Orijinalini görmek için tıklayınız : 2. Elde Hayat Yok
http://www.takagazete.com/haber_images/otooo_01072011.130732.jpg
2. El oto pazarında satışlarda durgunluk yaşanırken, ne alıcılar ne de satıcılar bu durumdan memnun değil. Fiyatları yaz aylarının gelmesiyle yüksek bulanda var, satışların düşük olduğunu ancak yine de satış yapamadığını ifade eden satıcılarda var.
Ağırlıkta ise yaz aylarının gelmesi ile birlikte fiyatların yükseliş trendinde olduğunu ifade eden vatandaşlar yer alıyor. Bu çoğunluktan biri de İbrahim Taştan isimli vatandaş. Taştan, 2. el oto fiyatlarının kış aylarına göre daha pahalı olduğunu ifade ederek “Elimizde bir araç var onu takasta kullanarak bir araç almak istiyorduk ancak oto pazarına geldiğimizde gördüğümüz manzara karşısında bu ümidimizi gerçekleştirebileceğimize pek ihtimalimiz kalmadı. Kış aylarında daha düşük seyreden otomobil piyasası Yaz aylarında ise daha yukarılara çıkmış gözüküyor” dedi.
Oto galeri işletmecisi Şükrü Kahveci de galericilik yaptıklarını ifade ederek biz pazar günleri de burada 2. el otomobillerimizi satmak için buradayız. 8- 9 haftadır bu işli yapıyorum. Geçen haftaya nazaran otomobil pazarına olan rağbet daha aşağıya düşmüş gözüküyor. Özellikle yaz aylarının gelmesi, okulların kapanmış olması, başka ülke ve illerden buraya gelen turistlerin ilgisinden dolayı kış aylarına göre fiyatlar daha yukarı çıkmış durumda. Kış ile yaz ayları arasında kesinlikle en az bin- 2 bin TL’lik bir fark söz konusu” şeklinde görüş bildirdi.
Otomobil pazarına araç satmak için gelen Fehmi Kibar isimli vatandaşta satışların çok düşük olduğunu belirterek, “ 1 aydır buradayım. Aracımı satıp başka bir iş yapmak istiyorum ancak alıcı çıkmadı. Burada gelen giden de yok. Fiyatlar düşük olsa bile müşteri yok. Satış yok. Bizde gelip gidiyoruz her pazar” dedi.
ben devamlı (marka model önemli değil) ne var ne yoksa sahibindeni takip ederim.
şu iki aydır fiyatlar öyle bi yükseldiki inanılır gibi değil.
özellikle hondalar sanki prim patlaması yaşamış, sanki borsada depar atmış gibiler.
makyajlı 97 broadwayler 7500-8000den başlıyo, 12.000e bile var!
bi ara 9-10.000 seviyesindeki tutulmayan elde kalan omegalar 15.000e, biraz daha modelle 20.000e çıkmış!
e heralde böyle durgunluk olur.
be adam hangi vatandaş 10.000 liraya broadway alır, 17.000 liraya omega alır örnek bunlar...
cembozbey
03-07-2011, 10:50
2.el gayet canlı bence su 2 aydır
0'km fiyatı 43 bin tl olan araca 2.elde 2009 modeline 39-40 bin tl fiyat çekersen. Son modellere 0'ından fazla fiyat istersen tabiki durgunluk olur.
Bluttbeton
03-07-2011, 10:53
şimdi oto pazarından geldim fiyatlar çok yüksek ya küçümsemek gibi olmasın ama 1990 model şahinler bile 7-8 bin arası bizim 2 sene önce sattığımız 1990 model corolla 7 bine sattık bugün pazarda gördüm adam 9.400 istiyor beynimden vurulmuşa döndüm.
Aynı sekılde 97 corollayı 15 ay once 8 e zor sattk sımdı 10.500 lerde
Cliosportve
03-07-2011, 11:03
Ben 4 er milyara zar zor satmıştım 1994 Model Kartal ve Renaul 9 springi
Milet 6-7 milyardan kapı açıyor sürekli
2. elde birde güven iyice aşşağılarda düştü
Ne orjinal KM kaldı nede kazasız araba .Bunları sürekli duuyuyoruz etraftan mide bulandırıyor gerçekten
Türkiye'de ikinci el piyasa olayı yok ki. Tutturabildiğine.
Araç galeriden çıkınca bir kere kafadan %20-25 değer kaybı olmalı.
Sonra da sene başına %5-10 (modele göre) değer kaybı olmalı.
Ama nerede.........
Yurtdışında genelde böyle......
bence bu aralar gayet hareketli ikinci el piyasası , ama pazarda 98 ford ka ya 13.500 istendiğini gördüm aynı km de kazasız arabayı ben 8 e sattım oysa akşam evine döndü.. sonra sorsan o amcaya ikinci el durgun hareket yok der..
Ahmet Saraçoğlu
03-07-2011, 11:24
Şu bikaç yıldır sattığım tüm araçlarımın fiyatlarıyla sahibindende şuanki fiyatları kıyaslayıp kahroluyorum.Suni piyasa yaparlarsa , değerinin çok üzerindeki fiyatlarda ısrar ederlerse daha çok beklerler kıpırtı olmasını...Antalyadan amcam geldi , şimdi ona araba bakmaya bazaar a gidiyoruz ama hiç ümidim yok , sinirlenip dönücem sadece.
ykavcioglu
03-07-2011, 11:25
2005 206 hdi ı geçen sene zar zor 14250 ye satmıştım araçta orj xs jantıda vardı.
bu sene aynı araca 17 istiyorlar...
ellerinde kalsın, sıfır araç daha mantıklı..
Tabi olmaz değeri 7 8 bın olan arabalara 10 bın 12 bın fiyat cekerlerse elbet hayat olmaz
ümraniye oto pazarına gıdın bakın arabaları resmen Tarlada kullanır gıbı kullanmıslra bi coğunu ve arabada boyanmadık ıslem gömedık yer kalmamıs fiyat cekmiş 12 bın 13 bın :S
piyasa çok yükseldi ikinci elde
DogukanB
03-07-2011, 11:38
bence bu aralar gayet hareketli ikinci el piyasası , ama pazarda 98 ford ka ya 13.500 istendiğini gördüm aynı km de kazasız arabayı ben 8 e sattım oysa akşam evine döndü.. sonra sorsan o amcaya ikinci el durgun hareket yok der..
aynen satmak isteyen adam ederini ister . herkes 2 lira fazla takarım diye ederinden fazla istiyo satılmayınca piyasa durgun :)
ben devamlı (marka model önemli değil) ne var ne yoksa sahibindeni takip ederim.
şu iki aydır fiyatlar öyle bi yükseldiki inanılır gibi değil.
özellikle hondalar sanki prim patlaması yaşamış, sanki borsada depar atmış gibiler.
makyajlı 97 broadwayler 7500-8000den başlıyo, 12.000e bile var!
bi ara 9-10.000 seviyesindeki tutulmayan elde kalan omegalar 15.000e, biraz daha modelle 20.000e çıkmış!
e heralde böyle durgunluk olur.
be adam hangi vatandaş 10.000 liraya broadway alır, 17.000 liraya omega alır örnek bunlar...
honda konusunda dogru soyluyorsunuz ama honda nında 2.el pıyasası yuksek gıbı. fıyatlar cok cok ucuk olmadıkca 1.4is ler 14-16.500 arası bıle alınıp satılıyo hala.
DogukanB
03-07-2011, 11:46
honda konusunda dogru soyluyorsunuz ama honda nında 2.el pıyasası yuksek gıbı. fıyatlar cok cok ucuk olmadıkca 1.4is ler 14-16.500 arası bıle alınıp satılıyo hala.
en ilginç olanı zaten is ve iesler.
konfor yok
yol tutuş yok
güvenlik yok
güç desen 1.6 ieste az buçuk
1 tane airbag ve koltuğu deri olan full oluyo ama hala insanlar 18 lira verebiliyo, gerçekten çok ilgnç
konfor yok
yol tutuş yok
güvenlik yok
1 tane airbag ve koltuğu deri olan full oluyo ama hala insanlar 18 lira verebiliyo, gerçekten çok ilgnç
piyasada 3-5 body kiti 3-5 angelli farı 3-5de stopu var diye heralde...
İbrahim Erdem
03-07-2011, 11:51
Siz aracın kmsiyle oynayın. pertten toplayın kazasız deyin. Kıçıkırık arabalara fahiş fiyat çekin. Kim kimi ........rse mantığıyla piyasanın içine edin sonra 2. elde hayat yok.Peh..
piyasada 3-5 body kiti 3-5 angelli farı 3-5de stopu var diye heralde...
olabılir ama 1 honda civic 1.5 ex 12 bin tl etmez yahu :S
olabılir ama 1 honda civic 1.5 ex 12 bin tl etmez yahu :S
tamam işte bizde onu diyoruz.
ne sanıyolar acaba bunlar arabalarını?
20 yaşında hondaya 12.000 lira fiyat biçmekde, vermekde akıl yoksunluğuna işaret bence.
Boost Up
03-07-2011, 11:56
pek 2. el gibi değil ama
Sahibidende polo gti lar 51-53 milyarlarda
anlamıyorum ya, 0 ı ne kadar ki bunlaar 2. elde bu kadar para istenebiliyor?
'97 Euro Civiclere 19-20 milyar yazarlarsa tabi durgun olur. 1.6ies´lerden hiç bahsetmiorum vti´dan pahalı.
cembozbey
03-07-2011, 12:13
ikinci elde nası hayat olsun 33 liraya vti var halen sahibinden de
:D
fastchild
03-07-2011, 12:18
bende bizim e34'e 15.000 yazıcam ya satılırsa hesabı ama gerçekten ya satılarısa o zaman başka araba yok kafama göre 15.000 e
2. el araba alıcaktım sırf bu yüksek fiyatlar yüzünden gittim sıfır partner aldım adventure modelini 27.000 liraya 1.6 hdi 90lık araç 850 lirada mazot çeki verdiler bana geldi 2011 model araba 26 liraya neden gidip 17-18 e 2005 model 100000 deki araca para vereyimki 3 gün sonra nolcağı maluum bence almıcaksın acele yoksa 2.el araç sıfır araçlardan pahalı neredeyse geleneksel türkiye saçmalığı
değerinde satılığa konulan her araba satılıyor. 3 liralık arabaya 5 lira istersen satılmaması o kadar normal ki. aslında piyasa durgun filan değil. sadece herkes arabanın değerini bildiğinden bu fiyat hengamesinde değerini isteyen arabayı arıyor.
tamam işte bizde onu diyoruz.
ne sanıyolar acaba bunlar arabalarını?
20 yaşında hondaya 12.000 lira fiyat biçmekde, vermekde akıl yoksunluğuna işaret bence.
babamda vtec2 honda var araba pazarına gıttık ısde geçen hafta araba bakıorrdum kendıme ufak yollu bısy
arabalar okadar leş ki darma duman kasa yorgun fıyatlar 12 bın 15 bın
1.5 ex civic gördk temız duruyodu yazmıs 12 bın tl dedım bu civic si mı ? ex abi dedı dedım nıe bukadar pağlı gideri öle satar san ara dedım adama
maxpower
03-07-2011, 12:52
yeni jettaların 2.elinede sıfırından çok istiyorlar. sıra beklemeden benden alın yazmışlar:D
değerinde satılığa konulan her araba satılıyor. 3 liralık arabaya 5 lira istersen satılmaması o kadar normal ki. aslında piyasa durgun filan değil. sadece herkes arabanın değerini bildiğinden bu fiyat hengamesinde değerini isteyen arabayı arıyor.
++1
konfor yok
yol tutuş yok
güvenlik yok
aynen, bnde 8 senedır honda kullanıyorum, hondam wardı sattım gene honda aldım.
ama bu fıyatlara bu arac mantıksız. kullandıgım halde mantıksız dıyorum :D
aynı paraya daha az km de dizel corsa-fiestalar war.
ama sanırım bıraz hastalık gıbı.
şahsen 2006 focusum war 1 tanede full + full, ama bu aracı kullanırken hıc zevk almıyorum. 98 civic daha keyıflı gelıyo nedense :)
bu hondalar ileride patlayacak alanların elinde zaten :D tamam ben de seviyorum ek kasaları falan ama etmez o kadar paralar mümkün değil. zaten sağlamı çok az kaldı. arabası iyi olan yüksek fiyat çekiyor, hadi buna eyvallah ama onu gören pertten toplanmış arabasına da ondan 1-2 bin lira daha aşağıda fiyat istiyor ki o bile aşırı yüksek. ne gerek var. ufak tefek alım satım işiyle uğraşıyorum, geçenlerde 2010 accent era dizel team modelini sattım 20 liraya. üç günde en az 400 kişiyle telefonda görüştüm, 100 kadarıyla da yüzyüze görüştüm. çoğu soruyor abi bu araba niye ucuz? e kardeşim ederi bu. ben bu arabayı 22'ye de çakmayı bilirim. ama niye cebime haram para girsin ki? niye vicdan muhasebesi yapayım ki sattıktan sonra? araba önden kazalıydı, kaput, çamurluk, ön cam falan değişmiş, hafiften boya farkı var, şaşesi düzeltilmiş. çok da güzel toplanmamıştı açıkçası. bunun ederi 20 liradır benim gözümde ve o fiyata da sattım. hem beni kurtardı, hem alan kişiyi kurtardı böylece, hak geçmemiş oldu. gönlüm rahat o yüzden. demek istediğim honda sahipleri biraz yeryüzüne inmeli artık.
OnurÖzden
03-07-2011, 13:25
Bu fiyatlarla 2.elin durgun olması gayet normal :)
gambit49
03-07-2011, 13:29
fiyatlar ucuyor oyuzden
Osman Bahadır
03-07-2011, 14:06
Adam alıyor arabayı. 2bin lira üstüne koyup aynı gün internete ilanını veriyor. Kar ederim hesaabı... Ondan alan da aynı... Aynı arabalar piyasada dönüp duruyor.
İkinci el piyasası müşteri kaybediyor. İyi kötü biraz düzenli geliri olan adam ikinci elin çirkeflikleriyle uğraşmak istemiyor ve gidip üzerini kredi çekerek sıfır alıyor. Pazardaki, sahibindendeki adam da uçuk fiyatlar istemeye devam ediyor. Bilmiyor ki talep yok...
Bir de iktisadi bir paradox var ortada. Kimse satılan arabaların fiyatlarını, gerçek satış fiyatlarını görmüyor. Sahibinden'de gördüğünüz fiyatlar satılmayan arabaların yüksek fiyatları. Arabasını satacak adam da satılmayan arabaların bu yüksek fiyatlarına göre fiyat belirleyince olanlar oluyor ve fiyatlar üstel fonksiyona binip göğe uçuyor...
İkinci el en azından benim ve benim gibi düşünen birçok mantıklı kişi için bitmiştir artık. Alırım sıfır arabayı, beş kuruş masraf etmeden binerim 5 sene, satarım 5-10bin tl altına, gider yine alırım sıfırını... (teg'im garajımda sabit, onun yeri ayrı :) )
fastchild
03-07-2011, 14:28
Adam alıyor arabayı. 2bin lira üstüne koyup aynı gün internete ilanını veriyor. Kar ederim hesaabı... Ondan alan da aynı... Aynı arabalar piyasada dönüp duruyor.
İkinci el piyasası müşteri kaybediyor. İyi kötü biraz düzenli geliri olan adam ikinci elin çirkeflikleriyle uğraşmak istemiyor ve gidip üzerini kredi çekerek sıfır alıyor. Pazardaki, sahibindendeki adam da uçuk fiyatlar istemeye devam ediyor. Bilmiyor ki talep yok...
Bir de iktisadi bir paradox var ortada. Kimse satılan arabaların fiyatlarını, gerçek satış fiyatlarını görmüyor. Sahibinden'de gördüğünüz fiyatlar satılmayan arabaların yüksek fiyatları. Arabasını satacak adam da satılmayan arabaların bu yüksek fiyatlarına göre fiyat belirleyince olanlar oluyor ve fiyatlar üstel fonksiyona binip göğe uçuyor...
İkinci el en azından benim ve benim gibi düşünen birçok mantıklı kişi için bitmiştir artık. Alırım sıfır arabayı, beş kuruş masraf etmeden binerim 5 sene, satarım 5-10bin tl altına, gider yine alırım sıfırını... (teg'im garajımda sabit, onun yeri ayrı :) )
eskiden bindiğine sayıp 10.000 liralık arabayı 8.500 9.000'e satıyorlardı şimdi hem binip hem üzerine ekliyorlar
Sizinki yine iimis benim 3 sene once 30k tl ye sattigim transam bgn 40k $.
Satarsa hayatimin zarari diyicem.
4 gozle kisi beklioruz s2k dusmesi icin..
Shadow_Dancer
03-07-2011, 14:38
Yaz aylarında hareketlılık olması gayet normal bence..
aybarsdnr
03-07-2011, 14:52
herkes euro kuruna göre fiyat koyuyor artık :) euro çıktı,hadi tl bazında fiyatları arttıralım diyorlar..bunu 1990 model aracı olan da 2011 olan da yapıyor.
Trance-R
03-07-2011, 14:58
vallahi bende satıyorum aracımı , fiyatlara bakıp fiyat belirledim ama geçen hafta arabamı pazara çıkarttım.gayet net herşey... sahibinden.com'daki araç fiyatları gerçekten yüksek.ve hatta honda'nın altın gibi alınıp satılması halen düşündürücü.kaldı ki ; hemen yanımda 1.4is vardı 98 model 185k.km de , 16500 istiyordu , yazık dedim ... angeli var diye 16500 istiyor olmalı diye düşündüm şahsen ... hayırlısı ...
Cimmeria
03-07-2011, 15:02
gercekten ikinci el fiyatlari sacmalamis durumda.
bir de bakis acisiyla alakali bu 1000 lira fazla alicam diye 6 ay arabasini satamayan insanlar var, her ay kenara 200 lira koysan 6 ayda daha cok para biriktirirsin 1000 lira asagi ceksen tik diye satilir araba.
gecen gun bir forester bakmaya gittim, arabanin on cami catlak, sol cam calismiyor, tampon cizik, lastikler bitmis, airbag isigi yaniyor. telefonda konustugumuzda sifir masraf dedigi araba bu, 6 aydir satmiyormus 26 veren varmis 26500den asagi bir lira inmezmis. cok garip kafalarda insanlarimiz gercekten.
simdiye kadar en uzun surede sattigim araba vti idi 3 haftada satilmisti, typer sattim megane sattim hepside maksimum 1 haftada gitti. ama hem arabalar temizdi hem de piyasasinin 3-4 milyar ustunu yazmadim. mantikli fiyat yazdim tik diye gitti.
sahibinden.com ve pazarlarda millet biri yuksek fiyat yazdiginda kendi arabasini da sisiriyor da sisiriyor, sonra hep beraber kendi aralarinda agliyorlar vay efendim arabamiz neden satilmiyor.
2 ay once baktigim grand cherokeelere simdi bakiyorum en az 5 milyar zamli, 156 lara bakiyorum en az 4 milyar artmis, foresterlara bakiyorum hepsininfiyatlar 3-4 milyar artmis. bir de bu arabalar zaten ikinci el piyasasi hizli olmayan araclar bu fiyatlara nasil hizli satilmasini bekliyor ki insanlar...
onn_dear
03-07-2011, 15:03
yahu niye herkes hondalara takmış durumda anlayamadım, bu memlekette 94 model reno toros 9-10 bin lira ediyorsa onları sorgulamak lazım bence.
ALPER-VNS
03-07-2011, 17:00
benm 28e sattığım ve satmak için 4 ay beklediğim 520yi vana götürdü galerici 36ya satttı adam kahroldum walla :D
piyasanın durgun olması da gayet normal herkes uyanık alan da satanda.. alırken de satarkende kar etme peşinde insanlar.. ben ki sahibinden de yaşıyorum kaç aydır araba bulamıyosam normal değil bu durum, bu fiyatlar..
yahu niye herkes hondalara takmış durumda anlayamadım, bu memlekette 94 model reno toros 9-10 bin lira ediyorsa onları sorgulamak lazım bence.
kusra bakmada ac bk sahıbındene 15 lıralık k 1.4ler kaç aydır satılmayı beklıyr alan yok işin boku cıktı artık 98 klımalı 1.4 18 mılayr tamam al sta akr etde 18 nedır abıcım ne satysun 18 e yaptıgı aksesuar 2 lıra bıle deıl cogunun
bmw piyasası uçmuş vaziyette 30 liralık e46 lara tutturabildiklerine 32-35 hatta 37 isteyenler var piyasanın ateşi düşer,yakındır......
valla kimse kusura bakmasında 2.el satıcıları özellikle yaz aylarını bekliyorlar fiyatları arttırmak için örnek : sen 2 liralık arabayı 5 liraya satmaya çalışırsan kimse almaz sonrada 2.elde durgunluk var derler
sıfır araçlar bu kadar ucuzken ne gerek var 2. ele ?
sıfır araçlar bu kadar ucuzken ne gerek var 2. ele ?
Çok sıra var şahsen benim beğendiğim modellerde..Ne sıfır ne ikinci el araba bulamıyoruz resmen..