PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ba Type-R gidiyor

Sayfa : [1] 2

Enes-x
31-01-2011, 08:13
Ba typerı kaskoya veriyorum beyler.Ama içim çok buruk daha yapacak çok şeyimiz vardı.

Bir yanım verme topla çok anın vardı,yapacak projelerin vardı diyor bir yanım mantıklı düşün en güzel yerde noktala buraya kadarmış diyor.

Bu arabaya baktığım kadar kendime bakmadım , gel gelelim bir anlık hata o kadar emeği,hayali çöpe attı direk.

Maddi olarak vermek mantıklı gibi duruyor , çünkü toplamaya kalksam kasko zararın yarısını karşılıyor gerçi pert oluncada %75 ini veriyor.Pert edersek biraz borçlarım var onu ödeyince elimde adam gibi bir para kalmıyor , toplarsak üstüne çok para koymam gerekiyor adam olması için, içime sineceğinden de şüpheliyim.

İki ucu moklu değnek yani.Sizlerin yorumunu fikirlerinide almak istedim.

ademsezer
31-01-2011, 08:15
typer arabası namıyla satıllıyo genel olarak kazalı typer dye dıllerde dolasacagına ver gıtsın ugrasma bence

ADMISE R1
31-01-2011, 08:16
çok beğendiğim bi arabaydı büyük geçmiş olsun bence hiç uğraşma çünkü hiçbir zaman ilk hali gibi olmaz

kaan_cupra
31-01-2011, 08:18
enes ic ugrasma..Allah daha iyilerini nasip eder.icin hic bi zaman rahat olmaz..bence ver kaskoya gitsin

Günkut
2 3 gündür foruma giremiyrom ne olduysa kötü olmus geçmiş olsun...Eger toplatma imkanın varsa toplat nasıl olsa geçmişi sende gelecegide sende olsun ha yok ben typerden aldım alıcagımı zaten sıkılmaya basladım dıyosan daha degısık bır arac alabılırsın karar senın elınde kalan para nerelerdedır bılmıyorum + ailedeki arac durumunuda ama ailede 2. arac varsa ef alıp turbolarım 12-13 milyara yine typer kovalarım :D

Tekrar geçmiş olsun..

miniks
Kardeşim hayırlısı buymuş üzülmenin anlamı yok

Para herzaman kazanılır sen sana bişey olmadıgına şükret yeter

Bence kaskoya ver gelen para ile borclarını kapat sonra Allahtan hayırlısını iste

Râbbim hakkında hayırlısını versin

miniks
31-01-2011, 08:20
ya su kazalı mazalı trıplerınden cıkın arkadas. bır arabanın sasesınde yururunde ve motorunda sıkıntı yoksa o araba ıstıosa pert olsun kazalı olsun sorun olmaz. ıstıosa komple boyalı olsun. yeter kı araba duzgun toplansın heryerınden ses gelmesın. masraf cıkarmasın. boyası duzgun olsun. patlama catlama yapmasın. ne arabalar ne hale getırılıyor. hele kı proje yapıcaksan orjınallık hıc aramıcaksın. sokucen kesıcen bıcıcen canını alıcan arabanın.

AHMET

Shadow_Dancer
31-01-2011, 08:22
En güzel ep3'tür gözüm de ama sen arabadan bin kat daha degerlisin Enesim. Saglıgına bişe olmadıgı için gerisi boş ;) En az BA kadar güzel bi araba sahibi daha olursun umarım. Üzülme o yüzden pert et gitsin.

Vtec_2
31-01-2011, 08:24
Kaskoya ver gitsin derim,dedıgın gıbı borçlarınıda kaparsın..Para illaki tekrar kazanılır..
Tekrardan gecmıs olsun.

kifanhom
31-01-2011, 08:28
geçmiş olsun

Runaway
geçmişler olsun

ya su kazalı mazalı trıplerınden cıkın arkadas. bır arabanın sasesınde yururunde ve motorunda sıkıntı yoksa o araba ıstıosa pert olsun kazalı olsun sorun olmaz. ıstıosa komple boyalı olsun. yeter kı araba duzgun toplansın heryerınden ses gelmesın. masraf cıkarmasın. boyası duzgun olsun. patlama catlama yapmasın. ne arabalar ne hale getırılıyor. hele kı proje yapıcaksan orjınallık hıc aramıcaksın. sokucen kesıcen bıcıcen canını alıcan arabanın.

AHMET

abi teşekkurler. aynı şeyleri bende düşünüyorum :)

makif84
Geçmiş olsun öncelikle.Araç konusunda da bence kaskoya verip paranızı alıp borçlarınızı ödemeniz mantıklısı derim.Çünkü yaptırmaya kalkıcaksınız tekrar yine borçlanıcaksınız,bide istediğiniz gibi çıkmama olasılığı da var,ilerde inşallah gönlünüze göre daha iyisini alırsınız.Tekrardan geçmiş olsun...

OmeR-FE
31-01-2011, 08:29
Enes ver kaskoya bence hiç uğraşma..

nitrO_Oxide
31-01-2011, 08:30
Kaskoya ver bencede enes..

Çok geçmiş olsun bu arada

!KO
31-01-2011, 08:31
kaskoya ver derim bende hiç gerek yok uğraşmaya hele borcunda varsa :)

berkred
31-01-2011, 08:32
geçmiş olsun.en güzeli kaskoya verip parasını almak.allah daha iyilerini nasip eder

Enes-x
31-01-2011, 08:35

AHMET

Abi işte birde bu açı var.Arabanın içinde airbag tozundan başka birşey yok :) Sigara dahi içilmemiş, motor desen sapasağlam sadece tps sensörü çatlak.

Ayrıca borç dediğim arabanın kredisi kalmıştı biraz arabayı vermesekde öderiz çok şükür.Demek istediğim yaptırıp satsam kaskonun şu an verdiği paraya gider yine ama üstüne harcadığım 10 bin zarar olur.

B.Aktepe
31-01-2011, 08:35
enes bu arabada birşey yok ki. toplat arabayı yazık günah derim bence. geçmiş olsun tekrardan.

SekoLive
31-01-2011, 08:38
enes foto tek oldugundan arabada çok bişi yok gibi duruyor...
forumdan gördüğüm kadarıyla titiz birisin benim ilk arabama hırsız girdiğinde arabamdan soğumustum sende BA\'yı yaptırsanda kazadan dolayı içine sineceğini düşünmüyorum bu nedenle sat gitsin hem maddi olarak rahatlayacaksn sanırım hemde kafan daha rahat olur ....

çok büyük geçmiş olsun

Enes-x
31-01-2011, 08:38
enes bu arabada birşey yok ki. toplat arabayı yazık günah derim bence. geçmiş olsun tekrardan.

Fotoğrafı bu tarz bir yorum beklediğim için koydum :) Abi dışardan bakınca birşey yok evet ama serviste 18 bin lira çıkıyor bedel.

ardacngns
31-01-2011, 08:42
kardesım ben daha once arabayı gormemıstım arabanın sasesınde hıcbır sey yok on panel kaput

radyotor degısse ne olucak yani burda mantıklısını sen yaparsın bnce ver kaskoya borclarını

kapat daha rahat durumdayken baska projelere baslarsın

XoR
31-01-2011, 08:44
Bende araba Cam'a kadar girmiş sanıyodum bu arabada hiçbişey yok Millet ne arabalar topluyor. Bencede toplat arabanın kondüsyonu oldukça iyiydi bu kaza öncesi aynen devam edecektir Allahın izni ile. Senki bu şekilde dürüst temiz kalplisin Allah'da yardım eder eski moduna geri dönersin. Zaten havalar berbat şuanda bahar'a kadar mis gibi çıkar araban.

Ferhat_V
31-01-2011, 08:46
enes bu kaza bile değilki..hiç bişeyi yok arabanın ..ben yaptığımdada servis 16 bin masraf çıkardı 2 sene öncenin parasıyla ama arabada değişenler far tampon airbag bile açmadı :)

toplat arabanı bin derim düşük kilometrede temiz arabaydı spor arabada kaza filanda pek dert edilcek şeyler değil bana göre.

selim bayrak
enescim bu aracın neyi varya. bu gittikten sonra farzedelim typer alıcaksın alıcagın araç bu araçtan dahamı ıyı olucak hiç degilse aracın neyi var neyi yok biliorsun.. vallahi şaselerde sorun yok bi kaput degişcek bide sol camurluk boyancak bence hesabını ıyı yap bu araç yapılır güzel güzelde binilir..

Günkut
Bende araba Cam'a kadar girmiş sanıyodum bu arabada hiçbişey yok Millet ne arabalar topluyor. Bencede toplat arabanın kondüsyonu oldukça iyiydi bu kaza öncesi aynen devam edecektir Allahın izni ile. Senki bu şekilde dürüst temiz kalplisin Allah'da yardım eder eski moduna geri dönersin. Zaten havalar berbat şuanda bahar'a kadar mis gibi çıkar araban.

hiçbişey yok bunda geçmiş olsun koyarım garaja elım el verınce toplarım..

Low-Rider
31-01-2011, 08:48
Bence toplat bin Enes , sonradan toplandıığında gördüğünde pişmanlık yaşayabilirsin.

Bu halinde birşey yok bence , airbagler falan mı arttırıyor maliyeti acaba 18bin lira içinde

!KO
31-01-2011, 08:48
valla bende cama kadar gelmiş sanıyodum bişey yok toplanır alcagın arabada en az bunun kadar olucak zaten senın kazancın içine sinerek toplanmıs olması :)

Enes-x
31-01-2011, 08:55
Parçalar çok pahalı..Şasede de motor sökülmeden birşey var mı yok mu bilmiyoruz katlanmış gibi sanki iyi bi ustanın bakması lazım.

XoR
31-01-2011, 08:55
Bence toplat bin Enes , sonradan toplandıığında gördüğünde pişmanlık yaşayabilirsin.

Bu halinde birşey yok bence , airbagler falan mı arttırıyor maliyeti acaba 18bin lira içinde

Aynen Airbag yüzünden rakam bukadar yüksek.

Yanlış olmasın ama Volkswagen grubunda golflerde ortalama airbag fiyatı 2500 lira civarındaydı bulunduğu bölgeye göre ki bu bahsettiğim 2005-2006 falandı bir arkadaşım 6 airbag açmıştı.

Enes-x
31-01-2011, 08:56
Airbagle bitmiyor ki kemerler airbag beyni sensörler hepsi değişiyor.

VteC_MaNiaC
31-01-2011, 08:57
Fotoğrafı bu tarz bir yorum beklediğim için koydum :) Abi dışardan bakınca birşey yok evet ama serviste 18 bin lira çıkıyor bedel.

enescim geçmiş olsun ... biliosun servisler fiks fiyat politikasında olduğu için yerleştiriyorlar...

şahsen yerinde olsam airbagler ilk etapta senin için önemli değilse yeni karbon ön çamurluklar karbon ön kaput yeni bi ön panel ve radyatörle toplar binerim....

en azından bildiğin araç kazasıda çok büyük değil bence zaten takıp çıkartılabilen kaporta parçaları hasar görmüş...

genede canın sağolsun arabada alınır daha iyileride yapılır

VteC_MaNiaC
31-01-2011, 08:58
Airbagle bitmiyor ki kemerler airbag beyni sensörler hepsi değişiyor.

arkadan sağdan soldan yemiş bi typer dan alırsın onları ilerde dediğimgibi ilk etapta senin için önemli değilse

B.Aktepe
31-01-2011, 09:01

servisi boşver, güzel bir direksiyon koy, airbag in oraya karbon kapak yaptır, kaput tampon ön panel radyator(koyo alırsın) ıvır zıvır boya 3000-4000tl tutar belki o kadar bile tutmaz.

seko
31-01-2011, 09:04
Ver kurtul FN2 yaparsın ileride bunun icin canını sıkmaya degmez uzme tatlı canını ..

Yigit-Y
31-01-2011, 09:04
enesim mal çok iyidi ama hem kendini rahatlatmak adına hem yarın öbürsü gün bu olay "kazası vardı toplandı " filan diyen çok olucağından satarken gerek yok bence...

Kasko perte çıkarsın kardeşim allah sana daha iyilerini nasip edecektir inşallah...

BA güzeldi gerçekten :(

B.Aktepe
31-01-2011, 09:05
enes kaça alıyor kasko bana pm atar mısın?

SULTANOGLU
31-01-2011, 09:06
Enes bencede bu arabyı perte ayırma toplat bin. burdan bakınca fazla bişey varmış gibi gözükmüyor

coyete
31-01-2011, 09:08
yerinde olsam toplatırdım sonrada satardım en azından zararını kurtarırdın

Enes-x
31-01-2011, 09:09
servisi boşver, güzel bir direksiyon koy, airbag in oraya karbon kapak yaptır, kaput tampon ön panel radyator(koyo alırsın) ıvır zıvır boya 3000-4000tl tutar belki o kadar bile tutmaz.

Bi parça listesine bak istersen , bi kaç gereksiz parça var sis kiti , emme monifoldu fazladan bi çamurluk far yazmışlar.

http://i401.photobucket.com/albums/pp100/enes1903/rapor.jpg

http://i401.photobucket.com/albums/pp100/enes1903/rapor2.jpg

öncel
31-01-2011, 09:09
geçmiş olsun,bende toplat derim.ileride pişman olma..

mehzent
31-01-2011, 09:12
ya olum saçmalama ne varmesı ne var bu arabada cık su halındne bı sılkelen artık verme kanka verme.....

Selim.Y
31-01-2011, 09:12
valla cook uzucu bı durum Allah kımseye yasatmasın... Gecmıs olsun Enes abı buarada....

Ben olsam perte cıkartırdım..Uzulerek :(

ibooo
31-01-2011, 09:13
enes astarı yüzünü geçer,yaparken pişman olursun,ettiğin zarar yanında kalır,emin ol görünenden daha fazlası çıkar GIY a devam :)

MiaMi
31-01-2011, 09:13
Bu arabayı öyle bi yaparızki Enes o kadar diyorum ötesini demiyorum,

The_Doctor
31-01-2011, 09:14
Çok geçmiş olsun. Kaskoya verin hiç uğraşmayın.

senna
31-01-2011, 09:15
ya bunda bişey yok vermre kaskoya falan delimisin üzülürsün sonra hiç bişi yok arabada bende kazalı diyince fazla sanıyodum bişey yok verme cidden

Yigit-Y
enes astarı yüzünü geçer,yaparken pişman olursun,ettiğin zarar yanında kalır,emin ol görünenden daha fazlası çıkar GIY a devam :)

aynen bizim yasin vtc ile yaptığı kazadan sonrada arabadan soğudu gitti verdi daha iyisini aldı...

kazadan sonra toplanması vakit nakit gibi şeyler adamı çok yorar...

kaskonun verdiği rakam kafana yatıyorsaki bir hesap kitap yapmışsındır.uyuyorsa ver gitsin ...

B.Aktepe
Bi parça listesine bak istersen , bi kaç gereksiz parça var sis kiti , emme monifoldu fazladan bi çamurluk far yazmışlar.

http://i401.photobucket.com/albums/pp100/enes1903/rapor.jpg

http://i401.photobucket.com/albums/pp100/enes1903/rapor2.jpg

liste bomboş :) hepsini temin edersin. şaselere bakılması yeterli sadece. ki bu arabada şasede bişi olacağa benzemiyor bana kalırsa. yinede karar senin tabi.

SekoLive
31-01-2011, 09:18
sanırım yiğit-y araba talip olacak :D :D

miniks
31-01-2011, 09:21
3 lıraya toplanır bu arac saselerde bırsey yoksa haberın olsun :)

aırbag acılınca konsolu komple yazıyor servıs. sacma sapan fıyatlar. sıs farları 1750tl falan. :) dıreksıyon desen luzumsuz para.

bu aracı dedıgım paraya 5 gunde toplarlar haberın olsun. orjınal dıe de satarlar :)

Yigit-Y
31-01-2011, 09:23
sanırım yiğit-y araba talip olacak :D :D

allah iyiliğini vermesin yaa :D:D

gerçeği söylüyorum bu arabayı enes toplasın toplanmayacak bir durum yok ama yarın öbürsü gün satılığa çıktığında arkadan edilecek kazalı bilmem ne gibi laflarla uğraşmanın bir anlamı yok kendi fikrim bu yönde bu alem çok güzel bir alem olduğu için :D

cery
31-01-2011, 09:27
servisin 18 bin TL çıkardığı liste dışarıda 3 bin tutar.

yapılırkenki stresi seni zorlamayacaksa yaptır derim. güzel araba BA typer. ha yok uğraşamam strese giremem diyorsan kasko yerine bu haliyle sahibindene ilan koy kaskonun alacağı fiyattan daha yükseğine satarsın.

iyi bi kaportacı parça değişmeden toplar arabayı. önde 2 3 parça boyanır cillop gibi olur yine.

Enes-x
3 lıraya toplanır bu arac saselerde bırsey yoksa haberın olsun :)

aırbag acılınca konsolu komple yazıyor servıs. sacma sapan fıyatlar. sıs farları 1750tl falan. :) dıreksıyon desen luzumsuz para.

bu aracı dedıgım paraya 5 gunde toplarlar haberın olsun. orjınal dıe de satarlar :)

Abi travers 2 bin lira kaput 1 lira 3 liraya ancak bunlar alınıyor :D

Selim.Y
allah iyiliğini vermesin yaa :D:D

gerçeği söylüyorum bu arabayı enes toplasın toplanmayacak bir durum yok ama yarın öbürsü gün satılığa çıktığında arkadan edilecek kazalı bilmem ne gibi laflarla uğraşmanın bir anlamı yok kendi fikrim bu yönde bu alem çok güzel bir alem olduğu için :D

Bencede :icon_tup:

KMR2-GT
31-01-2011, 09:29
Geçmiş olsun dostum allah beterınden saklasın :(

uğraşacak yüreğim yok dıosan ver kaskoya gıtsın ama hala arabamı sevıyorum dıosan başla bı ucundan acele etme borç her turlu odenır derım ben

bugra_0101
31-01-2011, 09:33
enes bence ilk önce bi şaselerin durumuna baktır yani bi ustayla birlikte gidin bakın servis fiyatları çok fazla yedek parçada da dışarda %35 e kadar indirimli alabilirsin çoğunu zaten

mertk
31-01-2011, 09:35
bencede Enes ben daha büyük bisi bekliyordum toplatıp devam ;)

miniks
31-01-2011, 09:37
Abi travers 2 bin lira kaput 1 lira 3 liraya ancak bunlar alınıyor :D

sen çıkma endüstrisi denen şey ile tanışmadın galiba :) nie sıfır alıosun ki?

cenk
31-01-2011, 09:39
lsitede de parçaları fyatlarını biraz pahalı geldi sanki, piyasada daha ucuza yaptıra bilirsin.
eğer paran varsa bence yaptır.
tekrar geçmiş olsun

£mR@h
31-01-2011, 09:43
çok geçmiş olsun..bu arabayı kaskoya verip tekrar typer almayı düşünüyorsan verme toplat derim çamurlukta değişmez kaputta iyi bir kaportacı güzelce çıkarır diğer parçalarıda servis dışından çok daha uygun fiyatlara bulursun emin ol servisin yazdığı parçaların %60 ı değişmesine gerek kalmıcak zaten tekrar typer alacak olursan bundan temiz typerı zor bulursun..ama artık typera binmicem başka araba alıcam diyorsan ver kaskoya gitsin al paranı...

onurars
31-01-2011, 09:43
yazıktır kaskoya verilir mi bu araba,ikitelli den hepsinin çıkmasını temin edebilirsin.sıfır parça almaya ne gerek var.

Diyadin
31-01-2011, 09:44
Öncelikle geçmiş olsun.

Toplatmadan önce iyice baktırman iyi olur iyi bir serviste motoru indirip şaseleri ve kuleleri kontrol edin sorun yoksa gerisi önemli değil.

VTEC®
31-01-2011, 09:50
Enes arabanda hiç ama hiçbirşey yok. Kayda değer bir hasar değil Miniklerin dediği gibi rahatlıkla çıkma parçalarla hatta bulunabilirse tamir edilmemiş çıkma airbaglarle rahatlıkla toplanır. Arabanda çok emeğin var kaskoya vermek seni zarara sokar bence. bence kaskoya verme arabanı yaptır.

KMR2-GT
31-01-2011, 09:51
bide enes emınım şasede en ufak bısı yoktur.daha kotulerını gorduk.

ibooo
31-01-2011, 09:55
peki enes kaskoya bu aracı onarın serviste diyince ne diyo?

Onuralp
31-01-2011, 09:59
Enes bence ver aracı gitsin, geçmiş olsun bu arada. Yarın toplattığında içine sinmezse hiç zevk almazsın, tatsız olur.

VTEC®
31-01-2011, 09:59

Benimde aklıma geldi çünkü ilk postta hasarın yarısını veriyor gibi yazmışsın

VteC_MaNiaC
31-01-2011, 10:00
enes toplat bu arabayı bence gerçekten sıkıntı yaratacak bir durum yok ... gönül rahatlığıylada binersin ... servisler amerikalıların tabiriyle death fucker :)

Yigit-Y
31-01-2011, 10:01
sport kaput çıkma 300
sport tampon çıkma 200-250
sport çamurluk 150-200
typer fiber lip 200-250
radyatör 150-200
sag sol depo typer farı 300-350

çıkma rakamlar bunların boya kaportası 1000 TL desen

başka birşey çıkmadığı takdirde 2500 TL ile 3000 TL arası rakama toplanır gibi.

Airbagler olmamak koşulu ile

BAR22
31-01-2011, 10:03
kardeşim daha 1 ay önce bende kaza yapmıştım biliyosun.
arabayla ilgli bazı borçlarım vardı üstünede kaza yapınca durum daha kötü oldu.ama ben arabayı çok sevdiğim için satmadım.saolsun tanıdıklar vasıtasıyla toplattım.şunu söyliyim baya bi borç altına girdim bazı kişilere borçlarımı hala ödeyemedim biraz zorlanıcam ama bi şekilde ödenecek.ben senin yerinde olsam o arabayı kesinlikle toplatırım arabanda hiçbişey yok.ayışığı ibrahim kısa ile görüş derim başkada bişey demem.

emp:)
31-01-2011, 10:03
Tamamen kişisel bir tercih durumu ama ben olsam daha iyisini bulamayacağım için toplatırdım.

Herkes önemsemiyor sanırım ama emniyet kemer sistemlerini 0 almanı öneririm, kemerlerde aktif gergi sistemi var kaza durumlarında bu boşalıyor hatta çoğu zaman airbag açılmadığı kazalarda bile gergi boşalır. Herkes direnç takıp geçer ama o zaman sana bağlı bir bezden farkı kalmıyor.Çıkmacıdaki gergilerde araba park halinde pert olmadığı sürece sağlam değildir:)

ibooo
31-01-2011, 10:06
sport kaput çıkma 300
sport tampon çıkma 200-250
sport çamurluk 150-200
typer fiber lip 200-250
radyatör 150-200
sag sol depo typer farı 300-350

çıkma rakamlar bunların boya kaportası 1000 TL desen

başka birşey çıkmadığı takdirde 2500 TL ile 3000 TL arası rakama toplanır gibi.

Airbagler olmamak koşulu ile

pertçi adam nasıl belli ediyo kendini herşeyin ucuzu :D

Yigit-Y
31-01-2011, 10:09
pertçi adam nasıl belli ediyo kendini herşeyin ucuzu :D

daha önce birisi için rakam bakmıştım ikitellide bunları bulmak pek de kolay değil bu arada :(

sport dan toplanacak mecburen kaporta parçaları

bir tane pert typerın parçaları kaporta olarak birisi satıyordu bitirdi sanırım o parçaları :(

yaşar
31-01-2011, 10:09
Enes kaskoya verdiginde zaten degerini alamayacaksın harcadıgın para yanına zarar kalacak :( Ben senin yerinde olsam güzelce araştırma yapar toplarım aırbaglar o kadar sorun değil maslakda neler neler yapıyorar 1.kısımda mcy mercedes servisinin üstüne var ona bir sor 2.kısımda subaru yerka nın karşısında var araştır ve yaptır, yada arabanın kasko degeri atıyorum 30 lira sana verilecek olan para 22.500 direk perte çıkar daha sonra araç satışa çıkınca arabayı satın al yaptır öyle sat ,tabi satışa çıkarılacak yakın bir rakamı kaskocunla konuştukdan sonra degerlendir ,perte çıkartırsın sonra satarken fazla isterler zorda kalırsın . Ama senin yerinde olsam aslanlar gibi binerim . . . Satılan typeR ların en temizi bile böyle bir kaza yapmıştır :)

Enes-x
31-01-2011, 10:10

8.5 veriyor..

Herkes o kadar güzel umutlu yazıyor ki burda tahrik oluyorum valla :D Ama evdeki hesap çarşıya uymaz abicim bu açık ve net.

!KO
31-01-2011, 10:11
daha önce birisi için rakam bakmıştım ikitellide bunları bulmak pek de kolay değil bu arada :(

sport dan toplanacak mecburen kaporta parçaları

bir tane pert typerın parçaları kaporta olarak birisi satıyordu bitirdi sanırım o parçaları :(

cerm abide vardı stlegal de sade kaporta motorsuz şekilde siyah renk duruyormu bilmem

Yigit-Y
31-01-2011, 10:12
8.5 veriyor..

Herkes o kadar güzel umutlu yazıyor ki burda tahrik oluyorum valla :D Ama evdeki hesap çarşıya uymaz abicim bu açık ve net.

8500 tl ye bu araç dışarıda çok rahat bir şekilde toplanır tramerde 8500 Tl lik hasar gözükür bu da typer için fazla bir hasar değil ama karar senin...

FunnyCorpse
31-01-2011, 10:13
GECMİŞ OLSUNN :(

çok üzücü bir olay amaaa

tabiri yerindeyse tatlı kazalıııı
CINCIKKKKK GİBİNNN araç vallaa toplanılabilir bencee çok kötü durmuyorrr

hayırlısı olsunnn

B.Aktepe
31-01-2011, 10:14
enes koltuklarınıda sat, 2 yarış koltuğu emniyet kemerlerini sabit şekilde yaptır airbagleri iptal et, klima iptal, arka koltuklar iptal 4 noktalı bir cage, race spec typer mis :)

VTEC®
31-01-2011, 10:14
8500 tl ye bu araç dışarıda çok rahat bir şekilde toplanır tramerde 8500 Tl lik hasar gözükür bu da typer için fazla bir hasar değil ama karar senin...

Güzel söyledin valla illa bir servis olmaz kaskonun anlaşmalı olduğu bir servisle anlaşmalı bir şekilde yürütülürse anlaşmalı servis öpe seve tamir ederler.

imhotep
31-01-2011, 10:15

enes serviste ne işin var allah askında ya.. paran kısıtlıysa git çıkmacılara al parçalarını topla gitsin..

motor durumu nasıl darbe filan varmı ?

Yigit-Y
31-01-2011, 10:15
Pert kaydı oluşmayacağından 8.500 TL lik para ile araç toplanır.

boş haliylede 32.000-35.000 bandında araç satılır düşüncesi var bende şuan enes iyi ce düşün derim.

motor şase şanzuman bunlara iyi bakmak şartı ile tabii kide :(

JumboAli
31-01-2011, 10:17
Enes Kardeşım(tanısmıyoruz Ama Ictenlıkle Kardesım dıye hıtab edıyorum) Bence Durumun varsa Topla bu arabayı Inan ben ılk duydugumda cok daha buyuk bısey zannetmıstım tavana kadar gırık arabalara kazasız dıe bınenler var sen ıcını ferah tut. Yada En azından motorunu degerlendır arabanın .

Gercı zor bısey ne zaman bınsen kaza yerınden gecsen aklına o zamanlar gelcek belkı ama Yıne de karar senın ben senın yerınde olsam ımkanım varsa eger YApar bınerdım bu arabaya.

MiaMi
31-01-2011, 10:18
Enes bu arabayı bu şekilde kaç paraya satarsın.

Enes-x
31-01-2011, 10:19
enes serviste ne işin var allah askında ya.. paran kısıtlıysa git çıkmacılara al parçalarını topla gitsin..

motor durumu nasıl darbe filan varmı ?

Motor da kulaklar kopuk birde tps sensörü çatlamış çalışıp çalışmadığını bilmiyoruz.kaskonun yetkili serviste yaptırmazsak verip vermeyeceğini bilmiyoruz.

fatihtemizer
31-01-2011, 10:20
Geçmiş olsun...kardeş..içinden geleni yap..

Enes-x
31-01-2011, 10:21
Enes Kardeşım(tanısmıyoruz Ama Ictenlıkle Kardesım dıye hıtab edıyorum) Bence Durumun varsa Topla bu arabayı Inan ben ılk duydugumda cok daha buyuk bısey zannetmıstım tavana kadar gırık arabalara kazasız dıe bınenler var sen ıcını ferah tut. Yada En azından motorunu degerlendır arabanın .

Gercı zor bısey ne zaman bınsen kaza yerınden gecsen aklına o zamanlar gelcek belkı ama Yıne de karar senın ben senın yerınde olsam ımkanım varsa eger YApar bınerdım bu arabaya.

Manevi yönü ayrı dert maddi yönü ayrı dert bakalım hayırlısı..

Pm atanlar oluyor bu soruyla birlikte onlarıda cevaplayayım.Bu haliyle satamam çünkü o zaman ne pert için para verir kasko nede tamir için.

Enes-x
31-01-2011, 10:22
enes koltuklarınıda sat, 2 yarış koltuğu emniyet kemerlerini sabit şekilde yaptır airbagleri iptal et, klima iptal, arka koltuklar iptal 4 noktalı bir cage, race spec typer mis :)

Seviyoruz senin projelerini ilgiyle takip ediyoruz :D

VTEC®
31-01-2011, 10:22
İlla serviste yaptırma zorunda değilsin Mesela X kaskodur ve bu kaskonun anlaşmalı olduğu ahmet ustanın servisi vardır. örneğin Ben Renault bayiinde çalışyorum anlaşmalı olduğumuz sigortalar ile farklı marka araçlar servisimizde yapılıyor. Geçen hafta Proton GEN2'ye tavan değişiyorlardı mesela bunun bilgisini al anlaşmalı servisle görüş. sen çıkma parça bulursun onlar ucuza takarlar parça ve işçiliğe fatura keserler kaskodan parasını alır servis

Ogedov
31-01-2011, 10:23
valla kusura bakmayın ama adam çok emek verdiğim araba çok sevdiğim araba diyor çıkma parçalarla toplayınca adam bi daha o arabaya aynı hevesle nasıl binicek sonuç olarak bu arabayı sadece rolling için kullanmıyordur... miniks yada bilalin in dediği gibi proje yapıcaksa o başka

selim bayrak
31-01-2011, 10:23
aracında az masraf olduguna kendınde ınanmalısın yoksa ıhalede okadar parayı görmezdı .

Yigit-Y
31-01-2011, 10:26
valla kusura bakmayın ama adam çok emek verdiğim araba çok sevdiğim araba diyor çıkma parçalarla toplayınca adam bi daha o arabaya aynı hevesle nasıl binicek sonuç olarak bu arabayı sadece rolling için kullanmıyordur... miniks yada bilalin in dediği gibi proje yapıcaksa o başka

orjinal sıfır parçalarla o araba 8500 rakama zor toplanır malesef olabilecekler hakkında konuşuyoruz...

bence enes motor şase ve şanzımana baktırıp birşey yoksa toplayıp satmalı pert arabanalara bugün 34.000 isteyenler var bu araç her türlü o rakamlara satılır düşüncesi oluştu bende 8.500 tl ye anlaşmalı servislerde toplanır yetkilide bu iş olmaz...

Enes-x
aracında az masraf olduguna kendınde ınanmalısın yoksa ıhalede okadar parayı görmezdı .

O kadar para vermelerine bende şaşırdım açıkcası ama sonradan düşününce yap sat mantığıyla toplandığı zaman kar ettirir oparalara alınsa bile.

Yalnız işte oged de bahsetmiş ben öyle galerici gibi toplayacağıma hiç toplamam.

Day Walker
geçmiş olsun :(

hangi sigortadan kaskoluydu aracın

sigorta şirketi aracını kendi onarım servisine çekmeyi teklif ettimi?

ibooo
31-01-2011, 10:27

racon bilen adamsın adamın derdi senin derdin ne akbaba spec olmuş:D

cem
31-01-2011, 10:27
Şimdi burda çıkan genel sonuç ,bişey yok bin tabi.Bu ortamda ne kadar delikanlı oldugu belli.Genelde arkandan döner böle muhabbetler özellikle arac typersa.. Sen sanıyomusun burda kullan bi *** yok diyenlerin bazılarının arkandan neler diyeceklerini. Kimse kusura bakmasın adamın içine sindirmezler o arabayı.Kazalıydı boktu püsürdü..Yerinde olsam hiç uğraşmaz verirdim .

geçmiş olsun tekrardan.

Enes-x
31-01-2011, 10:28
orjinal sıfır parçalarla o araba 8500 rakama zor toplanır malesef olabilecekler hakkında konuşuyoruz...

bence enes motor şase ve şanzımana baktırıp birşey yoksa toplayıp satmalı pert arabanalara bugün 34.000 isteyenler var bu araç her türlü o rakamlara satılır düşüncesi oluştu bende 8.500 tl ye anlaşmalı servislerde toplanır yetkilide bu iş olmaz...

Yiğit zaten kasko veriyor o dediğin rakamları boşuna külfet altına girmeye gerek yok zaten satmayı düşünceksem.

dragon07
31-01-2011, 10:28
sen daha pert typer görmemissin kardesim... yazık etme :)

trgy
31-01-2011, 10:29
çok gecmiş olsun enes.iyi düşün taşın ona göre kararını ver.

Ogedov
31-01-2011, 10:29

kendi fikrimdir ama çıkma parçalarla toplanmış arabaya hiçbir zaman kendi arabammış gibi bakamam... o yüzden de bu durumda benim için olabilecek olan bu olmazdı ama enes bundan iyi ep3 bulamam bundan sonra diyosa o ayrı

VTEC®
31-01-2011, 10:31
O kadar para vermelerine bende şaşırdım açıkcası ama sonradan düşününce yap sat mantığıyla toplandığı zaman kar ettirir oparalara alınsa bile.

Yalnız işte oged de bahsetmiş ben öyle galerici gibi toplayacağıma hiç toplamam.

"Galerici gibi toplamak" diye düşünme alacağın çıkma parçalarda orjinal parça olacak. Hatta kendi aracının yaşıyla aynı yaşta parça olacak :) yani galerici mantığı şuan takılı olan parçaları düzetip takmaktır :)

S.Saka
31-01-2011, 10:32
sizi forumdan takip edriyorum aracınınız üzerine çok düşen biri olarak görüyorum

bu arabada şasi kafalarını bağlayan kule bükülmediyse gerçekten birşey olmaz aracını yaptırır temiz temiz binersin..

çok titizsiniz anlıyorum ama bu titizlikde bakılmış bir araç bulmanız gerçekten çok zor abicim...

inş. gönlünüze göre yaptırıp binebilirsin abi...

seko
31-01-2011, 10:32
Şimdi burda çıkan genel sonuç ,bişey yok bin tabi.Bu ortamda ne kadar delikanlı oldugu belli.Genelde arkandan döner böle muhabbetler özellikle arac typersa.. Sen sanıyomusun burda kullan bi *** yok diyenlerin bazılarının arkandan neler diyeceklerini. Kimse kusura bakmasın adamın içine sindirmezler o arabayı.Kazalıydı boktu püsürdü..Yerinde olsam hiç uğraşmaz verirdim .

geçmiş olsun tekrardan.

+1 diyorum ve katılıyorum ..

SekoLive
31-01-2011, 10:33
Pert kaydı olmayacak diyen arkadaşlara söliyorum techde kazalı oldugu biliniyorsa pert kaydına göre bişey yok konusu geince enesi seven adam kazasızdı dicek delikanlı olan gördüğünü sölicek bide ortalııgı karıstırmaya çalısanlar olacak çok ağırdı kazası diye ....

cem\'e sonuna kadar katılıyorum... bide bu durumu var yarın bir gün olurda sıkışıp satmaya çalısırsan :(

8.000rpm
31-01-2011, 10:33
enes arabada bişey yok bence

Shekil
31-01-2011, 10:34
gecmiş olsun.. :(

FunnyCorpse
valla ben clio ile kaza yaptım
arka sag jant kaldırıma cıkartmıstım
sag koltuk hava yastıggı acıldı arka dıngıl egıldı
kaportada hıc bırsey yoktuu servıs 11.952 lıra :) masraf cıkardı

dısarıda hava yastıgı dahıl herseyı dıngılll vs 1.700 2000 lıra cıvarıııı :)

örnek olsun diye yazdımm
YAPILACAK TAMİR EDİLEBILECEK SEYLER VARSA YAPTIR VALAAA ESKISINDEN IYI YAPIYOR USTALARIMIZZZ KÜÇÜMSENMIYECEK KADARR İYİ İŞLER ÇIKARABILIYORLARR

-Aydın-
Enes zor bi durum tabi kız gibi araba.. Ama şuda bir gerçek bundan sonra toplasan bile içine sinmeyecek eskisi gibi tat vermeyecek diye düşünüyorum.. İyice düşün içinden ne gelirse onu yap. Geçmiş olsn tekrar..

Can's
31-01-2011, 10:36
Pert kaydı olmayacak diyen arkadaşlara söliyorum techde kazalı oldugu biliniyorsa pert kaydına göre bişey yok konusu geince enesi seven adam kazasızdı dicek delikanlı olan gördüğünü sölicek bide ortalııgı karıstırmaya çalısanlar olacak çok ağırdı kazası diye ....

cem\'e sonuna kadar katılıyorum... bide bu durumu var yarın bir gün olurda sıkışıp satmaya çalısırsan :(

bu cok dogru bır acıklama oldu bunu da referans alıp dusunmek gerek :icon_tup:

Yigit-Y
31-01-2011, 10:37

geçmiş olsun tekrardan.

bende bu fikirdeyim ama enes iyi cocuk zarar etmesini istemem...

kaskodan 8.500 TL veriyorsa bu araç dışarıdan toplanır ve sonra satılır enes galerici gibi toplama bana koyar gibi birşey söyledi.Hayat bu durduk yere zarar etmenin bir mantığı yok bence.Minimum zararlar kurtarman gerek kendini diye düşünüyorum enes karar senin...

cem
31-01-2011, 10:38
Kesinlikle ya varya hikaye geneli. Biri yazmış typer namıyla bilinen araba diye onceki sayfalarda kesinlikle dogru.

Yaptırır edersin binersin çakalın biri gelir bunun şaselerin esnemedigini nerden bilecem der , laf ole bi dolanırki lafı çıkaranda inanır , şimdi eski muhabbetleri açmak istemiyorum typer olunca insanlar birbirini yiyodu burda kavgalarda ne seviye kalmıştı ne insanlık yazık gunah.

Bugun gaza gelirsin yarın cebindeki parandan zarar edersin.Durum Typer oldugu icin boyle.

Ogedov
31-01-2011, 10:39
istediğiniz kadar güzel toplayın istediğiniz kadar temiz çıkma parçalar bulun arabasını sadece hızlı gitsin yada ayağımı yerden kessin mantığıyla bakmayan bir insanın içine sinmez... cem in söylediğide çok doğru nasıl toplayacağına kadar bilinyorsa artık dilden dile dolaşırken ba typer bagaj havuzu bile düzeltilmiş denir

!KO
31-01-2011, 10:39
Ya hikaye geneli. Biri yazmış typer namıyla bilinen araba diye onceki sayfalarda kesinlikle dogru.

Yaptırır edersin binersin çakalın biri gelir bunun şaselerin esnemedigini nerden bilecem der , şimdi eski muhabbetleri açmak istemiyorum typer olunca insanlar birbirini yiyodu burda kavgalarda ne seviye kalmıştı ne insanlık.

Bu gun gaza gelirsin yarın cebindeki parandan zarar edersin.
+olarak
eminimki bu koydugun foto ilerki zamanlarda konulcak :) bu gorunen bide arkadan konusanlarda olucak ;)

selim bayrak
31-01-2011, 10:41

bence senın aracında abartılcak hıçbırsey yok malıyetını ıyı hesaplaman lazım sonucun sovtaj bedelı bayabı yuksek bazı arkadaşlar 21 ile 24 tl ye pert bedelınden alınır toplanır die hesap yapıolarsa yanılıolar aracın pert bedelının p.kunu cıkarmışlar.eger alıp topluyum satıcam dersen zarar edersın bınerım dıosan mantıklı aracın gecmişi temiz...

Day Walker
31-01-2011, 10:41
bu foto şimdi arşivlere girmiştir bile

senna
31-01-2011, 10:43
valla ben clio ile kaza yaptım
arka sag jant kaldırıma cıkartmıstım
sag koltuk hava yastıggı acıldı arka dıngıl egıldı
kaportada hıc bırsey yoktuu servıs 11.952 lıra :) masraf cıkardı

dısarıda hava yastıgı dahıl herseyı dıngılll vs 1.700 2000 lıra cıvarıııı :)

örnek olsun diye yazdımm
YAPILACAK TAMİR EDİLEBILECEK SEYLER VARSA YAPTIR VALAAA ESKISINDEN IYI YAPIYOR USTALARIMIZZZ KÜÇÜMSENMIYECEK KADARR İYİ İŞLER ÇIKARABILIYORLARR

Türkçe'yi daha düzgün şekilde kullanırsan sevinirim uzatarak vs yazma lütfen

BMK TypeR
31-01-2011, 10:43
Geçmiş olsun kardeşim, bence araç gayet güzel olur, çıkma parca alırsın, hasarsız bile bulursun çıkma parcaları, en sona airbaglerı bırakırsın,Aslan gibi olur tekrar aracın,

Rstmania
31-01-2011, 10:46
kendi fikrimdir ama çıkma parçalarla toplanmış arabaya hiçbir zaman kendi arabammış gibi bakamam... o yüzden de bu durumda benim için olabilecek olan bu olmazdı ama enes bundan iyi ep3 bulamam bundan sonra diyosa o ayrı

Yanlış anlama ama Allah seni organ nakline muhtaç bırakmasın... ;)

Sıfır parçalarla eksiksiz toplayacağım dersen bu işten çok büyük zarar edilir. Ancak ve ancak 2.el parçalarla düzgünce toplanılırsa yara büyük olmadan kurtulunulur. Onda da parçaları bulmak bir dert , araştırmak ayrı bir dert..

Yaptın bir yerde mis gibi typer diyeceksiniz arkadan biri lafı çarpacak moralin bozulacak. O yüzden hiç bulaşmadan kendini strese sokmadan kaskoya ver gitsin. Tek kötü yanı yarın bir gün biri aracı toplarken "keşke" demek olur.. Başka da hiç bir problemin olmaz...

cem
31-01-2011, 10:48
bu foto şimdi arşivlere girmiştir bile

Çoktaan.
Ya burda detailing dalgasında saatlerce millet birbirini yemiyomu . Yok benimki parlak seninki parlak şuydu buydu.yok zerre toz kalmıcak dışarda kafes içinde sürecekler arabayı :)

Adamın kazalı arabasına bi *** demiycekler ha. Hhahah gülerim sadece buna :)

Otomobil camiasının hele dedikodusunun en fazla dondugu bi araba için laf donmez denilirse gülerim buna.

Adamların arabaları insanlıklarının önüne geçmiş, arabası çizilcek olsa canını verecek gerizekalılar , bu tip insanların cogunlukta oldugu yerlerde laf etmemeleri imkansız ha çoktan dönüyodur hatta muhabbeti eminim buna :)

Day Walker
31-01-2011, 10:50
Çoktaan.
Ya burda detailing dalgasında saatlerce millet birbirini yemiyomu . Yok benimki parlak seninki parlak şuydu buydu.yok zerre toz kalmıcak dışarda kafes içinde sürecekler arabayı :)

Adamın kazalı arabasına bi *** demiycekler ha. Hhahah gülerim sadece buna :)

Otomobil camiasının hele dedikodugusunun en fazla dondugu bi araba için laf donmez derlerse gülerim buna.

Adamların arabaları insanlıklarının önüne geçmiş, arabası çizilcek olsa canını verecek gerizekalılar , bu tip insanların cogunlukta oldugu yerlerde laf etmemeleri imkansız ha çoktan dönüyodur hatta muhabbeti :)

çok haklısın cem

benim hatırladığım en son mor typer muhabbeti olmuştu hatta eski hasarlı resimleri bile çıkmıştı

senna
31-01-2011, 10:51
biraz daha kassalar video bile çekerler insanlar birbirine acı bir durum

Day Walker
31-01-2011, 10:52
peki şimdi merakımdan soruyorum kaç tane typer kaldı

Enes-x
31-01-2011, 10:52
Benim gizlim saklım yok beyler ticari bir kaygımda yok.Bu arabanın geçmişide arkadan konuşan çoğu insanın geçmişinden temizdir :) O yüzden sıkıntıya gerek yok. Fotoğrafı bırak parça listesi vermişim orda daha neyin dedikodusunu yapabilirler ki gıybet olur bundan sonra yapılan :D

8.000rpm
31-01-2011, 10:53
ön tampon alt spoilerine 800 küsur demişler :(
oohaa diyorum daha da bişey demiyorum :(:(:(

freeman
Hasar sadce göründüğü gibiyse perte verilecek bi durumu yok bence aracın, kar zarar durumunu iyi hesaplayıp karar verin.
Mevcut masraf ne kadar tutuyor servis dışında iyi bi kaportacı ve boyacınız varsa bence eskisinden hiç bir farkı olmaz

Caglar35
söylenenlere göre araç çok temizmiş.

ancak benimde şahsi fikrim toplanmaması yönünde.
avrupada veya japonyada olsa pekte önemsenilmez kazalı oluşu ama TRde durum belli.
toplanıldığı zaman elbet bi gün satılığa çıkacak araç ve hep kazasından dolayı sorn çıkacaktır..

Enes-x
31-01-2011, 10:54
geçmiş olsun :(

hangi sigortadan kaskoluydu aracın

sigorta şirketi aracını kendi onarım servisine çekmeyi teklif ettimi?

Sigortayla ilgili konuşmak istemiyorum çok problem yaşadık çünkü.Olaylar sıradan prosedüre göre işlemiyor bizim dosyamızda.

Ogedov
31-01-2011, 10:55
Yanlış anlama ama Allah seni organ nakline muhtaç bırakmasın... ;)

Sıfır parçalarla eksiksiz toplayacağım dersen bu işten çok büyük zarar edilir. Ancak ve ancak 2.el parçalarla düzgünce toplanılırsa yara büyük olmadan kurtulunulur. Onda da parçaları bulmak bir dert , araştırmak ayrı bir dert..

Yaptın bir yerde mis gibi typer diyeceksiniz arkadan biri lafı çarpacak moralin bozulacak. O yüzden hiç bulaşmadan kendini strese sokmadan kaskoya ver gitsin. Tek kötü yanı yarın bir gün biri aracı toplarken "keşke" demek olur.. Başka da hiç bir problemin olmaz...

örnek biraz ters oldu...biri keyif biri mecburiyetten oluyor şuan arabayı çıkma parçalarla toplarsa type-r ın keyfini almak için kullanıcak ama organ nakli dediğin pek öyle bişey olmuyor ipe ipe kabul ediyosun ;)

Day Walker
31-01-2011, 10:56
Sigortayla ilgili konuşmak istemiyorum çok problem yaşadık çünkü.Olaylar sıradan prosedüre göre işlemiyor bizim dosyamızda.

Şöyle söyliyim bende Aksigorta da çalışıyorum ondan sordum eğer bizdeyse kaskon yardımcı olmaya çalışırdım.

Enes-x
31-01-2011, 10:58
Şöyle söyliyim bende Aksigorta da çalışıyorum ondan sordum eğer bizdeyse kaskon yardımcı olmaya çalışırdım.

Teşekkür ederim.Axada.

Rstmania
31-01-2011, 11:02
örnek biraz ters oldu...biri keyif biri mecburiyetten oluyor şuan arabayı çıkma parçalarla toplarsa type-r ın keyfini almak için kullanıcak ama organ nakli dediğin pek öyle bişey olmuyor ipe ipe kabul ediyosun ;)

O yüzden zaten mesajımın devamında ver gitsin diyorum.. ;)

Ama arkadaşın maddi durumu el vermeseydi tek seçenek o olsaydı 2. el parçalarla yapmak mecburiyetinde kalsaydı kendi arabam gibi benimsememek arkadaş için çok ağır bir söz olurdu. ;)

TarikS
31-01-2011, 11:04

Organin 0'i olsa onu alirdik zaten :)

ruudvan
31-01-2011, 11:06
allah sabır versın .yaptırıcaksanda yaptırmıcaksanda.kıçı kırık ufak hasar ıcın arabama 5 tane exper geldı 6 ay odeme bekledım.nedenmı kaskoya ıtıraz ettıgım ıcın yok orjınal olucak yok su bole durucak dıe.
toplandıgında zarar edıceksen kaskoya ver etmıceksen sende kalsın

Ogedov
31-01-2011, 11:08

geyik yapma lan konuyu hiç etme.:D senin memleketliler yakında onunda sahtesini yapalar takeshi :D

CLIORS
31-01-2011, 11:12
Sokakta duran araç, bırak arabayı hepimizin yarını sağlam çıkaracağının garantisi yok, yaptır aracını bin keyfine bak. Boyasız kazasız isteyende gitsin öylesini bulsun. Senin içine sinsin yeterli. Geçmiş olsun bu arada.

E.Güleç
31-01-2011, 11:12
Allah daha kötülerinden korusun kardeşim.Keşke olmasaymış böle bi talihsizlik ama yapılacak birşey yok olmuş bir kere.Babamın çok güzel bir sözü vardır her zaman aklımda " Olmuşla ölmüşe çare yok " çokta doğru bir söz.Düşün taşın kendin en doğru kararı zaten vericeksindir çevrenden gelen yorumlar daha da kafanı karıştırabilir ama yol da gösterebilir çevrendeki insanlara bağlı birazda bu :) Tekrardan geçmiş olsun sıkma canını.

se®k@n
31-01-2011, 11:16
Öncelikle gecmis olsun..

Araba da aslında hiç bişey yok gibi gözüküyor.. Ama ne yazık ki adı artık "kazalı" oldu.. Türkiye sartlarında kazalı bi Type-r ın degerinden satılma ihtimalini sen herkesten cok daha iyi biliyosundur.. Toplayıp sıkılmadan usanmadan yıllarca binerim diyosan topla tabi ki..

Ama bence de ver kaskoya.. Daha güzellerine sahip olursun insallah ilerde..

senna
31-01-2011, 11:19

bu neyin kafası sorması ayıp

Anıl E.
31-01-2011, 11:20
Geçmiş olsun fotografta fazla bir şey görünmüyor ama karar sizin tabiki,keşke toplasanız typer güzeldir hoşuma gider ,tabi maddi durumda önemli tekrardan geçmiş olsun

TarikS
31-01-2011, 11:20
bu neyin kafası sorması ayıp

biseyin kafasi degil Semih ben Okan'a takiliyordum orada

dragon07
31-01-2011, 11:21
eger satılıklasa satın alalım enes...parça lazımsada satalım :)

kaporta parçalarının hemen hemen hepsi var...motor olarakta yardımcı olurum.parçalar sport degil typer çıkmasıdır.

senna
31-01-2011, 11:23
biseyin kafasi degil Semih ben Okan'a takiliyordum orada

öyle bi yazmışsınki sanki parayla pulla herşey yapılır edilir gibi

Ogedov
31-01-2011, 11:28
öyle bi yazmışsınki sanki parayla pulla herşey yapılır edilir gibi

kendi aramızda bi muhabbet hocam benim anlamam lazımdı bende öyle anlamadım... konuyla alakası yoktu ama o ayrı...

by serçe
31-01-2011, 11:33

:icon_tup: .............................

onursumer
31-01-2011, 11:48
enes proje düşünüyorsan bence toplat

yani hava yasıklarını falan boşver güzel bi direksiyon vs yolcu tarafına basınc yağ gosterkeleri gibi şeyler iç taraf hallolur

onun dışındaki tüm parçalarıda zaten sanayide servisinkinden çok daha ucuza toplarsın gibi gozukuyor

eğer maddi açıdan perte çıkarmak senin işine geliyorsa tabi ona birşey diyemiyicem ;)

_muhaRRem
31-01-2011, 12:00
söylenenlere kulak asmam en fazla 5 binede toplanır bu araba.. yaptırırım evlat yaparım arabayı kendime. boşver satma .

y@sin
Hiç uğraşma enesim bence kasko'ya ver.Zamanı geldiğinde daha güzellerini alırsın..

maxpower
çok geçmiş olsun

istediğiniz kadar güzel toplayın istediğiniz kadar temiz çıkma parçalar bulun arabasını sadece hızlı gitsin yada ayağımı yerden kessin mantığıyla bakmayan bir insanın içine sinmez... cem in söylediğide çok doğru nasıl toplayacağına kadar bilinyorsa artık dilden dile dolaşırken ba typer bagaj havuzu bile düzeltilmiş denir

kesinlikle doğru. toplatıp binmek herkese göre bişey değil. kaskonun verdiği tutarı yazmamışsınız ama biraz zarar da olsa verin gitsin. zira satarken yine istediğiniz gibi kolay ve istediğiniz fiyata satamayacaksınız

Caesar
31-01-2011, 12:02
söylenenlere kulak asmam en fazla 5 binede toplanır bu araba.. yaptırırım evlat yaparım arabayı kendime. boşver satma .

Enese bu aralar bişey oldu saçma sapan konular açıyor:) Sanki bu camiada değilde pazarda süt satan adam gibi arabadan bi habersiz çok pahalı abeyyyy yaaa servis 18 lira masraf çıkarmış falan yazıyor.

Borçları kapatacaz falan yazıyor. Sanarsın ki memur aile cocuğu durumu yok böyle yazıyor. Ne yapmaya calışıyor çözemedim.

maverick2305
31-01-2011, 12:04
Öncelikle geçmiş olsun araçta büyük bişey gözükmüyor fakat toplama kararı alırsanız işin maddi oldğu gibi manevi açısıda sizi fazlasıyla üzebilir,çünkü bu güne kadar temiz typeRa binmenizle aracınızı sevmişsinizdir bundan sonra kazalı bi typer binmek aracınıza nasıl bi soğukluk yaşatır ve satarken yaşayacağınız zorlukları düşününce çok zor bi karar gibi görünüyor.

RADEON
31-01-2011, 12:07
bence toplayın yazık edersiniz ciddi bişey yokki duruyor

Day Walker
31-01-2011, 12:09
araç pert olsada enes toplasada gene piyasaya çıkacak pert olursa tramerden pert olduğu görülebilecek sigorta ihaleyle aracı satacak alanda toplayacak plaka değiştirip tekrar dolaşıma sürecek gene bizlerden biri alacak önemli olan sigortalının ne istediği

_muhaRRem
31-01-2011, 12:10
piyasa piyasa piyasa ,forumda ne derler,o ne der bu ne der.. Kim ne derse ne düşünürse Allah bin katını versin iyi veya kötü... biraz rahat olalım dünya bu kadar dar değil...

B.Aktepe
31-01-2011, 12:11
araç pert olsada enes toplasada gene piyasaya çıkacak pert olursa tramerden pert olduğu görülebilecek sigorta ihaleyle aracı satacak alanda toplayacak plaka değiştirip tekrar dolaşıma sürecek gene bizlerden biri alacak önemli olan sigortalının ne istediği

kasko ilk aracı satacağı zaman ilk önce sahibine soruyordu haala öyle mi ?

Day Walker
31-01-2011, 12:13
aynen hala o kural geçerli zaten tüm hak sigortalının isterse pert ederler istemezse bi cıvata dahi takamazlar poliçe dediğimiz şey sigorta şirketi ile hak sahibi arasındaki sözleşmedir.

ama burda önemli olan aracın bana kalsın dediğinizde sigortanın size ödeyeceği rakam

GokhanErol
31-01-2011, 12:13
öncelikle geçmiş olsun Enes öğrendiğimde de çok üzülmüştüm neyse cana zarar gelmemiş önemli olan budur bence...
konuya gelicek olursak ben olsam eğer sigorta çok öldürmüyorsa fiyatı alırım paramı,şimdi bunu toplasan ki çok güzel toplanır(hatta 8,5a eksiksiz toplanır ebayda neler var) ama olurya 5sene sonra satmak isteyince bile bu foto çıkıp gereksiz yorumlar yapılacak mis gibi arabaya ne çamurlar atılacak karar senin tabi alan böyle alsın ister toplasın isterse proje aracı yapsın...

ibooo
31-01-2011, 12:15
Beyler şekil A EDS typer

Day Walker
31-01-2011, 12:16
birde araç sigortalıya terk edilecekse bu konu çok önemli sigorta şirketi ilk eksper ön raporundaki rakamı tramere giriyor yani bu araçla 20.000 tl hasar var ama siz aracınızı aldınız 8.000 e toplattınız o zaman sigortaya bu şekilde bilgi verin yoksa araç kaydına 20.000 tl işleniyor buda araç geçmişi için iyi olmuyor.

Dou
31-01-2011, 12:20
Enescim kaskoyla sorununu bir miktar da halledebilmene sevindim, en azından hasarında yarısını karşılıyormuş

Arabana bu halde 5 dakka da olsa bi kere bin, eğer arabandan soğuduğunu düşünüyorsan ver gitsin. Ama kullanmayı özlediğini hissediyorsan daha yapacak çok şey var demektir :)

edit: araban hakkında millet ne demiş aldırma, dilin kemiği yok. şu an bile çoğu araçtan temizdir senin aracın

edit2: kişisel görüşüm, satmamandan yana, araçta büyük bir hasar yok. fotodan göründüğü kadarıyla civatalı parçalar değişecek panel düzecek airbagler değişecek bitti gitti. şaside ve mekanikte bir arıza yok sanırım bu da zaten masrafı önemli ölçüde düşürecektir?

Gokalp-M
31-01-2011, 12:21
bu arabada fazla bir hasar yok ne arabalar toplanıyor allah aşkına yazık edersiniz bence.

Ogedov
31-01-2011, 12:22
Beyler şekil A EDS typer

hep böyle bi şekil konuşmalar bi laf söyleyip kaçmalar filan ne şekilsin arkadaşım sen galeri maleri?

JenGoO
31-01-2011, 12:25
Geçmiş olsun.. Bu araç toplanır güzel birşekilde.. Kaskoya vermek tercih meselesi ama ben şahsen durumum dahi olmasa bu kadar düzgün bi aracı kaskoda heder etmem. Yazık günah maddi değerden çok ona vermiş olduğun manevi değeri daha önemli..Borçta kapanır Rabbim yardımcın olsun..

tuner faruk
31-01-2011, 12:25
Araç çook rahat bir şekilde toplanır piyasadaki gerçek kazalı Type-R lardanda çok çok iyi olur araçta çokta abartılacak birşey yok Enes seni korkutan nokta servisin çıkarttığı liste ve aracının airbag açması olmuş sanırsam ama bunları çıkmacıdan çokta iyi bi şekilde temin edebilirsin ben inanıyorumki çokta sağlam olur ihtiyacın olan tek şey iyi bi kaportacı hee şuan için maddi durumun el vermiyor diyorsan çekersin kapalı bir yere brandayıda örtersin üstüne hem maddi durumunu düzeltirsin hemde parçaları toparlarsın bu kadar geçmişini bildiğin bu kadar emek verdiğin bi aracı bende satma taraftarı değilim.

Eyup Duygun
31-01-2011, 12:28
Ens büyük gecmis olsun.Vallahi benim icim gitti.Airbag vsvs onlardan cok para tutuyordur ben pert etme toplat kendın bın diyenlerdenim eger imkanlar var ise.Bizimde bir katkımız olursa ufacık airbag beynini yaparım :)

edit:kendın bıneceksen yaptır rahat rahat binersin satma kaygın yoksa,diger durumlarda fikrim perte cıkarman.

Ahmet_28
31-01-2011, 12:32
enes bence ver kaskoya.toplatsanda piyasasının altında bi rakam edecek satarken.kasko zaten şu anda o parayı veriyordur.üzerinden sök ekstralarını ver gitsin derim ben

MuratB
31-01-2011, 12:37
enesim çok geçmiş olsun canın sagolsun kafanı takma arabaya daha iyi bi araba alırsın.Arabanın bişeyi yok kaza bile denmez bence buna yptırılıp biinilir ama tavana kadar grdi,direksiyonu bagajdan çıktı falan derler sırf bu yüzden yptırma diorum.Karar senin

Ozzy45
31-01-2011, 13:10
Daha şimdiden 9 sayfa + tartışmalar ve kavgalar çıkmış ileride satarken sen düşün.. Hayırlısı neyse o olsun senin adına. Ver gitsin kaskoya benim düşüncem bir sigortacı olarak.

Eyüp
31-01-2011, 13:16
Yaptırdıktan sonra içiniz rahat bir şekilde binebileceginizi düşünüyorsanız yaptırın.
(Yaptıgınız kazayı önemsemeden..)

Yok , rahatsız olurum..Sogudum derseniz kaskodan paranızı almanız en mantıklısı.

onurgoyunc
31-01-2011, 13:23
öncelikle geçmiş olsun.

arabayı kullanacak sizsiniz, içinize sinerse toplatın. ama ben olsam toplatırdım.

Low-Rider
31-01-2011, 13:25
Bilmediğim için soruyorum.Kaskolar hasar tutarının tamamını neden ödemiyor yani tamamen ödemicekse ne anlamı kaldı kaskonun

Day Walker
31-01-2011, 13:26
Bilmediğim için soruyorum.Kaskolar hasar tutarının tamamını neden ödemiyor yani tamamen ödemicekse ne anlamı kaldı kaskonun

özgür güncel rayici değerini öder sigorta şirketleri ayrıca senin araban bugün 10k ediyor ama sen 8k dan poliçe ödedin o zamanda 8k ödüyorlar :D

Low-Rider
31-01-2011, 13:27
çok şerrrefsiz bu sigortalar ya:D

TolgaEsentepe
31-01-2011, 13:27
normalde ödemek zorun da bildiğim kadarıyla tamamını ama farklı işliyoruz biz demişti arkadaş..

Bence verilsin kaskoya perte ayrılsın.. yani ortamı söylenenenleri takma diyenler var ama satarken senin canın sıkılacak başkasının değil aynı şekilde kulağına bireşeyler gelince de senden başka takan olmayacak bu durumu..

MiaMi
31-01-2011, 13:28

Özgürüm anladığım kadarı kasko perte ayıracak nedeni ise şu yüzdelik payları varya onun üstünde muhtemelen tamir masrafı bu sebepten perte ayıracak, araç sahibide perte ayırma tamir et derse oda yine belirlediği yüzdelik paya göre ödeme yapıyor.

Schumi
31-01-2011, 13:28
Zararın yarısını karşılama kısmını anlamadım. Honda servisine bırakıp bunu yapın diyince kasko tüm masrafı ödemeyecek mi servise. O nasıl iş öyle.

Day Walker
31-01-2011, 13:29
çok şerrrefsiz bu sigortalar ya:D

aynen hacı yaa zam yapmadı adamlar :D

Enes-x
31-01-2011, 13:37
Bu arada kimseye teşekkür etmemişim :) Telefondan forumdan Fikir yürüten yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Bakalım karar vermek için biraz daha zamanım var hayırlısı artık.

TEQUILA
31-01-2011, 13:41
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Zararının tamamını karşılamama olayını bende anlamadım.
Ufak kaza olur poliçenin khasarsızlığı bozulmasın diye bulaşmayız, büyük olur tamamını ödemezler ki görünen kadarı ile bu orta büyüklükte hasarlı bir kaza. Bunuda ödemezlerse biz neden kaskolara bu kadar paraları bayıyoruz.

Çok canım sıkıldı, geçmiş olsun.

TEQUILA
31-01-2011, 13:43
Birde aklıma geldi, bu hasarı yekilide değilde özel bir serviste sıfır parçalar ile toplatsanız maliyet düşecektir. O zaman kasko nasıl davranır? Belkide o durumunda tamamını karşılar kasko.

yiit
31-01-2011, 13:47
enesim çok geçmiş olsun tekrar ben olsam toplardım keyif senin zevk senin topladıktan sonra kimsenin ne dediği umrunda olmamalı bence fotoğraftan görüldüğü gibide büyük birşeyi yok gibi ama tabi bi yandanda borç kapatırım diyosun iyi düşünmek lazım

Enes-x
31-01-2011, 13:48
Birde aklıma geldi, bu hasarı yekilide değilde özel bir serviste sıfır parçalar ile toplatsanız maliyet düşecektir. O zaman kasko nasıl davranır? Belkide o durumunda tamamını karşılar kasko.

Şu anda bana yapılan teklif şu şekilde , bir yetkili servisle pazarlık edilip anlaşılmış ve bunun yarısını karşılıyorlar.Yarısını tamamını karşılama konusu uzun hikaye açıklamakda istemiyorum bana göre ben haklıyım ama hukuk sistemini biliyorsunuz bir dava açsam araba 10 yaşına gelmiş olur heralde sonuçlanana kadar :)

-batu-
31-01-2011, 13:48
allah kaskoların eline düşürmesin. Çok geçmiş olsun

Fatih Kavak
31-01-2011, 13:50
Enes bence içine sinecek şekilde topla aracını kim ne derse desin insanların ağzı torba değil ki tertemiz arabalara bile bir kulp takıyorlar kimsenin ne dediği umrunda olmasın.

BoraRS
31-01-2011, 13:52
Çok geçmiş olsun Enes. En iyi kararı sen düşünerek ailenle paylaşarak vereceksin.

Ne karar verirsen ver senin için en sağlıklısı ve hayırlısı olsun inşallah.

peace
31-01-2011, 13:57
toplanıp binilebilir, evlat olarak kalabilir. yalnız airbagleri boş ver filan denmiş allah göstermesin toplandıktan sonra başka bi kazada airbag olmadığı için zarar görebilirsin, airbagler bence en önemlisi.

Ertan-R
31-01-2011, 13:58
Enes tekrar geçmiş olsun.bence yavaş yavaş topla derim.

başalp
31-01-2011, 14:03
cana geleceğine mala gelmiş... para kazanılır... ama sıhhat gibisi yok... kararın ne olursa olsun parayla alınan hiç birşeyin sonu yoktur...

ocean0636
31-01-2011, 14:04
Buyuk gecmis olsun gercekten cok uzucu bir durum :(.
Duygularinla karar verirsen toplatir binersin, mantiginla karar verirsen kaskodan parayi alirsin diye dusunuyorum. Cok zor bir secim Allah kolaylik versin..

msm89
31-01-2011, 14:13
Yaptır gitsin bence kaldır fotoyuda hiç düşünülecek bişe yok, çünkü araçta birşey yok yani tertemiz araba, diğer türlü hep aklında kalacak, keşke yaptırsaydım diyeceksin ;) Zaten merak etme 3-5 sene sonra satacağın vakit kazalı olsa bile yinede senin aracın kadar temiz bir Type-R bulunmaz ;)

ef186
31-01-2011, 14:14
hesap duz arkadaslar hic duygusala baglanacak bir mevzu degil bence ...

Basitce otomobilin pert edilir ise sana odeyecekleri para kazadan once arabayi satsan cebine koyucagin parami ?

kaskodan yapildi diyelim birsekilde ozaman aracini satmak istediginde cebine girecek para nedir yani kazali bir typr kaca satilir ?

Bu sure zarfinda ugras didin parca ara sanayide araba topla (tamam biliyorum bu kisim coguzaman cok egleneceli bile olabilir ) ama degecekmi ?

Sahsi fikrim Eger kasko sana piyasada temiz bir typr alabilecegin kadar para verip pert ediyorsa pert et al parani git yeni bir otomobil al bin ...
Arada 2-3 liranin farkina bakma cunku bunu toplasan ugrassan didinsen de en sifir en mukemmel parcalarla toplasanda 2 gun sonra satmak istediginde donecek laflara inanamiycaksin saticagin paralarda emin ol seni uzucek ....

Benim tavsiyem kaskoyla pazarlik herzaman olur kaskonun yapmasi gereken sana para vermek degil senin zararini karsilamaktir .
Buda senin arabanin ozelliklerinde kmsinde boyasizsa boyasiz kazasizsa kazasiz (bu kazadan once arabanin durumu ne ise ) o durumda bir arabayi alabilecegin bedeli odemek ...

O nedenle pert et kaskonun tepesine bin ciddiye aldigini goster parani al git tertemiz bir typr daha al eger typr a binmeye devam etmek istiyorsan ....

Tekrar cok gecmis olsun caninida sikma sana bisey olmamis otomobildir bu bugun gider yarin gelir Allah insani saglik sahatinden etmesin ...

Wuuup
31-01-2011, 14:15
hayırlısı olsun

Wolkan
31-01-2011, 14:17
çok geçmiş olsun enes. Senin aracın kazalı ihaeye çıktı 28.100 olarak ihalede satıldı adamlar belkde bu yüzden pert etmek için can atıyolardır sende habein vadır yanılmıyorsam bundan ihalede sahibine teklif gibi birşey vardı. Aracın çok güzeldi kendn yaptırsanda ben inanmıyorum senin aracın için böyle konuşulcagına.

okanturan
31-01-2011, 14:19
Geçmiş olsun ben senin yerinde olsam özel bi servisle anlaşıp toplarım panel falan düzelir büyük ihtimal çok fazla birşey yok gibi duruyor resimde

okanturan
31-01-2011, 14:22
Kasko aracını perte ayırmadan sana masraf için ne kadar ödeme yapıyor pert durumunda ne yapıyor aracı topladıktan sonra satacağın rakam yine 29 ile 31 arası birşey olur gibime geliyor. En azından pert kaydı olmaz aracın
birde
birde perte ayırdıklarında ilk fiyat teklifini araç sahibine sunuyorlardı birde öyle hesap yap istersen

8.000rpm
31-01-2011, 14:54
enes aslında cevaplanması gereken ilk soru şu , sen BA'ya tekrar binmek istiyor musun? daha doğrusu tekrar bir ep3 sahibi olmak istiyor musun? bunun cevabını verebiliyorsan pert etme veya toplama yollarını daha rahat tercih edebilirsin
bir daha ep3 binmem diyorsan da sana minimum maddi zarar verecek yolu seçmelisin
yani pert durumunda alacağın para (ki bu para için çok kavga edip meblağı yükselttirebilirsin)
diğer yandan da yaptırma maliyeti + yaptırdıktan sonra elden çıkarma durumunda aracın ederi
yani önce ne istediğine karar ver , ep3 mü başka araç mı? yoksa nakite dönüp bir süre sessiz sedasız kalmak mı?
kaskoyu pert bedeli için kastırmak veya en uygun en düzgün nerede toplatacağını araştırmak sonraki konu...
her şekilde hakkında en hayırlısı olur inşallah
allah kolaylık versin...

BosphorusBoys
31-01-2011, 16:19
Ver gitsin kafa beyin patlattığına değmez
yarın birghun bu fotolar konşmalar arsivde kalacak
herkes bilip bilmeden *** atacak..

mrtngn
31-01-2011, 16:21
Öncelikle cok geçmiş olsun.Sağlıgında canında bisey olmaması sevindirici,mal yerine her şekilde gelir ama canında yongası neticede.

Araçta bana görede bisey yok.Servisin biraz düdüklemesinden kaynaklanan bir durum var.Eger aracına binmek istiyorsan kasko şirketinin anlasmalı oldugu özel servis kaportacı vs mutlaka vardır sonucta tek biyer ile anlasmalı değildir.Gidip onlarla bi görüş.Yetkili servisten ucuz cıkacağı garanti diyebilirim.

Bazı arkadasların dediği gibi proje tarzında biseyler düşünürsen hava yastıgı falan hiç gerek yok göstergeler podlar falan takılır,direksiyon,emniyet kemeri koltuklar falan proje tarzında cokta güzel olur.

Hee ben arabama cıkma,ordan burdan alıp toplama bisey istemem içime sinmez dersen; biraz sigortayı sıkıstırıp sana ödeyecekleri parayı yükseltmek için baskı yapabilirsin.Arabayı verirsin o parayla içine sinen baska araçlar bakabilirsin.(bende arabamı vurdum ufacık bi hasarı vardı ama gel gör ki arabayı yıkarken bile değişen yerleri silesim yıkayasım gelmiyo içime sinmiyor bi türlü)

Ayrıca sunada dikkat cekmek istiyorum kaza yaptıgın araban typer.Typer'a bunlar yapılırmı,baska bi araba olsa neysede bu araba bu duruma falan düşünceleri dikkate alma derim ;)

Tekrardan geçmiş olsun.Hakkında hayırlısı olsun dostum

SaBRi
31-01-2011, 16:22
maddi durumu bilmiyorum ama toplanırsa miniks ve b.aktepe dediği gibi olursa süper olur

ilerde satmayı düşünsende laflar seni etkilemez bu arada konu açıp resmini koyuyosun fikir alıyosun tebrik ederim kaldı ki bana göre çokta bişey yok resimden göründüğü kadarıyla

benim görüşüm toplanması yönündedir

Low-Rider
31-01-2011, 16:24
o liste ile bir parçacıya gidip fiyat alsana

bakalım servis ile arasında ne kadar fark oluşcak

orcuns
31-01-2011, 16:37
krdesım oncelıkle gelmıs gecmıs olsun sana bır tavsiye adı cıkarsa 9'a inmez 8'e duygusal davranırsan kesene emın ol zarar yazacak ıllakı cok sevıyorsundur arabanı ama gun gelıcek satmak ısteyeceksın malesef satarken 9 doguracaksın bu sefer daha kotu canın sıkılıcak sana bır abi,krdes,dost tavsıyesi aracını sat durumlarını borclarını temızle allah buyuk gun dogmadan neler dogar daha ıyılerıne bınmek nasıp olur eger duygularına yenık düsersen kesene zararı olur.

-ER-
31-01-2011, 16:38
Bence çok büyük bişi yok topla derim yani en azından geçmişini biliyorsun hiç birşey olmadığını
içinin sindiği biryerde yaptırırsan kaçmazsan masrafından ilk günkü gibi olur.

Ben verme topla derim

overblack
31-01-2011, 16:42
arabada bişi yok topla bencede.

Wolkan
31-01-2011, 16:49
Bence aracın komple torpido dolu sekılde ne kadar onu arastır cok bırsey degılse al sıgortadan paranı topla yazık bence bu kadar kucuk bır kazayla aracı perte cıkarmak

mmustu
31-01-2011, 16:56
arabada bişi yokta işte parçaların servis fiyatı çok para :D

şimdi bu arabanın enesin içine sinmesi için adam akıllı toplanması lazım sanayide falan filan şekilde toplanırsa enes binemez bu arabaya ;)

tabiki arabaya yazık pert kaydı falan güzel değil
peki enescim kasko ile görüştün mü hiç kaç para veriyolar onların verdiği paraları belki eşden dosttan verecek çıkar en azından pert kaydı olmadan toplayabilir birisi

MiaMi
31-01-2011, 17:10
Abi Enes kardeşim şuan ne yapacağını biliyorsa ben muştu olayım yorumları okudum benim bile beynim döndü.

Baran^
31-01-2011, 17:22
Bu arabaya anladığım kadarıyla gözün gibi bakıyormuşsun,kaza bu olmuş artık üzülsende gececek,kazası bana görede küçük ama içine sinmez bence yaptırıp binmek.Toplatıp o eski halini bildiğin tertemiz arabaya kazalı perte cıkmış denileceğine sinirleneceğine kaskodan al parasını borcunu kapat sonrası allah kerim elbet kafana göre guzel bişey alırsın.Araba herzaman alınır satılır sağlık sıhat yerinde olduktan sonra sıkma canını.Gecmiş olsun tekrardan.

Enes-x
31-01-2011, 17:26
Ne güzel iş ya herkes fikrini söylüyor benim yerime cevapta veriyor aklımdan geçenleri tam olarak hiç yormuyorsunuz beni :D

Bu arabanın toplanmasının içime sinecek bana maliyeti yaklaşık 10 bin lira.(kaskoda onarım parasının yarısını verirse) ... çıkma al et yurtdışı o işler beni aşar onun stresine girecek kotam yok :) Üzülerekte olsa vericem gibi duruyor..

Birde arabayı çok fazla isteyen var.Onlar içinde açıklık getirelim :

çok geçmiş olsun enes. Senin aracın kazalı ihaeye çıktı 28.100 olarak ihalede satıldı adamlar belkde bu yüzden pert etmek için can atıyolardır sende habein vadır yanılmıyorsam bundan ihalede sahibine teklif gibi birşey vardı. Aracın çok güzeldi kendn yaptırsanda ben inanmıyorum senin aracın için böyle konuşulcagına.

En son ihalede 28.100 gördü.Tekrar bi ihale yaparmı sigorta bilmiyorum.Yani arabayı alıp toplama hayali kuranlar minimum bu rakamı gözden çıkartmaları lazım.

maxpower
31-01-2011, 17:26
bide kasko ne teklif ediyor, onu yazsanız da insanlar daha doğru yorumlar getirebilse

Enes-x
31-01-2011, 17:27
35 bin lira

BurakCengizhanoğlu
31-01-2011, 17:33
araba toplanmıycak gibi gözükmüyo ki motordada bişey yok diyosunuz? ben olsam toplardım ..

ef186
31-01-2011, 17:39
35 bin lira

satmak istesen kaca satilir kazadan onceki haliyle piyasasi nedir ?
Hakkini veriyorlarsa al parani hayirli olsun de bence ...

JDM VTİ
31-01-2011, 17:40
35'e verin bence.. fiyatta güzel. bi müddet sonra fn2'ye veya farklı bi iotomobile geçme şansınızda olur. geçmiş olsun

Enes-x
31-01-2011, 17:46
satmak istesen kaca satilir kazadan onceki haliyle piyasasi nedir ?
Hakkini veriyorlarsa al parani hayirli olsun de bence ...

Abi kasko bedeli 43 bindi o fiyatlarada satılırdı diye tahmin ediyorum.Büyük ihtimal dediğin gibi hayırlı olsun diyecez.

Melih-Ö
31-01-2011, 17:46
Servis genelde abartarak fiyat veriyor çünkü parçadan deli kazanıyorlar önüne geleni değiştiyor. Bence topla derim o kadar ağır bişey yok gibi duruyor fotodan. Acayip üzüldüm yemin ederim :( Alla beterinden korusun büyük geçmiş olsun...

yusufbatırel
31-01-2011, 17:52
kaskoya verıcen ya reıs arabayı kaskoyla konus paranı aldıktan sonra kaskodan hesaplı bır sekılde zaten bu arabanın satısını yapıcaklar ıllakı hanı dıyorum gonul bagın varsa alır bı koseye koyarsın ufak ufak yaparsın dıye gectı aklımdan allah gonlune gore versın

Tolga-R
31-01-2011, 17:57
ver gitsin enescim. uğraşma bence

asmisinsan
31-01-2011, 17:57
enes bence topla bin çünkü eskiden bende serviste çalışıyrdum bizde 15 bin lira masraf çıkan araba dışarıda 8 bine ok gibi toplanıyodu zaten bu hasarda parayı tutan 2 aır bag emniyet kemer gergileri aır bag beyni onları daha sonrada yaptıra bilirsin sonuçta yürümesine engel degil.

Ferhat
31-01-2011, 17:58
Çok geçmiş olsun çok uzuldum gercekten :(

Hayrlısı neyse o olsun..

Tolga-R
31-01-2011, 17:59
gerçi şuan bundan daha fazla hasarı olupda toplanmış typerlara boncuk diyorlar biliyorsun piyasayı . seninki inci kalır onların yanındada dediğim gibi parça al topla boyat + ekstra harcama değmez sat gitsin gelsin s2k

ef186
31-01-2011, 18:00
Abi kasko bedeli 43 bindi o fiyatlarada satılırdı diye tahmin ediyorum.Büyük ihtimal dediğin gibi hayırlı olsun diyecez.

Enes bas kaskonun kafasina esneme paylari vardir onlarin biraz daha yukari cektir fiyati....

serkan ünlüü
31-01-2011, 18:01
Büyük gecmiş olsun sat gitsin ugraşma

Meco
31-01-2011, 18:07
Enesim çok geçmiş olsun, allah beterinden saklasın.

cnrsrn
31-01-2011, 18:10
çok geçmiş olsun piyasadaki en temiz typerlardan biriydi cana gelecegine mala gelsin, içinde sinecekse al topla valla senin bilecegin iş

arfy
31-01-2011, 18:12
direkt söyledikleri fiyattan verme arabayı eğer vericeksen ... 35 diyosalar 40 de 1-2 düş ortasını bul istersende düşme .. ben kasko bedelinde yazan paranın 1-2 milyar altını almıştım .. aracında önceden kaskoda görünen bişey yoksada hertürlü alırsın.. tutturabildiklerine yapıyorlar .. atıyorum 40 yazıyordu 30 dediler 35 - 36 alırsın

mmustu
31-01-2011, 18:32
vlla kankacım 35 güzel para belki biraz daha pazarlıkla yukarıya bile çıkabilir bu rakam valla verilir bence

29 lirayada yiğit alır bunu :D

Dragger
31-01-2011, 18:37
35 lirayı 38lere cek, ver gitsin. Yaptırsan da icine sinmeyecek biliyorum.

Bi de su hasarın yarısının ödenmesi olayını anlamadım.

43bin liradan kasko yapılmıs aracın % kacı kadar hasar olursa perte cıkıyor?

%50 olsa 21.5 hasara kadar tamamını karsılayıp yaptırması lazım yetkili serviste.

Enes-x
31-01-2011, 18:48
Yüzde %60 ise hasar pert olabiliyor diye biliyorum.Normal şartlarda.

seko
31-01-2011, 18:48
35 bin lira

35 i alırım ba dan cıkan filtre -egsoz -header-kpro da var zaten elimde sadece bir jdm ekzantrik linkteki arabada en az seninki kadar temiz bitti gitti bu kadar uzmeye degmez canını :)
http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/71392-2004-ep3.html

Dragger
31-01-2011, 18:51
Yüzde %60 ise hasar pert olabiliyor diye biliyorum.Normal şartlarda.

25.800 hasara kadar karsılaması gerekiyor o zaman, neden karsılamıyorlar kardesim?

mstpower
31-01-2011, 19:00

AHMET

katılıyorum bencede yaptır cok masrafı yok kaput panel tampon 1 lira gitmez airbag yerine de tak momo dreksyon yardıra yardıra kullan kardes yazık
etme bence

S.Özeren
31-01-2011, 19:09
harbiden kaskonun yarısını verme muhabbeti ne öyle bi dünya varmı

s2k
31-01-2011, 19:36
Abi işte birde bu açı var.Arabanın içinde airbag tozundan başka birşey yok :) Sigara dahi içilmemiş, motor desen sapasağlam sadece tps sensörü çatlak.

Ayrıca borç dediğim arabanın kredisi kalmıştı biraz arabayı vermesekde öderiz çok şükür.Demek istediğim yaptırıp satsam kaskonun şu an verdiği paraya gider yine ama üstüne harcadığım 10 bin zarar olur.

Madem öle al sana fikir perte çıkart kasko ilk sana teklif eder satın almak istermisim diye al sonra proje arabsı diye sat ;)

Ome_RS
31-01-2011, 19:59
geçmiş olsun hasarı buyuk değil güzel toplansa her turlu içe siner ama senin içine sinermi bilmem.
bana kalırsa verin kaskoya borclarınızı kapatın durumu toparlayınca daha güzellerini alırsınız..

SekoLive
31-01-2011, 20:16
harbiden kaskonun yarısını verme muhabbeti ne öyle bi dünya varmı

samet zaten enes yazmıs sigortayla ilgili sorunlar vardı dıye özel bişi olsa gerek zaten yazmak istemiyorum dedi...

Yigit-Y
31-01-2011, 20:17
vlla kankacım 35 güzel para belki biraz daha pazarlıkla yukarıya bile çıkabilir bu rakam valla verilir bence

29 lirayada yiğit alır bunu :D

hahahaha herkes beni ihaleci pertçi ilan etti yaw :D:D

bir daha typer almıyacağım söz

:D

Tunç
31-01-2011, 20:18
cok gecmıs olsun gercekten eger aracı kaskoya verırsenız acık acık söylıyeyım ben talıp olurum araca

s2k
31-01-2011, 20:20
cok gecmıs olsun gercekten eger aracı kaskoya verırsenız acık acık söylıyeyım ben talıp olurum araca

Bak soyledım ben toplayıp satmaktansa bu halde satmak hem daha cok kar getırır hemde alanların ıcı daha rahat olur ;)

izmirlicem
31-01-2011, 20:20
bence yaptır bin sonra ah lan ne anılarım vardı demeyesin,ben babam yüzünden vectrayı sattım kaskoya pert etmiştim içim hayla acır 2 sene oldu

Tunç
31-01-2011, 20:22
Bak soyledım ben toplayıp satmaktansa bu halde satmak hem daha cok kar getırır hemde alanların ıcı daha rahat olur ;)

ben toplayıp satmak ıcın degılde gazlamak ıcın dusunuyorum alınca aırbag bıle takmam yanı

gsi_club
31-01-2011, 20:23
öncelikle çok büyük geçmis olsun.gönül isterdiki hiç bunlar olmasin.

tamam aracinizin hasari fazla degil ama aracinizi yaptirdiniz,ayni kaza yapmadan önceki hali gibi diyelim. öyle bir an geldiki aracinizi satmak zorunda kaldiniz sizi hiç olmadik laflarla üzeceklerini tahmin ediyorum.kaskonuzu brz daha zorlayip 35 bin üzeri bir rakamla anlasip aracinizi vermeniz sizin için daha iyi olur kanisindayim.diyelimki aracinizi yaptirdiniz satmaya karar verdiniz satacaginiz rakamda bu fiyat araliginda olacagi kanisindayim.onun için ben sahsen ugrasmaz verirdim genede karar senin?

birde hasarinizin neden yarisi karsilaniyor bunu hiç anlamadim ben

tekrardan geçmis olsun.Allah beterinden korusun.

s2k
31-01-2011, 20:27
ben toplayıp satmak ıcın degılde gazlamak ıcın dusunuyorum alınca aırbag bıle takmam yanı

Bende zaten ondan bahsediyorum kazalı toplanmış araç almaktansa insanlar kazalı alıp kendisi toplamayı tercih eder herşeyini bilirler içleri daha rahat olur :icon_tup:

Berkan
31-01-2011, 20:43
arabada bişi yokta işte parçaların servis fiyatı çok para :D

şimdi bu arabanın enesin içine sinmesi için adam akıllı toplanması lazım sanayide falan filan şekilde toplanırsa enes binemez bu arabaya ;)

tabiki arabaya yazık pert kaydı falan güzel değil
peki enescim kasko ile görüştün mü hiç kaç para veriyolar onların verdiği paraları belki eşden dosttan verecek çıkar en azından pert kaydı olmadan toplayabilir birisi

+

enes uğrasma ver gitsin bencede 35 i yükseltirsin biraz çemkirme çirkeflik le.

sonra önüne çıkıcak ilerde
-aa bu ba değilmi nekdr güzel duruyo
*ne güzeli pertten döndü o araba bi moka yaramaz

gibi yorumlar gelicek gelmesede dillencek dolancak milletin arasında moral bozmaya keyif kaçırmaya gerek yok hiç...

darkred
31-01-2011, 20:49
Nazara geldi nazara, geçmiş olsun...

Arabada pek birşey görünmüyor bencede uğraşılmiycak birşeyi olduğunu sanmıyorum ben kıyamazdım vermezdim kaskoya bu kadar hasar için...

Airbagler sıkıntı onlar olmasa cidden hasar yok arabada tampon far kaput o kadar...

Cok geçmiş olsun ben olsam kıyamazdım...

K.O.
31-01-2011, 20:50
öncelikle çok geçmiş olsun.BA gerçekden çok güzeldi ki bence hala güzel arkadaşlarında dediği gibi şaseler sağlamsa yaptırılır binilir tabi içinize sinerse

Enes-x
31-01-2011, 20:55
Madem öle al sana fikir perte çıkart kasko ilk sana teklif eder satın almak istermisim diye al sonra proje arabsı diye sat ;)

35 kasko veriyor gidip 28 e tekrar arabayı alıp satmaya mı uğraşayım :) Zaten ben hala anlamadım yürüyen arabalar daha ucuza satılıyor nasıl 28 veriyorlar :)

chiefkadir
31-01-2011, 21:03
Arabayı ver gitsin ..Sen paranı al bakma daha geri..
Biri illaki alır toplar belki bir dönemde biner amaaaa satarken epey uğraşır ...

Enes-x
31-01-2011, 21:05
Arabayı ver gitsin ..Sen paranı al bakma daha geri..
Biri illaki alır toplar belki bir dönemde biner amaaaa satarken epey uğraşır ...

Misal fan typer mı :)

chiefkadir
31-01-2011, 21:22
Misal fan typer mı :)Onun kazalı fotoğraflarını göremedik biz senin kazada büyük değil ....ama fan man kazalı arabayı satarken uğraşacağın kesin

yan53
31-01-2011, 21:27
kardesım ver gitsin bencede uğraşmaya bile değmez...

erkin006
31-01-2011, 21:31
herşeyde vardır bi hayır...ama gerçekten üzüldüm...bencede ver kaskoya...

geçmiş olsun...