Orijinalini görmek için tıklayınız : alfa 159 vs vlolvo s40
159 1.9 dizell volvo s40 1.6 dizel
siz olsaydınız görünüş konfor her bakımdan uzun yol ve sehir içi kullanım açısından hangi arabayı alırdınız__? ikiside 2008-2009 modellerde.
alfa 159 u görünüş şekil performans volvo s40 ekonomi konfor sağlamlık
159 o paralara alıncak en iyi araba olarak gözüksede 2. el piyasası vasat
alfa gorunuş olarak çok güzel fakat 2.eli zor.
volvo zaten sağlamlık konusunda kendini kanıtlamış nekadar konforlu bilemicem biraz sert araba diye duymuştum motor olacak alfa daha güçlü ama ekonomik olcak diyosanız volvo derim
he bana kalsa ne olursa olsun 2.elmiş vs alfaya hastayım ama araba alınırkende hastalıkla olmuyor tabi arızaları vs bakmak lazım değerlendirmek lazım nekadar az sorun çıkarırsa okadar iyidir
kanka 159 harika ama kendini 2,0 benzinli sanıyor yakıtı yakarken , volvo daki 1,6 dizel ise bildiğimiz psa makinası çok daha ekonomik ikiininde karizması yerinde gerisi sana kalmış
159 yakıtı konusunda fazla bilgim yok ama volvoya göre azcık daha fazla yakar ama o görünüşe değer mi:)
S40 focus şasisi üzerine kurulmuş bir araç. Zaten C segment. Alfa 159 derim.
159 yakıtı konusunda fazla bilgim yok ama volvoya göre azcık daha fazla yakar ama o görünüşe değer mi:)
valla hacım benım arkadasımda ti paket var yazılımlı falan paşaoğlunda 192 hp ölçmüşler açıkcası görsen aşık olursun :) ikinci eli aşşağı yukarı piyasa canmlılığı volvo ile aynıdır, hacimden vergisi biraz fazla, bakımlarıda volvo alfa çok bi fark yoktur, yakıtı volvo 25 yaksın bu 35-40 gibi gerçi çok yakması gidiyor diye de basıldıgı için de olabilir :D
maxpower
08-03-2011, 19:10
bende 159 derim
temiz, bakımlı, kmsi çok yüksek olmayan 159larda gayet hızlı satılıyor. elinizde falan kalmaz sakın korkmayın
1.9 jtdm iyi motordur, korkmayın.
olcay_bora
08-03-2011, 20:55
her açıdan alfa italyan şekli böle bi kıyaslama bile yapılmamalı bence. yeni volvoların şekli yok alfanın yanında. ayrıca eski kaliteyide kaybettiler.
MuratGürakan
08-03-2011, 20:59
BEnde 159 diyorum çok güzel bir araç ;)
siyah bi 159 tadından yenmez
kesinlikle 159. Otomatiğini almayı düşünün. Çüknü manueli baskıbalata problemi var. Otomatiği robotlu değil. Şanzuman mazdanın:) eski sistem 4 ileri ama çok gaddar bir motor ve alttakıma sahip:)
volvo s40 duruş , konfor , sağlamlık ....
s40 la 159 kıyaslanmaz.. kıyaslanamaz.. 159 sınıfının en iyi yol tutus ve kullanım keyfine sahip arac denilebilir.. harika bi aractır.. kesinlikle 159
valla hacım benım arkadasımda ti paket var yazılımlı falan paşaoğlunda 192 hp ölçmüşler açıkcası görsen aşık olursun :) ikinci eli aşşağı yukarı piyasa canmlılığı volvo ile aynıdır, hacimden vergisi biraz fazla, bakımlarıda volvo alfa çok bi fark yoktur, yakıtı volvo 25 yaksın bu 35-40 gibi gerçi çok yakması gidiyor diye de basıldıgı için de olabilir :D
ti paket olan arac beyaz otomatik vites mi?
alfa bıraz yakar, suspansıyon konforu pek ıyı deıldır, ama bu karsılastırmada s40a tercıh edılır,
s40 bı alt sınıfta hıssı verıyor..
merttepe
09-03-2011, 23:16
1.5 senedir 1.9 jtdm 159 ile haşirneşirim. ben böyle konforsuz bir araba görmedim, istanbula giderken popoma kaç kere kramp girdi de sağa çekip dinlendim hatırlamıyorum! çok ciddiyim, almadan 1 saat falan koltuğunda oturmayı dene. tek kusuru bu :D yol tutuşu mükemmel ötesi, otomatik vitesi 6 ileri ve çok hızlı vites geçişleri. yakıt konusunda ise bir depo ile yaklaşık 1000km yaptık.
olcay_bora
09-03-2011, 23:37
alfanın direksiyonda hissettirdigi güç duygusu ve yok artık dedirttiği yol tutuşu zaten adamı ilk kullanımdan sonra alfakolik yapmaya yetior
ti paket olan arac beyaz otomatik vites mi?
hayır siyah otomatik
1.5 senedir 1.9 jtdm 159 ile haşirneşirim. ben böyle konforsuz bir araba görmedim, istanbula giderken popoma kaç kere kramp girdi de sağa çekip dinlendim hatırlamıyorum! çok ciddiyim, almadan 1 saat falan koltuğunda oturmayı dene. tek kusuru bu :D yol tutuşu mükemmel ötesi, otomatik vitesi 6 ileri ve çok hızlı vites geçişleri. yakıt konusunda ise bir depo ile yaklaşık 1000km yaptık.
:) deposu kaç litreee
Dış görünüş ve estetik olarak 159 ama sağlamlık ve güvenlik olarak S40 diyebilirim.
159 sağlam ve güvenli değil yani? =))
159'un deposu 70 litre bu arada.
@merttepe; Tosunum senin popona giren kıramplar çalıştığın bacak idmanı sonrası olabilir mi? =P
@merttepe; Tosunum senin popona giren kıramplar çalıştığın bacak idmanı sonrası olabilir mi? =P
Yok abi ben öle demek istemedim yani böle bi seçimde bende 159u seçerim Alfa'nın o önden görünüşüne hastayım çok agresif ve kaslı bi yapısı var ama netten 2sininde çarpışma testlerini izledim bilmiyorum bana S40 daha sağlam gibi geldi.
emirhan sph
10-03-2011, 21:53
Ben iki aracada alici gozuyle bakmistim ikiside gercekten guzel araclar. Ama alfaromeonun icinde kendimi cok daha iyi hissetim. Araba kendini daha luks daha konforlu daha agresif hissetiriyo. Ama volvoda mantikli bi tercih.
JapanVsGermany
10-03-2011, 22:24
Alfa Romeo...
Volvo da iyi ama 159 çok güzel yahu :)
ben olsam 159u tercih ederdim :icon_tup:
70 litre ile 1000 km yol:)
puntoyle 45 litreyle 1000 km den fazla:)
kesinlikle 159 4 yıl boyunca kullandık insanı soğutacak hiç bir sıkıntısı olmadı en sonunda da ankara-tekirdağ tekirdağ-ankara tecrübem oldu gerçekten rüya gibi tartışmasız 159 araç satışa çıktıktan 1 bucuk 2 ay sonrada satıldı buda gayet normal bir süre bu araç için
merttepe
11-03-2011, 12:07
hehe yok ondan değil ama *** diye birşey pek kalmadı ondan koltuklar rahatsız gelmiş olabilir.
Punto ile 159'u bir tutmak enteresan gerçekten...
159 sabit hızlı , cruise control ile kullanımda 1300 leri görür diyorum.
70/45 lt = 1.55
1.9/1.3 cm3 = 1.45
hacim verim (alım oluyo burda biraz ama) normal bence.
ikiside italyan diyedir belki :D
Dogru ikiside Giugiaro dizaynı =)
159 gerçekten dikkat çekici.. S40 sıradan bildiğin volvo tip olarak.
yok be asla kıyaslama yapmadım:) şuan punto kullanıyoprum öyle bi yazdım. kıyaslama volvo için gecerli:)
kesinlikle 159 4 yıl boyunca kullandık insanı soğutacak hiç bir sıkıntısı olmadı en sonunda da ankara-tekirdağ tekirdağ-ankara tecrübem oldu gerçekten rüya gibi tartışmasız 159 araç satışa çıktıktan 1 bucuk 2 ay sonrada satıldı buda gayet normal bir süre bu araç için
kaç modeldi kaç binde kaç paraya sattınız_?
cloverleaf
11-03-2011, 22:43
volvo s40 duruş , konfor , sağlamlık ....
159'un yanındamı:hahaha::D:D
başka fikri zikri. kulanan tecrübesi olan arkadaşlarımız yok mu_?
bende volvo s40 alıcam 2011 model.aracın tek - yonu servis fiyatlarının pahalı olması.onun dısında arabaya gittim baktım cok cok iyi gozukuyor.
başka fikri zikri. kulanan tecrübesi olan arkadaşlarımız yok mu_?
ben sana bi akşam 159 deneyimi yaşatıyım en iyiside kendin de gör daha iyi olacak
gambit49
14-03-2011, 16:38
yakit disinda her konuda 159 diyorum
yeni s40 komple ford focus volvo karakteri yok
bende volvo s40 alıcam 2011 model.aracın tek - yonu servis fiyatlarının pahalı olması.onun dısında arabaya gittim baktım cok cok iyi gozukuyor.
evet bende baktım gercekden 2008 ve üst modelleri cok cok iyi
ben sana bi akşam 159 deneyimi yaşatıyım en iyiside kendin de gör daha iyi olacak
farukcum yasattında gelmedik mi:)
159 un 2.eli kötü denmiş ama S40'ın ki çok mu iyi?
Bu iki araç arasında tereddüt etmeden 159 derim.
bugün sahibindene baktığımda alfa 159 satılık 80-90 tane filan var. volvo sayfasına baktığında en az 150 tane cıkıyo dızel olarak. ama alfa cok kanımı cekiyo. fiyat olarakda 2-3 lira daha pahalı gibi duruyo 159
farukcum yasattında gelmedik mi:)
kankam akşam 11 de falan gelıyorum o saatten sonrada ınsan anca yatıp uyuyor :) haftasonu halledelım allahın ıznı ıle
bugün sahibindene baktığımda alfa 159 satılık 80-90 tane filan var. volvo sayfasına baktığında en az 150 tane cıkıyo dızel olarak. ama alfa cok kanımı cekiyo. fiyat olarakda 2-3 lira daha pahalı gibi duruyo 159
kalbinin sesini dinle bencede :icon_tup::D
ahmetbaha-drs
15-03-2011, 20:48
Alfa Romeo 159 JTDM tercih ederdim konfor,prestij,donanım v.s bakımından..
Sercan Keklik
15-03-2011, 20:52
159 la s40 kıyas sadece böyle topic sayfalarında olur aksi halde yanına bıle gelemez bu kadar idda ediyorum bir 159 sahıbı olarak..
Dizeli iyidir ufak tefek kroniklerı vardır. fakat pahalı dert durumlar degıldır. Servisi vs yogundur, parçaları cıkma, yan sanayı, orj olarak her yerde bulunur. Ikıncı elde Dızel 159 cok ama cok hızlı satılır.. Cünkü o paralara başka alınacak araba yoktur..
Alfanın 2. elı vasat dıyen arkadaşların, sanırım hıc volvo su olan arkadaşı olmamış :) volvolar genelde bı agac altına sokak köşesıne bırakılıp sahıbı hapıste sehır efsanesıne dönen otomobillerdir. Araba 10 numara laf yok ama ıkıncı elı türkiyedekı en berbat ılk 5 de ılk 3 ü oynar..
kankam akşam 11 de falan gelıyorum o saatten sonrada ınsan anca yatıp uyuyor :) haftasonu halledelım allahın ıznı ıle
canın sağolasun yavru:)
159 la s40 kıyas sadece böyle topic sayfalarında olur aksi halde yanına bıle gelemez bu kadar idda ediyorum bir 159 sahıbı olarak..
Dizeli iyidir ufak tefek kroniklerı vardır. fakat pahalı dert durumlar degıldır. Servisi vs yogundur, parçaları cıkma, yan sanayı, orj olarak her yerde bulunur. Ikıncı elde Dızel 159 cok ama cok hızlı satılır.. Cünkü o paralara başka alınacak araba yoktur..
Alfanın 2. elı vasat dıyen arkadaşların, sanırım hıc volvo su olan arkadaşı olmamış :) volvolar genelde bı agac altına sokak köşesıne bırakılıp sahıbı hapıste sehır efsanesıne dönen otomobillerdir. Araba 10 numara laf yok ama ıkıncı elı türkiyedekı en berbat ılk 5 de ılk 3 ü oynar..
fikirlerin için sağol. 159 hertürlü açık ara önde.. ben çok şehirler arasıda kullanıyorum, küçük motorlar biyerden sonra bayıyo sabit hızlarla gidiyorsun bastın mı maksimum 150km hız fazlası zaten haram ve gitmiyoda gitsede fazla yakıyo ve tehlike. hele istanbula 100-150 km kala artık daral geliyo biran önce eve yetişiym istiyorum. 159 çok ideal bir arab olduğu anlaşılmıştır:)
peki 159 kullanıcısı olarak yakıtından memnunmusun_? şehir içi şehirler arası ne yakıyo_? km bası
Sercan Keklik
17-03-2011, 18:28
JTS benımkısı sehırler arası 9 lıtre trafık ıcı 11-12 yakıyo, dizelle aynı dıyebılırım ;) dizelden 10 HP daha güçlü ve o ıgrenc tır tır sesı yok..
trafige gırmıceksen benzınlı al cünkü dizelin parçaları bakımı alfada pahalı mazot fıltresı 200 lıra falan sacma sapan..
emin ol 1 yılda cıddı para verırsın hem parçaya hem arabayı alırken. sehir ıcı derdın yoksa benzınlı al. bende hep sehırler arası kullandıgım ıcın jts aldım hıc acıtmadı benzın yakısı :)
JTS benımkısı sehırler arası 9 lıtre trafık ıcı 11-12 yakıyo, dizelle aynı dıyebılırım ;) dizelden 10 HP daha güçlü ve o ıgrenc tır tır sesı yok..
trafige gırmıceksen benzınlı al cünkü dizelin parçaları bakımı alfada pahalı mazot fıltresı 200 lıra falan sacma sapan..
emin ol 1 yılda cıddı para verırsın hem parçaya hem arabayı alırken. sehir ıcı derdın yoksa benzınlı al. bende hep sehırler arası kullandıgım ıcın jts aldım hıc acıtmadı benzın yakısı :)
anladım ben sürekli bahcelievler maslak kağıthane bahcelievler üçkenindenyım. şehirlerarasıda cok yol yapıyorum. tekrar fikirlerin için sağol volvonunda parcalar pahalı en az alfa kadar.
kafa rahatligi icin tabi ki volvo
gambit49
20-03-2011, 10:30
s40 dizelin piyasasi iyi abi
gambit49
20-03-2011, 10:34
anladım ben sürekli bahcelievler maslak kağıthane bahcelievler üçkenindenyım. şehirlerarasıda cok yol yapıyorum. tekrar fikirlerin için sağol volvonunda parcalar pahalı en az alfa kadar.
s40in parcalari tamamen ford focusla ayni yetkili servis fahiş fiyat istiyor o ayri
bana sorarsan 159 daha ustun bir arac
s40in parcalari tamamen ford focusla ayni yetkili servis fahiş fiyat istiyor o ayri
bana sorarsan 159 daha ustun bir arac
volvo kullanıcı olarak alfa diyosan:) bi bildiğin vardır
nurcan demir
05-04-2011, 12:22
sitede yeni üye olarak bende 159 diyorum.volvo:1388kg 159:1535kg.volvonun ayağında:195.65.15 159:225.50.17 lastik var.birinde1.6 diğerin 1.9 hacimli bir motor.doğal olarak biraz fazla yakması normal.Ama dikkat çekmek kendini güvende hissetmek istiyorsan alfa derim.
sitede yeni üye olarak bende 159 diyorum.volvo:1388kg 159:1535kg.volvonun ayağında:195.65.15 159:225.50.17 lastik var.birinde1.6 diğerin 1.9 hacimli bir motor.doğal olarak biraz fazla yakması normal.Ama dikkat çekmek kendini güvende hissetmek istiyorsan alfa derim.
allah nasip ederse 159 arastırması içerisindeyim almak için;)