PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cantürk? Nam? Coil Tavsiye?

Sayfa : 1 [2] 3 4

TarikS
27-06-2011, 21:14
Ön-Arka 800TL.
Sadece Ön 450 TL.

Sadece öne yaptırırsanız, arkayıda amortisör yay'dan ayarlatırız. Onunda takribi tutarı 100TL civarı olur.

Kredi kartina taksit var mi 800'den? :D

Low-Rider
27-06-2011, 21:52
aha tarık mezardan çıktı yine:D:D

M3CSL
28-06-2011, 00:01
Konuyu görunce yazıyım dedim, bende geçen hafta canturkte vogtland yaylı aracımı tabladan yaklasık 3.5-4 cm daha dusurduk mıldende 4-5 cm kadar kısalttık, amortısorlerı bastan %25 sertlestırdık fakat araba takoz gibi oldu fazla sert oldu amortisörlerde lak lak ses yaptı sertliği orjinal bıraktık, arkalarada gaz bastık bıraz.

sonuç: yol tutuş iyileşiyor kesınlıkle ki çok normal aracın ağırlık merkezı dusuyor daha stabıl gıdıyor, yuksek suratte yığılma ruzgardan etkilenme kalmadı, sekme varmı yok gibi çok az, %25 sertken amortısorler, sekıyordu ama arac sert oldugu ıcın, dıreksıon tepkısı fılan gercı muazzamdı:(.. şu an konforda gayet iyi esksınden %15 20 kadar fark etmiştir sanırsam..
belkide bende amortisör sertleştirme çok fazla etkiledi ama fazla sertlik +yol tutuş anlamına gelmiyor biliyorsunuz, isteyen orjinalde bırakabilir..

Murat ustayada helal olsun 3.5 cm duşsün dedım tam o kadar düştü

buda foto
http://img638.imageshack.us/img638/335/19062011458.jpg

Murat Özcan
28-06-2011, 00:20
gercekten tam 3.5 cm gıbı dusmus,cm ayarlamak zordur ama resımlerden bıle tam 3.5 oldugu bellı oluyor hayırlısı olsun

GokhanK.
28-06-2011, 06:42
http://i55.tinypic.com/fw3blx.jpg

resim biraz ufak kalmış ama kusura bakmayın artık :D

otuzdört
28-06-2011, 06:54
http://i51.tinypic.com/2dba45c.jpg

resim biraz ufak kalmış ama kusura bakmayın artık :D

Hiç birşey anlasılmıyor..

GokhanK.
28-06-2011, 08:03
resim düzeltildi.

TarikS
28-06-2011, 10:54
aha tarık mezardan çıktı yine:D:D

Olm FK'nin, TA'nin, Raceland'in falan ucuz coillerinden olsa takicam da Polo 6R icin yapmamis gavurlar :mad: Izmit spec mantikli geliyor :D KW almak istesem sadece V1 800 euro, V2 1200 euro falan..

Benzinli 6R icin olan 5cmlik yaylar cok guzel dusuruyor da sacma sapan ziplayarak gidiyor onlar da..

GokhanK.
28-06-2011, 12:13
Olm FK'nin, TA'nin, Raceland'in falan ucuz coillerinden olsa takicam da Polo 6R icin yapmamis gavurlar :mad: Izmit spec mantikli geliyor :D KW almak istesem sadece V1 800 euro, V2 1200 euro falan..

Benzinli 6R icin olan 5cmlik yaylar cok guzel dusuruyor da sacma sapan ziplayarak gidiyor onlar da..

gerçekten var olanlar dünya para.cantürk varken gereksiz :D

he türkiyede olsa bunlar makul fiyatlar da olsa alınır tabi.

emresener
28-06-2011, 14:03
kolaylıyı msnde göremedim bugun hiç.. Pazar Gunu acık dimi bu canturk... rezervasyon yapmamıza gerek varmı ? :D ayrıca ufak bi adres tarif alabilirmiyiz teeee yeşilköyden gelicez bilmiyoruz..

levent
28-06-2011, 14:03

Tarık bunlar uymuyormu sana? ;

TA TECHNIX GEWINDEFAHRWERK VW Polo 6 6R 1.2-1.9TDI +TÜV | eBay (http://cgi.ebay.de/TA-TECHNIX-GEWINDEFAHRWERK-VW-Polo-6-6R-1-2-1-9TDI-TUV-/270626691010?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item3f029b97c2#ht_938wt_1037)

Low-Rider
28-06-2011, 14:17

Bence bekle biraz çıkmasını , ondan sonra al.

5cm lik yayı standart amortisörle kullanırsan zıplar tabi sertleştir accuk

alex
28-06-2011, 14:33
melih napsın zıp zıp dolanıyo :D pimpon topu gibi :D

burak1812
28-06-2011, 15:12
http://img855.imageshack.us/img855/804/img6828j.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/855/img6828j.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

benim araçta 3,5cm kısaltılmış nam amortisör ve apex 3cm lik yay var..gayet memnunum..arkadaşın arabadada (kırmızı coupe) cantürk yapımı coilover var o da gayet memnun..benimki orjinalinden 6.5cm düşük,onunki 7,5cm aramızda 1cm oynuyor..namın fiyatları cantürke göre daha pahalı ben sadece önlere coilover için fiyat istediğimde 600 lira demişlerdi..coiloverin sadece istenildiği zaman kaldırıp indirilmesi beni cezbediyor onun dışında bir fark yok bana göre..eger coilover düşünürsem bu seferde cantürkte yaptırıcam 150 lira az fark değil.

GokhanK.
28-06-2011, 15:14
cantürk ün hem işçiliği iyi hemde fiyatları.ayrıca murat abi insanı mağdur etmiyor.ne söz verdiyse , ne söylediyse yapıyor.sözünün arkasında duruyor.

burak1812
28-06-2011, 15:18
2 kere aynı msj atmışım o yüzden sildim bitanesini..

TarikS
29-06-2011, 00:22
Tarık bunlar uymuyormu sana? ;

TA TECHNIX GEWINDEFAHRWERK VW Polo 6 6R 1.2-1.9TDI +TÜV | eBay (http://cgi.ebay.de/TA-TECHNIX-GEWINDEFAHRWERK-VW-Polo-6-6R-1-2-1-9TDI-TUV-/270626691010?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item3f029b97c2#ht_938wt_1037)
Aaa varmış :D Hemen iletiyorum Almanya'daki kaynağa :D Sağolasın

Bence bekle biraz çıkmasını , ondan sonra al.

5cm lik yayı standart amortisörle kullanırsan zıplar tabi sertleştir accuk

Du bakem gerek kalmaz inşallah

emresener
30-06-2011, 11:28
Ömer-FE yada kolaylıdan cevap bekliyorum ?

kolaylıyı msnde göremedim bugun hiç.. Pazar Gunu acık dimi bu canturk... rezervasyon yapmamıza gerek varmı ? :D ayrıca ufak bi adres tarif alabilirmiyiz teeee yeşilköyden gelicez bilmiyoruz..

M3CSL
30-06-2011, 11:45
CANTRK KARDESLER AMORTiSR (http://canturkkardesleramortisor.com/iletisim.asp)

adres bılgılerı yazıyor, pazar acık oldugunu sanmıyorum, gitmeden arasan iyi olur gene

kolaylı
30-06-2011, 11:46
Pazar Acık Degıl Tabıkı Kesın Gelıceksen Konusurum Kardesım Belkı Acabılır Usta ;)

emresener
30-06-2011, 17:44
CANTRK KARDESLER AMORTiSR (http://canturkkardesleramortisor.com/iletisim.asp)

adres bılgılerı yazıyor, pazar acık oldugunu sanmıyorum, gitmeden arasan iyi olur gene

Pazar Acık Degıl Tabıkı Kesın Gelıceksen Konusurum Kardesım Belkı Acabılır Usta ;)

kolaylı ile konuştuk c.tesi netleştırcez..

Oznsrl
02-07-2011, 14:09
beyaz focus çok tatlı olmuş tam kıvamında düşmüş maşallah :)

bende 4.5luk yay koydum güzel oldu fakat ön biraz havada kaldı coil maliyetide beni aşıyo onun için milden kısalttırıcam inş izmitte :) milden kısalma olayı bana mantıklı geldi sonuçta sadece yayın takıldığı kısım üstten biraz daha diş açılarak aşağa çekiliyor(yani öyle tahmn ettm) amortisör aynı biraz sertleşme olur tahminimce ama basık araba dediğinde sert olur :)

hatta böyle 1 ay sonra falan gitmeyi düşünen arkadaşlar varsa banada haber versin beraber gidelim :)

darkmann
02-07-2011, 14:44
bende 5 lik yay taktım araba sekiyor amortisörleri sertleştirirsem sonuç nasıl olur

TarikS
02-07-2011, 15:53
Ta Technix'in maliyeti de 1200'u buluyor.. KW V1 850 Euro.. arabaya uzun sure binmeme ihtimalime karsilik gereksiz para :)

Canturk'te arac yaptiran istanbul'lu arkadaslarla bir gorussem iyi olacak sanirim :) kiyicam amortisore yaya, basicam :p

M3CSL
02-07-2011, 15:59
beyaz focus çok tatlı olmuş tam kıvamında düşmüş maşallah :)

bende 4.5luk yay koydum güzel oldu fakat ön biraz havada kaldı coil maliyetide beni aşıyo onun için milden kısalttırıcam inş izmitte :) milden kısalma olayı bana mantıklı geldi sonuçta sadece yayın takıldığı kısım üstten biraz daha diş açılarak aşağa çekiliyor(yani öyle tahmn ettm) amortisör aynı biraz sertleşme olur tahminimce ama basık araba dediğinde sert olur :)

hatta böyle 1 ay sonra falan gitmeyi düşünen arkadaşlar varsa banada haber versin beraber gidelim :)

tesekkurler:)

bende 5 lik yay taktım araba sekiyor amortisörleri sertleştirirsem sonuç nasıl olur

daha cok sekebılırsın, amortısorlerı mılden kısalttırrırsan çok guzel sonuc alırsın..

Ta Technix'in maliyeti de 1200'u buluyor.. KW V1 850 Euro.. arabaya uzun sure binmeme ihtimalime karsilik gereksiz para :)

Canturk'te arac yaptiran istanbul'lu arkadaslarla bir gorussem iyi olacak sanirim :) kiyicam amortisore yaya, basicam :p

bas geç, sonuç olumlu:D

TarikS
02-07-2011, 16:01
bas geç, sonuç olumlu:D

Ben denemeden once arabama koku bile almiyorum, buna asla girisemem :D 1-2 arkadasla gorusup karara baglariz Allah'in izniyle :)

kolaylı
02-07-2011, 16:13
Ben denemeden once arabama koku bile almiyorum, buna asla girisemem :D 1-2 arkadasla gorusup karara baglariz Allah'in izniyle :)

Memnun Kalırsın Kesınlıkle :)

emresener
02-07-2011, 18:24

Yarın kısmetse ben yaptırcam döüşte ugrıyım test et coilleri

darkmann
02-07-2011, 18:51
bi karar vericem yayları takalı bir hafta olmadı daha hem düşüklüğü istediğim gibi olmadı hemde çok sekme oluyor fk nın corsa d için coiloveri var ondan alabilirim.idaretende amortisörü sertleştirip kullanıcam

Oznsrl
03-07-2011, 01:05
bi karar vericem yayları takalı bir hafta olmadı daha hem düşüklüğü istediğim gibi olmadı hemde çok sekme oluyor fk nın corsa d için coiloveri var ondan alabilirim.idaretende amortisörü sertleştirip kullanıcam

sadece yayla çok sekme olmaması lazım markası ne yayların

HALUK
03-07-2011, 09:09
coil can dır ;) izmitte yapılanı ise cantürk :)

darkmann
03-07-2011, 10:20
sadece yayla çok sekme olmaması lazım markası ne yayların

yaylar h&r 5 lik ben bide düşsün diye dizele benzin yayı kullandım :)

Oznsrl
03-07-2011, 12:53

benim yayda hr 4.5 luk 60 yanak varken orjinalinden daha konforluydu 40 a geçince bozdu haliyle :D benzinliler daha hafif olduğu için belki daha yumuşaktır ondan çok sekme yapıyodur :)

Osman Bahadır
03-07-2011, 13:37

Bu aklı kim veriyor insanlara bilmiyorum... Amaç sırf düşürmekse tabladan düşürün. Yanlış yay takmak güvenlik açısından bile riskli. Yol tutuşun da kötü etkilenir bundan.

Dou
03-07-2011, 15:00
Bu aklı kim veriyor insanlara bilmiyorum... Amaç sırf düşürmekse tabladan düşürün. Yanlış yay takmak güvenlik açısından bile riskli. Yol tutuşun da kötü etkilenir bundan.

+1

İnsanlar spor yay ya da alçaltma işlemini sadece (ya da birincil amaç) görüntü amaçlı yaptığı için pek takıldıklarını düşünmüyorum

Amortisörün çalışma sistemini bilseler zaten ne kadar yanlış olduğu anlaşılır, en baştan rebound ve dampeningten başlamak lazım

<<buğra>>
03-07-2011, 15:02
aynı kasa aracın benzinli ile dizeline ait spor yayları arasında çok fark var mı?

Osman Bahadır
03-07-2011, 15:07
aynı kasa aracın benzinli ile dizeline ait spor yayları arasında çok fark var mı?

Arka aynıdır muhtemelen. Ama ön farklıdır. Dİzel motor ile benzinlinin arasında epey bir ağırlık farkı var. Bu da arkadaşın şikayeti olan sekmeyi yaptırır.

darkmann
03-07-2011, 18:06
yaklaşık 100 kilo falan fark var bugün bu işlerden anlayan bi arkadşa verdm arabayı herşey normal dedi :)orjinal amortisöre takılan yaylar 3.5 dan fazlaysa genelde böyle oluyormuş

emresener
03-07-2011, 18:21
bugun gittim canturkte coilleri yaptırdım çok güzel oldu pek güzel oldu. fazla basamadık camurluklar engel oluyo onları düzeltiyim en kısa surede yerlanbir olcaz.. Fotolar ilerleyen saatlerde gelir...

@mkolaylıya ve murat ustaya teşekkürler.

TarikS
03-07-2011, 23:37
Yeni kasa dizel Polo'suna HR'nin benzinli icin olan 5cm'lik yaylarini takan bir arkadas vardir, sekmesinden asiri sikayetciydi.. Ayrica 1 kere cok kisa bi sure yolda gordum, azicik engebede zip zip gidiyordu araba, oyle olmasa onu alacaktim, coiloverli gibi dusmustu araba :)

kolaylı
04-07-2011, 08:53
bugun gittim canturkte coilleri yaptırdım çok güzel oldu pek güzel oldu. fazla basamadık camurluklar engel oluyo onları düzeltiyim en kısa surede yerlanbir olcaz.. Fotolar ilerleyen saatlerde gelir...

@mkolaylıya ve murat ustaya teşekkürler.

Tekrar Hayırlı Olsun Kardesım Dıp Basık Fotolarını Gormek Istıyorum :D

The_Doctor
04-07-2011, 12:06
Düzceden FabiaMıza Coil Yaptırdık Daha Dün. Şuanda Sıkıntısız Kullanıyoruz. Sırada Ben Varım Vakit Bulduğum Anda Geliyorum :D

emresener
04-07-2011, 12:19
Daha inicek şimdilik bu kadar.

http://i730.photobucket.com/albums/ww303/emresener/DSC_0060.jpg
http://i730.photobucket.com/albums/ww303/emresener/DSC_0066.jpg

SekoLive
04-07-2011, 12:40
emre maşallah. bi canlı göremedik arabayı...

emresener
04-07-2011, 12:45
emre maşallah. bi canlı göremedik arabayı...

gel kardeşim beklerim yeşilköye her zaman bi alo yeter ;)

Oznsrl
04-07-2011, 22:42
oo maşallah çok güzel olmuş araç

levent
05-07-2011, 00:53
yavrum güzel olmuş çamurluklara bi ayar çekte indir aşşa evladı, maşallah :)

S.Özeren
05-07-2011, 01:00
emre maşallah :):):):) işlemden sonra çok güzel olur

BerkayKamaci
20-07-2011, 13:14
Arkadaslar aracimin bakimlarini yaptirirken amortisorlerimi kontrol ettirdim. Zaten on sag tarafta bir ses vardi ustamiz arabanin 4 tane amortisor istedigini soyledi. Bende hazir hepsi degismisken coilover aliyim diye dusundum. Aracim bildiginiz gibi opel corsa d. Piyasada markali coiloverlar arabayi pek fazla dusurmuyor. Gerci surekli basik olarak gezmek istemiyorum ama almiskende dusursun istiyorum :)

Bir cok arkadasim canturkte coil yaptirdi ama nadir olarak birkac tanesinde yag damlatma gibi sorunlar ortaya cikti boyle sorunlari siksik yasayan varmi aramizda en azindan bizimde sorunumuza care olur.

Schumi
20-07-2011, 13:26
Araçta kaçlık yay varki bu kadar yüksek modelli araçta 4 tane amortisör sorun yaptı ?

BerkayKamaci
20-07-2011, 20:09
Araçta kaçlık yay varki bu kadar yüksek modelli araçta 4 tane amortisör sorun yaptı ?

Ozur dılıyorum mesajı yenı gordum. Aracım 2007 Model 40mm yay var vogtland.
acıkcası 4u bırden sorun yapmadı sağ ön ve sol arkanın acıl degısmesı lazım dıger ıkısı bır muddet daha ıdare edıcek ama tek degstırmek pek saglıklı degılmıs. bende hepsı degısıcekken coıl dusunmustum.

dedıgım gıbı sorun yasayan arkadaslar varsa yazarlarsa cok ıyı olur

mehmetRS
20-07-2011, 20:48
bende koni amortisör var artık, fakat üzerine taktığımız coil ex yaylarla pek düşürme sağlayamadık? birde pressli eibachlarım var.. şimdi bu pressli eibachları neden söktüme gelince; konide tam oturmuyor bu yaylar, yukarıdan atıveriyor bir yüksekten geçerken.. coil ex marka yaylara ne yapılabilir? yada hali hazırda olan eibach press editionlara ne yapabiliriz:) bu yayların üst tabladan atmaması için bütün marjinal çözüm önerilerinize açığım cantürk ve tech ailesi:)

Oznsrl
26-07-2011, 23:16
bende koni amortisör var artık, fakat üzerine taktığımız coil ex yaylarla pek düşürme sağlayamadık? birde pressli eibachlarım var.. şimdi bu pressli eibachları neden söktüme gelince; konide tam oturmuyor bu yaylar, yukarıdan atıveriyor bir yüksekten geçerken.. coil ex marka yaylara ne yapılabilir? yada hali hazırda olan eibach press editionlara ne yapabiliriz:) bu yayların üst tabladan atmaması için bütün marjinal çözüm önerilerinize açığım cantürk ve tech ailesi:)

normal bi amrtsr olsa milden kısaltılarak o sorun çözülür ama konilerde olur mu araştırmak lazım :D

LIGHT RS
27-07-2011, 15:05
cumartesi günü cantürkte coil yaptırdım.konfordan çok fazla ödün vermemek adına, aşırı bi basıklık tercih etmediğimden dolayı yarı basık araç.yani lastik camurluk araları tam kapandı.şuana kadar bi sıkıntı olmadı allah şükür.

müsait zamanda resimlerinide ekleyeceğim.

mehmetRS
27-07-2011, 15:12
normal bi amrtsr olsa milden kısaltılarak o sorun çözülür ama konilerde olur mu araştırmak lazım :D

amortisörün üst tablasına bu yayı bir şekilde tutturmayı planlıyorum.. yani yay orada bir kemer gibi birşeyin içinde kalacak şekilde.. üst yuvadan ayrılmasın diye

M3CSL
27-07-2011, 16:39
[QUOTE=LIGHT RS;2470182]cumartesi günü cantürkte coil yaptırdım.konfordan çok fazla ödün vermemek adına, aşırı bi basıklık tercih etmediğimden dolayı yarı basık araç.yani lastik camurluk araları tam kapandı.şuana kadar bi sıkıntı olmadı allah şükür.

müsait zamanda resimlerinide ekleyeceğim.[/QUO

Memnunmusun? konfor nasıl oldu standartın uzerıne yay takılmıs bı araca gore..?

kolaylı
27-07-2011, 18:19
Coıllerden Memnun Olmayan Arkadasımız Yok Bugun 3 Farklı Araca Uygulandı Herkes Gayet Memnun :)

By_HaNNibaLL
27-07-2011, 18:41
Coıllerden Memnun Olmayan Arkadasımız Yok Bugun 3 Farklı Araca Uygulandı Herkes Gayet Memnun :)

Benimki hala olmadi ya :( yarin geldiğinde direk takicam allahin izniyle :D bugun murat abi iyi iş cıkartti o sıcakta allah yardimcisi olsun cok iyi kangomuzu bastik

kolaylı
27-07-2011, 18:44
Isler Cok Yogun KArdesım Sende Gordun Geldın YArına Kargolanıcak Senınkılerde Gule Gule Kulannın :)

By_HaNNibaLL
27-07-2011, 18:50
Isler Cok Yogun KArdesım Sende Gordun Geldın YArına Kargolanıcak Senınkılerde Gule Gule Kulannın :)

Aynen abi yoğunluktan sadece su içmek için duruyordu sadece bide biz giderken bi 5 dakika muhabbet ettik bu arada soluklandi sonra tekrar devam etti

kolaylı
27-07-2011, 18:55
Aynen abi yoğunluktan sadece su içmek için duruyordu sadece bide biz giderken bi 5 dakika muhabbet ettik bu arada soluklandi sonra tekrar devam etti

HAdı Bakalım Bursayı Coıllıyelım :D

M3CSL
27-07-2011, 19:37

Memnuniyet kisiseldir ama cogunluk aracin basikligi ugruna konfordan kaybini maruz gorur ben ise pek gormem, bir miktar kayip tabiki olur ama yolda ziplayarak gitmemeli arac.. cogu kisinin normal dedigi arac bana sert gelir arkadasin apex yayli cliosu vs aklima gelenler, eibach disindakiler sert gelir mesela..
fazla sertlik eksi yol tutus bunuda unutmamak lazim tabi,,

TarikS
27-07-2011, 19:40
Memnuniyet kisiseldir ama cogunluk aracin basikligi ugruna konfordan kaybini maruz gorur ben ise pek gormem, bir miktar kayip tabiki olur ama yolda ziplayarak gitmemeli arac.. cogu kisinin normal dedigi arac bana sert gelir arkadasin apex yayli cliosu vs aklima gelenler, eibach disindakiler sert gelir mesela..
fazla sertlik eksi yol tutus bunuda unutmamak lazim tabi,,

Koni+spor yayli arac nasilsa oyle oldu benim Polo, ama ilk taktigimizda su ankinden 2-3cm daha yuksekti ve bildigin konforluydu :D Basiklik istedigim icin indirdim, sacma sapan sekme yok kesinlikle, Mini'mden daha yumusak, hemen hemen HR spor yayli corsa sport'um gibi oldu..

volume81
27-07-2011, 21:22
cumartesi günü cantürkte coil yaptırdım.konfordan çok fazla ödün vermemek adına, aşırı bi basıklık tercih etmediğimden dolayı yarı basık araç.yani lastik camurluk araları tam kapandı.şuana kadar bi sıkıntı olmadı allah şükür.

bi göremedik clio'yu bu ara otopark'ada bırakmıyosun herhalde :Deli::D

ensoztrk
27-07-2011, 22:38
Pazartesi günü çok yakın arkadaşım aurisini bastırdı cantürkte bugun canlı görmek nasip oldu arabanın kaderi değişmiş resmen muhteşem:) Ellerinize sağlık :)

M3CSL
27-07-2011, 22:47
Koni+spor yayli arac nasilsa oyle oldu benim Polo, ama ilk taktigimizda su ankinden 2-3cm daha yuksekti ve bildigin konforluydu :D Basiklik istedigim icin indirdim, sacma sapan sekme yok kesinlikle, Mini'mden daha yumusak, hemen hemen HR spor yayli corsa sport'um gibi oldu..

sen ne zaman yaptirdin:D

o zaman bravo gercekten, yok bende memnunumda tabladan dusurmeden, coilli acaba nasil oluo die mrk ettim, yol tutusun nasil oldu? yayli halinin ustune basildiginda cok memnun kalmistim ben stock araca yapinca baya degisir:D

TarikS
28-07-2011, 00:23
sen ne zaman yaptirdin:D

o zaman bravo gercekten, yok bende memnunumda tabladan dusurmeden, coilli acaba nasil oluo die mrk ettim, yol tutusun nasil oldu? yayli halinin ustune basildiginda cok memnun kalmistim ben stock araca yapinca baya degisir:D

Bugun :D

Yol tutus olaraksa; araba bir butun oldu simdi, lastiklerin igrencligi ortaya cikti, eskiden esniyordu yatiyordu falan tutuyormus gibi hissettiriyordu, simdi direk arkasi geliyor tabi direksiyonu kirdigimda onler surtmezse :D Henuz o surtmelere kiyamadigim icin zorlamadim ama ufak ufak ani sag-sollarda yatma yok gibi, buyuk jant ve iyi bir lastik takabilirsem o zaman daha saglikli yorum yapilabilir

S.Özeren
28-07-2011, 00:25
hayırlı olsun tekrar :)

GokhanK.
28-07-2011, 07:18

tekrar hayırlı uğurlu olsun yıldıray.tanıştığıma memnun oldum tekrar :)

LIGHT RS
28-07-2011, 08:38
M3CSL kardeşim senin mesaj bozuk olduğundan alıntı yapamadım.

Memnuniyet kişiden kişiye değişebilir.kimine sert ve konforsuz gelen kimine göre yeterli konforda gelebilir.ama benim yaptırmadan önceki orjinal amortisörler ve üzerinde bulunan koni 3,5 luk yaylarla verdiği konforu tabiki sağlamıyo, fakat aracını basmak isteyen biri için hem yeterli konfor mevcut hemde fazla bi basıklık istemeyenler için gerekli tüm şartları korumakta (sekme yok denecek kadar az, ses yok fakat kasislere ve çukurlara girerken dikkat etmezsen ses yapıyo)

kısacası bana göre maddi olarak bu paralara yapılabilecek en iyi coilover sistemi.

bi göremedik clio'yu bu ara otopark'ada bırakmıyosun herhalde :Deli::D

Görürsün kardeşim, bu ara evet kapalı garajda tutuyorum.babamların orda.güneş iyi yakıyo sıkıntı olmasın sonra.

tekrar hayırlı uğurlu olsun yıldıray.tanıştığıma memnun oldum tekrar :)

allah razı olsun saol.bende kardeşim.yeni aracınıda bekliyorum??

TarikS
28-07-2011, 09:01
M3CSL kardeşim senin mesaj bozuk olduğundan alıntı yapamadım.

Memnuniyet kişiden kişiye değişebilir.kimine sert ve konforsuz gelen kimine göre yeterli konforda gelebilir.ama benim yaptırmadan önceki orjinal amortisörler ve üzerinde bulunan koni 3,5 luk yaylarla verdiği konforu tabiki sağlamıyo, fakat aracını basmak isteyen biri için hem yeterli konfor mevcut hemde fazla bi basıklık istemeyenler için gerekli tüm şartları korumakta (sekme yok denecek kadar az, ses yok fakat kasislere ve çukurlara girerken dikkat etmezsen ses yapıyo)

Bence onu gostermelisin, bende gram ses yok, bozuk yolda da ozellikle test ettik ustayla, sonrasinda yine denedim ben bi sikinti cikarsa erkenden ciksin diye, cok sukur sorun olmadi hic

Arabayi cok fazla dinlerim ben eger ses olsa mutlaka takardim kafayi :)

Yogi
28-07-2011, 09:11
Bence onu gostermelisin, bende gram ses yok, bozuk yolda da ozellikle test ettik ustayla, sonrasinda yine denedim ben bi sikinti cikarsa erkenden ciksin diye, cok sukur sorun olmadi hic

tarık resim isteriz

TarikS
28-07-2011, 09:23
tarık resim isteriz

Kendi Cekimleriniz'de vardi :)

http://i185.photobucket.com/albums/x188/TarikS/Delikli%20Nane/IMGP9792.jpg

http://i185.photobucket.com/albums/x188/TarikS/Delikli%20Nane/IMGP9795.jpg

Yogi
28-07-2011, 09:25
maşallah çok güzel olmus

Mert-
28-07-2011, 09:50
Yaptırdıktan sonra kendimiz yükseklik alçaklık ayarını yapabiliyor muyuz? Yoksa ustaya mı götürmemiz gerekiyor?

TarikS
28-07-2011, 10:00
Yaptırdıktan sonra kendimiz yükseklik alçaklık ayarını yapabiliyor muyuz? Yoksa ustaya mı götürmemiz gerekiyor?

Kendin yapabiliyorsun, elle cevirmek icin ayar yeri var

Low-Rider
28-07-2011, 10:19
Kendin yapabiliyorsun, elle cevirmek icin ayar yeri var

Kendin yapıyorsunda o kadar kolay değil yahu bir ton uğraş krikoya kaldır (lastiği sökmek opsiyonel:D) ayarla falan

Birde 2 tarafı eşit ayarlama olayı var tabi , ben birkere ayarladım şansa bala yarım cm farkla tuttu:D ölçmedim hiç ayarlarken

Melih-Ö
28-07-2011, 10:22
Tarık güzel olmuş valla birinci foto harika maşallah

Mert-
28-07-2011, 11:46
Kendin yapıyorsunda o kadar kolay değil yahu bir ton uğraş krikoya kaldır (lastiği sökmek opsiyonel:D) ayarla falan

Birde 2 tarafı eşit ayarlama olayı var tabi , ben birkere ayarladım şansa bala yarım cm farkla tuttu:D ölçmedim hiç ayarlarken

Ben daha kolay zannediyordum yav :) krikoya gerek kalmadan direk cırt cırt yükseltip alçaltıyorsun biliyordum. Birde ölçülerin tutması var dediğin gibi :)

LIGHT RS
28-07-2011, 11:53

bi kasise sert bir giriş yap bakalım.ses olup olmadığını o zman anlarsın.burda kötülemek değil amacım ***** aracın o kadar düşüklükte hangi custom amortisörü takarsan tak ses yapar.önemli olan sesi minimum seviyede tutabilmek.bunu sağlamakta kullanımla alakalı bence.sert kullanımlarda illaki azda olsa ses olayı oluyor.ama sakın ve yavaş kullanımda bendede ses yok.

GokhanK.
28-07-2011, 12:42
allah razı olsun saol.bende kardeşim.yeni aracınıda bekliyorum??

inşallah yeni araç daha başka olucak kardeşim :)

GokhanK.
28-07-2011, 12:45

çok kolay aslında.krikoya kaldırınca lastik kendini aşağıya bırakıyor.ölçüp ne kadar indirip/kaldırıldıysa diğer tarafı ayarlıyoruz.ama ne kadar kolay yazılsada gerçekten işkence bunu yapmak :D

TarikS
28-07-2011, 12:47
bi kasise sert bir giriş yap bakalım.ses olup olmadığını o zman anlarsın.burda kötülemek değil amacım ***** aracın o kadar düşüklükte hangi custom amortisörü takarsan tak ses yapar.önemli olan sesi minimum seviyede tutabilmek.bunu sağlamakta kullanımla alakalı bence.sert kullanımlarda illaki azda olsa ses olayı oluyor.ama sakın ve yavaş kullanımda bendede ses yok.

ben de zaten savunma veya reklam amacinda degilim, belki ufak bi eksiklik olmustur sistemde, tekrar duzeltip takar diye demistim ama dedigin sekilde -tabiri caizse kasapça- bir yere dalmadigim icin yorum yapmam yanlis olur, bi gun yanlislikla cukur veya kasisten gecersem o zaman bakayim.. boyle fikir alisverislerii iyi oluyor sagol

ayrica o sert kullanimda ses olayini bir cok marka coiloverda da yasiyoruz zaten sanirim yapacak bir sey yok

GokhanK.
28-07-2011, 12:54
ben de zaten savunma veya reklam amacinda degilim, belki ufak bi eksiklik olmustur sistemde, tekrar duzeltip takar diye demistim ama dedigin sekilde -tabiri caizse kasapça- bir yere dalmadigim icin yorum yapmam yanlis olur, bi gun yanlislikla cukur veya kasisten gecersem o zaman bakayim.. boyle fikir alisverislerii iyi oluyor sagol

ayrica o sert kullanimda ses olayini bir cok marka coiloverda da yasiyoruz zaten sanirim yapacak bir sey yok

aslında ses olması mantıklı.neden derseniz amortisör sert zaten.çukurda da esnemesi normal amortisöre göre kat kat zor olduğundan ses yapması normal.dediğin gibi kasap gibi çukura dalmadığın sürece problem olmaz ki öyle bir çukura neyle girersen gir dağılır :))

murat abi işinin ehli ya.gerçekten yapıyor.

LIGHT RS
28-07-2011, 15:03
murat abi işinin ehli ya.gerçekten yapıyor.

katılıyorum.:icon_tup::icon_tup::icon_tup:

Gürkan
28-07-2011, 15:14
bu cantürk coilover yapıyormu? ne kadar daha uygun fiyatı birde yeri nerede?

yapıyo kanka çokta uygun :)

M3CSL
28-07-2011, 18:56
Bugun :D

Yol tutus olaraksa; araba bir butun oldu simdi, lastiklerin igrencligi ortaya cikti, eskiden esniyordu yatiyordu falan tutuyormus gibi hissettiriyordu, simdi direk arkasi geliyor tabi direksiyonu kirdigimda onler surtmezse :D Henuz o surtmelere kiyamadigim icin zorlamadim ama ufak ufak ani sag-sollarda yatma yok gibi, buyuk jant ve iyi bir lastik takabilirsem o zaman daha saglikli yorum yapilabilir

Tarik fotolarin guzelmis tam ideal, arka yalniz hafif havada gibi oda arkanin kaymasini arttirir ztn bzim araclar arkadan kaymayi sever esit yukseklikte daha iyi olabilir,
hayirli olsun tekrardan..

TarikS
28-07-2011, 19:07
Tarik fotolarin guzelmis tam ideal, arka yalniz hafif havada gibi oda arkanin kaymasini arttirir ztn bzim araclar arkadan kaymayi sever esit yukseklikte daha iyi olabilir,
hayirli olsun tekrardan..

Arka belki biraz daha duser mi diyerek boyle birakmistim ama dusmedi, az daha inecek musait bi zamanda :)

Zaten zorlayamiyorum su an, sag-sol sert kirinca onler surtuyor, sakin sakin adam akilli gidiyorum artik :hahaha:

gökberk
28-07-2011, 19:31
Murat abi'nin numarasını verir misiniz ? Bir de dükkanın açık adresini...

TarikS
28-07-2011, 19:35
Murat abi'nin numarasını verir misiniz ? Bir de dükkanın açık adresini...

535 349 61 76

izmit bati sanayi 4. blok 4 numara

gökberk
28-07-2011, 19:41
Çok sağol...Numarası vardı bende bulamadım bi türlü :)

Osman Bahadır
01-08-2011, 13:27

İlacın "extended top hats" .

LIGHT RS
02-08-2011, 22:27
custom coillerimizi yaptırdıktan sonra ilk foto

fazla basmadık hem konforumuz (yani biz) hemde aracımız hırpalanmasın

http://i51.tinypic.com/5eycjt.jpg

http://i53.tinypic.com/oszy93.jpg

murat abimizin eline sağlık.

mehmetRS
02-08-2011, 23:17
Koni amortisörleri yollasak, sertlik yumuşaklık ayar özelliğini yitirmeden coil over sistemine çevrilebilirmi?

TarikS
03-08-2011, 00:09
Ben bi ara tekrar gidip yaydan mi amortisorden mi artik nasil yapacaksa sertlestirmesini isteyecegim, fazla esniyoruz zirt pirt surtuyor ayrica biraz seri makas atmaya kalkinca halen bariz yatma var aracta.. Yaparken keske sorsaydi bastan sert olsun yatmasin diyecektim ben, bittikten sonra geldi ben cok guzel yaptim merak etme falan dedi is isten gecmisti tabi :D

Calismasinda hala bir sorun yok cok sukur, 1000 KM'ye yakin oldu ne ses ne vurma falan var

ruudvan
03-08-2011, 02:05
Ben bi ara tekrar gidip yaydan mi amortisorden mi artik nasil yapacaksa sertlestirmesini isteyecegim, fazla esniyoruz zirt pirt surtuyor ayrica biraz seri makas atmaya kalkinca halen bariz yatma var aracta.. Yaparken keske sorsaydi bastan sert olsun yatmasin diyecektim ben, bittikten sonra geldi ben cok guzel yaptim merak etme falan dedi is isten gecmisti tabi :D

Calismasinda hala bir sorun yok cok sukur, 1000 KM'ye yakin oldu ne ses ne vurma falan var

tarık ctesi akşam ben izmite gidicem gibi geceyi orda geçiricem omerle feridide yanıma alma düşüncem var pazar günüde murat ustayı rahatsız edebilirsem amortisörlerime bakmasını isticem istersen iki araç gidelim ctesi geceden kalıcak yerimiz var ctesi akşamı bide iftar yemegi var pazar akşamıda dönüş .

GokhanK.
03-08-2011, 07:29
custom coillerimizi yaptırdıktan sonra ilk foto

fazla basmadık hem konforumuz (yani biz) hemde aracımız hırpalanmasın

http://i51.tinypic.com/5eycjt.jpg

http://i53.tinypic.com/oszy93.jpg

murat abimizin eline sağlık.

helal.yıldıray şu kafayı bas be aga.davlumbazlar çok yukarıda senin :D

TarikS
03-08-2011, 07:33
tarık ctesi akşam ben izmite gidicem gibi geceyi orda geçiricem omerle feridide yanıma alma düşüncem var pazar günüde murat ustayı rahatsız edebilirsem amortisörlerime bakmasını isticem istersen iki araç gidelim ctesi geceden kalıcak yerimiz var ctesi akşamı bide iftar yemegi var pazar akşamıda dönüş .

valla olabilir Rıdvan ayarlamaya çalışayım :) haberleşiriz

Low-Rider
03-08-2011, 07:36

ctesi sabahtan gidicem ben haberin olsun

LIGHT RS
03-08-2011, 07:54
helal.yıldıray şu kafayı bas be aga.davlumbazlar çok yukarıda senin :D

basmasına basarımda.burda yol çalışmaları fazlasıyla, olmayan yerlerdede yollar berbat.ondan şimdilik böyle.

ruudvan
03-08-2011, 12:11
valla olabilir Rıdvan ayarlamaya çalışayım :) haberleşiriz
:icon_tup:

ctesi sabahtan gidicem ben haberin olsun

ozgur tarığa yazdıklarımı sanada yazmama gerek yok :D anladın sen onu.:icon_tup:

Low-Rider
03-08-2011, 12:44
gördüm rıdvan ama sabahtan halledip dönecem ben:D

ruudvan
03-08-2011, 15:21
gördüm rıdvan ama sabahtan halledip dönecem ben:D

fikrin değişirse haber verırsın belkı bızde ogleden gelırız.

TarikS
03-08-2011, 15:38
fikrin değişirse haber verırsın belkı bızde ogleden gelırız.

benim de niyet sabahtan halledip gelmek aslında, öyle bi esneklik yapabiliyorsanız Cumartesi görüşelim :)

ruudvan
03-08-2011, 16:46
bana heryol paris te ömerle ferit işlerini akşama ayarlayabildikleri için akşam dedim olmadı oglede gideriz.

ruudvan
05-08-2011, 20:47
yrn 2 gıbı ızmıtteyım canturkte denk gelırsek goruşmek uzere.

SinanSs
09-08-2011, 23:38
Arkadaşlar bişi sorucam.2009 corolla var.arac aile arabası.Daha önceden yaylara press uyguladıık 4-5 cm kdr dusurduk aracı babamda sürdüğü için sıkıntı yaşadık.aracı orjınaline cevırdım.sımdı aklımda cantürk coil var.Ben önlere coil arkayada kesik yay veya spor yay düşünüyorum.ama aracı babamda sürdüğü için sıkıntı yaşarmıyım coilde??babam sürüceği zaman arkaya orjınal yaylarını takıp önleride kaldırdığımda yani araç kendi leylek tarzına geçince sıkıntı yaşarmıyım??sekme olur mu??arac leylekken bu sekılde sertleşirmi??eski konforumdan kayıp verırmıyım??.dediğim gibi araç leylekken babam sürücek.her hangi bisi hissetmemesi lazım...yardmcı olursanz sevinirm....

ruudvan
10-08-2011, 03:09
coil yapıldığında amortisörlerinde sertleşiyor mevcut yay amortisorune sıkıntı olmaz usta zaten aracındakılere dokunmuyor kendı malzemelerınden yapıyor ama sok tak la ugraşılmaz baban anlamaması ıcınde amortısor sertleştırmemek lazım onuda yapmazsan basık gezerken amortısorunu patlatabılırsıni.sıkıntılı yanı

LIGHT RS
10-08-2011, 10:03
murat abiye sormak lazım ama hem öne hemde arkaya coil yaptırırsan o zman senin için daha iyi olabilir bence.

cumartesi yeni bi araçla cantürkteyim....

B.Battal
10-08-2011, 10:14

Söksem benimkileri de götürür müsünüz :D

Low-Rider
10-08-2011, 10:22

gittik geldik bile:D

TarikS
10-08-2011, 10:23

Gittim geldim ben :D

Kullanımda bariz bir farklılık olmadı sertleştirmeden dolayı, otobandaki dalgalanmalarda daha zor sürtüyor ama zamanla karter korumayı indirdim aşağı bu sefer o sürtüyor her yere :D 2 cm'lik çakıl taşına bile sürtmeden geçemiyorum :hahaha:

Senin o jantlarla kütük gibi yapman lazım amortisörü, yara yara makas atamadığım arabayı napayım ben :p

Furkann
10-08-2011, 12:56
Konuyu bastan sona takip ettim nerdeyse tum yazilanlari okudum Anladigim kadariyla CANTÜRK Bu turkiyedek en iyisl bende astra g aracima yay almayi dusunuyorsum ancak orjinal amortisorlerle kullanildiginda cook fala sektigini yazanlar patladigini yazanlari okudum o yuzden cook saglikli olmadigini dusunuyorum oyuzden bende coil yaptirmayi dusunuyorum. Ancak ailemle biniyorum araca oyuzden nekadar konfor kaybi yasarim.tam olarak nasil yapiliyor bu sistem alcaltma yukseltme olayi oluyormu.
simdiden sabredip okudugunuz ve yardimlariniz icin tesekkurler

anil37
10-08-2011, 12:58
her zaman marka coil :) marka coil aracına gore yoksa yada bulamıyorsanda nam a gıtmen daha mantıklı olur ızmıte gıt gel aynı paraya gelıcek .

Melih-Ö
10-08-2011, 13:05
her zaman marka coil :) marka coil aracına gore yoksa yada bulamıyorsanda nam a gıtmen daha mantıklı olur ızmıte gıt gel aynı paraya gelıcek .

İzmite bir defa gidiyorsun Nam'a kaç defa gidiyorsun :) Namın maliyeti geçiyoda :) En son örnek veriyorum arkadaşım yaptırmış ordan ilk başka bu kadar basılır demiş daha basılmaz, dün gitmiş demiş basalım şunu falan olur basarız yay değiştirmek lazım 100 tl :) Bi işi bi kere yapıcaksın 5-6 seferde yapılan işten BENCE hayır gelmez :)

Low-Rider
10-08-2011, 13:07
melih olm cantürkte ki çırak sana ne kadar benziyor öyle:D:D

Melih-Ö
10-08-2011, 13:07
Konuyu bastan sona takip ettim nerdeyse tum yazilanlari okudum Anladigim kadariyla CANTÜRK Bu turkiyedek en iyisl bende astra g aracima yay almayi dusunuyorsum ancak orjinal amortisorlerle kullanildiginda cook fala sektigini yazanlar patladigini yazanlari okudum o yuzden cook saglikli olmadigini dusunuyorum oyuzden bende coil yaptirmayi dusunuyorum. Ancak ailemle biniyorum araca oyuzden nekadar konfor kaybi yasarim.tam olarak nasil yapiliyor bu sistem alcaltma yukseltme olayi oluyormu.

5 cm spor yaya kadar orjinal amortisörünüzle kullanabilirsiniz. Sınırı 5 cm derler. 5cmden sonra yay kısalcağından amortisörün çalışması zorlaşacak ve de bu da yakın zamanda patlamasına neden olacaktır. Yay parası + montajı ele alınırsa birde dövizin yükseldiği göz önüne alınınca önlere coil yapıp arkalara kesik yay koymak daha mantıklı geliyor. Kesik yay kullanmayabilirsiniz tabi ben kullanın demiyorum ama 400 tl spor yay + montajına vermektense 500 tl verip güzel basarım öyle tercih ederdim ben :)

Melih-Ö
10-08-2011, 13:08

Kadirden bahsediyosun heralde :D Hafiften benzeşiyoz abi aynen :D

TarikS
10-08-2011, 13:10
yükseltme alçaltma öyle her niyetlendiğinizde olacak iş değil maalesef, bi kere dümdüz yuvarlak bir şeyi çevirmeniz gerekiyor ve yağlı olunca ele oturmuyor, arabayı krikoya kaldırmak şart gibi bir şey, yol yapmamanız, amortisörün soğuk olması lazım vs. :)

ayrıca Cantürk'e gitmeyi düşünenler haftaiçi gitsin, sabah 8:30'da orada olursanız da iyi olur. maalesef randevu olayı pek yok ve cumartesi gidip mağdur olmanız olası. haftaiçi erken giderseniz sorun olmuyor.. 9'da girer 2 coilover yaptırıp 1'de çıkabilirsiniz

Melih-Ö
10-08-2011, 13:12
yükseltme alçaltma öyle her niyetlendiğinizde olacak iş değil maalesef, bi kere dümdüz yuvarlak bir şeyi çevirmeniz gerekiyor ve yağlı olunca ele oturmuyor, arabayı krikoya kaldırmak şart gibi bir şey, yol yapmamanız, amortisörün soğuk olması lazım vs. :)

ayrıca Cantürk'e gitmeyi düşünenler haftaiçi gitsin, sabah 8:30'da orada olursanız da iyi olur. maalesef randevu olayı pek yok ve cumartesi gidip mağdur olmanız olası. haftaiçi erken giderseniz sorun olmuyor.. 9'da girer 2 coilover yaptırıp 1'de çıkabilirsiniz

Ben evin önünde 15 dk dakikada kaldırıyodum valla Tarık alışkanlık heralde ama biloyu hiç kaldırmadım arkadaşların arabayı :D

TarikS
10-08-2011, 13:14
Ben evin önünde 15 dk dakikada kaldırıyodum valla Tarık alışkanlık heralde ama biloyu hiç kaldırmadım arkadaşların arabayı :D

Ayar contası mıdır nedir her neyse onda dişler olsa, markalı coil gibi anahtar yaptırsak güzel olacak daa :)

Sen onu elinle nasıl kavrıyorsun Melih :D Sıcak-soğuk olayı var bi de

Melih-Ö
10-08-2011, 13:16
Ayar contası mıdır nedir her neyse onda dişler olsa, markalı coil gibi anahtar yaptırsak güzel olacak daa :)

Sen onu elinle nasıl kavrıyorsun Melih :D Sıcak-soğuk olayı var bi de

Valla ya bismillah ellere iki tükürük yapıştır :D Bizim aveoyu yaptırdık babası kafasına göre indiryo kaldırıyo adam :D :D

Osman Bahadır
10-08-2011, 13:19

Ben de senin gibi araştırıyorum. Bildiklerimi ve aklıma takılanları paylaşayım. Belki bizleri daha da aydınlatacak birileri çıkar. ;

Bu custom coil işi kısaca universal ayarlı yay içine aracına uygun ölçüde amortisörün uygulandığı, amortisör miline gerekirse kısaltılarak diş açıldığı, amortisörün sertleştirildiği bir işlem.

İki temel öge var; Yay ve amortisör;

Tüm araçlara aynı yay kullanılıyor. Bu yay düz tabanlı ve tavanlı. Alt tarafı amortisör tablası yerine ayar aparatına oturuyor. Ayar aparatını çevirerek amortisörü yükseltebiliyor veya alçaltabiliyorsun.

Amortisör ise aracın orjinal amortisörünün ölçüsüne göre uyduruluyor. Yağ veya gaz basılarak sertleştirilip kaynakla kapatılıyor. Amortisörün mili yayın boyundaki kısalmayı karşılayacak şekilde kısaltılıyor veya daha kısa stroklu bir amortisör uyduruluyor. Amortisör ayakları vb. parçalar kaynaklanarak ayarlanıyor.

Şimdi gelelim aklımdaki soru işaretlerine;

- Uygulanan yayın sertlik derecesi nedir? Ön ve arkaya aynı derecede yay mı uygulanıyor? Farklı sertlik derecesinde yay tercih edebiliyor muyuz? Uygulanan yay çin malı ayarlı yaylardan mı? Yerli üretimse kim üretiyor? Herhangi bir standardı(ISO-TSE vb.) var mı?

- Araca hangi amortisör uyarlanıyor? Ucuz, piyasada bol bulunan arabaların(R9, R12 vs gibi) amortisörleri mi uyarlanıyor? Amortisörün sertliği dört amortisörde de aynı olabiliyor mu? Yoksa göz kararı mı oluyor?

-Amortisör takozları da değişiyor mu? Yoksa aracın orjinal takozları mı kullanılıyor?

"Bastım, güzel oldu" yorumlarından çok bu gibi konulara açıklık getirebilirsek bence yol tutuş ve güvenlik açısından daha net bir tablo çizeriz. Benim ve benim gibi araştıranların da kararı ona göre netleşir.

Saygılar...

Melih-Ö
10-08-2011, 13:23
Ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım. Öncelikle aracınızın markası neyse onun amortisörü kullanılıyor. Fiestaya r9 amortisörü kullanmak olmaz zaten, başka yerlerde r9un bilyasını çok kullanıyolar coilde o da ses yaptırıyor bi süre sonra :) Aracın kendi takozları kullanılıyor onların değişmesine gerek kalmıyor zaten ama bazı araçlarda tadilat gerekebilir eski arabam jazzda hafif tadilat uygulanmıştı. Coil yaylarının üretimi konusunda pek bi bilgim yok bilinen coil yaylarından farkı yok çin malı mı onu bilemiyorum. Arkası için kesik yay koyarsak o yay daha sert oluyor benim aracımda öyleydi fiestada.

mur_84
10-08-2011, 13:23
ucuz etin yahnisi olmaz markalı bir coil-over almalısın sen kardeşim..

bu kadar ince ayrıntıya girersen bizim yaptırdığımız coiller sana gelmez.. ;)

Furkann
10-08-2011, 13:51
Hersey iyi guzeld biz bunu yaptirdik cok guzel bindik takildik vs eski haline donmek istedigimizde nasil bir durumla karsilasiyoruz

Melih-Ö
10-08-2011, 14:14
Hersey iyi guzeld biz bunu yaptirdik cok guzel bindik takildik vs eski haline donmek istedigimizde nasil bir durumla karsilasiyoruz

Coil yaptırıyorsan zaten senin orjinal amortisörünle yayına dokunulmuyor, orjinal ekipmanın sende kalıyor coili söküyosun orjinal amortisör yayını takıyosun

h.savas
10-08-2011, 14:37
güzel oldu bu bilgiler ben bu gazla bizim babayı ikna ederim inşallah coil için...:D

Melih-Ö
10-08-2011, 14:44
Şu 4x4ü bi satayım yeni arabayı alır almaz noter çıkışı izmit yolları taştan dip dip :) Kasisten geçerken kasılmayı özlemişim :D

Furkann
10-08-2011, 15:07
Tesekkurler bilgi icin ey heralde istanbul izmit yapicaz bi sure:-)

GokhanK.
10-08-2011, 15:39
şöyle söyliyim bende murat abide iki çeşit yay mevcut 1 benzinliler için birde dizeller için.benim araçta ilk olarak benzinli yayı koyduk ama motor ağırlığından dolayı yaylar presslenmiş gibi oldu.sonra değiştirdik daha kalın ve sert yay koyduk normale döndü.araç benzinliyse problem yok.ama dizelse mutlaka murat abiden kalın yay kullanmasını isteyin.

GokhanK.
10-08-2011, 15:42

:D :D o kadir var ya ayar ediyo oraya gittiğimde beni.müşteri geliyor dışarıdan artise bak diyolar.gelen müşterilere gider yapıo adam ya :D :D
en son levyeyle dövücektim vallahi keratayı.

Melih-Ö
10-08-2011, 15:42
Kadir iyidir ya makaradır :D

TarikS
10-08-2011, 15:44
Valla en son benim de çok asabımı bozdu o Kadir :D araya benden sonra gelen arabaları aldı sormadan etmeden falan, benim de dalgınlığıma falan gelmiş boşu boşuna 5 saat amele gibi bekledik

GokhanK.
10-08-2011, 15:45
:D :D :D iyi olmasına iyide.ilk gittiğimde tanımıyordum.birde böyle artist tavırları var adam deli oluyo.alışınca problem yok.sen dalgaya bağlıosun artık :D

Melih-Ö
10-08-2011, 15:47
İlk başta öyle kolay kolay samimi olmuyo biz enseye tokat g..e parmak muhabbetindeyiz aramız iyidir kadirle :D

Shadow_Dancer
10-08-2011, 15:49
benim öyle elemanım olsa dakika ekmek yedırmem...

GokhanK.
10-08-2011, 15:52
benim öyle elemanım olsa dakika ekmek yedırmem...

:icon_tup: katılıyorum :D

Low-Rider
10-08-2011, 15:54
:D :D o kadir var ya ayar ediyo oraya gittiğimde beni.müşteri geliyor dışarıdan artise bak diyolar.gelen müşterilere gider yapıo adam ya :D :D
en son levyeyle dövücektim vallahi keratayı.

murat usta hakkaten denildiği gibi 10 numara bir insan ama elemanlar tırt.

tarıkla saa 8.30-9 gibi ordaydık 2araba toplasan 1saat sürecek sökme takma sertleştirme işimiz vardı ama elemanların sallamamzlığı yüzünden saat 4gibi çıktık.

En son artık patladım , tarığın amortisörler bitti ve takılması için 1saat bekledik.melihin ikizi kadir lak lak yapıyor anca.

O elemanların 2 amortisör söküp taktığı sürede istanbulda 5 araba işini bitiriyorlar.

Çırak çok önemli , ömer ve mustafayada söyledim murat ustanın ayarı vermesi gerekiyor elemanlara.

Bir ara 2çırakta kayboldu ortadan murat usta oturdu kendi taktı benim amortisörleri,istanbulda olsa amortisör diye çırağı takar usta arabaya:DAdamda iyi sabır var

GokhanK.
10-08-2011, 15:55
samimiyet eyw da.dükkana müşteri geliyor hem dışarıdan hemde ilk defa. adam amortisörü sökücek takoz vidalarını bir tur çeviriyo gidiyo lak lak yapıo.en son sinirlendim tuttum enseden getirdim.yapıcaksan yap dedim :) baktım söküyo ondan sonra.en son da yıldırayın arabaya biniyolar coilleri test için dedim bindirme bunu.murat abiye dedim bir yıkamaya götürün bunu yıkayın önce ondan sonra binsin milletin arabasına :D

GokhanK.
10-08-2011, 15:57
murat usta hakkaten denildiği gibi 10 numara bir insan ama elemanlar tırt.

tarıkla saa 8.30-9 gibi ordaydık 2araba toplasan 1saat sürecek sökme takma sertleştirme işimiz vardı ama elemanların sallamamzlığı yüzünden saat 4gibi çıktık.

En son artık patladım , tarığın amortisörler bitti ve takılması için 1saat bekledik.melihin ikizi kadir lak lak yapıyor anca.

O elemanların 2 amortisör söküp taktığı sürede istanbulda 5 araba işini bitiriyorlar.

Çırak çok önemli , ömer ve mustafayada söyledim murat ustanın ayarı vermesi gerekiyor elemanlara.

Bir ara 2çırakta kayboldu ortadan murat usta oturdu kendi taktı benim amortisörleri,istanbulda olsa amortisör diye çırağı takar usta arabaya:DAdamda iyi sabır var

walla benim amortisörleri takmadan ben dedim murat ustaya.bunlara taktırmam söyliyim dedim.sen takıcaksan tak takmıcaksan bırak abi dedim.sadece söktüler o kadar.murat usta yaptı getirdi taktı ayarını yaptı yolladı beni.yoksa onlara kalsak varya ooo ooo ooo

Low-Rider
10-08-2011, 15:58
benim coiloverları sökünce çocuğun gözler faltaşı gibi oldu ama :hehe: , 2 yaylı coilover görünce abi bu ne dedi , coilover dedim aptal oldu:D:D

GokhanK.
10-08-2011, 16:00
benim coiloverları sökünce çocuğun gözler faltaşı gibi oldu ama :hehe: , 2 yaylı coilover görünce abi bu ne dedi , coilover dedim aptal oldu:D:D

:hahaha:

dalgaya vursaydın hemen.sen yaptın deseydin.yaptığın amortisörü nasıl tanımazsın diye :D o zaman tam mal olurdu otlatmaya bile götürürdün o derece olurdu :D

nasıl bu arada sen sendeki fk lardan memnun musun bu arada?

Low-Rider
10-08-2011, 16:01
memnunum ben ya hoş ön taraf custom oldu amortisörü ama iyi güzel sıkıntı yok:D

GokhanK.
10-08-2011, 16:03
iyi iyi güle güle kullan tekrardan. :D

LIGHT RS
10-08-2011, 16:47
samimiyet eyw da.dükkana müşteri geliyor hem dışarıdan hemde ilk defa. adam amortisörü sökücek takoz vidalarını bir tur çeviriyo gidiyo lak lak yapıo.en son sinirlendim tuttum enseden getirdim.yapıcaksan yap dedim :) baktım söküyo ondan sonra.en son da yıldırayın arabaya biniyolar coilleri test için dedim bindirme bunu.murat abiye dedim bir yıkamaya götürün bunu yıkayın önce ondan sonra binsin milletin arabasına :D

ya benim araca binerkende zaten koltuğa servis koltuk poşetlerinden geçirdi.yoksa öyle bende oturtmazdım.

aslında mevzu murat abide biter. biraz mesafeyi kaybetmiş bu saatten sonra düzelmesi zor. ama şöylede bi durum var sanayide yetişmiş elemanların geneli böyledir.ustaları belirler işin durumunu, murat abide biraz yumuşak biri olduğundan elemanlarıda rahat ve relax.

Melih-Ö
10-08-2011, 17:51
Kadire bak neler yapmış ya :D

Benim ikizim değil abi yapmayın :)

GokhanK.
10-08-2011, 19:20
ya benim araca binerkende zaten koltuğa servis koltuk poşetlerinden geçirdi.yoksa öyle bende oturtmazdım.

aslında mevzu murat abide biter. biraz mesafeyi kaybetmiş bu saatten sonra düzelmesi zor. ama şöylede bi durum var sanayide yetişmiş elemanların geneli böyledir.ustaları belirler işin durumunu, murat abide biraz yumuşak biri olduğundan elemanlarıda rahat ve relax.

o anlamda değil aga hani bi abdest alsında işi rast gitsin herkesin arabasına biniyo ondan :D

brv
10-08-2011, 19:29
cantürk kaça yapıyo coil'i ortalama olarak??

GokhanK.
10-08-2011, 19:33
450 ye on ikiyi yapıyor.en son böyleydi.değişiklik yoksa.

brv
10-08-2011, 20:44
ön arka lazım o da 900tl artı git gel benzinle marka coil parasına gelicek bana :) elimde yay amortisörüm var gayet güzel düşürüyo...

eanday
12-08-2011, 02:07
bugun yeni aracıma coil yaptırdım fena ugrastırdılar. 6 saat falan orucu oruclu takıldım izmitte. acıkcası kadir iyide bugun oruc kafa cok canım sıkıldı. gereğinden rahat tavırlar gözüme battı. ayrıca arabada durulmuyo zıp zıp tavana deyiyorum. gene gidicem sanırım murat abiye. izmit kartal arası dolmus gibi oldukk ya :)

gazi
12-08-2011, 08:03
ya arkadaşlar bende bu ayarlı yay denen aletten taktım.ön taraf iyi hoşta arkası çok zıplıyor. iç organlarım yer değiştirdi... bunu nasıl hallederiz.orjınal yayı kesip yine ayarlı yayın tablasına oturtsak aynı sorunu yaşarmıyız. yada ne öneririsiniz ?:confused::confused:

GokhanK.
12-08-2011, 10:51
bugun yeni aracıma coil yaptırdım fena ugrastırdılar. 6 saat falan orucu oruclu takıldım izmitte. acıkcası kadir iyide bugun oruc kafa cok canım sıkıldı. gereğinden rahat tavırlar gözüme battı. ayrıca arabada durulmuyo zıp zıp tavana deyiyorum. gene gidicem sanırım murat abiye. izmit kartal arası dolmus gibi oldukk ya :)

hayırlı ugurlu olsun. sert yay mı taktı?

ya arkadaşlar bende bu ayarlı yay denen aletten taktım.ön taraf iyi hoşta arkası çok zıplıyor. iç organlarım yer değiştirdi... bunu nasıl hallederiz.orjınal yayı kesip yine ayarlı yayın tablasına oturtsak aynı sorunu yaşarmıyız. yada ne öneririsiniz ?

arkalara spor yay bulursanız daha iyi olur.çünkü yayı kestirdiğinizde de seker yine farkeden bir durum olmaz. diye düşünüyorum.

HALUK
12-08-2011, 11:08

en sertte yapmışlar ilk bende de öyleydi hemen orta serte aldırcaksın sorun çözülecek ;) bu arada ne marka alırsan al illa hepsi biraz zıplıyor bunuda düşün ;)

arteus
12-08-2011, 21:53
Arkadaşlar bende poloma yaptırmıştım gerçekten Murat abi adam gibi adam yaptırdıktan sonra 1 ay kadar kullandım çokda mennun kalmıştım ama arabam bir kaza sonucu pert oldu şimdi yeni corsa dizel aldım Allah izin verirse bu ay sonunda bayramdan önce yine Murat abinin yanına gidip yaptıracağım..

Melih-Ö
12-08-2011, 21:55
4x4ü satsamda bende yerleri öpsem artık ya :D

Dscivic
12-08-2011, 22:41
cantürk pısıklıkda buluşma noktamız murat abi hertürlü halleder :)

azrail
13-08-2011, 01:35
en sertte yapmışlar ilk bende de öyleydi hemen orta serte aldırcaksın sorun çözülecek ;) bu arada ne marka alırsan al illa hepsi biraz zıplıyor bunuda düşün ;)

Ne marka alırsan al mı yoksa nerde yaptırırsan yaptırmı

eanday
16-08-2011, 20:09
tekrar gittim murat abiye. arka yaylarım yerinden oynamış iyiki gitmişim. arkaya tabla yapıldı, önleri 1 parmak yukselttim birazda yumusattı amortisörleri. genede top gibi seke seke gidiyorum :) neyse gülü seven dikenine katlanır diyelim. he birde dip basıkta arabayı yere oturtabiliyorum fuar şekli :D

34tb9544
17-08-2011, 00:32
canturkun numarasını pm den alabılırmıyım acaba varsa ?

TarikS
17-08-2011, 00:34
canturkun numarasını pm den alabılırmıyım acaba varsa ?

18. sayfa 340 numarali mesaj :)

535 349 61 76

izmit bati sanayi 4. blok 4 numara

34tb9544
17-08-2011, 00:37
18. sayfa 340 numarali mesaj :)

kanka bı tane sın bılıyosun dımı senı cumartesı gecesı shellde gordum yanına gelıyodum kı bastın gıttın yakalamıyım :D he bı de araban massallah cok guzel olmus bende bı basabılsem

mur_84
18-08-2011, 09:07
Cantürk Amortisör | Anasayfa (http://canturkamortisor.com/index.html)

GokhanK.
18-08-2011, 09:52
murat abi den telif hakkı istiyim en alta benim aracı koymuş :P :D

Murat Özcan
24-08-2011, 16:32
civic aracına yaptıran arkadaslar varmı nasıl memnunmusunuz acaba ?

mur_84
24-08-2011, 17:49
bende 99 gri civic vardı UN plaka yaptırmıştım mükemmel olmuştu..

bu da son hali.. ;)

http://img607.imageshack.us/img607/797/71861161879251733814621.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/607/71861161879251733814621.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Murat Özcan
24-08-2011, 18:41
ooo gercekten cok guzel olmus son ayarda sanıırm basıklık

eanday
25-08-2011, 04:33
benim aracımda simdilik bu şekilde fakat sertliğinden memnun değilim bugun tekrar konustum murat abiyle yine hallederiz dedi :D

http://i53.tinypic.com/2ikpi8h.jpg

http://i52.tinypic.com/2ldy9mc.jpg

mur_84
25-08-2011, 08:04
ooo gercekten cok guzel olmus son ayarda sanıırm basıklık

daha 2-3 cm daha düşerdi ama yürümez araba.. :D

UmutRıza
25-08-2011, 08:35
Cantürk yada Nam havalı suspansiyon yapabiliyormu ?

34tb9544
25-08-2011, 08:47
Ya nedense kimse yaptıranların hepsi hatta bu sertlik olayından memnun degil acaba ayarlamak bu kadar zor mu? Cok merak ediyorum birde bilenlere sormak isterim kafanın fazla sekmesi sertlikten mı yapar yoksa yumusakliktan mi

mur_84
25-08-2011, 09:23
valla ben çok memnundum..

kafada oluşan sekme benim aracımda yoktu olan sekmede çok bastığım için normal bi basıklıkta orjınal arab gibi geziyordum zaten.. çok sert yay ve amortisör de araç takoz gibi olur çok yumuşakta da vuruntu yapar boş çalışır sekme yapar. sistem iyi ayarlanması lazım o yüzden.. civicte çözmüştükte diğer araçları nasıl ayarlıyorlar bilmiyorum.. :)

GokhanK.
25-08-2011, 13:44
benzinli araçlarda yumuşak yay + sert amortisör.(custom için bu tabi)
dizel içinde sert yay + sert amortisör. sekme yapmaz normal basıklıklarda.ama dip basarsan orjinalde bile sekme yapıyor.bizzat denedim yani.

By_HaNNibaLL
25-08-2011, 16:51
Murat abide coil yaptirdim coil en sonra ve bu kadar düştü :(
http://img11.imageshack.us/img11/6462/29646110150302989224561.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/11/29646110150302989224561.jpg/)
http://img155.imageshack.us/img155/3492/31104810150302988164561.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/155/31104810150302988164561.jpg/)

M3CSL
25-08-2011, 17:21
zaten aracın orjınal amortısorlerı cok yumusak deılse, arac basılınca otomatıkman belırlı bı sertlıge ulasıyor. onun ıcın ekstra sertleştirmeye karsıyım, tabı aractan aracada degısebılır bu durum.

omR35
25-08-2011, 17:41
[/URL]

Bende accent era için sipariş verdin bugün yarın gelicek fakat benim aracımın zaten lastik çamurluk arası şuan spor yaylarla enaz bu kadar dolu. :(
ctesiye kadar ulaşır elime ctesi taktırırım , umarım bir sorun yaşamayız.

GokhanK.
25-08-2011, 20:26
http://img11.imageshack.us/img11/6462/29646110150302989224561.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/11/29646110150302989224561.jpg/)
http://img155.imageshack.us/img155/3492/31104810150302988164561.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/155/31104810150302988164561.jpg/)

onun daha esneme payı var.merak etmeyin şuanki durumundan aşağı yukarı 2-3 cm daha düşücektir.

TarikS
25-08-2011, 23:49
onun daha esneme payı var.merak etmeyin şuanki durumundan aşağı yukarı 2-3 cm daha düşücektir.

Bende hic degisiklik olmadi yav taktigimda nasilsa oyle :) Hele 2-3cm'lik fark hic yok, yarim saat oynadiysa farketmemisimdir belki

Murat Özcan
26-08-2011, 01:29
Bende hic degisiklik olmadi yav taktigimda nasilsa oyle :) Hele 2-3cm'lik fark hic yok, yarim saat oynadiysa farketmemisimdir belki

sendeki sanırım standart ayarında muat abıyle konustugumda bunların standart ayarında bırakmak gerekıyor dedı bana

eanday
26-08-2011, 04:03
kısmetse öğlen gibi gidicem körfeze gelen olursa görüşmek üzere

GokhanK.
26-08-2011, 06:33

aslında düşmesi lazım ama amortisörlerin çok sert olduğundan yay dizel motorun ağırlığını tam üstüne almıyordur.bu yüzden de yaylar ezilmeden ilk takıldığı gibi duruyodur.çünkü spor yaylarda bile düşme oluyor.aracın üzerine taktıktan sonra araç 2-3 hafta gibi bir sürede birkaç cm daha düşüyor.

sendeki sanırım standart ayarında muat abıyle konustugumda bunların standart ayarında bırakmak gerekıyor dedı bana

tabi birde murat abinin yaptığı ayar söz konusu.adam yayı ve amortisörü istediği şekilde şekillendirdiği için :D adam yay ve amortisörle konuşuyor :)

baymustang
26-08-2011, 06:47
valla benimki gün geçtikçe yer düştü her gören hayretle bakıyor ben hep balon yapıyorum lastikleri her ay lastik almaktan bıktım artık kimin elinde ikinci el oluyorsa topluyorum artık. cantürk yapmıştı benimkini ama hiç mi hiç memnun değilim. önceki yaylarım bitik diye elinde olan düzgün ikinci el yay taktı orjinaller daha iyiydi sebebi ise yay komple oturuyor ve ön takım dağıtıyor ve lastikleri balon yapıyorum konfor sıfır oldu yayın kaldırma kuvveti olmadığından amortisorlere yük biniyor oda ne kadar sağlıklı olkucaksa artık ama dışardan bakan bir daha bakıyor 17 janta göre baya düşürmüş cantürk işin tuhafı hiç sürtme yok :) çünkü yayın bittiği an tam 2-3 milim kalıyor yani hiç esnemiyor

TarikS
26-08-2011, 10:54

Öyle bıraksam yay takarım zaten uğraşmam bunlarla :) Üstüne 2-3cm kadar daha indirip takmıştım ilk yapıldığı haline göre..

aslında düşmesi lazım ama amortisörlerin çok sert olduğundan yay dizel motorun ağırlığını tam üstüne almıyordur.bu yüzden de yaylar ezilmeden ilk takıldığı gibi duruyodur.çünkü spor yaylarda bile düşme oluyor.aracın üzerine taktıktan sonra araç 2-3 hafta gibi bir sürede birkaç cm daha düşüyor.

tabi birde murat abinin yaptığı ayar söz konusu.adam yayı ve amortisörü istediği şekilde şekillendirdiği için :D adam yay ve amortisörle konuşuyor :)

valla ilginçtir amortisörlerim de yumuşak :D hatta ilk taktığı halde aşırı yumuşaktı otobanda esneyince karter korumam yere sürtüyordu, davlumbazları yontmaya başladım vs., tekrar gittim sertleştirdi ama hala kütük gibi değil, sertleştirsem yeridir virajlarda kafa biraz esneyip lastik çamurluk ağızlarına sürtüyor

daha önceki Corsa Sport'ta 0 kullanılmamış HR yay alıp taktıktan sonra da bir değişiklik olmadı.. benim bahtıma heralde :hahaha:

GokhanK.
26-08-2011, 14:01
Öyle bıraksam yay takarım zaten uğraşmam bunlarla :) Üstüne 2-3cm kadar daha indirip takmıştım ilk yapıldığı haline göre..

valla ilginçtir amortisörlerim de yumuşak :D hatta ilk taktığı halde aşırı yumuşaktı otobanda esneyince karter korumam yere sürtüyordu, davlumbazları yontmaya başladım vs., tekrar gittim sertleştirdi ama hala kütük gibi değil, sertleştirsem yeridir virajlarda kafa biraz esneyip lastik çamurluk ağızlarına sürtüyor

daha önceki Corsa Sport'ta 0 kullanılmamış HR yay alıp taktıktan sonra da bir değişiklik olmadı.. benim bahtıma heralde :hahaha:

olabilir :D :D

ama şunu da düşün tarık. aşırı sertlikte hiç esneme olmıyacağından kuleleri patlatma ihtimalinde yüksek.2 arkadaşımın başına geldi.ama arabada değil sekme oynama bile yoktu :D

By_HaNNibaLL
26-08-2011, 15:13
Esneme payi nedir ya düşse düşse 2 3 düşer rahat rahat istediğim gibi basmak için coilover yaptirdim lastik camurluk arasi ile kapanmadi

GokhanK.
26-08-2011, 19:54
tarık bir de senin araca murat abi yumuşak (ince) yay mı? yoksa sert (kalın) yay mı? kullandı.

koray ozan
27-08-2011, 01:29
edit...
yanlışlıla 2 tane çıktı

koray ozan
27-08-2011, 01:31
Esneme payi nedir ya düşse düşse 2 3 düşer rahat rahat istediğim gibi basmak için coilover yaptirdim lastik camurluk arasi ile kapanmadi
inş en kısa sürede düzeltilir. birde bu basıklıkta sekme falan var mı?

Murat Özcan
27-08-2011, 01:39

ala ala cok ılgınc

Dragger
27-08-2011, 01:40

Olmamıs git tekrardan yaptır ;)

By_HaNNibaLL
27-08-2011, 01:47
işte yeni fotolar kangoyuda ayni yerde yaptirdik maşallah suanki haliyle 6 - 8 cm basma payi var
http://img835.imageshack.us/img835/7923/dsc0099oh.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/835/dsc0099oh.jpg/)
http://img560.imageshack.us/img560/9563/dsc0109og.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/560/dsc0109og.jpg/)
http://img844.imageshack.us/img844/7523/dsc0110ty.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/844/dsc0110ty.jpg/)

By_HaNNibaLL
27-08-2011, 01:53
inş en kısa sürede düzeltilir. birde bu basıklıkta sekme falan var mı?

ilgincdir dip basiklikta sanki konfor daha iyi yada piskolojik olarak öyle hissediliyor ki kafa maşallah sek sek oynuyo :D

ala ala cok ılgınc

Evet cok faylasiyla ilginç

Olmamıs git tekrardan yaptır ;)

Abi bayramdan sonra halledicem

koray ozan
27-08-2011, 02:13
bende yaptirdim ama aracin satisi cikinca taktirmadim. Son zamanlarda sikayetler artti gibi. İns sorunsuzca istediginiz yapilir.

By_HaNNibaLL
27-08-2011, 02:33
Günay sol ön sag öne göre daha mı düsük duruyor?

Bu arada böyle binme buna arka igrenc duruyor. Arkayı da alcalt.

Dip basikta hiç ölçmedim abi kaca kac geliyor normal biraz kaldirdiğimda ölçerek kaldiriyorum arkalar için spor yay takimi buldum 120 liraya bayramdan sonra alip onuda takicam belki komple onu takar coili satarim ya hiç bi espirisi kalmadi böyle olunca

By_HaNNibaLL
27-08-2011, 02:42
Arkaya spor yay takarsan da yüksek kalır yine, önü daha fazla indirecegini düsünürsek...

Bu cantürkte yaptıranların cogu zaten öne yaptırıp arka yayları kesiyor, sen de keseceksin muhtemelen :D

Abi sen benim orjinal bişey bozduğumu gördün mü spor yaylari alirim bakalim ne kadar basacak olmadi duruma göre kaldiririz böyle hem kötü görünüyor hemde biraz sert bir virajda hemen atiyor

TarikS
27-08-2011, 05:09
olabilir :D :D

ama şunu da düşün tarık. aşırı sertlikte hiç esneme olmıyacağından kuleleri patlatma ihtimalinde yüksek.2 arkadaşımın başına geldi.ama arabada değil sekme oynama bile yoktu :D
eh haklisin tabi, simdi 35 yanak lastik de kullaniyorum darbeler direk iletiliyor :)

tarık bir de senin araca murat abi yumuşak (ince) yay mı? yoksa sert (kalın) yay mı? kullandı.

Mal bu, sen soyle hangisi :D

http://i54.tinypic.com/2edz1a1.jpg

Bu arada bugun 1. kopru yolundan kagithane ayrimindan 2. kopru baglanti yolunda TEM'e cikana kadar etmedigim kufur kalmadi ya ne lanet yolmus, sekmekten deli oldum, bogaz koprulerinde oyle bi sekme yok :D

GokhanK.
27-08-2011, 09:55

yeni gördüm bende msjını ama gerçekten enterasan.lastiğin kalın ama coili dip yaptığında mutlaka lastiğin yarısını kapatıyor olması gerek.götür bence.başka bişi var o coillerde.imkansız düşmemesi.

GokhanK.
27-08-2011, 10:05
eh haklisin tabi, simdi 35 yanak lastik de kullaniyorum darbeler direk iletiliyor :)

Mal bu, sen soyle hangisi :D

Bu arada bugun 1. kopru yolundan kagithane ayrimindan 2. kopru baglanti yolunda TEM'e cikana kadar etmedigim kufur kalmadi ya ne lanet yolmus, sekmekten deli oldum, bogaz koprulerinde oyle bi sekme yok :D

tarık burda ince gibi görünüyor bir görüş istersen cantürkle. :)

Fatih Kavak
30-08-2011, 12:55
bazıları cok memnun sekme cok yok dıyor bazılarıda cok sekme yapıor memnun degılım dıyor acaba arabadan arabayamı degısıyor

El yapımı olduğu için birazda şans. :) Mesela bizim Cantürk Spec Polo'da şöyle bir durum var sol yay sağ yaydan 3 cm daha kısa :D

cbrracingteam
30-08-2011, 13:20
cantürk te yaptırdım 3 kere yanlış yolladılar tokatta yaşıyorum ben sonund gine yanlış geldi burda bn onadyatdım 2 hftad sol amatisör patladı şimdi küt küt vuruyo .s.s arıyorum açan yok telleri :D şaka gibi

GokhanK.
30-08-2011, 16:24
El yapımı olduğu için birazda şans. :) Mesela bizim Cantürk Spec Polo'da şöyle bir durum var sol yay sağ yaydan 3 cm daha kısa :D

fatih benim arabada yükselmiyo kardeşim biliyosun dimi :hahaha:

omR35
30-08-2011, 16:55
cantürk te yaptırdım 3 kere yanlış yolladılar tokatta yaşıyorum ben sonund gine yanlış geldi burda bn onadyatdım 2 hftad sol amatisör patladı şimdi küt küt vuruyo .s.s arıyorum açan yok telleri :D şaka gibi

bende aynı şekilde şehirdışından sipariş verdim kargoyla gelip montajı kendimiz yapıcaktık ki coillerin alt kısmı dar geldi montaj yapamıyoruz , bayram sonrası tornacıda vs halletmeye çalışacağım kargoya vericeğim parayı tornacıya veririm yaptırırım diye düşünüyorum göndersem sorunu halledilme ihtimalide kesin değil bayram bitsin bakalım sorunsuz hallederiz inş.olmazsa kargo vs ugraşıcaz :(

cbrracingteam
30-08-2011, 22:15
bende aynı şekilde şehirdışından sipariş verdim kargoyla gelip montajı kendimiz yapıcaktık ki coillerin alt kısmı dar geldi montaj yapamıyoruz , bayram sonrası tornacıda vs halletmeye çalışacağım kargoya vericeğim parayı tornacıya veririm yaptırırım diye düşünüyorum göndersem sorunu halledilme ihtimalide kesin değil bayram bitsin bakalım sorunsuz hallederiz inş.olmazsa kargo vs ugraşıcaz :(

snnki dar gelmş bnmki geniş geldi :D tornacıya 50 tl verip yaptırdm hoş olmadı ama nese :D mil incecik geldi değiştirdi bi kere sora z rot kolunun yerini yapmayı unutmus neymiş ucuz etin yahnisi yenmez gidir en kralını alacaksın ders oldu bizede =)

omR35
30-08-2011, 22:58
snnki dar gelmş bnmki geniş geldi :D tornacıya 50 tl verip yaptırdm hoş olmadı ama nese :D mil incecik geldi değiştirdi bi kere sora z rot kolunun yerini yapmayı unutmus neymiş ucuz etin yahnisi yenmez gidir en kralını alacaksın ders oldu bizede =)

z rot denen şey viraj denge çubuğuysa benimkilerde de yok montaj yeri. ya sökücez viraj denge çubuklarını iptal edicez(zaten dip basıkken bi özelliği kalmıyor) ya da onlar için ayrı işlem yapıcağız ki ben söküp dener olmazsa ona göre işlem yaptırırım.Umarım tornacıda hallederiz yoksa boş yere sıkıntı açıcak başımıza.

enRS
31-08-2011, 09:08
Murat abiden bende coil yaptırdım.Esnaflığı muhabbeti 10 numara bi insan.Ben aldıktan sonra çok sert bi şekilde 2-3 çukura girdim birazda süratliydim sağ amortisörde biraz sorun yaşadım aradım murat abiyi gel kardeşim hallederiz dedi sağolsun gittik bizi yine mutlu bi şekilde istanbula yolladı araç şuanda dipte önlerin sertliği tam kıvamında oldu insanı hiç rahatsız etmiyo arkalarda ise kesik yay olduğu için öne nazaran biraz daha fazla sekme yapıyo.

HALUK
31-08-2011, 09:58
Ne marka alırsan al mı yoksa nerde yaptırırsan yaptırmı

dip basık ne marka olursa olsun cem'cim sıfır yada el yapımı zıplıyor ;)

birde arabasına coil yaptırcak arkadaş izmite gidecek uzaktan al tak olmuyor, yada yapılmış kullanılan bir arkadaşla anlaşıp onun kileri satın alıcak :)

gökan
31-08-2011, 10:36
basık aracların alayı zıplıyor ıstersen son model coıl ıstersen el yapım bellı kademede herzman pahalı coıl ıyıdır ama onuda dıp yapınca oda sekecektır yurtdısında orneklerı cok adamalr vıdeo bıle cekmıs:) coılı yaptrcak ardslar aracınızı basıcaksanız sekmeyı goz ardı edıceksenız yaptırın sonra bastık sekıyor yok oynuyor basık araba zaten böyledır baska turlu olmaz hem basık hem sekmesın yok öyle bı hayat

By_HaNNibaLL
02-09-2011, 21:25
Tabiki dip basiklikta artik konfordan büyük kayit vermeyi göz önüne alinacak ama kangoya yaptirdik dip bastik lastiğin yarisi camurlukta cok aman aman rahatsizlik yok ama benim araba orta basiklikta yani lastik camurluk arasinda 2 cm falan var ve inanilmaz sekiyor rahatsiz ediyor gönderim murat abiye bişeyler yapmasini isteyecem beklemedeyim bunun için

Schumi
02-09-2011, 22:41
basık aracların alayı zıplıyor ıstersen son model coıl ıstersen el yapım bellı kademede herzman pahalı coıl ıyıdır ama onuda dıp yapınca oda sekecektır yurtdısında orneklerı cok adamalr vıdeo bıle cekmıs:) coılı yaptrcak ardslar aracınızı basıcaksanız sekmeyı goz ardı edıceksenız yaptırın sonra bastık sekıyor yok oynuyor basık araba zaten böyledır baska turlu olmaz hem basık hem sekmesın yok öyle bı hayat

Dip basıkta bile araç sekmeyebilir düzgün bir setup ile. Davlumbazı sökersin içeridede sürtecek yer yoksa araç sekmeden sürebilirsin. Ama hesap kitap lazım aldım onu taktım bunun üstüne oldu ile olmaz.

Bu gün Akçay'da bir tane balköpüğü Opel Astra Coupe Bertone gördüm. Sanırım yayları kesmiş. Küçük bir kasisten geçti yavaşça yarım saat sekti yok böyle birşey. İçerideki kız hop hop, hoplamaktan fenalık geçirdi. Yazık valla bu basıklık merakının sonu iyi deil. :D

S.Mert
02-09-2011, 23:36

bende sekme yok :icon_tup:

Low-Rider
02-09-2011, 23:37
Haliç köprüsü ve boğaz köprüleri dışında bendede sekme yok:)

Yavuzun puntoda da sekme yok , illa en dip basıkta sekicek diye bir kural yok

TarikS
03-09-2011, 00:00
Haliç köprüsü ve boğaz köprüleri dışında bendede sekme yok:)

Yavuzun puntoda da sekme yok , illa en dip basıkta sekicek diye bir kural yok

Benim kopru yolunda sonradan sonraya sekmeye basladi, nedendir ki o amortisorler mi yavsiyo acaba

gökan
03-09-2011, 00:22
bende sekme yok :icon_tup:

dipmi senın lastık camurluk ıcıne tam oturmuşmu???

M3CSL
03-09-2011, 00:48
Benim kopru yolunda sonradan sonraya sekmeye basladi, nedendir ki o amortisorler mi yavsiyo acaba

Aynen benımde ılk zamanlara gore sekme hafıf arttı sanki,

S.Mert
03-09-2011, 15:39

ya bende de sekme değilde, en basık halinde ilk zamanlar tam sağ tam sol yapabiliyordum, şimdi aynı basıklıkta tam sağ tam solda acayip sürtme var. dediğin gibi bir zaman sonra amortisörler kendini salıyormu acaba :confused:

dipmi senın lastık camurluk ıcıne tam oturmuşmu???

http://ressim.net/8/upload/54e54ed6.jpg (http://www.ressim.net/i/5100775)

http://ressim.net/8/upload/316b1562.jpg (http://www.ressim.net/i/5100891)

emresener
03-09-2011, 15:45
canturk coil var. bu sekme yok diyen arkadaşlar banada bi reçete yazsınlarda sekmeyelim.. arabada full basık deil daha pay var ;)

S.Mert
03-09-2011, 15:50
canturk coil var. bu sekme yok diyen arkadaşlar banada bi reçete yazsınlarda sekmeyelim.. arabada full basık deil daha pay var ;)

nasıl bir pay var merak ettim :) üzerindeki jantlar 18" ve coilden yarım cm daha indirdiğiniz zaman teker dönmüyor, içerden çamurluk alt noktasına yanlardanda dönerken çamurluk ağızlarına sürtüyor. 16" orjinalleri taktığın zamanda şasi yere değiyor araba yürümüyor :) bu pay nasıl bişeyse söyleyinde indirelim biraz daha ;)

TarikS
03-09-2011, 15:56
Emre kendi arabasi icin demistir onu heralde Sedat, sakin! :D

Emre bir gun Canturkluler toplanip arabalari karsilastiralim ,boyle olmayacak :p

emresener
03-09-2011, 16:00
nasıl bir pay var merak ettim :) üzerindeki jantlar 18" ve coilden yarım cm daha indirdiğiniz zaman teker dönmüyor, içerden çamurluk alt noktasına yanlardanda dönerken çamurluk ağızlarına sürtüyor. 16" orjinalleri taktığın zamanda şasi yere değiyor araba yürümüyor :) bu pay nasıl bişeyse söyleyinde indirelim biraz daha ;)

ben kendı arabam için bahsettim ;) sen yanlış anlamışsın...

Emre kendi arabasi icin demistir onu heralde Sedat, sakin! :D

Emre bir gun Canturkluler toplanip arabalari karsilastiralim ,boyle olmayacak :p

buluşalım vallaha. benım kafamı kurcalayan seyler var onlarıda bakar görur ögrenırım hem :D

S.Mert
03-09-2011, 16:01
ben kendı arabam için bahsettim ;) sen yanlış anlamışsın...

hocam ben yanlıs anladım o zaman kusura bakma :)

koray ozan
03-09-2011, 16:53
dip basık ne marka olursa olsun cem'cim sıfır yada el yapımı zıplıyor ;)

birde arabasına coil yaptırcak arkadaş izmite gidecek uzaktan al tak olmuyor, yada yapılmış kullanılan bir arkadaşla anlaşıp onun kileri satın alıcak :)

İşte bu söylediğinizi en başta söyleseniz sıkıntı çikmayacak. keşke bunu daha once soyleseydiniz cebimizde daha fazla para oldugu zaman izmite gelip yaptırırdım.
Ben daha taktirmadim şimdiden aklimda soru işaretleri oluştu. Belki bekledigim gibi cikacak belki cok sorun cikarticak. Gelecek hafta taktiracagim ins bekledigim gibi cikar.
Ben ogrenciyim harcligimi biriktirerek aldim. Bi sıkınti ciktiği zaman bazıları için önemsenmeyen miktarlar benim için cok önemli.

Ahmet_28
04-09-2011, 13:24
ikitelli'de iyi bir ustadan bahsedilmişti,dükkan yerini ve ismini bilen varmı ?

eanday
04-09-2011, 13:59
bendede cantürk var basıkta zıp zıp :D

LIGHT RS
05-09-2011, 08:57
benim aracın coil montajında murat abi amortisörleri montajlamadan ilk ayarını %50 gibi yani yarıda iken montajladı sonra istediğim düşüklük olmadığı için 2-3 diş daha bastık önü yani dükkandan çıktığımda coiller %60 basıklıktaydı.yaptıralı 3 ay felan oldu ve ayarıyla hiç oynamadığım halde son 2-3 haftadır aracta sekme başladı.daha öncesinde sekme olmuyodu.

sanırım amortisörlerin içine basılan yağ biryerlerden kaçırıyo ve amortisörler sertliğinden kaybettiği içinde yaylarında kısa olmasından dolayı araç yay üzerinde sekmeye başlıyo.

önümüzdeki haftalarda murat abiye bi ziyaret yapacağım artık.çözümünün nasıl olacağına bakacaz.her 3-4 ayda bir böyle yapacaksa işimiz var?????

34tb9544
05-09-2011, 14:28
Arkadaslar canturkun Dukkan telefonunu bilen yada kolaylinin telefonunu bilen kimse varmidir acil ulaşmam lazım Murat abiye !!!

34tb9544
05-09-2011, 14:39
Yok mü bilen kimse kadirin numarada olur

OnurÖzden
05-09-2011, 14:43
Arkadaslar canturkun Dukkan telefonunu bilen yada kolaylinin telefonunu bilen kimse varmidir acil ulaşmam lazım Murat abiye !!!

Cantürk Amortisör | İletişim (http://canturkamortisor.com/iletisim.html)

Melih-Ö
05-09-2011, 14:46
Biloda coilden dipteydim topaç gibi sekiyodum vala sekmeside çok hoşuma gidiyo :D Dedem bile bu arabanın kafası gelirken niye oynuyo böyle diyodu ahahaha :D

34tb9544
05-09-2011, 14:47
Nihayet açan birini buldum telefonlari

koray ozan
17-09-2011, 12:52
bugün taktırmak nasip oldu. şu anda coiller en üstte spor yaylı gibi oldu. lastik çamurluk araası 2 parmak oldu. jip gibi albea en üstte bile spor araba oldu :D

mikahakinen
17-09-2011, 15:43
indir onu o koray indir :D

koray ozan
17-09-2011, 18:40
şu anda konfor nasıl ona baktık bi dip yaptık azıcık sekiyor. gayet rahat yinede :)
şu anda 5 cm basık dip bastıktan sonra resim çekmemişim :(

LIGHT RS
18-09-2011, 15:51
Evet arkadaşlar coillerimizi hallettik.keçe kaçağı varmış.sekme yapmıyo eskisi gibi oldu

beyazzehir
19-09-2011, 15:24
Ben 1 senedir kullanıyorum.Sadece önlerde değil arkalardada coil var, ilk yaptırdığımda basmamıştım aracı yolda gelirken sıkıntı çekerim diye adapazarına geldiğimde bastım tatmin olmadım aradım murat abiyi önerisi ile yayları kestim arkalar ise lastiğe sürttü tornacıda araya flanş yaptrıdım taktım arkalarında sorununu çözdüm şuan gayet memnunum fakat zıp zıplar bende de oluyor. :) oda kaderin cilvesi siye kendimi avutuyorum.
Murat abinin esnaflığı çok kaliteli ilgi alaka herşey fevkalade kendisinin demesiyle 30 kişi göndermişim :) hep tavsiye ediyorum sadece coil için değil her anlamda ne zaman bi problemim olsa arayıp soruyorum kendisinden kaynaklanan ufak bi problem olmuştu onu hiç para almadan değiştirdi hatta o ufak problemin yol açtığı bazı parçalarıda değiştirdi ücret istemeden..

Ama murat abiye bi AR-GE çalışması yapacam bazı eksikleriyle ilgili coil'lerin oda kendisinin bu işe gayet hevesli olduğu için bazı firmalar gibi sadece parayı alayım bakayım işine mantığı yürütmediği için..

mcolgecen
22-09-2011, 10:25
ewet abiler ek kasa civicimin amortisörleri murat abide kısaltıp sertleştirmiştim fakat coil hakkında bilgim yoktu bu coilleri yapıldıkdan sonra murat abiye gitmden biz kendi başımıza indirip kaldırabiliyormuyuz oluyorsa zor bir işlemmi ?

GokhanK.
22-09-2011, 19:00
arabayı krikoya kaldırıyosun.elinle sağa veya sola çevirerek aşağı yukarı kaldırabilirsin.

XeL
23-09-2011, 22:01
yenı kasa cıvıc'ı dusurmek ıstıorum bende..ama kısıtlı bır butcem oldugu ıcın marka coıl alamıorum acıkcası..

o yuzden bana canturkten kaca cıkarım...uc asagı bes yukarı bırsey soylıyebılcek olan var mı ? :)

beyazzehir
29-09-2011, 10:16
En son yaptırdığımda coilin tanesini 200 tl yapıyordu belki emsal teşkil eder sana..

Muhittin_T
01-10-2011, 14:48
Megane II HB aracına yaptıran oldu mu coilover? Ayrıca benim durum biraz farklı. Senede bir-iki kere aracın standart yüksekliğinin de üstüne çıkartmam gerekiyor offroad tarzı :D Hem lastik-çamurluk arasını kapatacak kadar hemde standart yüksekliğin 3-4 cm yukarısına çıkabilecek aralıkta ayarlanabiliyor mu cantürk deki coiller?

enRS
04-10-2011, 21:31
Megane II HB aracına yaptıran oldu mu coilover? Ayrıca benim durum biraz farklı. Senede bir-iki kere aracın standart yüksekliğinin de üstüne çıkartmam gerekiyor offroad tarzı :D Hem lastik-çamurluk arasını kapatacak kadar hemde standart yüksekliğin 3-4 cm yukarısına çıkabilecek aralıkta ayarlanabiliyor mu cantürk deki coiller?

Arkadaşıma yaptırmıştık.Coilin en dip pozisyonu resimdeki hali.en yüksek halide orjinal bi megan'dan bi kaç cm daha düşük olarak ayarlatmıştık istersen orjinal hali kadarda yükselir ama ondan fazla yükselirmi orasını bilmiyorum.
http://img571.imageshack.us/img571/3066/ss1jb.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/571/ss1jb.jpg/)

emresener
04-10-2011, 21:45
arac yukte deilken yanı liftteyken coillerin içindeki yayın boşta olması normalmidir ? :S canturk coil var aracta ?

gökan
04-10-2011, 22:02
arac yukte deilken yanı liftteyken coillerin içindeki yayın boşta olması normalmidir ? :S canturk coil var aracta ?

lıftte her yay bosta durabılır emre yere bastıkca o yerıne oturuyr zaten:)

emresener
04-10-2011, 22:07
lıftte her yay bosta durabılır emre yere bastıkca o yerıne oturuyr zaten:)

anlatamadım :D yay öle elinle çok kolay olarak sağa sola yukarı aşağı oynaması garibime geldi caravelledede 3.5yay vardı falan hiç öle deildi :D

ventoda coil var. coilde benım bildiğim yayın zaten hiç oynanaması gerektiğidir.. kenara koyarsın kenarda yay sımsıkı coil üzerinde durur... bunda bi gariplik var :S aynı kesik yayı amortisöre takmışım gibi :d

emresener
04-10-2011, 22:12
normal bi coilover (bunda yay sabit )

http://gwsuspension.com/67-70%20coilover%20installed%20on%20car.jpg

canturk coil (bunda yay oynuooo)

gökan
04-10-2011, 22:18
ben aracımı coılle basıp kaldırırken yayı yukarı asagı bıle yapıyrdum arac yere basınca cat dıye oturyrdu bı sıkıntı olmaz merk etme:D

emresener
04-10-2011, 22:32
sıkıntı olmazda işte yolda biraz sıkıntı oluo zıplamalarda kut diye düşüo arac :D

Osman Bahadır
04-10-2011, 22:42
Maalesef durum böyle. Özellikle custom coillerin tümünde durum bu.

Riskli bir durum. Sıkıntı olur tabi ki... Araba bi zıplasa, bi kasis atlasa, uçsa yay yerinden çıkar, yan basar vs...

Çözümü amortisör boyunu kısaltmak veya extended top hats kullanmak.

Muhittin_T
05-10-2011, 15:40
Arkadaşıma yaptırmıştık.Coilin en dip pozisyonu resimdeki hali.en yüksek halide orjinal bi megan'dan bi kaç cm daha düşük olarak ayarlatmıştık istersen orjinal hali kadarda yükselir ama ondan fazla yükselirmi orasını bilmiyorum.
http://img571.imageshack.us/img571/3066/ss1jb.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/571/ss1jb.jpg/)

Sağolun, fotoğraf ne kadar düşürülebileceğini çok güzel örneklemiş. Ustaya ne istediğimi doğru düzgün anlatabilirsem istediğim sonucu alırım herhalde.

enRS
05-10-2011, 16:40
Sağolun, fotoğraf ne kadar düşürülebileceğini çok güzel örneklemiş. Ustaya ne istediğimi doğru düzgün anlatabilirsem istediğim sonucu alırım herhalde.

murat abi istediğin gibi yapar o konuda sıkıntı olmaz