Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yüksek lisans ve askerlik tecili

Ahmet Saraçoğlu
04-07-2011, 18:44
Arkadaşlar içmimarlığı yeni bitirdim , şimdide okulumda yüksek lisansa başvucam ilersinde akademik kadroda devam etmek için.

Şimdi okula başvurduk , ilişiği kestiler , bisürü imza onay vss bürokratik saçmalığı tamamladıktan sonra askerliği tecil ettirmen gerekiyor dediler.Tecil ettikten sorna başvuru tamamlanıcakmış...İyide ön kayıt için böyle bi apaçiliğe gerek varmı gibisinden sorduk , seçiliriz , kesin kayıt yapılır ondan sonra tecil yapılır dedik,, bisürü bişeyler saçmalandı , onlarda tam manasıyla bilmiyorlar.

Neyse , tecili yaptırıcaz.Ama benim bildiğim tecil bi ; herhangi biyerde 6 ay çalışansan ;;; bide yedek subaylık sınavlarına başvuracağım dersen yapılıyor (belki ikisini de yanlış biliyorumdur , bu konu hakkında bilgim sıfır)
Yedek subaylık sınavına hazırlık gerekçesiyle tecil başvurusu yaparsam muayene vss uğraştırmazlarmı?Çevremde ne asker , nede yüksek lisans gerekçesiyle tecil yaptırmış kimse olmadığı için hiç bilmiyorum bu işleri , yanlış bişey yapmayalım...Okulda bitti , alıp götürmesinler sonra:D:D , yarın şubeye gittiğimde nasıl bi yol izliycem?

onursumer
04-07-2011, 18:51
okulu bitirdiğin zaman 1 veya 2 yıl tecil hakkı zaten veriyorlar diye hatırlıyorum değişmediyse ?

Ahmet Saraçoğlu
04-07-2011, 18:54
Bana direk tecil belgesi almam gerektiği söylendi , 3 yada 3 buçuk sene oluyormuş o zaman tecilim (okuduğum süre boyunca sanırım.)
Yani yüksek lisans için geçerli bi prosedürmüş bu sadece.

levent
04-07-2011, 19:09
okul bitiminden sonra bi sefer 2 yıl mazeretsiz tecil hakkın var diye biliyorum bende Ahmet

onursumer
04-07-2011, 19:10
yüksek lisans için farklı birşeyleri varmı bilmiyorumda en kotu askerlik şubesini arayıp sorabilirsin

zaten tecil hakkın var onlar direk yardımcı olurlar

Ahmet Saraçoğlu
04-07-2011, 19:11
aynen bizde öyle biliyorduk ama okul ;işini garantiye almak için (yani öğrenim esnasında askerliğe çağırılmamamız için sanırım) böyle bişey yaptırıyor...Yüksek lisans yapan arkadaş varsa bilir , vaya yapmıştır böyle bişey sanırım.

Bide bu yüksek lisansa her yaş grubundan öğrenci , çalışan , diğer okullardan vss insan başvurduğu için de askerlikle ilişiği yoktur gibi ibşey istiyo olabilirler.

ruudvan
04-07-2011, 19:35
ahmet snn gibi bi adam okulda çalışıcaksa yazık olur pıyasaya atıl bırak lısansı fln kımse yuksek lısans aramıo

ömerve
04-07-2011, 20:00
askerlik şubesine gidip yüksek lisans yapmak için tecil ettirmek istiyorum demen yeterli olur..aldığın tecil belgesinide götürüp verirsin okula.
şu an tecil hakkın var senin mezun olduğun için,2 sene olması lazım.

Ahmet Saraçoğlu
04-07-2011, 20:06
ahmet snn gibi bi adam okulda çalışıcaksa yazık olur pıyasaya atıl bırak lısansı fln kımse yuksek lısans aramıo

Kanka piyasa adam istihtam etme değil , köle çalıştırma derdinde ,,

Adam kendisi hiçbişey katmadan benim emeğimin , oluşturduğum görselin üzerinden milyarlarca para kazanacak her iş başına , benide aylık üç kuruşa bağlayıp hem çizim , hem ofis işleri koşturacak..Herkes bunun derdinde malesef.

Zamanında yapmadık değil taşeronun taşeronu olma işlerini ama bu daha beter.Direk üç kuruş aylığa adamları besliyosun...O zaman öğrenciydik , ''nedir ki yani , mercedesin üç beş günlük benizni''diyebiliyodum ufak işlerden aldığım paraya...Ama okula o kadar para gömüp mezun olduktan sorna bu şekilde bi firmada sadece yeni mezun bi içmimar olarak kalacağım bi gelecek ağırıma gider.

Onun için ilk etapta;hem az önce bahsettiğim konseptte sabit bi maaşla çalışıp bikaç sene piyasayı öğrenirim , hemde haftada bir gün yüksek lisans kovaladıktan sonra ileride okulda yarı zamanlı çalışma şansını zorlarım diyorum.Sen daha iyi biliyosun , piyasada herkes çevre , bağlantı ve isimle iş yapıyor.istediğin kadar süper iş çıkar , bikaç adamakıllı firma harici kimse iş kalitesine bakmiyor.Piyasayı öğrendikten çevremi genişlettikten ve yarı zamanlı akademik kariyerin adını ve bağlantılarını kullanabildikten sonra da işimin hakkını albilecek konuma gelirim inşallah.

Piyasadaki , billboardlardaki , reklamlardaki işlerin çoğu görsel vasatın altında , hepsi çok daha iyisiyle yapabileceğim işler ama belli bi ismin , akademik ünvanın vss olmadığı taktirde istediğin kadar kral ol , yeni mezun bi içmimarın ötesine geçemiyosun malesef..Ben birazda onu delebilmeye çalışıyorum işin özeti.

ruudvan
04-07-2011, 20:09
ahmet askerden donunce senın gıbı arkadaslarımı bır araya toplayıp sırket kurucam kendı kendının patronu oldunmu ınan daha guzel oluyor.bosver okulu

Ahmet Saraçoğlu
04-07-2011, 20:19
ahmet askerden donunce senın gıbı arkadaslarımı bır araya toplayıp sırket kurucam kendı kendının patronu oldunmu ınan daha guzel oluyor.bosver okulu

biz bu sene başında düşündük onu üç arkadaş , hatta tahmini ekipman fiyatı çıkardık , bizim konsept daha farklıydı , hem 3 boyut görselleştirme stüdyosu , hemde video ve fotoraf stüdyosu ve ekipman kiralama şeklinde...İstanbuldaki en büyük stillayf fonunu oturtup hem studyo kiralayacaktık kliplere - ürün çekimlerine ; hem ekipman sağlayacaktık içmimarlığın yanında..., mobilyacılar sanayide dükkan gezdik , bi dükkan sahibiyle el sıkışmak üzereyken mali sıkıntılardan erteledik.

yoksa aynen kendi kendinin patronu olmak en güzeli ama biraz çevre edinmeden ve isim yapmadan direk kalkışırsan işi bilmeyen çavuşlar oluyosun işte kötü yanı o:D
İşi bilmemekten değil , çevre ve ismin olmadığından düşüyosun o konuma.İstediğin kadar birinci sınıf iş yap , ''yeni mezun gençler '' önyargısını aşamıyosun lanet bi şekilde.Hem onun için hemde ilk etapta dükkan çevirmenin riskine girmeden önce bi süre maaşlı devam etmek için , hemde bu işleri yeni mezun içmimardansa hoca kartvizitiyle alabilmek için kısa süreliğine bi firmada çalışmak+yüksek lisans sonrası akademik kariyer formülüne yöneldim.Sonrasında biraz tecrübe kazandıktan sorna kesinlikle bi yer açmak var aklımda...

clioGT
04-07-2011, 20:53
yüksek lisans bitirdim anlatym hemen:)

sen mezun olduktan sonra askerlik şubesine gidiyorsun ve tecil işlemi istiyorsun.

sonra o tecil belgenle beraber kendi okulunda yuksek lisans başvruunu yapıp kabul ediliyorsun. sonrasında da okul şubeye okuduğun bölümle ilgili yazı yollayıp senın namına tecil yapıyor. yüksek lisansın 2 senelik bölüm olduğunu varsayıyorum, totalde 3 sene tecil ediliyor, ardından da mezun olduktan sonra yüksek lisanstan, 1 sene daha tecil ettirebilirsin. ya da doktora yapıp 35 ine kadar tecil ettriebilirsin

brv
04-07-2011, 21:02
Yüksek lisans sırasında da askere gidebilirsin istersen her hangi bir sorun olmuyor ben öyle yaptım.

Bi kere tecil ettir kaydını yaptır sonrasına karışma okul hallediyo zaten ;)

senna
04-07-2011, 21:21
okul bittikten sonra 2 yıl tecil hakkın var gidip tecil ettirebilirsin bende ettirmiştim şu an yüksek lisans yapıcam ama tecilim bitti bakaya kalmam gerekiyor belli süre ders almadan tecil etmiyor okul

Ahmet Saraçoğlu
04-07-2011, 21:25
yüksek lisans bitirdim anlatym hemen:)

sen mezun olduktan sonra askerlik şubesine gidiyorsun ve tecil işlemi istiyorsun.

sonra o tecil belgenle beraber kendi okulunda yuksek lisans başvruunu yapıp kabul ediliyorsun. sonrasında da okul şubeye okuduğun bölümle ilgili yazı yollayıp senın namına tecil yapıyor. yüksek lisansın 2 senelik bölüm olduğunu varsayıyorum, totalde 3 sene tecil ediliyor, ardından da mezun olduktan sonra yüksek lisanstan, 1 sene daha tecil ettirebilirsin. ya da doktora yapıp 35 ine kadar tecil ettriebilirsin

Tamamdır o zaman , yarın askeriyeye gidip net bi şekilde anlattığımız anda yardımcı olurlar heralde , çok teşekkürler

Yüksek lisans sırasında da askere gidebilirsin istersen her hangi bir sorun olmuyor ben öyle yaptım.

Bi kere tecil ettir kaydını yaptır sonrasına karışma okul hallediyo zaten ;)

Bu şekilde başvurup girdikten sonra akademisyen oarak devam edebilirsem gidebildiği yere kadar gitsin askerlik , aciliyeti yok.

okul bittikten sonra 2 yıl tecil hakkın var gidip tecil ettirebilirsin bende ettirmiştim şu an yüksek lisans yapıcam ama tecilim bitti bakaya kalmam gerekiyor belli süre ders almadan tecil etmiyor okul

Tecil için yarın başvuruyorum o zaman , çok teşekürler.

senna
04-07-2011, 21:26
mezuniyet belgen vs varsa götür fotokopi al yanına 3-5 tane, fotoğrafın falan olsun yanında bunlar için geri dönme bide başka ne gerekiyordu unuttum ama aklıma bunlar geldi

Ahmet Saraçoğlu
05-07-2011, 10:46
az önce benim durumumda olan bi sınıf arkadaşım askerlik şubeye gittiğinde muayene olması gerektiği söylenmiş,,,arkadaşlar bu kadar detaylımı bu işler , o mu yanlış yaptı prosedür mü böyle hakikaten?

__FrK__
05-07-2011, 10:51
ahmet kardeşim şimdi sodum öğrenci işleri daire başkanına askerlik şartı kalktı artık oyle bişey yok dıyor dırek başvurusunu yapıcak dıyor, hangi üni seninki

Ahmet Saraçoğlu
05-07-2011, 10:53
haliç benimki

SekoLive
05-07-2011, 10:53
bende bi soru soracam ahmet izninle :)

ben lise bitip 2 yıl tecil ettirdim sonrasında açık öretimde uraştım olmadı örgun egıtımı kazandım bu arada okuldan tecil istediler kayıt sildirdim 1 yıl daha tecil olup (sadece okul için 1 yıl falan beklemedim) örgüne kayıt olup okulu bu sene bitirdim şuan bakyorm aöf kayıt için tecil belgesi istiyorlar ben yine tecil ettirme hakkına sahipmiyim?

__FrK__
05-07-2011, 10:55
ben pek anlamam sordum oylesıne hangısı dıye de :D üni den üni yede fark etmiyormuş kalkmış abicim o tecil vs askerlik ilişiğini belirtecek belge istenmiyormuş bizde de var lisans üstü mimarlık

Ahmet Saraçoğlu
05-07-2011, 10:56
senin hangi üniydi?

__FrK__
05-07-2011, 11:00
senin hangi üniydi?

kanka ben FSM Vakıf Üniversitesi Rektörü ile çalışıyorum şimdi

senna
05-07-2011, 11:03
tecil için muayene şart evet:D

__FrK__
05-07-2011, 11:07
tecil için muayene şart ama yüksek lisans için tecil gerekmiyormuş

hasan çağri
05-07-2011, 11:14
Yani tecil belgesi varsa yüksek lisans kaydında sıkıntı yok :) Bir ara gidip ösym den şifremi alayım tekrar öğreneyim ales sonucumu... Kayıt yaptırmak lazım.

senna
05-07-2011, 11:50
tecil için muayene şart ama yüksek lisans için tecil gerekmiyormuş

tecilliysen gerekmez yalnız tecilin bitip yüksek lisans yapmaya kalkışırsan ders almadan tecil etmezler o süre zarfında bakaya kalırsın:)

__FrK__
05-07-2011, 11:55
tecilliysen gerekmez yalnız tecilin bitip yüksek lisans yapmaya kalkışırsan ders almadan tecil etmezler o süre zarfında bakaya kalırsın:)

evet söylenmek istenen doğru olan tam olarak buymuş

onursumer
05-07-2011, 13:28
bende bi soru soracam ahmet izninle :)

ben lise bitip 2 yıl tecil ettirdim sonrasında açık öretimde uraştım olmadı örgun egıtımı kazandım bu arada okuldan tecil istediler kayıt sildirdim 1 yıl daha tecil olup (sadece okul için 1 yıl falan beklemedim) örgüne kayıt olup okulu bu sene bitirdim şuan bakyorm aöf kayıt için tecil belgesi istiyorlar ben yine tecil ettirme hakkına sahipmiyim?

serkan aof için oss minidr nedir onun ilk sınavına giriyorsun ya onun sonuç belgesi ile gidiyorsun askerlik şubesi tecil edip sana kayıt için gerekli kağıdı veriyor

SekoLive
05-07-2011, 13:32
serkan aof için oss minidr nedir onun ilk sınavına giriyorsun ya onun sonuç belgesi ile gidiyorsun askerlik şubesi tecil edip sana kayıt için gerekli kağıdı veriyor

yapma bunu :D bana össye girmen gerekmez dediler. nereden bulacam o belgeyi :D mezuniyet belgesiyle giricekdim aöfe

onursumer
05-07-2011, 14:00
yapma bunu :D bana össye girmen gerekmez dediler. nereden bulacam o belgeyi :D mezuniyet belgesiyle giricekdim aöfe

yeni 2 yıllıkmı bitirdin ?

ozaman gerek yok zaten :) sanırım dikey geçiş yapıcaksın dimi ?

mezuniyet belgenle git askerlik şubesine sana 2 yıl tecil vericekler intibak olucaksın o tecil için sayılmıyor illa mezuniyet belgen olmalı

SekoLive
05-07-2011, 14:02
aynen öyle :D rahatladım valla.

onursumer
05-07-2011, 14:04
aynen öyle :D rahatladım valla.

senin birşey yapmana gerek yok belgenle direk askerlik şubesine gidip dikey geçiş yapıcam de yonlendirirler seni zaten basit bi iş resim falan al yanına :) yada onceden telefon aç ne istiyorlarsa hazırlıklı git birdaha uğraşmassın