Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : water circulation motor (pump)

ahmet3425
29-06-2011, 09:45
bu parca hakkında bilgisi olan varmı arkadaslar.

aracımda yağ pompasının sogutmasına destek olarak kullanılıyor. Elektrikle calısıyor, ben bu parcayı iptal etsem yağ pompası ile ilgili sıkıntı yasar mıyım acep ? turbolu aracların hepsinde bu zımbırtıdan varmı bilgisi olan arkadaslardan yardım rica ediyorum.

ahmet3425
30-06-2011, 09:36
güncell yokmu bilgisi olan ?

dragstar
30-06-2011, 09:48
kontak kapatıldığında yağlamaya devam etmesi için koymuştur fabrika büyük ihtimalle, iptal ederseniz turbo timer la aynı işim yapabilirsiniz fakat, aracın orjinal yağ pompası basıncı veya flow u yeterli değilse bu pompayla takviye etmişşe fabrika bence sökmeyin

ahmet3425
30-06-2011, 20:30
bu zımbırtının ıcınden su gecıyor yaglama ıle ılgısı yok. Su, su pompasından turboya gırıs yapıyor. turbonun su cıkısı bu zımbırtıya baglanıyor. buda yag pompasına suyu basıyor yag pompasının cıkısıda suyun gerı donusune baglanıyor. Vel hasıl bu zımbırtı elektrıkle calısıyor motor dagınıkken test edeyım dedım 2 tane kablosu var artı-eksı sanırım. akuye bagladım ama zımbırtı tık demedı. Calısmıyor galıba bende ıptal etmeyı dusunuyordum. Oyuzden sordum.

Maxi
30-06-2011, 20:54
her araçta böyle bir düzenek yok

eğer o çalışmıyorsa bence sorun var

turbonun su çıkışında dediniz
demekki bu çalışmıyorsa turbonun su çıkışı kapalı veya az açık diyebiliriz.

su giriyor ama çıkışında bu var ve çalışmıyor

bunun çıkışınında yağ pompasına gitmesi biraz garip,
yağ pompasının su ile soğutulduğunu duymadım
yağ radyatörü olsa neyse ..

Maxi
30-06-2011, 20:56
ayrıca eklemek isterimki kesin bozuktur o

bizim memlekette hala ısrarla motora kireçli musluk suyu koymaya inat ediyor insanlar
motora damıtılmış saf su koyulması lazım veya kireç olmayan su

kireç, içten baya ısı transferini engeller motorda
ayrıca böylece ıvır zıvırı tıkar bozar çalışmasını engeller

Osman Bahadır
01-07-2011, 01:33
Water pump. Yağlamayla alakası yok. Devirdaim'in basıncının yeterli olmadığı yerlerde, veya suyun motor suyundan ayrı olarak ikinci bir kapalı sistemde sirküle edildiği sistemlerde kullanılır. Sizin aracınızda turbo soğutmasında devirdaim basıncı yetersiz görülmüş olabilir. Veya motor suyundan ayrı bir kanalda, motoru turbonun aşırı ısısıyla ısınmış sudan korumak amaçlı, turboyu soğutmak için ikinci bir kapalı devre de bu elektrikli pompa ile soğutuluyor olabilir.

Bir başka durum ise motorda motor devrinden bağımsız sürekli aynı debiyle soğutulması gereken bir eleman vardır. Orasının soğutması için motor devrine bağımlı, kasnaktan güç alan devirdaim yerine elektrikle çalışan, sabit devirli bu pompa kullanılmıştır.

Her ne olursa olsun, pompa bozuksa görevini yapmaması bir yana dursun, dönmeyen türbini sebebiyle su geçişi de engellenir.

Sistemin güzelce şemasının çıkarılması, bu pompanın öneminin anlaşılması ve müsaade ediyorsa iptali, etmiyorsa tamiri şart.