PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : cordoba tdi vs rio crdi :D

Ahmet Saraçoğlu
05-06-2011, 19:30
Bir araç tavsiyesi konumuza daha hoşgeldiniz arkadaşlar , c2vtr satıldı , 17 20 arası bişeyler bakınıyorum bu aralar da... c4 hdi var bikaçtane ama o fiyata alınanından çekiniyorum yalan yok...Aklıma iki ihtimal geldi..

cordoba tdi(75) ,,, şekli şemali hoş , arka dar biraz ama bagaj devasa..motor sesi mesele değil , bide içerden bi vw hissı veriyor , sıkıştırılmış passat gibi:D , vw grubun o seneler ürettiği b sınıf araçlardan içi en güzeli ibiza cordoba bence.Ama motorun 3 silindir olması ne getirir ne götürür , turbosu vss sağlammıdır gidişi nasıldır , iyi bi yazılımla ne kadar güç alınır , motor yazılımı kaldırır sağlamlıktamı bilemiyorum..

rio crdi vgt sedan (110) ,,, marka önyargım yok , şekli , içi fena değil , motor kağıt üstünde çok şey vadediyor ama plastik kalitesi sac kalitesi biraz dandik , yol tutuşun ve frenin çok iyi olmadığı söyleniyor(kesinlikle abslisi alınacak)Bide başka bi konuda turbonun çok kısa ömürlü olduğu söylendi.Ceratoda aynı motorun vgt turbo olmayan 102 liğini yazılımla kullandım ama turbo ulumya başlamıştı..+ motor çok az da olsa üflüyordu...90ooo falandı km sanırsam.

sizce bu ikisinden hangisi?

Ufuk
05-06-2011, 19:35
Abi rionun turbosu cidden çok küçük bende gözümle gördüm.Yani stock hali ile bile yanlış yağ seçimi ve kötü kullanımla turboyu rahatça eline alırsın.ama turbo'yu büyütürsen ohh mis yemede yanında yat derim.bence rio.Ama tabi diğeri vw temelli bir araç.

Ahmet Saraçoğlu
05-06-2011, 19:56
Aslında rio güzel , fena değil ama cordobaya en büyük tercih sebebim gücü tabiki.Ama ondada turbo düşündürüyor.Yazılım harici pek değişiklik yapamayabilirim turbo büyütme gibi.

Murat Özcan
05-06-2011, 19:59
cordobada ıyı ama rio daha ıyı gıbı gelıyor bana

melih
05-06-2011, 20:13
rio derim 190bin km kullandık 15binde bir bakımlarını yaptırdık yag filtre başka bişe değil oda bide 120bin kmde triger zincirini değiştirdik giderdi ama biz işi şansa bırakmayalım diye turbo ömrüne gelince ben sabah 2 dk çalıştırıyodum ve kısa yol yapsam bile biraz bekleyip turboyu soğutup öle stop ediyodum ve 170bin km kdr en ufak bişe çıkarmadı sadace olan biraz ses yaptı yeterki doğru kullanım ve bakım frenleri zayıf abs tercih et yol tutuşuda guzel benim kanımca zamanında 16 jant ve standart yükseklikte körfez pistinde tt katılmıştım tam hatırlamıyorum ama 53 mu 57 sn ne yapmıştım her vırajda kaysa o sure yapmak kasar insanı tercih senin tabiki ben eski kia rio kullanıcı olarak fikirlerim budur

Dağhan
05-06-2011, 20:15
Cordobayı kaç model bakacaksınız? 2008 civarlarıysa 80hp onlar.
Valla domuz gibi araba desem yeridir her türlü hor kullanmayı kaldırıyor.İç aksamda ses falan pek yoktur.arka kısmı biraz dardır.Motora gelirsek benim bildiğim kadarıyla motor dökümden ve bayada sağlam.Yakıtı sakin kullanımda 4-4,5 civarı şehir içinde gazlı biçimde de 7-8 oluyo..
Yazılımlada 110 beygir falan oluyor sanırım :)

Ahmet Saraçoğlu
05-06-2011, 20:19
bütçe dahilinde makyaj öncesi 75 liklerin temizini bulabilirim sanırım.Makyajla tampon direksiyon vites kadran harici neler farklı geldi?Motordaki +5 hp sadece farklı yazılımmı yoksa başka mekanik bi değişiklik te varmı?

Dağhan
05-06-2011, 20:23
valla makyajla yapılan farklılıklar ondan ibaret sanıyorum.Motordaki farklılığınsa çok büyük bir parçadan olduğunu sanmam cordoba,polo,ibiza,skodalar falan senelerdir aynı motoru kullanıyolar çünkü :)

Ahmet Saraçoğlu
05-06-2011, 20:59
Güncel....

Ahmet Saraçoğlu
07-06-2011, 22:59
Şuan 5e 8 rio önde, ,, bi güncel daha.

oğuzk
07-06-2011, 23:04
Rio sadece daha iyi gider başka + sı olamaz kesinlikle.

Cordoba nın yol tutuşu iyidir amortisörler aşırı serttir.

Aynı motorlu ibizamız vardı performans 1.4 dizellerin hepsinden iyiydi.

Donanım olarakta sınıfına göre dolu arabalar.

Motor olarakta VW dizelleri gerçekten güzel ama bana bu 3 silindirliler daha uzun ömürlü gibi geliyor.Mazot seçme derdi yok en azından.

100.000km yağ su mazot ile sorunsuz kullanmıştık şiddetle tavsiye ederim :)

Beyaz cupra tamponlu cordobanında tadından yenmez bu arada :D

Ahmet Saraçoğlu
10-06-2011, 17:12
bi güncel daha ,,,rio baya öndeydi başta , cord.9 rio 8 olmuş bi haftada

Trance-R
10-06-2011, 21:03
cordoba güçsüz o kasaya , ibiza dizel daha iyi bence.. ama rio yu kullanan birisi olarak ; gerçekten rio iyi gidiyor ama iç kalite hissi , sürüş pozisyonu , konforu , SEAT'a yaklaşamadı benim gözümde. ama rio performanslı bir kullanım vaad ediyor ve gerçekten de hızlı :)

devil_berk22
11-06-2011, 21:01
cordoba derim daha kaliteli geliyor bana chiple yeterli güçlerde alınabilir

Ahmet Saraçoğlu
12-06-2011, 16:34
cordoba güçsüz o kasaya , ibiza dizel daha iyi bence.. ama rio yu kullanan birisi olarak ; gerçekten rio iyi gidiyor ama iç kalite hissi , sürüş pozisyonu , konforu , SEAT'a yaklaşamadı benim gözümde. ama rio performanslı bir kullanım vaad ediyor ve gerçekten de hızlı :)
bagaj biraz önemli, sürekli şehirdişi seyahat oluyor, son c2 baya bi zorladi beni o konuda, onun icin sedan tercih etmek durumundayim

cordoba derim daha kaliteli geliyor bana chiple yeterli güçlerde alınabilir

Valla bende chip yapar öyle kullanirim diye dusunuyorum hangisi olursa kanka , bakalim kismetimizde hamgisi varsa

Mutu
12-06-2011, 17:19
Abi cordoba daha güzel be riodan :)