Orijinalini görmek için tıklayınız : era vgt turbo büyütme
arkadaşlar herkese merhaba...era crdi nin turbosunu büyütmek istiyoruz...bu araçların turbosu çok küçük olduğu için remapla uzun ömürlü kullanılamadığı söyleniyor.2 haftadır remapla kullanıyorum ıslık sesi başladı=)))) sağlamlık başta olmak üzere ,performans alabileceğimiz hangi turbo ve maliyeti ne olur? aynı yazılımla büyük turbo kullanılabilir mi?büyük turbo yaparsak turbo yağlama hortumları vb. turbonun yağ basıncı falan bunlar değiştirilmeli mi? +ları ve eksileri ne olur ardımlarınızı bekliyorum.SAYGILAR...
ankaradan bi arkadaşımıız yaptı kendisi forumada üye. Dodo_Hamann'la görüşürsen yardımcı olucaktır ;)
teşekkür ederim özelden mesaj atıyorum hemen.
DoDo_hamann
01-06-2011, 20:12
O turbodan artık hayır gelmez kardesim, büyük ihtimalle yakın zamanda palleri kırılacaktır, biz 3 tane orjinal accent turbosu patlattık, dördüncüsünde büyütmeye gittik artık, Ankara'ya yolun düşerse yardımcı oluruz.
tdipower
01-06-2011, 20:15
O turbodan artık hayır gelmez kardesim, büyük ihtimalle yakın zamanda palleri kırılacaktır, biz 3 tane orjinal accent turbosu patlattık, dördüncüsünde büyütmeye gittik artık, Ankara'ya yolun düşerse yardımcı oluruz.
basınç ne basıyordunuz oem turbolarla?
DoDo_hamann
01-06-2011, 20:18
Basınçla alakalı değil enjektörlere yüklenerek yürütmeyede çalıştık aracı o şekilde bir yazılım attık onda bile patladı turbo, 1,5 110hplik kia hyundai grubunun turboları 5 para etmez, turbonun kendiside palleride berbat. Zaten stock araçlar bile kaç kere turbo değiştiriyor, ilk turbomuz garantiden 17 bin km'de iken ve stock iken değişti.
tdipower
01-06-2011, 20:24
anladım diğer konuda arkadaşı uyarmıştım bu hususla ilgili enjeksiyon basıncına çok yükleniliyor genelde sonrasında vgt sıkıştığı gibi ne verdiyse basıyor turbo .. iyi yazılım şart değişken kanat bulunan turbolara
Cok guzel oluyor buyuk turbo uygulamasıyla ;) Dodo_hamann ın bahsettigi aracı yaptım ve forumda videoları da var zaten bi iki tane.. cok ciddi güçlere ulasılıyor uygun yazılımla..
dün dizelci arkadaşlarla konuşurken aynı turboda kanatlarda büyütme işleminden bahsedildi...turbonun içi torna işleminden geçiyomuş falan b u nasıl olur yaptıran var mı mil değişiyomuş galiba???aynı yazılımla devam edebilir miyiz turbo büyütürsek? teşekkürler...
Bence senin turbon zaten bozulmuş.
Ben Kia Rio aldım 2007'de.
10.000 kM'de Remap ile dyno da 142 HP aldık. Süper gidiyordu.
72.000'de sattım en ufak sorun yoktu turboda'da motorda da.
Bence aracı kullanma titizliğiniz önemli bu konularda. Kullandığın yağ, hangi periyodlarda değiştirdiğin, ve aracı kullanım kaliten.
arkadaşlar herkese merhaba...era crdi nin turbosunu büyütmek istiyoruz...bu araçların turbosu çok küçük olduğu için remapla uzun ömürlü kullanılamadığı söyleniyor.2 haftadır remapla kullanıyorum ıslık sesi başladı=)))) sağlamlık başta olmak üzere ,performans alabileceğimiz hangi turbo ve maliyeti ne olur? aynı yazılımla büyük turbo kullanılabilir mi?büyük turbo yaparsak turbo yağlama hortumları vb. turbonun yağ basıncı falan bunlar değiştirilmeli mi? +ları ve eksileri ne olur ardımlarınızı bekliyorum.SAYGILAR...
serviste 15000 kmlik 10-30 yağ koyuyolar ben 7binde değiştiriyorum.hava filtresi sürekli temiz diyebilirm.bastıktan sonra hemen stop etmiyorum.gaz kestirmiyorum.daha nasıl iyi kullanılabilir ki?
ghibli06
02-06-2011, 22:29
şahsi fikrim:
bu araçtan bende de vardı, turboyu biraz büyüttük, zaten gidişi güzeldi daha da iyi oldu...
sonuç:
arabada ne fren var ne de kaporta... yol tutuş sıfır, şirkette 'bu aracı dikkatli kullanın, çok iyi gidiyor ama tehlikeli' dememe rağmen bir elemanımı az daha kaybediyordum, arabamız pert, 3 takla attı Ankara girişinde...
kaportanın konserve kutusundan bile daha ince olduğunu net gözlemledim...
bu tarz bir modifiye yapacaksanız çok dikatli kullanın derim, her şey arabanın hızlı gitmesi değil...
söylediğiniz çok doğru yay-lastik falan değişti viajlarda artık daha iyi gibi fakat frenlere de girmek lazım...kesinlikle çok tehlikeli arabalar.viraj yapılcak, basınca duracak arabalar değil=)))
Valla onu bilmiyorum belki de başka faktörler vardır, kimbilir.
H&R helezonlardan sonra aracın gidişi duruşu yol tutuşu çok çok iyi oluyor %100 değişiyor. Ama gene de frenler yetersiz. Araç duurmuuyoor.. Hele bir de araçta 2-3 kişi daha varsa..
serviste 15000 kmlik 10-30 yağ koyuyolar ben 7binde değiştiriyorum.hava filtresi sürekli temiz diyebilirm.bastıktan sonra hemen stop etmiyorum.gaz kestirmiyorum.daha nasıl iyi kullanılabilir ki?
fsunnetci
03-06-2011, 08:56
Bu Turbo işi biraz sanş işi gibi..Bizim Müdürlükte 5 tane var bu konserve kutusundan ve şu an her biri ortalama 80binde ve hala Turboları değişmedi sadece bir tanesinin motor yandı o da kullanıcı hatası..
Bu Hyundai ile 0-100kmh 6sn olsa ne olurki araba zevk vermedikten sonra:(
tercih meselesi.ben konserve kutusunu tercih ettim=)) 0-100 6 sn olunca zevk verir diye düşünüyorum...arabanın karoser kalitesi değil zaten konu...konu turbo büyütme.teşekkürler.
ben de h&r kullandım iyileşme var baya...
Muharrem C.80
04-06-2011, 10:52
hyundai y.servisinde çalışıyorum okdar imkanım olmasına rağmen acı ama gerçek, hyundai kendime özel araba olarak tercih etmiyorum.
daha bgn 3 getz turbosu getirttim:)
kim işinde iyidir bu konuda ankarada?turbo büyütme hususunda?maliyeti ne oldu?arkadasıma yaptırmayı düşünüyoruz
erh nikli arkadaş yardımcı olabileceğini söylemişti bana.onla görüş istersen?