PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kimlerin Akvaryumu var ?

Sayfa : 1 [2] 3 4 5

onursumer
12-01-2012, 10:35
buraya koyduğun iyi oldu telefonda sıkıntı var resimleri açamıyorum dicektim sana :D

yok bu işi yapmam lazım benim tuzlu su istiyorum kesinlikle :D

M U R A T
12-01-2012, 11:09
Hacı benim kadar akvaryumla ilgilenen deli yoktur herhalde. Mantıken su değişimi ile nitratın azalması lazım, ama yok.

Senin durumda çiğ tavuk etinin akvaryum suyunun içine mıçması lazım, ama şanslı adamsın vesselam.

İlerde bir gün kafam bozulursa arowana salacam akvaryuma zaten...

hocam biyolojik filtrasyonun yetersiz olabilir filtre malzemelerini bir gözden geçir derim ayrıca musluk suyununda nitratını ölç bence çünkü bazı bölgelerde temiz suda bile nitrat sıfır çıkmıyor

Utku
12-01-2012, 13:47
Bende aldım 20LT lik küçük bişey ilk 5 balık vardı içinde isimlerini hiç bilmiyorum valla fotoda 3 cam balığı 2 de o çizgililerden var nemoya benzeyen :) Dünde aldım 5 tane lepistes zebra kıpkırmızı bişey daha rengarenk oldu yeni fotoyuda koyarım çekip :) arkaya 2 tane resim aldım hiç güzel durmadı öyle bırakıcam taşlarıda atıp sarı kum üstüne biraz bordo taş serpiştiricem o kadar yeter şırr ses yapıyo huzurlu iyi böyle :)

http://e1201.hizliresim.com/t/d/1rq8z.jpg

ENGean
12-01-2012, 17:31
arkdslar tuzlu sumu tatlı su akvaryumun bakımı kolay?

yakınlarda; 220x80x70 olculerınde akvaryum yaptırıcam. pek bılgım yok ama göze hos gelen türlerden beslemek ıstıyorum.

daha önceden sadece sarı prenses-yunus-papağan beslemıstım.

öneriniz warmı?

dark
12-01-2012, 21:35
arkdslar tuzlu sumu tatlı su akvaryumun bakımı kolay?

yakınlarda; 220x80x70 olculerınde akvaryum yaptırıcam. pek bılgım yok ama göze hos gelen türlerden beslemek ıstıyorum.

daha önceden sadece sarı prenses-yunus-papağan beslemıstım.

öneriniz warmı?

3 sene önce başlıyıcaktın Engin im bu işe tatlı su kolay tabi o ölçülerdeki akvaryumu yaptırırken alt kısmını alçak yaptırmayı unutma merdivenle tırmanırsın temizlerken :) birde o ölçüyü büyük ihtimalle evde yapıştırman gerekicek :) kapıdan geçmez benim 190 cm lik mm lerle geçti kapıdan :)

zafer_0403
12-01-2012, 22:07
Buyrun buda benim karışık cichlid akvaryumum 120*70*50 onları izlemek okadar keyifliki temizliğini bile yaparken zevk alarak yapıyorum.Birde yavru almaya başladım aldığım hazı anlatamam.

http://e1201.hizliresim.com/t/d/1s3qz.jpg

http://c1201.hizliresim.com/t/d/1s3uv.jpg

http://e1201.hizliresim.com/t/d/1s3vx.jpg

mercan_shark
12-01-2012, 22:17
florya ıstanbul akvaryum dedıgın su bıldıgımız dunyadakı tum balıkların oldugu buyuk gezılen akvaryum sanırım deılmı?

evet dünyanın en büyük tematik akvaryumu

mercan_shark
12-01-2012, 22:19
Bizimde akvaryumumuz var adı rıfkı :D

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/376694_10150416747644583_559089582_8187571_1219027 821_n.jpg

tankı büyütmeyi düşünmüyormusunuz özellikle en olarak?

ENGean
12-01-2012, 22:41
3 sene önce başlıyıcaktın Engin im bu işe tatlı su kolay tabi o ölçülerdeki akvaryumu yaptırırken alt kısmını alçak yaptırmayı unutma merdivenle tırmanırsın temizlerken :) birde o ölçüyü büyük ihtimalle evde yapıştırman gerekicek :) kapıdan geçmez benim 190 cm lik mm lerle geçti kapıdan :)

kanka kırıkkaleden geldıkten sonra kurdum ıste bseyler kafama gore göze hoş gelen :D
1.5 sene flan takıldık beraber.modıfıye ve tesısat parcalaryla takas etmıstım sonra :D:D hahahha.

ozel yapan bı yer war oraya gıttım gorustum dedıgıın gıbı ewde yapılabılcegını soyledıler.
bseyler yapmak ıstıyorum ama bakımı zor olmasın :)

gurcell
12-01-2012, 23:15
hocam biyolojik filtrasyonun yetersiz olabilir filtre malzemelerini bir gözden geçir derim ayrıca musluk suyununda nitratını ölç bence çünkü bazı bölgelerde temiz suda bile nitrat sıfır çıkmıyor

Musluk suyunu test ettim , sifir nitrat cikti. Akvaryumum yaklasik 500 litre, bir tane fluval 404 filtre var 800 lt saat , bir de eheim 2213 vardi 200 litre saat. Bugun kafam bozuldu, eheim'i cikardim, yerine 2200 litre saat , 5 sepetli , kendinden 9 watt uv lambali hopar filtre taktim. Icine de seachem nitrate remover tas , zeolit , nitrat emici sunger, eheim substrat , fluval bioball doldurdum. Sadece filtrenin ic kapasitesi 22 litre..

Yiyorsa bundan sonra nitrat olsun :D

eser
12-01-2012, 23:32
evet dünyanın en büyük tematik akvaryumu

sen dunyanın en buyuk tematık akvaryumunda olan balık ıle bıreysel bırınde olan balıgı aynı kefeyemı koydun :) o akvaryumda o balık olmazsa olmaz zaten de sonucta ordan baska yalnızca bır kısıde var bu balıklar, hatta akvaryumda 2 tane ufak var mustafa abıde buyumuslerı :)

ayrıca akvaryum senınmıydı :)

:) stingray motoro(Potamotrygon motoro) malesef bizdede var "florya istanbul akvaryum"

onursumer
12-01-2012, 23:49
benim akvaryumda şoyle bi sıkıntım var

kullandığım florasan ışıklar gücünü kaybetmişti 1 taneside yanmıyordu bende gittim elektrikçiden normal florasan aldım :D

şimdi ciddi bi yosun problemi yaşıyorum eskiden gram yosun olmazdı akvaryumda şimdi var

ne kullanmalıyım en sağlıklısı nedir ?

B.Koçer
12-01-2012, 23:56
tankı büyütmeyi düşünmüyormusunuz özellikle en olarak?

Vericez sanırım hayvanat bahçesine artık sığmıyor :D

batucan
13-01-2012, 07:09
Vericez sanırım hayvanat bahçesine artık sığmıyor :D

Akvaryumun genisligi kac cm?

RottingChrist
13-01-2012, 07:28
çok güzel gözüküyor fakat o frontozalara yazık bence. sarı prensesler çok rahatsız eder ve huzursuz olur balıklar. sen görmemiş olabilirsin ama sıkıştırıp tartaklıyorlardır mutlaka.

[QUOTE=zafer_0403;2970005]Buyrun buda benim karışık cichlid akvaryumum 120*70*50 onları izlemek okadar keyifliki temizliğini bile yaparken zevk alarak yapıyorum.Birde yavru almaya başladım aldığım hazı anlatamam.

http://e1201.hizliresim.com/t/d/1s3qz.jpg

M U R A T
13-01-2012, 08:41
Musluk suyunu test ettim , sifir nitrat cikti. Akvaryumum yaklasik 500 litre, bir tane fluval 404 filtre var 800 lt saat , bir de eheim 2213 vardi 200 litre saat. Bugun kafam bozuldu, eheim'i cikardim, yerine 2200 litre saat , 5 sepetli , kendinden 9 watt uv lambali hopar filtre taktim. Icine de seachem nitrate remover tas , zeolit , nitrat emici sunger, eheim substrat , fluval bioball doldurdum. Sadece filtrenin ic kapasitesi 22 litre..

Yiyorsa bundan sonra nitrat olsun :D

yine olursa da tavsiyem alabildiğine seachem matrix ve seachem purigen kullanman:D

mercan_shark
13-01-2012, 09:06
sen dunyanın en buyuk tematık akvaryumunda olan balık ıle bıreysel bırınde olan balıgı aynı kefeyemı koydun :) o akvaryumda o balık olmazsa olmaz zaten de sonucta ordan baska yalnızca bır kısıde var bu balıklar, hatta akvaryumda 2 tane ufak var mustafa abıde buyumuslerı :)

ayrıca akvaryum senınmıydı :)

akvaryum benim değil tabikide ben sadece yağmur ormanlarından sorumlu herpetologistim türkiyede sadece bende var demiş arkadaş bende bizdede var dedim bunun biraysellikle alakası yok türkiyede başka varmı var demek yani ayrıca satmadıysa bundan 3 sene önce arkadaşın arowana tankında gene motorolar mevcuttu özel sipariş getirtmişti kendisi şimdi ne oldu bilmiyorum yani tr de olmayan birşey yok bu piyasada malesef

zafer_0403
13-01-2012, 09:11
Evet abicim biliyorum uyumsuz türleri bir arada besliyorum ama karışığı çok sevdiğimden dolayı birde yavruluktan beri bereber büyüdüklerinden nedense görenler çok şaşırıyor bu türler nasıl oluyor birbirleriyle diye

[QUOTE=RottingChrist;2971075]çok güzel gözüküyor fakat o frontozalara yazık bence. sarı prensesler çok rahatsız eder ve huzursuz olur balıklar. sen görmemiş olabilirsin ama sıkıştırıp tartaklıyorlardır mutlaka.

poşetçay
14-01-2012, 12:19
benim akvaryumda şoyle bi sıkıntım var

kullandığım florasan ışıklar gücünü kaybetmişti 1 taneside yanmıyordu bende gittim elektrikçiden normal florasan aldım :D

şimdi ciddi bi yosun problemi yaşıyorum eskiden gram yosun olmazdı akvaryumda şimdi var

ne kullanmalıyım en sağlıklısı nedir ?renkli bi jilatinle florasanı sarın bu yosunlanmayı engellicektir

poşetçay
14-01-2012, 12:21
Hacı benim kadar akvaryumla ilgilenen deli yoktur herhalde. Mantıken su değişimi ile nitratın azalması lazım, ama yok.

Senin durumda çiğ tavuk etinin akvaryum suyunun içine mıçması lazım, ama şanslı adamsın vesselam.

İlerde bir gün kafam bozulursa arowana salacam akvaryuma zaten...nitrat oranı fazlaysa akvaryumun içine mercan koyun bu dengelicektir üretim hanemdeki sumplara koydum hiç bi sorun yok şuan

dark
14-01-2012, 23:30
nitrat oranı fazlaysa akvaryumun içine mercan koyun bu dengelicektir üretim hanemdeki sumplara koydum hiç bi sorun yok şuan

Dıscus la mercan :)

katliyam a davetiye demek :)

gurcell
14-01-2012, 23:51
Mercan koyarsam discuslarin hepsi facali gezerler. Nitrat 100 mg / litre seviyesinden 75 mg civarina dustu. Fluval filtremin 2 sepetinde aktif komur vardi yaklasik 3 aylik, onlari cikardim yerine seachem dinatrate tas ve resun nitrat emici sunger koydum. Yarin da 100 litre su degistirecegim. Dipi bugunden cektim. Bakalim ne olacak.

poşetçay
15-01-2012, 20:01
discus oldugunu bilmiodum çikletlerde kuma sürmeyi weya hızlı yüzemeyi sewdikleri için mercan yaralıyıcı oluo sumplara koyuyorum

onursumer
15-01-2012, 20:15
renkli bi jilatinle florasanı sarın bu yosunlanmayı engellicektir

ne renk mesela

şuan zaten beyaz pembe ve mavi florasanlar var 3 renk yanıyo ama

pembe ağırlıklı sanki hepsini bastırıyor :D

ayrıca

benim akvaryumun kumu komple mercan kırığı deniyor sanırım o şekidle kum bunun suya ne gibi bir etkisi olur

poşetçay
16-01-2012, 16:18
çok fazla ışık balıklar içinde iyi degildir saklanırlar sürekli kaçışırlar akvaryum aşırı büyük degilse tek çalıştırın derim daha az yosunlanma olur mavi florasa mavi tek kat yapıp deneyin kumu görmem lazım

onursumer
16-01-2012, 16:56
çok fazla ışık balıklar içinde iyi degildir saklanırlar sürekli kaçışırlar akvaryum aşırı büyük degilse tek çalıştırın derim daha az yosunlanma olur mavi florasa mavi tek kat yapıp deneyin kumu görmem lazım

140lt

ışıktan kaçmıyorlar çünkü akvaryumla ışık arasında cam var ışığı kırıyor biraz

tek sıkıntı

onceden 2 mavi 2 pembe varken çok güzel beyaz-mavi tonlarında bir renk yanarken

hiç yosun olmuyordu

şimdi aynıların bulamadım idareten 1 beyaz 1 mavi 1 pembe taktım

renk direk pembe turuncu gibi birşey oldu ve deli gibi yosun oluyor :D

sanırım komple duzgun ilk halindeki gibi florosan bulup almam lazım

dark
16-01-2012, 19:50
Bauhause bak Osram ın Flora ları var 36 wattlık model kullanıyorsan 11 12 lira bişeydi gidip akvaryumculara yoktan yere fazla para verme çok memnun kalırsın ;) Zaten akvaryum için bu florasan da;)

poşetçay
16-01-2012, 20:59
degenbao coral blue ve svlvanina white tavsiye ederim

34GUN34
19-01-2012, 00:12
Tebrikler!
Süper iş çıkartmışsınız.
Başarılarınızı devamını, bol bol sağlıklı disc beslemenizi dilerim...

teşekkürler

ben sizin discus ve stingray akvaryumunuzu diğer akvaryum forumundan biliyorum hatta yapılışını ve ilk günlerinizin takibinide yaptım ,bir cesaretimi toplayıp discusa başlayabilirsem sizinde bilgilerinizden faydalanacağım inşallah ( gerçi artık eskisi kadar zor değil üretimi fazlasıyla yapıldığından biraz daha dayanıklı oldular su şartlarımıza )

maşallah akvaryumlarınıza

teşekkür ederim seve seve yardım ederiz tabiki

:) stingray motoro(Potamotrygon motoro) malesef bizdede var "florya istanbul akvaryum"

:) evet kardeşim dikkatini çektiyse pearl stingray den sonra sadece bende yazıyor motorodan sonra değil ayrıca ben 5 senedir besliyorum :) akvaryum 1 sene olmadı daha:) florya akvaryuma teknik destekte verdik bu arada tür seçimi için stingraylerde bizim tavsiyelerimiz sonucu alındı;)

Hayallerimle birliktesiniz şu an çok güzeller wild dıscuslarınızın yavruları varmı acaba :)

teşekkürler . larva gördüm ama biotop akvaryumunda yavruyu yaşatmak çok zor ayrı tanka almak gerekirki amacım odeğil

florya ıstanbul akvaryum dedıgın su bıldıgımız dunyadakı tum balıkların oldugu buyuk gezılen akvaryum sanırım deılmı?

:) evet kardeş oranın sahibi heralde:) bizde var dediğine göre:)

mustafa kanka sen ısın sonu olmussun bu konuda anladıgım :) balıgı burdan alıp almanyaya goturup yarıstırdın bıde kupa aldın anladıgım :D helal vallahı :D:icon_tup:
eyvallah biraz ileri dercede diyebiliriz. bu arada bende k.m.paşalıyım doğma büyüme

G.S.İ_07
19-01-2012, 00:41
Arabalardan sonra en büyük tutkum akvaryum ve balıklardır.6-7 yaşlarında başlayıp 12 yaşımda tatlı suda ürertim yapmıştım discus a kadar birttek discus tecrübem olmadı onuda sevemedim.4 yıldır tuzlu su akvaryumları ve sistemleriyle ilgileniyorum.Salonumzda 270 lt sump lı reef(resif akvaryumum vardır)kızıl deniz pasfik maroon clown ve yellow damsel var şu an balık olarak,mercan olarak soft larım kaldı şu an.

ENGean
19-01-2012, 14:37
arkdslar 200 x 65 x 65 akvaryum ıcın mobılyanın MUTLAKA CELIK PROFILE IHTIYACI VARMIDIR ?

gurcell
19-01-2012, 14:56
Evet vardır.

Yaklaşık 845 litre ediyor.

SHOCKİNG
19-01-2012, 15:07
arkdslar 200 x 65 x 65 akvaryum ıcın mobılyanın MUTLAKA CELIK PROFILE IHTIYACI VARMIDIR ?

Kesinlikle vardır.. 4*4'lük profilden 2mm et kalınlığı olacak şekilde yaptırabilirsiniz. 6 ayaklı olucak şekilde..

dark
19-01-2012, 23:16

Engin o dediğin akvaryumun evin içine inmesi senin için çok kolay geliyor :) Yaşamadığın için, ben 150 lt lik bir tankın yarısının evin içine boşalması şanssızlığını yaşadım. Temizliği eziyet kabaran parkeler cabası. Üstüne birde alt komşunun evini boyattık Allahtan aramız iyiydide göle dönen yataklarının parasını istemediler :) 850 lt lik o akvaryum eve boşalırsa evi değil o mahalleyi terk etmek zorunda kalırsın :D

snan1910
19-01-2012, 23:22
elimde sıfır ayarında 300lük şelale filtre ve 100vatlık ısıtıcı var. 2 hafta kullandım kutularına kadar mevcut isteyen olursa uygun fiyatlı vercem.. İlgilenen olursa pm den ulaşabilir..

ENGean
20-01-2012, 08:32
Engin o dediğin akvaryumun evin içine inmesi senin için çok kolay geliyor :) Yaşamadığın için, ben 150 lt lik bir tankın yarısının evin içine boşalması şanssızlığını yaşadım. Temizliği eziyet kabaran parkeler cabası. Üstüne birde alt komşunun evini boyattık Allahtan aramız iyiydide göle dönen yataklarının parasını istemediler :) 850 lt lik o akvaryum eve boşalırsa evi değil o mahalleyi terk etmek zorunda kalırsın :D

msjıma cevap yazan diger arkdslar ıcın tşkler ılk oncelıkle.

knka ben sımdı bırısıyle gorusuyorum yaptrıcam akvaryumuda,mobılyanın ıcıne 6-8 tane (meşe sanırım) onunla destek yapıo kalın bı sekılde.
yaptıgı 1-2 akvaryumu gordum.ama pekte anlamadıgım ıcın bsey dıyemem sımdı.
2 yıl garantı verıyo. adamın dukkanı flan yok,sadece akvaryum yapıo.
kafam ıyıce karısık ya.

EmrahErdogan
20-01-2012, 08:58
170 lt akvaryum var satılık dıs motorlu ısteyen var mı :)

Mr.K
20-01-2012, 13:11

Mutlaka vardır.

TC_VTEC
21-01-2012, 17:25
Buda benim 1.5 metre Tropheus tankım

http://b1201.hizliresim.com/t/p/1zhxb.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://c1201.hizliresim.com/t/p/1zhyl.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

TC_VTEC
21-01-2012, 17:33
Var, iyi düşünmüşsün fakat tatlı suda sump ın tek avantajı filtrasyon hacmi olur .. bakılacak balıga veya kurulacak biyotop a görede sumpn gerekli veya gereksiz durumu var.. ben bugun bi tatlı su kursam discus + bitki yaparım.. sumpla felan pek uğraşmam.. ama tatlı sumu ?? :D .. reef forever ..

Aynen talı su :) Sump tan vazgeçtim şimdilik ve dış filtre ile devam edicem sump sistemi hazır vaziyette zaten gerekirse çalıştırıcam.

dark
22-01-2012, 22:52
msjıma cevap yazan diger arkdslar ıcın tşkler ılk oncelıkle.

knka ben sımdı bırısıyle gorusuyorum yaptrıcam akvaryumuda,mobılyanın ıcıne 6-8 tane (meşe sanırım) onunla destek yapıo kalın bı sekılde.
yaptıgı 1-2 akvaryumu gordum.ama pekte anlamadıgım ıcın bsey dıyemem sımdı.
2 yıl garantı verıyo. adamın dukkanı flan yok,sadece akvaryum yapıo.
kafam ıyıce karısık ya.

Adam akıllı bi yerlere yaptır sonra pişman olursun İstanbulda dc akvaryum vardı heralde baya meşhur bi araştır.

ENGean
05-02-2012, 15:38
akvaryum işini hallettım, bu hafta mobılya yapılacak.
ama ne beslıycegımı bılmıyorum arkdslar :)

tatlı su'da hangı balıkları önerırsınız arkdslar bakımı kolay boyle renklı canlı bseyler istiyorum :D

musti2jz
05-02-2012, 17:16
bende de vardı bir aralar ciklet besliyorum ama temizlemekten sıkıldığım için arkadaşa verdim. :)).bütçem olsada keşke kendi kendini temizleyebilen filtrelerden alabilsem.temizliği dışında güzel bir hobi...

Burak SARIKAYA
05-02-2012, 19:23
Merhabalar,

Bundan yaklaşık 2 Sene önce Kırmızı Yılanbaş yada yılanbaş ismiyle bilinen balıklarım vardı yaz tatilllerinde uzun süreli evden uzak kaldığım için satmıştım.Şimdi Tekrar kurmak istiyorum fakat bulamıyorum.

Kırmızı Yılanbaş satılan bilen elinde olan satmak isteyen varmıdır ? Eskişehirliyim.Siparişle Singapurdan getiriyordum ama artık akvaryumcular ile eskisi gibi bağım yok bağlantım kesildi getiremeyeceklerini söylediler.

onursumer
11-02-2012, 19:18
arkadaşlar yardıma ihtiyacım var :)

akvaryumumumla ilgili yeni planlar yapmaya başladım fakat akvaryumum çok eski 10 yıldan fazla oldu sanırım

şimdi korkum silikonları

bunları sokup yeniden çekicek birini arıyorum hatta bu akvaryumu sokmuşken

sump olarak toparlayacak avrupa yakasında iyi bir akvaryumcuya ihtiyacım var :)

planım tuzlu suya geçiş yapmak :)

onursumer
13-02-2012, 12:45
arkadaşlar yardıma ihtiyacım var :)

akvaryumumumla ilgili yeni planlar yapmaya başladım fakat akvaryumum çok eski 10 yıldan fazla oldu sanırım

şimdi korkum silikonları

bunları sokup yeniden çekicek birini arıyorum hatta bu akvaryumu sokmuşken

sump olarak toparlayacak avrupa yakasında iyi bir akvaryumcuya ihtiyacım var :)

planım tuzlu suya geçiş yapmak :)

güncel desem varmı eşi dostu tanıdığı olan :D

a.L.i
13-02-2012, 13:18
Var Onur, pm'den atiyorum.

ENGean
13-02-2012, 13:56
güncel desem varmı eşi dostu tanıdığı olan :D

tam olarak nerdesın onur

onursumer
13-02-2012, 14:10
tam olarak nerdesın onur

bakırkoydeyim akvaryum çok büyük değil en fazla 140lt falan sanırım olculerine bakmadım :D

ENGean
13-02-2012, 15:54
bakırkoydeyim akvaryum çok büyük değil en fazla 140lt falan sanırım olculerine bakmadım :D

aksam sana bi cep telf pm atiyim bi ara konus istersen guzel bi akvaryumcu biliyorum.

ins.isini gorur.

onursumer
13-02-2012, 18:43
çok iyi olur en azından fikir edinmiş olurum

freelife
22-02-2012, 21:41
balıklar daha konmadı ama şimdikten sizlerle paylaşmak istedim ,bu konu yüzünden yine geri döndüm hobime ve işyerine tankımı kurdum malavi olacak ve 3-4 koloni düşünüyorum..

http://img1.ressim.net/out.php/i5499394_2012-02-22-11-56-23-jpg (http://www.ressim.net/i/5499394_2012-02-22-11-56-23-jpg.html)
http://img1.ressim.net/out.php/i5499395_2012-02-22-11-56-38-jpg (http://www.ressim.net/i/5499395_2012-02-22-11-56-38-jpg.html)

messi
22-02-2012, 21:51
üsttekinin dekoru göz alıcı maşallah.

freelife
22-02-2012, 22:19
teşekkürler balıklarda gelice bakalım nasıl olacak :)

siR
22-02-2012, 22:41
kayaları biraz eksiltip malawi yerine tanganyika yaparsanız tam biyotop tankı olur.. Hayırlı olsun ..

dark
11-03-2012, 19:37
teşekkürler balıklarda gelice bakalım nasıl olacak :)

O akvaryumda sarı,beyaz prenses ve iceman çok hoş bir görüntü oluşturur Malavi düşünüyorsanız

freelife
11-03-2012, 21:32
O akvaryumda sarı,beyaz prenses ve iceman çok hoş bir görüntü oluşturur Malavi düşünüyorsanız

sarı prenses, albino, mavi prenses ve portakal 4 'er adet kondu ve süper huzurlu bir ortam yaratmış oldum .
resimleri en kısa zamanda paylaşırım..

dark
13-03-2012, 14:25
Beyaz prenses yerine albino daha mantıklı olmuş daha sakin karakterlidir Ama malesef mavi prensesler biraz huzur bozabilir sertlik konusunda keşke iceman den yana tercihinizi kullansaydınız. Birazda aydınlatma konusunda değişikliğe giderseniz daha hoş doğal bi görüntü alabiliriniz. İyi günlerde hastalıksız firesiz besleyin :)

freelife
13-03-2012, 17:44
Beyaz prenses yerine albino daha mantıklı olmuş daha sakin karakterlidir Ama malesef mavi prensesler biraz huzur bozabilir sertlik konusunda keşke iceman den yana tercihinizi kullansaydınız. Birazda aydınlatma konusunda değişikliğe giderseniz daha hoş doğal bi görüntü alabiliriniz. İyi günlerde hastalıksız firesiz besleyin :)

akvaryum büyük olduğundan çok huzurlular hatta bazen ortalıkta balık bile olmuyo :D,hepsi köşelerine çekiliyor ..

aslan
15-03-2012, 10:34
Böyle birşey gördüm belki birilerinin işine yarayabilir diye düşündüm çok hoş gözüküyor

Usb Masaüstü Akvaryum - Kargo Dahil - Sıradışı Ürünler sahibinden.com'da - 76403123 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-diger-her-sey-siradisi-urunler-usb-masaustu-akvaryum-kargo-dahil-76403123/detay/?source=promotion_hpva)

dark
19-03-2012, 16:51
Böyle birşey gördüm belki birilerinin işine yarayabilir diye düşündüm çok hoş gözüküyor

Usb Masaüstü Akvaryum - Kargo Dahil - Sıradışı Ürünler sahibinden.com'da - 76403123 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-diger-her-sey-siradisi-urunler-usb-masaustu-akvaryum-kargo-dahil-76403123/detay/?source=promotion_hpva)

Bunda beta hariç hiçbir balık beslenmez. Sonuçta hobi demek beslediğimiz hayvanlara eziyet etmeden doğal ortamlarına en yakın olarak beslemeye çalışmak bence.

a.L.i
19-03-2012, 17:02
Unuttum ben burayı yaa :s 2 tane bitkili tank hazirladim birisi şirkette biriside arkadaşların eve. Yakın zamanda ekleyim onların fotolarınıda.

freelife
19-03-2012, 18:59
acemice bir kaç balıklı kare :)

http://img2.ressim.net/out.php/i5565058_2012-03-17-15-02-54-jpg (http://www.ressim.net/i/5565058)
http://img2.ressim.net/out.php/i5565059_2012-03-17-15-03-01-jpg (http://www.ressim.net/i/5565059)
http://img2.ressim.net/out.php/i5565060_2012-03-17-15-03-19-jpg (http://www.ressim.net/i/5565060)

http://img2.ressim.net/out.php/i5565061_2012-03-17-15-03-36-jpg (http://www.ressim.net/i/5565061)
http://img2.ressim.net/out.php/i5565062_2012-03-17-15-03-25-jpg (http://www.ressim.net/i/5565062)

freelife
19-03-2012, 21:08
bence birşey almayın daha akvaryumunuz çok küçük çiklet için.

freelife
19-03-2012, 21:12
evet balıklarda rahat eder en azından .

dark
19-03-2012, 22:36
Buda bizim cabbar :) Akvaryum u büyüttüğüm zaman yer değiştirirken çekmiştim :) Yakında devamını eklerim Minik akvaryumumuzun beta erkeği :)

http://e1203.hizliresim.com/v/m/3pb2p.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://e1203.hizliresim.com/v/m/3pb6v.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://e1203.hizliresim.com/v/m/3pb9k.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://e1203.hizliresim.com/v/m/3pbbp.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Bunlarda aşkımızın ilk meyveleri :) Bana geldikten sonra 1 ayda 5 inci parti yavrumuzu aldık :D:D:D

http://e1203.hizliresim.com/v/m/3pbl5.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

golfcu0101
19-03-2012, 22:41
süper ya görüntü maşallah prof bi akvaryumum vardı sırf melek doluydu içi ama tayin sebebi ile satmak zorunda kaldım 4 sene gözüm gibi bakıp şuanki yerimde ise imkanım yok:(

dark
19-03-2012, 22:44
Teşekkür ederim Kendimi bildim bileli bizim evde akvaryum var Alıştık artık vazgeçmek çok zor umarım istediğiniz gibi tekrardan akvaryum sahibi olursunuz.

golfcu0101
19-03-2012, 22:45
inşallah ya balıkla uğraşmak cidden insanı rahatlatıyor heleki sizinki gibi hoş bir akvaryumun karşısına geçip o güzelliği izlemek süper şahsım adına

dark
19-03-2012, 22:53
inşallah ya balıkla uğraşmak cidden insanı rahatlatıyor heleki sizinki gibi hoş bir akvaryumun karşısına geçip o güzelliği izlemek süper şahsım adına

Tekrardan teşekkür ederim bu tank benim hayalimdi şimdi küçük geliyor artık gözüme ama odaya girebilicek max boyut bu yada evde yapışması gerekiyor oda çok zor. Bunun için bile odamdaki dolap komidin gibi şeylerden vazgeçtim Bir tek kıyafet dolabı ve yatağımla idare ediyorum Ama akşam gelip karşısına geçip oturmak herşeye bedel :) Heleki yavrularımız biraz büyüsün dahada güzel olucak :)

golfcu0101
19-03-2012, 22:55
Tekrardan teşekkür ederim bu tank benim hayalimdi şimdi küçük geliyor artık gözüme ama odaya girebilicek max boyut bu yada evde yapışması gerekiyor oda çok zor. Bunun için bile odamdaki dolap komidin gibi şeylerden vazgeçtim Bir tek kıyafet dolabı ve yatağımla idare ediyorum Ama akşam gelip karşısına geçip oturmak herşeye bedel :) Heleki yavrularımız biraz büyüsün dahada güzel olucak :)

inşallah zaten akvaryum olayı böyle yaptıkca doymaz insan daha güzelini ister bi başka zevk balık akvaryum olayı;)

brsmustang
23-03-2012, 23:09
Buda benim 1.5 metre Tropheus tankım

http://b1201.hizliresim.com/t/p/1zhxb.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://c1201.hizliresim.com/t/p/1zhyl.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

maşallah çok güzel bir tankınız ama o iki farklı balığı bence akvaryumdan çıkarmalısınız.türlerini tam anlayamadım ama malavi türü oldukları kesin.tropheus lar otcul o malavi türleri etçildir.birlikte yaşamaları pek uygun değil.söylediklerimi umarım yanlış anlamazsınız.bu hobiyle uğraşanlar çoğu insan bunu söylemeden edemez.

matthardy
23-03-2012, 23:23
bu iş gerçekten hastalık.
babam mali müşavir olmasına rağmen ofiste 12 tane akvaryumumuz varki kış ayında ısıtı parası 600 tl geldi :D

zaten bundan 5 yıl öncesine kadar tr en byük ithalat & petshoplarının müşaviri olduğundan çok egzotik şeyylerde gördüm.

misal şuan 2 tane stingrayı var ortalama 12 cm çapında.

babam bu işin delisidir. isterseniz size malzeme temini ve balıklarla ilgili yardımcı olabilir ;)

snan1910
03-04-2012, 14:21
dün akşam eve geldiğimizde black iceman nin birinin ağzının dolu olduğunu farkettik :) 100lt lik tankımızda 11 tane balığımız var. Şuan anne yi kovalıyorlar biraz.bende bugün 30lt lik bi tank aldım. Yarısını ana tanktan doldurdum.gerisini normal su koydum.akşama kadar beklicem. Yeni tanka yavrular için filtre ve ısıtıcı taktım.sanırım pipo filtre deniyor :) gece karanlıkta anneyi yeni tanka alıcaz inşalah sorun olmaz. Önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum..

a.L.i
03-04-2012, 14:24
bunlarda benim akvaryumlardan karaler.

http://666kb.com/i/c2mptd5seg4ga5b6q.jpg

http://666kb.com/i/c2mptsk4w4ajcldya.jpg

http://666kb.com/i/c2mpubs8n4gxhyqxu.jpg

http://666kb.com/i/c2mpuukz0babcsxr6.jpg

http://666kb.com/i/c2mpv9cc6inuytjhe.jpg

http://666kb.com/i/c2mpvtvq13driy9cy.jpg

K.O.
03-04-2012, 15:17
kombine iyiymis bitkiler çok hoşuma gitti tebrikler

aslan
03-04-2012, 15:22
Ali içindekiler canlı yeşillik diyorlar ondan mı?

dark
03-04-2012, 15:24
Ali içindekiler canlı yeşillik diyorlar ondan mı?

Canlı yeşilllik derken tabiki içindekiler canlı bitki yapay bitkilerle bu görüntüyü alamazsınız :)

aslan
03-04-2012, 15:26
Canlı bitki evet ben yanlış hatırlıyorum o yüzden sormuştum

a.L.i
03-04-2012, 16:55
Evet icindekiler canlı bitki.

http://666kb.com/i/c2mtohxjk7mdvyl0i.jpg

bu da diger ufak akvaryumdan piranalari andiran colombian tetra

ENGean
05-04-2012, 13:39
arkdslar malawi türü cıkletlerde kullanılabılcek bakım urunu olarak ne tavsıye edersınız.
su duzenleyıcı vs vs.. ?

onursumer
05-04-2012, 14:28
ben yunus sarı prenses falan bakarken hiçbir katkı kullanmıyordum

dış filitre temizliği yapıyordum 5-6 ayda 1 ve su değişimi aynı şekilde temiz su :D

kadiR_41
05-04-2012, 14:44
yakın zamanda bende eklicem akvaruyumun fotolarını

ENGean
05-04-2012, 15:17
ben yunus sarı prenses falan bakarken hiçbir katkı kullanmıyordum

dış filitre temizliği yapıyordum 5-6 ayda 1 ve su değişimi aynı şekilde temiz su :D

bnde tetra 2400 fıltre kullanıyorum suyum temızlık bakımdan cok ıyı masallah.
ama yınede hanı hayvanların canı bsey ceker dıye :D bi katkı malzemesı kullansammı dıyorum :)

Onu-R
05-04-2012, 15:30
Ufak bir fanusta 1 adet mavi beta balığı besliyorum
fanusun içi de bomboş
1-2 haftada bir temizliğini kendim yapıyorum
günde bir tane yem veriyorum
sizlerin yanında ben de balık besliyorum demeye çekindim doğrusu :D

a.L.i
13-04-2012, 08:37
aslında o ufak fanus yerine ufak bir akvaryum alıp icine birkac canli bitki ile dekor yapsaniz tadindan yenmez o akvaryum.

imparatoR
13-04-2012, 10:47

ya bu akvaryum adına merak ettiklerim var mesela en basitinden dip çekimini(balıkların pisliklerini)nasıl temizliyorsun ?
temizlerken bitki kökleri açılmıyormu?
dip çekimi yapmıyorsan amonyak tan nasıl kurtuluyorsun??

uzun oldu biraz:)

bendede 150 lt yunus tankı var dipte kum dahi yok mesela...

onursumer
13-04-2012, 11:05
bnde tetra 2400 fıltre kullanıyorum suyum temızlık bakımdan cok ıyı masallah.
ama yınede hanı hayvanların canı bsey ceker dıye :D bi katkı malzemesı kullansammı dıyorum :)

aslında belki ihtiyaçları vardır ben amator olarak ilgilendiğimden çok detaylı bilgiyede sahip değilim :)

sorup araştırmak lazım :)

bu arada akvaryumum 1 ay oldu boş vakit bulup ilgilenemiyorum yeniden kurmak için

amacım tuzlu su :)

ENGean
13-04-2012, 11:36
onur walla bnde 2 ay flan oldu kuralı. bnde tuzlu su ıstıyodum ama amator oldugum ıcın korktum acıkcası. daha fazla ılgı ozen bekliyo tuzlu su. + maddı acıdan da daha masraflı.
ama tadıda baska tabi :)

TC_VTEC
13-04-2012, 11:42
maşallah çok güzel bir tankınız ama o iki farklı balığı bence akvaryumdan çıkarmalısınız.türlerini tam anlayamadım ama malavi türü oldukları kesin.eutrophs lar otcul o malavi türleri etçildir.birlikte yaşamaları pek uygun değil.söylediklerimi umarım yanlış anlamazsınız.bu hobiyle uğraşanlar çoğu insan bunu söylemeden edemez.

İlginiz için tşkler evt biliyorum etçil ve otçul oldugunu sarılar ı işyerime götürdüm 2.3 gün kaldılar tank ta :icon_tup:
Şuanda yalnızca trop var

a.L.i
13-04-2012, 11:52
ya bu akvaryum adına merak ettiklerim var mesela en basitinden dip çekimini(balıkların pisliklerini)nasıl temizliyorsun ?
temizlerken bitki kökleri açılmıyormu?
dip çekimi yapmıyorsan amonyak tan nasıl kurtuluyorsun??

uzun oldu biraz:)

bendede 150 lt yunus tankı var dipte kum dahi yok mesela...

Balık pisliklerini temizlemiyorum dip cekimi yapiyorum ama o kadar itinali bir sekilde degil. Kumu egimli yapmistim pislikler ön tarafta toplaniyor su degisimi yaparken oyle hafif pislikleri kaldiriyorum ve cekiyorum. Filtre akıntıyı güzel sağladıgı icin pislikleri hemen cekiyor. Ayrica fazla yemleme yapmiyorum o yüzden fazla pislenmiyor.

ENGean
13-04-2012, 11:52
bu da benim amatör olarak ilgilendıgım akvaryumum arkadaslar..

http://b1204.hizliresim.com/w/f/4d98b.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://b1204.hizliresim.com/w/f/4d9c4.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://b1204.hizliresim.com/w/f/4d9d3.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://b1204.hizliresim.com/w/f/4d9dh.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://b1204.hizliresim.com/w/f/4d9dy.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://b1204.hizliresim.com/w/f/4d9g0.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

onursumer
13-04-2012, 12:51
maşallah akvaryum çok güzel

olculeri nedir ? aslında bende büyütmek istiyorum tam kafamdaki ebatlar gibi duruyor :)

a.L.i
13-04-2012, 13:09
Sadece gynas kaya yada agac fosili ile dekor saglansa daha güzel olur kanaatindeyim. Ortasi bilerek kesilmis ve tam yuvarlak taslar bana cekici gelmiyor.

Arguslar ne kadarlik? ne kadar süredir o akvaryumda bakiyorsunuz.

ENGean
13-04-2012, 13:30
maşallah akvaryum çok güzel

olculeri nedir ? aslında bende büyütmek istiyorum tam kafamdaki ebatlar gibi duruyor :)

saol tesekkur ederım onur :)

180 x 60 x 60.. normalde ıstedgım olculer 200x 80 x 60 tı ama evin zemınınden dolayı malesef kucultmek durumunda kaldık.

faceden eklemek ıstersen yapım asamasından ıtıbaren resımler war. engin_RF@hotmail.com adresim.(RF den once alt cızgı war)

* A.L.i hocam tam olarak arguslar ne kadarlık bılmıyorum acıkcası ama şöyle söyliyeblırım.akvaryumda en hızlı büyüyen balıklarım suanda arguslar.
1,5 aydır akvaryumdalar.aldıgımda 5-6cm cıvarındaydı sanırsam suanda da 11cm cıvarında wardır tahmınen.boydan ziyade genişlik olarakta acayıp şişıyolar gıbı geldı bana :)
gorsellık oalrak acıkcası kaya vs. anlamında tam olarak oturtamadım daha :)

a.L.i
16-04-2012, 15:02
umarim çok bağlanmazsın arguslarına :( acisu baliklari oldugu yasama süreleri kısıtlı. Tabiki yasatanlar var en uzun 8 ay yasattim bendekiler. Cok nadirde olsa toplandigi yerlerde tatlisuda yasanlarda var insallah sendekiler oyledir.

ENGean
18-04-2012, 20:52
umarim çok bağlanmazsın arguslarına :( acisu baliklari oldugu yasama süreleri kısıtlı. Tabiki yasatanlar var en uzun 8 ay yasattim bendekiler. Cok nadirde olsa toplandigi yerlerde tatlisuda yasanlarda var insallah sendekiler oyledir.

int. arastırmıstım malesef oyleymıs. inş. sıkıntısız buyurler cok sevıyorum cunku argusları :)

bı kac resım daha arkadaslar.yarında kayalarda bıraz daha ekleme yapıcam.

http://c1204.hizliresim.com/w/l/4lz0v.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://c1204.hizliresim.com/w/l/4lz4j.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

dark
04-05-2012, 21:00
Buda bizim cabbar :) Akvaryum u büyüttüğüm zaman yer değiştirirken çekmiştim :) Yakında devamını eklerim Minik akvaryumumuzun beta erkeği :)

http://e1203.hizliresim.com/v/m/3pb2p.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://e1203.hizliresim.com/v/m/3pb6v.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://e1203.hizliresim.com/v/m/3pb9k.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://e1203.hizliresim.com/v/m/3pbbp.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Bunlarda aşkımızın ilk meyveleri :) Bana geldikten sonra 1 ayda 5 inci parti yavrumuzu aldık :D:D:D

http://e1203.hizliresim.com/v/m/3pbl5.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Frontoza yavrularımız hızla çoğalıyor 3 cm e ulaştılar ilk yavrular beslemek isteyen olursa uygun fiyattan veririm :)

GTCihad
04-05-2012, 22:39
Masallah guZel baliklar ... yavrulari kacinci gun kusturdunuz bu sekilde kuluckaya koyuyormusunuz

dark
13-05-2012, 18:58
Masallah guZel baliklar ... yavrulari kacinci gun kusturdunuz bu sekilde kuluckaya koyuyormusunuz

Teşekkür ederim. Balıkların davranışlarına göre kusturuyorum bazen 3.cü gün bazen 30 gün sonra. Balığına göre değişiyor durum Erken alımlarda tabiki egg thumber kullanıyorum.

onursumer
13-05-2012, 19:34
akvaryum aydınlatması konusunda acil yardıma ihtiyacım var

en uygun ışık tonu hangisidir, hangi florasanları kullanmalıyım sizce?

ben birkaç deneme yaptım eğer kırmızıya kaçarsa yosunlanma yapıyor ondan eminim :D

şuan komple akvaryumu revize ettiğim için tavsiyelere ihtiyacım var duzgun birşey olsun istiyorum :)

E_RtugrulJAP10
13-05-2012, 22:01
Şuan evden cıkma durumu var lepisteslerle takılıorum ufak bişeyde İlerki projem Tropik ramirezi vs karma yapıcam 200-300 Lt arası bi litrede o zaman kadar ara veriyorum :)

dark
13-05-2012, 22:09
akvaryum aydınlatması konusunda acil yardıma ihtiyacım var

en uygun ışık tonu hangisidir, hangi florasanları kullanmalıyım sizce?

ben birkaç deneme yaptım eğer kırmızıya kaçarsa yosunlanma yapıyor ondan eminim :D

şuan komple akvaryumu revize ettiğim için tavsiyelere ihtiyacım var duzgun birşey olsun istiyorum :)

Uygun fiyatlı olsun dersen osram flora kullanabilirsin akvaryum için üretilmiş bahause pratiker vs yerlerde bulunabiliyor. Yada bulabilirsen Silviana nın aqua star ve grolux ü de iyidir Karışım yapmak istersen bu yukarıdakilerden birinin yanına beyaz ve mavi florasan ekleyerek (hepsininden 1 er adet olucak toplamda 3 adet ) kafana göre ayrı ayrı bağlayıp yakabilirsin. Ama ben olsam kapak su görmüyorsa led yapardım 2 sıra beyaz 1 sıra mavi 1 sıra kırmızı hepsi beraber yanınca renk gayet hoş oluyor. Elektirik tüketimi yönünden ışık çok yanıyorsa baya faydası olur. Yanlız su ile temas ederse nemden suya dayanıklı olanı bile bozuluyor arasında cam olması lazım kapak ile (Tatlı su akvaryumunuz olduğunu varsayarak yazdım tuzlu su ise işler değişir)

5500
14-05-2012, 00:19
kuzenimin..

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/535753_340092302711252_100001314558096_852446_1955 911988_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/578915_340084676045348_100001314558096_852429_1274 437672_n.jpg

onursumer
14-05-2012, 00:21
Uygun fiyatlı olsun dersen osram flora kullanabilirsin akvaryum için üretilmiş bahause pratiker vs yerlerde bulunabiliyor. Yada bulabilirsen Silviana nın aqua star ve grolux ü de iyidir Karışım yapmak istersen bu yukarıdakilerden birinin yanına beyaz ve mavi florasan ekleyerek (hepsininden 1 er adet olucak toplamda 3 adet ) kafana göre ayrı ayrı bağlayıp yakabilirsin. Ama ben olsam kapak su görmüyorsa led yapardım 2 sıra beyaz 1 sıra mavi 1 sıra kırmızı hepsi beraber yanınca renk gayet hoş oluyor. Elektirik tüketimi yönünden ışık çok yanıyorsa baya faydası olur. Yanlız su ile temas ederse nemden suya dayanıklı olanı bile bozuluyor arasında cam olması lazım kapak ile (Tatlı su akvaryumunuz olduğunu varsayarak yazdım tuzlu su ise işler değişir)

akvaryumum tatlı su kapakla arasındada cam var gerçi terleme oyle veya boyle oluyor ama camdan dolayı tabi az olucaktır bu led olayı kafama yattı gerçekten iyi fikir

tuzlu su niyetindeyim zaten tuzlu suya geçersem bu akvaryumu kullanmayı düşünmüyorum :)

ENGean
14-05-2012, 03:46
akvaryumum tatlı su kapakla arasındada cam var gerçi terleme oyle veya boyle oluyor ama camdan dolayı tabi az olucaktır bu led olayı kafama yattı gerçekten iyi fikir

tuzlu su niyetindeyim zaten tuzlu suya geçersem bu akvaryumu kullanmayı düşünmüyorum :)

onur yukarda akvaryumumun resımlerını paylasmastım, bende led li sistem kullanıyorum, 2 sıra beyaz led war bende de ama bnde 1 sıra daha ekleme yapıcam.
can'ın (dark) dedıgı gıbı 2 sıra beyaz 1 sıra mavı yaparsan(kırmızı sana kalmıs) güzel olur, tavsıye ederım ;)

RottingChrist
14-05-2012, 09:03
dark maşallah frontozaların harika gözüküyor. bende de var yaklaşık 1,5 senedir bakıyorum henüz yavru alamadım. inşallah seneye üremeye başlarlar.

toonch
14-05-2012, 11:40
ozaman benden akvaryumculara bir fıkra gelsin

Temel bir yarışmaya katılır ve kazanır. Kendisine bir kitap hediye edilir. Kitabın adı da 'düz mantık' tır. Temel hediyeyi alırken sorar;
-Bu kitapta ne yazıyor?
-Okuyunca öğrenirsin...
-Ben onunla uğraşamam, anlat bakayım sen bana.
-Ok bak şimdi; senin evinde akvaryum var mı mesela?
-Evet var...
-O zaman içinde su da vardır?
-Evet var...
-İçinde su varsa balık da vardır....
-Evet var...
-Balık varsa hayvanları da seviyorsundur sen?
-Evet....
-Hayvanları seviyorsan insanları da seversin her halde?
-Evet...
-O zaman senin sevgilin de vardır?
-Evet var.
-Yaşlı görünüyorsun o zaman sen evlisindir?
-Evet.
-E karın olduğuna göre de, homoseksüel değilsindir?
-Evet.
-Bak gördün mü?...
Temel çok etkilenir. Kitabı alır koltuğunun altına eve doğru giderken Dursun'u görür.
Dursun sorar;
-Temel o ne?
-Düz mantık kitabı!
-Nasıl bir şey anlat bakiiim.
-Bak şimdi; sizin evde akvaryum var mı?
-Yook!
-O zaman sen ibnesin....

EMRE KAAN
14-05-2012, 12:22
bu konu sürekli güncel olsun ilk sayfadan sonuna kadar okudum inanılmaz zevk aldım bi akvaryum ne zmaan kurarım bilemem ama o kadar heveslendimki anlatamam :D:D:D

onursumer
14-05-2012, 12:56
onur yukarda akvaryumumun resımlerını paylasmastım, bende led li sistem kullanıyorum, 2 sıra beyaz led war bende de ama bnde 1 sıra daha ekleme yapıcam.
can'ın (dark) dedıgı gıbı 2 sıra beyaz 1 sıra mavı yaparsan(kırmızı sana kalmıs) güzel olur, tavsıye ederım ;)

nerden nasıl hangi tur ledleri alıyım ?

direk kendim yapmayı düşünüyorum elektrikçi akvaryumcu falan uğraşmıcam :D

ENGean
14-05-2012, 16:24
nerden nasıl hangi tur ledleri alıyım ?

direk kendim yapmayı düşünüyorum elektrikçi akvaryumcu falan uğraşmıcam :D

#360 :D fıkraya cok iyiymişş :)))

onur, üzeri silikonlu ledlerden alırsan daha iyi.bide ledlerın uzerı acık olan war onlar zamanla buhardan filan oksıtlenme yapabılır 2-3 ay ıcerısınde tkrr degıstrmk durumunda kalırsın.
dedıgım gıbı uzerı silikonlu daha iyi olur :)
senın akvaryum kac cm bılmıyorum ama, mesela benım kı 180cm ıcersınde 2 x 150cm lık şerit led war. 1 sıra daha eklıycem. ona gore bı kıyaslama yapabılırsın.

orkuteren
15-05-2012, 11:49
arkadaşlar merhaba ne zamandır niyet ediyordum en sonunda başlangıç olarak 65x35x40 ölçülerinde hesaplarıma göre de 85-90 litre olması gerekiyor bir akvaryum aldım. İçinde 100 w ısıtıcı, atman filtre , zeminde kum üstüne küçük beyaz çakıl serptim. ışıklandırma olarak su içinde durabilen neon tarzı mor bir ışık koydum. genel oalrak incelediğimde forumlarda tatlı su balığı olarak ciklet grubu ağırlıkta. ne gibi bir kombinasyon yaratabilirm hangi cisnleri beraber yaşatabilirm konusunda kafamda soru işaretleri var. balıkalrın renkleri konusnda düz değilde nasıl diyeyim fosforlu renklerde bir balık kombinasyonu kurmnak istiyorum bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...

a.L.i
15-05-2012, 13:22
arkadaşlar merhaba ne zamandır niyet ediyordum en sonunda başlangıç olarak 65x35x40 ölçülerinde hesaplarıma göre de 85-90 litre olması gerekiyor bir akvaryum aldım. İçinde 100 w ısıtıcı, atman filtre , zeminde kum üstüne küçük beyaz çakıl serptim. ışıklandırma olarak su içinde durabilen neon tarzı mor bir ışık koydum. genel oalrak incelediğimde forumlarda tatlı su balığı olarak ciklet grubu ağırlıkta. ne gibi bir kombinasyon yaratabilirm hangi cisnleri beraber yaşatabilirm konusunda kafamda soru işaretleri var. balıkalrın renkleri konusnda düz değilde nasıl diyeyim fosforlu renklerde bir balık kombinasyonu kurmnak istiyorum bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...

Akvaryuma balık koymadan önce suyunu doldur filtre açık olacak şekilde Azoo Aquaguard su hazirliyicisi al ve yarım kapak içine dök. 1 hafta boyunca bu şekilde içinde balık olmadan çalıştır.

Işık olarak su icinde neon degil akvaryumun üzerine koyabileceğin bir armatürle ışıklandırmayı sağla.

Balık olarak cichlid bakmak istiyosan ilerde büyüdüklerinde sıkıntı yaşarsın 91lt akvaryumda. Yavru olarak alacağın tür ve adet sayısını ilerde azaltman gerekir.

Fosforlu balik olarak sana tavsiye edebilecegim iceman yavruları alabilirsin.
http://www.akvaryum.com/benimsitem/foto/bass/iceman.jpg

orkuteren
15-05-2012, 13:30
bilgiler için tşkler akvaryumum hazır şekilde 4-5 gündür hava motoru ile destekledim ısısıda 25 derecede ayarlı su düzenleyicisi ve dezenfektan işlemlerini uyguladım. Netten biraz inceledim balıkları az çok kafama yatanlar kardinal neon tetra, green neon tetra, colisa liali gromi , aqua neu gromi bunlardan bi kombinasyon yapsam birlikte yaşam ihtimalleri var mı ?

a.L.i
15-05-2012, 13:46
o bahsettigin balıkların cichlidle alakası yok.Bahsettigin guramiler labirentli baliklardir yani oksijensiz suda bile yaşarlar. Tetra türleriylede bakabilirsin.Neonla sorun olmaz. Guramilerden yavru almaya niyetin varsa yumurtladiktan sonra disileri ayirman gerekecek. İlk akvaryum tecruben icin biraz yorabilir seni.O baliklari beslemek istersende ayrica hafif bakimi kolay bitkiler koyman gerekecek.Bitki icin de kumunu degistirmen gerekli.

orkuteren
15-05-2012, 13:59
aslında bi komşumuz yunus yetiştiriyor orj f1 olduğunu söyledi onlardan almaya niyetliydim ama eşimde yunusların şekil şemallerini beğenmedi.balıklardan yavru alma gibi bir niyetim yok aslında sadece dediğim gibi dekor amaçlı kurdum akvaryumu eşim ve benim istediğim biraz farklı balıklar ve dikkat çeken türden bişeyler istiyorum tabi bütçe konusunuda atlamamak lazım ...

ENGean
16-05-2012, 23:34
http://d1205.hizliresim.com/x/j/60k9d.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://d1205.hizliresim.com/x/j/60kbp.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://d1205.hizliresim.com/x/j/60kcy.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://d1205.hizliresim.com/x/j/60kf7.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://d1205.hizliresim.com/x/j/60khv.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://d1205.hizliresim.com/x/j/60kk2.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://d1205.hizliresim.com/x/j/60klx.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://d1205.hizliresim.com/x/j/60kn5.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

aslan
17-05-2012, 10:01
Akvaryum malzelerini ve balıklarını satmak isteyen olursa bu aralar dolduracagım akvaryumuma alacagım malzemeleri va balıkları yabancıya gitmemmesi açısından sitedeki arkadaşlardan alabilirim site üyelerine özel fiyatlarla tabiki

M U R A T
17-05-2012, 10:03
ilangi kolonim var düşünersen satabilirim

aslan
17-05-2012, 10:06
ilk defa duydum nasıl bir balık resmi varmı
Gerçi kusura bakmayın yazmayı unuttum lepistes,kılıç,çöpçü,vatos,o tarz balıklar düşünüyorum
ufak olucak yani balıklar ve çeşit çok olacak

orkuteren
17-05-2012, 10:56
beyaz prenses, sarı prenses, mavi prenses ve engean nickli arkadaşım paylaştığı fotolardaki son fotodaki balıktan çifter tane aldım + olarakta asrtronot türü oluyor sanırım siyah üzerine turuncu benekli birde turuncu tonlarında aynı büyüklükte aldım. İlk gün tecrübem beyaz prensesin bütün balıkaları kovalaması sanırım onu akvaryumdan şutlucam :)

onursumer
17-05-2012, 10:58
bende akvaryumun eksiklerini gidermeye başlıyorumda

bana çok büyümeyecek cins tavsiyesi verebilirmisiniz

en son yunus falan baktım çok aşırı buyuyorlar :D

a.L.i
17-05-2012, 11:27
beyaz prenses, sarı prenses, mavi prenses ve engean nickli arkadaşım paylaştığı fotolardaki son fotodaki balıktan çifter tane aldım + olarakta asrtronot türü oluyor sanırım siyah üzerine turuncu benekli birde turuncu tonlarında aynı büyüklükte aldım. İlk gün tecrübem beyaz prensesin bütün balıkaları kovalaması sanırım onu akvaryumdan şutlucam :)

Beyaz prenses agresif balıktır. Onu verip yerine iceman alın. Astronot o balıklarla bakamazsınız aşırı hızlı büyür astronot.

a.L.i
17-05-2012, 11:28
bende akvaryumun eksiklerini gidermeye başlıyorumda

bana çok büyümeyecek cins tavsiyesi verebilirmisiniz

en son yunus falan baktım çok aşırı buyuyorlar :D

Akvaryumun dekoru şartları uygunsa tetra grubuna gecebilirsin.

onursumer
17-05-2012, 11:44
Akvaryumun dekoru şartları uygunsa tetra grubuna gecebilirsin.

akvaryumda bitki yok akvaryumun dibi mercan kırığı tuzlu su idi yıllar once akvaryumum o şekilde kayalık vs :)

sanırım tetra için kum ve bitkilere ihtiyacım olucak aslında bitkilerde çok güzel goruntuye sahip ama bilemiyorum uğraştırrmı beni daha çok :)

a.L.i
17-05-2012, 11:47
kumu siyah hagen kumla degistir buyuk degilse akvaryumun. Basit bi kac bitki aldiktan sonra ısıklandırman iyiyse bitkiler büyür kendi kendine. Büyüyenleri budar ekersin tekrar.

onursumer
17-05-2012, 11:53
130 lt falan sanırım akvaryum tam hesaplamadım

ışıklandırmamı değiştiriyorum şuan led doşuyorum 2 sıra beyaz 1 mavi 1 kırmızı koyucam sanırım bitkileri herturlu büyütür cinse karar verisem dediğin gibi kumdan başlarım değişkliğe

mücevher balığı hakkında bilgisi olan varmı ? çok büyümeyen bir cinsmiş ?

RottingChrist
17-05-2012, 12:28
aslan, lepisteslerin yanına mutlaka cüce lepistesleden al. benim dişi lepisteslerin alayını döllemiş ve inanılmaz güzel renkte yavrular çıktı ortaya. dişilerin yanından saniye ayrılmıyordu bacaksızlar.

ilk defa duydum nasıl bir balık resmi varmı
Gerçi kusura bakmayın yazmayı unuttum lepistes,kılıç,çöpçü,vatos,o tarz balıklar düşünüyorum
ufak olucak yani balıklar ve çeşit çok olacak

aslan
17-05-2012, 12:43
Timur abi satılıksa yavrular sendende alabilirim yabancıya gitmesin deiğim tarzlarda balık besleyecegim zaten

ENGean
17-05-2012, 12:50
Akvaryum malzelerini ve balıklarını satmak isteyen olursa bu aralar dolduracagım akvaryumuma alacagım malzemeleri va balıkları yabancıya gitmemmesi açısından sitedeki arkadaşlardan alabilirim site üyelerine özel fiyatlarla tabiki

aslan abı benım malawı cıkletlerden yaklasık 10 tane flan akvaryumdan cıkartacagım. ewler yakın sayılır, eger malawi düşünürsen gel akvaryumumu yakından gör, ayarlarız bşeyler. :)

aslan
17-05-2012, 12:57
Engin valla ciklet besledim biliyorum onun yanında ben hiç başka balık besleyemedim hepsini gıdıklıyorlar sabaha nakvt oluyor hepsi varsa vatos çöpçü felan olabilir ama

ENGean
17-05-2012, 13:05

eger o aldıgınız kesın olarak astronotsa sımdı ufakken sorun olmasa bıle ılerleyen zamanlarda sıkıntı olacak.dıger turlerınızle pek uyumlu bı balık degıl. yukarıda sanırım a.l.i nıcklı abıde bahsetmıstı.

130 lt falan sanırım akvaryum tam hesaplamadım

ışıklandırmamı değiştiriyorum şuan led doşuyorum 2 sıra beyaz 1 mavi 1 kırmızı koyucam sanırım bitkileri herturlu büyütür cinse karar verisem dediğin gibi kumdan başlarım değişkliğe

mücevher balığı hakkında bilgisi olan varmı ? çok büyümeyen bir cinsmiş ?

onur balıkların buyume ve gelısme olayları kendı turunden baska akvaryumun buyuklugude baya önemli oluyo, yanı akvarumun ne kadar hacmi buyuk olursa balıgın buyumesıne etken oluyo.
senın akvaryumun 130lt ıse catır catır buyumelerının bekleme zaten,mucevher balıgı görünüş olarak güzeldır ama durumu bıraz agresıf olabılıyo, eger dusunursen 1e 1d al derim, örneğin 3 tane alırsan ve 2 si eş tutarlarsa diğerini hırpalarlar, akvaryumda kendılerıne bölge ayırırlar o bölgeyı korurlar. dıger turlerıde pek yaklastırmazlar. :)
benım akvaryumum cok buyuk olmasına ragmen 4 tane wardı , 4 de cıkarttım.
düşünürsen dedıgım gıbı 1e 1d yapabılırısın.

ENGean
17-05-2012, 13:08
Engin valla ciklet besledim biliyorum onun yanında ben hiç başka balık besleyemedim hepsini gıdıklıyorlar sabaha nakvt oluyor hepsi varsa vatos çöpçü felan olabilir ama

anladım abı vatozla,makrakaranta war copculerden ama onları elımden cıkartmycam :)

aslan
17-05-2012, 13:10
Akvaryumun litresi nasıl hesaplanır arkadaşlar benim akvaryum özel yapım 70*56*70 ölçülerinde kaç litre olmuş oluyor

onursumer
17-05-2012, 13:18
eger o aldıgınız kesın olarak astronotsa sımdı ufakken sorun olmasa bıle ılerleyen zamanlarda sıkıntı olacak.dıger turlerınızle pek uyumlu bı balık degıl. yukarıda sanırım a.l.i nıcklı abıde bahsetmıstı.

onur balıkların buyume ve gelısme olayları kendı turunden baska akvaryumun buyuklugude baya önemli oluyo, yanı akvarumun ne kadar hacmi buyuk olursa balıgın buyumesıne etken oluyo.
senın akvaryumun 130lt ıse catır catır buyumelerının bekleme zaten,mucevher balıgı görünüş olarak güzeldır ama durumu bıraz agresıf olabılıyo, eger dusunursen 1e 1d al derim, örneğin 3 tane alırsan ve 2 si eş tutarlarsa diğerini hırpalarlar, akvaryumda kendılerıne bölge ayırırlar o bölgeyı korurlar. dıger turlerıde pek yaklastırmazlar. :)
benım akvaryumum cok buyuk olmasına ragmen 4 tane wardı , 4 de cıkarttım.
düşünürsen dedıgım gıbı 1e 1d yapabılırısın.

Daha once ciklet besledim ayni akvaryumda baliklar ortalama 15 cm fln oldu ozellukle yunuslar o yuzden gorunusu guzel ufak balik tercih edebilirim veya tekrardan sari prenses fln bakicam

ENGean
17-05-2012, 13:19
Akvaryumun litresi nasıl hesaplanır arkadaşlar benim akvaryum özel yapım 70*56*70 ölçülerinde kaç litre olmuş oluyor

abi senın akvaryum 274 litre.

aslan
17-05-2012, 13:21
abi senın akvaryum 274 litre.

eyvallah Engin Teşekkürler şimdi bu akvaryumu doldurması var birde elinde motor yada süsü olanda varsa talibim bilginiz olsun

orkuteren
17-05-2012, 14:29
astronotları eşim istediği için almak mecburiyetinde kaldım gönlü olsun hesabı petshopçu da söyledi astronotlar çabuk büyür diye ama eşim olsun farketmez bizde büyük akvaryum alırız diyince bu iş ciddi dedim o yüzden şimdilik böyle kalsın ama beyaz prensesi şutlucam iceman olabilir aslında alabilirm ondan yada yunusda alsam nasıl olur

Görkem.Y
17-05-2012, 17:38
Evimde 2metrelik dev bir akvaryumda 17 Amazon Piranha 2 tane otçul pacu cinsi piranha var 1600 lük dolphin dış filtre ile Sağlı sollu 2 ayrı kafa motoru ile sirkülasyonu sağlayarak akvaryumun temiz kalmasını sağlıyorum.

http://img33.imageshack.us/img33/9094/dsc02616im.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/33/dsc02616im.jpg/)

Natt'' piranha ile pek fark varmı aralarında ?
will piranha düşünüyorum bende ama uyum sorun oluyormus sanırm.

a.L.i
18-05-2012, 11:44

en x boy x derinlik / 1000 = litre

Murat
18-05-2012, 20:06
@onur konuyu görmüşken tekrar sağolasın balıklar taş gibi.

Teşekkürler ;)

ENGean
21-05-2012, 00:19
http://f1205.hizliresim.com/x/p/6bluj.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://f1205.hizliresim.com/x/p/6blvu.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://f1205.hizliresim.com/x/p/6blxf.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://f1205.hizliresim.com/x/p/6blyq.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://f1205.hizliresim.com/x/p/6bm02.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

burdada gözükmüyor ama 20 küsür tane yawru var.
bunların dısında da 5 tane daha ayrı balıgımın agzı dolu, bu 5 balıktanda 10 gun ıcerısınde ortalama 125 cıvarı yawru alırım sanırım..

http://f1205.hizliresim.com/x/p/6bm4g.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

onursumer
01-06-2012, 00:11
bugun biraz akvaryumla uğraştım boştu yakında balık koyabilicek hale gelicek inş :D

ust kapağı sokup florasanlarla ilgili ne varsa soktum

http://img191.imageshack.us/img191/8938/31052012532.jpg

silikonlu led almıştım parça parça onları güzelce doşedim

toplamda 5mt 2mt mavi 2mt beyaz 1mt kırmızı kullandım karışık dizdim :)

http://img33.imageshack.us/img33/9916/31052012533.jpg

buda şuan son hali tabi daha akvaryumun içi adam edilicek :)

http://img189.imageshack.us/img189/7986/31052012534.jpg

Caneration
01-06-2012, 00:20
onur çok ışık çok yosun bilgin olsun :) bir akvaryumcu olarak söylüyorum :)
herkes akvaryumlarını falan paylaşmış burda bu kadar akvarist varmıymış şaşırdım.askerlik öncesi 500-600 akvaryumla başa çıkıyordum :S
henüz dinlenmedeyim işe başlayınca burdan yardımcı olabilirim sizlere inşallah.

ENGean
01-06-2012, 00:29
hayırlı olsun onur inş.en guzel sekılde tamamlarsın :)

bnde akvaryumuma kırmıızı kanat argus ekledım arkadslar cok hosuma gıttı resımlerını paylasacagım..

onursumer
01-06-2012, 00:34
onur çok ışık çok yosun bilgin olsun :) bir akvaryumcu olarak söylüyorum :)
herkes akvaryumlarını falan paylaşmış burda bu kadar akvarist varmıymış şaşırdım.askerlik öncesi 500-600 akvaryumla başa çıkıyordum :S
henüz dinlenmedeyim işe başlayınca burdan yardımcı olabilirim sizlere inşallah.

Ledler florasan li eski halinden sonuk oldu

En gucsuz ledleri tercih ettim renk karistirdim canlida cok dah iyi durdu aslinda :)

Balik olarak karar vermedim sadece bir yakinim diskus bak diyor bende kayali kumlu akvaryum seviyorum karar veremedim :)

Caneration
01-06-2012, 00:52
Ledler florasan li eski halinden sonuk oldu

En gucsuz ledleri tercih ettim renk karistirdim canlida cok dah iyi durdu aslinda :)

Balik olarak karar vermedim sadece bir yakinim diskus bak diyor bende kayali kumlu akvaryum seviyorum karar veremedim :)

evet belli zaten sönük,şuan yeni trend discus :) fakat discus zor bir hayvandır tatlı suda son noktadır discus çoğu hobici discustan sonra deniz'e geçer öyle söyliyim.

discus yumuşak su sever kaya pek doğru değil eğer kayalı bir akvaryum istiyorsan çok da büyümesin diyorsan cüce çok büyümeyen türler var hemde değerlidirler onları tercih edebilirsin fikir en azından :)

ENGean
01-06-2012, 00:54
yeni balıgım :)

http://d1206.hizliresim.com/y/1/79g56.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://d1206.hizliresim.com/y/1/79g62.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://d1206.hizliresim.com/y/1/79g6z.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Caneration
01-06-2012, 00:57
acı su balıkları :)

ENGean
01-06-2012, 01:02
ewet, duzenlı olarak tuz eklemesı yapıyorum, 3 ay oldu normal arguslarım daha bı sıkıntı yok, bakalım inş uzun süre yasatabılırım :)

Caneration
01-06-2012, 01:05
ewet, duzenlı olarak tuz eklemesı yapıyorum, 3 ay oldu normal arguslarım daha bı sıkıntı yok, bakalım inş uzun süre yasatabılırım :)

sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum sağlam balıklardır :) yeni balık hayırlı olsun :)

Bülent76
01-06-2012, 08:04
Arkadaşlar İzmir'de nereden akvaryum alabilirim, bu işin toptancısı falan var mıdır?
Evdeki 100'lük akvaryumumu değiştirmeyi düşünüyorum, daha dekoratif ve sağlam bir akvaryum düşünüyorum.

M U R A T
01-06-2012, 08:58
evet belli zaten sönük,şuan yeni trend discus :) fakat discus zor bir hayvandır tatlı suda son noktadır discus çoğu hobici discustan sonra deniz'e geçer öyle söyliyim.

discus yumuşak su sever kaya pek doğru değil eğer kayalı bir akvaryum istiyorsan çok da büyümesin diyorsan cüce çok büyümeyen türler var hemde değerlidirler onları tercih edebilirsin fikir en azından :)

hacı bana da fikir versene ilangileri verip ne alalım:D

orhan_guney
01-06-2012, 09:05
bence yeni trend benim bildiğim Tropheus şu anda pahalı ama beslemesi bir okadar zevkli özelikle çiftleşirken danslarıyla meşhurlar. İzlemesi beslemesi renkleri çok güzel.ve herzaman nakıt paraya cevırebılcegın bir balık.her yerde bulunmuyor özellikle akvaryumcularda.
http://g1206.hizliresim.com/y/1/79lcu.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

emretektas
01-06-2012, 11:01

dostum bitkiler için karbondioksit kit felan kullanıyormusun

snan1910
01-06-2012, 11:12
elimde 40 -50 kadar black iceman yavrusu var.
0-1cm büyüklüğündeler.
ankarada isteyene yardımcı olurum.
ayrıca 4-5 cm lik sarı prenses isteyene de yardımcı olabilirim.
ankarada akvaryum kurmak isteyenlere uygun fiyatlı akvaryum üreticisi var.yönlendirebilirim.

onursumer
01-06-2012, 11:50
@ENGean

yeni balığın güzelmiş ben hala ne tur besliyim karar vermedim :D

aynen abi ben cüce turlerden duşunuyorum ama karar veremedim açıkcası

zaten çok balıkta istemiyorum en fazla 5-6 olur

Caneration
01-06-2012, 14:49
bence yeni trend benim bildiğim Tropheus şu anda pahalı ama beslemesi bir okadar zevkli özelikle çiftleşirken danslarıyla meşhurlar. İzlemesi beslemesi renkleri çok güzel.ve herzaman nakıt paraya cevırebılcegın bir balık.her yerde bulunmuyor özellikle akvaryumcularda.
http://g1206.hizliresim.com/y/1/79lcu.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

ben senin bildiğin akvaryumculardan değilim :D valla tropheusu Çek cum.den Almanyadan 7 yıldır ithalatıyla uğraşıyorum F0 F1 hertürlüsü geçti elimden Tropheus her zaman trend çünkü hobiciler hobicliği bıraktı Tropheus çıktı çıkalı ticarete döktü olayı ben Tropheus besleyip de ticaretini yapmayan ne gördüm ne duydum :)

Ama dediğin gibi beslenebilir bi balık zevklidir ama çok da riskli balıktır dikkat etmek lazım iç paraziti blaut mlaut bıktırır insanı bir tanesi ölmeye başladı mı arkası kesilmez

Caneration
01-06-2012, 14:50
hacı bana da fikir versene ilangileri verip ne alalım:D

hacı kaç cm oldu ilangiler boylansın biraz daha erkek dişi ayıklar ona bakarız

hddsheriff
01-06-2012, 14:52
elimde bol miktarda cüce vatoz var , isteyen verebilirim yavrulardan. İsteyene yetişkinde verebilirim çok ateşli benim vatozlar :D

M U R A T
01-06-2012, 14:54
hacı kaç cm oldu ilangiler boylansın biraz daha erkek dişi ayıklar ona bakarız

hacı 2 yaşındalar yumurta tutup atıyolar erkek çokluğundan muhtemelen daha 1 yavru alabildim ama değiştirsem mi diyorum renkli bişey alsak

Caneration
01-06-2012, 15:38
hacı 2 yaşındalar yumurta tutup atıyolar erkek çokluğundan muhtemelen daha 1 yavru alabildim ama değiştirsem mi diyorum renkli bişey alsak

hacı valla sen bilirsin birşey diyemicem :)

M U R A T
01-06-2012, 16:24
hacı valla sen bilirsin birşey diyemicem :)

en azından fazla erkekleri elesek bigün gelsende:D

Burak Mehmet
02-06-2012, 12:57
konuyu 3günde okuyabildim.Dayanamadım bende kurdum akvaryumları,
Bitanesinde hayatımda ilkkez bitki ve 3-5 tane neon yetiştirmeyi planlıyorum yaklaşık 30 lt lik kendinden motorlu bir akvaryum.

diğeri 100x35x45 18 kg kadar siyah hagen 2kg kadar beyaz hagen ,bu akvaryumdada 1e4d chiclid beslemeyi düşünüyorum

akvaryumları2gün önce kurdum sulaını doldurdum çalıştırdım motorları bugünde sularına aşı yapıcam chiclid leri nezaman atsam? bide akvaryumum için 5 chiclid fazlamı sizce ?

bide son olarak daha ısıtıcı kurmadım ama su şuan 22 derece chiclid için uygunmudur....

onursumer
02-06-2012, 13:50
chiclid kadar dayanıklı balık gormedim ben 3 yıl baktım

bildiğiniz hortumu çeşmeye bağlayıp dolduruyordum balık içindeyken ne su sıcaklığı kontrolu ne ilaç vs

3 yıl dana gibi oldular hiç sorunsuz

ENGean
03-06-2012, 02:07
konuyu 3günde okuyabildim.Dayanamadım bende kurdum akvaryumları,
Bitanesinde hayatımda ilkkez bitki ve 3-5 tane neon yetiştirmeyi planlıyorum yaklaşık 30 lt lik kendinden motorlu bir akvaryum.

diğeri 100x35x45 18 kg kadar siyah hagen 2kg kadar beyaz hagen ,bu akvaryumdada 1e4d chiclid beslemeyi düşünüyorum

akvaryumları2gün önce kurdum sulaını doldurdum çalıştırdım motorları bugünde sularına aşı yapıcam chiclid leri nezaman atsam? bide akvaryumum için 5 chiclid fazlamı sizce ?

bide son olarak daha ısıtıcı kurmadım ama su şuan 22 derece chiclid için uygunmudur....

hocam 26 dereceye ayarlarsan daha iyi olur, suyun bugun akvaryumda 2.3.günü ise eger, bi 3-4 gun daha bekletmene tavsıye ederım.

Burak Mehmet
04-06-2012, 14:53
hocam 26 dereceye ayarlarsan daha iyi olur, suyun bugun akvaryumda 2.3.günü ise eger, bi 3-4 gun daha bekletmene tavsıye ederım.

hafta sonuna kadar koymuyorum balıkları..dediğiniz gibi bir kaç yer daha 26 derece dedi akşam ısıyıda ayarlayım o şekilde...

RottingChrist
04-06-2012, 15:36
bu da benim koca kafalı frontoza :)

http://b1206.hizliresim.com/y/4/7g3n7.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

aslan
04-06-2012, 15:36
Timur abi o nasıl bir balıktır yahu birde akvaryumun içinde masamı var?

despe
04-06-2012, 15:37
oltaya gelir bu :D

RottingChrist
04-06-2012, 15:46
haha. resimi de ters koymuşum :) kelle hariç 20 cm civarında erkek frontoza. masa yok aslan üreme dönemleri geldiği için mermerden yuva yaptım. :) daha yavru almadım ama genelde bu tarz eşleşme bölümleri yapıyor üreticileri. ben mermeri biraz bol bulunca kaçak kat çıktım.

RottingChrist
04-06-2012, 15:53
çok kötü planlarım var :cool:

http://b1206.hizliresim.com/y/4/7g4hw.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

oltaya gelir bu :D

M U R A T
04-06-2012, 20:06
http://b1206.hizliresim.com/y/4/7gk7v.jpg

bu da benim tropheus tankım

specler 130-50-50 biyolojik filtrasyon için modifiye edilmiş dış filtre dalga motoru vs.

onursumer
04-06-2012, 20:11
beyler dış filitre içerisinde ne kullanıyorsunuz ?

birkaç kişiden içerisine elyaf dışında birşey koyma tavsiyesi aldım ?

M U R A T
04-06-2012, 20:13
asıl elyaf koyma koyarsan çok sık değiştir iyi mekanik filtrasyon yapar ama diğer taraftan nitrat deposu haline gelir

onursumer
04-06-2012, 20:19
asıl elyaf koyma koyarsan çok sık değiştir iyi mekanik filtrasyon yapar ama diğer taraftan nitrat deposu haline gelir

discus bakan bir tanıdık yatak süngeri kestir filitrene gore çok güzel kulanırsın dedi

kafam karıştı açıkcası ben normalde

yukardan aşağı doğru

1. goz komple leyaf

2. goz karbon+ elyaf

3. goz ince bir filtire süngeri + bu seramik borular varya makarna gibi ama biraz büyük :D

bu şekilde kullanıyorum

ciklet bakarken açıkcası 6-7 ayda 1 temizliyordum :D

M U R A T
04-06-2012, 20:22
benim tavsiyem en alt göze kaliteli seramik halka yani biyolojik filtrasyon için gözenekli diğer sepetlere de substrat (seachem) en üste karbon kullanıyorsan koyabilirsin debi düştükçede akvaryumdan aldığın suyla filtre temizliği bence yeterli olur

onursumer
04-06-2012, 20:34
benim tavsiyem en alt göze kaliteli seramik halka yani biyolojik filtrasyon için gözenekli diğer sepetlere de substrat (seachem) en üste karbon kullanıyorsan koyabilirsin debi düştükçede akvaryumdan aldığın suyla filtre temizliği bence yeterli olur

http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=4750&CatID=514

bunlardan bahsediyorsun dimi ? daha once hiç kullanmadım :D bunların omru nedir her temizliğe yenim ialınması gerek veya süresimi vardır ?

karbona hiç kulanma diyende oldu açıkcası karbonsuzda denedim gozle gorulur bir fark oldu diyemem sanki suyun daha berrak olmasını sağlıyor tek gozlemlediğim :D

Caneration
04-06-2012, 21:10
http://b1206.hizliresim.com/y/4/7gk7v.jpg

bu da benim tropheus tankım

specler 130-50-50 biyolojik filtrasyon için modifiye edilmiş dış filtre dalga motoru vs.

olm bunlar fena renklenmiş heee :)

M U R A T
05-06-2012, 07:52
http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=4750&CatID=514

bunlardan bahsediyorsun dimi ? daha once hiç kullanmadım :D bunların omru nedir her temizliğe yenim ialınması gerek veya süresimi vardır ?

karbona hiç kulanma diyende oldu açıkcası karbonsuzda denedim gozle gorulur bir fark oldu diyemem sanki suyun daha berrak olmasını sağlıyor tek gozlemlediğim :D
linkteki ürün havuz ve sump kullanımı için sen dış filtre için olanını alırsın ömürde uzun 5-10 yıl gibi karbon ben kullanmıyorum ilk kurulum harici

olm bunlar fena renklenmiş heee :)

hacı onların yediğini ben yemiyorum bırakta renklensin:D ama arayan varsa aklında olsun tür değişikliği yapıcam

onursumer
05-06-2012, 09:54
deniym ozaman bunlardan :)

ayrıca yeni bi hava motoruna ihtiyacım var tavsiye alabilirmiyim ? :D

birde en çok merak ettiğim hava motorunu akvaryumdan yüksekte mi kullanıyorsunuz ?

ben yıllardır herzaman alt dolaba koyarım ama şimdi yeni motor için bakıyorumda hepsinde yukarda tutun yazmışlar :)

a.L.i
05-06-2012, 10:01
dostum bitkiler için karbondioksit kit felan kullanıyormusun

Tablet gübre kullaniyorum sadece.

a.L.i
05-06-2012, 10:03
deniym ozaman bunlardan :)

ayrıca yeni bi hava motoruna ihtiyacım var tavsiye alabilirmiyim ? :D

birde en çok merak ettiğim hava motorunu akvaryumdan yüksekte mi kullanıyorsunuz ?

ben yıllardır herzaman alt dolaba koyarım ama şimdi yeni motor için bakıyorumda hepsinde yukarda tutun yazmışlar :)

Champion iyidir Onur, yuksekte tutmanin anlami olurda elektrik kesintisinde suyu geri basmaması. Ortasına checkvalve koyarsan sıkıntı olmaz aşşağıda da kullanabilirsin.

onursumer
05-06-2012, 10:19
ben onu denedim checkvalve falanda yok su geri gitmiyorki :D

defalarca denedim hemde hattta pompayıda çıkardım hortumdan geri basmıyor o yüzden içim rahat merak ettim sadece

benim akvaryumun litresi çok yüksek değil belkide o yüzden aşağı su basmıyor olabilir

a.L.i
05-06-2012, 15:40
akvaryum isteyen olursa forumdakilere indirim yapilir.

Bitkilerin çoğu satildi.

http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-akvaryum-baliklari-toplu-satis-200-lt-ozel-yapim-mobilyali-akvaryum-canlilar-aksesuarlar-88185884/detay

atituti
13-06-2012, 18:40
arkadaslar kücük bi akvaryum kurdum kendimce , aşırı amatör :) kumu güzelce yıkadım , 1 saat sürmüştür :D kaç kere süzgeçten geçirdim tahmin edemezsiniz :D ama su hala bulanık , 2 gündür bulanık anlamadım neden boyle olur motor calısıyo saglıklı

ENGean
13-06-2012, 22:08
arkadaslar kücük bi akvaryum kurdum kendimce , aşırı amatör :) kumu güzelce yıkadım , 1 saat sürmüştür :D kaç kere süzgeçten geçirdim tahmin edemezsiniz :D ama su hala bulanık , 2 gündür bulanık anlamadım neden boyle olur motor calısıyo saglıklı

su o şekılde balıkları koymadan 1 hafta dursun, motorda çalışşın, 6-7 gun sonra bulanıklık gider + akvaryumunz kac lıtre ? fıltre nedır? ıltre yeterlımı acaba ?

atituti
15-06-2012, 14:16
su düzeldi :D bulanıklık gitti ama simdi daha büyük bi sorun var balıkların 2-3 tanesi balığı sıkıştırıyo kovalıyo sürekli anlamadım napıyolar :D sanki ısırıyo gibiler arkasında dolanıyolar yanlarına geçiyolar anlamadım

ENGean
15-06-2012, 16:09
türlerin nedir ? belkı birbiryle uyumsuz türler vardır ?

atituti
15-06-2012, 16:16
hepsi japon balığı , ilk günler yoktu böle bişi de noldu anlamadım totosundan ayrılmıyolar çiftleşme fln diyolar nette arastırdıgım kadarıylada anlamadım bu durumu

atituti
15-06-2012, 16:27
heyecan yaptım ya ayırsam mı saldırıya ugrayanı acaba

Caneration
15-06-2012, 16:43
heyecan yaptım ya ayırsam mı saldırıya ugrayanı acaba

saldırma mı kur mu yapıolar iyi gözlem yapmalısın eğer saldırıyolarsa pulları falan dökülür ordan anlayabilirsin.

yada dişi vardır iki erkek dişi için birbirleriyle uğraşıyorlardır gözlemlemen gerekir yani

atituti
15-06-2012, 16:44
video çektim yollasam anlayabilirmiyiz ? kur u anlamamda ortada bi grup meselesi var 2-3 tanesi kovalıyo :D

atituti
15-06-2012, 17:01
fanusa aldım balıgı , simdide akvaryuma dogru melül melül bakıyo anlamadım

RottingChrist
15-06-2012, 17:22
japon balıkların üretimi zordur. burdan yola çıkarak çiftleştiklerini düşünmüyorum. japonlar bol bol kuyruk kemirmeyi severler. bence birbirlerine üstünlük kurmaya çalıştıkları için kavga ediyorlar. zayıf, pasif veya hastalığı olanı öldürebiliyorlar.

hepsi japon balığı , ilk günler yoktu böle bişi de noldu anlamadım totosundan ayrılmıyolar çiftleşme fln diyolar nette arastırdıgım kadarıylada anlamadım bu durumu

ENGean
19-06-2012, 00:16
arkadaslar cuce vatoz veya copcu besleyen ureten warmı hıcc ?

orhan_guney
26-06-2012, 14:37
satılık akvaryum hazır.çok uygun vede güzel özelikle yeni başlayanlar için.
http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/125038-hazir-akvaryum-kurulu.html

ENGean
31-07-2012, 16:22
Arkdaslar akvaryumumnda tür degısıklıgı yapıyorum,
dusunen olursa elımde cok guzel argus ve mono lar var.
ayrıca elinde olan varsa ;
jaguar
jack dempsey
EBJD
texas
green terror
redterror
ateş kafa ARIYORUM. bilginize.

cupra64
05-08-2012, 02:05
Arkadaşlar konuyu hortlatıcam. Ciklet türü balık besliyorum. Bu balık türü için kaya, kütük gibi saklanma yerleri şartmı ? Üreme konusunda sıkıntı cekiyorum anladığım kadarıyla sorunum bu. Bilgili yardımcı olabilicek arkadaş varsa sevinirim.

Caneration
05-08-2012, 02:17
Arkadaşlar konuyu hortlatıcam. Ciklet türü balık besliyorum. Bu balık türü için kaya, kütük gibi saklanma yerleri şartmı ? Üreme konusunda sıkıntı cekiyorum anladığım kadarıyla sorunum bu. Bilgili yardımcı olabilicek arkadaş varsa sevinirim.

dişi erkek oranın ne çiklidin hangi türü?

cupra64
05-08-2012, 03:08
1 e 4. İdeal oranda bu sanırım. Ama hic süstur taştır birşey koymadım. 4 ay oldu yaklasık. Ürüyolar yine pek sıkıntım yok ama daha fazla üremelerini sağlayabilirmiyim bu şekilde ? Tür olarak ta hepsi sarı prenses.

ENGean
05-08-2012, 03:20
akvaryumun hacmı ne kadar ? birde taş kaya koyarsan ıyı olur malawı turlerı kayayı sever cunku.

ayku82
05-08-2012, 08:54
Selamlar herkese,

Basligi gorunce benimde eski hobim depresti , eskiden canli doguranlarla cok yakindan ilgilendim ama araya is guc girince birakmak durumunda kaldim. Simdi tekrardan kafamin bir kosesinde yeni akvaryum kurmak canlandi. Bana bu konuda yardimci olup, fikir verirseniz cok memnun olurum.

Altta almak istedigim turleri ve adetleri yaziyorum. Bu baliklari en saglam, hastaliksiz ve hesapli olarak Istanbulda nerden temin ederim soru 1 :)

Soru 2 , akvaryum olarak kaca kaca almali ve nerden almali ?

Soru 3 , akvaryum disinda filtre, kum, yem, ve diger alinmasi gereken alet edevat neler olmali marka ve hesapli alinabilecek yer onerirseniz cok memnun olurum.

Aklimda olan baliklar

2 disi aykilic 1 erkek
3 disi lepistes 1 veya 2 erkek
4 neon
1 disi 1 erkek moli
2 copcu
1 vatoz
2 veya 3 zebra
2 melek

1 metrelik bir akvaryumda daha onceden benzer adette sorunsuz bakmistim. Sizce nasil olur , baska bu baliklarla ne beslenebilir ?

Bu arada akvaryumu gercekten kaliteli bir sekilde dekore etmek istiyorum. Bu konuda nasil bir yardim alabilirim. Dogal bitki akvaryumu , icinde kutuk ve kayalarla disaridan bakilinca 10 numara gozukecek sekilde.

cupra64
05-08-2012, 11:42
Selamlar herkese,

Basligi gorunce benimde eski hobim depresti , eskiden canli doguranlarla cok yakindan ilgilendim ama araya is guc girince birakmak durumunda kaldim. Simdi tekrardan kafamin bir kosesinde yeni akvaryum kurmak canlandi. Bana bu konuda yardimci olup, fikir verirseniz cok memnun olurum.

Altta almak istedigim turleri ve adetleri yaziyorum. Bu baliklari en saglam, hastaliksiz ve hesapli olarak Istanbulda nerden temin ederim soru 1 :)

Soru 2 , akvaryum olarak kaca kaca almali ve nerden almali ?

Soru 3 , akvaryum disinda filtre, kum, yem, ve diger alinmasi gereken alet edevat neler olmali marka ve hesapli alinabilecek yer onerirseniz cok memnun olurum.

Aklimda olan baliklar

2 disi aykilic 1 erkek
3 disi lepistes 1 veya 2 erkek
4 neon
1 disi 1 erkek moli
2 copcu
1 vatoz
2 veya 3 zebra
2 melek

1 metrelik bir akvaryumda daha onceden benzer adette sorunsuz bakmistim. Sizce nasil olur , baska bu baliklarla ne beslenebilir ?

Bu arada akvaryumu gercekten kaliteli bir sekilde dekore etmek istiyorum. Bu konuda nasil bir yardim alabilirim. Dogal bitki akvaryumu , icinde kutuk ve kayalarla disaridan bakilinca 10 numara gozukecek sekilde.
Sen kararını vermişsin aslında ama ben ciklet türünü öneririm. Önceden 40 tane lepistes beslerdim. Görüntü olarak çok hoş olurdu ama ciklette beslemek lazım. Cok cok büyük bir hacme gerek yok sanırsam bu balıklar icin.

cupra64
05-08-2012, 13:31
bendeş şuan 2 tane semender var 4-5 ay oldu sorunsuz büyüyolar 3 güne 1 kella başı solucan veriyorum

burdaki akvaryumcu 40 adet solucan 2,5 tl :)

Hocam fotoğraf varmı. Cok merak ettim :)

gurcell
06-08-2012, 10:20
Arkadaşlar benim akvaryumdaki Vatoz ve SAE'ler biraz fazla büyüdü. Artık Discuslarıma rahat vermez oldular. Bunları Ankara içi hediye etmek istiyorum.

http://f1208.hizliresim.com/10/6/bjrwv.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://f1208.hizliresim.com/10/6/bjrx7.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://a1208.hizliresim.com/10/6/bjs2r.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://a1208.hizliresim.com/10/6/bjs30.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

EMRE KAAN
06-08-2012, 11:07
bizim akvaryuma alabilirim aslında ama onu almak için kova lazım :D

gurcell
06-08-2012, 11:39
kovalık değil ya, poşete koyarız. avuç içi kadar balıklar yahu.

sae ler işaret parmağı boyundalar.

Gel al bunları , ben de ejderha çöpçü koyayım...

EMRE KAAN
06-08-2012, 11:58
akşam alsam sabaha kadar dayanmazlar demi mecbur hemen götürüp koymak lazım onada benim hiç vaktim yok öğlen saatlerinde gelemem iş dolayısıyla napsak

RottingChrist
10-10-2012, 19:08
iki senenin sonunda bu gün frontozalarım ile vedalaştım. artık yeni sahiplerindeler. :(

http://f1210.hizliresim.com/12/b/du8f7.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://f1210.hizliresim.com/12/b/du8hp.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://f1210.hizliresim.com/12/b/du8k2.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://f1210.hizliresim.com/12/b/du8m7.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

RottingChrist
10-10-2012, 19:13
boyutlar için özür diler. :(

ENGean
10-10-2012, 21:26
masallah abı cok guzelmişler, elinde şuanda baska balık warmı ?

onursumer
10-10-2012, 21:29
frontozalar çok güzelmiş ya

bende hala balıksız dolu hazır bir akvaryuma bakıyorum ne baksam bu sefer karar veremedim discus bakmak istiyorum aslında ama ustesinden gelebilirmiyim emin değilim

sadece dış filitre ile belli aralıklarla bakım yapsam sorun yaşarmıyım ?

ENGean
10-10-2012, 21:41

bende hala balıksız dolu hazır bir akvaryuma bakıyorum ne baksam bu sefer karar veremedim discus bakmak istiyorum aslında ama ustesinden gelebilirmiyim emin değilim

hacı sana amerikan veriyim :) dıscus biraz naziktir :)

RottingChrist
10-10-2012, 21:41
arkadaşlar frontozaları ofiste besliyordum ama personel sayımız çoğaldı dolayısıyle yer sıkıntısı yaşadığımız için tankı kaldırmak zorunda kaldım. iki yıldır ben bakıyordum ve şu anda 7 dişi 3 erkek var. şartlar sağlanırsa yavru alınacak boydalar. ben bir tanıdık vasıtası ile pet shop a bıraktım satıldıklarında parasını alacağım. ama isteyen olursa her şekilde yardımcı olmaya çalışırım. balıklar gerçekten çok sağlıklı ve oturmuş bir kolonidir.

RottingChrist
10-10-2012, 21:58
discus çok ilgi ister sürekli araştırmak biraz da deneme yanılma yapmak gerekir. eğer eve tank kurmaya karar verirsem blue zaire veya discus düşünüyorum.

onursumer
10-10-2012, 22:25
hacı sana amerikan veriyim :) dıscus biraz naziktir :)

onlar nası oluyordu ? :D

busefer 6 adetten fazla balık koymayı duşunmuyorum o yüzden güzel bir tur olsun istiyorum :)

orhan_guney
10-10-2012, 22:26
Tropheus Son fiyat Bugun - Türkiye' nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com (http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-akvaryum-baliklari-cichlidler-satilik-set-akvaryum-ve-tropheus-99882424/detay/)

isteyen varsa yardımcı olurum.

clioGT
19-10-2012, 14:57
arkadaşlar selam. ben piranha pacu artık natteri mi hangisi oluyor tam bilmiyorum, nereden nasıl alabilirim nasıl bir akvaryum almalıyım. nasıl yaparım bu işi?

Ramiz
19-10-2012, 15:17
frontosalar iyiymişti moba hastasıyım ama akvaryumum küçük malesef

Agah
19-10-2012, 15:21
125*50*50 tankda 6 tane discusum var :)

Trance-R
19-10-2012, 15:37
bende de 5litrelik bi kare akvaryumda , betta var :)
hava motorsuz :)
kara düzen :D

hava motoru almayı planlıyorum ama , akvaryum çok küçük , pratik ve küçük bişey olmalı , yönlendirmelere açığım :)

ENGean
19-10-2012, 15:53
bende de 5litrelik bi kare akvaryumda , betta var :)
hava motorsuz :)
kara düzen :D

hava motoru almayı planlıyorum ama , akvaryum çok küçük , pratik ve küçük bişey olmalı , yönlendirmelere açığım :)

beta için hava motoru koymanıza gerk yok.

Trance-R
19-10-2012, 15:59
beta için hava motoru koymanıza gerk yok.

3günde 1 , su değiştirmek istemiyorum desem :)

Agah
19-10-2012, 16:03
1 ay öncesine ait bi foto da paylaşim :)

http://b1207.hizliresim.com/z/2/95373.jpg

cookies
19-10-2012, 16:20
Bu adi'lerde bende.. Hiç işim olmazdı balıkla fln.. Sadece yiyiciydim :) Bunları kuzenim bıraktı şehir dışına giderken geçen bayram geri vermedim meğer güzel varlıklarmış.. Çok daha duyarsız sanırdım ben balıkları ben yaklaşınca yüzeye çıkıyorlar :) hopluyolar fln belki bir tane daha alırım cinsleri fln varmı hiç bilmiyorum normal 4 liralık balık :D

http://g1210.hizliresim.com/12/m/f2n8g.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1210.hizliresim.com/12/m/f2n94.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Agah
19-10-2012, 16:24
Bu adi'lerde bende.. Hiç işim olmazdı balıkla fln.. Sadece yiyiciydim :) Bunları kuzenim bıraktı şehir dışına giderken geçen bayram geri vermedim meğer güzel varlıklarmış.. Çok daha duyarsız sanırdım ben balıkları ben yaklaşınca yüzeye çıkıyorlar :) hopluyolar fln belki bir tane daha alırım cinsleri fln varmı hiç bilmiyorum normal 4 liralık balık :D

http://g1210.hizliresim.com/12/m/f2n8g.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1210.hizliresim.com/12/m/f2n94.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

oo japon. bi bakıma JDM :D :D

cookies
19-10-2012, 16:29
oo japon. bi bakıma JDM :D :D
Hımmm tamam yanlış bir seçim olmamış demek ki :) Japon iyidir :heyoo:

Agah
19-10-2012, 16:31
hımmm tamam yanlış bir seçim olmamış demek ki :) japon iyidir :heyoo:

:d:d:d:d:d:d:d

Mr.K
19-10-2012, 19:25
Kaplumbağa akvaryumuyla uğraşan var mı ?

1 veya 2adet yapmak istiyorum(duruma göre sadece dükkana veya ev ve dükkan ) şeklinde..

balıklardan cok farklı bakımları vs lambası zartzurt su derecesi falan..Ilgılenen yardımcı olcak,püf noktalar hakkında ipucu verebilcek olan varsa sevinirim

onursumer
19-10-2012, 19:28
Kaplumbağa akvaryumuyla uğraşan var mı ?

1 veya 2adet yapmak istiyorum(duruma göre sadece dükkana veya ev ve dükkan ) şeklinde..

balıklardan cok farklı bakımları vs lambası zartzurt su derecesi falan..Ilgılenen yardımcı olcak,püf noktalar hakkında ipucu verebilcek olan varsa sevinirim

la olm aynen ya

ben suyun içinde yuzmesini istiyorum şoyle derin bir akvaryum olsa suyun altında falan takılsalar yanına 1-2 de balık koysam egzotik bişe olur :D

yusufbatırel
19-10-2012, 19:29
isteyen varsa cok hesaplı verırım evımde suan bos duruyor 1,5 enınde 1 metre yukseklık 90cm derınlık atman dıs fıltresı mavı ısıkları hava motoru alt demır sehpası 10mm kalınlıgında ozel yaptırmıstım kendıme cok para vermıstım 400 e verırım hepsını naklıyeye karısmam

Mr.K
19-10-2012, 19:35
la olm aynen ya

ben suyun içinde yuzmesini istiyorum şoyle derin bir akvaryum olsa suyun altında falan takılsalar yanına 1-2 de balık koysam egzotik bişe olur :D

aynen öyle yapcam onur :D dukkana mı yoksa sadece evemı yoksa 2sinedemi yaparım bılmıyorum bi baslıyım sonrası corap sokugu gıbı gelır zatende..normal akvaryum olsa eyvallah bilgim var ama kaplumbağa akvaryumuna cok yabancıyım..

orkuteren
03-11-2012, 20:19
120x40x50 ölçülerinde 240 lt bi akvaryum aldım takım olarak ama ısıtıcısı yok elimde 100w bir ısıtıcı var yetmez diye düşünüyorum ama kaç watt lık bir ısıtıcı almam gerekiyor birde 80 lt akvaryumunda suyun kısa sürede sarılaşmaya başlıyordu yeni akvaryumda bu sorunla karşılaşmamak için ne yapmalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum...

birde yeni akvaryumda demasoni, mpenga birde neon spot beslemeyi düşünüyorum ne dersiniz ?

onursumer
03-11-2012, 20:27
akvaryum nasıl bir yerde konumlanıcak ışıkların led değilse ve oda sıcaklığında muhafaza ediyorsan bence o ısıtıcı toparlar akvaryumu

su sararması ben hiç yaşamadım dış filitrede karbon kullanıyorum

K0213
03-11-2012, 20:33
bir ara bende uğraşıyordum :)

1m. lik akvaryumda 4 tane challenger ve 2 papağan besliyordum mükemmel zevkliydi fakat ihmalim yüzünden can verince hayvancıklar bir daha beslememeye kadar verdim :(

aslında daha çoktu balıklarım ama ufak tefekleri challenger lar mideye indiriyordu devamlı :D

orkuteren
04-11-2012, 01:36
akvaryum nasıl bir yerde konumlanıcak ışıkların led değilse ve oda sıcaklığında muhafaza ediyorsan bence o ısıtıcı toparlar akvaryumu

su sararması ben hiç yaşamadım dış filitrede karbon kullanıyorum

akvaryum oturma odasında olucak yani oda sıcaklığı 22 derecelerde kışın en soğuk zamanlarında led ışıklandırması yok iki florasan tertibatı var sadece ...

Agah
04-11-2012, 01:50
300w ısıtıcı yeter. sararmanın sebebi akvaryumdaki dekorlar olsa gerek. herşeyi dezenfekte ettiğinizden emin olun.

onursumer
04-11-2012, 10:32
akvaryum oturma odasında olucak yani oda sıcaklığı 22 derecelerde kışın en soğuk zamanlarında led ışıklandırması yok iki florasan tertibatı var sadece ...

oda çok soğuk olmazsa florosanlardında ısısıyla toparlar istersen akvaryuma balık koymadan once doldurup ısıtıcı ile bir su sıcaklığını kontrol et

yetmezse değiştirisin

HaKo
27-11-2012, 17:42
2 gün önce şu ufacık akvaryumlardan aldım, içinde minicik bir de motoru var, ısıtıcı aldım bir adette beta...

gel gelelim beta mal gibi bir köşeye çekilip hiç hareket etmiyor. Bu hayvanın normal davranışı mı yoksa bi ayağı topraktamı anlayamadım ? Birde yanına bi tanede japon veya ciklet koysam birlikte yaşarlar mı akvaryum ufak gelir mi acaba ??

onursumer
27-11-2012, 17:47
beta benim bildiğim çok fazla hareket etmez oyle takılır durur akvaryumda

birçok balıkla yaşayamaz diye biliyorum kuyruğunu falan yiyordu diğer balıklar yanına alıcağın balığı iyi seçmen gerek ayrıca akvaryum çok kucukse hiç alma tek kalsın

hddsheriff
27-11-2012, 17:50
baba cüce vatoz yavrularını bekliyor

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s480x480/149116_4381593130458_1903490377_n.jpg

HaKo
27-11-2012, 17:52
beta benim bildiğim çok fazla hareket etmez oyle takılır durur akvaryumda

birçok balıkla yaşayamaz diye biliyorum kuyruğunu falan yiyordu diğer balıklar yanına alıcağın balığı iyi seçmen gerek ayrıca akvaryum çok kucukse hiç alma tek kalsın

küçük ama sanki 1 balık için daha yer var gibi, motoruda çalışıyor sürekli nasıl olsa. Hiç olmassa bişey hareket etsin içinde bu i.ne hiç kıpırdamıyor yiğip içip yatıyor :D

esimsir
27-11-2012, 17:56
akvaryumcular burdayken sorayım hava motoru ile iç filitre aynı işi görürmü???? ufak bi akvaryumda japon bakıyom kızım için önce aldığım yer havasız olur dedi ama formlarda okudum hava olması gerekiyormuş

onursumer
27-11-2012, 17:58
küçük ama sanki 1 balık için daha yer var gibi, motoruda çalışıyor sürekli nasıl olsa. Hiç olmassa bişey hareket etsin içinde bu i.ne hiç kıpırdamıyor yiğip içip yatıyor :D

betalar için büyük ve yeşillikli akvaryum oneriyorlar çünkü bir okadar saldırgan olduğunu soyluyor akvaryumcular

yani dişi veya erkek aldığınızda saklanıcak birşey yoksa akvaryum içinde ikisinden biri olucektir büyük ihtimalle :D

mmustu
27-11-2012, 17:59
kaplumbağa besleyen varmı aramızda :D

benim eşşek baya baya büyüdü :D

baymustang
27-11-2012, 18:00
bende ara ara yem vermeyi unuttuğum 2-3 gün evde olmayız diye yemi bastığım vti tarzında japonlarım var yakında conta yakacaklar ama hadi hayırlısı :)

Agah
27-11-2012, 18:23
akvaryumcular burdayken sorayım hava motoru ile iç filitre aynı işi görürmü???? ufak bi akvaryumda japon bakıyom kızım için önce aldığım yer havasız olur dedi ama formlarda okudum hava olması gerekiyormuş

görmez. biri suyu filtre eder ve bakteri barındırır diğeri hava verir. havada şart filtrede :)

onursumer
27-11-2012, 19:00

hava olması lazım yoksa sık sık su değişmek zorunda kalırsınız

hem filitre hem hava şart :)

kaplumbağa besleyen varmı aramızda :D

benim eşşek baya baya büyüdü :D

onur k var :D 2 tane vardı en son tatile gittiğinde bana bırakmıştı bakıym diye :D

Mr.K
27-11-2012, 19:03
hava olması lazım yoksa sık sık su değişmek zorunda kalırsınız

hem filitre hem hava şart :)

onur k var :D 2 tane vardı en son tatile gittiğinde bana bırakmıştı bakıym diye :D

oha nasıl bi hafıza varlan :D huauhahua o kaplumbagalara noldu :D