Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorlu Taşıtlar vergisi ?????
Bugün bi araçla pazarlık ettim kısmetse sabah alıcam.
MTV 1 Temmuzla 30 Temmuz arasında ödeniyor bildiğim kadarıyla şimdi bu arabanın vergisi bana mı ait aldığım kişiye mi?
Yarın 1 Temmuz :D
güzel soru ama aranızdaki anlaşmaya bağlı yarın birinin ödemesi lazım satış için :D
Ahmet Saraçoğlu
30-06-2011, 23:01
ben haziran sanıyodum , güzel oldu.
Onumuzdeki ay sen bincegin icn sana ait bir hafta sonra alsaydin ona gore pazarlik yapardin ama suan elit olan sana bakiyor:)
Ya araç 1.7 corsa fiyata razıydım aslında 200TL daha indirdim ben ödeyim dedim şimdi baktım 6 aylık taksiti 283TL imiş :)
Birde yüksek hacimden dolayı bir alt dilimden ödenecek araç listesi buldum
http://www.motorlutasitlarvergisi.com/dosyalar/2011-Ocak-ayi-MTV-indirimi-kazananlar-listesi.pdf
Burdada kırmızı çizilenlerde var bir alt dilimden mi ödeyeceğim ki ?
Temmuzda yatırılan para ikinci 6 ayın parası Temmuz-Ocak için,bu süreçte de araba sende olucağından dolayı senin ödemen daha mantıklı olur bence.
Osman Bahadır
01-07-2011, 00:25
Vergi 1 temmuz saat 00:00'da tahakkuk eder. Artık o aracın sahibi vergisini ödemeden satışını yapamaz.
Son ödeme tarihi verginin vadesidir. Ay sonuna kadar süresi olması verginin tahakkuk ettiği kişiyi değiştirmez. Yani her halükarda 1 temmuz'da aracın sahibi her kim ise vergi yasal olarak ondan tahsil edilmeden satış yapılamaz.
Ha senin gönlünden kopar, ödersin o ayrı.
Teşekkürler.
peki alt dilimden ödeme nasıl olacak sistemde direk alt dilimden mi çıkar borcu?
Osman Bahadır
01-07-2011, 00:50
Alt dilim nedir?
Aşağıdaki linkten hesaplayacağın 6 aylık verginin ödenmesi lazım satış için.
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_HSP_MTV
etik açıdan vergi sana ait.satılan aracın yılın 2. yarı vergisini satıcının ödemesi anlamsız.
Alt dilim nedir?
Aşağıdaki linkten hesaplayacağın 6 aylık verginin ödenmesi lazım satış için.
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_HSP_MTV
Ödenecek vergi kasko değerinin %5 inden fazla olursa bi alt dilimdi sanırım
Yukarıda verdiğim listedede var araç
Bir alt dilim 1300cc-1600cc
Osman Bahadır
01-07-2011, 01:02
Eğer kasko değerinin %5'i şartını sağlıyorsa, önceden dilekçe verilip işleme konulmuşsa zaten ödeme kısmında bir alt dilimden vergi tahakkuk etmiştir.
Yok dilekçe yeni verilecekse, ilk sefer için, dilekçeyi verdikten sonra düzeltme yapılınca vergi dairesine gişeden ödemeniz gerekebilir.
8.000rpm
01-07-2011, 10:20
henüz son ödeme tarih gelmediği için sanırım satışa engel olmaz , ödemeden de satış yapılabilir diye biliyorum
ama etiklik açısından ödenecek bu taksit 2011temmuz-2012ocak dönemini kapsayacağı için sana ait olmalı
ama bütün olay nasıl anlaştığınıza bağlı tabii :)
hayırlı olsun şimdiden
Vergi 1 temmuz saat 00:00'da tahakkuk eder. Artık o aracın sahibi vergisini ödemeden satışını yapamaz.
Son ödeme tarihi verginin vadesidir. Ay sonuna kadar süresi olması verginin tahakkuk ettiği kişiyi değiştirmez. Yani her halükarda 1 temmuz'da aracın sahibi her kim ise vergi yasal olarak ondan tahsil edilmeden satış yapılamaz.
Ha senin gönlünden kopar, ödersin o ayrı.
Katılıyorum.
ocakta sattığım aracım için vergimi ödemiştim satarken. Ne olursa olsun vergi bana tahakkuk etmiş, karşındaki alıcı vaz geçtim dediğinde siz o vergiyi zaten ödeyeceksiniz.
bu aracı temmuzda değil ağustosta satsa kalan 5 ay için vergiyi isteyebilir misin alıcıdan ?
Bundan dolayı pazarlık durumunda bu durum göz önüne alınıp karşılıklı anlaşarak ticaret yapılabilir. veya gönülden kopar ayrı bir konu dediğin gibi.
Burak K.
01-07-2011, 10:40
henüz son ödeme tarih gelmediği için sanırım satışa engel olmaz , ödemeden de satış yapılabilir diye biliyorum
ama etiklik açısından ödenecek bu taksit 2011temmuz-2012ocak dönemini kapsayacağı için sana ait olmalı
ama bütün olay nasıl anlaştığınıza bağlı tabii :)
hayırlı olsun şimdiden
Ödenmeden satış yapılmıyor geçen sene Qashqai'ı satarken vergisi ödenmedi diye noterden geri dönmüştük...
peki ödemeleri satışı yapacağımız notere yapabliyormuyuz. yoksa vergi dairesine mi gitmemiz gerek..
individual
01-07-2011, 10:50
sana ait artık 1 temmuzdan itibaren sen kullanıcaksan :D
hatta benim arkadaşım dün arabasını sattı yeni alan arkadaş :D
1-temmuz vergisi var
2-ağustosda muayensi var
3-bakım var ağustosda
:D hepsini o ödiyecek :D
peki ödemeleri satışı yapacağımız notere yapabliyormuyuz. yoksa vergi dairesine mi gitmemiz gerek..
vergi dairesinden ödeme yapmak en hızlı yöntem. İbraz edeceğin bir makbuz olur ve ekrana daha çabuk işlenir.
Bankalardan yapılan ödemeler geç işlendiği için banka dekontu gerekiyor.
Hallettik sorunsuzca bankaya gidip yatırdım ordan notere geçtik
Ödenmeden satış yapılmıyormuş bugün 2-3 kişi kavga etti noterde :D
bende muayeneye gidicem yarın şimdi ödemezsek yapmıcaklar mı :)
Burak K.
01-07-2011, 18:39
Vergi dairesinden ödeme yapınca sisteme direk geçiyor. Bankadan ödeme yapınca belirli bi zaman sonra sisteme geçiyormuş.
Bende sirkete bir doblo alicam anlastik gbi bi musterimde hic ses etmiyorum walla ödesin vergisini öyle alalim.:)