Orijinalini görmek için tıklayınız : Scooter Sorunsalı.
Merhaba arkadaşlar, yazın ve de üniversite döneminde kışa kadar kullanmak için scooter bakıyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir ? Bütçem çok fazla değil, max. 1000tlye(peşin) kadar çıkabilirim. Düşüncem ya taksitle sıfır almak(bu şekilde bütçeyi zorlayabilirim) en azından ne kadar uzun ömürlü olacağı bana bağlı olur sıkıntısız olur, diğer bir seçenekse 2. el almak bakımını yapıp binmek.
Şimdiden önerileriniz için teşekkürler. :icon_tup:
Mondial 151 RS Scooter / Maxi Scooter Motor 750 TL Sahibinden Satılık ikinci el Model (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-temiz-mondial-151-rs-49832908/detay/)
Ikinci el Bianchi Falcon 125 motorsiklet 750 TL (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bianchi-falcon-125-temmuz-2011-e-kadar-muayenesi-var/detay/)
Seçeneklerden aklıma yatanlardan 2 ilan.
berkayGLRN
03-06-2011, 21:39
Mondial 50 Revival
Fiyat : 1.961,00 TL sıfır .. bi istersen mondial ın sitesine bak:)
Mondial 50 Revival
Fiyat : 1.961,00 TL sıfır .. bi istersen mondial ın sitesine bak:)
Ön konsolu ve 50lik olması ne bileyim biraz beni çekimser kıldı :) Fakat diğer mondial scooter modelleri gayet aklıma yatıyor :) 2el güzel birşey bulamazsam 2000-2200e sıfır alırım snaırım :)
mondial 150 zc kullanıyorum. hafif hasarlı sekilde cok cok uygun bi fiyata alıp topladım. sıfırının yarı fiyatına geldi bana nerdeyse. sende becerin varsa ve elin tornavida tutuyosa böyle bi motor denk getirip toplayabilirsin bence. yada ikince el bi zc denk getirirsen istediğin paralara rahatlıkla alabilirsin. yürürü gideri dururu oldukça sağlam bana göre.zaten parçaları cok ucuz bozulsa bile kendin yapabilirsin o kadar kolay bi motor.
mondial 150 zc kullanıyorum. hafif hasarlı sekilde cok cok uygun bi fiyata alıp topladım. sıfırının yarı fiyatına geldi bana nerdeyse. sende becerin varsa ve elin tornavida tutuyosa böyle bi motor denk getirip toplayabilirsin bence. yada ikince el bi zc denk getirirsen istediğin paralara rahatlıkla alabilirsin. yürürü gideri dururu oldukça sağlam bana göre.zaten parçaları cok ucuz bozulsa bile kendin yapabilirsin o kadar kolay bi motor.
El becerim vardır fakat sıcakta hiç uğraşaasım yok :) Dİrekt sıfır alırsam benzini koyup, 2.el alırsam bakım yaptırırp devam ederim :)
Anlayacağım kaporta, motor çok uğraştırmasın istiyorum.
Siz mondial kullanıyorsunuz, kaç km oldu ? Motordan yana herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı ? :)
şuan sadece ev iş arası kullanıorum 1000 km den fazla oldu yaklaşık 5-6 ayda. (Ev iş arası 3 km) motordan yana hiç bi sıkıntısı yok. en yakın sucu komşumun mondiali 30bin km de daha hiç motor yaptırmadıgını söyledi :) ama granajı çabuk dağılıyor çatlıyor tırnakları kırılıyor filan. çukurlardan bozuk yollardan uzak durdugun sürece granajada pek zarar gelmez yani.
bız konyada motorsıklet bayısıyız kardesım japondan kacma cın malını alcan ettıgın masraflarla aynı paraya varcak sana tavsıyem hondanın today marka motorunu al tek kısıylede 60 yapıo 3 kısı bınsende 60 yapıo bayılmadan depoyu fulle 1.5 hafta bınersın cok ama cok az yakıyo
http://www.motorland.ru/moto/3mc2005/img/0106/today2.jpg
şuan sadece ev iş arası kullanıorum 1000 km den fazla oldu yaklaşık 5-6 ayda. (Ev iş arası 3 km) motordan yana hiç bi sıkıntısı yok. en yakın sucu komşumun mondiali 30bin km de daha hiç motor yaptırmadıgını söyledi :) ama granajı çabuk dağılıyor çatlıyor tırnakları kırılıyor filan. çukurlardan bozuk yollardan uzak durdugun sürece granajada pek zarar gelmez yani.
Yarın gidip şuna bir göz atayım.
Mondial 151 RS Scooter / Maxi Scooter Motor 750 TL Sahibinden Satılık ikinci el Model (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-temiz-mondial-151-rs-49832908/detay/)
bız konyada motorsıklet bayısıyız kardesım japondan kacma cın malını alcan ettıgın masraflarla aynı paraya varcak sana tavsıyem hondanın today marka motorunu al tek kısıylede 60 yapıo 3 kısı bınsende 60 yapıo bayılmadan depoyu fulle 1.5 hafta bınersın cok ama cok az yakıyo
http://www.motorland.ru/moto/3mc2005/img/0106/today2.jpg
Belki 60 km hıza dahi çıkmam dediğim gibi sadece ulaşım için kullanacağım, minibüse vereceğime motorla giderim diye düşünüyorum. :) Todaylere baktım fakat fiyat olarak 2.el bir motora o paraları vermek bana biraz saçma geliyor.
50 cc olduğundan vergi yokmuş sanırım today'de doğru mu ?
Öğrenmek istediğim mondial 0 alırsam, düzgün kullanırsam ne kadar sık sorun çıkartabilir ki ? :S
Kanuni popcorn.
Hem şirin hem güzel:)
Kanuni popcorn.
Hem şirin hem güzel:)
Şimdilik mondial marka motorlarla ilgili soru işaretlerine cevap arıyorum :D En iyisi yarın gidip bayisiyle görüşeyim.
onurdemir
04-06-2011, 10:53
Belki 60 km hıza dahi çıkmam dediğim gibi sadece ulaşım için kullanacağım, minibüse vereceğime motorla giderim diye düşünüyorum. :) Todaylere baktım fakat fiyat olarak 2.el bir motora o paraları vermek bana biraz saçma geliyor.
50 cc olduğundan vergi yokmuş sanırım today'de doğru mu ?
Öğrenmek istediğim mondial 0 alırsam, düzgün kullanırsam ne kadar sık sorun çıkartabilir ki ? :S
60 km hıza çıkmazsan arkandaki minibüs üstünden atlamaya çalışabilir, bunu da unutma olur mu :)
50cc olduğu için vergiden muaf doğrudur. 0 Mondial, 0 Asya motor, 0 bilimum çinli alırsan ne kadar iyi bakarsan bak bir yerde sorun çıkarmaya başlayacak ve astarı yüzünden pahalıya gelecek. Frene basıcaksın, durmayacak ve o an diyeceksin ki "Keşke biraz daha para harcayıp daha iyi birşey alsaydım." Hor gördüğünüz Today 50, gayet iyi bir motor ama Anadolu için. İstanbul'da scooter kullanmak istiyorsanız 100 km/s üstüne çıkabilen bir araç kullanmalısınız. Yani 150cc bir scooter almalısınız.
Nakit bütçem 1000 TL demişsiniz. Kask, mont, eldiven, ehliyet artık zorunlu ihtiyaç. 3'ü seni koruyor, 1'i de trafikte yer alman için gerekli. Orta kalite bir şeyler alıcam dersen yine 1000 TL tutuyor bunlar. Yani motor + 1000 TL'yi gözden çıkarman gerekicek. Önerim; ya hep, ya hiç. ;)
60 km hıza çıkmazsan arkandaki minibüs üstünden atlamaya çalışabilir, bunu da unutma olur mu :)
50cc olduğu için vergiden muaf doğrudur. 0 Mondial, 0 Asya motor, 0 bilimum çinli alırsan ne kadar iyi bakarsan bak bir yerde sorun çıkarmaya başlayacak ve astarı yüzünden pahalıya gelecek. Frene basıcaksın, durmayacak ve o an diyeceksin ki "Keşke biraz daha para harcayıp daha iyi birşey alsaydım." Hor gördüğünüz Today 50, gayet iyi bir motor ama Anadolu için. İstanbul'da scooter kullanmak istiyorsanız 100 km/s üstüne çıkabilen bir araç kullanmalısınız. Yani 150cc bir scooter almalısınız.
Nakit bütçem 1000 TL demişsiniz. Kask, mont, eldiven, ehliyet artık zorunlu ihtiyaç. 3'ü seni koruyor, 1'i de trafikte yer alman için gerekli. Orta kalite bir şeyler alıcam dersen yine 1000 TL tutuyor bunlar. Yani motor + 1000 TL'yi gözden çıkarman gerekicek. Önerim; ya hep, ya hiç. ;)
Today'i hor görmedim. :) Sadece tip olarak hoşuma gitmedi dedim. İstanbulda sadece yakın yerlere gitmek için kullanacağım onun dışında arabam var sıkıntı yok. Minibüslerin de, taksilerin de nasıl tepki verdiğini biliyorum. Diğer ekipmanları ve ehliyeti taksitle alırım diye düşünmekteyim. :)
Mondial cıdden cok sorun cıkartıyor bızaman sora honda today bak
abımden bılıorm ılk motoru mondialdı bu klasık tıplı olandan
yolda gıderken benzın hortumu cıkıodu dusun okadar ılgınc bı moto
r
abımden bılıorm ılk motoru mondialdı bu klasık tıplı olandan
yolda gıderken benzın hortumu cıkıodu dusun okadar ılgınc bı moto
r
Hahahah iyiymiş. :) Eğer honda bakarsam 1 yaşında düşük kilemotreli spacy bakarım başkan :) Beyazı çok hoşuma gidiyor. O kadar bütçeye çıkabilmem zor fakat :) Ama ayarlayabilirsem 1 dk düşünmem :)
güzelmiş fiyatı nedir?
2. elleri 1400-3000 civarı.
bende as 150t-7b asya motor war ama sen sen ol çin alma ikinci el japon al ben hata yaptım uyarıyorum :)
Honda Activa-Beat-Today 3'lüsünden birine bak derim.
2004'ten beri Honda Activa kullanıyorum;daha yağ-filtre-buji değişiminden başka birşey yapmadım motora.Fren balataları bile geçen yaz değişti ilk defa.Sorunsuzluk örneği diyebilirim.75-80 km/h sürati var.Bir depo ile de 200 km'leri çok rahat görüyorum.
Today'i ise vergisi olmadığı için öneririm ama o da yavaş kalıyor.
Asya-Mondial zart zurt.Hiçbirine de bakma ucuz diye.Bana 2.400 TL'ye motor alındığı yıl çoğu tanıdığım gitti 900-1.000 TL'ye,1.250 TL'ye 125 cc-150 cc diye Kangda-Zongshen-Asya-Haojin gibi motorlardan aldılar.Şimdi birçoğunun yerinde yeller esiyor.Parça bekleyeni de oldu;dökülüp en sonunda bir yere kaktırılıp bırakılanı da.Nereye gitti o 1 milyar dersen;cevabı hurdada..
Honda'da 7.senesinde,34.000 km'sinde hâlâ saat gibi çalışıyor..
Honda Activa-Beat-Today 3'lüsünden birine bak derim.
2004'ten beri Honda Activa kullanıyorum;daha yağ-filtre-buji değişiminden başka birşey yapmadım motora.Fren balataları bile geçen yaz değişti ilk defa.Sorunsuzluk örneği diyebilirim.75-80 km/h sürati var.Bir depo ile de 200 km'leri çok rahat görüyorum.
Today'i ise vergisi olmadığı için öneririm ama o da yavaş kalıyor.
Asya-Mondial zart zurt.Hiçbirine de bakma ucuz diye.Bana 2.400 TL'ye motor alındığı yıl çoğu tanıdığım gitti 900-1.000 TL'ye,1.250 TL'ye 125 cc-150 cc diye Kangda-Zongshen-Asya-Haojin gibi motorlardan aldılar.Şimdi birçoğunun yerinde yeller esiyor.Parça bekleyeni de oldu;dökülüp en sonunda bir yere kaktırılıp bırakılanı da.Nereye gitti o 1 milyar dersen;cevabı hurdada..
Honda'da 7.senesinde,34.000 km'sinde hâlâ saat gibi çalışıyor..
Peki ya honda Spacy ?
Maşallah hondanın motor piyasası da araba piyasası gibi, neredeyse 2.eli sıfırından pahalı olacak :)
Peki ya honda Spacy ?
Maşallah hondanın motor piyasası da araba piyasası gibi, neredeyse 2.eli sıfırından pahalı olacak :)
spacy 110 cok ii motor kullandım keyifli we activa vew beat e göre daha serii
Peki ya honda Spacy ?
Yeni Spacy'lerden bahsediyorsan yollarda görüyorum hergün.Kuryelerin-paketçilerin altında ama nedir ne değildir bilmiyorum.
Fakat 2003 senesinde arkadaşımda 125'lik Spacy vardı ve o da sorunsuz;güzel bir motordu her ne kadar tipi baygın balık gibi olsa da..:D
Sen yine de Activa-Beat ikilisinden birine bak derim.Satacağında zarar etmeyeceğin motordur ikisi de.Türkiye'de nereye götürürsen götür satarsın.
Bu arada Activa-Beat'lar artık sıfır olarak üretilmiyor ve motorlar yavaştan kıymete başladı.Geçende sezon öncesi benim motora 1.600 TL verdiler;vermedim.Gerçi emsalleri 1.000'e de var-1.200-1.300'e de;benimki temizliğinden o parayı gördü biraz.Zaten satma gibi bir ihtiyacım yok.Yaz da geldi.Ama 7 yaşındaki motor için güzel bir rakam.:rolleyes:
LİNK BOZUK sanırım
Link uzun olunca bozulma olmuş sanırım. Today'in sahibinden linkini göndermiştim. :icon_tup:
Yeni Spacy'lerden bahsediyorsan yollarda görüyorum hergün.Kuryelerin-paketçilerin altında ama nedir ne değildir bilmiyorum.
Fakat 2003 senesinde arkadaşımda 125'lik Spacy vardı ve o da sorunsuz;güzel bir motordu her ne kadar tipi baygın balık gibi olsa da..:D
Sen yine de Activa-Beat ikilisinden birine bak derim.Satacağında zarar etmeyeceğin motordur ikisi de.Türkiye'de nereye götürürsen götür satarsın.
Bu arada Activa-Beat'lar artık sıfır olarak üretilmiyor ve motorlar yavaştan kıymete başladı.Geçende sezon öncesi benim motora 1.600 TL verdiler;vermedim.Gerçi emsalleri 1.000'e de var-1.200-1.300'e de;benimki temizliğinden o parayı gördü biraz.Zaten satma gibi bir ihtiyacım yok.Yaz da geldi.Ama 7 yaşındaki motor için güzel bir rakam.:rolleyes:
Kesinlikle activalardan da bu sebeple emin olamıyorum. Paket serviscilerinde nasıl kullandığı *****. Otomobil sektörünün era'sı gibi hor davranılıyor :D Motor konusunda yeni olduğum için sanırım sıfır motor almaya yöneleceğim. 2. el konusunda emin olamıyorum. Bütçemi de yükseltmem gerekiyor fazlasıyla :)
spacy 110 cok ii motor kullandım keyifli we activa vew beat e göre daha serii
Hondaya gittiğimde activa'da vardı yanında. Tabiki spacyyi öneririz demişti yetkililer.
RottingChrist
04-06-2011, 21:03
2 sene kadar mondial 150 zat kullandım. toplamda 28.000 km yaptım. 4.000 de bir kayış değiştirdim. bir kere yolda bırakmadı. sürekli yağını değiştirdim. bir kere egsoz kırdım değiştirdim. onun haricinde hiç masraf çıkarmadı. hemde yaptğım km nin yarısından fazlasını iki kişi yaptım. (160 kg) sık sık gevşeyen vidaları zevkle sıkıp durdum. çok 150 cc ye göre çok ekonomik ve kesinlikle vibrasyon yok. kollanması ve dengesi çok iyi. bütçeye göre bence en uygunu bu. çin malı alınmaz diyenlere inat zevkle bindim ve ilanı görüp arayan ilk kişiye sattım :) şimdi yine ufak birşeye ihtiyacım var temizini bulursam yine alacağım. (ben motorumu sıfır almıştım)
2 sene kadar mondial 150 zat kullandım. toplamda 28.000 km yaptım. 4.000 de bir kayış değiştirdim. bir kere yolda bırakmadı. sürekli yağını değiştirdim. bir kere egsoz kırdım değiştirdim. onun haricinde hiç masraf çıkarmadı. hemde yaptğım km nin yarısından fazlasını iki kişi yaptım. (160 kg) sık sık gevşeyen vidaları zevkle sıkıp durdum. çok 150 cc ye göre çok ekonomik ve kesinlikle vibrasyon yok. kollanması ve dengesi çok iyi. bütçeye göre bence en uygunu bu. çin malı alınmaz diyenlere inat zevkle bindim ve ilanı görüp arayan ilk kişiye sattım :) şimdi yine ufak birşeye ihtiyacım var temizini bulursam yine alacağım. (ben motorumu sıfır almıştım)
Ben de bu sebeple sıfır diyorum aslında. En nihayetinde en kalitesizinden en kalitilesine, ömürü senin nasıl kullancağına bağlı. İşe başlayacağım sanırım, 1 ay içinde ehliyet sonraki ay da motorumu alırım. :icon_tup: Büyük ihtimalle sıfır mondial, eğer bütçeyi ayarlayabilirsem, spacy olur :)
Murat Özcan
04-06-2011, 21:22
mondial rs 151 kullandım,şehir içi uygun bir motor lakin çok hor kullanmaya gelmiyor arkadaslarımda vardı yakın zamanda dagıttılar motoru,ben hor kullanmadıgım ıcın 2 sene sapa saglam bındım ve saglam bır sekılde sattım sahıbıde temız ve tıtız kullanıyor halada goruyorum motoru tavsıye ederım
Arkadaslar ben de bir ara düsünmüstüm kücük hacimli bir scooter almayi. Sitede kullanmis/kullanan pek cok arkadas varmis. Konuyla ilgili birkac sorum var.
50 ve 150 cc icin ayrica cevaplarsaniz sevinirim. 50 cclerin vergisi olmadigini yukarida okudum.
Bu araclara plaka almak gerekiyor mu?
Plaka alinirsa vergi ödemek de mi gerekir? (bazi kurye motosikltlerinde plaka görüyorum.)
Muayeneleri var mi?
İkinci el scooterlarin satis islemi nasil gerceklesiyor (noter ruhsat belge?)?
İlgilenen arkadaslara tesekkurler.
fasterhan
04-06-2011, 21:40
valla aklımdan geçiriyodum söyle 250 tl - 350 tl gibi bir paraya işe gidip gelmek için scooter alınır mı diye ama bu yazılanları okuduktan sonra hayalden öteye geçemeyecegimi anladım... :D :D
Arkadaslar ben de bir ara düsünmüstüm kücük hacimli bir scooter almayi. Sitede kullanmis/kullanan pek cok arkadas varmis. Konuyla ilgili birkac sorum var.
50 ve 150 cc icin ayrica cevaplarsaniz sevinirim. 50 cclerin vergisi olmadigini yukarida okudum.
Bu araclara plaka almak gerekiyor mu?
Plaka alinirsa vergi ödemek de mi gerekir? (bazi kurye motosikltlerinde plaka görüyorum.)
Muayeneleri var mi?
İkinci el scooterlarin satis islemi nasil gerceklesiyor (noter ruhsat belge?)?
İlgilenen arkadaslara tesekkurler.
50'liklerde vergi yok.100 cc'den sonrası vergilendirmeye giriyor hacim olarak bildiğim kadarıyla.
Plaka trafiğe çıkan her motorlu araçta olduğu gibi 50'likler için de gerekli.
Muayene var.
Satış işlemleri de aynı otomobiller gibi oluyor.Herhangi bir fark yok.Noterde satışı yapılıyor.
@murat1
Sen yine de sıfır da alacak olsan;2.el de alacak olsan Honda-Yamaha'dan şaşma derim.Ben 7 senedir tek gevşeyen vida sıkmadım bunu da belirteyim..
GokhanRS
05-06-2011, 16:31
ben sıfır mondial çapır dediklerinden aldım hediye ettim kardeşime. daha ilk sene zincirine kadar japon markalarınkiyle yeniledik. yoksa dağılıyor mondial motorlar.
parçalarını yenileyince japona çevirince hiç sıkıntı kalmadı artık sorunsuz.
yani ne varsa japonda var motor konusunda. çin malları çok can sıkıyor.
GokhanRS
05-06-2011, 16:35
he birde dominos mesela bayilerine japon olmayan motosiklet almayı yasaklamış :) hepsi honda.
Murat Özcan
05-06-2011, 18:52
he birde dominos mesela bayilerine japon olmayan motosiklet almayı yasaklamış :) hepsi honda.
aynen oyle yoksa dayanmas zaten burdakı domınostada hepsı HONDA BEAT kırmızı :D
50'liklerde vergi yok.100 cc'den sonrası vergilendirmeye giriyor hacim olarak bildiğim kadarıyla.
Plaka trafiğe çıkan her motorlu araçta olduğu gibi 50'likler için de gerekli.
Muayene var.
Satış işlemleri de aynı otomobiller gibi oluyor.Herhangi bir fark yok.Noterde satışı yapılıyor.
Tesekkurler.
Ben de Honda Today i öneririm, her türlü yol şartında kullandım. Çok sağlam ve aşırı az yakıyor. Tek sorunu büyük şehirde ve kalabalık bir yolda kullanacaksanız 55-60 km hızdan daha yükseğe çıkmıyor, bazen problem olabiliyor bu ülkemizde maalesef. Yol sıkıntılı değilse Today, sıkıntılıysa 100 cc üzeri scooter alın. Ya da 2 zamanlı 90 cc lerden :)