User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
35 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Scooter Sorunsalı.

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Scooter Sorunsalı.

Merhaba arkadaşlar, yazın ve de üniversite döneminde kışa kadar kullanmak için scooter bakıyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir ? Bütçem çok fazla değil, max. 1000tlye(peşin) kadar çıkabilirim. Düşüncem ya taksitle sıfır almak(bu şekilde bütçeyi zorlayabilirim) en azından ne kadar uzun ömürlü olacağı bana bağlı olur sıkıntısız olur, diğer bir seçenekse 2. el almak bakımını yapıp binmek.
    Şimdiden önerileriniz için teşekkürler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

berkayGLRN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mondial 50 Revival
    Fiyat : 1.961,00 TL sıfır .. bi istersen mondial ın sitesine bak
    BG GARAGE
    34 KOR 81 RX8
    106GTİ 34 ZN 8402
    E21 34 SRT 17
    30 Binde Boyasız 96 SLX 34 SBG 70

Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkayGLRN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mondial 50 Revival
    Fiyat : 1.961,00 TL sıfır .. bi istersen mondial ın sitesine bak

Ön konsolu ve 50lik olması ne bileyim biraz beni çekimser kıldı Fakat diğer mondial scooter modelleri gayet aklıma yatıyor 2el güzel birşey bulamazsam 2000-2200e sıfır alırım snaırım

PimPCaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mondial 150 zc kullanıyorum. hafif hasarlı sekilde cok cok uygun bi fiyata alıp topladım. sıfırının yarı fiyatına geldi bana nerdeyse. sende becerin varsa ve elin tornavida tutuyosa böyle bi motor denk getirip toplayabilirsin bence. yada ikince el bi zc denk getirirsen istediğin paralara rahatlıkla alabilirsin. yürürü gideri dururu oldukça sağlam bana göre.zaten parçaları cok ucuz bozulsa bile kendin yapabilirsin o kadar kolay bi motor.
    EVOLUTION GARAGE ®

I My Primera!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PimPCaR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mondial 150 zc kullanıyorum. hafif hasarlı sekilde cok cok uygun bi fiyata alıp topladım. sıfırının yarı fiyatına geldi bana nerdeyse. sende becerin varsa ve elin tornavida tutuyosa böyle bi motor denk getirip toplayabilirsin bence. yada ikince el bi zc denk getirirsen istediğin paralara rahatlıkla alabilirsin. yürürü gideri dururu oldukça sağlam bana göre.zaten parçaları cok ucuz bozulsa bile kendin yapabilirsin o kadar kolay bi motor.

El becerim vardır fakat sıcakta hiç uğraşaasım yok Dİrekt sıfır alırsam benzini koyup, 2.el alırsam bakım yaptırırp devam ederim
    Anlayacağım kaporta, motor çok uğraştırmasın istiyorum.

Siz mondial kullanıyorsunuz, kaç km oldu ? Motordan yana herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı ?

PimPCaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şuan sadece ev iş arası kullanıorum 1000 km den fazla oldu yaklaşık 5-6 ayda. (Ev iş arası 3 km) motordan yana hiç bi sıkıntısı yok. en yakın sucu komşumun mondiali 30bin km de daha hiç motor yaptırmadıgını söyledi ama granajı çabuk dağılıyor çatlıyor tırnakları kırılıyor filan. çukurlardan bozuk yollardan uzak durdugun sürece granajada pek zarar gelmez yani.
    EVOLUTION GARAGE ®

I My Primera!!!

ta_one - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bız konyada motorsıklet bayısıyız kardesım japondan kacma cın malını alcan ettıgın masraflarla aynı paraya varcak sana tavsıyem hondanın today marka motorunu al tek kısıylede 60 yapıo 3 kısı bınsende 60 yapıo bayılmadan depoyu fulle 1.5 hafta bınersın cok ama cok az yakıyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PimPCaR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şuan sadece ev iş arası kullanıorum 1000 km den fazla oldu yaklaşık 5-6 ayda. (Ev iş arası 3 km) motordan yana hiç bi sıkıntısı yok. en yakın sucu komşumun mondiali 30bin km de daha hiç motor yaptırmadıgını söyledi ama granajı çabuk dağılıyor çatlıyor tırnakları kırılıyor filan. çukurlardan bozuk yollardan uzak durdugun sürece granajada pek zarar gelmez yani.

Yarın gidip şuna bir göz atayım.

Mondial 151 RS Scooter / Maxi Scooter Motor 750 TL Sahibinden Satılık ikinci el Model

Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ta_one Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bız konyada motorsıklet bayısıyız kardesım japondan kacma cın malını alcan ettıgın masraflarla aynı paraya varcak sana tavsıyem hondanın today marka motorunu al tek kısıylede 60 yapıo 3 kısı bınsende 60 yapıo bayılmadan depoyu fulle 1.5 hafta bınersın cok ama cok az yakıyo

Belki 60 km hıza dahi çıkmam dediğim gibi sadece ulaşım için kullanacağım, minibüse vereceğime motorla giderim diye düşünüyorum. Todaylere baktım fakat fiyat olarak 2.el bir motora o paraları vermek bana biraz saçma geliyor.
    50 cc olduğundan vergi yokmuş sanırım today'de doğru mu ?

Öğrenmek istediğim mondial 0 alırsam, düzgün kullanırsam ne kadar sık sorun çıkartabilir ki ? :S

zekky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kanuni popcorn.
    Hem şirin hem güzel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zekky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanuni popcorn.
    Hem şirin hem güzel

Şimdilik mondial marka motorlarla ilgili soru işaretlerine cevap arıyorum En iyisi yarın gidip bayisiyle görüşeyim.

onurdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Belki 60 km hıza dahi çıkmam dediğim gibi sadece ulaşım için kullanacağım, minibüse vereceğime motorla giderim diye düşünüyorum. Todaylere baktım fakat fiyat olarak 2.el bir motora o paraları vermek bana biraz saçma geliyor.
    50 cc olduğundan vergi yokmuş sanırım today'de doğru mu ?

Öğrenmek istediğim mondial 0 alırsam, düzgün kullanırsam ne kadar sık sorun çıkartabilir ki ? :S
    60 km hıza çıkmazsan arkandaki minibüs üstünden atlamaya çalışabilir, bunu da unutma olur mu

50cc olduğu için vergiden muaf doğrudur. 0 Mondial, 0 Asya motor, 0 bilimum çinli alırsan ne kadar iyi bakarsan bak bir yerde sorun çıkarmaya başlayacak ve astarı yüzünden pahalıya gelecek. Frene basıcaksın, durmayacak ve o an diyeceksin ki "Keşke biraz daha para harcayıp daha iyi birşey alsaydım." Hor gördüğünüz Today 50, gayet iyi bir motor ama Anadolu için. İstanbul'da scooter kullanmak istiyorsanız 100 km/s üstüne çıkabilen bir araç kullanmalısınız. Yani 150cc bir scooter almalısınız.

Nakit bütçem 1000 TL demişsiniz. Kask, mont, eldiven, ehliyet artık zorunlu ihtiyaç. 3'ü seni koruyor, 1'i de trafikte yer alman için gerekli. Orta kalite bir şeyler alıcam dersen yine 1000 TL tutuyor bunlar. Yani motor + 1000 TL'yi gözden çıkarman gerekicek. Önerim; ya hep, ya hiç.
    Loading World's Best Magazine...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onurdemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    60 km hıza çıkmazsan arkandaki minibüs üstünden atlamaya çalışabilir, bunu da unutma olur mu

50cc olduğu için vergiden muaf doğrudur. 0 Mondial, 0 Asya motor, 0 bilimum çinli alırsan ne kadar iyi bakarsan bak bir yerde sorun çıkarmaya başlayacak ve astarı yüzünden pahalıya gelecek. Frene basıcaksın, durmayacak ve o an diyeceksin ki "Keşke biraz daha para harcayıp daha iyi birşey alsaydım." Hor gördüğünüz Today 50, gayet iyi bir motor ama Anadolu için. İstanbul'da scooter kullanmak istiyorsanız 100 km/s üstüne çıkabilen bir araç kullanmalısınız. Yani 150cc bir scooter almalısınız.

Nakit bütçem 1000 TL demişsiniz. Kask, mont, eldiven, ehliyet artık zorunlu ihtiyaç. 3'ü seni koruyor, 1'i de trafikte yer alman için gerekli. Orta kalite bir şeyler alıcam dersen yine 1000 TL tutuyor bunlar. Yani motor + 1000 TL'yi gözden çıkarman gerekicek. Önerim; ya hep, ya hiç.

Today'i hor görmedim. Sadece tip olarak hoşuma gitmedi dedim. İstanbulda sadece yakın yerlere gitmek için kullanacağım onun dışında arabam var sıkıntı yok. Minibüslerin de, taksilerin de nasıl tepki verdiğini biliyorum. Diğer ekipmanları ve ehliyeti taksitle alırım diye düşünmekteyim.

alex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mondial cıdden cok sorun cıkartıyor bızaman sora honda today bak

alex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abımden bılıorm ılk motoru mondialdı bu klasık tıplı olandan

yolda gıderken benzın hortumu cıkıodu dusun okadar ılgınc bı moto
    r

Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abımden bılıorm ılk motoru mondialdı bu klasık tıplı olandan

yolda gıderken benzın hortumu cıkıodu dusun okadar ılgınc bı moto
    r

Hahahah iyiymiş. Eğer honda bakarsam 1 yaşında düşük kilemotreli spacy bakarım başkan Beyazı çok hoşuma gidiyor. O kadar bütçeye çıkabilmem zor fakat Ama ayarlayabilirsem 1 dk düşünmem

Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coderz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    güzelmiş fiyatı nedir?

2. elleri 1400-3000 civarı.

Dongul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende as 150t-7b asya motor war ama sen sen ol çin alma ikinci el japon al ben hata yaptım uyarıyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)