PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Xenon sorunu

Evrenoz
21-06-2011, 12:23
Çok enteresan bir sorun yaşıyorum arkadaşlar.

Xenonlarımdan biri kafasına göre yanıp yanıp sönüyor, kırpışma dediğimiz durum. Özellikle araba durur halden hareket haline geçerkenki ( debryajdan ayağımı kaldırdığım zamanlar ) noktada bu sorunu yaşıyorum. Kalkıp hareket ettikten sonra da bazen kırpışmaya devam ediyor, bazen normal yanıyor.

2 ay önce de aynı sorun vardı, yeni xenon takım(lar)ı denedik, sorun değişmedi. En son ( belki o an attı, belki daha önce ) bir sigortanın atmış olduğnu gördüm, değiştirdik ve düzeldi. Gerçi atmış sigortaya rağmen yanması da ayrı enteresan, hiç yanmaması gerekirdi.. Kafam basmadı. 2 aydır herhangi bir sorun yaşamadım, ta ki dün akşama kadar

Akü kutup başına giden çok telli şase kablosunun tellerinin bazıları kopmuştu, düzelttim. Oksitlenme vardı, temizledim. Sigortaları kontrol ettim, sorun bulamadım.

Bu sorun özellikle farlarım temizlendikten, sökülüp-takıldıktan sonra başladı..

Fikri olan var mıdır?

Jem89
21-06-2011, 12:33
Abi yerine tam oturmamış olabilir mi.. Yada farın içerisindeki bi temassızlık..

Bi ara benimde öyle bi farım durup dururken çakar gibi olmaya başladı..ufak çukurlarda..aracı kaldırırken falan yapıyordu..

Farı söküp biraz kurcaladık arkadaşla..Yani tamir falan yapmadık..Öyle ittirdik,çektirdik..Şansa düzelmişti.. :)

Evrenoz
21-06-2011, 12:35
Benim de düşündüğüm öyle birşey. Ama ampülü dışarı cıkardığımızda da yapıyor. Bağlantıları kurcaladık, elektriği jaklardan değil direk verdik gene aynı durum..

2 ay önce çok enteresan bir şekilde usta

Ağbi bu sol far sağdan elektrik alıyor

gibi bir yorumda bulunmuştu. zaten sorun sol farda..

Jem89
21-06-2011, 12:41
Benim de düşündüğüm öyle birşey. Ama ampülü dışarı cıkardığımızda da yapıyor. Bağlantıları kurcaladık, elektriği jaklardan değil direk verdik gene aynı durum..

2 ay önce çok enteresan bir şekilde usta

Ağbi bu sol far sağdan elektrik alıyor

gibi bir yorumda bulunmuştu.

Eğer gerçekten öyle birşey mümkünse bence sıkıntı oradan kaynaklanıyor olabilir.. Hiç duymadım ama yahu.. Elektriği diğer ampulden alan bir sistem.. :beuj:

Ampul'u değiştirmeyi denediniz mi abi..Başka bir ampul takmayı ?

Evrenoz
21-06-2011, 12:43
Denedik, ampül-balast değiştirdik. Aynı sorun...

Mikrop_Ali
21-06-2011, 12:46
şaşesini oldugu yerden cıkart bi kabloyla aküye kadar uzat direk akuden ver bakalım öyle dene bide. şaseden de yapıyor bu sorunu bazen.

Evrenoz
21-06-2011, 13:03
Elektrikçide araba,

Sabah 9'dan beri anca akü kutup başı şase kablosunun kopuk tellerini toparladı.. Biraz daha ilgilenmezse başka elektrikçiye götürüp adam gibi baktırıcam. Şase sorunu olabilir Ali, doğru diyorsun..

Mikrop_Ali
21-06-2011, 13:05
bende çok karşılaştım o sorunla şasedendi benimkide bide xenonlar h4 mü?

fevzi
21-06-2011, 13:11
Aynen h4 tıp ampul mu? Bu sorunu h4 ler cıkartabılıyor 0 set alıp deneyın yada baska bı markanın xenon setını deneyın sorun muhtemelen duzelıcektır.Eğer sizin aracınızın elektirk tesisatında herhangı bir sorun yoksa

Evrenoz
21-06-2011, 13:12
Ampül tipi aklımda değil, Angel eye mevcut mercekli.. Onun içindeki ampül artık her ne ise..
Başka marka/model ampül/balast denemiştim. Aynı sorun devam ediyor..

Asimos
21-06-2011, 13:50
Aynı sorun bendede war en son ampulün biri komple gitti götürdüm elektrikçiye ampul patlamış değiştirdi şimdi 2side yanıyo fakat göz kırpma sorunu hala dewam ediyo

Konuyu yakın takipteyim....

Not:Bendeki yorumlar zenon un beyninin gittiği yönünde

Evrenoz
21-06-2011, 13:55
Dediğim gibi balast ve ampül değişimi yaptık, çözüm olmadı ama..

6 saattir yatıyor araba, adam bu kadar zamanda bir tek akü kablosunu düzeltti, ki o da 5 dakika sürdü. 20 TL de para aldı 5 dakikalık işe.. 6'ya kadar sorunu bulup çözüme ulaştırmazsa sanayide maraz çıkacak. :)

Mikrop_Ali
21-06-2011, 13:58
hem uzun hem kısa ise xenonlar h4 oluyor.

Oconner
21-06-2011, 14:00
abi dediğin sorundan bizdede vardı 2 gün önce minide zenonlar kendikendine hareket ediyordu yanıp sönüyordu titriyodu sanki şasekablosunun yerini değiştirdik düzeldi

CRUEL
21-06-2011, 14:06
benimde sol sis ilk far açıldığında bikaç kere çakıp sönüyor bidaha yanmıyo beyni deiştirdim sorun düzelmedi benzer sıkıntıyı yaşayan varmı?

EM-RE
21-06-2011, 14:08
Geçen hafta bnm bmw de karşıdan gelirken yaptı gece gece bütün köprüyü sellektör atarmışcasına geçtim,balansı değiştirdiğimde düzeldi ama sen denemişssin,şaseden olabilir gibime geldi..

Evrenoz
21-06-2011, 14:09
hem uzun hem kısa ise xenonlar h4 oluyor.

yok yok ayrı benim kısam ve uzunum, h4 değil bu durumda:)

Evrenoz
21-06-2011, 14:10
Eh bakalım nasıl bulacak da yapacak adam. Son 2 saat 50 dakikası :))) Cidden maraz çıkartıcam bulamazsa, 6 saattir boş boş yatıyor araba. Her gittiğimde araya başka araba aldığını görüyorum.

levent
21-06-2011, 14:25
abi ya şase bağlantılarında yada alternatörde var bişeyler

fevzi
21-06-2011, 16:10
arkadaşların dediği gibi ya şase de sorun vardır yada ampulun balast a baglandıgı kablolarda ( su gecmelı olan uclarda) sorun olabılır temassızlık yaptıgı zaman oyle sorunlara yol açabılıyor.

classcar
21-06-2011, 18:04
artı kablosu zayıfsa yani ince kablo kullanılmışsa ondanda kaynaklanabilir diye düşünüyorum

darkred
21-06-2011, 20:38
Abi angel kullanıyorsan angelların coğu H1 ampul tipinde bilgin olsun...

Ome_RS
21-06-2011, 21:00
benzer sorun bende de var baktıramadım daha eskiden de yapıyordu sigorta ile düzeldi balast kablosunu söküp takınca veya farı acıp kapatınca yanıyor 10 dk sonra kendi sönüyordu.
şimdi ilk patlama anı yanıyor sonra sol sönüyo sag yanıyo balasttan süpeleniyorum bakalım ne cıkıcak

kv661
21-06-2011, 21:41
Hocam en can alıcı nokta xenon'un markası nedir?

kuvvetle muhteme şasedendir.Direkt aküden alsın bi de regülatör bağlasın düzelir

Evrenoz
22-06-2011, 07:15
Dün akşam çok yorgundum direk yattım.

Kabloların jaklarını toparladı, bazı jaklar oksitlenmiş. Onların oksitini temzileyip jakları düzeltti. Akşam test edemedim durumu, meret her zaman yapmıyor çünki. İşten eve gelene kadar da yaptıysa bile hava aydınlık olduğu için farkedememişimdir.

onursumer
22-06-2011, 09:31
xenonlarımla 2 kere sorun yaşadım

ilk farları yakıyordum 1 tanesi hiç yanmıyıp 10 dk sonra yanıyordu sigortalardanmış

ikinci yaşadğığımda dediğin gibi sürekli çakıyordu far soketler tam oturmuştu vs

en son soktuğumde soket tam oturuyordu ama iç temas eden kısmı ile ilgili sıkıntı vardı kablo aşağı kaymıştı onları eski haline getirip silikonlayıp taktıktan sonra 1.5 yıl oldu hala daha sorun yaşamadım xenonlarla ilgili

tüm bağlantıları düzlettiğinize gore şase ile ilgili bi sıkıntı olabilir balast vs değiştiğinde aynısını yapıyorsa başka birşey gelmedi aklıma :)

Evrenoz
22-06-2011, 12:34
Evet şuan farkettim ki gene yapıyor..

Özellikle debryajdan ayağımı çekip gaza bastığım an neredeyse mutlaka yapıyor.

Götürdüm gene elektrikçiye durumu anlattım, şaseyi söyledim de pek umudum yok.. Düzgün, referansı sağlam bir elektrikçi lazım bostancı sanayide..

Evrenoz
02-09-2014, 06:31
Konu ile ilgili olarak bir arkadaş sorunu nasıl çözdüğüme dair mail atmış.

Aracı farklı bir elektrikçiye götürmüştüm, farlar ile ilgili tesisatın yanık olduğunu görüp kabloları yenilemişti ve sorun çözülmüştü..

melihyilmaz
02-09-2014, 17:10
Belki birisinin isine yarar ayni sorun yeni i30 dada yasadim kirpip kirpip sonuyordu xenonlarida kendim baglanistim araya bi role koydum farlari actigimda sistem roleyi tetikliyor direk elektirigide akuden aldim hic bisorun yasamadim satana kadar.