Orijinalini görmek için tıklayınız : TurkishAerolines
Herkese Selamlar, genelde bir çok otomotiv formunda TurkishAerolines diye nick kullanıyorum ama burada tbysl kolayıma geldi. Aşağıdaki bilgileri zaten vermiştim, tekrarlıyorum:
Benim standardı 250HP olan Saab 9-5 Aero Wagon'um var. Yazılım, full downpipe egzoz, büyük intercooler sonrası teorik olarak 300 HP ve 400NM civarında olması gerekiyor. 100-160 hızlanması 8 sn, 160-200 hızlanması da 9 sn civarında. Bu da teorik olarak 300HP'lik STI 100-200 hızlanması ile benzer bir performans. Aşağıdaki videoda ekran ölçümü daha da iyi perfromans gösterse de benim söylediğim sonuçlar Racelogic ile ölçülmüş değerlerdir.
YouTube - Abbott tuned 2005 Saab 9-5 Aero Wagon acceleration (http://www.youtube.com/watch?v=oVIc758iZp0)
Yukarıdakilere ilave söylemediğim diğer modifiyeler forged piston, büyütülmüş turbo girişi, çelik fren hortumları, koni ayarlı amortisörler (sarı), silikon emiş hortumları, özel ısı kalkanları vs vs vs.
Bugüne kadar sahip olduğum 7 Saab'ın resimlerini aşağıdaki linkte görebilirsiniz. Şu anda siyah wagon duruyor. İzmir'de geçen yıllarda yapılan "Pist Günleri" organizasyonlarından da tanıyan arkadaşlar olabilir burada.
turkishaerolines's photos and albums on webshots (http://community.webshots.com/user/turkishaerolines)
Eskiden sahip olduğum diğer bir İsveç'li olan Volvo S60R ile modifiye Saab'ımın Çeşme otobanındaki videolarını da aşağıda görebilirsiniz (4 video var bu şekilde karşılaştırmalı. Duruştan kalkışta 4x4 Volvo öne atılsa da Saab kolayca yakalyıp 220'ye kadar önde gidiyor. 220 üstünde Volvo daha hızlı. İki İsveç'li de otomatik):
YouTube - Volvo S60R AWD 300HP vs Saab 9-5 Aero Abbott 300HP 0-220+ Acceleration Run1
Özetle bir Saab fanatiği diyebilirsiniz bana. Kendimle ilgili diğer bilgiler profilde mevcut.
2 İsveç'li demişken Volvo artık Çinli'lerin elinde, Saab da Holanda'lı Spyker tarafından satın alındı. Volvo'cular kızmasın ama tabii ki ikincisini tercih ederim ama ne yazık ki Türkiye'de Saab'ın durumuna baktığımızda Volvo daha mantıklı görünüyor. Saab'ı alanlarınsa zaten mantıkla değil, kesinlikle kalpleriyle hareket ettiğini söylemeliyim.
turbo&quattro
23-01-2011, 20:00
Hosgeldiniz
hoşgeldiniz güzel bi tanışma yazısı olmuş keyifli forumlar.
Hoş geldiniz keyifli forumlar dilerim :)
hoşgeldiniz iyi forumlar.
hosgeldınız aramıza araclarınız gercekten guzelms
Hoşgeldiniz sahibinden deki araç sanırım geçen sene youtubedan videolarınızı izlemiştim maşallah güzel yürüyor makine :)
Anecdote
23-01-2011, 21:32
Hoşgeldiniz
İyi vakit geçirmeniz dileğiyle
merttepe
23-01-2011, 21:36
hoşgeldiniz, pist günlerinde görmüştüm saabınızı slicklerle :)
peki bir sorum olacak neden saab?
SPORTING
23-01-2011, 22:13
hoş geldiniz.
fastchild
23-01-2011, 22:16
hoşgeldiniz
phantomLord
23-01-2011, 22:17
hosgeldiniz
mstpower
23-01-2011, 22:22
hoşgeldiniz
Aracınızın göstergesi çok ilginç:)
Hoşgeldiniz iyi forumlar dilerim
Volvo'yu evet çinliler aldı sermaye işletim olarak ama üretim yine o sapasağlam isveç çeliğinden kaliteden şuana kadar pek ödün verdiği söylenemez. Saab zaten bambaşka bir dünya ve maalesef ülkemizde piyasası olmayan bir araç :)
Ayhan_izmir
23-01-2011, 22:59
hoşgeldiniz ;) saab kadar kaliteli bi aracın ülkemizde pazar payını az alması üzücü,volvo hakkında çinlilerin aldığını biliyorum ve eskisi kadar sağlam üretlimediğini duydum.ama teknoloji derseniz yaya tanıma sistemi ile zaten yeni modelleriyle bu yıla güzel giriş yaptı
Selcuk_RoL
23-01-2011, 23:01
hoş geldiniz
Öncelikle tüm hoşgeldiniz mesajları için teşekkürler.
hoşgeldiniz, pist günlerinde görmüştüm saabınızı slicklerle :)
peki bir sorum olacak neden saab?
"Saab'ı alanlarınsa zaten mantıkla değil, kesinlikle kalpleriyle hareket ettiğini söylemeliyim." demiştim yukarıda ;)
Aslına bakarsan ilk aldığım Saab'ı eşimin Subaru Forester'i kaza geçirdikten sonra bir dostumun tavsiyesi ile aldım. Neden Saab sorusunun tam cevabı otomobilin kendine has çizgisi olması, performans, güvenlik ve konforu özellikle ikinci elde bu kadar uygun fiyata sunan başka bir alternatifi olmasından diyebilirim. Aslında %90 eşimin çocuklarla güven ve konfor içinde kullandığı bir otomobili haftasonu pist organizasyona sokabilmek ve hala Top Gear'daki Stig gibi Harman Kardon müzik sisteminden klasik müzik dinleyebilmek, hava çok sıcaksa bir de koltuk soğutma özelliği ile rahat etmenin bu kadar uygun fiyat alınabileceği başka bir kombinasyon bilmiyorum. Servis konusunda da herkes çok korkar ama 7 Saab'da da hiçbir sıkıntı yaşamadım. İzmir'de Hurşit usta ile içim çok rahat.
Hem 9-3 hem de 9-5 kullandım ama benim favorim konfor ve performansın en iyi harmanı olan 9-5. En güçlü versiyon olan 9-3 TurboX'in İspanya'daki testlerine davet edildim ve kendi modifiye ettiğim 9-5'deki keyfi almadım açıkçası. Ben 40 yaş üstü olarak 9-5'i tercih ediyorum ama 35 yaş altının 9-3'le daha keyif alacağını düşünüyorum. Bir arkadaşımda Türkiye'de ender görülen manuel 9-3 Aero modeli var, satmayı düşünüyor, ilgilenen olursa PM atabilir.
Tolga abi hoşgeldin, keyifli sohbetler.
Hastayım Night Panel sürüşüne :)
Maşallah aracınıza çok keyiflidir Wagon :)
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs136.snc3/18358_1266734475969_1458020627_30883372_993803_n.j pg
Hosgeldiniz :icon_tup:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs136.snc3/18358_1266734475969_1458020627_30883372_993803_n.j pg
Hosgeldiniz :icon_tup:
Süper, sağol Buğra. Nerelerdesin? Saab'ın da içinde olduğu videoyu görsem artık gözüm açık gitmem :cool:
Süper, sağol Buğra. Nerelerdesin? Saab'ın da içinde olduğu videoyu görsem artık gözüm açık gitmem :cool:
O video elime bir gecebilse zaten benimde icim rahat edicek :D
videolari ceken arkadasimizda bizim forumda oda gorup cevap yazar zaten :D
O video elime bir gecebilse zaten benimde icim rahat edicek :D
videolari ceken arkadasimizda bizim forumda oda gorup cevap yazar zaten :D
Siteye üye de olduk, daha ne yapalım bilemiyorum diğer Buğra'nın dikkatini çekebilmek için ;)
Siteye üye de olduk, daha ne yapalım bilemiyorum diğer Buğra'nın dikkatini çekebilmek için ;)
ahahahah :D hos geldin iyi yaptin dogru adrestesin :D
sumopower
25-01-2011, 12:05
hoş geldin keyifli forumlar
hosgeldiniz saab modellerini özellikle 9-3 serisini cok severim :)
ferhat-a
25-01-2011, 13:04
Hoşgeldin keyifli forumlar
YavuzNaz
25-01-2011, 13:24
hoşgeldiniz :)
hoşgeldiniz keyifli forumlar
hoş geldiniz keyifli forumlar. Saab'ı Bir Türk şirketinin almasını çok istemiştim ama nasip olmadı. :(
hosgeldınız 2008 uyesısınız ama yenı konu acmıssınız :D
hoşgeldiniz buda benden olsun
http://i51.tinypic.com/10d5lky.jpg
fatihtemizer
26-01-2011, 09:02
Hoşgeldin:)
ahmet3425
26-01-2011, 10:16
aramıza hosgeldiniz guzel bir tanısma konusu olmuş. kendi adıma m.oldum aktif olmanız dileğiyle :)
aracınızada masallah farklı olmak herzaman iyidir...
tkartoglu
26-01-2011, 14:13
hoşgeldin.....
hosgeldınız 2008 uyesısınız ama yenı konu acmıssınız :D
O zamanlar İzmir'deki Pist Günleri ile ilgili haberleri ararken siteye üye olmuştum. Bundan sonra daha aktif olmaya çalışacağım.
hoşgeldiniz buda benden olsun
http://i51.tinypic.com/10d5lky.jpg
Çok teşekkürler, ne kadar çok olursa o kadar sevinirim :icon_tup:
hoş geldiniz keyifli forumlar. Saab'ı Bir Türk şirketinin almasını çok istemiştim ama nasip olmadı. :(
Volvo'ya da, Saab'a ancak yatırım yapabilirdik ama marka her zaman İsveç markası olarak başarılı olabilirdi bu markalar. Çin'liler çok ön plana çıkmaya kalktığı anda Volvo'nun imajının olumsuz etkileneceği kesin. Ülker Godiva'yı aldı ama ilk satınalma günlerindeki haberler dışında artık adı hiç anılmıyor markayla. Herhalde dünyadaki Godiva alıcılarının haberi bile olmamıştır bu satınalma olayından. Yine de bizim açımızdan Saab gibi bir markaya sahip olmak, markayı İsveç'liler yönettiği sürece harika olurdu.
Hastayım Night Panel sürüşüne :)
Maşallah aracınıza çok keyiflidir Wagon :)
Night panel uzun gece yolculuklarında çok önemli bir özellik.
Bu keyfi tatmak isteyen sporcu aile babaları varsa aramızda sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (http://www.sahibinden.com) sitesinde satılık wagon. Ama benzerlerinden biraz daha fiyatlı özellikleri nedeniyle. Ben 7 turbo Saab'dan sonra bir de çift turbosu olan bir İtalyan denemek niyetindeyim. Ama acelesi de yok.
aramıza hosgeldiniz guzel bir tanısma konusu olmuş. kendi adıma m.oldum aktif olmanız dileğiyle :)
aracınızada masallah farklı olmak herzaman iyidir...
Ne kadar samimi bir site bu böyle, tüm hoşgeldin diyen, diyemeyen arkadaşlara sevgiler, teşekkürler.
benim merak ettiğim bu kadar güzel araçlar yapan SAAB neden 2010 da sadece 2 (yanlış okumadınız yazıyla iki) araç satabiliyor..
Bi terslik var bu işte ya?
Tufan'cım hoşgeldin.
Ben Ahmet, 9000 aero, Çeşme ve diğerleri..:)
Görüşebilmek umuduyla..
Hoşgeldiniz benimde merak ettiğim bikaç şey var 9-5 Aero ile ilgili, TR'de düz viteslisi yok bildiğim kadarıyla, otomatik şanzıman sıkıntı çıkarıyormu? Yada parça bulma konusunda Volvo ile kıyaslarsak hangisi daha rahat yedek parça konusunda?
Top Gear 9-5 Aero testinde 60-100 esnekliğinde "faster than Porsche 9-11" dediği an gözlerim büyümüştü. Çok severim 9-5 leri :) Kazasız belasız kullanın aracınızı çok zevkli bir araba :)
hoş geldiniz güzel videolar....