Orijinalini görmek için tıklayınız : dubai de elektronik vs vs
noelbaba
14-07-2007, 13:01
arkadaşlar daha önce dubai ye gitmiş olan yada ordan elektronik getirtmiş olanlardan çok acil bilgi lazım.
ipod, ekran, ps... vs vs nerde bulunur yer olarak bilgi istiorum çok acil. ortalama fiyatlar hakkında bilgide verirseniz ii olur. Bide bu double din yada indash ler için ne markalar var orda ve ordan gelen cep telefonları burda çekiomu ?
Ferhat_V
14-07-2007, 16:16
cep tel ordan alıp getircek kayıt ettirceksin şebekeler aynı genelde..
indash olsa bile tv olayı olmayabilir..
fiyatlar tr den ucuz ama bozulduğunda filan garantiye tr de girermi bilemem..
bi kaç sene önce dayım ürdünden nokia 6310 mu öyle bişey getirmişti o zamanlar yeni çıkmıştı bu telefon tr ye getirince türkçe dil yüklettirdi öyle kullanabildi tuş takııda arapçaydı..
VeNoM_35
14-07-2007, 16:25
Kuzenim telefon almıştı, herhangi bi sorunu olmadı. Ama ozamanlar bu kayıt olayı yoktu, para istiyolarmı bilmiyorum kayıtta.
kayıt dıye bişi yokta harfler felan arapca ama cogu telefon zaten zeber kullanmayı bılıyoruz bı dıl secngı değişir zaten turkıyey telfonalr ya çinden gelıyor yada dubaıden daha once guneydoguda OTURDUM BILIYORUM:)
Umreden telefon getirdiler 2 ay önce. Telefonu getiren kişi Pasaportuyla beraber faturanı da götürüyorsun Turkcell Extraya kayıt ediyorlar 2 dakikada.
TElefon için mutlaka ama mutlaka faturalı alın ba$ka türlü TR de kullanamazsınız.
noelbaba
15-07-2007, 10:33
saolun arkadaşlar sanırım telefon işi pek sağlıklı deil ben en iisi ps ve ekran istiim en sağlıklısı :D
Telefon getirebilirsin, gümrükten geciste bunun icin bir evrak doldurup tcell veya baska bir telefon sirketine gidiyorsun acıyorlar telefonu...
Bunun dısında ben en uygun laptopları görmüstüm.
Orada kalma sansım olmadı ama dubai havaalanı duty free ve diger satıs magazalarında gayet uygun ürünler bulunabiliyor.
Teyp icinse telaviv duty free tavsiye ederim, orada cok uygun.
-Babam gitti çok elektronikle ilgili genelde herşey çok daha düşük fiyatlarda yalnız
şöyle birşey var düşüğün düşüğünü yakala .. ;)
Lan manyak :D Napıyosun olum sen:D Yine ne hayaller ne işler peşindesin..Çakalsın olm sen..Çıkar kokusu du bakalım:))
Telefonu faturasıyla getirtirsen sorun olmuyo ben babama ozaman burda yok diye imate jasjar aldırmıştım ama hawa alanından aldığı içn çokda ucuza alamamıştı....O yüzden hawa alanı içinde diyilde dışardaki elktronikçilere gidip türkiyedekinden sıkı pazarlık yapman gerekiyomuş..Ayrıca etrafda bulabildiğin bütün dükkanlardan fiyat al...Bide kimseden öğrenemezsen indiğinde bikaç kişiye sorarsın...Tur rehberlerine yada hawa alanı görewlilerine sorarsan daha doğru bilgi edinirsin....
noelbaba
20-07-2007, 18:26
dubai de malesef istediim şeyleri bulamadık ama gidicekler için yada sipariş etçekler için bazı parçaların fiyatlarını yaziim
ps2 - 210 $ tr de sahte oyunları çalıştırmak için çip taktırma esnasında bozulma şansı yüksekmiş
ps3 - 900 $
ipod sorduğunuzda size ipod la birebir renkleri bile aynı menüsü kullanımı boyutları aynı bir cihaz koyuyolar önünüze - 200 $
double din yada indash tan herhalde anlamıolar navigasyon diolar cama yapışanlardan fakat mp3 vcd dvd bütün formatları açan bir cihaz www.becker.de adresinde görebilirsiniz 900$
fotoğraf makinası - 300 $ dan başlıo
vs vs vs ..
Ferhat_V
20-07-2007, 18:27
türkiyeden farkı yok yani..
Low-Rider
20-07-2007, 18:28
ps2 almak mantıksız dubai'den bu fiyatla,burda çip taktırmaya kalksan,burda satılan çipli ps2'lerin fiyatını geçiyor
noelbaba
20-07-2007, 18:34
ya aslında mutlaka farkı vardır da işte bizzat kendim gitmem lazım :D uçak korkumdan dolayı gidemiorum ya ps2 almak tabiki mantıksız da ps3 bence mantıklı ama ondada wining falan yok bide yanılmıosam plazma tv de oynamak sağlıklıymış özellikle sony diolar
Low-Rider
20-07-2007, 18:36
ps3'ü şimdi al,plazmayıda bidaha gittiğinde alırsın:D
noelbaba
20-07-2007, 18:38
ya ewt değişik planlarm var :D ağustosta tekrar gidilcek ve ben yüksek promil alkolle uçağa binerek gitmeyi planlıorum :) bişey isteyen olursa yardımcı olabilirim
Alkol alma kardeşim güle güle git , güle güle gel :)
Low-Rider
20-07-2007, 18:44
sağolasıın:D bakalım ozamana akdar bi ihtiyaç olursa seslenirim:)
noelbaba
20-07-2007, 18:47
:D ya cem bro gülmicem :):) haklısın alkol olmaz 3 tüp narkoz anca keser beni 3 saat yol her saat başına 1 tüp 2 günde ayılsam 3 gün alışveriş yaparım
low-rider sölersin istediin bişey olursa valiz büyük nede olsa :)
Bende n73 var Dubai'den Annem getirmişti ( daha Türkiye'de tanıtımı yapılmamıştı )...İlk 1 hafta sorunsuz kullandım bir sabah baktım tel kimseyi aramıyor, araştırdım soruşturdum vergisini ödemek lazımmı hemen kaptılıyormuş. Vergisini ödedim gümrükte 25YTL. Ertesi gün açıldı.
İngilizce kullanıyorum, ayrıca içinde buradaki telefonlarda olmayan özellikler var, Ayarlayınca iftar vakitleri ezan okuyor, ezan vakitleri ezan okuyor, kuran var vs vs.
Elektronik eşyaların bazısı ucuzken bazıları buradan daha pahalı iyi araştırmak lazım. Bende PS2 istemiştim buradan daha pahalıydı.
noelbaba
20-07-2007, 21:24
işte diorum ya en sağlıklısı kendin gitçen siparişle olmuo bu iş
işte diorum ya en sağlıklısı kendin gitçen siparişle olmuo bu iş
Evet en karlı yöntem tanıdık vs. gittiğinde rica etmek. Getirteceğiniz elektrnik ürünün ne gibi gümrük işelmlerine tabi utulduğunu da iyi araştırmak gerekiyor. Mesela cep tefonunu orada faturalı aldık ama burada vergi ödedik açılması için...Bazı arkadaşlarım hava alanında ve gümrüklerde bazı elktronik şeyleri sokarken baya büyük zorluk çektiler.