Orijinalini görmek için tıklayınız : Gümrük Genel Tebliği - Değişiklik
kifanhom
27-01-2011, 16:22
DHL den gelen bir yazı, paylaşayım istedim.
---------------------------------------------------------
31 Ocak 2011 tarihi itibari ile geçerli olacak ve hızlı kargo taşımacılığını etkileyecek Yeni Gümrük Genel Tebliğine dair sizleri bilgilendirmek isteriz. Bu yeni tebliğ ile; 150 € -1500 € arasında değere sahip, 30 kiloyu geçmeyen ve ticari olmayan gönderilerinizin gümrük işlemlerini DHL sizler adına yapabilecek. Konuya dair detaylı bilgileri aşağıdaki bulabilirsiniz:
28/01/2010 tarihli ve 27476 sayılı resmi gazetede yayınlanan Gümrük Genel Tebliği’ne (Posta ve Hızlı Kargo Taşımacılığı Seri No:1) istinaden, Gümrük Müsteşarlığı hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketlere gümrük beyanı dahil tüm gümrük işlemlerini dolaylı temsil yoluyla takip etme yetkisini vermiştir.
Bu yeni tebliğe istinaden gönderiler 4 ayrı kategoride sınıflandırılacak olup;
1. kategoride dokümanlar,
2. kategoride 150 EUR altında değere sahip ve ticari olmayan gönderiler,
3. kategoride 150-1500 EUR arasında değere sahip, 30 kg altı ve ticari olmayan gönderiler,
4. kategoride ise 1500 EUR değer üzerinde ve/ veya 30 kg üzeri, kısıtlamalı, ticari olan gönderiler yer alacaktır.
Kategori 1 ve 2’de yeralan gönderileriniz için gümrüğe ön bir beyanname verilecek olup, ilgili gönderiler gümrüğün risk yönetimi sisteminden gelecek cevaba göre dağıtıma çıkabilecektir. Bu yeni sürecin, operasyonel işleyişimize etki edebileceğini önemle belirtmek isteriz.
Kategori 3 de yer alan ithalat gönderilerinizin gümrük çekim işlemleri “Operator” olarak adlandırılan taşıyıcı firmalar tarafından yapılabilecektir. Kategori 4’de yer alan gönderilerin çekiminin, önceki düzende olduğu gibi, gümrük müşavirlik firmaları tarafından takip edilmesi gerekmektedir.
150-1500 EUR değerleri arasında olan ve 30 kg altı gönderilerinizle ilgili olarak, gümrüklü gönderi ihbarı elinize geçtikten sonra, çekim sürecini başlatabilmek için 444 00 40 numaralı telefondan Müşteri Hizmetlerimizle irtibata geçmenizi rica ederiz. İthalat gönderinizin Gümrük Müdürlüğünün belirlediği kriterlere uygun olması halinde, DHL ile çekilebilmesi için tarafınıza bir yetkilendirme metni iletilecek ve bunun doldurularak tarafımıza yollanması yeterli olacaktır. Vekaletname vermenize gerek olmayacaktır. Bu işlemlerin takibi sırasında 150 TL terminal hizmeti ücreti, ilk 2 gün için 25 € Ardiye ve gönderinin geldiği ülkeye bağlı olarak (AB ülkesi ise %18, AB dışı ülkelerde %20) maktu vergisi oluşacaktır.
Gönderilerinizin gümrük çekim işlemlerinin zamanında gerçekleşebilmesi için faturada eksiksiz olması gereken şu bilgiler önem arz etmektedir:
· Eşya tanımının tam ve detaylı olması,
· İçeriğe dair doğru değerin belirtilmiş olması,
· Eşyanın ticari olmadığını belirten ibarenin bulunması,
· GTIP numarasının tercihen faturada belirtilmiş olması.
3.kategoride yer alan gönderilerinizin, birebir talimat beklenmeksizin operatör tarafından çekimini talep etmeniz halinde yetkilendirme metnindeki “genel talimat” kutucuğunu işaretlemeniz gerekmektedir. Böylelikle, Gümrük Müdürlüğünün belirlediği kriterler doğrultusunda, 3. kategoride çekilmesi uygun olan gönderileriniz için otomatik olarak gümrük işlemleri başlatılacaktır.
Tebliğ’in ihracat süreciyle ilgili gelişmeler ayrıca paylaşılacaktır.
Bununla birlikte, kanunun öngördüğü, operatörlere verilecek yetkilendirme henüz tarafımıza yapılmadığından, belirttiğimiz tarihte bir değişiklik olması halinde sizlere bilgi verilecektir.
Her türlü sorunuz için bizimle irtibat halinde olabilirsiniz.
Saygılarımızla,
Teşekkür ederim ama ben gümrük işlemlerimi kendim yapıyorum, yapamadığım yerde gümrükçüm devreye giriyor. DHL'e falan para vermek istemem.
Sürekli alışveriş yapmayan vatandaş için çok güzel bir şey.
redbaron
27-01-2011, 17:07
paylaşım için çok teşekkürler,çok faydalı oldu.Yanlış anlamadıysam artık 150 euro üstü ürünler gümrüğe tabi olacak.Araya devlet işlerini sokmayıp sadece dhl ile muhatap olmak bana göre güzel birşey,gümrüğe takıldımı ürünü almak önceden çok zor oluyordu.Bugün çinden bir teyp getirdim 400$ değerinde ürün gümrüksüz dhl ile 2 günde geldi.dhl çok iyi iş yapıyor,2günde çinden elime geçti.
bncede suan guzel bı gelısme gıbı gözüküyo..
genelde dhl .ups.fedex gıbı fırmalar kendılerı gumruk ıslerını halledıyorlar fakat urunun kargo dahıl fıyatı 150 euro ustu oludgunda sıstem otomatık olarak urunu gumruklu dıye ayırıyor vede eger ozel kargo sırketı bu ısı halledıcek oldugunda bırazcık fazla ıslem tutarı gosterdıklerı oluyor aklınızda bulunsun.
redbaron
27-01-2011, 17:30
genelde dhl .ups.fedex gıbı fırmalar kendılerı gumruk ıslerını halledıyorlar fakat urunun kargo dahıl fıyatı 150 euro ustu oludgunda sıstem otomatık olarak urunu gumruklu dıye ayırıyor vede eger ozel kargo sırketı bu ısı halledıcek oldugunda bırazcık fazla ıslem tutarı gosterdıklerı oluyor aklınızda bulunsun.
kargo fiyatı hariç, sadece ürünün bedeli 150 euro ve üstü.
Genel hatları ile aslında zaten var olan bir uygulamada sadece vekalet verme zorunluluğunu ortadan kaldırarak talimat ile iş yapma şekline dönüştürüldü. Daha önce de 1500 eur a kadar ticari olmayan ürünlerde %20 matbu vergi vardı.
Pek birşeyi değiştireceğini sanmıyorum , sonuçta yine gümrük gözetimi altında bulunan uygulama ve "ticari olmayan eşya" tanımı memurlar tarafından yorumlanacaktır. Bir taraftan güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum çünkü bu tip bir mevzuatın varlık sebebi gerçek anlamda ticari mahiyeti olmayan ufak hediyelerin gümrük mevzuatına takılmaksızın şahıslara ulaşabilmesi. Kimse yurtdışındaki bir arkadaşı 50 eur luk bir hediye gönderdiğinde gümrükle uğraşmak istemez.
Öte yandan bir gümrük müşaviri olarak bu mevzuatın suistimale ve kayıt dışı ekonomiye çanak tuttuğunu düşünüyorum ( B.k.z gitti gidiyorda satılan parfümler, elektronik ürünler , saatler , vs vs )
150 euro üzerini ayırmıyor sadece... ben spacer aldım, 8 kg ağırlığı vardı, 50 euro faturası, o da kaldı gümrüğe... 1 gün uğraştım yeşilköyde, ardından dhl in binasından güneşli tarafından alıp çıktım... boşu boşuna ama mecburi olarak ilk iş dhl e 150 tl mi ne verdim, damga pulu ve vergi olarak 70 lira civarı bir para da yeşilköyde verdim, ardiye ücreti adı altında da 50 tl verdim...
şimdi 150-1500 euro arası ürünlerde gümrük ödemeden alabiliyor muyuz ticari olmayan ürünleri bu durumda?
işimiz dhl e kaldıysa yandık.ben bunlar kadar para göz bir firma görmedim.
Bu yeni bir uygulama degil ki, eskiden ups'in is ortağı adi altında gumrukcusu vardi komisyon alabilmek icin olur olmadık hersey takiliyordu, DHL rahat diye onu kullanmaya basladik onlarda bu sisteme gecti, fedex iyi gidiyordu mng ortalığı batırdı resmen.
Artik 10dolar faturada olsa koli biraz buyuk olursa yada hoşlarına gitmeyen en ufak birşeyde takacaklar, hadi bize para gönderin diye arayacaklar.
Yakinda 50dolara ebay'dan birseyler aldım Kargo formasından aradılar 400tl istiyorlar ne yapabilirim diye başlıklar cikar :)
Suan gümrükte köpek maması sorunu bile var :) bakilim daha neler olacak
İyi güzel de olayımız araba parçası ve DHL'de hiçbir zaman zati yani yolcu eşyası olarak nitelendirilmemektedir.DHL ile geldiği vakit her türlü gümrüğe takılmaktadır. Çünkü ordine parası, ardiye parası, dünya kadar para alıyorlar. Bir stop seti getirttim DHL ile, Çok ciddi paralar ödedim, 150 TL ayak bastı parası (ordine ücreti), ardiye ücreti V.B...
Nacizane tavsiyem USPS gibi özel olmayan posta şirketlerini tercih etmenizdir. Aracımın bilmem kaç kiloluk coiloverlerini, kocaman intercoolerini, kule gergilerini ve daha bir çok parçasını usps ile sıkıntı yaşamadan getirttim.
en rahatı postadır , ama gelişi uzun sürdüğü için tercih edilmiyor.
alperkirman
28-08-2012, 08:39
arkadaşlar slm
dhl ile almanyadan bi parça getirdim buraya parça değeri 93euro kargosu 30 euro
ama kargo koduyla girdiğimde
1. Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM) 24/08/2012 14:32:12
2. Gümrükten Çıktı - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM) 27/08/2012 17:10:53
3. Alıcıya İhbar Gönderildi,Gümrükte Tutuluyor - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM)
böyle yazdı. ben bu parçayı nerden alıcam?? nası halledicem ??
yardımcı olursanız sevinirim
mechanic
28-08-2012, 08:50
of of geçmiş olsun. ihbar kargoyla gelir ordaki telefon numarasını arayacaksın
mechanic
28-08-2012, 08:51
ayrıca benin burdan anladığım mng de yapıyordu, doğal olarak artık 150yüro ne gelirse gelsin bence hepsini gümrükte tutup milletin anasını ağlatacaklar.
GokhanRS
28-08-2012, 08:55
gene kazıklıyorlar. gene kazıklıyorlar :D ptt gene en iyisi. sadece kdv yi öde ve geç. yok terminal ücretiymiş. yok efendim ardiye ücretiymiş gibi şeyler ptt de yok.
güzel bi gelişme değil. sadece aynı geçirmasyonlar yine var. tek farkı azcık daha hızlandırmışlar. 1 hafta uğraşacağına 2-3 gün uğraştırıcaklar. ptt de ise sadece 1 saat uğraşıyorsun.
Gunes G.
28-08-2012, 08:56
Kagit gelir ya da DHL telefon eder anlatir ne yapman gerektigini. Beklemek istemiyorum diyorsan DHL'i sen ara.
alperkirman
28-08-2012, 08:57
@mechanic
üstad telefon falan yok şimdi bi arkadaşla konuştum dhl nin yenibosna tarafındaki yerine gidiceksin dedi beyanname cart curt alırsın dedi
alperkirman
28-08-2012, 09:04
dhl i aradım oda pttden sorucaksın dedi
Gunes G.
28-08-2012, 09:07
gene kazıklıyorlar. gene kazıklıyorlar :D ptt gene en iyisi. sadece kdv yi öde ve geç. yok terminal ücretiymiş. yok efendim ardiye ücretiymiş gibi şeyler ptt de yok.
güzel bi gelişme değil. sadece aynı geçirmasyonlar yine var. tek farkı azcık daha hızlandırmışlar. 1 hafta uğraşacağına 2-3 gün uğraştırıcaklar. ptt de ise sadece 1 saat uğraşıyorsun.
PTT'yle gelecek sey var, gelmeyecek sey var. Ayrica bu konu eski 150 euro degil 75 euro su an.
Bu zaten yeni birsey degil UPS yillardir musterileri yerine gumruk islerini halledip paketlerini gumrukten cekiyor ve evine gonderiyor. Parasini verdikten sonra ve ithalati yasakli bir urun degilse sorunsuz sokarlar sonucta gumruk sirketi ile calisiyorlar.
Kaziklanma filan denmiste, yok oyle birsey. Hizmet aliyorsan parasini vereceksin. Adam gumruk islemlerini yapacak, gumrukten senin adina malini cekecek, getirip evinin kapisina koyacak, sen kaziklaniyorum diyeceksin. Iyimis.
Para vermek istemiyor olabilirsiniz, ama hizmete para verince kaziklaniyoruz demek apayri bir laf.
Gunes G.
28-08-2012, 09:08
dhl i aradım oda pttden sorucaksın dedi
DHL takip numaran nedir?
alperkirman
28-08-2012, 09:13
..........................
Gunes G.
28-08-2012, 09:15
Bunlarin ikiside DHL tracking number degil.
alperkirman
28-08-2012, 09:22
......................
Gunes G.
28-08-2012, 09:22
Bildigin posta ile yollatmissin urununu dolayisiyla posta gumrugunde tutuluyor davutpasada su an. DHL'i nereden cikarttin.
Dedigim gibi beklemek istemiyorsan git davutpasa'ya urunum vardi de, yardimci olurlar.
kemal_koker
28-08-2012, 09:26
son haliyle dolar ve euro cinsinden ne kadara kadar sorunsuz bir şekilde geçiyor gümrükten ?
alperkirman
28-08-2012, 09:29
100dolar 75euro galiba
kemal_koker
28-08-2012, 09:30
100 $ mı ? 2 ay üst üste 104 ve 115 dolarlık malzeme aldım gümrükte sıkıntısız geçti PTT ile
GokhanRS
28-08-2012, 09:32
güneş ne iş yaptığını bilmiyorum ama kazıklıyorlar. bak ihaleden ikinci el amortisör aldık. adama yerel postayla yolla dedik. ibnelik etti ups ile yolladı. mal geldi ups bizi çağardı.
malı 40 dolara aldık ihaleden ikinci el 4 amortisörü. satın aldığımız kredi kartı belli. malın eski olduğu belli. herşey belli. ama yok adamlar ısrarla bu mal türkiyede 1000 lira eder diyip malı aldığımız fiyatı 2-3 katı vergi çıkardılar. üstüne yok terminal ücretiymiş. ardiye ücretiymiş. efendim gümrük işlemleriymiş. zorla gümrüğe soktular gümrüksüz ürünü.
bizde istemiyoruz geri yollayın dedik. bu sefer yalakalıklar başladı ya bi şekilde halledelim bilmemne filan. çünkü geri gönderme ücreti onlara kaçıcak karşı taraftan ödenirken peşin geri iadeside ödenmiş olduğundan.
ama yok bu gerizekalılar geri yollamamış. 1 yıl sonra aradılar malınızı gümrükten biz ihaleyle satın aldık. malın üzerinde telefonunuz vardı arayalım dedik filan diyerekten ihaleyle malları biri gümrükten almış arıyorlar gelin 300 lira verin verelim bunları dediler. herkes çakal olmuş. malın üzerinde 40 dolara aldığımız yazıyor. gümrüğüde geri göndermeyip ihaleyle sattıkları adamda bizi kazıklamaya çalışıyor. açıkcası kazıkçılar. KAZIKÇILAR.
ptt ile 2 tane far geldi ihaleden. değeri tr de 3bin tl. ama 60 dolara aldık. ptt böyle sorunlar çıkarmadı.
koruduğun adamlar zorla kazıklamaya çalışıyor.
yukarıda anlattığım amortisör olayınında şahidi forumda serkan arkadaşımız zaten ona alınmıştı amortisörler.
alperkirman
28-08-2012, 09:37
100 $ mı ? 2 ay üst üste 104 ve 115 dolarlık malzeme aldım gümrükte sıkıntısız geçti PTT ile
şanslıymışın...
Mehmet Gazihan
28-08-2012, 09:41
Kesinlikle kazıkçılar..
malı ardiyede bekletmek için, bir sürü ıvır zıvırdan para kazanmak için ellerinden geleni yapıyorlar..
depoda 30dk bekleyen ürüne 150tl depo ücreti odedim..
Gunes G.
28-08-2012, 09:43
son haliyle dolar ve euro cinsinden ne kadara kadar sorunsuz bir şekilde geçiyor gümrükten ?
75 euro ki o da sorunsuz degil, istedikleri anda takabilirler, gidersiniz urununuzu davutpasadan alirsiniz. PTT icin gecerli bu.
PTT'de genelde faturada ne yaziyorsa ondan islem yaparlar, fazla killik cikartmazlar. Ama UPS DHL TNT filan gibi uluslararasi kuryelerin sistemi cok daha serttir.
Iki sebebi var, birincisi parayi devlet kazanmiyor. Ikincisi de bu gumruk sirketleri isleri olmasi gerektigi gibi yapiyor cunku denetlemede bir yamuk gorurlerse cokerler uzerlerine. Haliyle orada calisan gumruk memurlari biraz daha hassas is yapiyorlar. Misalen faturaya 50 euro yazdirdiginiz urunun fiyati 500eurodur. Gumruk memuru istedigi anda bu urunun fiyati 50 euro degil diyebilir ve esdeger bir urunun fiyatindan islem yaptirmak zorunda kalabilirsiniz. Ki bu noktadan sonra fiyatida onlar belirler, 1000euro ise o urunun buradaki fiyati 1000eurodan islem yapilacak yazarlar, keske 500 euro yazdirsaydim diye kaliverirsiniz gumrukte.
PTT Posta gumrugundeyse isler daha "genis" calisiyor, belli basli seyler var sokamayacaginiz cep telefonu gibi vs. geri kalan urunlerde cok abartmadikca faturada ne yaziyorsa o rakamdan islem yaparlar. Zaten posta gumrugudur, oyle kacakcilik filan donduremezsiniz buyuk capli orada, o yuzden calisanlarin kafalar daha rahattir.
%100 sorunsuz diye birsey maalesef yok.
GokhanRS
28-08-2012, 09:45
Kesinlikle kazıkçılar..
malı ardiyede bekletmek için, bir sürü ıvır zıvırdan para kazanmak için ellerinden geleni yapıyorlar..
depoda 30dk bekleyen ürüne 150tl depo ücreti odedim..
heh bunu diyorum işte bende ama niye savunuluyor bu şirketler anlamıyorum. savunulcak elle tutulur hiç bişeyleri yok.
upsden 1 kere memnun kaldım o da ufacık üründü. ingiltereden 2 günde elime ulaştı. başka 1 kere memnun kalmışlığım yok. hep kazıkladılar. hep kazıkladılar. gümrük çıksın diye kıçlarını yırtıyor adamlar.
kemal_koker
28-08-2012, 09:47
davutpaşaya antepden nasıl gidilir :D
global kargo sırketlerının en karlı kazancları bu gumruk ordıno ıslemler vee alınan ucrett tertemız
Para vermek istemiyor olabilirsiniz, ama hizmete para verince kaziklaniyoruz demek apayri bir laf.
Biz DHL veya UPS gibi muadillerini taşımacı şirket kargo şirketi olarak kullanmak istiyoruz. Bize zorla gümrük hizmeti vermeye çalışmaları sorun. Kendin takip etmene izin vermez. Evrak için para ister vs.vs. Hiç bir zaman PTT dışında bir yerden kargo istemedim. Zerre başım ağrımadı. Eğer satıcı kabul etmezse kargo isteğimi gerekirse almadım ürünü.
Gunes G.
28-08-2012, 10:05
güneş ne iş yaptığını bilmiyorum ama kazıklıyorlar. bak ihaleden ikinci el amortisör aldık. adama yerel postayla yolla dedik. ibnelik etti ups ile yolladı. mal geldi ups bizi çağardı.
malı 40 dolara aldık ihaleden ikinci el 4 amortisörü. satın aldığımız kredi kartı belli. malın eski olduğu belli. herşey belli. ama yok adamlar ısrarla bu mal türkiyede 1000 lira eder diyip malı aldığımız fiyatı 2-3 katı vergi çıkardılar. üstüne yok terminal ücretiymiş. ardiye ücretiymiş. efendim gümrük işlemleriymiş. zorla gümrüğe soktular gümrüksüz ürünü.
bizde istemiyoruz geri yollayın dedik. bu sefer yalakalıklar başladı ya bi şekilde halledelim bilmemne filan. çünkü geri gönderme ücreti onlara kaçıcak karşı taraftan ödenirken peşin geri iadeside ödenmiş olduğundan.
ama yok bu gerizekalılar geri yollamamış. 1 yıl sonra aradılar malınızı gümrükten biz ihaleyle satın aldık. malın üzerinde telefonunuz vardı arayalım dedik filan diyerekten ihaleyle malları biri gümrükten almış arıyorlar gelin 300 lira verin verelim bunları dediler. herkes çakal olmuş. malın üzerinde 40 dolara aldığımız yazıyor. gümrüğüde geri göndermeyip ihaleyle sattıkları adamda bizi kazıklamaya çalışıyor. açıkcası kazıkçılar. KAZIKÇILAR.
ptt ile 2 tane far geldi ihaleden. değeri tr de 3bin tl. ama 60 dolara aldık. ptt böyle sorunlar çıkarmadı.
koruduğun adamlar zorla kazıklamaya çalışıyor.
yukarıda anlattığım amortisör olayınında şahidi forumda serkan arkadaşımız zaten ona alınmıştı amortisörler.
Sifiri 1000 dolardan fazla edecek bir urunun ikinci elini 40 dolara tr'ye getirip sokmaya calisirsan ne olmasini bekiyordun? TSE'ye tabi tutmadiklarina dua etmen gerekir bu noktada.
Geri yollayin derseniz bir sekilde halledelim derler tabiki, tum sirketler para kazanmak icin calisiyor.
PTT ile aldigin farlar olmasi gereken degil olmamasi gereken bir uygulama.
Sorun cikartmadi demek ki kaziklamiyor nasil bir mantik? Kanuna gore PTT'nin yaptigi yanlis, sana gore PTT'nin yaptigi dogru.
Oyuncak saniyorsunuz gumruk islerini sorunun kaynagi burda.
alperkirman
28-08-2012, 10:06
bu davutpaşa nerdedir ?
kartaldayım nasıl giderim oraya
Gunes G.
28-08-2012, 10:06
Biz DHL veya UPS gibi muadillerini taşımacı şirket kargo şirketi olarak kullanmak istiyoruz. Bize zorla gümrük hizmeti vermeye çalışmaları sorun. Kendin takip etmene izin vermez. Evrak için para ister vs.vs. Hiç bir zaman PTT dışında bir yerden kargo istemedim. Zerre başım ağrımadı. Eğer satıcı kabul etmezse kargo isteğimi gerekirse almadım ürünü.
Yok boyle birsey, ben kac kere UPS ile urun getirip gidip bizzat gumruk islerini kendim halledip urunumu aldim.
Zorla biz yapalim dedikleri yok, ayiptir ya..
kickboxer
28-08-2012, 10:29
bakmayın bu yazılara daha 1 ay önce aldığım 150 euro altı ıkı tane cıvatakı hem gumruge takıp hemde tıcarı gosterdıler urun ıse cıddııyım ıkı tane cıvata:D ama aynı ürün ptt ile geldı zart direk eve okadar kavga ettim yok onların elinde değilmiş gümrük memuru öğle demiş ptt dekiler gümrük memuru değil bir tek dhl dekiler gümrük memuru aman dikkat edin felakt soyguncular
alperkirman
28-08-2012, 16:56
arkadaşlar bilgilendirme için teşekkürler
topkapıya gittim 40lira vergiyi ödedim aldım yarım saat sürmedi . teşekkürler ptt :D
merak ettiğimden soruyorum bu PTT kargo ile yurtdışından 2.el veya sıfır coilover getirilebiliyormu?
alperkirman
28-08-2012, 17:22
sıfır getiririlebilir ama 2el hakkında fikrim yok.
Örneğin Ebay Almanya yada benzer bir yerden coilover aldık Türkiye'ye ptt kargo ile gelmesi için ne yapmak lazım prosedür nedir ?
suprolla
28-08-2012, 20:11
......
kargo topkapıda sanırım....metrobüsle topkapı istasyonunda inince görürsünüz....
brkkksln
28-08-2012, 22:24
2. el hiç bir malzeme sokamazsın demişti gümrükçüm bana.
tnt olsun ups olsun tamamen maddiyata dökmüş olayı.kargo takıldı konuştum tnt ile siz bunu alamazsınız müşavir tutacaksınız denedi. sonra olmadı mallarınız 2. el dendi sonra olmadı yattı parası ıvır parası zıvır parası.
bundan sonra USPS.
GokhanRS
28-08-2012, 22:42
Sifiri 1000 dolardan fazla edecek bir urunun ikinci elini 40 dolara tr'ye getirip sokmaya calisirsan ne olmasini bekiyordun? TSE'ye tabi tutmadiklarina dua etmen gerekir bu noktada.
Geri yollayin derseniz bir sekilde halledelim derler tabiki, tum sirketler para kazanmak icin calisiyor.
PTT ile aldigin farlar olmasi gereken degil olmamasi gereken bir uygulama.
Sorun cikartmadi demek ki kaziklamiyor nasil bir mantik? Kanuna gore PTT'nin yaptigi yanlis, sana gore PTT'nin yaptigi dogru.
Oyuncak saniyorsunuz gumruk islerini sorunun kaynagi burda.
oyuncak sanmıyoruz. çıkma parçadan bahsediyoruz burda. elin gavuru 40 dolara alıcak halledicek işi. bizim suçumuz türk olmakmı 1000 dolar değer biçilsin ona.
bu konuda bence siz yanlış düşünüyorsunuz. mal hem ikinci el çıkma. hemde yurtdışından aldığımız fiyat budur. gümrük kanununda da trde ederi nedir üzerinden değil benim ödediğim baz alınmalıdır. ve ben 40 dolara satın aldığımı ispatladıysam gerisi boş. ayrıca bireysel kullanım ticaride değil.
yani o zaman ithalat şirketleride tr de ederi üzerinden vergilendirilcek? kesinlikle alakasız. burda haklı olan biziz. ne ptt ne de sen.
Gunes G.
30-08-2012, 10:13
oyuncak sanmıyoruz. çıkma parçadan bahsediyoruz burda. elin gavuru 40 dolara alıcak halledicek işi. bizim suçumuz türk olmakmı 1000 dolar değer biçilsin ona.
bu konuda bence siz yanlış düşünüyorsunuz. mal hem ikinci el çıkma. hemde yurtdışından aldığımız fiyat budur. gümrük kanununda da trde ederi nedir üzerinden değil benim ödediğim baz alınmalıdır. ve ben 40 dolara satın aldığımı ispatladıysam gerisi boş. ayrıca bireysel kullanım ticaride değil.
yani o zaman ithalat şirketleride tr de ederi üzerinden vergilendirilcek? kesinlikle alakasız. burda haklı olan biziz. ne ptt ne de sen.
Bunlar senin kendi fikirlerin, bu ulkenin kanunlari maalesef benim soyledigim gibi.
Bak yasamissin gecmiste kendin diyorsun 40 dolara coilover aldik 1000 lira eder dediler gumruge takildi diye. Hala neyin savasini veriyorsun anlayamiyorum. Canlisini yasamissin, daha nasil bir sey yasaman lazim neyin ne oldugunu anlaman icin?
Ha simdi dersen ki UPS dolandirici, acaydin madem dava, diyeydin bu mali gumruge takamazsiniz diye, alaydin malini.
Alamazsin, dava acsanda kazanamazsin, sebebi basit, bu ulkenin kanunlari boyle, hani Cem Yilmaz diyor ya, "yersen, uzay erigi..." iste oyle birsey...
Sen kendi fikirlerini, dusuncelerini yaziyorsun, ben KANUNLARDAN bahsediyorum. Temel fark burada.
güneş
sen diyorsun kanun böyle o yüzden yapacak birşey yok
ama bu kanunlar çok saçma bunu hepimiz biliyoruz değilmi ?
yukarda birisi yazmış, suç bizim türk olmamızdamı ? aynen katılıyorum
benim arızalı tamire gönderdiğim ölçü aletimin kartı gümrüğe takıldı geçen hafta biliyorsun belki.
onu 2 günde ancak çekebildim
maceranın detaylarını şimdi yazmak istemiyorum, biraz üzerinden zaman geçsin
çünkü kuracağım cümlelerin %100 ü küfür içerecek.
gemsazr9
30-08-2012, 11:25
arkadaşlar ptt ye ne sunuyorsunuz 75 euro altı olduğunu ispatlamak için. banka eft kağıdı olur mu?
arkadaşlar ptt ye ne sunuyorsunuz 75 euro altı olduğunu ispatlamak için. banka eft kağıdı olur mu?
Hesap özeti olur , eft olur , banka cüzdanı olur hepsini kabul ediyorlar. Ama yinede mantık dışı bir durum ( bedeline inanmazsa) varsa ortada kabul etmiyebilir.
Gunes G.
30-08-2012, 14:06
güneş
sen diyorsun kanun böyle o yüzden yapacak birşey yok
ama bu kanunlar çok saçma bunu hepimiz biliyoruz değilmi ?
yukarda birisi yazmış, suç bizim türk olmamızdamı ? aynen katılıyorum
benim arızalı tamire gönderdiğim ölçü aletimin kartı gümrüğe takıldı geçen hafta biliyorsun belki.
onu 2 günde ancak çekebildim
maceranın detaylarını şimdi yazmak istemiyorum, biraz üzerinden zaman geçsin
çünkü kuracağım cümlelerin %100 ü küfür içerecek.
Abi kanunlar sacma olabilir bende cok guzeller harikalar demiyorum :) Dedigim sey su, kanun boyle, bu dogrultuda UPS ya da herhangi baska bir sirket urununuz gumruge takildi dedigi zaman kazikci ilan ediliyorlar orasi hos degil.
"Kazikcisin cunku kanunu uyguluyorsun, bak kanunu esnetenler var onlar kazikci degil senin gibi" cumle mantikli geldi mi? Bana gelmedi.
Adamlar ozel sirket, nerden nasil para kazanabilirizin pesindeler, kanun disi bir is yapmiyorlar, ne olacakti ki zaten? Antrepoda para diyecekler, beyannamede para diyecekler, evrak isleri ayri para diyecekler, olacak yani bunlar, kanuna gore normali bu zaten.
Ben memnun muyum boyle olmasindan? degilim, keske hic gumruk olmasa free roaming yapabilse tum urunler ulkeler arasinda. UPS filan da sadece tasima ucreti alsa kapina kadar getirse ne guzel olurdu, ama degil iste oyle, reality sux.
Emre Ekrem
30-08-2012, 14:13
saçmalık, ordino ve konşimento altında bir dünya para almak için yapılan bir tuzak, Alman postaneleri DHL bunu hep yapıyor...