PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güvenmediğiniz benzinciler varmı

mmged_jan
24-06-2011, 18:21
geçen gün babama araba kiraladık kiraladıgımız şahıs güvenilir bir arkadaş oldugu için muhabbetimiz var bana şık bir uyarıda bulundu bostancı köprüsünün ordaki sh**l den benzin alma eksik koyuyorlar dedi haliyle oradan almadım
Bu doğrumudur ve etrafta gözle görülür bir farkla bunu yapan istasyonlar varmı?

marka ismini sıkıntı olmasın diye tam yazmadım ancak bilenler anlıyacaktır

Mr.K
24-06-2011, 18:24
Sirkülasyonu bol bi benzinlik,kaldi ki nasıl eksik koyabilirler ? :) 40TL(örnek)Xlitre fiyati=Litre

Bırkac kez bende ordan doldurdum,bir sorun yok.

EM-RE
24-06-2011, 18:25
Bahsettiginiz yer shelli getirenmidir distrbrtrumudur nedir öyle saglam bir seydi, sanmiyorum orda o tarz bisi olucagini...

Enes-x
24-06-2011, 18:28
bu bahsedilen yerden biraz daha ilerde bi shell istasyonu daha var yanyolun üstünde kalıyor,cenaze olan istasyon o 97 oktan bile satmıyorlar.En çok olumsuz yorum ordan duymuştum.

Parsia
24-06-2011, 18:30
valla ben genel olarak hiç birine güvenmiyorum :D bi gözüm sürekli pompadadır, her zaman da fişi isterim. kaldı ki makinada hile yapıyorlarsa, onu zaten anlayamayız sanırım, öyle bi şey varsa da Allah'ından bulsun ne diyeyim.

mmged_jan
24-06-2011, 18:47
genel bir korku oluyor aslında suçu istasyonlarada yıkmamak lazım fiyatlara baksanıza

Eyüp
24-06-2011, 18:59
Valla ben hepsinde şüpheleniyorum ama yapıcak birşey yok..

En cokta şehirlerarası yolculuk yaparken yol kenarlarındaki tenha benzinliklerden :D

mar1lyn
24-06-2011, 18:59
kalibrasyonu yapmayanlar war kalibrasyonu kotu yapılınca yada yapılmayında orda verdi yazıyor ama vermiyor çok az farkediyor ama gunde çok ciddi kar sağlıyor ama işte cesaret işi onlarınkide
az verme çok vermenin dışında çok sakat şeyler de olabiliror benzinliklerde kah onların suçu kah ana merkezin
şansa dansa gazlıyoruz resmen

rathje
24-06-2011, 19:22
şüphelenen arkadaşlar damacanaya doldursun sonra tartsın fişteki litreyle aynıysa deposuna döksün :)

fastchild
24-06-2011, 19:29
kalkit vedisi opet E-5 maltepede zümrütevler köprüsünün orada bostancı yönünden gelirken mıtsubıshı çizgiyi geçince hemen ileride kartal yönünden gelirken şahsuvaroğlu ford - türkan saylan kültür merkezini geçince ileride

pompada hata,banim koydum deyip koymama her yol var dikkat ediniz

taytay
24-06-2011, 20:07
izmir için konusuyorum nalıderede ısıklarda kavsakta bi opet var orda kesin bi problem var tesadüf almıstım ibre çok az oynadı .

onat
24-06-2011, 23:09
ankara ümitköy opet sadece ben değil tanıdığım bi kaç kişide problem yaşadı.

Murat Özcan
25-06-2011, 01:29
benim aldığım bp de de bir problem var sanki diğerlerine göre şamandıra daha az yerınden oynuyor anlamadım gıttı kotulemekte ıstemıyorum ama ... :S

ömerve
25-06-2011, 01:49
benzincilerin az doldurma muhabbeti yıllardır hep döner bana görede şehir efsanesinden başka birşey değil.
önceleri olmuştur belki ama artık mümkün değil pompaların tamamı otomatik,adam tutarı giriyo pompa basıyo,eleman sadece pompayı sokup çıkarıyo.
nasıl eksik koyabilirki?

Emir_b16a
25-06-2011, 03:33
benzincilerin az doldurma muhabbeti yıllardır hep döner bana görede şehir efsanesinden başka birşey değil.
önceleri olmuştur belki ama artık mümkün değil pompaların tamamı otomatik,adam tutarı giriyo pompa basıyo,eleman sadece pompayı sokup çıkarıyo.
nasıl eksik koyabilirki?

işlek olmayan benzincilerde pompanın hortumunda kalan benzini çekebiliyolar takriben 2 lt yapar kafadan - 2 lt yle başlıosn depo doldurmaya

senna
25-06-2011, 06:56
Sanayi bakanlığının test araçları var sorun yasarsanız şikayet edin teste gelirler

M_PROJECT
25-06-2011, 07:06
supeniz varsa gidin 5 litrelik bir benzin bidonu alin , suphelendiginiz istasyonda doldurun , sonucta + - litre oynarsa bunu gayet rahat anlarsiniz .

BARR
25-06-2011, 07:45
İzmir ağaçlıklı yoldaki shell den hep kıllanmışımdır zira hem ibre daha az yükseliyor hemde daha çabuk bitiyor anlamıyorum neden.

SekoLive
25-06-2011, 08:21
İzmir ağaçlıklı yoldaki shell den hep kıllanmışımdır zira hem ibre daha az yükseliyor hemde daha çabuk bitiyor anlamıyorum neden.

petrol ofiside iyidi baran :D hala duruyor benzin bitmedi :p :D

mmged_jan
25-06-2011, 10:08
şimdi arkadaslar yazdıklarınız ve şikayet ettiğiniz istasyonlar göz önunde olan yerler ve bu tür bilgi paylasımları internette bir dayanışma sağlıyor :icon_tup:

YavuzNaz
25-06-2011, 10:24
istanbul okmeydanı PO çeken petrol kaçak mazot kullandıklarını düşünüyorum kalitesinden şüpheliyim ne zaman mazot alsam arabanın dengesi değişiyor.

EM-RE
25-06-2011, 12:39
Bundan sonda muhtemelen libadiyedeki fullden baska bi yerden mazot almam megane'a,araba sacmalamaz ise..depom daha az fiyata doldu,araba dolarken daha ceker cekmez arabayi sicacik cay geldi..iceri market kismina kredi kartini cektirmek icin girdim,asik oldum ciktm bundan sonra evin alisverislerinide o marketten yapmayi dusunuyorum.:) fullden uzak duruuyordum ama cok samimi geldi nedense hersey :)
Bide topu topu benzin aliyoruz herkes guler yuzlu filan cayda gelince ohaa dedim.sabah sabah. Keyfim yerine geldi.

Ufuk
25-06-2011, 12:43
K..yalar petrol. birde optimumun ordaki shell.
En güzeli mehmetçik opet.Heralde aldığımız benzinin %80'i ordandır.

ef186
25-06-2011, 12:46
geçen gün babama araba kiraladık kiraladıgımız şahıs güvenilir bir arkadaş oldugu için muhabbetimiz var bana şık bir uyarıda bulundu bostancı köprüsünün ordaki sh**l den benzin alma eksik koyuyorlar dedi haliyle oradan almadım
Bu doğrumudur ve etrafta gözle görülür bir farkla bunu yapan istasyonlar varmı?

marka ismini sıkıntı olmasın diye tam yazmadım ancak bilenler anlıyacaktır

o soledigin bostaci koprusu dibindeki karsilikli iki shell direk olarak SHELL & TURCAS firmasinin yani shell turkiyenin mali ve isletmesidir .Ali veli gibi degil cok ciddi ve iyi benzin satmaya yonelik calisirlar hemde ...

Senelerdir ordan benzin alirim daha bir kez ne sorum ne problem yasadim ordan aldigim benzinle ...

Haa mesela gene e5 uzerinde kozyatagi ile goztepe arasinda metronun karsisinda yani kozyatagi tarafinda kalan icinde yikama makinasi olan bi les istasyon vardir orayida asla tavsiye etmem .

onursumer
25-06-2011, 12:49
moil olmadan once incirli shell den kesinlikle almazdım almayında derdim çünkü kotu benzinleri başıma bela olmuştu

şimdi moil olduğundan beri ordan başka yerden almıyorum kaç depo oldu hiç sıkıntı yaşamadım

mazotunu da arkadşım kullanıyor yeni kasa S80 de yazılım vs var hiç sıkıntı yaşamadı

Ufuk
25-06-2011, 12:49
Bu bostancı shell dediğiniz vatan computer'ın orası dimi?

ef186
25-06-2011, 13:14
Bu bostancı shell dediğiniz vatan computer'ın orası dimi?

evet vatanin altindaki ve tam karsisinda olan 2 istasyon

mmged_jan
26-06-2011, 07:54
yani sonuç olarak bu tip olaylar yaygın dikkat etmek şart

BARR
26-06-2011, 09:09
petrol ofiside iyidi baran :D hala duruyor benzin bitmedi :p :D

66lt alırsan bitmez tabi :D

Tabiki İzmirin benzini bereketli ahuaha:D:D

pENdor
26-06-2011, 09:34
Lt olarak hiç eksik aldığımı hissetmedim. Ama eminim yapanlar vardır.
Akaryakıt, direk depona doluyor görme, tatma, koklama şansın yok, kalite olarak ne gelirse bahtına.
Pompalar, kalibrasyonlu cihazlar, ölçümü doğrumu bilemezsin.
Denetim standartları, verilen rüşvete veya dayısının bakan olmasına göre değişiyor.
Ve bunlardan başka aklımıza gelmeyen daha bir çok katakulli...
Yani bu durumda cebimizden çıkan fazla paranın hesabını yapmak biraz zor.

Geçen akşam optimum daki shell den benzin aldım. Eleman pompayı erken çekti heralde, çekince lastiğe kadar kasayı benzinle yıkadı resmen. giden benzine mi yanayım arabama mı yanayım. "Ya sabır" dedim, aldım fişi ödemeye giderken baktım elemanda döndü gidiyor. Rica ettim silsin bari kasayı diye. Geri geldiğimde eleman takılıyor arka tarafta arabada aynen duruyordu. Ne diyim... Bu sefer sabaha kalsın... Çektim gittim.

mgnPower
26-06-2011, 20:39
Izmir Urla TOTAL

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/88012-izmir-urla-total-benzin-istasyonu-dizel-sorunsali.html

tandogan
26-06-2011, 22:17
Akaryakıt, direk depona doluyor görme, tatma, koklama şansın yok, kalite olarak ne gelirse bahtına.
Denetim standartları, verilen rüşvete veya dayısının bakan olmasına göre değişiyor.

Geçen akşam optimum daki shell den benzin aldım. Eleman pompayı erken çekti heralde, çekince lastiğe kadar kasayı benzinle yıkadı resmen. giden benzine mi yanayım arabama mı yanayım. "Ya sabır" dedim, aldım fişi ödemeye giderken baktım elemanda döndü gidiyor. Rica ettim silsin bari kasayı diye. Geri geldiğimde eleman takılıyor arka tarafta arabada aynen duruyordu. Ne diyim... Bu sefer sabaha kalsın... Çektim gittim.

ya abi bu hikayeleri kitaptan falan mı okuyorsunuz anlamadım gitti. böyle birşeyi hiç bir şirket yapamaz öncelikle buna firma izin vermez.adam ona o istasyonu verirken yerine göre hibe olarak 3-4 milyon dolar para bağlıyor. o rüşveti alanın gözünü oyarlar.sen olsan izin verir misin? yapmayın gözünüzü seviyim ya.

mgnPower
26-06-2011, 22:34
ya abi bu hikayeleri kitaptan falan mı okuyorsunuz anlamadım gitti. böyle birşeyi hiç bir şirket yapamaz öncelikle buna firma izin vermez.adam ona o istasyonu verirken yerine göre hibe olarak 3-4 milyon dolar para bağlıyor. o rüşveti alanın gözünü oyarlar.sen olsan izin verir misin? yapmayın gözünüzü seviyim ya.

tum benzinlikler dort dortluk diyorsun yani ?

fastchild
26-06-2011, 22:36
66lt alırsan bitmez tabi :D

Tabiki İzmirin benzini bereketli ahuaha:D:D

depo kç lt

ef186
27-06-2011, 00:03

tum benzinlikler dort dortluk diyorsun yani ?

markali hicbir istasyon pompada az basma gibi bir olayi bilincli olarak yapamaz idda ederim .
makinalar belirgin surelerle test ve kalibre edilir bu test ve kalibrasyonu devlet yapar ayrica devlet harici ana firma da yapar periodiktir 5 yilda bir falan degil yani ...

Bilincli olarak pompaya mudahale eden adam milyon dolarlik sozlesmesinden olur kimse 100 200 500 milyar icin bu riski almaz ...

Uydurmadan insanlarin alinlarinin terini haram lokma gibi gostermeden sadece bildigimizi konusalim ...

Pompa bozulabilir bisi olur eksik basar ama fazla sure eksik basamaz ayni duzeyde pompa bozulur fazlada basar oda ortaya cikar surkulasyonu fazla olan istasyonsa zaten 1 haftaya kalmaz noluyo diye hepsi kontrol edilir benzinlikler bakkal dukkani degildir ole tartiya agirlik yapistirsin ...

Benzin fiyati fazla diye istasyon sahipleri serefsiz kotu igrenc yaratiklar degillerdir, ticaret yapan islerine para baglayan insanlar sonucta 3-4 milyon yatir bide itham altinda kal ne mel'un is bu istasyon isi birader ...