Orijinalini görmek için tıklayınız : yatak vurması - yardım
dayi_selman
16-01-2011, 14:25
slm arkadaşlar aracıma (crx) yenı komple alt motor yapıldı
gömlekler krank krank kepi takım pıston takım sekman piston kolları ana ve kol yatakları takım conta degıştı
ve aracım sımdı 200 km kullanmadan kol yatak sesı yaptı sızce sorun ne olabılır
yanlız yag pompası orjınal cıkma aldık( ama modlu ve cok guzel yaglama var)
ve emme manıfoltundan bloga gıden pcv valfı ıptal
ve usta motoru toplarken krank sentesı cızgıdeyken egzantırık işaretleri (up) tam aşagıya bakıyor
http://img341.imageshack.us/img341/3993/camon.th.jpg (http://img341.imageshack.us/i/camon.jpg/)
resımdekının tam tersı
terıgerın boyle takılmış olmasının etkısı ne olu acaba
yardımlarınızı beklıyorum arkadaşlar
kadir jdm civic
16-01-2011, 15:56
valla usta resımdekinin tam tersi ise hata var demektir normal olması gereken resımdekidir ki orda uplarada degil kasnagın dişli üzerinde çizgileri yan yana olucak olay o.
biz bir ara su sorunu yaşamıştık hundai fx coupe yapmıştık orda rektefiyeci piston boşlugunu iyi veremedigi için pistonlar sıkı idi biraz piston sıkı oldugu için zorlandi ve yatak sesi yaptı araç sonra tekrar indirip taktık pistonlara boşluk verilmişti birdaha sorun yaşamadı aracta.
sebebler
1. yag pompası görevini yapmıyor
2. motor yag kanallarında pislik kaldı
3. piston boşlugu
4. toplayan ustanın ayarlarının tam iyi yapamaması
sonuç tekrar incek motorun kranga bakılıp yatakların takılcak psitonlara bakılcak tekrar toplancak.
sebebler
1. yag pompası görevini yapmıyor
2. motor yag kanallarında pislik kaldı
3. piston boşlugu
4. toplayan ustanın ayarlarının tam iyi yapamaması
sonuç tekrar incek motorun kranga bakılıp yatakların takılcak psitonlara bakılcak tekrar toplancak.
.........................
Yüksek ihtimal ile yağlamada yetersizlik oldu ya pompada sıkıntı var yada arkadaşında söylediği gibi yağ kanalına pislik kaçması sonucu tıkanıklık var bir yada bir den çok yatağa yeterli yağ gidemeyip yavaş yavaş sara sara 200 km sonra kendini göstermiş olması muhtemel.
Ancak burada tüm kabahat ustada aranmamalı rektifiye hatasıda olabilir.
yatak ölçüleri nasıl? yeni yatakmı çıkmamı yan sanayimi orijinalmi?
dayi_selman
16-01-2011, 19:50
yataklar standart nkg veya ona benzer bıseydı markasını tam hatırlamıyorum ama sıfır almıştım
yanı ya ustadan yada pompadan mı dıyorsunuz arkadaşlar
cetinkaya55
16-01-2011, 19:54
Filitrenin takıldığı yerde yağ soğutma var ise o tıkalı olma olasılığı çok yüksek,temiz gibi görünsede problemin kaynağı o derim.Bir çok usta ona dikkat etmez,tabii dediğim gibi yağ soğutma var ise...
cıvıc si
16-01-2011, 21:57
bütün d serilerine oil press warningli hemde ve motor toplanırken acl race yatak ve oem veya endyne yağ pompası bence sizin sıkıntı yatak ve pompadan sebep olabilir ;)
Filitrenin takıldığı yerde yağ soğutma var ise o tıkalı olma olasılığı çok yüksek,temiz gibi görünsede problemin kaynağı o derim.Bir çok usta ona dikkat etmez,tabii dediğim gibi yağ soğutma var ise...
Rex'lerde yağ soğutma var ancak filtrenin oralarda değil arka taraflarda bir yerde yanlış hatırlamıyorsam.
Arkadaşlar biraz düşündümde yağ pompasından olsa ki yeterli yağlamayı yapamayacak kadar kötü durumda ise yağ lambasının yanması gerekmiyormu ? Bence gerekir.Belkide yağ müşüründen sonra bir tıkanıklık var ? blok tamamen temizlenip toplanmaya hazır hale getirildikten sonra tüm yağ kanallarına basınçlı hava tutulup karşılıklarından rahat hava çıkışı kontrol edildimi acaba ?
kadir jdm civic
16-01-2011, 22:12
burda senın hiç bir kabahatın yok tamamen rektefiyeci ve motoru toplayan ustanın hatasıdır. senın yapıcagın sey motoru toplattıgın üsta güvenilir bir usta yaptıgı işin arkasında duran bir adamsa gidip arabanı birakip sorunu rektefiyeci ile aralarında halletmeleri lazım ama çakal bir adamsa vay haline üzlürüm valla tekrar motor toplama parası verirsin oda senın sinirlerini ucuklatır crx e sogursun sonra dersın crx ömrümü yedin ne allahın belasi araba imiş diye......
dayi_selman
17-01-2011, 21:11
crx e sogursun sonra dersın crx ömrümü yedin ne allahın belasi araba imiş diye......[/QUOTE]
ışte bende hıç sogumak istemıyorum :)
dayi_selman
17-01-2011, 21:15
usta motoru komple yıkadıgını soylemıştı cunkı motor kol cıkardıgı ıcın yenıden toplandı sadece pompa cıkma orjınal alındı
bugun incelemerımde yag fıltresının (söylediğim halde) degışmedıgını gordum ondan olabılırmı acaba
usta motoru komple yıkadıgını soylemıştı cunkı motor kol cıkardıgı ıcın yenıden toplandı sadece pompa cıkma orjınal alındı
bugun incelemerımde yag fıltresının (söylediğim halde) degışmedıgını gordum ondan olabılırmı acaba
Bu nedenle olsun veya olmasın bu durum şu anda yaşadığın sıkıntıya neden olabilecek birçok ihmalin yapılmış olabilme ihtimalini arttırıyor, birşeyler senin söylemene rağmen yapılmadıysa işlin üzerine düş derim.
cetinkaya55
17-01-2011, 23:31
Rex'lerde yağ soğutma var ancak filtrenin oralarda değil arka taraflarda bir yerde yanlış hatırlamıyorsam.
Bende kesin olarak bilmemekle birlikte yağ filitresinin takıldığı yerde kartelin içinde olduğunu tahmin ediyorum yuvarlak,delikli bir parçadır.Özelikle yatak sarmış ve veya kol çıkarmış arabalarda özellikle değişmeli derim.
cetinkaya55
17-01-2011, 23:55
Yanlış anlama ama senin usta tam bir sığırmış,motor kırmış bir arabada yağ filitresini değiştirmemişse yazık onun ustalığına....
Xenomorph
18-01-2011, 01:18
%90 Yağ Pompası
+ Kol Cıkarmıs Arabanın Fıltresımı Takılırmıs 0 Motora Ordan Çapak vs Kaptıgı Kesin Yağın
Tavsiyem Git At Kafalarına Yapsınlar Nası Yapıyorlarsa Yatak Sesi Geliyor Diyorsun Krankı Yemişsen Taşlanmış Honda Krankından Hayır Gelen Görmedim Daha..
Açıkcası Yazılcak Çok Şey Var Allah Kolaylık Versin
Xenomorph
18-01-2011, 01:19
Bende kesin olarak bilmemekle birlikte yağ filitresinin takıldığı yerde kartelin içinde olduğunu tahmin ediyorum yuvarlak,delikli bir parçadır.Özelikle yatak sarmış ve veya kol çıkarmış arabalarda özellikle değişmeli derim.
yağ filtresi bakımda degısıyor vallahı hayret ettım bende 0 motor topla yag fıltresını eskı tak sıgırlık otesı
arkadaslar zaten gerekli yorumlari yapmislar ama yag pompasinin cikmasi olmaz eger ki kendi arabandan veya bildigin bir arabadan cikmadi ise ki bence o bile kullanilmaz. 90 kusur model bir arabanin cikma yag pompasini kullanmak zaten bu soruna direk sebep olabilir. yag lambasi yaglama olmadigi zaman yanar, zayif yaglamada yanmaz diyelim 1 bar rolanti basincinda calisiyor tamam ok ama 3000-5000 rpm de anca 1.5 bara geliyor, orjinal yag lambasi bunu anlayamazsin eger ki aracta standart donanim olarak yag basinc saati vs yok ise.
Kimi ustalarda böyle bir mantık olabiliyor nasıl olsa kısa sürede yağ değişeceği için filtreyi değiştirmiyorlar "filtreyi değiştirmeye gerek yok zaten kısa bir zaman sonra yağı değiştirecez o zaman değiştiririz" diyorlar buna bir iki kez şahit oldum akıllarınca tasarruf etme yolundalar işte yazık böyle insanlar yüzünden milyarlarca zarara uğrayanlar var Allah sabır versin.
erayakar
18-01-2011, 13:21
nekadar anlamsız..motor yap birdünya para harca usta yağ filitresi değişmesin..yağ filitresi 10 tl bişe..
inan çok üzüldüm
yukarıda gerekli olan tüm açıklamaları arkadaşlar yazmışlar ,hakkaten yazık ya bu işi gerçekten anlayan insanlar yapmalı diyorum ,yazık hepsi milli servet be kardeşim insan bu kadar mı duyarsız olur
aslında daha neler neler söylemek geliyo içimden ama platform buna uygun değil
tek söliycem o ustayı öpmek gerekir
dayi_selman
18-01-2011, 20:56
fıkırler ve düşüncelerınız ıcın cok teşekkurler arkadaslar evet fıltreye bende cok şaşırdım bencede sorun büyük ıhtımalle pompa veya fıltreden kaynaklandı şimdi dua ediyorum krankta sorun cıkmasın diye
artık yapılacak sey bellı oldu
yenı yag pompası
yenı yataklar
ve en acilinden basınc gostergesı takacagım
kadir jdm civic
18-01-2011, 21:03
allah kolaylık versin selman inşallah istedigin gibi olur ayarlarını dogru düzgün yaparlarda yenı motor yaptıgına deger yürürüde cok ciddi olur.....
Xenomorph
19-01-2011, 00:54
sen o arabayı bence al getir bi florya radar hondaya sonra olmasın karamanın koyunu sonra cıkar oyunu
kol çıkardı kaynattılarmı blogu
KA®ANLIK
19-01-2011, 09:54
kol çıkaran motorun yağ kanalları falan düzgün kontrol edildimi.
yağlama düzgün mü acaba ?
filtreyi değiştirmeten ustanın bu detaylara dikkat etmesi bile uzak geliyor bana ama...