Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kimlerin Akvaryumu var ?

Sayfa : 1 2 3 4 [5]

Evrenoz
23-03-2016, 22:44
Işığü geceleri bir kaç saat açıyorum. Onun dışında devamlı kapalı
Sıcaklık şuan 27 - 28 oldu. Ne kadar süre böyle kalacak? Ne zaman eski 25.5 haline getireceğimi bilmiyorum ama.
Yemleme için 3 dakikaya göre yapıyordum ama verdiğim miktarı tarif edince çok abarttığımı söyledi balıkları aldığım yer

ACTPK
23-03-2016, 23:20
Işığü geceleri bir kaç saat açıyorum. Onun dışında devamlı kapalı
Sıcaklık şuan 27 - 28 oldu. Ne kadar süre böyle kalacak? Ne zaman eski 25.5 haline getireceğimi bilmiyorum ama.
Yemleme için 3 dakikaya göre yapıyordum ama verdiğim miktarı tarif edince çok abarttığımı söyledi balıkları aldığım yer

Abi ben akvaryumun üstünü örterim ışık almasın diye. Hiç yakmamak en iyisi. Işıkta parazit patlama yapar. Metilen mavisi karanlık yerde dursun bu arada. Beyaz benek görmediğinde suyun büyük kısmı değişecek. Ama önce geçsin. Eklediğin su dinlenmiş ve akvaryum suyuna yakın sıcaklıkta olacak kesinlikle. Tablet olarak satılan kaya tuzları var. 1 tablet 20 litre için olmalıydı yanlış hatırlamıyorsam. Ben bir süredir kaya tuzu hiç kullanmadım bitkili ve tuzlu su yaptığımdan. Akvaryumcu bilgilendirir kullanım konusunda zaten. Tuzda kullanırsan kurtulma şansı artar. Durumu çok kötü balık varsa çıkar direk karantinaya zaten.

ACTPK
23-03-2016, 23:22
Beyaz benek geçince hergün yarım ya da 1 derece sıcaklığı düşürürsün.

Dou
24-03-2016, 00:47
Balıkçıma gittim,

Öncelikli sorunum beyaz benek. Bunun için mavi ilaç verdi ve su sıcaklığımı 27-28 yapmamı istedi.
PH test ekipmanı aldım, ölçtüm. 7,5'muş PH'ım. Kayaları çıkarmadan mango kökü koymak dengeleyecektir diye düşünüyorum
Tetrazonlarım ruh hastası gibi baş aşağı duruyordu, fazla yem vermektenmiş. Suyun üstü örtünecek derecede yem verirdim normalde.. Abartıyormuşum. 4'te 1'e indireceğim.

Bu arada balık popülasyonum

2 melek
3 tane adını bilmediğim ( diğerleri ile uyumlu )
3 tane daha adını bilmediğim ( diğerleri ile uyumlu )
4 penguen
3 tetrazon
1 penguene benzeyen kırmızı başlı sarı çizgili
2 çöpçü
2 dip balığı ( vatos misali )
1 vatos
1 midye

60 litreye biraz fazla bence balik sayisi.

Ben 120 litre akvaryumda 3 japon besliyorum, 2 tane Aqua Clear 50 galonluk filtreyle "anca" yetiyor.

Tabi sizin baliklar japon kadar fazla pisletmez, ama 10+ balik mevcut baktiginizda.

onursumer
24-03-2016, 09:25
abi bencede balık sayısı çok fazla , su çok çabuk etkilenir dengesi bozulur litre az olunca

ben 432 litre akvaryumda 4 adet frontoza 2 adet cüce vatos bakıyorum :D

http://i.hizliresim.com/g86j40.jpg

Agah
03-05-2016, 11:16
Güncel diyelim. kuruluma başladım ufaktan. yunus ve cüce vatoz üreten var mı aramızda :)

IbizaFR150
03-05-2016, 11:36
www.akvaryum.com sitesindeki makale ve forum başlıklarını incelemenizde fayda var.

Genel olarak tavsiyelerim:

Biyolojik döngü,amonyak-nitrit-nitrat nedir öğrenin.

Ph ve sertlik farklı konulardır

Cichlid türleri birbirinden çok farklı davranışlara sahip olabilirler, türler arası uyuma dikkat edin.

Afrika ciclidlerinin en basit türleri bile minimum 250 litre ölçülerinde sağlıklı bakılabilir. Yunus vs gibi büyük türler 400litreden başlar.

Su değişimi ve beslenme konuları çok önemlidir, her hafta %10-15 kadar su değişikliği sağlıklı bir suyun temelidir.

IbizaFR150
03-05-2016, 11:44
Ayrıca, ph yükseltmek için sodium bi carbonat, düşürmek için ise asit kullanılabilir, bunları su hazırladığınız yerde, balıkların olmadığı ortamda yapmak ve dijital ph metre ile takip etmek gerekir (özellikle düşük ph isteyen discus,cüce cichlid vs gibi türler). Kütük ile ph düşürmeye çalıpmak üfleyerek motor soğutmakla eş değerdir diyebilirim.

CenkB
03-05-2016, 12:07
Güncel diyelim. kuruluma başladım ufaktan. yunus ve cüce vatoz üreten var mı aramızda :)

Bilgi almak için ise cüce vatoz zamanında üretimini yapmıştım. Sorabilirsin. :)
Cüce Cikletler dışında ilgi alanım olmadığı için yunus hakkında bilgim yok. :)

Agah
03-05-2016, 12:10
Bilgileriniz için teşekkür ederim. 320 litre tankım var. daha önce melek üretimi yaptım. 25 tane discus besledim. frontoza besledim v.s v.s küçüklüğümden beridir akvaryum eksik olmadı evimizde. daha çok tedarik için sordum :))

XoR
30-06-2016, 08:05
Semender besleyen var mı ?

http://www.gokyuzuhaberci.com/resimler/yolcu-bagajindan-turk-semenderi-cikti-496.jpg

TEQUILA
30-06-2016, 08:42
pH düşürmek için en etkili yöntem kh ın stabil tutulduğu (KH 6 civarı aralığı en ideali, daha yüksek olduğunda pH da yükselecektir) CO2 ile pH'ın düşürülmesidir.
CO2 fermante ve tüplü olarak uygulanabilir. Fermantasyon ile C02 elde etmek ve bunu akvaryuma taşımak evdeki imkanlar ile oldukça basittir. Daha üst seviyedeki ve büyük ölçekteki taanlarda tüplü sistemlede Co2 elde edilebilir. Fakat bu biraz daha maliyetlidir, ama daha az zahmetlidir. CO2 konusunda KH 'a dikkat edilmeli ve CO2 miktarı iyi ayarlanmalıdır.
Yoksa akvaryum suyunu çok asidik bir yapıya sokar ve gazoza çevirebiliriz.
Onun haricinde dış filitre içinde konulacak torfta pH'ın düşürülmesinde etki sağlar.

Düşük pH isteyen türler istendiğinde pH ın yüksek olduğu durumlarda özellikle C02 uygulanacak ise mutlaka bir KH ve pH testi alınarak su değerleri düzenli olarak (min. haftada 2 kere) ölçülmelidir.

pH'ın çok düştüğü durumlarda % 50 su değişimi yapılmalı ve CO2 miktarı azaltılmalıdır. buna rağmen pH halen düşme eğilimde ise akvaryumun ölçüsüne göre sonyum bikarbonat ileve yapılarak KH değeri yükseltilmeli ve buna bağlı olarakta pH seviyesi ideal seviyeye getirilmelidir.

Amazon havzasında yaşayan türlerde akvaryumlarımızdaki ideal pH seviyesi 6,8 - 6.9 civarında olmalıdır.
pH seviyesi düştükçe akvaryumda oksiyen seviyesinede dikkat edilmelidir.

Dışarıdan yapılacak O2 ilavesi ve su yüzeyindeki aşırı akıntı CO2 kaybına neden olur. Bu nedenler benim bu konudaki önerim amozan havzasında belirttiğim ideal pH değerlerinde yaşayan türler seçilmiş ise bol bitkili akvaryumlar dizayn edilerek canlıların O2 ihtiyaçları doğal olarak sağlamak şeklindedir.

Bildiğim kadarıla nacizane deneyimlerimi paylaştım,yanlışım var ise affola.
Umarım birilerinin işine yarar :)

clioGT
30-06-2016, 08:53
Semender besleyen var mı ?

http://www.gokyuzuhaberci.com/resimler/yolcu-bagajindan-turk-semenderi-cikti-496.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-vNKvsHMM5iM/U-C-rLdukwI/AAAAAAAACek/POm9gdQU5dg/s1600/IMG_8284.JPG

Kemaliye'de bol abi:)

XoR
30-06-2016, 09:02
http://3.bp.blogspot.com/-vNKvsHMM5iM/U-C-rLdukwI/AAAAAAAACek/POm9gdQU5dg/s1600/IMG_8284.JPG

Kemaliye'de bol abi:)

Fotoğrafdaki Türk Semenderi bulması cidden zormuş nesli tükenmek üzere olduğu için.

Hatay Amanoslarda özellikle çok varmış :) sabah sabah nereden denk geldim bilmiyorum kanım ısındı hayvana :D

https://www.youtube.com/watch?v=_5DILCH2jDs

https://www.youtube.com/watch?v=_5DILCH2jDs

clioGT
30-06-2016, 09:27
valla bizim memelekkette bahçede orda burda çok geziyolar gittiğimde denk gelirsem deniym bi tane kapmayı:D

bu foruma saksağandan ötürü ödemem gereken borç var:)

XoR
30-06-2016, 09:31
valla bizim memelekkette bahçede orda burda çok geziyolar gittiğimde denk gelirsem deniym bi tane kapmayı:D

bu foruma saksağandan ötürü ödemem gereken borç var:)

Valla yakalarsan çok makbule geçer :D piyasadan temin edilebilen kırmızı karınlı Japon Semenderi ile pompa yaptırıp farklı yeni bir tür üretebilirim :D

http://2.bp.blogspot.com/-C1a5IlDt4lU/T1zl-Y9ej0I/AAAAAAAAAIU/CvfBWUj0-k8/s1600/Fire-belly-new.jpg

Grimlord
09-11-2017, 23:53
Arkadaşlar 10 litrelik akvaryumda bir adet betta besliyorum ancak balık 3 4 gün acaip hareketsiz, sağa sola yatıyor. Yüzmeye mecali yok gibiydi.
Akvaryumda rahat etsin bitki ekmiştim, gayet güzel çıkmıştı ancak 3 4 gün içinde su aşırı sarardı. Hayvan rahat etsin diye toprak bitki herşeyi söktüm, temizledim. Temiz suya koydum. Bugün baktım beyaz benek hastalığına yakalanmış sanırım. Ölmesini hiç istemiyorum, metilen mavisi ve tuz ile tedaviden başka yapabilecek birşey var mıdır? Acil cevaplarınızı bekliyorum

onursumer
10-11-2017, 00:08
Arkadaşlar 10 litrelik akvaryumda bir adet betta besliyorum ancak balık 3 4 gün acaip hareketsiz, sağa sola yatıyor. Yüzmeye mecali yok gibiydi.
Akvaryumda rahat etsin bitki ekmiştim, gayet güzel çıkmıştı ancak 3 4 gün içinde su aşırı sarardı. Hayvan rahat etsin diye toprak bitki herşeyi söktüm, temizledim. Temiz suya koydum. Bugün baktım beyaz benek hastalığına yakalanmış sanırım. Ölmesini hiç istemiyorum, metilen mavisi ve tuz ile tedaviden başka yapabilecek birşey var mıdır? Acil cevaplarınızı bekliyorum

çok fazla seçeneğin yok , günlük düzenli su değişimi , balığın kaldırabiliceği kadar abartmadan tuz takviyesi ile devam etmelisin , ben ilaçlı su yapıp arada çıkarıp içinde bekletip sonra temiz akvaryuma geri alıyordum

bu arada bu hastalığa yakalanma sebebide suyun bitkiden dolayı kirlenmesidir , 10lt çok kuçuk , küçük akvaryumda balık bakmak en zorudur dengesi hemen bozulur

devamlı balık bakmayı düşünüyorsan ortalama 100lt + dış filitreli bi sistem kur az balık çok litre yap çok rahat edersin

Grimlord
10-11-2017, 00:14
çok fazla seçeneğin yok , günlük düzenli su değişimi , balığın kaldırabiliceği kadar abartmadan tuz takviyesi ile devam etmelisin , ben ilaçlı su yapıp arada çıkarıp içinde bekletip sonra temiz akvaryuma geri alıyordum

bu arada bu hastalığa yakalanma sebebide suyun bitkiden dolayı kirlenmesidir , 10lt çok kuçuk , küçük akvaryumda balık bakmak en zorudur dengesi hemen bozulur

devamlı balık bakmayı düşünüyorsan ortalama 100lt + dış filitreli bi sistem kur az balık çok litre yap çok rahat edersin

Valla bu balığı ben fanustan kurtardım, şelale filtreli akvaryum almıştım. Isıtıcı falan da var ama balık çok çabuk hasta oldu.
İnşallah düzelir abi, dediğin gibi yapayım.

onursumer
10-11-2017, 00:24
Valla bu balığı ben fanustan kurtardım, şelale filtreli akvaryum almıştım. Isıtıcı falan da var ama balık çok çabuk hasta oldu.
İnşallah düzelir abi, dediğin gibi yapayım.

normalde fanusa gore tabi 10lt beta için yeterli fakat su litresi az olduğundan ufacık gozden kaçan bi detay hemen bazı olumsuzluklara sebep oluyor litreni biraz daha arttırsan boyle sorunları daha zor yaşarsın

yıllardır frontoza bakıyorum bende sanırım sanırım 8 yılı geçtiler :D

CenkB
10-11-2017, 08:32

Metilen mavisini üzerinde yazılan kurallara göre uygulayın. Isıyı 1-2 derece arttırıp ışığı açmayın hatta akvaryumu gazete ile kapatın dışarıdan da ışık gelmesin. Filtre çalışmasın sadece oksijen verin akvaryuma.
Metilenin kutusunda su değişimi hakkında falan da bilgiler var. 3. günün sonunda dip çekimi yapıp ısıyı normale düşürün.
Bu şekilde 200 litre akvaryumumda birçok balığımı kurtarmıştım. Umarım işe yarar.

Eray
10-11-2017, 09:44
2 yıl önce 2 metrelik akvaryum kurmuştum yavrudan aldım bütün balıkları beraber büyüdüler videosunu da ekliyorum :)

https://www.youtube.com/watch?v=FhnDDkfnNBw&t=19s

Sonra boyutuna bakmadan brichardi'ler sıkıntı çıkarmaya diğer balıkları rahatsız etmeye başlayınca 1 metre 200 litreli eski akvaryumu kurup Brichardi'leri oraya aldım

https://www.youtube.com/watch?v=ECbHnrl03Hg

Bugraaa
10-11-2017, 09:44
1,5 mt akvaryum var led yapsam da nemden kötü oldu dayanıklı aydınlatma önerileriniz varmı ?

Eray
10-11-2017, 09:55
1,5 mt akvaryum var led yapsam da nemden kötü oldu dayanıklı aydınlatma önerileriniz varmı ?

Hocam bende senin gibi ledlerden çok çektim yandı patladı bi türlü verim alamadım 4-5 defa denedim. Şu anda silikon kaplı su geçirmez RGB led kullanıyorum tavsiye ederim ben bir sıkıntı yaşamadım

Grimlord
10-11-2017, 12:25
Metilen mavisini üzerinde yazılan kurallara göre uygulayın. Isıyı 1-2 derece arttırıp ışığı açmayın hatta akvaryumu gazete ile kapatın dışarıdan da ışık gelmesin. Filtre çalışmasın sadece oksijen verin akvaryuma.
Metilenin kutusunda su değişimi hakkında falan da bilgiler var. 3. günün sonunda dip çekimi yapıp ısıyı normale düşürün.
Bu şekilde 200 litre akvaryumumda birçok balığımı kurtarmıştım. Umarım işe yarar.

Aynen dediğin gibi yaptım usta, metilen mavisiyle ufak miktar kaya tuzu attım içeriye. Isıyı 28 yaptım, neredeyse bir günde farketti.
Balık yavaştan kendine geliyor inşallah :)

semsialtunbas
10-11-2017, 12:56
Oscar astronot ve challenger 2şer adet 20-25er cm isteyen var mıdır? ikola koyacağım boşaltıyorum akvaryumu da

onursumer
10-11-2017, 14:41
bende kısmetse tuzlu suya geçicem frontozalarıma iyi bakıcak sahip aramaya başlıcam :)

raptor
10-11-2017, 15:19
150 litrelik bütün aparatlarıyla çalışır vaziyette , içinde 1 tane balığım olan akvaryumumu ilgilenemediğimden dolayı satmayı düşünüyorum ilgilenenler mesaj atabilir

Bugraaa
11-11-2017, 10:26
Hocam bende senin gibi ledlerden çok çektim yandı patladı bi türlü verim alamadım 4-5 defa denedim. Şu anda silikon kaplı su geçirmez RGB led kullanıyorum tavsiye ederim ben bir sıkıntı yaşamadım

silikonlu da kullandım o da fayda etmedi boş floresan bulup içine led koyup denicem nemden kurtuluş belki böyle olur :)

Grimlord
19-11-2017, 23:26
Betta balığımı maalesef bu akşam kaybettim. Gerçekten aşırı üzüldüm. Özellikle de ölüşüne şahit olmak içimi acıttı..

https://s18.postimg.org/qb0vk70p5/IMG_20171007_010817.jpg

2jz
19-11-2017, 23:34
Grimlord Başın sağolsun.

Grimlord
19-11-2017, 23:37
Grimlord Başın sağolsun.

Teşekkür ederim. Sanırım akvaryum çok küçük olduğu için su kalitesini sağlayamadım..

hondaa
19-11-2017, 23:47
karides besleyen varmı acaba

CenkB
20-11-2017, 08:52
karides besleyen varmı acaba

Daha önce beslemiştim. Yardım edebileceğim konu varsa sorabilirsiniz.

weST.27
17-01-2020, 10:53
Bitki akvaryumu ile uğraşan var mıdır

Tunacan
17-01-2020, 13:20
Bitki akvaryumu ile uğraşan var mıdır

Eski bir yarım tonluk bitkili akvaryum sahibiydim.
Soruları alayım :)

weST.27
17-01-2020, 13:46
Eski bir yarım tonluk bitkili akvaryum sahibiydim.
Soruları alayım :)

Abi selamlar, 35-40 cm boyutunda 2-3 kaya ve montecarlo bitkisi ile bir sistem kurmak istiyorum fakat ekipmanlarım neler olacak ?

Akvaryum 40 cm x 20 cm x 30 cm camdan cama olacak

6000K lik aydınlatma

Filtre

Isıtıcı (şart mı)

CO2 (en büyük problem şuan için bu, inşallah şart değildir... Fiyatları oldukça pahalı ve sarf bir ürün sürekli güncellemek gerek... İnşallah monte carlo co2 ihtiyacı olmuyordur, fakat bir kaç videoda montecarlo yetiştirenlerin hepsi co2 kullanıyor...)

Pompa (çok fazla çeşit var, 35-40 cm uzunluğunda bir akvaryum için fiyat performans hangi ürün almak gerekir.)

Ek olarak başka zorunlu ekipmanlar nelerdir ?

Balık olarak 2-3 karides ve 2 neon tetra düşünüyorum

Şuan için sorular bunlar :) Teşekkürler şimdiden

Tunacan
17-01-2020, 20:56
Abi selamlar, 35-40 cm boyutunda 2-3 kaya ve montecarlo bitkisi ile bir sistem kurmak istiyorum fakat ekipmanlarım neler olacak ?

Akvaryum 40 cm x 20 cm x 30 cm camdan cama olacak

6000K lik aydınlatma

Filtre

Isıtıcı (şart mı)

CO2 (en büyük problem şuan için bu, inşallah şart değildir... Fiyatları oldukça pahalı ve sarf bir ürün sürekli güncellemek gerek... İnşallah monte carlo co2 ihtiyacı olmuyordur, fakat bir kaç videoda montecarlo yetiştirenlerin hepsi co2 kullanıyor...)

Pompa (çok fazla çeşit var, 35-40 cm uzunluğunda bir akvaryum için fiyat performans hangi ürün almak gerekir.)

Ek olarak başka zorunlu ekipmanlar nelerdir ?

Balık olarak 2-3 karides ve 2 neon tetra düşünüyorum

Şuan için sorular bunlar :) Teşekkürler şimdiden

Co2 siz bitki tankı zordur.
Bitkili tankta karides ızdıraptır.
Montecarlo zemin bitkisi iyi ışık ister.
Evin sıcaklığına bağlı ısıtıcı olmalı. Yakmasan da içinde ayarlı dursun.
Benim zamanımda fluval eheim gibi markalar iyidi. Ama çinliler de güzel ürün yapıyor artık.
Sump lı sistem avantajlıdır bir araştır.

Acele karar verip pişmanlık yaşamamak için forumları çok kurcala.
Kullanıcılara mesaj atmaktan çekinme sor mutlaka.

weST.27
17-01-2020, 21:20
Co2 siz bitki tankı zordur.
Bitkili tankta karides ızdıraptır.
Montecarlo zemin bitkisi iyi ışık ister.
Evin sıcaklığına bağlı ısıtıcı olmalı. Yakmasan da içinde ayarlı dursun.
Benim zamanımda fluval eheim gibi markalar iyidi. Ama çinliler de güzel ürün yapıyor artık.
Sump lı sistem avantajlıdır bir araştır.

Acele karar verip pişmanlık yaşamamak için forumları çok kurcala.
Kullanıcılara mesaj atmaktan çekinme sor mutlaka.

Abi araştırıyorum bu aralar, ankarada bitkilerden tohuma satan cama cam akvaryum satan uygun fiyatlı akvaryumcu var mı bildiğin, entel dantel olmayan fazla sevmeyecek dükkanlar :) toptancılar varmış heralde ama nerede bilmiyorum aştinin oralarda dediler

2jz
17-01-2020, 21:34
Abi araştırıyorum bu aralar, ankarada bitkilerden tohuma satan cama cam akvaryum satan uygun fiyatlı akvaryumcu var mı bildiğin, entel dantel olmayan fazla sevmeyecek dükkanlar :) toptancılar varmış heralde ama nerede bilmiyorum aştinin oralarda dediler

Balgatta nezih nargilenin karşı çaprazında petshop var. Sahibi değişmediyse elinde olanlarda fiyatta üzmez elinde yoksa nereden uyguna alacağını söyler. Zayıf kısa boylu gözlüklü oradaysa uzak dur, sahibi varken al, adını hatırlamadım iyi insandır.

weST.27
18-01-2020, 22:44
Nudo akvaryum konsepte gittim, 35x25x30 ölçülerinde cama cam akvaryuma 1450 tl para dediler, dalga geçtiler sanırım... Sektöre bak, kendim camdan yapacağım istediğim ölçülerde kestirip

Tunacan
18-01-2020, 22:57
Nudo akvaryum konsepte gittim, 35x25x30 ölçülerinde cama cam akvaryuma 1450 tl para dediler, dalga geçtiler sanırım... Sektöre bak, kendim camdan yapacağım istediğim ölçülerde kestirip
Akvaryum.com da 2.el satanlara bakabilirsin..

ruudvan
19-01-2020, 01:33
350x250 sanmıs olmasınlar.
herhangi bir camcıda yapar o akvaryumu.

Skyblade
19-01-2020, 13:35

Selanik caddesindeki Juen(Juer de olabilir) Pet Market'te akvaryum fiyatları daha uygun. Kendiniz yaptırmadan önce oraya da sormanızı tavsiye ederim. Geçen yıl 100x40x50h buhar camlı akvaryumu 300 liraya almıştım. Sizin dediğiniz ölçülerde de 120-150 TL arasına bulunabilir.

ontheair
19-01-2020, 13:48
Let go'ya bakmanı tavsiye ederim. Kasım ayı başında 50x50x50 alttan sump'lı akvaryumu, sehpası ve yaklaşık 20 kilo hagen kum ile birlikte 200 liraya aldım.

Bilenlere de ben bir soru sorayım. Bu akvaryumda Java fern, tilki kuyruğu, elodea ve adını hatırlayamadığım iki tür daha bitki var.
Kullandığım aydınlatmanın özellikleriyse 6500K, 4320 Lümen, Metrede 23w, SMD LED teknolojisi. Bu aydınlatma yeterli mi? Bana biraz zayıf geliyor. Öneriniz var mı?
Bir de yavruları boylandırmak için nasıl bir akvaryum kurmalı?

Skyblade
19-01-2020, 14:09
Let go'ya bakmanı tavsiye ederim. Kasım ayı başında 50x50x50 alttan sump'lı akvaryumu, sehpası ve yaklaşık 20 kilo hagen kum ile birlikte 200 liraya aldım.

Bilenlere de ben bir soru sorayım. Bu akvaryumda Java fern, tilki kuyruğu, elodea ve adını hatırlayamadığım iki tür daha bitki var.
Kullandığım aydınlatmanın özellikleriyse 6500K, 4320 Lümen, Metrede 23w, SMD LED teknolojisi. Bu aydınlatma yeterli mi? Bana biraz zayıf geliyor. Öneriniz var mı?
Bir de yavruları boylandırmak için nasıl bir akvaryum kurmalı?

Bettalar için aşamalı üretim kapları yaptım, 3-5 litrede yumurta alıp 1 ay burda tutup sonra, 60 cmlik akvaryuma, sonra 1 metrelikte tam boylandırma şeklinde kullandım. Akvaryumların hepsi cama cam üretim filtreli idi. Filtre ne kadar büyük olursa o kadar iyi oluyor. Ayrıca ne kadar sık su değişimi yaparsanız o kadar hızlı boylanıyorlar. Düzenli dip çekimi de önemli. 200 balığı tek akvaryumda tutmak yerine 30-40-50 adet olacak şekilde bölmek daha hızlı boylandırma sağlıyor. Aynı şekilde irileşen balıkları da küçük balıklardan ayırmak küçük kalanların daha hızlı boylanmasını sağlıyor.

Meleklerde ise 40x50x40h ölçüde akvaryumlar kullanıyorum. Yavruları 3 akvaryuma böldüm, 1 Metrelik akvaryumu boşaltabilirsem irileri 1 metreliğe alıp orda boylandırmaya devam edeceğim.

Yem olarak Canlı yem kullanıyorum. Artemia, sivrisinek larvası(kültür üretimi), kan kurdu(kültür üretimi), su piresi(kültür üretimi). Son zamanlarda çok ilgilenemesem de canlı yem ciddi hızlı büyüme sağlıyor. Bunun dışında Ocean Nutrition marka yavru yemi 300-500 mikron ve İnve toz yavru yemi (100-200) mikron da melek, zebra danioda güzel sonuç verdi.

weST.27
19-01-2020, 14:32
350x250 sanmıs olmasınlar.
herhangi bir camcıda yapar o akvaryumu.

Hayır orada duran akvaryumu sordum bu ne kadar diye, bakayım diğer seçeneklere artık, haftada bi cumartesi çıkabiliyorum saatler uyuşmuyor hep kapalı oluyor evde olduğum saatler

ontheair
19-01-2020, 16:27
Bettalar için aşamalı üretim kapları yaptım, 3-5 litrede yumurta alıp 1 ay burda tutup sonra, 60 cmlik akvaryuma, sonra 1 metrelikte tam boylandırma şeklinde kullandım. Akvaryumların hepsi cama cam üretim filtreli idi. Filtre ne kadar büyük olursa o kadar iyi oluyor. Ayrıca ne kadar sık su değişimi yaparsanız o kadar hızlı boylanıyorlar. Düzenli dip çekimi de önemli. 200 balığı tek akvaryumda tutmak yerine 30-40-50 adet olacak şekilde bölmek daha hızlı boylandırma sağlıyor. Aynı şekilde irileşen balıkları da küçük balıklardan ayırmak küçük kalanların daha hızlı boylanmasını sağlıyor.

Meleklerde ise 40x50x40h ölçüde akvaryumlar kullanıyorum. Yavruları 3 akvaryuma böldüm, 1 Metrelik akvaryumu boşaltabilirsem irileri 1 metreliğe alıp orda boylandırmaya devam edeceğim.

Yem olarak Canlı yem kullanıyorum. Artemia, sivrisinek larvası(kültür üretimi), kan kurdu(kültür üretimi), su piresi(kültür üretimi). Son zamanlarda çok ilgilenemesem de canlı yem ciddi hızlı büyüme sağlıyor. Bunun dışında Ocean Nutrition marka yavru yemi 300-500 mikron ve İnve toz yavru yemi (100-200) mikron da melek, zebra danioda güzel sonuç verdi.

Bu kadar kapsamlı bir üretim yapacak yerim yok :) Benimki 3-5 kılıçkuyruk, 5-10 lepistes yavrusu cüce kalmasın diye kurulacak bir akvaryum :) 30 40 cm'lik bir şey yeterli olur mu?

Skyblade
19-01-2020, 18:21
Bu kadar kapsamlı bir üretim yapacak yerim yok :) Benimki 3-5 kılıçkuyruk, 5-10 lepistes yavrusu cüce kalmasın diye kurulacak bir akvaryum :) 30 40 cm'lik bir şey yeterli olur mu?

Canlı doğuran yavruları için rahatlıkla olur, su değişimini bolca yaparsanız daha hızlı büyürler hem de :).

mr.korhan
22-01-2020, 10:16
selamlar arkadaşlar konuya girmemişim , kendime kızdım şimdi bak .
bende bir akvaryumcuyum uzun senelerdir , en son severyum , mücevher v.s. besledim , ardından tema değiştim , onları bıraktım şimdi yine zararsız türe geri döndüm,
pangarsus , tetra ve zone , silvershark, kuhli v.s. herkesin keyfi gıcır olsun selamlar :)

KaanBRS
22-01-2020, 11:09
150/60/65 Flowerhorn - Sump
100/45/55 Tropik

uzun yıllardır başla bırak şeklinde herkeste olduğu gibi devam ettirdiğim hobimdir.

onursumer
22-01-2020, 11:18
bende hala 120x60x60 sumpl sistemli bi akvaryum mevcut frontoza bakıyorum 8-9 yıldır bendeler yavru vs aldım çokca

Tunacan
22-01-2020, 11:49
Endler’s besleyen var mı?

ontheair
22-01-2020, 17:59
Endler’s besleyen var mı?

ben dişi lepisteslerin yanına iki tane erkek aldım. Bulursam kesinlikle dişilerini de alacağım. Hatta artık lepistes beslemem sadece endler bakarım. İnanılmaz hareketli bir balık. Görsel olarak da harika.

weST.27
26-01-2020, 15:43
Arkadaşlar selamlar, 45x30x25 akvaryumum var, 5-6 kg hagen kum aldım, dophinc500 dış filtrem mevcut, ne almam gerek başka, kepçem, dipçek, kayalarım da mevcut. Bitki için sıvı gübreler aldım.

Yem oalrak balıkları alırken akvaryumcunun önerisi doğrultusunda ilerleyeceğim.

Neon tetra ve karides alacağım

Aliexpressten CO2 sistem ve difüzör sipariş ettim, inşallah gelir...

Başka bi ekipman almama gerek var mı ?

İlk su koyarken ilaç vs dökmeme gerek var mı ?

İlk etapta hagen kum ve kayalar ile takılacağım, co2 geldiğindew monte carlolar ile devam edeceğim

Monte carlo bulamadım nereden alabilirim

EnesAksu
27-01-2020, 08:28
trepeus bakıyordum, taki 2 hafta önce üst sol köşeden akvaryum açılıp 160 litre su boşalana kadar Allahtan eşim evdeydi parkeler suyu çekmeden kuruladı. Bu korkuyla eve zor akvaryum bakarım.

ontheair
29-01-2020, 20:41
Arkadaşlar selamlar, 45x30x25 akvaryumum var, 5-6 kg hagen kum aldım, dophinc500 dış filtrem mevcut, ne almam gerek başka, kepçem, dipçek, kayalarım da mevcut. Bitki için sıvı gübreler aldım.

Yem oalrak balıkları alırken akvaryumcunun önerisi doğrultusunda ilerleyeceğim.

Neon tetra ve karides alacağım

Aliexpressten CO2 sistem ve difüzör sipariş ettim, inşallah gelir...

Başka bi ekipman almama gerek var mı ?

İlk su koyarken ilaç vs dökmeme gerek var mı ?

İlk etapta hagen kum ve kayalar ile takılacağım, co2 geldiğindew monte carlolar ile devam edeceğim

Monte carlo bulamadım nereden alabilirim

Monte carlo için sahibindene bakabilirsin.

Eğer balıkları daha almadıysan direk musluktan bas suyu. İki üç gün filtre çalışsın. İstersen klor giderici falan kullanabilirsin ama gerek yok. Boş akvaryuma çok az balık yemi at ki bakteri kültürü oluşmaya başlasın. İstersen hazır bakteri kültürleri ve bakteri besini satılıyor. İstersen başka bir akvaryumdan da birkaç litre su ekleyebilirsin.

weST.27
29-01-2020, 21:48
Bitkiler cuma akşamı geliyor canlı montecarlo, ekim yapıp spreyleyeceğim 4-5 gün, daha sonra biraz su ekleyip bekleteceğim, aliexpress co2 sistemini daha göndermemiş :( tatildelermiş

ontheair
30-01-2020, 10:46
Bitkiler cuma akşamı geliyor canlı montecarlo, ekim yapıp spreyleyeceğim 4-5 gün, daha sonra biraz su ekleyip bekleteceğim, aliexpress co2 sistemini daha göndermemiş :( tatildelermiş

Tohum olarak mı aldın? Eğer yeşil bitki aldıysan suyu doldur içine dikersin bitkiler geldiğinde. CO2 içinse sistem aldıysan tamam ama gelene kadar mayalı sistem ile idare edebilirsin.

weST.27
30-01-2020, 20:44
Abi canlı olarak aldım, tam yetiştirmeyi bilmiyorum ama nette ilk olarak aralıklarla kökleri ekiyorlar, hergün 2 kez spreyliyorlar üstü streçle kapatıyorlar, bitki biraz yayılmaya başlayınca su koyuyoarlar.

Aliexpressten DIY CO2 sisteminin gelmesi bence 2 ayı bulur oda gelirse, korona muhabbetine...

O zaman kadar mayalı sistem yapacağım

weST.27
31-01-2020, 23:57
Bitki geldi canlı olarak, 25 er kuruş boyutlara ayırdım belli aralıklarla ektim toprağı spreyledim baya, ektikten sonra da zeminde 2-3 mm su kalacak şekilde su spreyledim.

6500 K ışığı açtım günde 8 saat kullanacağım. CO2 henüz yok su olmadığından dolayı. Doğru mu gidiyorum var mı önceden monte carlo eken :)