PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fizik Tedavi Hakkında Yardım

Shadow_Dancer
07-06-2011, 00:04
Konuyu açmadan önce çok düşündüm acaba alakasız olur mu diye ama ***** bizim forum her derde deva.. Bel fıtıgından çok şikayetçiyim, yaklaşık 2*3 ay önce hareket edemeyecek hale geldim.. Herşey birden bire oldu kilitlendim resmen, kas gevşeticiler felan derken hastaneye zor attım kendimi.. Çekilen MR neticesinde bel fıtıgı teşhisi kondu.. Aradan biraz zaman geçince agrı biraz azaldı, ama son günlerde yine artış var.. Meslegim icabı kaldır indir işleriyle biraz fazla ugraşıyorum.

Sorum şu, İstanbulda bu hususla ilgili tavsiye edeceginiz bir doktor ya da fizik tedavi merkezi var mıdır? Bu hastalıktan şikayetçi olan var ise nasıl bir tedavi yolu izlediler.

Gereksiz görülür ise silinebilir. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Dou
07-06-2011, 00:23
özel göztepe hastanesinin arka tarafında hastane bünyesinde kendi fizik tedavi merkezi var, orayı önerebilirim

2007 ocak ayında kaza sebebiyle dizimden ameliyat olmuştum ve psikolojik olarak dizimi kullanmamaya (bacağımı kıramamaya) başlamıştım, baldır kası erimişti dizin üstündeki, 3 ay fizik tedaviden sonra ancak yürür merdiven inip çıkar hale geldim

3-4 sene önce gitmiştim ama bastonla girdim yürüyerek çıktım. orayı önerebilirim bu sebepten

Shadow_Dancer
07-06-2011, 00:26
sagolasın yarın bi araştırayım internetten.. aslında pek çogu aynı şeyi yapıyor araştırdıgım kadarıyla ama güvenilir bi yer olması önemli. Allah düşmanımın başına vermesin bu bel agrısını..

Dou
07-06-2011, 00:28
ben gittiğimde bi sıkıntısı yoktu ama 3-4 sene geçti tabi kadro değişmişmidir bilmem, çok ilgiliydiler gerçekten ama acımıyorlar bağırmak serbest ama dur dedimmi dinlemiyolar :hehe:

Shadow_Dancer
07-06-2011, 00:29
Acı eşigim yüksek Allahtan ama işkenceye dayanacak kadar degil :)

rapture
07-06-2011, 00:30
babam 58 yaşında 3 ay önce fıtık tehşisi konuldu röntgen falan çekildi yaklaşık 4 hastane gezdik şehir dışına bile gittik bursa'da ordudan emekli bir doktor var dediler cok iyi ona gidin gittik bütün hepsi amelitay dedi çamlıca'da özel bir hastanede tekrar muayene oldu doktor fizik tedavi önerdi işede yaradı çok şükür şu anda çok iyi

sabah erkenden senin için doktorun ve hastanenin bilgilerini alıcam

Shadow_Dancer
07-06-2011, 00:31
Fizik tedaviyi nerede yaptırdınız peki ? Sagol alakana..

rapture
07-06-2011, 00:33
istanbul çamlıca'da sabah erken bilgileri alıp msj atarım sana

Shadow_Dancer
07-06-2011, 00:34
Çok makbule geçer.. Dou'nun yazdıgı yere de bakarım artık.

doush
07-06-2011, 00:35
İnternette de bulabileceğiniz basit egzersizler var.. Onlar da çok işe yarıyor diye biliyorum.

Shadow_Dancer
07-06-2011, 00:36
Ters bi hareket kötü sonuçlar dogurabiliyor Doush o yüzden temkinli yaklaşıyorum.. yani o acıyı tekrar çekmek istemiyorum inan :)

rapture
07-06-2011, 00:39
elinde mutlaka tomografi olsun yeni tomografi cihazı olan bir yerde çektir 3 d olanllardan hastalık çok belirgin oluyor filme'de ona göre fizik tedavi uygulanıyor ssk varsa çok para deil yoksa mutlaka benimle iletişim kur yardimcı olurum

Shadow_Dancer
07-06-2011, 00:41
En son lomder MR çektirmiştim, onun raporunu alabilirim hastaneden.. Saglık güvencesi kısmında sorun yok, ssk ve full kapsamlı özel saglık sigortası var. senden ricam yarın o merkezin detaylarını mesajlaman.

rapture
07-06-2011, 00:42
Ters bi hareket kötü sonuçlar dogurabiliyor Doush o yüzden temkinli yaklaşıyorum.. yani o acıyı tekrar çekmek istemiyorum inan :)

nette saçma sapan şeyler yazıyor aldanma film'de her şey ap açık belli olucak çok aşırı agrın varsa yatmadan önce kas gevşetici bir iğne yaptır

Shadow_Dancer
07-06-2011, 00:43
Yok bu aralar iyiyim, agrı var ama aşırı degil.. Bakalım bi şekilde çözecez zaten uzun zamandır araştırıyorum netten.

BaDCaT
07-06-2011, 00:44
Fazla Kilon varsa onları atmaya bak çünkü beline fazla kilo yük bindirir...ayrıca yüzmeni öneririm bel omurlarını rahatlatmana çok faydalı olur..

Shadow_Dancer
07-06-2011, 00:45
Fazla Kilon varsa onları atmaya bak çünkü beline fazla kilo yük bindirir...ayrıca yüzmeni öneririm bel omurlarını rahatlatmana çok faydalı olur..

Melihim kilo fazlası vardı ama attım baya.. şu aralar 193 boy 93 kilodayım daha da atmam lazım aslında.. yüzme işini de araştırdım baya, ona da başlayacam kısa zaman da...

rapture
En son lomder MR çektirmiştim, onun raporunu alabilirim hastaneden.. Saglık güvencesi kısmında sorun yok, ssk ve full kapsamlı özel saglık sigortası var. senden ricam yarın o merkezin detaylarını mesajlaman.

yarın ilk işim o olucak babamdan biliyorum bize arkasını dönüp aglardı :( çok kötü bir hastalık

tyMu
Geçmiş olsun reis buraya geldiğindede düşünürsen yardımcı olurum adana için yer konusunda

Shadow_Dancer
07-06-2011, 00:46
Geçmiş olsun reis buraya geldiğindede düşünürsen yardımcı olurum adana için

Reiz msnden detaylı konuşuruz.. Temmuz da Adanamdayım yıllık izin için.

tyMu
07-06-2011, 00:47
ok reis görüşelim

said_
07-06-2011, 01:02
Anne ve babamda var bel fıtığı o yüzden çok yakından biliyorum ne kadar iğrenç bişey olduğunu.
AMA !

doktorun verdiği egzersizleri yaparsanız kilonuzu gene doktorun dediği ölçüde korursanız ağrılarınız geçer

bir örnek veriyim annem bi ara dikkat etmedi ve sonuç bir hafta yatakta yattı yürüyemedi bile

egzersiz ve spor çok önemli bel fıtığında yüzme yi ısrarla tavsiyediyolar eğer egzersizlere dikkat ederseniz ağırlık kaldırırkende problem olmaz ama genede her ihtimale karşı ağırlık kaldırmaktan özellikle uzak durun.

çok geçmiş olsun

SekoLive
07-06-2011, 09:44
abi çok geçmiş olsn... ameliyatı zor değil fakat fizik tedavi yada klio vermeyle cozebilirsen en güzel i bu sonrasında ameliyat olsanda cok dikkat etmelisin teyzem oldu ama bir kaç ay sonra bir adam koşarken teyzeme çarpıp düşürmüştü fıtık tekrardan başladı ve ameliyatlık durumda şuan... bir kaç doktor isimi araştırıp sana pm atacağım

XoR
07-06-2011, 09:51
10 Mart 2010'da ameliyat oldum benim durum cidden vahimdi. 4 evreli bu hastalığın 3. evresinin %85'i tamamlanmıştı. 4.evre direkt felç zaten.

Benim doktorum

Anasayfa (http://www.drturkmen.com/)

Çok ama çok memnun kaldım ben ameliyattan. 2 gün yattım ondan sonra normal hayatıma devam ettim. Şuanda ağırlık kaldırmak vs konularında hiç sıkıntım yok her türlü kaldırıyorum :D

32 gün rapor kullanınca çok kilo almıştım o sıkıntı yaratmıştı onuda verince ağrı sızı kalmadı :)

S.Saka
07-06-2011, 11:27
Bel ağrısı kadar kötü birşey yok bende rizede çay toplarken incitmiştim bir iki defa şimdi biraz fazla yürüyünce filan bayaha sıkıntı çekiyorum ağır kaldırdığım zaman olanları hiç saymıyorum bile inş. atlatırsınız üzücü bir durum..

doush
07-06-2011, 12:18

Anne ve babamda var bel fıtığı o yüzden çok yakından biliyorum ne kadar iğrenç bişey olduğunu.
AMA !

doktorun verdiği egzersizleri yaparsanız kilonuzu gene doktorun dediği ölçüde korursanız ağrılarınız geçer

bir örnek veriyim annem bi ara dikkat etmedi ve sonuç bir hafta yatakta yattı yürüyemedi bile

egzersiz ve spor çok önemli bel fıtığında yüzme yi ısrarla tavsiyediyolar eğer egzersizlere dikkat ederseniz ağırlık kaldırırkende problem olmaz ama genede her ihtimale karşı ağırlık kaldırmaktan özellikle uzak durun.

çok geçmiş olsun

Haklısın abi ters hareket konusunda ama doktoruna da danış tabi.. Direk yap demiyorum :) Bir çok ağrı kesicinin geçiremediğini egzersiz ile geçirebilirsin.. Özellikle karın kaslarının güçlenmesi bel fıtığını baya iyileştiriyor..

Bel Fıtığı Egzersizleri (http://belfitigi.belveboyunfitigi.com/bel-fitigi-egzersizleri.html)

Shadow_Dancer
07-06-2011, 12:25
Şu sürece bi başlayayım da bunların hepsini yaparım sagolasın Doush.

Eriador
08-06-2011, 02:28
Bro geçmiş olsun . Allah yardımcın olsun.Fizik tedavi zordur benimde hala devam ediyor a.k...

İçini karartmim ama bundan sonra zor bi dönem bekliyor.Fizik tedaviyi bilirsin kendini zorlicaksın.Doktor ne derse eksiksiz yap biliyorum demesi kolay ama uygularken yeri gelicek çok canın yanıcak , yapmak istemiceksin ama sakın aksatma ne kadar çok uğraşırsan o kadar çabuk kurtulursun.

inşAllah en kısa sürede iyileşirsin

Mutu
08-06-2011, 02:50
Amcam ve yengeme de ben fıtığı teşhisi konmuştu. Avrupa yakasında tam olarak hatırlamıyorum hangi semtte olduğunu gözleri görmeyen bir bu işte iyi bilinen tavsiye edilen bir adam vardı.(her türlü techizat, bilgiye sahip biriydi) Günlük 200 milyon gibi bir rakam veriyorlardı o zaman, yengem tedavi zorladığından yarıda bıraktı(hala ağrıyla yaşıyor, çok fazla eğilemiyor vs.) ama amcam devam etti, "çok rahatım murat şuan" diyordu en son. "Evde kendim belirli belimi zorlamayacak hareketler yapıyorum, işte de daha dikkatli olmaya başladım" falan filan.
Tedavinin sonlarına doğru adamın taşınacağını duymuştum fakat ondan sonra irtibat kesildi doktorla. Dediğim gibi tedavinin yanında işinizle olsun, tavsiyeler olsun dikkat etmeniz gerekiyor.

tLq
08-06-2011, 03:51
Op.Dr.Cengiz Türkmen bakırköy devlet hastanesinin yan tarafında muayenehanesi var kesinlikle tavsiye ederim yaptığı bilimsel projeleri araştırabilirsiniz.

Anasayfa (http://www.drturkmen.com/)

http://www.drturkmen.com/drturkmen/images/Cengiz%20Vatan%20large2.JPG

Kakus
08-06-2011, 04:05
Abi yarın sana bi isim vericem. Şimdi bu saatte bizimkileri kaldırmiym yatağından. Ahahha. : )))