Orijinalini görmek için tıklayınız : Araba satış sorunsalı (yardım amaçlı)
fasterhan
28-03-2011, 15:54
affınıza sıgınarak konuyu acıyorum....sıkıntım şu arabamı satacam ve satacagım kişi şehir dışında(adanada ben ankaradayım)....ve ilk defa şehir dısından birine araba satacam telefonda pazarlıgımızı vs yaptık sözleştik ama karşı taraf ısrarla ruhsatımın fotokopisini istiyor bankadan kredi çekmek için gerekliymiş....bu tip konuları fazla bilmedigim için ruhsatımın fotokopisini yollamamın bir sıkntısı olur mu benim adıma?
otomania
28-03-2011, 15:55
yollama sıkıntı olabilir zaten ciddiyse çıkar gelir alır gider.
nakayama
28-03-2011, 15:57
affınıza sıgınarak konuyu acıyorum....sıkıntım şu arabamı satacam ve satacagım kişi şehir dışında(adanada ben ankaradayım)....ve ilk defa şehir dısından birine araba satacam telefonda pazarlıgımızı vs yaptık sözleştik ama karşı taraf ısrarla ruhsatımın fotokopisini istiyor bankadan kredi çekmek için gerekliymiş....bu tip konuları fazla bilmedigim için ruhsatımın fotokopisini yollamamın bir sıkntısı olur mu benim adıma?
banka gerçekten fotokopi istiyor biz typer'a kredi cıkartırken candan rica etmiştik fotokopiyi yollamıştı bi problem olcagını sanmıyorum.
poseidon
28-03-2011, 15:58
Ruhsat fotokopisini verme.
Gerekirse karşı tarafın kredi alacağı bankaya direkt sen gönder ve alıcıya verilmemesi gerektiğini de belirt.
Ne olur ne olmaz burası Türkiye kimine ne olduğunu bilemezsin.
mgnPower
28-03-2011, 15:59
kredi cekecekse banka ruhsati gormek ister ruhsat bilgilerine gore rehin yazisi hazirlar rehini koyar parasini hesaba cikarir. tabi bu arac kredilerinde boyledir. tuketici kredisinde gecerli degildir. ayrica ikinci el bir arac alinirken arac kredisi kullanimini cok sacma bulmusumdur her zaman. ruhsata rehin koydurmak bir dert kaldirmak baska bir dert arti olarak zaman ve para kaybi. tuketici kredisinde boyle bir sorun yoktur. krediyi alan kisi ile yuzyuze gorusmediysen heleki tanimiyorsan bilemiyorum ben olsam tuketici kredisi almasi konusunda israr eder vermezdim ruhsat fotokopisini.
ProTuner
28-03-2011, 16:26
Ben vermiştim aracımı satarken ama alıcı istanbuldaydı siz bankaya fax çekin bankayla irtibat kurun alıcının kendisine göndermeyin ne olur ne olmaz
onursumer
28-03-2011, 16:34
hangi bankaya başvuruyorsa direk sen bankayla irtibata geçip kendilerine faks çek bence en sağlıklısı bu olur ;)
adanadan kime satıcaksınız ben yardımcı olabilirm
hangi bankadan kredi cekicekse o bankayla irtibata gec ruhsah fotokopisini felan gönderme yada burda adanadan arkadaşlar var onlara söle yardımcı olurlar.
fasterhan
29-03-2011, 15:47
herkese yardımları için çok teşekkürler...Amcam adana cumhuriyet başsavcısı ona yolladım fotokopiyi onla beraber gidecekler bankaya....ama anlamadıgım hani rehin olcak diyolar ya ruhsatı zaten yeni gelen ruhsata rehini koymayacaklar mı eski ruhsata neden bakıyorlar o ilginç...yada bu işler aslında standart prosedur bilmedigimden bana garip geldi :D ...
Bir sorum daha olacak....arabama daha 1 ay daha olmayan kasko yaptırmıstım...onu yeni alacagım arabaya geçirme gibi bir sansım var mı veya öyle birsey yok kaskom ne olacak daha taksitlerini ödüyom :D :D
ruhsatı verme işini halletmişsiniz.
kaskonuzu da; yeni alacağınız bir araca geçire bilirsiniz.
multispace
29-03-2011, 17:06
şimdiden hayırlı olsun satış işleminiz :)
bende verdim. ama ne olacak ki verirsek. bir de vermeyin diyen arkadaşlar gerekçelerini soylesinler de biz de öğrenelim. ciddi soruyorum ne gibi bir durumla karşı karşıya kalabiliriz.
herkese yardımları için çok teşekkürler...Amcam adana cumhuriyet başsavcısı ona yolladım fotokopiyi onla beraber gidecekler bankaya....ama anlamadıgım hani rehin olcak diyolar ya ruhsatı zaten yeni gelen ruhsata rehini koymayacaklar mı eski ruhsata neden bakıyorlar o ilginç...yada bu işler aslında standart prosedur bilmedigimden bana garip geldi :D ...
Bir sorum daha olacak....arabama daha 1 ay daha olmayan kasko yaptırmıstım...onu yeni alacagım arabaya geçirme gibi bir sansım var mı veya öyle birsey yok kaskom ne olacak daha taksitlerini ödüyom :D :D
kaskonu iptal edeceksin geri kalan paranı alacaksın. o paralar hesabına taksit taksit kredi kartına +para olarak geçecek. Daha sonra yeni arabanı kasko yaptırırsın istersen. aynı şekilde trafik sigortanı da iptal edip paranı alabilirsin
Ruhsat fotokopisi vermek ne gibi sıkıntı doğurabilir, yabancı birine değil de mesela bizim sitede giriş kartı için ruhsat fotokopisi istiyorlar ?
ilovedrifting
14-09-2012, 12:06
Bundan bir kaç sene önce pazar günü arkadaş telefonla aranıyor polis tarafından. Polis soruyor;
aracınızın anahtarı ve ruhsatı yanınızda mı? Arkadaş evet yanımda diyor. Polis arkadaşı karakola çağırıyor. Arkadaş oraya gittiğinde kendi ruhsatının aynısını karşısında buluyor. Sonuç bilgiler bi yerden elde edilmiş ve aynı marka aynı renk araca ( araç çalıntı da olabilir) sahte plaka ve ruhsat çıkarılmış. Ve bu şekilde aylarca istanbulda bu araç dolaşmış.
herkese yardımları için çok teşekkürler...amcam adana cumhuriyet başsavcısı ona yolladım fotokopiyi onla beraber gidecekler bankaya....ama anlamadıgım hani rehin olcak diyolar ya ruhsatı zaten yeni gelen ruhsata rehini koymayacaklar mı eski ruhsata neden bakıyorlar o ilginç...yada bu işler aslında standart prosedur bilmedigimden bana garip geldi :d ...
Bir sorum daha olacak....arabama daha 1 ay daha olmayan kasko yaptırmıstım...onu yeni alacagım arabaya geçirme gibi bir sansım var mı veya öyle birsey yok kaskom ne olacak daha taksitlerini ödüyom :d :d
en iyisini yapmışsın . Bende tam kredı cekecegı bankaya gonder oradan baksınlar yada fotokopısının uzerıne ornektır yaz gonder dıcektım :)
kasko konusundada noterden alacagın kagıdı al kasko yaptıgın yere gıt dondururlar arac aldıgında gecıs yaparsın dıye bılıyorum
Kaskoyu 30 gün içinde geçirmezsen yeni araca, varsa tüm indirimlerin yanıyor, sıfırdan başlıyorsun.....