Orijinalini görmek için tıklayınız : FD6 civic & 1.7 DTI corsa
Arkadaşlar cumartesi günü bi arkadaşla deneme yapıcaz . Denemeden önce ben sizin fikirlerinizi almak istedim . Arabası kendisine göre iddialı fakat bu hafta sonu 98 model 1.4 civic'e 2 boy zor attı ve iddası bu hafta sonu bana 4-5 boy atıcağı ...
FD6
- Cumaya kadar takabilirsem ( Simota Hava Filtresi ) gaza geldim :D yoksa stock
Corsa
- Chip Tuning
- Kat iptali
- Orta susturucu iptalı , custom son susturucu
- 1.5 megane dcı turbo kelebeği
- Blow off
Değerli fikirlerinizi bekliyorum ...
komık olmuş gerçekten , 1.4 cıvıc e senı yemlemek için 2 boy fark atmış olmasın o arkadaş :D
komık olmuş gerçekten , 1.4 cıvıc e senı yemlemek için 2 boy fark atmış olmasın o arkadaş :D
bilmiyorum valla bana debriyaj sıyırıyo dedi bana ama o haliyle atıcakmış 4-5 bakalım aynı 1.4 beni göremiyo bile o gün arabasız geçmiştim karşıya deneyemedim yoksa hemen denicektim haftaya kaldı böyle ...
sen alırsın :)
sonucu beklıyoruz...
benim gorusum senın alacagın ama sımdı dizeller devrin tutmayacak buyuk ıhtımal onun devrinde basacaksınız o ilk uzar gibi yapacak sonra sen onu geçersin tahminimce senin devrinde zaten sen alırsın bunlar benım dusunceleerım
bu arada corsa chipsiz kac bg lık stok 75mi 90 mı oluyordu bunlarda
ben 1.9dti megane varken stock corsa ile 75lik olanla kısa mesafede o daha kolay uzuyordu ama uzunda deneyemedık zaten uzunda pek dayanamazdı bana sanada dayanamazda chipli olması alt devirlerde o önde sende devrini iyi ayarlarsan alırsın
ocean0636
08-03-2011, 09:46
Fd6 rahat alir belki altlarda biraz tutunur corsa.. ;)
sen alırsın :)
sonucu beklıyoruz...
benim gorusum senın alacagın ama sımdı dizeller devrin tutmayacak buyuk ıhtımal onun devrinde basacaksınız o ilk uzar gibi yapacak sonra sen onu geçersin tahminimce senin devrinde zaten sen alırsın bunlar benım dusunceleerım
bu arada corsa chipsiz kac bg lık stok 75mi 90 mı oluyordu bunlarda
ben 1.9dti megane varken stock corsa ile 75lik olanla kısa mesafede o daha kolay uzuyordu ama uzunda deneyemedık zaten uzunda pek dayanamazdı bana sanada dayanamazda chipli olması alt devirlerde o önde sende devrini iyi ayarlarsan alırsın
araç 75 lik olanlardan o bi kere 0 dan kalkarız iki kerede 2 de basarız dedi bakalım görücez pazar günü büyük ihtimal videoyu koyarım zaten konuya ...
Fd6 rahat alir belki altlarda biraz tutunur corsa.. ;)
bende öyle düşünüyorum ama bu dizellerin sağı soluda belli olmuyo :D
araç 75 lik olanlardan o bi kere 0 dan kalkarız iki kerede 2 de basarız dedi bakalım görücez pazar günü büyük ihtimal videoyu koyarım zaten konuya ...
75lık cıpte abatılı bısı degılse alırsın herturlu gelır arkandan ama kalkısta ısın zor o sana gore hafıf:)
2de basmasının nedenı devrını bılıyor arkadasın sende 2 de olursa o kafa cıkarıcak sonra sen gecıceksın..hem 2 de denersin hemde o 2 de iken sen 1 de dene bakalım ne olucak merak ettım baya
he birde yokuş yukarı olmasın ozamn dizel öne çıkar düz yol ve yokuş aşağı tavsiyem sana :)
civic alır.aynı speclerde megane gaz gelebeği olmayan aracı biliyorum..
75lık cıpte abatılı bısı degılse alırsın herturlu gelır arkandan ama kalkısta ısın zor o sana gore hafıf:)
2de basmasının nedenı devrını bılıyor arkadasın sende 2 de olursa o kafa cıkarıcak sonra sen gecıceksın..hem 2 de denersin hemde o 2 de iken sen 1 de dene bakalım ne olucak merak ettım baya
he birde yokuş yukarı olmasın ozamn dizel öne çıkar düz yol ve yokuş aşağı tavsiyem sana :)
tavsiyelerin için sağol dediğin şekildede denerim bilmiyorum çok küçümsedi beni ama bakıp görücez :)
megane gaz kelebeği olunca ne oluyo nasıl bi katkısı war araca-?
tavsiyelerin için sağol dediğin şekildede denerim bilmiyorum çok küçümsedi beni ama bakıp görücez :)
dizelci oldgumuz ıcın benzınlılerle denedıgımız ıcın bılıyorum devırlerı baya:D bol şanş:)
4-5 boyu nekadar mesafede atıcak ? 1kere kalkışta dieselin hiç şansı yok Fd6 içinden geçer , ancak uzunda neler olur onu kestiremiyorum.Bide kalkıcakmısınız yoksa roll şeklindemi olacak.
Bence dti corsa çok iddialı yapmış hüsrana uğrayabilir !Yine belirtiyorum dti kı*ını kaldırıp yola basmaya başladığı zaman(110-120km.) uzayacak , neye göre uzayacak tabikii fd6 ya göre:D
tolgakaynak
08-03-2011, 10:39
FD6 Kusursuz alıcaktır..
Dizelde devirler tutmuyor zatende ben bi arkadaşla denedim kia nın hb modeliydi hatırlamıyorum denedik devirlerimiz tutmadı onun istediği devirde denedik. önce bi kafa çıkartır gibi yaptı sonra bidaha göremedim:) sağa çektik dedim kaç hp 110 dedi iyimiş chiplesen iyi olur dedim :D zaten chipli dedi :D
Bu arada bende stock FD6 arıyordum denk gelirsek deniyelim:) ama önce yağımı değiştirmem lazım :D
bu denemeden sonra bende bi fd6 ilemi denesem :D
gerçi ben otobanda bıtane denk geldi bana düzde bastık bastık yetişemedi arkamdaydı yokuşlarda zaten goremedım adamı düzde yavaşlayınca geldi yanıma
tabi bu deneme sayılmaz benimde denemem lazım :D
tolgakaynak
08-03-2011, 10:47
bu denemeden sonra bende bi fd6 ilemi denesem :D
gerçi ben otobanda bıtane denk geldi bana düzde bastık bastık yetişemedi arkamdaydı yokuşlarda zaten goremedım adamı düzde yavaşlayınca geldi yanıma
tabi bu deneme sayılmaz benimde denemem lazım :D
kanak sende ne var ? detaylı :D
civic alır.aynı speclerde megane gaz gelebeği olmayan aracı biliyorum..
Turbo kelebeği pardon yalış yazmışım yani bana söylenen o ...
kanak sende ne var ? detaylı :D
sen once bı yağını değiştir :D:D
bende stockun babası passat 1.9tdi 130bg :D
ümraniye tarafında oturan varmı :)
4-5 boyu nekadar mesafede atıcak ? 1kere kalkışta dieselin hiç şansı yok Fd6 içinden geçer , ancak uzunda neler olur onu kestiremiyorum.Bide kalkıcakmısınız yoksa roll şeklindemi olacak.
Bence dti corsa çok iddialı yapmış hüsrana uğrayabilir !Yine belirtiyorum dti kı*ını kaldırıp yola basmaya başladığı zaman(90-100km.) uzayacak , neye göre uzayacak tabikii fd6 ya göre:D
bbi '' 0 '' dan kalkıcaz bide roll şeklinde 2 de kalkarız dedi o ... yanlız onlar baya iddialı bende ona şaşırdım :)
FD6 Kusursuz alıcaktır..
Dizelde devirler tutmuyor zatende ben bi arkadaşla denedim kia nın hb modeliydi hatırlamıyorum denedik devirlerimiz tutmadı onun istediği devirde denedik. önce bi kafa çıkartır gibi yaptı sonra bidaha göremedim:) sağa çektik dedim kaç hp 110 dedi iyimiş chiplesen iyi olur dedim :D zaten chipli dedi :D
Bu arada bende stock FD6 arıyordum denk gelirsek deniyelim:) ama önce yağımı değiştirmem lazım :D
olur bana uyar deneriz değişiklik olur ... bu corsada 125 hp civarlarındaymış
bbi '' 0 '' dan kalkıcaz bide roll şeklinde 2 de kalkarız dedi o ... yanlız onlar baya iddialı bende ona şaşırdım :)
eğer geçerse seni çıkar kokusu ortaya belki başka şeyler vardır
Opel Corsa 1.3 CDTI 75 75 hp 100 hp 170 NM 210 NM
Opel Corsa 1.3 CDTI 90 90 hp 116 hp 200 NM 255 NM
bu değerlerle seni geçiceğini sanmıyorum valla 120 bg 130bg civarı ise iş değişebilir.belki onlar senin arabayı çok ağır dusunuyordur:)
olur bana uyar deneriz değişiklik olur ... bu corsada 125 hp civarlarındaymış
ozaman yine geçersin diyorum ama baya tutunur.kalkışı bilmiyorum ama rolde ilk o uzatır sen toparlanınca koy gitsin :D
Kalkışta hiç şansı yok isterse RS4 kelebeği olsun 4000lerde vites yükseltmek için debriyaja bastığında 3/1 boy önde olacaksın Galba senin araçta otomatik ama olsun 110-120 lerden sonra eğer iddia ettiği gibi aracı sıkıysa arayı kapatacaktır diye TAHMİN ediyorum:icon_tup:
Kalkışta hiç şansı yok isterse RS4 kelebeği olsun 4000lerde vites yükseltmek için debriyaja bastığında 3/1 boy önde olacaksın Galba senin araçta otomatik ama olsun 110-120 lerden sonra eğer iddia ettiği gibi aracı sıkıysa arayı kapatacaktır diye TAHMİN ediyorum:icon_tup:
yok benim araç manuel ...
tolgakaynak
08-03-2011, 11:53
başta bi kafa uzatır karamsar olma o sırada sen müziğini ayarla:D
nerde oturuyosun sen denicekmiyiz:D
yok benim araç manuel ...
Owwwww ozaman bukadar yazmaya bile gerek yoktu baştan sölesene:D
Bu arada baştan kafa uzatamaz arkadaşlar yapmayın 3500den sonra wites yükseltmek zorunda o sırada fd6 bi okadar daha dewir çewirecek:)
tolgakaynak
08-03-2011, 12:28
nerde oturuyosun sen denicekmiyiz:D
denerimde aracını bilmiyorum :D
denerimde aracını bilmiyorum :D
daha once yazmıstım gercı gormedın sanırsam bı oncekı sayfada:)
http://www.techturkey.com/forum/videolar/75835-passat-19-amp-focus-20-130-bg.html
aracım bu. vıdeolardada goruldugu gıbı benımde devrımde kafayı ben uzatıyorum sonra arkasına gecıyoruz 150 e kadar bastık daha ust hızlarda peş peşe gitmemiz kaçınılmazdı son hızlada ben biraz daha üstünüm 6 vites.
arkadasın denemesıde boyle olcak kanımca corsanın devrinde kafa uzatacak sonra civic alacak :)
tolgakaynak
08-03-2011, 12:40
videoalr açmıyor izliyemedim ama. yağ değiştirmem gerekiyor 10bin bakımı geldi. yapılsın ben seni bulurum :)
tolgakaynak
08-03-2011, 12:41
corsa FD6' dan video bekleriz :)
videoalr açmıyor izliyemedim ama. yağ değiştirmem gerekiyor 10bin bakımı geldi. yapılsın ben seni bulurum :)
tamam sen değiştir bende hava filtresini değiştireyim :D ***** istanbul toz toprak 5binde bir değştiriyorum fd6 ile teknik veride üstünlügüm var reelde ne olur merak ediyorum valla
SekoLive
08-03-2011, 12:47
taner ayrılda gel :) geçersin sen onu dedğin gibiyse işler.
tolgakaynak
08-03-2011, 12:49
tamam sen değiştir bende hava filtresini değiştireyim :D ***** istanbul toz toprak 5binde bir değştiriyorum fd6 ile teknik veride üstünlügüm var reelde ne olur merak ediyorum valla
Şimdiden meraklandım :) üstün bir aracın geçmesini cidden isterim hakkıdır geçsin:). ama benim araç geçincede gurur duyuyorum aracımla:)
konuda başka denemelere vesile oldu güzel oldu :)
Eğer yapılı bir Corsa ise rahat alır benden söylemesi :) Sadece yazılım vs. varsa yinede kafa tutacaktır belki yinede geçecektir. Kendi tecrübelerime dayanarak bunu söylüyorum.
tolgakaynak
08-03-2011, 12:54
Taner 2. vites kaçta kalkıp kaçta biticek ?
60-200 yaparsanız eğer 3.vites ortalarında ayırmaya başlarsın... VSA kapatmayı unutma çok farkediyor
Corsa GSı la denedim başlarda 1 boy kadar öndeydi 150den sonra 1 boy ben öndeydim.
Şimdiden meraklandım :) üstün bir aracın geçmesini cidden isterim hakkıdır geçsin:). ama benim araç geçincede gurur duyuyorum aracımla:)
konuda başka denemelere vesile oldu güzel oldu :)
0-100 km/s hızlanma 10,3 saniye senınki bu benimki 9.9 sn umarım veriler yanıltmaz :D
gerçi benim icin çok onemlı degıl tabiki 1.9 dizel ile 1.6 butun arabaları gecmek ısterım orası başka
umarım b cekmece vs taraflarında oturmuyosun anadolu yakasına yakınsındır ıns :D
60-200 yaparsanız eğer 3.vites ortalarında ayırmaya başlarsın... VSA kapatmayı unutma çok farkediyor
Corsa GSı la denedim başlarda 1 boy kadar öndeydi 150den sonra 1 boy ben öndeydim.
2.vites 40 km/h dizel için ideal devir oluyor 60 fazla oluyor yoksa hemen vites attırıosun zaten vites attırınca geri dusuyo dizel :D
Tamamen merakımdan soruyorum aracınızda neler var ?
corsa gsı, uzunda sıkıntılıdır yaln ız bIRAZ 140tan sora kosulur:)
ben 1 hafta cekmekoydeyım,fd6 cıvıclerle denemeyı cok mrk edıorum aslında, passat dızellede olabılır farketmez:)
arac stock oglu stock 115lık 3500kmde focus:)
tolgakaynak
08-03-2011, 13:08
0-100 km/s hızlanma 10,3 saniye senınki bu benimki 9.9 sn umarım veriler yanıltmaz :D
gerçi benim icin çok onemlı degıl tabiki 1.9 dizel ile 1.6 butun arabaları gecmek ısterım orası başka
umarım b cekmece vs taraflarında oturmuyosun anadolu yakasına yakınsındır ıns :D
Kötü haber beylikdüzünde oturuyorum :D:D ***** seninki dizel :hahaha:
:D adam beylıkduzunde otuyuro :D eywah eywah..
ama passat goturur gıbıme gelıyo :)
tolgakaynak
08-03-2011, 13:09
Tamamen merakımdan soruyorum aracınızda neler var ?
Aracım tamamen stock.:icon_tup:
Kötü haber beylikdüzünde oturuyorum :D:D ***** seninki dizel :hahaha:
kısaca bana gel diyosun :d bu pahalılıkta benımde 1.6 benzinliden farkım yok helede sehir içi :D neyse umarım ortada bi yerde yolumuz keşisir:)
ama söyle bişi var sen iyi foto çekiyorsun bende sana foto cektırmeye gelırım bakarsın hemde denemiş oluruz :)
corsa gsı, uzunda sıkıntılıdır yaln ız bIRAZ 140tan sora kosulur:)
ben 1 hafta cekmekoydeyım,fd6 cıvıclerle denemeyı cok mrk edıorum aslında, passat dızellede olabılır farketmez:)
arac stock oglu stock 115lık 3500kmde focus:)
bende çarşıda oturuyorum eğer bu hafta sonu şehir dışına çıkmazsam size haber edeyim şile yolunda kuçuk bi deneme yaparız :)
:D adam beylıkduzunde otuyuro :D eywah eywah..
ama passat goturur gıbıme gelıyo :)
focusuda alırım bence stock oldugu ıcın chıp olsa zor :D
Aracım tamamen stock.:icon_tup:
Eğer GSI'ı geçiyorsanız tebrik ederim, normalde civicin pek kafa tutacağını dahi düşünmezdim. Kaldıki fd6 dan daha iyi yürüyen vtec2 leri bile rahat geçen bir araç gsi. Tabi bu söylediklerim burada kendi yaptığımız denemelere göre. Stock dizel focus ile fd6 zevkli olur ama :) Bu arada Passat sizi üzer beyler :)
Eğer GSI'ı geçiyorsanız tebrik ederim, normalde civicin pek kafa tutacağını dahi düşünmezdim. Kaldıki fd6 dan daha iyi yürüyen vtec2 leri bile rahat geçen bir araç gsi. Tabi bu söylediklerim burada kendi yaptığımız denemelere göre. Stock dizel focus ile fd6 zevkli olur ama :) Bu arada Passat sizi üzer beyler :)
canımsın abi :D
0-100 km/s (sn) 10,9 focusun teknik verisi focusla civic baya çekişmeli olur
focusuda alırım bence stock oldugu ıcın chıp olsa zor :D
:D Banadamı gider yapıosun dostum :D
farketmez bnde focusla gelıyım ama tıptronık benımkı :)
istersenız 1.4 civic'te war tam dişinize göre :D
o degılde ben focusla yenı civic'e bilendım :) tolga ıcınden gecıcem olm :D
degıstir yagını suyunu :D
tolgakaynak
08-03-2011, 13:22
http://www.techturkey.com/forum/karsilastirmalar/68330-2010-civic-corsa-96-gsi-roling.html
burda konusu vardı hatta GSı sahibi arkadaşım deposuna teklif etti :)
:D Banadamı gider yapıosun dostum :D
farketmez bnde focusla gelıyım ama tıptronık benımkı :)
istersenız 1.4 civic'te war tam dişinize göre :D
o degılde ben focusla yenı civic'e bilendım :) tolga ıcınden gecıcem olm :D
degıstir yagını suyunu :D
yok ya gider falan yapmam ben kimseye altımızda aşırı yuklemeli araç yokki :)
ama triptonikse sen 1.4 is ile gel :D
Honda Civic 1.4i S 0'dan 100 km/s hıza 10.4 saniyede
1.6 hondaya daha yakın değeri varmış :)
http://www.techturkey.com/forum/karsilastirmalar/68330-2010-civic-corsa-96-gsi-roling.html
burda konusu vardı hatta GSı sahibi arkadaşım deposuna teklif etti :)
Söylediğim gibi tebrik ederim.
Yalnız bizim denemelerimizden çıkan sonuçlar tam tersiydi ve çok çok farklıydı. :)
belki gsi sağırdık yada civic iyi gidiyordur diğerlerine gore:D
tolga gelirsem resim cekıcenmı onu süle bana:)
:hahaha:: ıyı guldum be:D
bakmak lazm passatla 2.0tdı 14o lık onumde ınce bı basmıstı , ne bılım karar veremedım, 130luk ondan hafıftır ama ıyımı gıdıyor,:rolleyes:
dızel 307yı rahat alıorum yalnız, benımkı benzınlı, dizel 105lık leonada +6-7 boy attım bı yerden sora sayılmıyo tabı:D
canımsın abi :D
0-100 km/s (sn) 10,9 focusun teknik verisi focusla civic baya çekişmeli olur
teknık verıler yanıltabılıo ASlında hıc 10.9 gibi gelmıo aracın hızlanması bana,
1.6 stock ıeslerı gecermısım arkadasım ole dedı, bakalım nası arac sasırtıo benı,bnde daha yeniyim:p
Tabiki her araç aynı değildir zaten :) Denemelerin sonuçlarını merakla bekliyorum.
bende civicle deneyebilirim:D
bende civicle deneyebilirim:D
sen benimsin olm vermem kimseye :D
megane ile denemeden sana baskasıyla deneme yok heheh
:hahaha:: ıyı guldum be:D
bakmak lazm passatla 2.0tdı 14o lık onumde ınce bı basmıstı , ne bılım karar veremedım, 130luk ondan hafıftır ama ıyımı gıdıyor,:rolleyes:
dızel 307yı rahat alıorum yalnız, benımkı benzınlı, dizel 105lık leonada +6-7 boy attım bı yerden sora sayılmıyo tabı:D
Ben sizin aracı dizel sanmıştım , aslında 115hp deyince jetonun düşmesi gerekiyordu :D
Dizel 307yi geçiyorsanız tebrik ederim stok hali bile iyi yürür yani. 1.6 PSA grubunun motoları iyidir. Peki Focus dizel ile denediniz mi :) 1.9a gelince ben 4 kişiyken yazılımlı halimle baya bi uğraştı benimle oradan biliyorum iyi gidiyor. Bi arkadaşımda da 2.0tdi var o dahada iyi gidiyor tabi.DSG olduğu için olabilir ama :)
yanlız megane ı üzerim söyliyim sonra yok yakıt kötüydü debriyajım kaçırıyodu vites kaçırdım deme bana:D
en son arabayı aldığında da bunu demiştin hatırlatırım :D
o zaman ikimizin aracıda stocktu
aradaki fark herhalde her viteste 1 tır boyuna yakındı hahaa
şimdi yine ikimizin aracı da chipli
ve yine aynı şeyleri söylüyosun :D
ciddi senın araba kaç hp we tork werdi?
ciddi senın araba kaç hp we tork werdi?
bilmem dynoya sokmadım
agresif bir map değil zaten, az yaksın çok kaçsın ayarı var :D
310 tork war
go to power? (gücüne mi gitti ) :D
şaka bi yana dou senın civicle bi deneyelım fd6 olanla:)
bizim araç manuel b6 kasa azcık daha ağırdı galiba çok fark yok diye biliyorum teknik veridede 0.3-0.5 sn fark gorunuyor nasıl gidiyor bilmiyorum.birde agırlık donanım gore degısıyor bazılarında 1350 yazıor passat b5.5 lerde bizimkisi exclusive olanı ruhsatta 1430 yazıor bnle direk 1.5 ton :D
310 tork war
go to power? (gücüne mi gitti ) :D
şaka bi yana dou senın civicle bi deneyelım fd6 olanla:)
otomatik olm civic :D
benzin olmus 4.1 miksen gazlamam onla zaten gitmiyo
tolgakaynak
08-03-2011, 14:14
cekerim tabiki :) ekipmanıda değiştiriyorum çok güzel kareler çıkartırız :icon_tup:
cekerim tabiki :) ekipmanıda değiştiriyorum çok güzel kareler çıkartırız :icon_tup:
inş inş havalarda ısınısın güneş açsın gorusuruz inş maksat muhabbet olsun :)
Yaww arkadaşlar konu bi yanlış anlaşılma olmasın fd6 1.7 dti ile kalkacak gsi ile deil:D
gsi üzer gibi postlar war benmi yanlış anladım acaba :beuj:
tolgakaynak
08-03-2011, 14:47
konuyu çorba yaptım :hahaha:örnek vermiştim sadece :)
FD6 ile 1.7corsa dizel denemesii :icon_tup:
en kısa sürede video bekliyoruz gönlümüz civicten yana :)
Dizel 307yi geçiyorsanız tebrik ederim stok hali bile iyi yürür yani. 1.6 PSA grubunun motoları iyidir. Peki Focus dizel ile denediniz mi :) 1.9a gelince ben 4 kişiyken yazılımlı halimle baya bi uğraştı benimle oradan biliyorum iyi gidiyor. Bi arkadaşımda da 2.0tdi var o dahada iyi gidiyor tabi.DSG olduğu için olabilir ama :)
denemedım gercı ama 3 farklı focus dızel kullandım bınlerce km, benzınlısı 3 un sonlarına dogru kopartır acar arayı..
307 dızellede focusu denedık bu arada 40 160 gıbı tamamen aynı gıdıyolar, aynı motor normaldır gercı:D(uzunda focus 1 adım onde olabılır)
evt passatlar iyi,dsgde cok farkedıyor, bakmak lazım musaıt olur denersek görururz..
pm beklıyorum kadyr..(hafta ıcıde musaıtım bu arada)
cıvıc 1.4 ıcınse hedr egsoz vsvs lılerı ıyı gıdıyor..:icon_tup:
konu içinse fd6ya bastım oyumu kısa mesafe basılmıcaksa..
denemedım gercı ama 3 farklı focus dızel kullandım bınlerce km, benzınlısı 3 un sonlarına dogru kopartır acar arayı..
307 dızellede focusu denedık bu arada 40 160 gıbı tamamen aynı gıdıyolar, aynı motor normaldır gercı:D(uzunda focus 1 adım onde olabılır)
evt passatlar iyi,dsgde cok farkedıyor, bakmak lazım musaıt olur denersek görururz..
pm beklıyorum kadyr..(hafta ıcıde musaıtım bu arada)
cıvıc 1.4 ıcınse hedr egsoz vsvs lılerı ıyı gıdıyor..:icon_tup:
hafta içi çalışıyorum malesef hafta sonu hava güzel olursa ve şehirdeysem pm atıcam:)
1.7 dti corsa hafif bir araba corsa c dediğiniz işlemler varsa 100 beygir üstüdür 120 imkansız hp si ancak dizelde hp ye sakın aldanmayın dizeli yürüten torku dur tahminim 150 ye kadar corsa nın yanına dahil gelemiyecegin hatta corsa eğer iyi düzgün bakılmışsa daha bile üstü alır ama civic uzunda top speed de geçer hertürlü onun dışında drag da roll de vs de şansın olcagnı sanmıyorum
sadece bir örnek vericem corsa d 1.3cdti sport sadece yazılımlı araba(corsa c 200 kilo daha hafif)otomatik 2010 civic le 180 e kadar önde corsa dizel diye bu kadar yapmayın araç otomatikse hiç şansı yok manuel se 2 boy arkadan takip eder 160-170 gibi yanına gelip geçmeye başlar corsa yı
1.7 dti corsa hafif bir araba corsa c dediğiniz işlemler varsa 100 beygir üstüdür 120 imkansız hp si ancak dizelde hp ye sakın aldanmayın dizeli yürüten torku dur tahminim 150 ye kadar corsa nın yanına dahil gelemiyecegin hatta corsa eğer iyi düzgün bakılmışsa daha bile üstü alır ama civic uzunda top speed de geçer hertürlü onun dışında drag da roll de vs de şansın olcagnı sanmıyorum
sadece bir örnek vericem corsa d 1.3cdti sport sadece yazılımlı araba(corsa c 200 kilo daha hafif)otomatik 2010 civic le 180 e kadar önde corsa dizel diye bu kadar yapmayın araç otomatikse hiç şansı yok manuel se 2 boy arkadan takip eder 160-170 gibi yanına gelip geçmeye başlar corsa yı
doru kanka dizelde bg ye aldanma torkta sana yuruyor hissi veriyor ama km benzinli gibi yukselmiyor :d corsa hafif dıosun kankada 1150 kılomu ney
doru kanka dizelde bg ye aldanma torkta sana yuruyor hissi veriyor ama km benzinli gibi yukselmiyor :d corsa hafif dıosun kankada 1150 kılomu ney
1.7 dizelse 2 kapı dır 1000 kilolardadır dizel de aslında önemli olan nasıl bakıldıgı arabaya eğer araç hafif se ve sağlıklı bir ayarı varsa o ibre benzli gibi artar :D benim 75 hp lik 1.3 dizel bile otomatik civic i 130-140 a kdar önündeydi sonrada önüne geçti ki benim aracım 1200+ kilo var corsa c yi sen düşün
valla kanka biran önce video konulsa iyi olur birbirimizi yiceZ:D
FD6 düz wites olduğu için corsanın içinden geçicek :D
katılıyorum :D :D
tolgakaynak
08-03-2011, 17:11
cumartesini beklemden yapsanız olmazmı :D 1 hafta beklemek kötü oluyor
:D:D:D bu çok iyiydi
corsa FD6' dan video bekleriz :)
kesinlikle olucak inş yüzümüzü kara çıkarmam :D
taner ayrılda gel :) geçersin sen onu dedğin gibiyse işler.
şu an dedikleri bunlar ben onların yalancısıyım bakalım kim kime boy atıcak :D
ben dedim onlara ikinci vites 60 da başlıcak dediler bende 200 e kadar gideriz o zaman dedim onlarda uyar dedi böle durumda 3 te bi sıkıntı olmazsa ayırıcam
Eger 60 ta baslarsaniz sen 2. Vts olcaksin corsa ya 3000 dd olcak yada 3. Vtes daha devirsiz kalcak yani sen direk uzarsin kafada uzatamaz o:)
fd6 düz wites olduğu için corsanın içinden geçicek :d
inş inş inş :D :D :D
Eger 60 ta baslarsaniz sen 2. Vts olcaksin corsa ya 3000 dd olcak yada 3. Vtes daha devirsiz kalcak yani sen direk uzarsin kafada uzatamaz o:)
inş öyle olur ama çevremden gelen bi kaç görüş 120 ye kadar yaklaşamıyacağım rollde de 2 boy geriden geliceğim herkes farklı bişey söylüyo herhalde en iyisi cumartesiyi beklemek ...
Bozde meraklandik:)
O degil ben konu aciyorum focus passat diye bukadar yorum olmuyor sanirim tolganin benim konuyada kaynak olmasi gerekiyor yada yalandan honda yazcan iceri girip bakican focusmuss:D
O degil ben konu aciyorum focus passat diye bukadar yorum olmuyor sanirim tolganin benim konuyada kaynak olmasi gerekiyor yada yalandan honda yazcan iceri girip bakican focusmuss:D
:D:D
honda olunca genelde ole oluyor alışmak lazım..
tolgakaynak
08-03-2011, 22:50
hehe bi konuya yazdım mı bazen çorpa yapabilme özelliğim var:D:icon_wack
hehe bi konuya yazdım mı bazen çorpa yapabilme özelliğim var:D:icon_wack
:D :D :D konu hareketleniyo işte
cem_subasi
08-03-2011, 23:17
Valla ben aynı görüşte değilim corsalı olan benm arkadaşım aynı zamanda tanerde benm çok yakın arkadaşım hatta banada kızıyo taner nasıl geçer diye ama ben corsa'ya da bindim civic'e de çok bindim ama corsanın daha yüklü olduğunu biliyorum yaklaşık 120 hp civarında ama torkunun yüksek olduğunu biliyorum dyno'ya sokamadık kısaca sadete geliyim cmts günü zaten denicez herşey belli olucak fakat sizede bi video paylaşmak istedim corsanın gidişini görün diye video biraz yamuk ama zaten bişylerin belli olması için koydum.. :) :icon_tup:
Lbx6W-r32gg
;)
Guzel bı deneme olacagına emınım cıvıc ın ısı zor bencee
ben vtec açarım siz çiçek :D :D :D
ben de civicden yanayım ama olurda korsa geçerse çok çok aşırı bir fark olacağını zannetmiyorum.
HondatugraL
09-03-2011, 01:09
civic e hep destek tam destek :)
corsa güzel ayarlı ise 160lara kadar önde olur ama bu kalkışta öyle abartı boy farkı olmaz her iki taraf için
fd6 stock sa işi baya zor..
corsa dti dogru yüklemeyle baya bi arabayi geçiyor..
kendimden biliyorumda yanlış anlaşılmasın :))
tolgakaynak
09-03-2011, 07:03
Baya bir araba derken hangi araçları geçiyor ?
tolga hıc 1.6 ies vtec2 fd6 denemesi oldumu bunlarda sıralama nedir biliyormusun?
fd6 stock zaten işin asıl kısmı burası stock halilyle neler yapabileceğini göstermek benim kafamda böyle bişey yoktu ama ooo sen yetişemezsin dedikleri için bende denemek istedim ... Sonuç ne olur kestiremiyorum ama ortada 4-5 boy iddiası var bakıp görücez ...
benim duyduklarım onların yalancısıyım focus 1.6 benzin fd6 civic yani bu önceden onlar tarafından denenmiş 2 boy felanmış ve genelde 1.6 benzinli arabala 1.3 chipli multijet ve cdti'lar accorda kovalandığını duydum ...
hondanın yürürü her zaman başkadır ama bu kadar iddalıysalar gör bak bence seni geçerseler kim bilir arabadanın motorundan başka neler çıkıcak :D
çünkü cipli 100 bg hadi iyi açtı diyelim extralarla 125 bg olsun bi dizelin benzinliyi geçmesi için bence 10 bg fazlası olması gerek kilolar yaklaşıksa
tolgakaynak
09-03-2011, 11:58
tolga hıc 1.6 ies vtec2 fd6 denemesi oldumu bunlarda sıralama nedir biliyormusun?
1.6ies le denediğimde 60da basmıştık 100 e akdar yan yana sorna ben arayı açıyorum.
vtec2 ile denediğimde 60da bastığımızda bi yarım boy önümde seyrediyor 120den sonra ufak ufak yaklaşıp geçip diyorum 1 - 1.5 boyda 200de bitti
FD6 civicle yolda denk geldik yanıma geldi aragaz verdi filan ilk yanaşmadım tanımadım etmediğim adam diye sonra önüme geçip 3 şeritte gezinip yanladı :D gaza geldim soluna geçtim vites düşürdüm oda düşürdü. 3 kornada bastık:D ben 60daydım yine 140a adkar yanyanaydık sonra arayı açmaya başladım 1 boy olunca sellektör yaptı önüme geçip sağa çektirdi benii:D
bi hışımla yanıma geldi( tısttım noluyoruz oldum ) camı açtırdı kardeş sende ne var böle uzadın dedi :eek: Stocum ben diyince:cool: hadi yaa diye şaşırdı :D
sende ne var dedim egsoz filtre var dedi:) bide 17 jant :icon_wack
1.6ies le denediğimde 60da basmıştık 100 e akdar yan yana sorna ben arayı açıyorum.
vtec2 ile denediğimde 60da bastığımızda bi yarım boy önümde seyrediyor 120den sonra ufak ufak yaklaşıp geçip diyorum 1 - 1.5 boyda 200de bitti
FD6 civicle yolda denk geldik yanıma geldi aragaz verdi filan ilk yanaşmadım tanımadım etmediğim adam diye sonra önüme geçip 3 şeritte gezinip yanladı :D gaza geldim soluna geçtim vites düşürdüm oda düşürdü. 3 kornada bastık:D ben 60daydım yine 140a adkar yanyanaydık sonra arayı açmaya başladım 1 boy olunca sellektör yaptı önüme geçip sağa çektirdi benii:D
bi hışımla yanıma geldi( tısttım noluyoruz oldum ) camı açtırdı kardeş sende ne var böle uzadın dedi :eek: Stocum ben diyince:cool: hadi yaa diye şaşırdı :D
sende ne var dedim egsoz filtre var dedi:) bide 17 jant :icon_wack
sen 16 jant diye belki uzadın :D yada motorunu iyi alıştırmışsındr:D
tolgakaynak
09-03-2011, 12:17
olabilir :D ama filtre egsoz vardı ondada
olabilir :D ama filtre egsoz vardı ondada
nerede buluşuyonuz :D :D
sen nerde oturuyosun :D
bu arada bana 1 ceza yazılmış nasıl oluyor ya bu nerden çıktı:d
sen nerde oturuyosun :D
bu arada bana 1 ceza yazılmış nasıl oluyor ya bu nerden çıktı:d
gaziosmanpaşa camisinin oraya gel kime sorsan gösterir :D
senin araba 5.5 kasa 130hp+chipli miydi?
yok ya chip yok chip olsa denerdik senle güzel olurdu tolgaya gidersem yoldan sende eklenirsin ozaman :D
chip olsa benim açımda güzel olmayabilirdi
olmasa senin yüzünden gidip enjektör turbo cooler masrafı yapabilirdim :D
neden? ben chipli olsam olcağı 160 165 bg sen benden daha hafifsin ama
oda var :)
ama baskıda önemli
110hp oy üzden basıya yükleniyorum :)
ha 110luk sen chiple kac bg aldınki ozaman chip dışındada birşeyler var sadece chipli olsan denerdik bu halinle denemek beni chip yapmaya zorlar:D
yusufbatırel
09-03-2011, 13:21
mauelını ne kadar farkettırırkı otomatıgını kullanıyorum fd6 nın gıtmıyor hıc
ha 110luk sen chiple kac bg aldınki ozaman chip dışındada birşeyler var sadece chipli olsan denerdik bu halinle denemek beni chip yapmaya zorlar:D
aslında yok
chip + egr iptal + kat. iptal
rollde denerik :)
aslında yok
chip + egr iptal + kat. iptal
rollde denerik :)
153bg yazıyor egr zaten bg vermiyor kat 5 bg olsa sen cipi nerde yaptırdın bu bol dumanlımı yaptırdın :D
153bg yazıyor egr zaten bg vermiyor kat 5 bg olsa sen cipi nerde yaptırdın bu bol dumanlımı yaptırdın :D
kış aylarında arkama arababa almamaya çalışıyorum kaloriferden sızan kokudan zehirlenmesinler diye :D
dumanı üstünde güzel tütüyor :)
ama işede başladım hayırlısıyla
satmazsam gıdıklamayı düşünüyorum arabayı
kış aylarında arkama arababa almamaya çalışıyorum kaloriferden sızan kokudan zehirlenmesinler diye :D
dumanı üstünde güzel tütüyor :)
ama işede başladım hayırlısıyla
satmazsam gıdıklamayı düşünüyorum arabayı
burak bi resim çektirtebilirmisin dumanı gösteren:)
burak bi resim çektirtebilirmisin dumanı gösteren:)
olm ben senden az atıyorumdur muhtemelen
ben senin yaptığın gibi minibüsçü işi 10 numara yağ koymuyorum araca :p :D :D
bak douda geldi oda yazar şimdi bişi:D
Burağın arabası tam kara tren
dou avrupaya gel kar yok burada :)
chipli meg3 dimi o onla denesem ne olur acep :D
bende chip yaptırmıstım oncekı aracıma ama sen baya baya dumanlı yapmıssın ben cok devirsiz dip gazda atıyordu normalde hıc atmıyordu
dou avrupaya gel kar yok burada :)
Kar yağar yolda kalmayalım diye civici aldım ona kar lastiği var
Çok yakıyor yaw valla benzinli arabadan soğudum bi git gel 50 liraya geliyo :D
chipli meg3 dimi o onla denesem ne olur acep :D
bende chip yaptırmıstım oncekı aracıma ama sen baya baya dumanlı yapmıssın ben cok devirsiz dip gazda atıyordu normalde hıc atmıyordu
2.0 tdi 140 lık a4 ü gıdım gıdım geçiyorum otobanda, öyle hayvan gibi fark atamıyosun ama geçiyorum her viteste ufak ufak
artık ben magirusun ne yaktığını düşünmeye başladım , sürekli çalışmaya başladım araçta
servis başı 20-25 tl yakıyor ahahaha :hehe:
2.0 tdi 140 lık a4 ü gıdım gıdım geçiyorum otobanda, öyle hayvan gibi fark atamıyosun ama geçiyorum her viteste ufak ufak
ben q7 yi geçemiyorum ne iş denk gidiyoruz :D :D
320d ile ne olur 177?
ben q7 yi geçemiyorum ne iş denk gidiyoruz :D :D
200 e kadar geçtim geçtim
yoksa behlül kaçar benim 6. vites 4000 de oluyo 200 de ondan sonra yalan haha
320d ile ne olur 177?
miktir olup gider yanımdan :D
177 184lükler saygı duyduğumuz araçlar :D
ozaman bana bi boy atarsın :) 6.vtes 2000dd 200 km ye mi denk geliyor bendede öyle
200 e kadar geçtim geçtim
yoksa behlül kaçar benim 6. vites 4000 de oluyo 200 de ondan sonra yalan haha
ben şunu bilirim 6. vites 4500 devir 210 :D stockken daha da gitmiyo çoook hafif eğimde :)
ozaman bana bi boy atarsın :) 6.vtes 2000dd 200 km ye mi denk geliyor bendede öyle
seninki daha uzun, 4000 devirde 220-230 civarı olması lazım eğer toledolarla falan şanzıman aynıysa ;)
yok okadar gitmiyor 4200dd de 220 oldu okadar zaten son hız 208 gorunuyor :D
demekki şanzıman farkı var çıtırdan, motor yerleşimi farklı olduğundandır muhtemelen :)
artık bılmıyor yoksa bızım arabamı ıyı acılmamıs:D
arkdslar hangu gun nerde saat kacta kımler gelıyo :D uyarsa bızde ugrarız :d
mauelını ne kadar farkettırırkı otomatıgını kullanıyorum fd6 nın gıtmıyor hıc
ama neye göre gitmiyor kendi sınıfından bakmak lazım kendi sınıfına göre performansı gayet başarılı bence hele birde benimki stock bugattiye görede type-r m3 felan gitmiyo mesela ...
aslinda bicok araci geciyor derken dizel camiasi icin idda etmistim..
benzinliylede denedim..:D
ortalama 1600cc hacimli ufak tefek tune edilmis araclarida gecmekte zorlanmiyor bu araclar arasinda 106gti ve gsi serisi baya canli araclarda oldu..
bu arada vti lada denedim merak eden arkadaslar vardir illakli :D:D
altlarda baya bi ugrastirdim.. ustlerde denemek ne haddimize tabi..:cool:
fd6 stock zaten işin asıl kısmı burası stock halilyle neler yapabileceğini göstermek benim kafamda böyle bişey yoktu ama ooo sen yetişemezsin dedikleri için bende denemek istedim ... Sonuç ne olur kestiremiyorum ama ortada 4-5 boy iddiası var bakıp görücez ...
bol sans o zaman sana ;)
olcay_bora
09-03-2011, 23:34
o corsa yürümez
ama ortada 4-5 boy iddiası var bakıp görücez ...
4-5 boy mümkün deil fizik kurallarına aykırı :D
cem_subasi
10-03-2011, 20:57
Video'yu koydum ama açılmadı bidaha bi deniyim video yan olmuş ama sadece aracı göstermek için koydum :)
Lbx6W-r32gg
SekoLive
10-03-2011, 21:01
bu corsa taneri üzebilir bu şeilde gidiyorsa 1.4 sıkınsıız ise..
ykavcioglu
10-03-2011, 21:05
benim kuzenimde 1.3 cdti van vardı, lancer ile denedik 140 a kadar yan yana gidiyoruz sonra lancer geçiyor.
yeni kasa civic düz vites ve lancerıda denemiştik 1-2 yaptık sadece yan yana gidiyorduk.
corsa şaka yapabilir..
leon tdıla denemıstık 316yı 140hplık 6 ılerı leon, 316da 116 hp,
son hızları 206km ıle aynı gozukuyor,
bastan tabıkıde cok gectı 190dan sonra aynı gıttık 215 cıvarı kaldık düzyolda onlu arkalı gittik:)
q5 2.0tdı 170lıkle denıcem focusu, 1780 kg, benım denedıgm clıo dızelle denedık q5 i, yaklasık aynı farkı attı clıo dızele bakalım hayırlısı:D
ya aynısını bende yaptım aynı 1.4e sıkıntı yok arkadaşlar ama bu araç hafta sonu böyle yürümüyodu cem naptınız olum arabaya beni geçmek için bu kadar uğraşmayın şurda 2 gün kaldı zaten belli olur geçerlerse ama dostça denemeler olsada cemle arkadaşlığımı bi gözden geçiririm :D :D :D
bu corsa taneri üzebilir bu şeilde gidiyorsa 1.4 sıkınsıız ise..
1.4 sıkıntısızda bu araç haftasonuda kalkışta aldı 140'a kadar kafa kafaya yürüdü bana yem felanmı attılar naptılar :D
SekoLive
10-03-2011, 23:09
gençler okulda bi uğursuzluk var bu ara dikkatli deneyin birbirinizi üzmeyin
Video'yu koydum ama açılmadı bidaha bi deniyim video yan olmuş ama sadece aracı göstermek için koydum :)
Lbx6W-r32gg
Corsa yüksek devirde kalkmış sanki :)
tolgakaynak
11-03-2011, 06:57
Lbx6W-r32gg
Dragda FD6 ın sadece 100den sonra şansı var.
ben 1.4le denediğimde 2.vites sonlarında geçiyorumm. kalkışta 1-2 boy önümde oluyor
ne demeymiş arkadaş yarın denensede bizde rahatlasak:D
denemekle bitmez geçmek lazım :D ama bu araç hafta sonu böyle gitmiyodu nosmu koydunuz olum bunaaa :D
bi haftalığına baya yüklemişler herhalde arabayı :) denemeden sonra hemen dyno ya çıkarın
bi haftalığına baya yüklemişler herhalde arabayı :) denemeden sonra hemen dyno ya çıkarın
çıkarmak lazım bakalım dediklerinden hariç neler çıkıcak kaç hp gerçekten hafta sonu gözümle gördüm valla iki araba kafa kafaya gidiyodu şimdi bu fark şaşırtıcı
tolgakaynak
11-03-2011, 13:11
denemekle bitmez geçmek lazım :D ama bu araç hafta sonu böyle gitmiyodu nosmu koydunuz olum bunaaa :D
videoya göre kafa kafaya gidiceksin. tek şansın yüksek hızda olucak. VSA kapatmayı unutma :D sardırmamaya çalış kanka :icon_tup:
seni geçerse zaten dersin stock araç geçersin tabiii:hahaha:bahane hazır
videoya göre kafa kafaya gidiceksin. tek şansın yüksek hızda olucak. VSA kapatmayı unutma :D sardırmamaya çalış kanka :icon_tup:
seni geçerse zaten dersin stock araç geçersin tabiii:hahaha:bahane hazır
vsa ve sardırmama olayına çok dikkat edicem dediğin gibi geçen baktım vsa çok farkettiriyo cidden ...
onlar geçmek değil 4-5 boyun peşinde bende onları geçip dalga geçmenin ama bakıp görücez zaten geçersem STOCK FD TEAM kurucam hafta sonları rolle kalkarız :D
tolgakaynak
11-03-2011, 15:07
vsa ve sardırmama olayına çok dikkat edicem dediğin gibi geçen baktım vsa çok farkettiriyo cidden ...
onlar geçmek değil 4-5 boyun peşinde bende onları geçip dalga geçmenin ama bakıp görücez zaten geçersem STOCK FD TEAM kurucam hafta sonları rolle kalkarız :D
4-5 boy atamazda kafa burun göz çıkartabilir en fazla oda. video çekmeyi unutmayın. senin arac tek kişi olurusa daha iyi
4-5 boy atamazda kafa burun göz çıkartabilir en fazla oda. video çekmeyi unutmayın. senin arac tek kişi olurusa daha iyi
tek kişi olucam çünkü zaten araç ağır bide ben kiloluyum fd onlara bi avataj sağlamak istemem corsanın tokunun 300 üzeri olduğunu söylüyolar bu arada :D
Arkadaşım o Corsa'cı arkadaşın daha önce FD6 Cıvıc kullanmamış galiba hiç ben bu yarışta Cıvıc her türlü alır diyorum e bide şöforluğa bağlı oda.
Arkadaşım o Corsa'cı arkadaşın daha önce FD6 Cıvıc kullanmamış galiba hiç ben bu yarışta Cıvıc her türlü alır diyorum e bide şöforluğa bağlı oda.
şimdi corsanın sahibi kullanmamış ama çok 1.6 yla denemiş onları geçmiş ... ortak arkadaşımız var burda videoyu koyan o iki arabayıda iyi biliyo o corsa rahat geçer diyo bakıp görücez yarın sıkıntısız keyifli bir deneme olur inş ...
ben hala dediğimi savunuyorum. hondanın almasını isterim ama bu durumda korsa da boş değil gibi. ama ben de geçerse bile 4 5 boy olacağını zannetmiyorum. en fazla 1 2 boy olur diye düşünüyorum. denense de artık görsek sonucu.
HEm Corsa'ya hemde Cıvıc'a başarılar gönlüm Cıvıc'tan yana..
ben hala dediğimi savunuyorum. hondanın almasını isterim ama bu durumda korsa da boş değil gibi. ama ben de geçerse bile 4 5 boy olacağını zannetmiyorum. en fazla 1 2 boy olur diye düşünüyorum. denense de artık görsek sonucu.
yarın akşam aksilik çıkmassa denenicek bakalım keyifli güzel deneme olsun merakımız giderilsin zaten arkadaşız dostça denicez
Nerde buluscaksınız kararlastırdınız mı
her ikinize de başarılar diyelim o zaman
her ikinize de başarılar diyelim o zaman
teşekkürler ...
Nerde buluscaksınız kararlastırdınız mı
yarın kararlaştırıcaz büyük ihtimal ben anadolu yakasına onların yanına geçerim orda ayarlarız ...
anadolu yakasındamı buluşcaksınız bendemi gelsem fd6 ile denemiş olurum .D tolga çok uzak cunku ya:D uzgunum tolga :D seninlede inş ortaya bi yerde buluşur muhabbet ederiz :)
roll de 2 de denicem diye onun devrine inme sevdasına 2bin devirlere inme bence :) sen kendi devrine çek 4-4,5 gibi corsa gerekirse 3.vites de olsun sen 2 de ..
roll de 2 de denicem diye onun devrine inme sevdasına 2bin devirlere inme bence :) sen kendi devrine çek 4-4,5 gibi corsa gerekirse 3.vites de olsun sen 2 de ..
senn araba duraydı denerdik kank :D
yok lan ne işim olur stokken :D
şimdi deneyelim yavrum sen 2 de ben boşta :D
haha det:D meg rs alınca deneriz:D
ben fd6 yı alırmıyım onu sole:D
haha det:D meg rs alınca deneriz:D
ben fd6 yı alırmıyım onu sole:D
rahat alırsın bence :)
rahat alırsın bence :)
banada ole gelıyoda teknık verıler çok yakın ama uzunda hertürlü alırım :)
banada ole gelıyoda teknık verıler çok yakın ama uzunda hertürlü alırım :)
herşey teknik veri olsaydı oho :D
gerçi 0*100 degılde 0*400 kaç metrede bıtırmısler o teknıkverıler ıse yarar herhalde:D
gerçi 0*100 degılde 0*400 kaç metrede bıtırmısler o teknıkverıler ıse yarar herhalde:D
senin araç 2.0 tdi değilmi 2 boyla alırsın bence ... ya arkadaş bi deneme yapıcaz bu akşam 60-200 e karşı çıkıyolar utanmasalar bana 3.000 deviri geçme dicekler dicektim madem bu kadar tırsıyosunuz neyin 4-5 boyundan bahsediyosunuz ...
tolgakaynak
12-03-2011, 13:11
senin araç 2.0 tdi değilmi 2 boyla alırsın bence ... ya arkadaş bi deneme yapıcaz bu akşam 60-200 e karşı çıkıyolar utanmasalar bana 3.000 deviri geçme dicekler dicektim madem bu kadar tırsıyosunuz neyin 4-5 boyundan bahsediyosunuz ...
60-200 değilde kaç istiyorlar ?
ya ben diyorumki çıkalım teme 200 e kadar devam onların düşüncede caddede ışıklarda bi kere kalkalım bide düzlükte 60 tan devam edelim zaten virajlı artı trafik var 120 - 140 da biter torkla beni geçmiş olurlar dicem onlara mutlu olcaksanız frene basıyım ...
Yok dostum 1.9 tdi 130 benimki b6 kasalar 140 yani ben son uretimim:D lastikte tel atmis deneme falan yapamicam ben ya cokta sarmaya basladi:(
Arkadaslarin amaci anlamis olduk bosver deneme gitsin ole alirlar tabi otoban disinda deneme;)
tolgakaynak
12-03-2011, 13:55
ya ben diyorumki çıkalım teme 200 e kadar devam onların düşüncede caddede ışıklarda bi kere kalkalım bide düzlükte 60 tan devam edelim zaten virajlı artı trafik var 120 - 140 da biter torkla beni geçmiş olurlar dicem onlara mutlu olcaksanız frene basıyım ...
zevk uğruna başınıza bişey gelir allah korusun gerek yok. trafikte hiç gerek yok
akşam bi olsun ben yinede gidicem alalım bi ifadelerini fd civic yürürmü yürümezmi gösterelim ...
zevk uğruna başınıza bişey gelir allah korusun gerek yok. trafikte hiç gerek yok
trafikte zaten çıkmayı düşünmüyorum bizim zevkimiz için insanları neden tehlikeye sokalım ben diceğimi dedim artık akşam bi geçiyimde konuşuruz karara bağlarız gecede sonucu yazarım eve gelince ben tabi kalkarlarsa ...
tolgakaynak
12-03-2011, 14:02
pek denicekler gibi gözükmüyor ama hadi baklım inş . gerçekten çok merak ediyorum:)
yahu koca ıstanbulda duzlukmu yok anlamadım :S
gece 2 de cıkarsınız uzun ve bos bır yola elbet vardır bildiginiz bir yer 4 te kesiciye kadar basarsınız madem arkadaslarda istemiyo cok gazlamak olur biter denicek arkadasları gercekten merak ettım 60-120 mı basıcaklar :D
gaza yuklen bırak ılk kafa uzatan kazanır:D:D
corsacı arkadas kusura bakmasın pro deneme yapacaksanız ısıklardan sehır ıcı kalkıs olmaz:) biz bunu 3 4 sene önce hiç bişi bilmiyoken yapıyoduk yeşil yanınca basıyoruz he falan
yahu koca ıstanbulda duzlukmu yok anlamadım :S
gece 2 de cıkarsınız uzun ve bos bır yola elbet vardır bildiginiz bir yer 4 te kesiciye kadar basarsınız madem arkadaslarda istemiyo cok gazlamak olur biter denicek arkadasları gercekten merak ettım 60-120 mı basıcaklar :D
ya onlarda biliyo 120 den sonra içlerinden geçiceğimi napsınlar kıvranıyolar işte bu işler roll dedinmi 60 - 200 dür idael olanı bizim için arkadaşlar 60-140 düşünüyolar büyük ihtimal
gaza yuklen bırak ılk kafa uzatan kazanır:D:D
corsacı arkadas kusura bakmasın pro deneme yapacaksanız ısıklardan sehır ıcı kalkıs olmaz:) biz bunu 3 4 sene önce hiç bişi bilmiyoken yapıyoduk yeşil yanınca basıyoruz he falan
lafa gelince 4-5 boy icraata gelince zevkine :D
tolgakaynak
12-03-2011, 14:29
geri geri Roll :D
geri geri Roll :D
geri geri top speed:D
Drag olsaydı corsa ezer zıplar hoplar içinden geçer derdimde.Roll yapanın videosunu gerçeğini hiç göremedim
Mesela gazihanın eski corsasıyla yapsaydın rollingi durum farklı olurdu yani chip olayı sakata girer.
BEnce corsa iyiyse alır gider
uzun sound vardı onun corsa olsa herturlu alırdıda bu normal cıplı bı corsa :D
http://www.youtube.com/watch?v=DQZXlnRziRY&NR=1
ben çıkıyorum karşıya geçicem gece sonuçları yazarım tabi kalkarlarsa şaka maka 11 sayfa olmuş bu konuya video şart :D
SekoLive
12-03-2011, 16:11
Rasgele taner :D
geri geri top speed:D
eauhsduhuash cok güldüm yav :D:D
Drag olsaydı corsa ezer zıplar hoplar içinden geçer derdimde.Roll yapanın videosunu gerçeğini hiç göremedim
Mesela gazihanın eski corsasıyla yapsaydın rollingi durum farklı olurdu yani chip olayı sakata girer.
BEnce corsa iyiyse alır gider
Vallahi ne bileyim nasıl bu kadar emın konusuyosunuz sasırıyorum hoplar zıplar filan neye göre kime göre nasıl anlamadım gitti :D
Juggernaut
12-03-2011, 17:57
1.4 civic ile videosu olan corsalı arkadaştan bahsediyorsak daha senin ile deneyeceğinden haberi yok:)
Debriyajı bitik şuanda biraz ısınınca sıyırıyor.1.4 civici 2 boy zor geçtiği dediğin yerde aynı şekilde debriyaj bittikken denenmiş.
Videosu olan denemedede daha önceden debriyaj sağlamken çekilmiş fark ondan.
tolgakaynak
12-03-2011, 18:48
1.4 civic ile videosu olan corsalı arkadaştan bahsediyorsak daha senin ile deneyeceğinden haberi yok:)
Debriyajı bitik şuanda biraz ısınınca sıyırıyor.1.4 civici 2 boy zor geçtiği dediğin yerde aynı şekilde debriyaj bittikken denenmiş.
oooooo başkası üzerinden Denemeler filannn:beuj:. yatarr bu işş:icon13:
Bence bu deneme işi bu gün yatacak. herkes lafa gelince herkese 4 5 boy atıo. ama denemeye gelince her kesin niyeti değişio nedense. deneme olursa kolay gelsin valla. ikisinin de işi zor gibi görünüyor.
Gercek zevkine denicek olan zaten sana 4 5 boy aticam demez cikalim farki gorelim der arabami denemek istiorum der sahsen ben arkadaslarima busekilde diyodum hic biride olmaz molmaz yan cizmediler soyle deneriz boyle deneriz diye
yaa herkesin arabası kendine göre güzeldir, güçlüdür. ama başka arabaları da küçümsememesi lazım insanların. Yok sana şu kadar boy atacam, yok içinden geçecem gibi. he geçersin, ondan sonra dersin diyeceğini. tabi yine şakacı bir dille olmak üzere. yani kısacası maksat beraber gülmek, eğlenmek olması lazım bence.
yaa herkesin arabası kendine göre güzeldir, güçlüdür. ama başka arabaları da küçümsememesi lazım insanların. Yok sana şu kadar boy atacam, yok içinden geçecem gibi. he geçersin, ondan sonra dersin diyeceğini. tabi yine şakacı bir dille olmak üzere. yani kısacası maksat beraber gülmek, eğlenmek olması lazım bence.
Katılıyorum, Hep Beraber Gülüp Eylenip Dost'ça dikkatli bir şekilde olmasını diliyorum.
cem_subasi
13-03-2011, 00:43
Arkadaşlar Şuan videoyu youtube yüklüyorum kazasız belasız denemeyi atlattık :) Gayet güzel ve eğlenceli bir buluşmaydı ve rolling yapıldı :) Sadete gelirsek 3-4 deneme yaptık videolarda da görüceksiniz ilk iki video tanere ait son video bana :) :) [B]Kimin geçip geçmediğini yazmıcam karar sizde :)
Arkadaşlar Şuan videoyu youtube yüklüyorum kazasız belasız denemeyi atlattık :) Gayet güzel ve eğlenceli bir buluşmaydı ve rolling yapıldı :) Sadete gelirsek 3-4 deneme yaptık videolarda da görüceksiniz ilk iki video tanere ait son video bana :) :) [B]Kimin geçip geçmediğini yazmıcam karar sizde :)
Merakla bekliyoruz :)
cem_subasi
13-03-2011, 01:33
Bi video yarına kaldı (bnm olan :) ) yükledim fakat onaylanması lazım yarın sabah kalkınca ilk işim burya koymak olucak hepinize iyi geceler.. :)
Fakat ilk ikisi hazır :)
Yorumlarınızı bekliyoruz... :)
İlk deneme işıklarsan DRAG ;
VJIVLEe4oK4
İkinci deneme 57 KM hız 2. Vites ROLL ;
rn1P2ePt74s
olum sen nasıl adamsın kendin 2 boy attın ben vsa açık kafa burun gittim hala video diyosun üstelik 60-140 yaptık arkadaşlar kısacası neymiş fd6 civic o kadarda hantal değilmiş öncelikle bi hondaya laf atmadan düşünmek lazım ... ben heyecandan kalkışta vites kaçırdım ona rağmen 1 boy fark vardı yanyana 60da kalktığımızda 3 te ayırmaya başlıyodum başladığım an arkadaş zaten bıraktı son olarak ceme verdim aracı oda kendi gözüyle görsün yürüsün diye cem benden hızlı çıktı 3 te kesiciye sokmadan önce 2 boy attı kesiciye sokunca yakaladı ... Ben bu denemeye cem'in laflarına karşılık yaptım ve kendisine biraz şok oldu bu arada ayriyetten 1.9 tdı cady ve 1.3 cdti chipli comboylada kalkmalar oldu 1.9 tdı çabuk vazgeçti :D comboylada 3-4 boy vardı aramızda sonuç olarak arabam kendi sınırlarında çok iyi iş çıkardı yaşasın STOCK FD6
cem_subasi
13-03-2011, 01:42
olum sen nasıl adamsın kendin 2 boy attın ben vsa açık kafa burun gittim hala video diyosun üstelik 60-140 yaptık arkadaşlar kısacası neymiş fd6 civic o kadarda hantal değilmiş öncelikle bi hondaya laf atmadan düşünmek lazım ... ben heyecandan kalkışta vites kaçırdım ona rağmen 1 boy fark vardı yanyana 60da kalktığımızda 3 te ayırmaya başlıyodum başladığım an arkadaş zaten bıraktı son olarak ceme verdim aracı oda kendi gözüyle görsün yürüsün diye cem benden hızlı çıktı 3 te kesiciye sokmadan önce 2 boy attı kesiciye sokunca yakaladı ... Ben bu denemeye cem'in laflarına karşılık yaptım ve kendisine biraz şok oldu bu arada ayriyetten 1.9 tdı cady ve 1.3 cdti chipli comboylada kalkmalar oldu 1.9 tdı çabuk vazgeçti :D comboylada 3-4 boy vardı aramızda sonuç olarak arabam kendi sınırlarında çok iyi iş çıkardı yaşasın STOCK FD6
Sonuç olarak benim dediklerim tutmadı Taner kardeşim haklı çıktı Corsa'yı geçtik :)
Sonuç olarak benim dediklerim tutmadı Taner kardeşim haklı çıktı Corsa'yı geçtik :)
60-140 denemeleri yaptık ki yaptığımız yer caddebostan yani ilk videoda yeşil beklemediğim bi anda yandı tam randımanlı kalkamadım ikinci videoda tam tadını alıcakken corsalı arkadaşımız bıraktı yanlız onun arabasıda çok güzel yürüyo helal olsun valla güzel yüklemiş kendine göre ...
Rasgele taner :D
eyvallah sağol yaptık yapıcağımızı zaten bizim beklediğimiz bi sonuçtu amaç bunu kardeşlerimize gösterebilmek özellikle cemi bu yanlış düşüncesinden döndürmekti ...
roll'ün bahanesi olmaz benim araçta stock oğlu stock yani aramızda araç ağırlığı olarak 200 kilo fark var aracıda gayet iyi gidiyordu tekrar helal olsun aracının temizliği gidişi çok iyi ama herhalde bu denemelerden bitek senin haberin yokmuş :D onun haberi yok diyosan videolara dikkatli bakmanı tercih ederim ... Debriyajı sağlam olsun gene deneriz kaçan yok ...
guzel vıdeolar, tebrıkler
öncelikle maşallah ikinizin araçlarına da. fazla heyecan yapma derim bence arkadaşım, açmaya başlamışsın bırakır tabi otobanda basmıyosun sonuçta sahilyolunda denemişsiniz görüldüğü üzere :) ilk videoda da senden sonra corsa vites kaçırdı dikkat edersen, yani şartları eşitlemişsiniz corsalı arkadaşın pilotaj hatasıyla. bence corsayı da tebrik etmek lazım standartı belli yazılımlı hali belli, ayrıca söyliyim o blow off u sökerse rahat 1 boy + sı var onun :)
Juggernaut
13-03-2011, 03:03
roll'ün bahanesi olmaz benim araçta stock oğlu stock yani aramızda araç ağırlığı olarak 200 kilo fark var aracıda gayet iyi gidiyordu tekrar helal olsun aracının temizliği gidişi çok iyi ama herhalde bu denemelerden bitek senin haberin yokmuş :D onun haberi yok diyosan videolara dikkatli bakmanı tercih ederim ... Debriyajı sağlam olsun gene deneriz kaçan yok ...
Sen birebir araç sahibiylemi konuştun denemek için peki?Dün videoları görünce sorum c.tesi civic ile mi denicen diye haberim yok dedi bugünde çıkıldıysa denemiştir kırmamak için.. dün söylediğimde haberi bile yoktu ama.
60-140 denemeleri yaptık ki yaptığımız yer caddebostan yani ilk videoda yeşil beklemediğim bi anda yandı tam randımanlı kalkamadım ikinci videoda tam tadını alıcakken corsalı arkadaşımız bıraktı yanlız onun arabasıda çok güzel yürüyo helal olsun valla güzel yüklemiş kendine göre ...
bu corsa nın cokta iyi yürüdüğünü zannetmiyorum.. :D
sonuc bızım dusundugumuz gıbı olmus ama bı yerde yanılmısım rolde corsa kafa uzatır sonra alırsın demıstım taner orda yanıldım corsayı hıc goremedım :D dragta zaten ***** senden hafıf sonra yetısıyorsun massallah cıvıce ama cıvıcın aklını ben alıcam ıns :D:D
Videolar gerçekten de çok güzel. İki araca da maşallah, ve ikisine de tebrikler. denemeler bize yakın olmuş. umarım güzel, eğlenceli bir deneme olmuştur.
60-140 yeni duygum gordum nasıl yaptınız 3 te basıp 3temı bıtırdınız :D
tolgakaynak
13-03-2011, 10:57
videoları seyrettim tam dediğim gibi olmuş. Forever HONDA:icon_tup:
Yoruma gerek yok:icon_wack
videoları seyrettim tam dediğim gibi olmuş. Forever HONDA:icon_tup:
Yoruma gerek yok:icon_wack
kardeşim sizi mahçup etmedim STOCK FD civic :icon_tup:
sonuc bızım dusundugumuz gıbı olmus ama bı yerde yanılmısım rolde corsa kafa uzatır sonra alırsın demıstım taner orda yanıldım corsayı hıc goremedım :D dragta zaten ***** senden hafıf sonra yetısıyorsun massallah cıvıce ama cıvıcın aklını ben alıcam ıns :D:D
evet dediklerinizin bir çoğu çıktı :D senin araba biraz sıkıntı ama deneriz hem tanışmış oluruz uygun bi günde ...
Tıpkı dediğim gibi oldu Honda Power!! ;)
Videoları izlediğimde corsanın dragta rahat aldığını, rollde ise aslında 4 sonuna dek geldiğini (kendi 4 ü) izledim. Ben yanlış bir videoyamı baktım?
Her 2 aracada maaşallah
Videolar Gayet Başaılı ; iki aradaca maşallah. Güzel denemeydi.
cem_subasi
13-03-2011, 18:41
Videoları izlediğimde corsanın dragta rahat aldığını, rollde ise aslında 4 sonuna dek geldiğini (kendi 4 ü) izledim. Ben yanlış bir videoyamı baktım?
Her 2 aracada maaşallah
ben dragta da geçtim videoyu koyuyorum şimdi fakat orda bi vites kaçırdım kaçırmasaydım ne olucağını biliyosunuz :)
İşte video baştaki iki kalkış Opel Combo 1.3cdti (Chiped) ile sonra işıklar üçümüz ;
dzMZasAV6aM
Benimle ne zaman çıkıosunuz :D
cem_subasi
13-03-2011, 18:50
Sen istediğin zaman engin abicim ne zaman istersen :) Ama senn araban tanerin arabasının yanında ferrari gibi durur :)
Yok yok öyle durmaz :D
Roll falan hikaye gönüller bir olsun özledim göreyim sizleri bi ara..
cem_subasi
13-03-2011, 19:01
Yok yok öyle durmaz :D
Roll falan hikaye gönüller bir olsun özledim göreyim sizleri bi ara..
Bizde seni çok özledik engin abicim yakın zamanda yapalım bi photoday hemde buluşmuş oluruz :)
Tamamdır. Ayarlayalım Taner le de konuşursun
cem_subasi
13-03-2011, 19:09
Tamam engin abicim ortak uygun olduğumuz bi gün buluşalım :)
tolgakaynak
13-03-2011, 21:44
ben dragta da geçtim videoyu koyuyorum şimdi fakat orda bi vites kaçırdım kaçırmasaydım ne olucağını biliyosunuz :)
İşte video baştaki iki kalkış Opel Combo 1.3cdti (Chiped) ile sonra işıklar üçümüz ;
dzMZasAV6aM
Yürü beee heyy yawrumm... :D:D arabamı özledim:o
müdür ben seni bizim 1.2 micrayla geçerim bursaya gelince haber ver deniyelim
SekoLive
13-03-2011, 22:02
kazasız belasız denemenizi bitirmenize sevindm maşallah taner
tolgakaynak
13-03-2011, 22:11
kardeşim sizi mahçup etmedim STOCK FD civic :icon_tup:
Harikasın tebrikler:D
Yakin yerlerde bulusun bende geleyim:)
Engin abi buluşalım artık ciddin iyi olur gözümüz güzel bi fd görsün resim felan güzel olur en yakın sana uyan zamanda haber veririsin ayarlarız
Sen istediğin zaman engin abicim ne zaman istersen :) Ama senn araban tanerin arabasının yanında ferrari gibi durur :)
biz burda EN civic diyoruz sen ferrari diyosun EN'in yanında ferrari neymiş :D
Yakin yerlerde bulusun bende geleyim:)
Hepimize uygun güzel rahat bi yerde buluşuruz ben muhtemelen sizin tarafa geçerim ...
embiya26
14-03-2011, 01:58
corsa gayet basrılı 1,3 olmasına ragmen bence honda hakkını vermıo son kaslar perfonmasn yonunden sıfır ben 1,6 partnerle arkadısımın hondasıya 5 defa falan denedık rahat 5 boy ayıryorum corsacı ark tebrık ederım gercekten ıyı eemk vermıs kı bde blow var cok fazla perfonmasnını dusuryo
tolgakaynak
14-03-2011, 07:11
corsa gayet basrılı 1,3 olmasına ragmen bence honda hakkını vermıo son kaslar perfonmasn yonunden sıfır ben 1,6 partnerle arkadısımın hondasıya 5 defa falan denedık rahat 5 boy ayıryorum corsacı ark tebrık ederım gercekten ıyı eemk vermıs kı bde blow var cok fazla perfonmasnını dusuryo
corsa 1.7 motorlu konunun başlığını okursan.. Honda son kasalarda emisyon üzerine ürettiği için performansa yönelik bi motor değil ama yinede klasmanındaki araçlara göre gayet başarılı.
kardeşim araç 1.7 chip tuning kat iptali orta susturucu iptal son susturucu megane turbo kelebeği 125 hp 300 torku var Honda aynı beygir fakat 158 torku var ve arada 200 kilo var ona göre bi değerlendirme yap ... sen eskişehirdesin herhalde yoksa hemen deneyelim dicektim çünkü 5 boy çok ciddi bi rakam ama ben partnerli birini bulup dener sana videosunu yollarım ...
Corsa 1.7
partnerle 5 boy ..?
Aracında neler var ıntercooler yazılım turbo buyultme hafıfletme ? :D
Bu corsa 4-5 boy fark atacağını iddia etmemişmiydi benmi yanlış hatırlıyorum:soru:
Bu corsa 4-5 boy fark atacağını iddia etmemişmiydi benmi yanlış hatırlıyorum:soru:
doğru hatırlıyosun corsa sahibi 2 boy arkadaşı cem rahat 4-5 boy demiştiki 4-5 boy diyen arkadaş gerekli açıklamayı yaptı :D
tolgakaynak
14-03-2011, 10:07
Doğru hatırlıyorsun :D
cem_subasi
14-03-2011, 20:01
Corsayla son denemede ben kalktım (son video) ama 4-5 boy fark atması gerçekten zor, bide şuan arkadaşımın (corsanın) debriyajı sıyırıyor çünkü şöyle bi olay var ilk yüklediğim videoda 1.4i honda civic videosunda farkı biliyosunuz, honda'da 2 vites bitene kadar corsalı arkadaş 4 cü vitesteydi ve fark belliydi fakat 2 hafta ewwel gene bir buluşmada bu kadar farkı atamadı honda 2. vitesi bitirip 3'e aldığında kafa kafaya gidiyorduk ve en sonunda bi kaç vites geçmemeye başladı corsadan balata kokuları geldi :)Bu arada Taner kardeşimin kullandığı ikinci videoda Honda 3 cü vitesten 4'e alırken fark yawaşça açılmaya başlıyordu ve corsa bırakıyordu :) Taner kardeşimin hondasına 4-5 boy atıcağını düşünmüyorum sadece yeni baskı balata ile tekrar denicez o zaman sonuç ne olur düşündürücü...
Corsayla son denemede ben kalktım (son video) ama 4-5 boy fark atması gerçekten zor, bide şuan arkadaşımın (corsanın) debriyajı sıyırıyor çünkü şöyle bi olay var ilk yüklediğim videoda 1.4i honda civic videosunda farkı biliyosunuz, honda'da 2 vites bitene kadar corsalı arkadaş 4 cü vitesteydi ve fark belliydi fakat 2 hafta ewwel gene bir buluşmada bu kadar farkı atamadı honda 2. vitesi bitirip 3'e aldığında kafa kafaya gidiyorduk ve en sonunda bi kaç vites geçmemeye başladı corsadan balata kokuları geldi :)Bu arada Taner kardeşimin kullandığı ikinci videoda Honda 3 cü vitesten 4'e alırken fark yawaşça açılmaya başlıyordu ve corsa bırakıyordu :) Taner kardeşimin hondasına 4-5 boy atıcağını düşünmüyorum sadece yeni baskı balata ile tekrar denicez o zaman sonuç ne olur düşündürücü...
en son sana kötü bi laf söylicem o olucak bi daha allah aşkına yazma bu konuya tamam videoda herkes gördü corsa bana 4-5 boy attı ama yeterki sus corsa çok iyi gidiyodu helal olsun kardeşim ne yediremediniz ya lanet olsun bi daha sizle bu işi yapanı sen düşünmeye devam et beni geçmek için koltuları felan sökün ama bide ben 3 te siz 2 te devrinizde başlayın bide ben lastikleri indiricem bide 5 kişi olucak olur dimi kardeşim geçerseniz rahatlarsın sende ya sende kullanmasan bişey demicemde sen kullandın bendende daha iyi yürüdün neyin peşindesin hala çözemedim ne varmış bu corsada böyle aşıkmı oldun olum ...