PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : eski nesil lpg regulatorlerinden hangisini almali??

erdem325
07-07-2011, 20:56
bizim golf mk2 nin lpg regulatoru yada beyni denen o alet omrunu doldurmus sanirim, ayar mayar tutmaz oldu..
bugun baktirdim bi lpg ciye abi bu degisicek bunun baska yolu yok dedi..
onda sadece aldesa diye bi marka varmis 120 lira falan dedi..
sizce hangi markayi almali??
benim aklimda nerden kaldiysa omvl kalmis, baskaa gelmiyor aklima :)

erdem325
30-10-2011, 13:16
7. 7. 2011 den beri cevap alınamadı günceli :)
aracın üzerinde bi arkadaşımda fazladan duran beyin var şimdilik, düzde 140dan sonra gaz yetiştiremiyor..
yokmu hiç bu beyinmidir nedir bunların hangisinin iyi olduğunu bilen?

senna
30-10-2011, 13:21
eğer regulatörden bahsediyorsan motor hacmine uygun bir regulatör seçmen lazım aldesa vs bilmiyorum ama yetişmeme vs bu yüzden olmalı brc vs bakabilirsin varsa motoruna uygun

erdem325
30-10-2011, 13:25
eğer regulatörden bahsediyorsan motor hacmine uygun bir regulatör seçmen lazım aldesa vs bilmiyorum ama yetişmeme vs bu yüzden olmalı brc vs bakabilirsin varsa motoruna uygun

bende parçanın adını öğrenemedimki birtürlü..
sanayide biri beyin diyor biri regültör diyor vs..
gaz girişi, gaz çıkışı, sıcak su girişi ve çıkısı olan bi parça işte..
üzerinde gaz ayarı yapılan vidaları bulunduran parça..

senna
30-10-2011, 13:26
regulatör o beyin diyorlar ama pek anlamlı değil bence

erdem325
30-10-2011, 14:03
peki teşekkür ederim :)

marka kkonusunda tavsiyede bulunabilecek kimse varmı peki?

RSBurak
30-10-2011, 14:41
benimkininde değişmesi lazım tartarini sistem var şu an bir kere içi toplandı değişti ama bir daha olmaz diyorlar 200 lira istedi tartariniye.

erdem325
30-10-2011, 17:14
benimkininde değişmesi lazım tartarini sistem var şu an bir kere içi toplandı değişti ama bir daha olmaz diyorlar 200 lira istedi tartariniye.

baya marka var sanırım ama hangisnin kaliteli olduğunu vs öğrenme gerek..
tartariniden memnunmuydunuz peki?

metin
30-10-2011, 17:20
Brc taktır iyidir ben bütün araçlarıma brc taktırdım gayet memnundum
normalinden büyük olanından taktır daha iyi olur

RSBurak
30-10-2011, 17:27
baya marka var sanırım ama hangisnin kaliteli olduğunu vs öğrenme gerek..
tartariniden memnunmuydunuz peki?

8 yıldır sadece filtre değişimi için gittim servise + bir kere regülatörün içi yenilendi ama ömrünün sonuna geldi gibi :)

h.guroglu
30-10-2011, 17:40
brc tavsiyemdir metinin dediği gibi bir boy büyük taktır hem çekişin daha iyi olur hemde biraz daha az yakarsın

erdem325
30-10-2011, 17:43
1.3 litre mk1 golfu olan birinin aracında görmüştüm, önceki v8 amerikanından çıkma bi regülatör kullanıyordu, nerdeyse motor kadardı :D
acayip memnunum, regülatörde büyük herzaman iyidir, üstleri iyi beslersin falan diyordu, demekki haklıymış adam :)

o zaman 2litre motorlara falan göre olan bi regülatör almak lazım..
marka brc mi almak gerek bilemedimki..
ama sanırım yaygınlık ve fiyat açısından mantıklı gibi..

h.guroglu
30-10-2011, 21:23
brc iyidir.gerçi ilk takıldıktan sonra 1000-1500 km kadar sarfiyatın fazla olacak ayar tutmıcak aracın haberin olsun sonra düzelecek

snan1910
30-10-2011, 21:48
bulabilirseniz omvl çift kafalı beyinleri var en iyisi odur ama gelmiyor atık.bulmak zor.
eski sistem olduğu için atiker beyin tak geç.brc ninki pahalıydı baya..

ProTuner
30-10-2011, 22:17
o parçaya beyin diyen lpg'ci kasaplardan uzak dur, o parça regülatördür :)

brc iyidir...

ST
30-10-2011, 22:18
Ben 2 Rekordum da da BRC kullanıyorum , eğer sağlam bulursan 2.elde alabilirsin.

Gayet güzel ayar tutuyor. :)

erdem325
30-10-2011, 23:47
bugün bana ömrü bitik denen regülatörü komple söktüm, eski regülatörümü yani..
diyaframları saglamdı, içi tertemizdi, hiç bir contada bozukluk yoktu..
bu nasıl bozuk anlamadım gitti :)
ama sökmeden önce rolanti falan resmen iptaldi, sıcak soğuk nasıl ayarlarsam ayarlayayım stop ediyordu hep..
sadece içindeki büyük dyaframda hafif buruşukluk vardı ama yırtık vs yoktu..
ilginç yau eğer o ise sorun çok garip gerçektende :)

onu tekrar denemeyi düşünüyorum, eğer yine olmazsa mecbur alıcam yeni bi regülatör..
omvl çift kafalımı ne bi ona bakıcam, yoksada brc yada atiker takıp geçicem artık ne yapayım..

turbo16
30-10-2011, 23:54
zavolli brc veya prins derim ben

erdem325
31-10-2011, 00:04
KAMPANYALI ÜRÜNLER (http://www.simsekotogaz.com/kampanyaliurunler.html)

bu sayfadaki 4 nolu ürün omvl çift kafalı diye tabir edilen regülatörmüdür??

bir de bunun çift kafalı olmasının avantajı nedir acaba?

snan1910
31-10-2011, 00:23
KAMPANYALI ÜRÜNLER (http://www.simsekotogaz.com/kampanyaliurunler.html)

bu sayfadaki 4 nolu ürün omvl çift kafalı diye tabir edilen regülatörmüdür??

bir de bunun çift kafalı olmasının avantajı nedir acaba?

omvl nin orjinal modeli bu çift kafalı olanlar. ayar felan çok iyi tutuyor.ben malzemenin kendisini gözümle görmedim ama malzemeyi çok övdü ustalarımız.ticari taksi için araştırmıştık biz.onlar buldu aldı kullandılar.memnun kaldılar. netten alcağınız orjinal olurmu bilmiyorum bulabilme ihtimaliniz çok düşük çünkü..yarın arayıp konuşun isterseniz..

erdem325
31-10-2011, 00:34
omvl nin orjinal modeli bu çift kafalı olanlar. ayar felan çok iyi tutuyor.ben malzemenin kendisini gözümle görmedim ama malzemeyi çok övdü ustalarımız.ticari taksi için araştırmıştık biz.onlar buldu aldı kullandılar.memnun kaldılar. netten alcağınız orjinal olurmu bilmiyorum bulabilme ihtimaliniz çok düşük çünkü..yarın arayıp konuşun isterseniz..

evim ivediğin dibi zaten, bahsi geçen dükkanda ordaymış, (hafta içi kırıkkalede okulda olduğumdan dolayı) haftasonu gidip görüp onlarlada konuşup bir de öyle fiyat almak lazım sanırım..
brc nin fiyatıda bundan pek farklı değil zaten :)

bir arkadaşım w126 260 ında kullanıyordu omvl, öve öve bitiremiyordu ordan aklımda kalmıştı zaten..

RSBurak
31-10-2011, 09:22
abi çift odacıklı ne demek tam olarak benim regülatördende iki boru çıkıyor kimisinde tek boru çıkıyor acaba benimkide çift regülatörlü olabilirmi araç karbüratörlü?

erdem325
31-10-2011, 09:28
abi çift odacýklý ne demek tam olarak benim regülatördende iki boru çýkýyor kimisinde tek boru çýkýyor acaba benimkide çift regülatörlü olabilirmi araç karbüratörlü?

Valla bende bilmiyorum ne demek iki odacikli olmasi ama tahmin ediyorumki depodan gelen sivi fazdaki lpg yi gaz faza gecirmek icin motor suyu isisini kullandigi odacik bir degil iki tane.. bu da sanirim daha iyi bir faz gecisi sagliyor.. yani bende eski regulatorumu sokup dagitinca anladim biraz bu mevzuuyu :)
Ama net olarak biri anlatirsa bende tam olarak ogrenmek isterim..

RSBurak
31-10-2011, 10:02
bende merak ettim şimdi :) benimkinin etrafında hafif yağlanma var sanırım ömrünü tamamladı.

erdem325
31-10-2011, 10:19
bende merak ettim şimdi :) benimkinin etrafında hafif yağlanma var sanırım ömrünü tamamladı.

O omrunu tamamlamasini ah bende bi anlasam :) benim eski regulatoru soktum ben, disi acayip pisti benimkininde hatta spatulayla yag temizledim disindan o derece :) ama ici tertemiz cikti, sadece o buyuk diyfram biraz sekil bozukluguna ugramis hepsi bu gerisi gayet sglikli ama banada omrunu tamamlamis dediler.. bu lpg cilere hic guvenemiyorum ya adamlar hep para hep para.. birazda bu yuzden taktim eski regulatorume :)

gurcell
31-10-2011, 10:23
Bana da lazım amerikan için. 5 litre v8 4 barell karbüratörlü. Buna ne tarz bir regülatör almamız lazım?

RSBurak
31-10-2011, 12:19
O omrunu tamamlamasini ah bende bi anlasam :) benim eski regulatoru soktum ben, disi acayip pisti benimkininde hatta spatulayla yag temizledim disindan o derece :) ama ici tertemiz cikti, sadece o buyuk diyfram biraz sekil bozukluguna ugramis hepsi bu gerisi gayet sglikli ama banada omrunu tamamlamis dediler.. bu lpg cilere hic guvenemiyorum ya adamlar hep para hep para.. birazda bu yuzden taktim eski regulatorume :)

ben içindeki diyaframı değiştirttim bir kere bir daha değişmezmiş diyorlar garip geldi bana şu benzin fiyatları insede direk söküp atsam lpgyi :)