarımız olursa irtibata geçerlerse sevinirim

deniz
09-01-2011, 22:10
6 şubatta istanbuldan gidiyoruz Kartalkayaya biz 2 araba inşallah gelmek isteyen arkadaşlarımız olursa irtibata geçerlerse sevinirim

kalıcakmısınız ?

coyete
09-01-2011, 22:12
benim bildiğim bu işlerin piiri melii dir ama oda banlandı :D

BurakCengizhanoğlu
09-01-2011, 22:13
kalıcakmısınız ?

Kartalkayaya hiç gitmedik .Nerde kalınır ne kadar para harcanır o yüzden şu anda günübirlik olarak gözüküyo ama eğer cüzdanımıza uyarsa kalabilirizde?Sizdemi gidiyosunuz?

BurakCengizhanoğlu
09-01-2011, 22:19
kalıcakmısınız ?

Kartalkayaya hiç gitmedik .Nerde kalınır ne kadar para harcanır o yüzden şu anda günübirlik olarak gözüküyo ama eğer cüzdanımıza uyarsa kalabilirizde?Sizdemi gidiyosunuz?

coyete
09-01-2011, 22:19
benim bildiğim kartalkaya pahalı geceliği 350 liradan başlıyor

TarikS
09-01-2011, 22:24

Kartepe'yi merak ediyordum, uygun gorunuyor bu yazdiklariniz :) Musait zamanda gidip denemek lazim, tesekkurler:icon_tup:

mrtngn
09-01-2011, 22:28
Bende ilk defa 2 sene önce kartepede board denedim.Hayatımda hiçbirseyden bukadar zevk aldığımı hatırlamıyorum...

Ben gittiğimde kar baya sert ve buzlu durumdaydı 1hafta adam gibi yürüyemedim..Düşmekten takla atmaktan bıkmış dereceye geldim ve o halde bile acayip zevkliydi:D:D Yeni yağan karın üzerinde kaymak dahada zevkli.

Ve en çok yandığım dibimizde Uludağ var ama gidip kayamıyoruz :):)

mrtngn
09-01-2011, 22:31
Kartepe'yi merak ediyordum, uygun gorunuyor bu yazdiklariniz :) Musait zamanda gidip denemek lazim, tesekkurler:icon_tup:

Kartepe'ye tatil günleri ve özel günler dışında gitceksin.Sakin olacak ve kalabalık olmıcak offf diyorum:rolleyes: Sanki pistler tüm alanlar seninmiş gibi :)

Çıkarken Maşukiye'de yol üzerinde uygun fiyata kayak takımlarıda kiralanabiliyor.

Edit:Orda bulunan Greenpark otelde son derece rahat ve güzel daha ne olsun :)

coyete
09-01-2011, 22:34
resim ekleyinde görelim :)

BurakCengizhanoğlu
09-01-2011, 22:37
Kartepede olabilir aslında, Otobandan kapatsak 1 saat..

yavuz364
09-01-2011, 22:42
evet kartepe neredeyse en ekonomik olanı, sınavlar bitsin de giderken ararım :D :D

coyete
09-01-2011, 22:43
hiç resminiz yokmu ?

yavuz364
09-01-2011, 22:44
ne resmi ?? Kayarken çok resim var ama pist hakkında pek bilgi verici resimler değil..

hiç resminiz yokmu ?

BurakCengizhanoğlu
09-01-2011, 22:45
evet kartepe neredeyse en ekonomik olanı, sınavlar bitsin de giderken ararım :D :D

İnsan bizide arar yavuz :) Takılırız peşine:)

coyete
09-01-2011, 22:46
ne resmi ?? Kayarken çok resim var ama pist hakkında pek bilgi verici resimler değil..

pm at msn adresini sana faydalı bilgiler veriyim :)

TarikS
09-01-2011, 22:57

ara kardesim bi gazla gidelim valla ya :D yanima adam ariyorum zaten birinin gazlamasi lazim :hahaha:

deniz
09-01-2011, 22:58

bende gıtcem ama tarıhı bellı degıl
gunu bırlıkde pek deymıyo kartalkaya cok yorucu oluyo yol uzun gıtmısken kalmak lazım .
subatta orencılerın tatılı bıttıgı zaman gecelık tek kısı 180 tl ets ıle bılgınız olsun.

BurakCengizhanoğlu
09-01-2011, 23:05
Kartalkaya yerine kartepede olabilir aslında?

yavuz364
09-01-2011, 23:05
Ararım abi o da laf mı şimdi :)

İnsan bizide arar yavuz :) Takılırız peşine:)

yavuz364@hotmail.com merak ettim nasıl bilgilermiş :)

pm at msn adresini sana faydalı bilgiler veriyim :)

Ya ben hersene gidiyorum, illaki giderim bu sene de :) Eğer arabaları satmamış olursak ta bi tane quattro bi tane impreza var :D piste bile arabayla çıkarız artık... Helikopterle atlayanlar gibi, zirvede arabadan ineriz :D

ara kardesim bi gazla gidelim valla ya :D yanima adam ariyorum zaten birinin gazlamasi lazim :hahaha:

deniz
09-01-2011, 23:07
Kartalkaya yerine kartepede olabilir aslında?

valla kartepeye hıc gıtmedım.
gıdenler bır bılgı verırse ne sekıl yapılır nerde kalınır nasıldır : ) orası hakkındada bır bılgımız olsun

coyete
09-01-2011, 23:16
kartepe güzeldir biz genel olarak gittiğimizde pist dışında kayıyoruz uludagdan guzeldir bol kar falan filan rampa yapıyoruz deli gibi atlıyoruz :)

BurakCengizhanoğlu
09-01-2011, 23:17
evet iyi olur. Gidersen haber ver yavuz mutlaka :)

yavuz364
09-01-2011, 23:36
yalnız bi sorun var ya :)
Benim arabada sunroof olduğu için Kayak bağlama aparatı takılmıyo :D
buna bi çözüm bilen var mı ??

evet iyi olur. Gidersen haber ver yavuz mutlaka :)

Tayfun-E30
10-01-2011, 05:05
Kartepe cok guzel, board alirken en onemli sey baglamalar bence, tavana magnetli aparatlar var gayet kullanisli...

BoraRS
10-01-2011, 06:50
Size Kartepe hakkında ufak bir tüyo ;)

Kartepeye çıkmadan Maşukiyenin merkezinde Penguen Kayak takımları dükkanını sorun. Maşukiye merkezdedir. Çocuğun adı Emre. Gerçekten inanılmaz ilgili, müşterisine çok saygılı ve işini çok seven bir arkadaştır. Fiyatları da çok makuldür. En son marka en son model kayaklar ve boardları kiralıyor. Kartını alırsanız istediğiniz zaman gitmeden bi tel açar dağdaki kar, pistlerin durumu ve kalabalıklık durumunu öğrenir ona göre gidersiniz. Eldiveninden tutun da kayak pantolonuna, gözlüğüne kadar herşey var elemanın dükkanında.

Ben hep öyle yapıyorum.

XSi
10-01-2011, 07:05
en son geçen sene uludağ beceren pistinde board yaparken pist dışından pistin içine atladığım bir anda durmuş olan acemi bir arkadaşın batonu kafamda kırıldı..

evet yanlış okumadınız yere saplanmış ve eleman tarafından tutulan batona kafa atmak suretiyle ikiye böldüm :)

o yüzden beceren pistini sevmiyorum hiç.. kalabalık oluyor pist, hadi onu idare ettin sırada kuyruk oluyor..

ikinci bölge çok güzel geliyor bana, her zorluğa göre pist de var..

kartepe ye gitmek istiyorum ama giden 1-2 arkadaşın negatif yorum yapmıştı, bu konuda okuduğum pozitif yorumlardan sonra gidesim geldi..

doğru düzgün kar yağsada gitsek..

tequila818
10-01-2011, 07:08
7 senedir board yapıyorum.
Bu işin en iyisi Burtondır.
Beceren kadar gereksiz bir pist yok teleski ile çıkarken devamlı çukurlar var.
Ben Kuşaklıkaya ve Maden hastasıyım afterski partilere gitmicek olsam hayatta kullanmam Beceren pistini.
Ekipman olarak en başta kıyafetlerini tamamla bence.
Sonra gözlükle devam et sonra snowboard botunu al snrada boardunu alırsın.
Ben şu an finallerim bitsede kaymaya gitsem diye sabırsızlanıyorum.
Ama boardcu adam off pistte kayar bu zevklidir çok.
Boardun iki çeşiti var freestyle ve freeride olarak.
Freestyle daha çok hoplama zıplama die tabir ettiğimiz şeyler.
Freeride ise bol karda rahat etmenizi sağlar.

beceren pistinin altlarında kayanlardan çok eller arkada yürüyen abiler, teyzeler var :) ama çok acemi olduğum için orada denedim. Birinci bölgede becerenden başka zor olmayan bir pist var mı? pantalon aldım ve montum vardı su tutmayan kaz tüyü kayak montu gibi onu giydim. scott gözlükler nasıl onlar çok güzel ama çok pahalı. sırada gözlük var. Daha sonra bilek ve sırt koruması alacağım. Yalnız kiralanan boardlar cidden çok leş. 2-3 hafta kiralayıp direk kendi boardumu almak istiyorum.

XSi
10-01-2011, 07:17
beceren pistinin altlarında kayanlardan çok eller arkada yürüyen abiler, teyzeler var :) ama çok acemi olduğum için orada denedim. Birinci bölgede becerenden başka zor olmayan bir pist var mı? pantalon aldım ve montum vardı su tutmayan kaz tüyü kayak montu gibi onu giydim. scott gözlükler nasıl onlar çok güzel ama çok pahalı. sırada gözlük var. Daha sonra bilek ve sırt koruması alacağım. Yalnız kiralanan boardlar cidden çok leş. 2-3 hafta kiralayıp direk kendi boardumu almak istiyorum.

board a para verme sonra sıradayken biri üstünden geçer :rolleyes: %95 kiralık olduğu için kimse başkasının bordu / kayağı temizdir, çok para vermiştir aman sırada dikkatli olayım diye düşünmüyor.. pistte olmayan çizikler lift sırasında oluyor..

board almak yerine bot ve bağlama düşünebilirsin sadece..

bağlamada da benim önerim "flow" bağlamalar.. bunlarda cırt cırt yok, rahatça giyip çıkartabiliyorsun.. bende günün birinde alırsam flow bağlama alırım..

Jam da Joker
10-01-2011, 07:29
Bende 20 senedir severek kayıyorum :D
91-96 arası 5 sene kayak yaptıktan sonra 96 yılında boarda başladım. Kayakla geçen yıllarıma üzüldüm. Ozamanlar Kartalkayada board kiralanmıyordu bile insanlar snowboardu tehlikeli buluyordu. Şimdi board yapanların sayısı daha fazladır..
Her sene Kartalkayaya giderim Dorukkayada hiç kalmadım hep Kartal otelde kalırım.
1 sene Erzurum Palandökene gittim gerçekten çok güzeldi onun dışında 5-6 kere Uludağa gitmişimdir ama kaymak için dağa giden insanlar Uludağ yerine Kartalkayayı tercih ederler.. Kartepeye 1 sefer gittim otelde kalmadım fakat ski-pass ücretleri pahalıydı. Günübirlik gelenlerden iyi para kazanıyorlar.
Ekipman olarak zamanında Nidecker almıştım artık değiştirme vakti geldi ayarlayabilirsem bu sene veya seneye Burton Vapor veya Method almayı düşünüyorum. Yeni başlicak veya ucuz ekipman arayanlar için Nideckerı tavsiye ederim senelerdir çok kahrımı çekti..
Konu güzel olmuş bir kaç fotoğraf ile renklendirelim :)

Wheelie
http://img338.imageshack.us/img338/135/69650.jpg
Backside Grab
http://img515.imageshack.us/img515/2592/058qh.jpg

vkarayel
10-01-2011, 07:48
Bursa Uludağa haftasonu gidecek varsa beraber gidelim,Ben her haftasonu gidiyoru, Hem tanışırız hem tek araba gitmiş oluruz.

XSi
10-01-2011, 07:54
Bursa Uludağa haftasonu gidecek varsa beraber gidelim,Ben her haftasonu gidiyoru, Hem tanışırız hem tek araba gitmiş oluruz.

pist durumu nasıl şu anda abi..

ben devlet meteroloji işlerininin sitesine bakıyorum kar seviyeleri düşük gözüküyor?

yavuz364
10-01-2011, 08:46
Aynen siz yazınca aklıma geldi :D benim boarda da Flow var, o kadar memnunum ki, ayakkabıyı çıkartmak 5 saniye bide değil :)

bağlamada da benim önerim "flow" bağlamalar.. bunlarda cırt cırt yok, rahatça giyip çıkartabiliyorsun.. bende günün birinde alırsam flow bağlama alırım..

YALIM
10-01-2011, 09:10
12 senedir snowboard yapıyorum..
Board'da malzeme Burton'dur.. Burton custom kullanıyorum..
Hafta sonu Uludağ'daydım, Kuşaklıkaya çok bozuk ve taşlıktı. Beden terbiyesinden kaydık, daha iyi ve bolkardı.
Maden'den de iki iniş yaptık ama soğuktu çok.
Kar berbat Uludağda şu an için, acil yağması lazım.
Kar iyiyken Uludağda en keyifli yer Kuşaklıkaya'dır.
Kolay gelsin.. :)

miniks
10-01-2011, 09:10
bende bu hafta baslıcaktım nasıp olmadı. onumuzdekı haftada baska planım var. ondan sonrakı ınsallah board a baslıcam.

BoraRS
10-01-2011, 09:17
Kartepede yaklaşık 1 metre civarı kar vardı yılbaşında. Gayet de güzel taze kardı. Pistler de çok boştu.

BoraRS
10-01-2011, 09:56
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs795.ash1/168587_476868219021_709589021_5830291_6043719_n.jp g

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs070.snc6/168046_476868399021_709589021_5830300_6053401_n.jp g

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs774.ash1/166475_476868639021_709589021_5830310_3406339_n.jp g

Bunlar kartepeden bu yılbaşı çektiğim fotolar.

XSi
10-01-2011, 10:16
Aynen siz yazınca aklıma geldi :D benim boarda da Flow var, o kadar memnunum ki, ayakkabıyı çıkartmak 5 saniye bide değil :)

değerini lift kuyruğunda ayakta acemilerin arasında bekleyen board cu bilir ;)

BurakCengizhanoğlu
10-01-2011, 10:35
yavuz bana snowboard ogretsene knka bi tek onu denemedim:)

vkarayel
10-01-2011, 13:48
pist durumu nasıl şu anda abi..

ben devlet meteroloji işlerininin sitesine bakıyorum kar seviyeleri düşük gözüküyor?

Pistler 2 haftadır açık, 60-70 cm kar var sorun olmuyor. Bu hafta güneşli olucakmış Uludağ .. Gelirsen mesaj at beraber çıkarız ...

yavuz364
10-01-2011, 15:57
öğretiriz ayıp ediyosun, 4-5 senedir hocalığa da başladım zaten :D

ya benim de hiç resmim yok :S hep fotoğrafçı olduğum için :D

Birşey daha söyliyim, quattro ile Kara çıkınca, sen dağın tepesinde noter aricaksın ben de satmaktan vazgeçicem :D hehe

yavuz bana snowboard ogretsene knka bi tek onu denemedim:)

redbaron
10-01-2011, 17:42
bende 30 ocakta cikicam daga o tarihlerde cikan olursa mesaj atabilir.Suan kayan arkadaslar var, fakat kar kalitesi guzel degilmis,az kar varmis.Bu zamana kadar bu kadar az kar olmasi sasirtici genelde bu zamanlarda dagda en az 1m olurdu ocak sonu 2 metreyi gecerdi,bu sene kis ilik gececek gibi.

coyete
10-01-2011, 18:47
hafta sonu gidelim :)

xcel
10-01-2011, 21:00
10 yıldır kayak, 3 yıldırda snowboard yapıyorum. fotolar geçen sezondan. bu sene sezonumuz yeni açıldı. özellikle hafta sonları kalabalık oluyor ancak yinede kaçıp rahat rahat kayabileceğiniz alanlar bulmanız mümkün. öyle iki gün için 150-200 km yapana kadar atlayın uçağa gelin buraya. illa dağda kalacağım demezseniz şehir merkezinde 50-70 TL civarı güzel mekanlar var. bu arada çarşıdan pist başı 10 km/8-10 dk :D :icon_tup: lift ücretimizde günlük 20 TL idi geçen sene :hahaha: ben ücret vermediğim için bu sene kaç bakmadım.

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs368.snc3/23714_343592164287_583339287_3459696_665958_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs368.snc3/23714_343592214287_583339287_3459699_4930904_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs368.snc3/23714_343592239287_583339287_3459700_7140593_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs428.ash1/23714_343614994287_583339287_3459707_3153926_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs368.snc3/23714_343615044287_583339287_3459708_4312931_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs368.snc3/23714_343615164287_583339287_3459711_263425_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs388.snc3/23714_343642329287_583339287_3459748_8145420_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs428.ash1/23714_343642349287_583339287_3459749_6567823_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs428.ash1/23714_343642379287_583339287_3459750_7666557_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs368.snc3/23714_343674994287_583339287_3459836_1319034_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs428.ash1/23714_343675104287_583339287_3459839_6504911_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs459.snc3/26261_343704979287_583339287_3459940_6708869_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs479.snc3/26261_343705044287_583339287_3459942_8170246_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs479.ash1/26261_343705009287_583339287_3459941_6802948_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs479.snc3/26261_343705104287_583339287_3459944_4006877_n.jpg

BurakCengizhanoğlu
10-01-2011, 21:07
öğretiriz ayıp ediyosun, 4-5 senedir hocalığa da başladım zaten :D

ya benim de hiç resmim yok :S hep fotoğrafçı olduğum için :D

Birşey daha söyliyim, quattro ile Kara çıkınca, sen dağın tepesinde noter aricaksın ben de satmaktan vazgeçicem :D hehe

Bende ondan korkuyorumya..Biz önden çekişlerle yırtınırken sen çatır çatır çıkıcaksın sonra kendimi parçalıycam :D

MUTLU RAFİ
11-01-2011, 08:29
10 yıldır kayak, 3 yıldırda snowboard yapıyorum. fotolar geçen sezondan. bu sene sezonumuz yeni açıldı. özellikle hafta sonları kalabalık oluyor ancak yinede kaçıp rahat rahat kayabileceğiniz alanlar bulmanız mümkün. öyle iki gün için 150-200 km yapana kadar atlayın uçağa gelin buraya. illa dağda kalacağım demezseniz şehir merkezinde 50-70 TL civarı güzel mekanlar var. bu arada çarşıdan pist başı 10 km/8-10 dk :D :icon_tup: lift ücretimizde günlük 20 TL idi geçen sene :hahaha: ben ücret vermediğim için bu sene kaç bakmadım.

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs368.snc3/23714_343592164287_583339287_3459696_665958_n.jpg

30 OCAKTA Erzurumdayım hem olimpiyatları izliycem birazda kayak yaparım 12 gün ordayım telini mesaj at görüşelim

YALIM
11-01-2011, 09:23
Ahhh Ejderrr!!
Erzurum başkadır be, hele bir de kar çoksa.
Erzurumda askerde tam 1 sene kaldım ve her hafta sonu kaydım... Halen de fırsat buldukça giderim..
Ama dağ otellerinde kalmak isterseniz oraya vereceğiniz otel ve uçak parası ile çok rahat Alplere gidip kayabiliyorsunuz.. Biz artık grup seyahatlerinde Zermatt-isviçre taraflarına yönelmeyi düşünüyoruz, Palandökene veya Sarıkamışa gideceğimize.

sercio
11-01-2011, 10:19
5 Yıldır snowboard yapıyorum Her hafta sonu uludağ'dayım beklerim :)

Saro-Ş
11-01-2011, 10:23
4 senedir kayıyorum bu sene board yapıcam inşallah daha önce bir kere denedim zorlandım kastım ama kendimi :D kolay mı ? :D

yavuz364
11-01-2011, 10:28
sistemi öğrendikten sonra kolay ama öğrenene kadar oltukça çevik bir vücut lazım, öğrendikten sonra da dayanıklı ve biraz da güçlü olsanız ii olur :)

4 senedir kayıyorum bu sene board yapıcam inşallah daha önce bir kere denedim zorlandım kastım ama kendimi :D kolay mı ? :D

Saro-Ş
11-01-2011, 10:32
sistemi öğrendikten sonra kolay ama öğrenene kadar oltukça çevik bir vücut lazım, öğrendikten sonra da dayanıklı ve biraz da güçlü olsanız ii olur :)

ben dümdüz giderim sorun yok :D ama dur ve dön demeyin :D

clioGT
11-01-2011, 10:53
kartepede kayak işine başlayasım var...

BurakCengizhanoğlu
11-01-2011, 12:19
Nabalım yavuz? Tech Kartepe etkinliğimi yapalım kendi aramızda :)

yavuz364
11-01-2011, 12:35
yapıcaz yapıcaz ama benim finallerim bitene kadar sen şu videolarla idare et :D sol tarafta devamlı quattro snow videoları var, ordan git :D
YouTube - B5 Audi S4 biturbo quattro Stage III in deep wet snow... (http://www.youtube.com/watch?v=Zt_7KTG9iyc)

Nabalım yavuz? Tech Kartepe etkinliğimi yapalım kendi aramızda :)

BurakCengizhanoğlu
11-01-2011, 12:47
yapıcaz yapıcaz ama benim finallerim bitene kadar sen şu videolarla idare et :D sol tarafta devamlı quattro snow videoları var, ordan git :D
YouTube - B5 Audi S4 biturbo quattro Stage III in deep wet snow... (http://www.youtube.com/watch?v=Zt_7KTG9iyc)

Mavi pek bi tatlı be yavuz yapma bunu bana :(

tequila818
11-01-2011, 20:02
arkadaşlar cumaya kadar yine kar yağmayacak ve yavaşta olsa bir miktar kar eriyecek. Bu haftasonu Uludağa çıkılır mı sizce? Geçen idare ederdi.

xcel
11-01-2011, 20:53
30 OCAKTA Erzurumdayım hem olimpiyatları izliycem birazda kayak yaparım 12 gün ordayım telini mesaj at görüşelim

abi okullar yarıyıl tatilindeyken hanımla antalyaya inelim diyoruz bizde o tarihlerde. geldiğinizde erzurumda olursam tanışmayı çok isterim sizinle. :)

Oconner
11-01-2011, 21:04
kış sporum buzun ustunde kaymak ve kardan karı yapmak D:

Ümit
12-01-2011, 00:06
bende 7 8 senedir kayak yapiyorum 1 senede board yaptim zor geldi alismistim ama gelistirmek icin vakit kaybetmek yerine iyi bildigimi yapiyim dedim.ama kesinlikle board cok daha zevkli kayaktan.bu senede 30 ocak ta uludagda olucam bir kac gun.orada olanlar varsa haberlesip dagda gorusebilirz.

tequila818
13-01-2011, 21:03
Arkadaşlar bir sitede araştırdım board ile ilgili büün aksesuarlarını insanlar ebayden veya başka sitelerden alıyorlar. 150 euroya kadar sanırım devletin vergi alma hakkı yokmuş ve DHL in easy shop diye bir sistemi varmış. Bu sistemi kullananlar var mı aramızda? Örnek vermek gerekirse TR de bir çok kayak gözlüğü 200 lira civarında iken Ebay'de aynı gözlükler 30-40 dolar civarında.

yavuz364
13-01-2011, 21:06
evet ben son 2 yıldır flan türkiyeden kalem bile aldığımı hatırlamıyorum :)
en son ayakkabı aldım..
ama gümrük riski herzaman var tabii..

Arkadaşlar bir sitede araştırdım board ile ilgili büün aksesuarlarını insanlar ebayden veya başka sitelerden alıyorlar. 150 euroya kadar sanırım devletin vergi alma hakkı yokmuş ve DHL in easy shop diye bir sistemi varmış. Bu sistemi kullananlar var mı aramızda? Örnek vermek gerekirse TR de bir çok kayak gözlüğü 200 lira civarında iken Ebay'de aynı gözlükler 30-40 dolar civarında.

tequila818
13-01-2011, 21:10
evet ben son 2 yıldır flan türkiyeden kalem bile aldığımı hatırlamıyorum :)
en son ayakkabı aldım..
ama gümrük riski herzaman var tabii..

easy shop u kullanıyor musun peki? kullanıyorsan biraz bilgi verir misin? ben board gözlüğü almak istiyorum yurtdışından. Gümrük riski derken gümrüğe takılsa bile 150 euro 1000 euro arası yanılmıyorsan yüzde 18 vergi alıyor devlet. 150 euro altındaki malzemeler için vergi alma hakkı yokmuş. yani ben 60 dolara gözlük alsam ebayden, bunun gümrüğe takılma şansı var mıdır ki?

yavuz364
13-01-2011, 21:17
easyshop hakkında hiç bilgim yok, denemedim daha önce, ben genelde ebay.com dan alıyorum..
Evet 100euro ya kadar resmi olarak sorun görünmüyor, ama sayı olarak yüsek veya girmesinde sakınca olan ürünlerde problem çıkabilir, 100euro üzerinde de genelde %10 flan vergi alıyorlar, ama benim bahsettiğim hep devlet kargosu, özel kargolarda durum çok farklı oluyor, pek tavsiye etmem..

easy shop u kullanıyor musun peki? kullanıyorsan biraz bilgi verir misin? ben board gözlüğü almak istiyorum yurtdışından. Gümrük riski derken gümrüğe takılsa bile 150 euro 1000 euro arası yanılmıyorsan yüzde 18 vergi alıyor devlet. 150 euro altındaki malzemeler için vergi alma hakkı yokmuş. yani ben 60 dolara gözlük alsam ebayden, bunun gümrüğe takılma şansı var mıdır ki?

tequila818
13-01-2011, 21:19
özel kargolarda konşimento ordine masrafı falan alınıyormuş. O zaman ben gözlüğümü devlet kargosu üzerinden aldığım taktirde problem olmayacak sanırım. paypal mı kullanıyorsun?

yavuz364
16-01-2011, 22:33
Arkadaşlar, şubat ayında araçlarımızla kartalkaya yada kartepeye gitmeyi düşünüyoruz, yorumlarınız nelerdir ????
aslında 6 şubat pazar günü düşündük ama kartepede pazar günü lift ücreti nedir bilen var mı ???
Ayrıca kartalkaya fiyatını bilen varsa da iyi olur.. Ben en son gittiğimde günlük 100tl sınırsız vardı, ama diğer tarifeleri hatırlamıyorum...

Birde bu tür bir turda gelmek isteyenler olursa haberleşelim :) güzel bi gezi yapalım... hatta 1 değil birkaç tane de yapabiliriz :D

BurakCengizhanoğlu
16-01-2011, 22:34
Arkadaşlar, şubat ayında araçlarımızla kartalkaya yada kartepeye gitmeyi düşünüyoruz, yorumlarınız nelerdir ????
aslında 6 şubat pazar günü düşündük ama kartepede pazar günü lift ücreti nedir bilen var mı ???
Ayrıca kartalkaya fiyatını bilen varsa da iyi olur.. Ben en son gittiğimde günlük 100tl sınırsız vardı, ama diğer tarifeleri hatırlamıyorum...

Birde bu tür bir turda gelmek isteyenler olursa haberleşelim :) güzel bi gezi yapalım... hatta 1 değil birkaç tane de yapabiliriz :D

Evet arkadaşlar hep birlikte gidebiliriz güzel olacağı kanaatindeyiz . Yorumlarınızı bekliyoruz..

coyete
16-01-2011, 22:37

yavuz beni unutma :)

coyete
16-01-2011, 22:41
pazartesi salı gidicem bakalım dağda kar durumunu yazarım :)

yavuz364
16-01-2011, 22:42
Arkadaşlar, gelmek isteyenler MSN den ulaşsınlar, Yavuz364@hotmail.com
MSN kullanmayanlar, telefon numarası, isim ve arabayı PM atarlarsa görüşebiliriz :)

Tamam :)
yavuz beni unutma :)

Çok ii olur ya ..
pazartesi salı gidicem bakalım dağda kar durumunu yazarım :)

coyete
16-01-2011, 22:51
tamam ben bol bol resim çekerim :)

RooKiE
17-01-2011, 02:01
23-26 Ocak için Kartalkaya'daki son durumları bildiririm :heyoo:

ygtrn
17-01-2011, 02:46
naylon poşetten başkası yalan :D

BurakCengizhanoğlu
17-01-2011, 03:05
naylon poşetten başkası yalan :D

Gelicekmisin yiğit :)

RooKiE
27-01-2011, 21:13
23-26 Ocak için Kartalkaya'daki son durumları bildiririm :heyoo:

Her allahın günü mü sis ve kar yağışı olur?! Gerçi ayrı bir keyif verdi...
Daha okullar kapanmadan çoluk çocuk tüm kayak takımları doluşmuş Kartalkaya'ya! Bu tarihten sonra iyice kalabalıklaşırlar! ***** okullar kapandı... Liftler için sıra bekleyeceklere şimdiden sabırlar diliyorum :icon_tup:
Sanırım havalar güzelleşecekmiş artık, piyango bize vurdu :ofk:

Schumi
28-01-2011, 22:02
Herkez burada iken sorayım o zaman. Önümüzdeki hafta sonu için Kartepede fiyatı çok tuzlu olmayan bir yer tavsiye edebilecek varmıdır. 2 kişi 2 gün ve kayak takımlarıda kiralayacağız. Tavsiyeler alabilirmiyim.

coyete
28-01-2011, 22:05
Herkez burada iken sorayım o zaman. Önümüzdeki hafta sonu için Kartepede fiyatı çok tuzlu olmayan bir yer tavsiye edebilecek varmıdır. 2 kişi 2 gün ve kayak takımlarıda kiralayacağız. Tavsiyeler alabilirmiyim.

hafta içi gidersen kimse olmuyor hafta sonu çok kalabalık oluyor

cnzdmr
28-01-2011, 22:36
ben salı veya çarşamba kartalkaya ya gitmeyi düşünüyorum turla günübirlik

şöle bi stresimi atıcam dağlarda,varsa o tarihlerde gidecek olan haber etsin

coyete
28-01-2011, 22:37
şu an gitsemmi gitmesemmi düşünüyorum :D

cnzdmr
28-01-2011, 22:38
walla baya bi kar yağmış,bol karlarda coşup atlamak lazım boardla :)

oohh şimdi baktım hava durumuna çarşamba için hava tamamen açık ve net,var mı gelen çarşamba?

coyete
28-01-2011, 22:40
valla ne desem bilmiyorumki ben bi rampa yapıyorum bütün gün orda takılıyorum :)

cnzdmr
28-01-2011, 22:42
valla ne desem bilmiyorumki ben bi rampa yapıyorum bütün gün orda takılıyorum :)

rampa iyidir ya ben kesin gidiyorum çarşamba,stres boşaltmak için birebir...

grupanyadan da almıştım fırsat kuponlarımı radikal turla indirimli gidicem

coyete
28-01-2011, 22:45
en güzeli dağdan bilgi verirsin artık :)

tequila818
15-11-2011, 16:01
Evet beyler konuyu hortlatıyorum. Sezon yaklaşıyor. Yok mu aramızda çılgın snowboardcular, kayakçılar? :)

grkm
15-11-2011, 17:48
kar yagsada kaysak .. resmen aşeriyorum ! :)

deniz
15-11-2011, 17:53
Burdayız :D burtonlarıda yenıledık : )
aramızda tavana mıknatıslı kayak tasıması olan varmı fazla ?

tequila818
15-11-2011, 21:43
Burdayız :D burtonlarıda yenıledık : )
aramızda tavana mıknatıslı kayak tasıması olan varmı fazla ?

mıknatıs bana da lazım. skate banana aldım bende taze taze :)

zorbeykesman
15-11-2011, 21:56
Skate Bananam yolda Burtonlarımı çıkardım kar yağsın hazırım!

AlpyGti
15-11-2011, 22:02
Izmir kartalkaya kac km acep :)
Burtonlari waxlamanin zamani geldi gibi :))

tequila818
15-11-2011, 22:09
Skate Bananam yolda Burtonlarımı çıkardım kar yağsın hazırım!

http://img80.imageshack.us/img80/4204/fotoraf1m.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/80/fotoraf1m.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

hayırlı olsun. Benimki geldi. :)

Murat Özcan
15-11-2011, 22:14
kışın duruma göre uludağdayım bende,2 yıldır orta dereceli kayak yapıyorum bende italyandan kaymayın yeter :D tam bir kabus :D

tequila818
15-11-2011, 22:20
kışın duruma göre uludağdayım bende,2 yıldır orta dereceli kayak yapıyorum bende italyandan kaymayın yeter :D tam bir kabus :D

abi italyan dar ve dik. keyif vermiyor. Kuşaklı ve maden daha iyi özellikle snowboardcular için daha geniş alan var. :)

tequila818
28-11-2011, 20:39
"5 More Minutes...Please?!" THE FULL MOVIE on Vimeo (http://vimeo.com/32350947)

snowboard yapan güzel arkadaşların 45 dklık videosu. Aşırı kaliteli HAHA. Snowboard seven arkadaşlara benden gelsin bu video.

Erdem K.
29-11-2011, 08:37
snowboard güzel bir spor ah bi de ben yapabilsem

Cosmicboy
06-02-2013, 15:42
Bu aralar kartalkaya' ya giden veya şu an orada olan var mı ?
Dağ yolu ne durumda acaba bilgisi olan var mı ?

-Murat Özcan-
06-02-2013, 17:10
abi italyan dar ve dik. keyif vermiyor. Kuşaklı ve maden daha iyi özellikle snowboardcular için daha geniş alan var. :)

bu yıl o dediğin pistlerde kayıcam ama daha gidemedim izin alıp

63owen63
06-02-2013, 17:19
Tüm kayak,snowboard kış sporu yapanlar izlesin ve board'u yavaşça yere bıraksın :=)

https://vimeo.com/54348266