PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaslarım kardeslerım abilerım ford sierra 2.0 hakkında yorumları alalım

rebel
28-05-2011, 13:16
arkadaşlar ıyı gunler hepımızın bıldııgı ford klasiğinın en bılınmedık yonlerını ogrenebılırmıyım . yardımlarınızı eksık etmeyın lutfen . kullananların,yakından bilenlerin yorumları daha cok onemlı

motor gl-glx-gls-chia donanımsal harıç motor da fark varmıdır( enjeksıyonluyu soruyorum)
kronık sorunlar nelerdır ? (izmirde parca sıkıntısı olmaz sanırım)
yakıt malesef oğrencı style lpg dusunuyorum. keske benzınlı bınsek ama mumkun değil . yakıtı benı uzermı ? benzınlıde ve lpg de nekadar yakar.
konfor ve yoltutusta cok ovguler duyuyorum ama bıde yorumları sızden alalım?

herkese çokkk teşekkür ettim şimdiden :)

pirasa
28-05-2011, 15:43
gls en dolu olanıdır 2.0 doch 8valve dir. ghia donanımlarda bazılarında sunruf vardır. parçası bulunur. yakıt hakkında bilgim yok malesef :)

CasabLanca
28-05-2011, 15:49
benim bildiğim 2.0 motorlarda karburatörlü ve üstten çift egzantrikli enjeksiyonlu 2 çeşit var
benimde merak ettiğim bir konu bu cevapları bekliyorum :D

oğuzk
28-05-2011, 17:17
"91-92-93 CLX ve GLS 2.0 leri aynı sanıyorum.Çift egzantrikli dohc motor.125hp 170 küsür torku var.

Alınacaksa 91 92 93 alınmalı.

Konfor olarak granadayı aratmaz (ford la kıyaslarsak)

Bu arada en dolusu Ghia sunroof,arka disk fren,klima (opsiyonel olması lazım)

@CenkRs görürse aklınızda olan ne varsa cevaplar .

Not:Öğrenciye gitmez ama sonuçta 20 yaşında araba ne zaman ne yapacağı belli olmaz.
Bende geçen sene bu zamanlar deli gibi sierra bakıyordum hatta benzinli 2.0 ghia bulmuştum değişensiz 8.5'a bile vermedi.iyikide almamışım daha erken 2.0 a :D

rebel
29-05-2011, 14:50
arkadaşlar saolun yorumlar ıcın hocam öğrencı spec dememın amacı sermaye az :) aracın parcası ucuz , bırde o paralara alınabılecek en ıyı araclardan bırı.bu sene daha yenı mezun oldum okul bıttı oğrencılık bıtı ama yınede butce durumları sakat daha iş muabbetleri muamma oyuzden hemen alıp yavas yavas ıcıme sındıre sındıre yuklemek ıstıyorum
buldudum araç 2.0 clx 91 model cok temız kaporta ve iç aksamı var gercekten toplu elı yuzu duzgun bı araç. motoru hakkında pek bı bılgım yok onuda en yakın zamanda ogrenıcem tek bıldıgım oncekı sahıbı tarafından motor yapılmıs olması.değişen ve kaza yok fiyatı 5ucuk gayet makul . direk zavolli takıcam ***** fordun yakıtı cok ekonomık değil.alır almaz welded diff yapılıp yavas yavas oynamalara gırıcem

oğuz
29-05-2011, 15:11
yalnız bu modellerde arka disk olan yok dıye biliyorum

pirasa
29-05-2011, 15:23
"91-92-93 CLX ve GLS 2.0 leri aynı sanıyorum.Çift egzantrikli dohc motor.125hp 170 küsür torku var.

Alınacaksa 91 92 93 alınmalı.

Konfor olarak granadayı aratmaz (ford la kıyaslarsak)

Bu arada en dolusu Ghia sunroof,arka disk fren,klima (opsiyonel olması lazım)

@CenkRs görürse aklınızda olan ne varsa cevaplar .

Not:Öğrenciye gitmez ama sonuçta 20 yaşında araba ne zaman ne yapacağı belli olmaz.
Bende geçen sene bu zamanlar deli gibi sierra bakıyordum hatta benzinli 2.0 ghia bulmuştum değişensiz 8.5'a bile vermedi.iyikide almamışım daha erken 2.0 a :D

ghia en dolusu fakat piyasada ghia yok denecek kadar az olduğu için öyle söyledim. bende sierraları pek sevmem ama sunroof lu temiz bir ghia 6-7 civarı bulursam kaçırmam :D

rebel
29-05-2011, 15:24
hocam o sorun olmaz y a:) ben daha cok zevkınden yanaym. benım ıcın sorun olucak seyler kronık problem varmı ? motor ve alt takım zorlamalara nekadr danyınıyor bunlar onemli suan

Oconner
29-05-2011, 15:29
benimde ilerde almayı düşündüğüm arabalardan bitanesi arkadaşn itişli gls olanı enjeksiyonlu drift spec ama benzinlisi yakıtta üzüyor adamı bi arkadaşta vardı :D

oğuz
29-05-2011, 15:50
lpg power en iyisi. arkadan itiş olması da güzel amaç arka disk olanını hıc gormedım ?

rebel
29-05-2011, 15:59
benimde ilerde almayı düşündüğüm arabalardan bitanesi arkadaşn itişli gls olanı enjeksiyonlu drift spec ama benzinlisi yakıtta üzüyor adamı bi arkadaşta vardı :D
aynen hocam katılıyorum fordun butun motorları içiyo :) benzın olmus 4.20 :eek::ofk::Deli: lpg şart

lpg power en iyisi. arkadan itiş olması da güzel amaç arka disk olanını hıc gormedım ?
hocam sanırım ghia da var arka disk tam emın olmamakla bırlıkte o çok sorn olmaz çıkma arka aksa bakar . yanı sırf arka dısk yok dıye arabayı almamazlık yapmassınız herhalde :)

arkadaşlar clx yorumları alabılırmıyız bılen duyan gören kullanan kankasında eşınde dostunda olan :) hertürlü yorumu beklıyorum .kafaya taktım alıcam ama bol araştırma şart araba nerdeyse bene yaşıt yahu :) :) :)

CasabLanca
29-05-2011, 16:02
diferansiyellerinde felan sıkıntı oluyor mu?

Ufuk
29-05-2011, 16:08
Şu konuya yazması gerektiğini düşündüğüm yegane insanlar;
Sierra rs nickli cenk abi ve Mehmet Can Çimir'dir.İkiside uzunca süre sierra kullandı/kullanıyorlar.Epeyde bilgi sahibiler.

rebel
29-05-2011, 16:08
casabilanca kardesım(isim bılmıyorum k.bakma ) sorun olmadıgını okudugum kadar bılıyorum ama kullananlar ozellıkle burda solerler herhalde .kıtlı dıfransıyel ıngıltereden getrıyolar ama cok para onun ıcın türk işi welded diff yapıp %100 kılitlı olarak oynucaz inş .

rebel
29-05-2011, 16:12
Şu konuya yazması gerektiğini düşündüğüm yegane insanlar;
Sierra rs nickli cenk abi ve Mehmet Can Çimir'dir.İkiside uzunca süre sierra kullandı/kullanıyorlar.Epeyde bilgi sahibiler.

kardeşim saolasın . inş. cenk ve mehmet abilerimiz konuya dahil olurda konuya açığa kavustururlar çok kısa bı sure içinde alıcam cunku

CasabLanca
29-05-2011, 16:21
casabilanca kardesım(isim bılmıyorum k.bakma ) sorun olmadıgını okudugum kadar bılıyorum ama kullananlar ozellıkle burda solerler herhalde .kıtlı dıfransıyel ıngıltereden getrıyolar ama cok para onun ıcın türk işi welded diff yapıp %100 kılitlı olarak oynucaz inş .

ismim eray kardeşim, haftaiçi 91 model 2.0 gls enjeksiyonlu bir sierraya baktım diffde sıkıntı olduğunu uğultu yaptığını 150 liralık cüzzi birşey olduğunu söylemişlerdi.
parça sıkıntısı olmayan bir araç gibi duruyor fakat piyasada tutunabilirliği nasıl işte?

rebel
29-05-2011, 16:32
ismim eray kardeşim, haftaiçi 91 model 2.0 gls enjeksiyonlu bir sierraya baktım diffde sıkıntı olduğunu uğultu yaptığını 150 liralık cüzzi birşey olduğunu söylemişlerdi.
parça sıkıntısı olmayan bir araç gibi duruyor fakat piyasada tutunabilirliği nasıl işte?

benımde ismim devran eray memnun oldum kardesım. senın de alma düşüncen var sanıırm. 150 tl demısler ama bu arkadan ıtıs her aracta olabılır yasınıda hesaba katarsak pek kafaya takmamak lazım o ses rulmanlardan gelıyo olabılır . drifttr ye uyeyım oraya takılıyomusun bılmıyorum ama orda baya bı yakından ılgılenıolar bu aracla fakat pıyasada tamamen hiç fıyatına gıden bı araç . pıyasası hıc onemlı değil satmak ıcın değil zevk-i sefa ıcın alıyorum :) alırken para etmıyokı satarken etsın :icon_tup:

rebel
29-05-2011, 21:38
nerde bu ford üstatları yahu :) hala ıstediğim cevapları alamadım ve ayrıca nettende araştırıyorum ama istediğim ince detayları bulamıyorum. şu kardeşinize bi el uzatın :) ıyı aksamlar herkese

edr55
17-03-2016, 07:01
uzun süredir yokluyorum ama hala cevap yok galiba :) aynısından ben de planlıyorum öğrenci spec sierra ama lpg düşünüyorum param olduğunca binerim. Kilit diyordum ama kilide vereceğim paraya coil bulup diferansiyele kaynak atmak daha mantıklı gibi geldi. ben de daha işin başındayım, abilerimizden cevap bekliyorum :)