Herkese Selamlar, genelde bir çok otomotiv formunda TurkishAerolines diye nick kullanıyorum ama burada tbysl kolayıma geldi. Aşağıdaki bilgileri zaten vermiştim, tekrarlıyorum:
Benim standardı 250HP olan Saab 9-5 Aero Wagon'um var. Yazılım, full downpipe egzoz, büyük intercooler sonrası teorik olarak 300 HP ve 400NM civarında olması gerekiyor. 100-160 hızlanması 8 sn, 160-200 hızlanması da 9 sn civarında. Bu da teorik olarak 300HP'lik STI 100-200 hızlanması ile benzer bir performans. Aşağıdaki videoda ekran ölçümü daha da iyi perfromans gösterse de benim söylediğim sonuçlar Racelogic ile ölçülmüş değerlerdir.
YouTube - Abbott tuned 2005 Saab 9-5 Aero Wagon acceleration
Yukarıdakilere ilave söylemediğim diğer modifiyeler forged piston, büyütülmüş turbo girişi, çelik fren hortumları, koni ayarlı amortisörler (sarı), silikon emiş hortumları, özel ısı kalkanları vs vs vs.
Bugüne kadar sahip olduğum 7 Saab'ın resimlerini aşağıdaki linkte görebilirsiniz. Şu anda siyah wagon duruyor. İzmir'de geçen yıllarda yapılan "Pist Günleri" organizasyonlarından da tanıyan arkadaşlar olabilir burada.
turkishaerolines's photos and albums on webshots
Eskiden sahip olduğum diğer bir İsveç'li olan Volvo S60R ile modifiye Saab'ımın Çeşme otobanındaki videolarını da aşağıda görebilirsiniz (4 video var bu şekilde karşılaştırmalı. Duruştan kalkışta 4x4 Volvo öne atılsa da Saab kolayca yakalyıp 220'ye kadar önde gidiyor. 220 üstünde Volvo daha hızlı. İki İsveç'li de otomatik):
YouTube - Volvo S60R AWD 300HP vs Saab 9-5 Aero Abbott 300HP 0-220+ Acceleration Run1
Özetle bir Saab fanatiği diyebilirsiniz bana. Kendimle ilgili diğer bilgiler profilde mevcut.
2 İsveç'li demişken Volvo artık Çinli'lerin elinde, Saab da Holanda'lı Spyker tarafından satın alındı. Volvo'cular kızmasın ama tabii ki ikincisini tercih ederim ama ne yazık ki Türkiye'de Saab'ın durumuna baktığımızda Volvo daha mantıklı görünüyor. Saab'ı alanlarınsa zaten mantıkla değil, kesinlikle kalpleriyle hareket ettiğini söylemeliyim.