Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : FN2 or EP3 ?

Sayfa : [1] 2

musty01gtc
14-07-2011, 19:12
Arkadaslar herkese kolay gelsin. çok düşünüyorum acaba bu iki arac arasında ne gibi bi + veya - ler var diye. Işin içinden cıkamadım burada paylaşmak bilgili insanların yorumlarını almak istedim. öncelikle model den fark illa ki vardır ama performans acısından aynı speclerdeki iki aracın yürür durumu nasıldır onu cok merak ediyorum ve ikinci olarak da sesi cünkü bilindigi gibi ep3 lerin sesi bambaska fn2 lerde de bu devam ediyor mu bunu ögrenmek istiyorum tabi ep3 ler biraz daha hafifmiş heralde fn2 lere göre yani kısacası performans olarak görünüş olarak donanım ve ses olarak + ve - lerini söyleyebilirseniz cok sevinirim tabi bi de fiyat kıyaslaması da cok önemli modeline göre :) ilgilenen herkese cok teşekkür ederim.

nakayama
14-07-2011, 19:24
Görünüş ve performans +1

musty01gtc
14-07-2011, 19:26
iki araca da aynı specler yapıldıgında aradaki fark ne kadar olur onu cok merak ediyorum ve hiç aynı speclerde fn2 ve ep3 videosu izleyemedim cok merak ediyourm

emre_
14-07-2011, 19:36
Bence ep3 cunku standartlarda pist karsilasmasinda ep 3 un fn 2 nin onunde oldugunu gordum fn 2 nin gorunusunu begeniyorum ama gidis ve sesde ep 3 ayridir benim icin hatta cok istedigim bir araba ep3 fakat izin cikmadigindan almak nasip olmadi cok sevdigim arkadaslarimda var :) kazasiz belasiz ve nazarsiz keyifli surusler tum sahiplerine :)

Enes-x
14-07-2011, 19:44
daha önceden çok karşılaştırması oldu bunun..

fn2 typer daha yavaş ep3 ten..Aynı speclerde de stockkende bu değişmiyor.Fn2 nin modifiye parçaları biraz daha pahalı.Görüntüsü iç mekanı zevk meselesi.Motorları aynı olduğundan o daha sağlam bu daha patates diyemeyiz.

Kimini bomboş içmekanda milisaniyelik gaz tepkisi tatmin eder kimini konforlu koltuklar , soğutmalı torpido filan işte :D

musty01gtc
14-07-2011, 19:47
daha önceden çok karşılaştırması oldu bunun..

fn2 typer daha yavaş ep3 ten..Aynı speclerde de stockkende bu değişmiyor.Fn2 nin modifiye parçaları biraz daha pahalı.Görüntüsü iç mekanı zevk meselesi.Motorları aynı olduğundan o daha sağlam bu daha patates diyemeyiz.

Kimini bomboş içmekanda milisaniyelik gaz tepkisi tatmin eder kimini konforlu koltuklar , soğutmalı torpido filan işte :D

tabiki orası öyle 1 boy için ep3 almak isteyenler illa ki vardır ama hani biraz da model olsun donanım olsun iç mekan olsun ne bilim hani karsılastırılması gerekiyor diye düşünüyorm ikisinin fiyatları birbirine yaklaştı zaten 04 05 model ep3 lerin fiyatı 40 45 bin 08 09 ların da 50 civarı yani o kadar model farkı iç donanım farkı hani performansında sesinde motorunda aman aman bi fark mı var ki acaba fn2 ler tutulmadı onu ögrenmek istiyorum :)

musty01gtc
14-07-2011, 19:48
aradaki motor performans farkı uçurum mu yoksa 1 boy felan mı ?

Enes-x
14-07-2011, 19:58
stockken hiç tecrübe etmedim , yalnız parçalar arttıkça ep3 de farkı açıcaktır.(aynı speclerde)..

He 1 boy filan olsa konuşmaya yazmaya gerek yok :)

musty01gtc
14-07-2011, 22:00
hımm anladım yani arada ciddi bi fark varsa söylenecek pek söz yok o zaman :) peki sebebi nedir bunun agırlık fazlalıgı mı yoksa speclerin motora kazandırdıgı daha fazla verim mi ?

musty01gtc
14-07-2011, 22:18
peki ses olarak bi farklılık varmı bi video izlemiştim öyle bariz de bi ses farkı yok gibiydi sanki

‪Honda Civic 2.0 Type-R SENFONI & SAUND‬‏ - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Sg8COrlkXek)

bilalMW
14-07-2011, 22:33
ep3 daha hafif.Ep3 o yüzden.

zeuss
14-07-2011, 22:36
Bence ep3 sesi ve gidişi daha farklı fn2 lere göre, hem parça bulunabilirliği daha fazla , en nihayetinde yakında ikisi de el yakar hale gelecek... üretimden kaldırılınca efsane oldular benim fikrim..

Emre İlbi
14-07-2011, 22:36
peki ses olarak bi farklılık varmı bi video izlemiştim öyle bariz de bi ses farkı yok gibiydi sanki

‪Honda Civic 2.0 Type-R SENFONI & SAUND‬‏ - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Sg8COrlkXek)

type R'lardan pek haz etmem, ama EP3'ün sesini FN2'de bulmak zor gibi geliyor bana,en azından bana denk gelmedi,ses olarak EP3 derim:)
gider olarakta sağdan soldan okuduğum kadarıyla EP3 önde gözüküyor :)

FaBeRgE
14-07-2011, 22:37
ep3 sahipleri kusura bakmasın ama bu aralar rakamlarda uçuyorlar, o yüzden fn2 derim. 2002-2003 ep3 alacağıma 2009 fn2 alırım. Neredeyse fiyatları aynı :)

musty01gtc
14-07-2011, 22:43
ep3 sahipleri kusura bakmasın ama bu aralar rakamlarda uçuyorlar, o yüzden fn2 derim. 2002-2003 ep3 alacağıma 2009 fn2 alırım. Neredeyse fiyatları aynı :)

yani fiyat bazında da bi mantık yapmak lazım tabiki sonucta ses olarak motor olarak cok uçurum yoksa arada tamam eşit olamaz zaten ama hani ep3 e yakınsa modelli donanımlı bi araca o fiyatları vermek sanki daha mantıklı gibi geliyor kimse yanlıs anlamasın ama beni fikrim bu yönde

FaBeRgE
14-07-2011, 22:47
yani fiyat bazında da bi mantık yapmak lazım tabiki sonucta ses olarak motor olarak cok uçurum yoksa arada tamam eşit olamaz zaten ama hani ep3 e yakınsa modelli donanımlı bi araca o fiyatları vermek sanki daha mantıklı gibi geliyor kimse yanlıs anlamasın ama beni fikrim bu yönde

ep3'ler 40 ile 45 arasında, fn2'ler ise 50 civarı, seçim sizin :)

Görünüş,konfor,donanım performansıda bence çok kötü değil (bkz:bs typer).

Çok sevdiğim ep3 sevdası başlamadan bitti benim, artık fn2 bakıyorum :icon_tup:

driftboy
14-07-2011, 22:51
Fn2 bence daha bi teknolojik görünüşü var. Göstergeler olsun iç-dış dizayn olsun. Ama gerek stock olarak, gerek yüklendikten sonra performansından, gerek yürüyüşünden ben ep3 derim..

Tabi motorlar aynı oldugu icin biraz Ep3-Fn2 cebe ve zevklere bakıyo :)

KMR2-GT
14-07-2011, 22:56
fiyatları cvbı verıyor aslında:)

alırken beklentın ne onemlı olan o aslında.headers fıltre egzos takacam azcık ses duyım keyıf alım dıosan tabıkı fn2.model ve temızını bulman daha kolay oldugu ıcın

ama ben yuklıcem rollıng yapacam elımden geldıkce setup atlıcam dıosan ep3 :)

ha su var banada kızıyorlar 45 yazdım dıye ama bakıyorum 3 parçayı bırak tamamen stocklara 50 ısteyen var ya.ben bu kadar kalıtelı parça takmısken kusura bakmasınlar 45 yazarım yanı:)

FaBeRgE
14-07-2011, 22:59
fiyatları cvbı verıyor aslında:)

alırken beklentın ne onemlı olan o aslında.headers fıltre egzos takacam azcık ses duyım keyıf alım dıosan tabıkı fn2.model ve temızını bulman daha kolay oldugu ıcın

ama ben yuklıcem rollıng yapacam elımden geldıkce setup atlıcam dıosan ep3 :)

ha su var banada kızıyorlar 45 yazdım dıye ama bakıyorum 3 parçayı bırak tamamen stocklara 50 ısteyen var ya.ben bu kadar kalıtelı parça takmısken kusura bakmasınlar 45 yazarım yanı:)

sen yazıyon, o yazıyo olan bize oluyo panpa :D

KMR2-GT
14-07-2011, 23:09
pankı ıps k2 egzantrık yay şapka 2000 dolar usa fıyatı sen olsan sende yazan :D:D:D

Enes-x
14-07-2011, 23:09
Yazdan sonra kabarık piyasa söner biraz merak etmeyin :)

SekoLive
15-07-2011, 00:32
fn2 candır bugun bi kere daha sevdim .... belki daha yavaştır ama arada dağlar taşlar yok

Murat Özcan
15-07-2011, 00:48
ep 3 diyorum bende

cnzdmr
15-07-2011, 01:30
arkadaşlar yorumlar yapmış ama şöyle sorayım bende

ep3 vs fn2 aynı speclerde cai+headers+egzoz+beyin

ne kadar fark olacaktır? arada dağlar tırlar aman aman performans farkı yok ki?

fn2 daha yeni daha az km li daha donanımlı iç ve dış mekan daha iyi (hadi buna göreceli diyelim)

bence birçok konuda daha üstün ep3 ten ! ha diyorsanız amaa performaaanss e aralarında çok bir fark yok ki? ağırlık farkından süregelen bir fark e zaten bindiğiniz araç atmosferik bir arac limitleri belli, çok bi performans beklentiniz varsa cupra alırsınız örneğin yaparsınız stage2+ devam edersiniz..

Sonuç olarak günümüz şartlarında fiyat-performans açısından bakarsak ep3 fiyatlarının coştuğunu varsayarak ep3 almak bana göre mantıksız özellikle fn2 varken

halilayhan
15-07-2011, 01:55
eski bir fn2 kullanıcısı olarak fn2 derim ep3 tamamen gazlamaya odaklı olur fn2 tabiki ep3 e göre daha seri yapılanlara daha iyi tepki veriyor ama fn2 ninde donanımı daha iyi birde şu açıdan bakmak lazım 2002 2003 model bir araçmı tercih edilmeli yoksa 2008 2009 model olanmı tercih edilmeli :) aralarında uçurum bir fiyat farkı olmadıgından 2008 2009 tercihimdir hem km si az olur sonuçta aynı motor var üzerlerinde ama illaki gazlamak için alıncaksa ep3 tercihimdir :)

Almanci Tane-R
15-07-2011, 06:26
ep3 fn2 konusunu zamanında bende açmıştım bu konu çok uzadı çok tartışıldı sonuç ne olursa olsun efsaneler ölmez sadece şekil değiştirir

messi
15-07-2011, 06:44
oyları anlamadım konfor ve donanım bakımından ep3 dahamı iyi?

seko
15-07-2011, 07:25
EP3 ararken saç baş yolacagına git boyasız boncuk gibi fn2 al derim ..

Day Walker
15-07-2011, 08:00
temiz ep3 bulursun ama fiyatı uçuktur cukkana göre bulursun ama pert kaydı şaselerde hasar falan vardır almazsız ama yeni iyidir alırsın boncuk gibi fn2 kafan rahat olur

musty01gtc
15-07-2011, 10:08
yorumlar için teşekkür ederim :) ya benim de kafamda sadece fn2 alıp headers+egzoz+filtre takıp ep3 gibi bi zevk alabilir misin ses olarak onu düşünüyorum fazla bişey beklentimden degil zaten atmosferik olarak yapılacak herşey yapılmıs zaten araca atmosferikte 200hp bence ciddi bi deger zaten cok cok bi beyin le bile ciddi yürüyor zaten ama arada ne kadar bi fark oluyor onu cok merak ediyorum yani ep3 aldıracak kadar uzun bi mesafe mi var ki ep3 deniliyor aynı speclerde headers+egzoz+beyin iki aracta da olsa 2. viteste aynı anda gazlansa 3.4.5viteslerde nası oluyor araları onu cok merak ediyorum ep3 1 direk felan atıyorsa tabiki ep3 e saygı duyarım ama hani 2 3 boy gibi bişeyse cok da büyük bi kayıp oldugunu düşünmüyorum

KMR2-GT
15-07-2011, 10:10
bence 1dırek olur :) ep3 e ıyı bı headers takarsan.

musty01gtc
15-07-2011, 10:10
pankı ıps k2 egzantrık yay şapka 2000 dolar usa fıyatı sen olsan sende yazan :D:D:D

abi senin yaptıgın masraf belli zaten sen parcaları üzerinde verecegin için o fiyatı cekiyorsun :) kasasına cok istiyorlar parca fiyatları zaten pahalı ama aracın stock kasası almış basını gidiyor böyle giderse ep3 zor satılır :) sözüm meclisten dısarı tabiki :) bende olsam bu fiyatları görünce bende böyle bi fiyat yazardım zaten :)

musty01gtc
15-07-2011, 10:11
bence 1dırek olur :) ep3 e ıyı bı headers takarsan.

fn2 lerin daha tam mod. parcaları cıkmadı mı abi ? ne bilim sanki piyasada pek yok gibi ondan sorim dedim

KMR2-GT
15-07-2011, 10:18
fn2 lerin daha tam mod. parcaları cıkmadı mı abi ? ne bilim sanki piyasada pek yok gibi ondan sorim dedim

varda ep3 ten daha pahalı sanırım bıde cok tutulmadı dıye fazla getırtende yok.

onun beyın ayarı ep3 e gorede zormus mıllet ugrasmak ıstemıor heralde

musty01gtc
15-07-2011, 10:27
varda ep3 ten daha pahalı sanırım bıde cok tutulmadı dıye fazla getırtende yok.

onun beyın ayarı ep3 e gorede zormus mıllet ugrasmak ıstemıor heralde

hmm anladım abi zaman gectikce ama ila ki cıkar diye düşünüyorum su an kimse modlamıyor heralde ugrasmıyor ama arada o kadar fark varsa ep3 demekte haklı insanlar bişey diyemiycem :)

seko
15-07-2011, 10:27
yorumlar için teşekkür ederim :) ya benim de kafamda sadece fn2 alıp headers+egzoz+filtre takıp ep3 gibi bi zevk alabilir misin ses olarak onu düşünüyorum fazla bişey beklentimden degil zaten atmosferik olarak yapılacak herşey yapılmıs zaten araca atmosferikte 200hp bence ciddi bi deger zaten cok cok bi beyin le bile ciddi yürüyor zaten ama arada ne kadar bi fark oluyor onu cok merak ediyorum yani ep3 aldıracak kadar uzun bi mesafe mi var ki ep3 deniliyor aynı speclerde headers+egzoz+beyin iki aracta da olsa 2. viteste aynı anda gazlansa 3.4.5viteslerde nası oluyor araları onu cok merak ediyorum ep3 1 direk felan atıyorsa tabiki ep3 e saygı duyarım ama hani 2 3 boy gibi bişeyse cok da büyük bi kayıp oldugunu düşünmüyorum

fn2 al iyi temiz filtre egsoz header yap ep3 e bir kişi koy aradaki farkı dengelemek icin 60-240 bence onde olabilirsin hele 220 den sonra cok sey degisebilir bile diyorum..

SekoLive
15-07-2011, 10:32

bu ilk satırda dediğin GKS typer da var bayağada zevkli oldugunu görebiliyoruz :D

CocoRe
15-07-2011, 10:34
ep3 is very popular..

Serhat Y.
15-07-2011, 10:43
fn2 nin beyin ayarı zormuymuş ep3 e göre, bende merak ettim şimdi sanmam ööle bişey olsun hondata kullanıyor ikiside ve programın arayüzleri aynı hemen hemen, ikiside type-r k20 motor biri yeni ve teknolojik daha donanımlı diğeri dönemi itibarı ile daha sert ve mekanik bi araç, benim aracı örnek alırsak aslında benim yaptığım fn2 nin güncel ,modern ve teknolojik ,görüntüsünü ep3 ün hafifliği ve daha fazla pist odaklı tarzıyla harmanlamak gibi bişey ve çokta güzel olduğuna inanıyorum, sonuçta benim bu arabadan soğutmalı torpido yumuşak koltuklar süspansiyonlar gibi bir beklentim olmadı hiçbir zaman, netice itibarı ile ben aracımı şuan sadece pist ve roll odaklı kullanıyorum he günlük kullanımada hitap ediyor tabi orasıda ayrı. coilli , sparco koltuklu , fren sistemli , motoru atmosferik olarak sınırlarda olan bir fn2 yi ben şimdi hiç bir ep3 e değişmem,

musty01gtc
15-07-2011, 10:43
bu ilk satırda dediğin GKS typer da var bayağada zevkli oldugunu görebiliyoruz :D

video varsa burada paylasabilirmisinz link veya bşka bişey gibi. gercekten ep3 le fn2 nin arasındaki ses farkını cok merak ediyorum onun için :)

musty01gtc
15-07-2011, 10:44
fn2 nin beyin ayarı zormuymuş ep3 e göre, bende merak ettim şimdi sanmam ööle bişey olsun hondata kullanıyor ikiside ve programın arayüzleri aynı hemen hemen, ikiside type-r k20 motor biri yeni ve teknolojik daha donanımlı diğeri dönemi itibarı ile daha sert ve mekanik bi araç, benim aracı örnek alırsak aslında benim yaptığım fn2 nin güncel ,modern ve teknolojik ,görüntüsünü ep3 ün hafifliği ve daha fazla pist odaklı tarzıyla harmanlamak gibi bişey ve çokta güzel olduğuna inanıyorum, sonuçta benim bu arabadan soğutmalı torpido yumuşak koltuklar süspansiyonlar gibi bir beklentim olmadı hiçbir zaman, netice itibarı ile ben aracımı şuan sadece pist ve roll odaklı kullanıyorum he günlük kullanımada hitap ediyor tabi orasıda ayrı. coilli , sparco koltuklu , fren sistemli , motoru atmosferik olarak sınırlarda olan bir fn2 yi ben şimdi hiç bir ep3 e değişmem,

abi seninle bi konusalım ya musait oldugun bi zamanda :)

musty01gtc
15-07-2011, 10:46
fn2 al iyi temiz filtre egsoz header yap ep3 e bir kişi koy aradaki farkı dengelemek icin 60-240 bence onde olabilirsin hele 220 den sonra cok sey degisebilir bile diyorum..

işte bende diyorum ki eger arada 1 kişi gibi bi fark oluyorsa fn2 nin tercih edilmesi lazım diyorum yani aman aman bi fark ollmuyorsa aynı speclerde tek derdim bunu ögrenmek :) bi de ep3 e göre sesini ögrenebilsem baska bi derdim kalmayacak :)

SekoLive
15-07-2011, 10:47
ses gürültü diyince serhat abi noktayı koyar fn2de :D o geldi ben cıkıyım ciddi emek ciddi para harcanıp yapılmıs en güzel fn2

ve artık güzel bi egsoz filtre sesi videosu bekliyoruz abi senden

-Günalp-
Performansi yeterli diosan tabiki fn2 al.. Gtc den sonra ep3 cok konforsuz gelir sana.. Fn2 nin performansi senin gtc ile aynidir asagi yukari.. Gtcn chipli diye hatirliyorum.

musty01gtc

peki specler aynı olan bi ep3 ile denediniz mi ? bir de ep3 le fn2 nin arasındaki ses farkı var mı varsa bariz belli mi yoksa desibel olarak ya da ses kalitesi olarak

musty01gtc
15-07-2011, 10:48
Performansi yeterli diosan tabiki fn2 al.. Gtc den sonra ep3 cok konforsuz gelir sana.. Fn2 nin performansi senin gtc ile aynidir asagi yukari.. Gtcn chipli diye hatirliyorum.

evet abi chipli ama artık insan yeni heyecanlar arıyor hani fn2 type r ın sesi ep3 gibi yse almayı düşünüyorum onun için ama daha bu konuda bi cevaba ulasamadım :)

Serhat Y.
15-07-2011, 10:49
sadece filtreli (cai) ses olarak çok fark yok aralarında hatta fn2 nin sesinin daha tok daha fazla böğürdüğünü ep3 sahibi arkadaşlarımda söylemiştir.

Serhat Y.
15-07-2011, 10:52
peki specler aynı olan bi ep3 ile denediniz mi ? bir de ep3 le fn2 nin arasındaki ses farkı var mı varsa bariz belli mi yoksa desibel olarak ya da ses kalitesi olarak

aynı speclerde şöyle örnek veriyim iki araçta filtre egzos headers emme ve gaz kelebekli bende ekstra beyin var, araçlar çok yakın gidiyor fn2 uzunda çıkmaya başlıyor(genelde 5.vitese attığında)

musty01gtc
15-07-2011, 10:53
sadece filtreli (cai) ses olarak çok fark yok aralarında hatta fn2 nin sesinin daha tok daha fazla böğürdüğünü ep3 sahibi arkadaşlarımda söylemiştir.

benim alıp yapmak istedigim specler belli abi headers+egzoz+filtre sadece baska bişey ile kullanmak istemiyourm ve ep3 deki aynı speclerle arasındaki ses farkı nası olur peki ? birkac fn2 videosu izledim pek fark yok gibiydi

musty01gtc
15-07-2011, 10:55
aynı speclerde şöyle örnek veriyim iki araçta filtre egzos headers emme ve gaz kelebekli bende ekstra beyin var, araçlar çok yakın gidiyor fn2 uzunda çıkmaya başlıyor(genelde 5.vitese attığında)

anladım demekki ep3 te de beyin olsa yaklasık bi 3 4 boy olur heralde yada 3 asagı 5 yukarı işte

Serhat Y.
15-07-2011, 10:55
tamamen stok deneyemedim hiç ama ilk aldığım zamanlarda, ozamanlar yılmaz kardeşimde vardı ep3 (GNS) biz full stock ken onda iyi bir filtre sistemi vardı, katalizör iptaldi sadece ep3 te. çok fark atıyordu sağolsun bize o dönemlerde iyiki soğuyupta aracımı satmamışım, tabi bu fark sadece roll denemelerinde oluyordu, yoksa aynı araçla trafikte yaptık pistede çıktık pistte özellikle GKS çok iyiydi, olay hiçte rollde oldugu gibi gelişmemişti :)

Serhat Y.
15-07-2011, 10:57
anladım demekki ep3 te de beyin olsa yaklasık bi 3 4 boy olur heralde yada 3 asagı 5 yukarı işte

e tabi orda kilo avantajı var ep3 ün,

musty01gtc
15-07-2011, 10:58
tamamen stok deneyemedim hiç ama ilk aldığım zamanlarda, ozamanlar yılmaz kardeşimde vardı ep3 (GNS) biz full stock ken onda iyi bir filtre sistemi vardı, katalizör iptaldi sadece ep3 te. çok fark atıyordu sağolsun bize o dönemlerde iyiki soğuyupta aracımı satmamışım, tabi bu fark sadece roll denemelerinde oluyordu, yoksa aynı araçla trafikte yaptık pistede çıktık pistte özellikle GKS çok iyiydi, olay hiçte rollde oldugu gibi gelişmemişti :)

anladım abi. ya ben öyle doldurmak niyetinde degilim aracı headers filtre egzoz yapıp zevkini almaya calısacam en sevdigim de ep3 lerin sesidir herkesin sevdigi gibi :) aynı sesi zevki bu aracta alaiblr miyim onu düşünüyorum :)

__FrK__
15-07-2011, 11:07
yeni yenidir FN 2

Serhat Y.
15-07-2011, 11:08
ikiside zevkli sürücü odaklı makinalar type-r kullanımı devir bandıyla alakalı olduğunu düşünüyorum çok zevkli, bi cupra 500 hp.de olsa bana aynı zevki vermiyor mesela öyle örnek veriyim.
anket sorularınıda cevaplayıp kaçıyorum karar senin,

performans olarak cok daha iyi / tamamen kg. başına düşen hp. ile alakalı
motor saglamlıgı bakımından daha iyi / saçma bi madde olmuş aynı motorlar
sonradan yapılan speclere tepkisi daha iyi / kesinlikle öyle daha mekanik olması ile alakalı sanırım
konfor ve donanım bakımından daha iyi / yok öyle bi dünya hangi konfordan bahsediliyor ep3 te, gerekde yok ayrıca
görünüş ve duruş bakımından daha iyi / göreceli bir kavram
aerodinamik bakımdan daha iyi / testlerine bakmak lazım ama sanmam fn2 nin aero su daha başarılıdır.

GKS TypeR
15-07-2011, 11:11
dün gece biraz ses dinlettim dinleyan arkadaşlar yazarsa FN2 nin nasıl bi sesi olduğunu söylerler.

Serhat Y.
15-07-2011, 11:11
anladım abi. ya ben öyle doldurmak niyetinde degilim aracı headers filtre egzoz yapıp zevkini almaya calısacam en sevdigim de ep3 lerin sesidir herkesin sevdigi gibi :) aynı sesi zevki bu aracta alaiblr miyim onu düşünüyorum :)

gerçi bu videodaki ses egzantriklerden kaynaklanıyor ama hoşuna gideceğini düşünüyorum.
‪2008 civic type-r 80-240 km/h BS‬‏ - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=wcXTpZHeNJE)

GKS TypeR
15-07-2011, 11:14
ikiside zevkli sürücü odaklı makinalar type-r kullanımı devir bandıyla alakalı olduğunu düşünüyorum çok zevkli, bi cupra 500 hp.de olsa bana aynı zevki vermiyor mesela öyle örnek veriyim.
anket sorularınıda cevaplayıp kaçıyorum karar senin,

performans olarak cok daha iyi / tamamen kg. başına düşen hp. ile alakalı
motor saglamlıgı bakımından daha iyi / saçma bi madde olmuş aynı motorlar
sonradan yapılan speclere tepkisi daha iyi / kesinlikle öyle daha mekanik olması ile alakalı sanırım
konfor ve donanım bakımından daha iyi / yok öyle bi dünya hangi konfordan bahsediliyor ep3 te, gerekde yok ayrıca
görünüş ve duruş bakımından daha iyi / göreceli bir kavram
aerodinamik bakımdan daha iyi / testlerine bakmak lazım ama sanmam fn2 nin aero su daha başarılıdır.
Techturkey.com Post 55

nokta.

M3CSL
15-07-2011, 11:15
ıkısını mod yapmadan yanyana koyunca karar vermek cok kolay olur:D aracın yaşı konforu yol tutusuda yanına kar. tabı hayattakı tek beklentısı rol olmuyanlar ıcın..

GKS TypeR
15-07-2011, 11:16
etrafında tanıdığım ep3 sahiplerinin çoğu fn2 alma peşinde buda bi kıstas

musty01gtc
15-07-2011, 11:17
gerçi bu videodaki ses egzantriklerden kaynaklanıyor ama hoşuna gideceğini düşünüyorum.
‪2008 civic type-r 80-240 km/h BS‬‏ - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=wcXTpZHeNJE)

maasallahhh allah nazarlardan saklasın :)

musty01gtc
15-07-2011, 11:18
dün gece biraz ses dinlettim dinleyan arkadaşlar yazarsa FN2 nin nasıl bi sesi olduğunu söylerler.

link varsa bizde dinlesek abi :)

GKS TypeR
15-07-2011, 11:19
video yokki :D link vereyim :D

musty01gtc
15-07-2011, 11:23
video yokki :D link vereyim :D

peki :))peki sizce ep3 le ses farkı varmı ?

GKS TypeR
15-07-2011, 11:28
ben ikisinde sesini seviyorum değişik egzoslarla değişik sesler alabilirsin.

GKS TypeR
15-07-2011, 11:29
burdan yazmakla çözemiycez sen istanbula gel hepsini dinletelim

musty01gtc
15-07-2011, 11:29
ben ikisinde sesini seviyorum değişik egzoslarla değişik sesler alabilirsin.

anladım teşekkür ederim :)

musty01gtc
15-07-2011, 11:30

:D:D allah izin verirse o da olacak inşallah abi

SekoLive
15-07-2011, 11:33

Temiz çözümleri severim :D en güzeli bu olsa gerek.

demokena
15-07-2011, 12:17
opelde illaki konfor görmüşsündür. sen şimdi farklı bir senfoni ile yaklaşım gösteriyorsun typer'a ben her zmn bu tip araçlarda mekanik olanı tercih ederim. . .

KMR2-GT
15-07-2011, 12:21
:D:D allah izin verirse o da olacak inşallah abi

akşam musaıtmısın turlayalım :)

seko
15-07-2011, 12:29
arkadasım sen adanada degilmisin uzerindeki parcalar ile tr de en iyi hazırlanmıs ep3 lerden biri burunun dibinde ve satılık degerlendir bence ..

typermelih
15-07-2011, 12:36
beklentıne gore hareket edeceksın aracın motoruna mudahele etmek ıstıyorsan performans onceliklerındeyse ep3 alacaksın şayet komfor donanım ve görsellik istiyorsan ozaman fn2 olacak tabı biri pahalı dıyerı ucuz

Onur typer
15-07-2011, 13:08
ıkısıde gusel ben swapı bıtıreyım bıde fn2 alıcam anasını satayım bı ep3 bı k20 swap bıde fn2 olsun :) yalnız o koydugun vıdeodakı soj plakalı fn2mı egsoz ne var onda

musty01gtc
15-07-2011, 13:20
ıkısıde gusel ben swapı bıtıreyım bıde fn2 alıcam anasını satayım bı ep3 bı k20 swap bıde fn2 olsun :) yalnız o koydugun vıdeodakı soj plakalı fn2mı egsoz ne var onda

valla plakasını hiç bilmyiorum abi

musty01gtc
15-07-2011, 13:21
akşam musaıtmısın turlayalım :)

abi bu aksam bi arkmn dogum gunu var önceden haberleşmiştk ama allah izin verirse en kısa zamanda binmek isterim :) ya normalde izin cıksa hiç düşünmem ep3 alırım ama 08 model arabadan inip 04 05 lere binme diyor babam yani izin cıksa ep3 alıcam da son sözü söyleyen belli :)

douu
15-07-2011, 13:48
motor ve sonradan yapılanlara cevap verme acısından ep3 honda grubunun tamamında rakipsiz bana göre.. ama tasarım konfort donanım görünüş güvenlik falan filan yani spor arabada olması şart olmayan herşey fn2'de daha iyi :)

deeperblack
15-07-2011, 13:56
FN2 Candır :)

KMR2-GT
15-07-2011, 14:02
abi bu aksam bi arkmn dogum gunu var önceden haberleşmiştk ama allah izin verirse en kısa zamanda binmek isterim :) ya normalde izin cıksa hiç düşünmem ep3 alırım ama 08 model arabadan inip 04 05 lere binme diyor babam yani izin cıksa ep3 alıcam da son sözü söyleyen belli :)
şansını kaybettin :D:D:D:D

yasin_R
15-07-2011, 14:08
Her zaman derim bende var diye demiyorummmm da:) ep3 e fn2 koltuğunu koydun mu tadından yenmez:) ep3

yasin_R
15-07-2011, 14:09
O değilde bu konfor yönünden ep3 e oy verenleride anlamıyorum:) bağriz fn2 nin konforu daha iyi yani.

musty01gtc
15-07-2011, 14:53
şansını kaybettin :D:D:D:D

ama baska bi gün ayarlayak abi yaa hemen sansımı kaybetmeyim :D

musty01gtc
15-07-2011, 14:57
motor ve sonradan yapılanlara cevap verme acısından ep3 honda grubunun tamamında rakipsiz bana göre.. ama tasarım konfort donanım görünüş güvenlik falan filan yani spor arabada olması şart olmayan herşey fn2'de daha iyi :)

zaten orası bi gercek abi ama ögrenmek istedigim yapılan tepkilere en azından ep3 kadar olmasa da ona yakın mı gidiş ve ses olarak :) yoksa ep3 ile tabiki yani ep3 honda ların en iyisi s2000 leri bile gecenleri var

typer46
15-07-2011, 15:00
zaten orası bi gercek abi ama ögrenmek istedigim yapılan tepkilere en azından ep3 kadar olmasa da ona yakın mı gidiş ve ses olarak :) yoksa ep3 ile tabiki yani ep3 honda ların en iyisi s2000 leri bile gecenleri var

hızlı olcam diyosan ep3 sadee filitre eksoz takıp geziceksen fn2.

Yigit-Y
15-07-2011, 15:15
ep3 her zaman bir adım önce olucaktır...

konfor arada sırada vtec açmak için fn2 ama ben roll yapacam koşturucam dersen her zaman ep3...

fn2 ep3 den ancak pistte iyi olabilir.oda stock araçları baz alırsak...

siR
15-07-2011, 15:22
fn2 ye şöyle arkadan bir baktınızmı .. tasarım katliamı.. ep3 e hakaret karşılaştırmak ..

messi
15-07-2011, 16:08
fn2 ye şöyle arkadan bir baktınızmı .. tasarım katliamı.. ep3 e hakaret karşılaştırmak ..
fn2 bence honda marka tarihine bir ihanettir tasarım olarak.

KMR2-GT
15-07-2011, 16:11
ama baska bi gün ayarlayak abi yaa hemen sansımı kaybetmeyim :D

ok cumartesı wrxı ayarla deneyelım o ara bınersın :)

Enes-x
15-07-2011, 16:18
FN2 Candır :)

Fn2 cansa ep3de canandır abi :D

ruudvan
15-07-2011, 16:19
fn2 çok güzel bi araç kilo fazlalığı nedeniyle ağır kalabılır ep3 e karşın ama fn2 fazla deil 2 seneye kadar ep3 e şaka yapıcak bnce.

Yigit-Y
15-07-2011, 16:21
fn2 çok güzel bi araç kilo fazlalığı nedeniyle ağır kalabılır ep3 e karşın ama fn2 fazla deil 2 seneye kadar ep3 e şaka yapıcak bnce.

2 sene öncede aynı şeyler söyleniyordu :D

cnzdmr
15-07-2011, 16:48
1-2 boy için sürüş keyfinden ve zevkinden ben hiç bir zaman vazgeçmem

fn2 nin iç tasarımı koltukları yeter aracı almak için,neyse ne yazılsa boş ep3 sahipleri fn2 fn2 sahipleri de fn2 al diyecek

ben tarafsız bakarak fn2 yerine ep3 alırsan şaşkınlık yaşadığını düşünürüm şahsen :)

musty01gtc
15-07-2011, 16:51
ok cumartesı wrxı ayarla deneyelım o ara bınersın :)

hayırlısı diyelim abi o zaman :D

musty01gtc
15-07-2011, 16:52
acıkcası fn2 nin arka görüntüsünü ben de hiç sevmiyorum ya tabiki o göreceli kavram ama benim fkrim bu yönde yani 2010 model aracta neden daha güzel tasarımlar yok onu anlamıyroum ledli stop mercek far vs şeyler yapılsa daha alımlı olabilir yuvarlak bi tipi var daha keskin hatlı yapabilirlerdi

_muhaRRem
15-07-2011, 17:02
aynı paraya cupra en mantıklısı..

Yigit-Y
15-07-2011, 17:05
fn2 yi hemen satmak ep3 den daha zor bu arada...

deeperblack
15-07-2011, 17:08
Fn2 cansa ep3de canandır abi :D

Can ın arkası çirkinmiş ama cananı daha çok seviyolar :)

typer46
15-07-2011, 17:12
aynı paraya cupra en mantıklısı..

aynen muharrem haklsın aynı paraya hem cupra alıyosun hem daha hızlı gidiyosun hemde çekemeyenler çatlıyo böyle bi durum var.

musty01gtc
15-07-2011, 17:14
zaten en mantıklısı bu fiyatlara cupra zaten tartısmasız ama normal bi leon alıp tamponlarını takınca o da cupra oluor ben bi fark göremiyorum hele ki adana da :)

_muhaRRem
15-07-2011, 17:14
fn2 bence honda marka tarihine bir ihanettir tasarım olarak.

ne alaka ?

typer46
15-07-2011, 17:18
zaten en mantıklısı bu fiyatlara cupra zaten tartısmasız ama normal bi leon alıp tamponlarını takınca o da cupra oluor ben bi fark göremiyorum hele ki adana da :)

sen cupra cennetinde yaşıyosun bence sende o kervana katıl.

messi
15-07-2011, 17:37
ne alaka ?
bırakın hondayı, diğer markalarda bile fn2ye benzeyen bişey yok.
tasarımı hondanın efsane adayı çizgilerinin çok dışında.
kötü araba demiyorum, zaten iyi bi araç. ;)

_muhaRRem
15-07-2011, 17:39
bırakın hondayı, diğer markalarda bile fn2ye benzeyen bişey yok.
tasarımı hondanın efsane adayı çizgilerinin çok dışında.
kötü araba demiyorum, zaten iyi bi araç. ;)

;););););););););););););););););););););););)

KMR2-GT
15-07-2011, 17:40

cidden önder abi musaıtmıdır.ne kadar fark ettıgını anca onla denersem gorurum

messi
15-07-2011, 17:44
;););););););););););););););););););););););)
tik olur gözünüzde sürekli yapmayın böyle. ;)

_muhaRRem
15-07-2011, 17:46
tik olur gözünüzde sürekli yapmayın böyle. ;)

olsuuuuuuunnn ;););)

seko
15-07-2011, 17:48
soyle guzel bir f/e/h fn2 olsada gazlasak haftanın yorgunulugu gider kalmaz ştres filan ..

Juggernaut
15-07-2011, 19:27
iki araçta standartsa 4-5 boy civarı geçer ep3.Fn2 nin temizini bulmak daha kolay amaç sadace performans değilse fn2 almak daha mantıklı şuan.

M3CSL
15-07-2011, 20:39

gorunus guvenlik donanim spor arabada aranmiyormu yani:D m factory filan basina kasiyor o zmn :D
spor araba demek caterham anlamina gelmiyor herhalde:D eskidendi onlar

Serhat Y.
15-07-2011, 21:01
Fn2 nin soyle sanzumanli falan tam hakkiyla turbolandigini dusunemiyorum ozaman cupra yla nasil olur acaba 3076 li cupra stage3

Cem.B
15-07-2011, 21:03
Fn2 nin soyle sanzumanli falan tam hakkiyla turbolandigini dusunemiyorum ozaman cupra yla nasil olur acaba 3076 li cupra stage3

aha geldi klasik yorum :)

typer46
15-07-2011, 21:26
gtx 3076 full motor içi yapılı stage 4 bende çok merak ediyorum killer fish cupra.

musty01gtc
15-07-2011, 22:41
cidden önder abi musaıtmıdır.ne kadar fark ettıgını anca onla denersem gorurum

musait oldugunda haber veririm abi ben sana ;)

Serhat Y.
15-07-2011, 22:55
aha geldi klasik yorum :)

Valla dusunuyorumda ondan yolumu hazirliyorum simdiden:)

Dou
15-07-2011, 23:15
fn2 ep3 hk yazdıklarımı kopyalayıp dosyaya kaydetcem her farklı topicte aynı şeyleri kopyalayacam

fn2 sahipleri fn2, ep3 sahipleri ep3 der. :)

Serhat Y.
15-07-2011, 23:34
fn2 ep3 hk yazdıklarımı kopyalayıp dosyaya kaydetcem her farklı topicte aynı şeyleri kopyalayacam

fn2 sahipleri fn2, ep3 sahipleri ep3 der. :)

Bende her seferinde yazmicam diyorum yine kendimi konunun icinde buluyorum,,

SekoLive
16-07-2011, 09:28
iç tasarımı cok fena yaw fn2nin :)

FN2
http://i53.tinypic.com/2uzxhci.jpg
EP3
http://3.bp.blogspot.com/-SpSAcTZbFEI/TVn4ZdN-k6I/AAAAAAAAABA/c-lFMRSYt3U/s1600/0205_06zoom%252B2002_CIVIC_TYPE_R%252BFront_Dashbo ard_View.jpg

bide yıl olmuş 2011 :) birazda konfor şart yaw aracı kullanılan sürenin %kaçı max gazlama yapılıyor ki? gece cıkıcan boş yol arayacan v.s. fn2 ep3e karşı belki biraz yavaşdır stokcda yada aynı yüklenmiş hallerde ama bu acığı bence sırf içindeki konsolla bile kapatabilir :)

inş biz fn2 alma durumuna geldiğimizde güzel bi fn2 kalır :D

edit: bide fn2yi ambulans olarak kullanmıcaz sonuç itibariyle çok hayati bişeyde ifade etmiyor ağırlıgı az yavaş oluşu oda kime göre neye göre yavaş tartışılır :D

KMR2-GT
16-07-2011, 09:35
nıye fd2 type rgelmıyor ya :)

Yigit-Y
16-07-2011, 09:38
fn2 yi sökmek istesek koltuk dışında birşey sökemeyecez anlaşılan :D

ep3 safkan roll aracı her türlü işkenceye varım diyor :D

Serhat Y.
16-07-2011, 09:49
işkence çektirmek istiyorsan fn2 yede yaparsın sıkıntı yokda araç yeni ve temiz olunca kıyamıyor insan:D bide senden önceki sahibi arabaya tecavüz etmediyse hiç kıyamıyor,,

SekoLive
16-07-2011, 09:52
yiğit airbag bile söken olmstıu fn2 de yeterki iş iddaya binsin :D

fn2 yi c2yiite vericen arabayı komple ayırsın :D :D araba bi yanda detaylar bi yanda olarak teslim etsin :D

Yigit-Y
16-07-2011, 10:16
yiğit airbag bile söken olmstıu fn2 de yeterki iş iddaya binsin :D

fn2 yi c2yiite vericen arabayı komple ayırsın :D :D araba bi yanda detaylar bi yanda olarak teslim etsin :D

valla bende fn2 olsaydı ben bir gram birşey sökmezdim kıyamazdım...

En temizi bunları turbolamak :)

SekoLive
16-07-2011, 10:19
sc de iş görür gibi be :) turbo öncesi

musty01gtc
16-07-2011, 11:50
iç tasarımı cok fena yaw fn2nin :)

FN2
http://i53.tinypic.com/2uzxhci.jpg
EP3
http://3.bp.blogspot.com/-SpSAcTZbFEI/TVn4ZdN-k6I/AAAAAAAAABA/c-lFMRSYt3U/s1600/0205_06zoom%252B2002_CIVIC_TYPE_R%252BFront_Dashbo ard_View.jpg

bide yıl olmuş 2011 :) birazda konfor şart yaw aracı kullanılan sürenin %kaçı max gazlama yapılıyor ki? gece cıkıcan boş yol arayacan v.s. fn2 ep3e karşı belki biraz yavaşdır stokcda yada aynı yüklenmiş hallerde ama bu acığı bence sırf içindeki konsolla bile kapatabilir :)

inş biz fn2 alma durumuna geldiğimizde güzel bi fn2 kalır :D

edit: bide fn2yi ambulans olarak kullanmıcaz sonuç itibariyle çok hayati bişeyde ifade etmiyor ağırlıgı az yavaş oluşu oda kime göre neye göre yavaş tartışılır :D

şu fotolara baktım da gercekten arasında cok bariz bir fark var ama iç dizayn olarak birisi bomboş digeri cidden dolu :) ama işte tartısılır 4 5 boy fark için deger mi degmez mi diye ah bi de arkasını iyi yapsalarmış (bence) :)

deeperblack
16-07-2011, 11:54
Sıfır ep3 alıpta binip sonra satan birkaç yıl sonra fn2 nin koltuğuna oturan bir dostum der ki..
- vay anasını bizi fena ... kazıklamışlar... :)

musty01gtc
16-07-2011, 12:02
Sıfır ep3 alıpta binip sonra satan birkaç yıl sonra fn2 nin koltuğuna oturan bir dostum der ki..

:D:D:D o da iyiymiş

Serhat Y.
16-07-2011, 12:12

yani iki resim arasındaki farkada bakınca hak vermemek elde değilmiş, hadi iki resim arasındaki farkları bulalım:D

musty01gtc
16-07-2011, 12:15
direk söliyim en basta o gözüme takıldı cd calar :D fn2 nin tek sevmedigim tarafı aracın arka kısmı sanki cok yuvarlak duruyor biraz daha yukardan basık yandan şişik olsa daha güzel durmaz mıydı sizce

SekoLive
16-07-2011, 12:18
şu fotolara baktım da gercekten arasında cok bariz bir fark var ama iç dizayn olarak birisi bomboş digeri cidden dolu :) ama işte tartısılır 4 5 boy fark için deger mi degmez mi diye ah bi de arkasını iyi yapsalarmış (bence) :)

:) ya arkasını boşver arkandan gelen görür arkasını :)) bence arka tarafda fena değil az basılmış fn2 ciddi anlamda öndende arkadanda güzel druyor sen zaten eski araç istemiyorsun cok gazla işinde yok gibi ses gelsin istiyorsun bunlar fn2de mevcut... iç konsol ciddi anlamdada ezici üstünlükde. aşşağıda bir kaç foto ekliyorm senin için... ve elini çabuk tutup karar vermezsen temiz fn2 de zor bulursun :)

http://farm3.static.flickr.com/2635/4085099549_e9d8df5ed8_o.jpg

http://i54.tinypic.com/33ueozo.jpg
http://i52.tinypic.com/241o2sj.jpg
http://i54.tinypic.com/xdfo9g.jpg

musty01gtc
16-07-2011, 12:21
fotolar için teşekkür ederim ilk fotoda arka kısım basarılı hosuma gitti bu mugen typer mı oluyor ? yani komple tampon mu degişik yoksa tampon eki mi var çözemedim de :)

Serhat Y.
16-07-2011, 12:23
arka görünüşe alışıyorsun bisüre sonra, okadarda kötü değil bence, farklı sadece
http://img202.imageshack.us/img202/9559/2ij67nd.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/202/2ij67nd.jpg/)

SekoLive
16-07-2011, 12:24
serhat abi senin coiller takıldıkdan sonra elnde son basılmıs hali varmı arabanın?

musty01gtc
16-07-2011, 12:25
jantlar cok hoş olmuş :) 17 inc galiba ? bu arada bişey daha merak ettim egzoz çift çıkış görünüyor cıkısı tek e mi düşürdünüz yoksa çift cıkıs mı kullandınız ? cunku s2k larda tek e düşürüldügü zaman ses olarak dha fazla verim alınıyormus diye duydum

KMR2-GT
16-07-2011, 12:26
:D:D:D:D

http://i47.photobucket.com/albums/f179/chino0k/SLRpict7.jpg

Yigit-Y
16-07-2011, 12:27
valla iki yürüyen araç bulun ep3 den dbs olsun fn2 den en yürüyenini roll yapsınlar farkı görelim...

amaç roll değilse 10.000 daha verip fn2 almak tabiikide en güzeli.sonuçda konfor fena eziyor.

musty01gtc
16-07-2011, 12:32
valla iki yürüyen araç bulun ep3 den dbs olsun fn2 den en yürüyenini roll yapsınlar farkı görelim...

amaç roll değilse 10.000 daha verip fn2 almak tabiikide en güzeli.sonuçda konfor fena eziyor.

bende bunu merak ediyorum işte iki aracın da spec leri aynı olup roll e cıkıldıgında aradaki fark ne kadar oluyor eger ciddi fark olmuyorsa mantıklı olan tabiki fn2 sonucta modeli yüksek konfor iç dizayn vs olarak daha iyi görünüyor burdaki tek - si performans olarak görünüyor ama performans olarak ne kadar geride o önemli aradaki fark az ise maceraya gerek yok

SekoLive
16-07-2011, 12:34
musty performans istiyorsan verim almama durumu yok... fn2yi ep3 gibi konforsuza çevir tatmin olacakdırsın :) hatta abartıp karbon kaput karbon çamurluk döktür öndende hafiflet arabayı bu sefer durmakda zorlanırsın :D :D :D bence 2-3 boyun hesabını yapma eğer her hafta birileriyle gazlamıyorsan... ki trafikde ara ara gazlıyorsanda yoldaki bi cok aracdan hızlıdır işini görücekdir.

KMR2-GT
16-07-2011, 12:35
ben headers fıltre egzos beyın le arada dırek olur dıyorum:)

60-230 kadran ceken varsa bu speclerde benım kadran vıdeosuyla karsılastıralım:)

Yigit-Y
16-07-2011, 12:36
bu adamlar yapmış mesela :D

LXRtXaUx3Mc

gT0hpOJjIeE

Serhat Y.
16-07-2011, 12:40
yok serkan coilli halinin son fotosu çekicem yakın zamanda,
en hızlı ep3 bulunursa ben denemek isterim fn2 temsilcisi olarak. ama 10.000 lira fark gibi bi dünya yok maalesef, ep3lerin fiyatları biraz suni son demlerini yaşıyor zaten yakındır kırılma noktası fiyatın,,

musty01gtc
16-07-2011, 12:43
musty performans istiyorsan verim almama durumu yok... fn2yi ep3 gibi konforsuza çevir tatmin olacakdırsın :) hatta abartıp karbon kaput karbon çamurluk döktür öndende hafiflet arabayı bu sefer durmakda zorlanırsın :D :D :D bence 2-3 boyun hesabını yapma eğer her hafta birileriyle gazlamıyorsan... ki trafikde ara ara gazlıyorsanda yoldaki bi cok aracdan hızlıdır işini görücekdir.

yok abi her hafta cıkıp denemiyorum altımda gtc var 2 senedir yaklaşık 3 4 arabayla denedim 2 seneden beri abi ben kendi capımda zevkine gazlayan birisiyim benim istedigim ses olarak ep3 ü aratır mı aratmaz mı zaten tek sorun burda ses ve performans zaten bs typer ın sahibi abi de ses konusunda cai yi örnek vererek gereken acıklamayı yaptı aslında bs nin bi cai li video su varsa iyi olur bu arada :))) yani kafamdaki tek soru işareti sadece arasındaki farkı merak etmemdir abi yoksa cıkıp ta her hafta bi arac bulup onunla denemek için almıyorum aracı ben zevk alabilir myim aractan orası önemli benim içn opel gayet zevk veriyor onun zevkini verir mi onu dşünüyorum opel de catara putara gezmek baya keyif veriyor cunku ama degişiklik istiyourm işte ondan degiştirmek istyrm

Yigit-Y
16-07-2011, 12:45
yok serkan coilli halinin son fotosu çekicem yakın zamanda,
en hızlı ep3 bulunursa ben denemek isterim fn2 temsilcisi olarak. ama 10.000 lira fark gibi bi dünya yok maalesef, ep3lerin fiyatları biraz suni son demlerini yaşıyor zaten yakındır kırılma noktası fiyatın,,

kışın 5000 tl kadar iner :D

ep3 typer piyasası eskiden 32.000 den 38.000 di şimdi 35.000 45.000 aralarında isteniyor ama ilerde fn2 alıp 6262 takıp gezinmek isterim :D:D

musty01gtc
16-07-2011, 12:45
ben headers fıltre egzos beyın le arada dırek olur dıyorum:)

60-230 kadran ceken varsa bu speclerde benım kadran vıdeosuyla karsılastıralım:)

mesela bu fark ciddi bi fark bana göre :)

KMR2-GT
16-07-2011, 12:46
FN2 TYPE R runıng - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/fn2-type-r-runng_205081.htm)

fn2 sadece fıltre var bıraz cekebılmıstım fıkır verırse :)

Serhat Y.
16-07-2011, 12:54
kışın 5000 tl kadar iner :D

ep3 typer piyasası eskiden 32.000 den 38.000 di şimdi 35.000 45.000 aralarında isteniyor ama ilerde fn2 alıp 6262 takıp gezinmek isterim :D:D

o istenen rakamlar temiz bakılmış ep3 lere onlarda bir elin beş parmağını geçmez, fn2 lerin zaten şimdi hepsi temizde en temizlerinin gittiği rakamda belli 60 bine fn2 satıldı biliyosundur. 58 bine başka arkadaş satıcaktı kaporasını aldı vazgeçti. yani dediğim gibi ep3 lerin fiyatları suni biraz, sen şimdi bu yorumunu biyere not et imzana falan yapıştır kışın tekrar tartışırız senle bu konuyu

SekoLive
16-07-2011, 13:00
serht abi bigün bulusp fotoday yapalm ozaman :D olmazmı

Yigit-Y
16-07-2011, 13:01
o istenen rakamlar temiz bakılmış ep3 lere onlarda bir elin beş parmağını geçmez, fn2 lerin zaten şimdi hepsi temizde en temizlerinin gittiği rakamda belli 60 bine fn2 satıldı biliyosundur. 58 bine başka arkadaş satıcaktı kaporasını aldı vazgeçti. yani dediğim gibi ep3 lerin fiyatları suni biraz, sen şimdi bu yorumunu biyere not et imzana falan yapıştır kışın tekrar tartışırız senle bu konuyu

bu ülkede ep3 asla değer kaybetmez :) sende bunu imza yap :D:D

fn2 ler neden yırttı bir daha k20 üretimi olmayacağından ama bugün ep3 sahibi küt diye satar satmak istemeyende zaten ona göre rakam yazıyor :)

fn2 42-52
ep3 28-38

bana göre :D

typer46
16-07-2011, 13:02
bunlarda benim eski emektardan, arkadan görünüş için fikir verebilir belki,,
http://img32.imageshack.us/img32/2851/typer1.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/32/typer1.jpg/)
http://img97.imageshack.us/img97/7216/typer2.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/97/typer2.jpg/)
http://img228.imageshack.us/img228/599/typer3.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/228/typer3.jpg/)

typer46
16-07-2011, 13:04
bu ülkede ep3 asla değer kaybetmez :) sende bunu imza yap :D:D

fn2 ler neden yırttı bir daha k20 üretimi olmayacağından ama bugün ep3 sahibi küt diye satar satmak istemeyende zaten ona göre rakam yazıyor :)

fn2 42-52
ep3 28-38

bana göre :D

sen belirliyorsun ya bu piyasayı komik çocuk seni:D

Serhat Y.
16-07-2011, 13:11
karışıklık oldu yanlışlıkla Alparslanın sayfasından alıntı yaptım Yiğit sana, son yorum benimdir altına imza atıyımda yanlışlık olmasın,

Yigit-Y
16-07-2011, 13:13
sen belirliyorsun ya bu piyasayı komik çocuk seni:D

olması gereken rakamlar normalde abi :) serbest piyasa ekonomisi arz talep orantısı ile rakamlar şimdi yukarılarda :)

karışıklık oldu yanlışlıkla Alparslanın sayfasından alıntı yaptım Yiğit sana, son yorum benimdir altına imza atıyımda yanlışlık olmasın,

:D

musty01gtc
16-07-2011, 13:20
06 r guzelms kazasz belasz maasalah mugen kitleri varmi bu kasanin tampon fln olrak

typer46
16-07-2011, 13:28
06 r guzelms kazasz belasz maasalah mugen kitleri varmi bu kasanin tampon fln olrak

teşekkürler evet var satıllıyodu mutluhanda serhat kankammı söylemişdi biri demişdi.

ibooo
16-07-2011, 16:31

bende yarım parça boyalı 29 binde fn2 vardı 2009 47 ye zor sattım öylede ahım şahım satılan bi araç deil aslında

messi
16-07-2011, 17:10
bi spor arabada dijital gösterge varsa o an bitmiştir benim için.
hız göstergesi spor araçla özdeşleşmiştir. dijital gösterge scenic işi.

Shadow_Dancer
16-07-2011, 17:11

s2k'da da digital gösterge var, onu da ekliyo muyuz senin listeye?

Almanci Tane-R
16-07-2011, 17:16
video varsa burada paylasabilirmisinz link veya bşka bişey gibi. gercekten ep3 le fn2 nin arasındaki ses farkını cok merak ediyorum onun için :)

bende bir konuda paylaşmıştım:

http://www.techturkey.com/forum/videolar/82079-todali-headersli-honda-type-r-fn2-senfonisi.html

messi
16-07-2011, 17:21
s2k'da da digital gösterge var, onu da ekliyo muyuz senin listeye?
evet oda dahil.
zaten s2k göstergeden olmasa bile beni soğuttukları bi araç.
bugatti, mclaren ve pagani kaldı kapıştırılmadığı.
yok ya dijital gösterge kadar beni arabadan uzaklaştıran başka bi detay.

Almanci Tane-R
16-07-2011, 17:33
evet abi chipli ama artık insan yeni heyecanlar arıyor hani fn2 type r ın sesi ep3 gibi yse almayı düşünüyorum onun için ama daha bu konuda bi cevaba ulasamadım :)

sadece injen cai var

http://www.youtube.com/watch?v=BGPKKMGzdB0&feature=mfu_in_order&list=UL

typer46
16-07-2011, 18:17
evet oda dahil.

bunları yazarken acaba düşünerekmi yazıyosun laf olsun diyemi merak ediyorum.

Serhat Y.
16-07-2011, 21:02
bunları yazarken acaba düşünerekmi yazıyosun laf olsun diyemi merak ediyorum.

hayatın gerçekleriyle karşılaşmamış henüz genç,,

typer46
16-07-2011, 21:07
hayatın gerçekleriyle karşılaşmamış henüz genç,,

tebrikler kankacım :icon_tup::icon_tup:

deeperblack
16-07-2011, 21:57
Sene 96 ek kasa tr ye giriş yaptı. Herkes kurbağaya benzetti. Kimse beğenmemişti. Sene 2011 ek kasa ilah oldu. Göz alışması diye bir durum var ama gunde kaç tane fn2 goruyorsunuz. Buarada arkası yumurta gibi diyen arkadaşlara hafta içi tek bir fotoğrafla cevap vericem. Birde bu paraya bu kadar teknik özelliği ve keyfi olan araba bana kalırsa çok ucuz. Alternatif olarak aynı rakamlara ne alınabilir düşündünüzmü?

musty01gtc
16-07-2011, 21:58
evet oda dahil.

Eskiden bana da itici gelrdi ama smdi farketmiyor bnce fn 2 nin ici gostergeleryle de iyi dizayn edlms tabi kisiye gore degisr o

seko
16-07-2011, 21:59
Sene 96 ek kasa tr ye giriş yaptı. Herkes kurbağaya benzetti. Kimse beğenmemişti. Sene 2011 ek kasa ilah oldu. Göz alışması diye bir durum var ama gunde kaç tane fn2 goruyorsunuz. Buarada arkası yumurta gibi diyen arkadaşlara hafta içi tek bir fotoğrafla cevap vericem. Birde bu paraya bu kadar teknik özelliği ve keyfi olan araba bana kalırsa çok ucuz. Alternatif olarak aynı rakamlara ne alınabilir düşündünüzmü?

Cupra olmamı ?

deeperblack
16-07-2011, 22:01
Cupranın iciyle fn2 nin icini kıyaslayamıyorum açıkçası.

seko
16-07-2011, 22:03
Cupranın iciyle fn2 nin icini kıyaslayamıyorum açıkçası.

Onunda koltukları guzel artı 2 tanede fazladan kapısı var :)
guzellik goreceli bir kavram bana gore ep3 te fn2 de cupra da birbirinden guzel ..

deeperblack
16-07-2011, 22:05
Diğerlerini kötülemiyorum kesinlikle ama bence segmentleri farklı.

messi
16-07-2011, 22:22
şaka canım benimki, hiç honda kötü olurmu?
kimin hakkı hondayı sevmemek ona laf söylemek onda kusur bulmak?
cennetten indi s2klar, vtilar, type-rlar, çarpılırız allah muhafaza...
bazılarının babalarına laf etsek bu kadar savunmazlar. :evild:

Serhat Y.
16-07-2011, 22:24
segmentler aynı bence Cumhurda yaşattığı zevkler farklı üstad,,

Serhat Y.
16-07-2011, 22:27

olayı farklı yöne çekiyorsun bu konuda öyle bi muhabbet geçmedi şuana kadar. fn2 & ep3 konusu dikkatini çekerim,,

messi
16-07-2011, 22:31
olayı farklı yöne çekiyorsun bu konuda öyle bi muhabbet geçmedi şuana kadar. fn2 & ep3 konusu dikkatini çekerim,,
hayatın gerçeğinden kastın ne peki senin?
ölümden bahsetmiyosun heralde?

Low-Rider
16-07-2011, 22:34

Abi sen o fotoğrafla cevabı verirsinde , herkes anlıyamaz o cevabı:)

typer46
16-07-2011, 22:39

sizde 458 italyamı var pardon o kadar çok honda araçlarını tepki veriyosunuz tuhaf.

deeperblack
16-07-2011, 22:39
Abi sen o fotoğrafla cevabı verirsinde , herkes anlıyamaz o cevabı:)

Aynen kardeşim. Anlayan anlar ancak.
Nedense Honda severler ve HondaSevenleriSevmeyenler var çok ilginç bir durum. FN2 - EP3 tartışması herzaman geçti ama ben hiçbir FN2 severin diğer bir aracı kötülediğine şahit olmadım bu forumda. Konudaki tüm mesajları okuyun mantıklı yorum yapanların dşında sadece .ok atmak için mesaj atan insanlar mevcut. Herkes kendi parasına göre zevkine göre araca biner ama gereksiz yorum yapmanın lüzumu yok.

musty01gtc
16-07-2011, 22:43
Tabiki arkadaslar burada hicbi araba kotulenmiyor yanls anlaslma olmasn sadce iki araci kiyasliyoruz lutfen disina cikmayalm

Serhat Y.
16-07-2011, 22:43
Aynen kardeşim. Anlayan anlar ancak.
Nedense Honda severler ve HondaSevenleriSevmeyenler var çok ilginç bir durum. FN2 - EP3 tartışması herzaman geçti ama ben hiçbir FN2 severin diğer bir aracı kötülediğine şahit olmadım bu forumda. Konudaki tüm mesajları okuyun mantıklı yorum yapanların dşında sadece .ok atmak için mesaj atan insanlar mevcut. Herkes kendi parasına göre zevkine göre araca biner ama gereksiz yorum yapmanın lüzumu yok.

güzel tespit:icon_tup:

Serhat Y.
16-07-2011, 22:45
hayatın gerçeğinden kastın ne peki senin?
ölümden bahsetmiyosun heralde?

ışıklı kadrana takılman tuhaf bukadar dar görüşlü olamazsın

typer46
16-07-2011, 22:45
güzel tespit:icon_tup:

fn2 ciler hemen destekleyin :)

musty01gtc
16-07-2011, 22:46
Evet 50 li fiyatlara
Cupra da alinabilme ihtimali var elbette ama ben turbo aractan atmosferige gecmek istiyorm arasndaki avantajlar ve dezavantajlari gormek istyrm turbolu arabada aman bugn basma hava sicak aman bastin biraz bekle turbo yaglama yapsn ole sondur aman fazla basma turbo ya zarar verir birsuru detay var gordugm kadryla atmosferik te dipgaz gidiyorsun kafana gore boyle bi rahatligi da var gozun surekli turbo basncnda afr de yag basncnda olmuyor onlara bakmaktan devrini yakalayamadigm cok oldu mesela :)

Serhat Y.
16-07-2011, 22:49
fn2 ciler hemen destekleyin :)

kanka öyle deme bu ep3 cüler fn2 piyasasını manipüle ediyorlar:D destek iyidir:)

manipüle : insanlarin dusundukleri gibi davranmamalari ve konusmamalari bunun yerine yapay hareketler ve tavirlar olusturarak birbirlerini etki altina almaya calismalaridir..

typer46
16-07-2011, 22:49
Evet 50 li fiyatlara
Cupra da alinabilme ihtimali var elbette ama ben turbo aractan atmosferige gecmek istiyorm arasndaki avantajlar ve dezavantajlari gormek istyrm turbolu arabada aman bugn basma hava sicak aman bastin biraz bekle turbo yaglama yapsn ole sondur aman fazla basma turbo ya zarar verir birsuru detay var gordugm kadryla atmosferik te dipgaz gidiyorsun kafana gore boyle bi rahatligi da var gozun surekli turbo basncnda afr de yag basncnda olmuyor onlara bakmaktan devrini yakalayamadigm cok oldu mesela :)

eyer cupra almayı düşünürsen sana yardımcı olurum yapım aşamasında zaten gündüz sıçaklarda kimse kolay kolay arabasını yormaz takarsın turbo timer olay biter :)

Serhat Y.
16-07-2011, 22:51
eyer cupra almayı düşünürsen sana yardımcı olurum yapım aşamasında zaten gündüz sıçaklarda kimse kolay kolay arabasını yormaz takarsın turbo timer olay biter :)

kanka senin bu yaptığına müslüman mahallesinde ıstavroz çıkartmak denir, dur adama fn2 aldırcaz:D

seko
16-07-2011, 22:52
Evet 50 li fiyatlara

fn2 al sadece cai li hali bile ses olarak seni tatmin eder ..

typer46
16-07-2011, 22:53
kanka senin bu yaptığına müslüman mahallesinde ıstavroz çıkartmak denir, dur adama fn2 aldırcaz:D

kankacım yok fn2 alırsa onun içinde hem sen hem ben yardımcı oluruz sikinti yok :)

deeperblack
16-07-2011, 22:53
FN2 alınır günlük binilir gazlamalık binilir keyiflik binilir. FN2 Candır :)

musty01gtc
16-07-2011, 22:55

Anladm abi tesekkr ederim ilginden dolayi su an baktgm araclar +2008 fn2 cupra ve s2k zatn 3 araba var kafamda baska dusunmyorm smdilk

typer46
16-07-2011, 22:59
Anladm abi tesekkr ederim ilginden dolayi su an baktgm araclar +2008 fn2 cupra ve s2k zatn 3 araba var kafamda baska dusunmyorm smdilk

eyvallah ne zaman dersen yardımcı olurum.

_FrKn_
16-07-2011, 23:23
fn2 nin arkasındaki civic yazısı yamuk :p :D

deeperblack
16-07-2011, 23:28
fn2 nin arkasındaki civic yazısı yamuk :p :D

FN2 nin arkasıda yamuk zaten.

Shadow_Dancer
16-07-2011, 23:31
evet oda dahil.

Her insanın otomobillerde begenmedikleri noktalar olabilir. Ama sizin ki resmen dar görüşlülük. Eger ki sadece bir kusurdan yola çıkarak bütün dinamikleri yok sayabiliyorsanız bineceginiz arabanın en az 300k euro civarlarında olması lazım :)

Serhat Y.
16-07-2011, 23:51
Her insanın otomobillerde begenmedikleri noktalar olabilir. Ama sizin ki resmen dar görüşlülük. Eger ki sadece bir kusurdan yola çıkarak bütün dinamikleri yok sayabiliyorsanız bineceginiz arabanın en az 300k euro civarlarında olması lazım :)

beni anlayan birinin çıkması sevindirici:icon_tup:

messi
16-07-2011, 23:58
simetri hastası, mükemmeliyetçi yapıya sahip ve aşırı detaycı birisi için geçerli değil söyledikleriniz.
benimde içinde bulunduğum bu tür insanlar bir gösterge sebebiyle (c2) başka bir aracı tercih eder, amblemini beğenmediği için (lg) başka bir teknolojik cihaza yönelirler vs...
kaldıki fn2 ve s2000e kötü araçlar demedim asla.
müthiş çarpıcı yönleride var tabi.
sadece sahip oldukları bazı detaylar tercih etmemi engelliyo diyorum anlatabildim umarım.

+dar görüşlülük bir markaya körü körüne bağlanmakla daha çok uyuşuyo bence. ;)

Shadow_Dancer
16-07-2011, 23:59
beni anlayan birinin çıkması sevindirici:icon_tup:

Aklın yolu bir hocam. yani sadece digital kadran var diye s2000 gibi bir arabayı yok sayabilmek degişik bi mantık bana göre :) fazla degil 2.3 kere bindim o bile yetti yani.

Serhat Y.
17-07-2011, 00:02
simetri hastası, mükemmeliyetçi yapıya sahip ve aşırı detaycı birisi için geçerli değil söyledikleriniz.
benimde içinde bulunduğum bu tür insanlar bir gösterge sebebiyle (c2) başka bir aracı tercih eder, amblemini beğenmediği için (lg) başka bir teknolojik cihaza yönelirler vs...
sadece sahip oldukları bazı detaylar tercih etmemi engelliyo diyorum anlatabildim umarım.

insan tipleri diyelim gitsin ozaman, ama bunun tanımlaması dar görüşlülük, senin açıklamak istediğin fanatiklik:)

Shadow_Dancer
17-07-2011, 00:03

Ben size Honda'ya körü körüne baglanın demiyorum ki, sadece bir detay yüzünden komple dinamigi yok saymanıza mana veremiyorum. Digital kadranı yüzünden s2000 gibi bi arabayı tercih etmemek bana mantıklı gelmiyor sadece.

Kaldı ki bu ortamda yakından tanıyan pek çok insan Subaru markasına olan hayranlıgımı bilir. Ama bu tercih meselesidir, Honda seven insana da saygı duymak lazım.

Her markanın eleştirilecek yönleri var elbette. Bir hususta fanatik olmak mantıklı gelmiyor bana da.

Low-Rider
17-07-2011, 00:04
dijital göstergeya sahip bir araç asla spor araç olamaz dedikten sonra "simetri hastası, mükemmeliyetçi yapıya sahip ve aşırı detaycı birisi için geçerli değil söyledikleriniz." bu özellikleri sayıp altına yazdığın mesaj çok alakasız

o özlliklere kıvraklığıda ekle bence:)

typer46
17-07-2011, 00:10
insan tipleri diyelim gitsin ozaman, ama bunun tanımlaması dar görüşlülük, senin açıklamak istediğin fanatiklik:)

kanka sen manuel yapta gönlü olsun olmazmı :)

messi
17-07-2011, 00:15
hız göstergesi spor araçla özdeşleşmiştir. dijital gösterge scenic işi.

evet oda dahil.

ne edebiyat fakültesi bitirmeye nede kıvraklığa gerek yok yazılanları anlamak için.
temiz bi niyetle anlamayı istemek yeterli...

M3CSL
17-07-2011, 00:33
o fiyatlara fn2 gercekten mantikli bi arac, cupraya gore ici ve disi daha guzel, gonul gozu ile bakmamak lazim ama objektif olmak lazim:D gonul gozu olanlar ep3 u daha guzel bulur onun gibi bisey:D

doush
17-07-2011, 02:58
Ne EP3'e ne FN2'ye stock bindim.. Hatta FN2'ye binmedim :D Ama oradan şuradan buradan öğrendiklerimle;

EP3 stockta yol tutuş olarak FN2'den daha iyi. (Arkaların bağımsız süspansiyon olmamasından dolayı FN2'nin)

Motorları basitçe K20 ama biri K20A.... K20Z... (sayılarını yazmıyorum özellikle). Yani motorlar farklı, bir çok parçası farklı. Hatta onun tüm listesini yine buna benzer bir konuda yazmıştım.

EP3'ün gaz kelebeği telli, FN2'nin elektronik olduğu için; EP3'ün gaz tepkisi daha çabuk.

Stockta binmediğim için bir şey diyemiyorum ama FN2'nin orijinalde bile çok sert süspansiyonlara sahip olması Top Gear'dan Jeremy'nin baya alay konusu olmuştu. Hatta "Beni geçtim, bunu alacak ergenler için bile çoooookk sert". demişti.

FN2'yi ilk gördüğümde dıştan midem bulanmıştı, şu an galiba çok seviyorum. Hele o önden bakışı :D Ayrıca iç tasarımı ***** gayet iyi, ben o direksiyona aşığım zaten.

FN2'de sonuç olarak VSA var, bu sizi biraz daha güvende hissettirebilir.

Donanım konusunda yorum yapmak istemiyorum, çünkü Type-R'da aradığım en son şey konfor ve donanımdır.

FN2 dünya genelinde şu ana kadar ki Type-R'ların yüz karası olarak bilinir. (Ben demiyorum onlar diyor :D )

İkisinin de sesi bence çok güzel. Birini alırsan diğerini aramazsın ses olarak. BS'nin videolarını ayda 1 defa izlerim en az, en sevdiğim FN2'dir ülkemde. :)
Benim yapabileceğim yorum budur.

Ha bir de S2000 kadranının beğenmeyen Simge ablaya en yakın zamanda Senna'nın araç sürerken Mclaren-Honda'da kadrana dikkat etmesini öneririm. Belki tanıdık bir şeyler görürsün :)

musty01gtc
17-07-2011, 09:49
FN2 nin arkasıda yamuk zaten.

İci felan da yamuk zaten :)))

SekoLive
17-07-2011, 09:56
musty fn2 al ciddi pişman olmazsın hatta şuan itibariyle ara bulmanda zor olacakdır :)

musty01gtc
17-07-2011, 10:08
Artik fn2 de alinabileck araba kafmda zaten :) smdilk bakiniyorum yabas yavas bu 3 araca. Model km temzlik ve fiyat mantgi yapmak ve en mantklisini yapmak dha doru olur heralde . Ama
Fiyatna gore dusunrsek s2k hayal olur gibi bu durmda cnku fiyatlari alms basni gitms bence bya abartmslar yanls anlamasn kmse bnim gorusmdr bu. O fiyatlara m3 lere bakmak dha
Mantkli gelr bna ama kisn bole degldi fiyatlari yne kis gelnce duaecgne inanyrm . Hayrlsi diyelm artik bakalim onumuZe neler cikacak :) ama fiyat ta anlasabldgm temz bi s2k ya
Binmek hayalimdi hep :)

BoraRS
17-07-2011, 12:53
Artik fn2 de alinabileck araba kafmda zaten :) smdilk bakiniyorum yabas yavas bu 3 araca. Model km temzlik ve fiyat mantgi yapmak ve en mantklisini yapmak dha doru olur heralde . Ama
Fiyatna gore dusunrsek s2k hayal olur gibi bu durmda cnku fiyatlari alms basni gitms bence bya abartmslar yanls anlamasn kmse bnim gorusmdr bu. O fiyatlara m3 lere bakmak dha
Mantkli gelr bna ama kisn bole degldi fiyatlari yne kis gelnce duaecgne inanyrm . Hayrlsi diyelm artik bakalim onumuZe neler cikacak :) ama fiyat ta anlasabldgm temz bi s2k ya
Binmek hayalimdi hep :)

TechTurkey yönetimi acaba üye yazılarını decode edecek yani çözecek bir script veya uygulamanız var mıdır? Yukarıdaki yazı için ihtiyacım var da :)

Bu nasıl bir Türkçe' dir?

musty01gtc
17-07-2011, 14:44
Telefondan cevap yaziyorum iki gundr musait olamadigm icn konuyu da takip etmek istiyorm bi yandan da onun icin ne yazdgmi okuyamiyorum kusura bakmayin normalde turkcem iyidir :)

messi
17-07-2011, 14:55
sesli harfleri biz okuyanlar yerleştiriyoruz valla o mesaja.
hatta mesajı nasıl anlamak isteyen varsa o şekilde harfleri değiştiriyodur kendi aralarında. :D
ceptenmiş ama hak verelim. :)

Cem.B
17-07-2011, 16:48
Ne EP3'e ne FN2'ye stock bindim.. Hatta FN2'ye binmedim :D Ama oradan şuradan buradan öğrendiklerimle;

EP3 stockta yol tutuş olarak FN2'den daha iyi. (Arkaların bağımsız süspansiyon olmamasından dolayı FN2'nin)

Motorları basitçe K20 ama biri K20A.... K20Z... (sayılarını yazmıyorum özellikle). Yani motorlar farklı, bir çok parçası farklı. Hatta onun tüm listesini yine buna benzer bir konuda yazmıştım.

EP3'ün gaz kelebeği telli, FN2'nin elektronik olduğu için; EP3'ün gaz tepkisi daha çabuk.

Stockta binmediğim için bir şey diyemiyorum ama FN2'nin orijinalde bile çok sert süspansiyonlara sahip olması Top Gear'dan Jeremy'nin baya alay konusu olmuştu. Hatta "Beni geçtim, bunu alacak ergenler için bile çoooookk sert". demişti.

FN2'yi ilk gördüğümde dıştan midem bulanmıştı, şu an galiba çok seviyorum. Hele o önden bakışı :D Ayrıca iç tasarımı ***** gayet iyi, ben o direksiyona aşığım zaten.

Donanım konusunda yorum yapmak istemiyorum, çünkü Type-R'da aradığım en son şey konfor ve donanımdır.

FN2 dünya genelinde şu ana kadar ki Type-R'ların yüz karası olarak bilinir. (Ben demiyorum onlar diyor :D )

İkisinin de sesi bence çok güzel. Birini alırsan diğerini aramazsın ses olarak. BS'nin videolarını ayda 1 defa izlerim en az, en sevdiğim FN2'dir ülkemde. :)
Benim yapabileceğim yorum budur.

Ha bir de S2000 kadranının beğenmeyen Simge ablaya en yakın zamanda Senna'nın araç sürerken Mclaren-Honda'da kadrana dikkat etmesini öneririm. Belki tanıdık bir şeyler görürsün :)

şu ep3 dediğiniz typer ın nesi yol tutuyor ben anlayamadım direksiyonunda çeyrek tur boşluk olan bir araç hafif çukurdan kaçıcam misal az birşey kırııorum araba hala düz gidiyor mesela vti larda öle coilover falan takarsanız nolur bilmem ztn benide ilgilendirmez ben stock için konuşuorum

Schumi
17-07-2011, 17:23
şu ep3 dediğiniz typer ın nesi yol tutuyor ben anlayamadım direksiyonunda çeyrek tur boşluk olan bir araç hafif çukurdan kaçıcam misal az birşey kırııorum araba hala düz gidiyor mesela vti larda öle coilover falan takarsanız nolur bilmem ztn benide ilgilendirmez ben stock için konuşuorum

Git abdest al Cem. Çarpılacaksın valla.

messi
17-07-2011, 17:24
ep3 yol tutmuyo yol ep3ü tutuyo.
fn2 teknik açıdan çok daha üstün ep3ten.
frenlerde dahil...

musty01gtc
17-07-2011, 18:09
Evet bi abim ep3 kullanmisti bundan 3 sene once onunla da konustuk yol tutus pek yoktu dedi virajlari felan biraz dengesiz donuyormus dengesiz derken hakkiyla degl yani savuruyormus

musty01gtc
17-07-2011, 18:10
sesli harfleri biz okuyanlar yerleştiriyoruz valla o mesaja.
hatta mesajı nasıl anlamak isteyen varsa o şekilde harfleri değiştiriyodur kendi aralarında. :D
ceptenmiş ama hak verelim. :)
:icon_tup:

Schumi
17-07-2011, 18:50
Evet bi abim ep3 kullanmisti bundan 3 sene once onunla da konustuk yol tutus pek yoktu dedi virajlari felan biraz dengesiz donuyormus dengesiz derken hakkiyla degl yani savuruyormus

Ama EP3'ün arka aks dengesi FN2'den çok çok daha iyi. FN2'de mağliyet kaygıları sebebiyle torsion sistemine döndüler. Ve mağlesef Fransız araçları kadar torsiyon uygulamarı iyi değil Honda'nın. FN2'de ESP (yani VSA) var ama. Güvenlik olarak işe yarar.

doush
17-07-2011, 19:27
Ama EP3'ün arka aks dengesi FN2'den çok çok daha iyi. FN2'de mağliyet kaygıları sebebiyle torsion sistemine döndüler. Ve mağlesef Fransız araçları kadar torsiyon uygulamarı iyi değil Honda'nın. FN2'de ESP (yani VSA) var ama. Güvenlik olarak işe yarar.

Yeap that's what i'm talking about diyesim geldi ki zaten yazdım bunu karşılaştırmamda :)

Hiç test izlemiyor musunuz ?

‪EP3 Honda Civic Type-R vs Clio 182 Cup‬‏ - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=d4-PI_rES6k&feature=related)

Bu ep3 type-r dediğiniz rs ten kötü yol tutuyordu,
d4-PI_rES6k

Valla bilmiyorum artık nasıl yol tutuyor FN2'ye karşı ?
‪EP3 Civic Type-R Vs FN2 Civic Type-R‬‏ - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=XEbe7TGP7OY)
XEbe7TGP7OY

Mini kadar yol tutmuyor olabilir de yani, yiğidin hakkının sülalesini aradan çıkardınız yani :)

Cem.B
17-07-2011, 19:34
ben pist videosu izlemiorum neden izliyimki atıorum stig in sürdüğü kadar arabamı sürüyorumda stig in 3 arabdaan hangisi ii yol tutuyor derse ben o daha ii dye onu tercih edicem

ben bizzat direksiyonuna geçtiğim araçlar için konşuorum

Göki,ZD
17-07-2011, 19:35
ağır honda ve typer düşmanısın :D

Cem.B
17-07-2011, 19:38
ağır honda ve typer düşmanısın :D

benmi nie düşman olayımki kanka ben gerçkleri yazıorum ben yavaş arabamı diorum araba hızlı

hızlı hızlı kullansınlar işte :)

doush
17-07-2011, 19:39
ben pist videosu izlemiorum neden izliyimki atıorum stig in sürdüğü kadar arabamı sürüyorumda stig in 3 arabdaan hangisi ii yol tutuyor derse ben o daha ii dye onu tercih edicem

ben bizzat direksiyonuna geçtiğim araçlar için konşuorum

Şimdi bu yoruma ne yazayım bilemedim.. O zaman boşuna sınırlarını zorluyorlar bu araçların.. Siz Mini alırken sağa sola mı sordunuz yoksa hiç açıp da bakmadınız mı Nurburgring'de ne yaptı diye ?

Eklemek istediğim bir şey daha var, FN2'ye daha sonradan opsiyonel olarak LSD yapmıştı Honda ve çooooooookk ciddi anlamda tur zamanlarında iyileşme sağladı.. Ama LSD'li EP3 karşısında ne yapar bilemem..

seko
17-07-2011, 19:53
yol tutusa niye takılıyor insanlar onu kafam almıyor pist varda biz mi bilmiyoruz yada bu yastan sonra caddelerde apacilikmi yapacaz yeteri kadar yol tutuyor uzerine ne gerek var :)
fn2 im olsun sadece cai li yeter sesi yeter diyorum ..

Cem.B
17-07-2011, 19:54
Şimdi bu yoruma ne yazayım bilemedim.. O zaman boşuna sınırlarını zorluyorlar bu araçların.. Siz Mini alırken sağa sola mı sordunuz yoksa hiç açıp da bakmadınız mı Nurburgring'de ne yaptı diye ?

Eklemek istediğim bir şey daha var, FN2'ye daha sonradan opsiyonel olarak LSD yapmıştı Honda ve çooooooookk ciddi anlamda tur zamanlarında iyileşme sağladı.. Ama LSD'li EP3 karşısında ne yapar bilemem..

abicim bak beni yanlış anlama sana kıllık olsun diye yazmıorum ama banane araba ringde napmış die benim miniyi sevme nedenim onurcandır,nejattır,tuna diey bir kuzenimdir

bu adamlar zamanında ibre 230-235 lerde iken otobanda 3 şerit aç koy yapıyorlardı ben bunlardan birisinin arabasından ilk indiğimde gece uyuyamadım nasıl oluyor şimdi bu iş diye bnm o zman 106 gti im vardı fiziken aykırıydı yapılanlar bnm kafama göre

he şimdi miniyi boşver ztn o mevzu bahis deil,bnm arkadaşlarımdada typer var adamlarla yeri geliyor gazlıyoruz arabanın tepkileri keskin direk sürücü odaklı sürücüsünü tahrik ediyor

ben bu 2 arabayada binen adamım hangisi hızlı gider bana sorarsan eskisi daha hızlı gider hangisi ii duruyor dersen bence ikisindede frenler berbat hangisi daha ii yol tutar derseniz yeni typer daha ii yani

o kadar pist dedin bundan 2 sene önce falan honda forumlarından biri track day yaptı 3-4 tane motoruda dolu ep3 vardı aralarında zır stock fn2 hepsini geçti ee napıcaz şimdi madem o kadar pist meraklısısın sana belge budur körfez pisitnde gerçkleşmiş olay boşver youtube dan video bakınmayı

Serhat Y.
17-07-2011, 19:59
lsd fn2 nin zaten opsiyon listesinde herzaman vardı, ingiltere için çıkan white serilerde standart olarak kullanıldı

doush
17-07-2011, 20:05
abicim bak beni yanlış anlama sana kıllık olsun diye yazmıorum ama banane araba ringde napmış die benim miniyi sevme nedenim onurcandır,nejattır,tuna diey bir kuzenimdir

bu adamlar zamanında ibre 230-235 lerde iken otobanda 3 şerit aç koy yapıyorlardı ben bunlardan birisinin arabasından ilk indiğimde gece uyuyamadım nasıl oluyor şimdi bu iş diye bnm o zman 106 gti im vardı fiziken aykırıydı yapılanlar bnm kafama göre

he şimdi miniyi boşver ztn o mevzu bahis deil,bnm arkadaşlarımdada typer var adamlarla yeri geliyor gazlıyoruz arabanın tepkileri keskin direk sürücü odaklı sürücüsünü tahrik ediyor

ben bu 2 arabayada binen adamım hangisi hızlı gider bana sorarsan eskisi daha hızlı gider hangisi ii duruyor dersen bence ikisindede frenler berbat hangisi daha ii yol tutar derseniz yeni typer daha ii yani

o kadar pist dedin bundan 2 sene önce falan honda forumlarından biri track day yaptı 3-4 tane motoruda dolu ep3 vardı aralarında zır stock fn2 hepsini geçti ee napıcaz şimdi madem o kadar pist meraklısısın sana belge budur körfez pisitnde gerçkleşmiş olay boşver youtube dan video bakınmayı

Hmm sürücü etkenini çıkardınız bir anda ? Her ep3 ün sürücüsü o fn2 yi süren kadar iyi mi ? ( ki fn2 yi süren kişi bu foruma üyeydi yanlış hatırlamıyorsam).. Farklı aracı aynı kişiler ilk defa sürdüğünde, araçlardan biri diğerinden daha iyi derece yapıyorsa sonuç daha sağlıklı olur bence..

Benim anlayamadığım karşılaştırma yaptığınız Ahmet abinin Type-R'ı ile Mehmet abinin Type-R'ı.. Bu iki adam sürüyor biri diğerinden daha iyi sonuç çıkarıyor ve siz bunu arabaya bağlıyorsunuz.. Dünya yanılıyor o zaman, o kadar bilinen iyi sürücüler test yapsın, biz Mehmet abi geçti diye FN2 daha iyi diyelim..

Ben de kıllık olsun diye cevap yazmıyorum ama yani ilginç değil mi tespitleriniz ? 106'ya yol tutmuyor diyeyim herkes o bilinen testi koyar buraya. Bir virajda ondan daha hızlı giren olmadı, Ferrari'den bile hızlıydı bla bla bla bla derlerdi.. JCW yol tutmuyor diyeyim, bu sayfa videodan testten geçilmezdi.. Ki o kişilerin arasında ben de olurdum.. Şimdi Tsukuba pistinin zamanını koysam boşa gidecek, çünkü yine başka bir şey diyeceksiniz :D Yine de koyayım

147. Honda Integra Type-R E-DC2 1:09.20 108 '95 200 / 1060 Best Motoring

145. Honda Integra Type R DC2 late 1:09.16 108 '98 200 / 1120 Best Motoring

151. Honda Civic Type-R (EK9) 1:09.48 107 '97 185 / 1073 Best Motoring

164. Honda Civic Type R (EP3) Japan version 1:09.87 107 '01 215 / 1210 Best motoring

199. Honda Civic SiRII (EK) 1:11.56 104 '95 170 / 1050 Best Motoring

200. Mini Cooper S (184PS) 1:11.58 104 '10 184 / 1196 bestmotoring

211. Honda Civic Type-R (FN2) 1:12.22 103 '07 201 / 1355 bestmotoring

lsd fn2 nin zaten opsiyon listesinde herzaman vardı, ingiltere için çıkan white serilerde standart olarak kullanıldı
Evet ama ilk seride yoktu opsiyon olarak, daha sonra konuldu..
Bu da white series;

http://sportscarforums.com/f10/white-fn2-type-r-lsd-europe-27777.html

seko
17-07-2011, 20:06
pist ici bilek işi diyorum o zaman yılmaz zorlamamıstır goksel limitte kullanmıstır gecmistir bir ornekten genelleme yapılamaz diyorum ama haklasın izmirdede zır stock 160 lık scirocco ile f/e/h ep3 aynı dakika icinde sure yaptı arada 70 beygşr fark var ..

Enes-x
17-07-2011, 20:12
Ep3 ün yol tutuşu fn2 den iyi ama bu bizim gibi amatör sürücülerin ortaya bile çıkaramayacağı bir fark..Neden bu kadar tartışıyosunuz ki bu çok ince ayrıntıyı..Yol tutuşu bu kadar dertse tein kw tarzı coile bakar ikiside o zaman ok gibi girer çıkar her viraja bu kadar basit..

Kaldı ki tam tersi olduğunu varsayalım ikiside sürücüsüne tamamen farklı şeyler hissettiren arabalar..Pistte bir saniye daha hızlı dönebiliyormuş veya otobanda yüksek süratte feci şerit değiştiriyormuş gibi kriterlere uyarak kimse otomobil tercih etmez.

_FrKn_
17-07-2011, 20:17
kimse o şekilde araba tercih etmeyebilir ama ortada bir üstünlük tartışması varsa o da doush un anlatmaya çalıştığı gibi açıklanır bence.

Cem.B
17-07-2011, 20:35
ahh internet sen neler açtın başımıza neyse ben sizin gibi ordan burdan test süresi çıkarmakla uğraşamam dedğim gibi bindiğim araçlara göre yorum yaparım

bugüne kadar aldığım hiçbir araç içinde pist sürelerine bakmadım bundan sonrada bakmam aracın bnm yeteneğime verdği tepkilere bakarım

Onrcn
17-07-2011, 20:36
kimse o şekilde araba tercih etmeyebilir ama ortada bir üstünlük tartışması varsa o da doush un anlatmaya çalıştığı gibi açıklanır bence.

Neye gore ustunluk? Yeni mini bir cok testte daha ustun ama bana gore degil.. Benim karakterime r53 daha cok uyuyor mesela. Ustun olmak insanlarin kriterlerine gore degerlendirilir, ben konforu sevmem, elektronigi sevmem, arabanin cok dengeli tren gibi gitmesini sevmem. Ben gider VSA siz s2000 ararim, insanlar VSA lisini arar. Kimine gore o daha ustun daha guvenlidir bana gore VSA siz daha guvenli daha ustundur.

Yani Teknik veri ustunlugu olabilir, geri kalani insanlara gore degisir.

Onrcn
17-07-2011, 20:40
ahh internet sen neler açtın başımıza neyse ben sizin gibi ordan burdan test süresi çıkarmakla uğraşamam dedğim gibi bindiğim araçlara göre yorum yaparım

bugüne kadar aldığım hiçbir araç içinde pist sürelerine bakmadım bundan sonrada bakmam aracın bnm yeteneğime verdği tepkilere bakarım

Tamamen katiliyorum, bir surucu kendi isteklerine cevap veren arabalara bakar. Cevremde daha hic test izleyip ule bu ring de 2 sn hizliymis diye araba alan olmadi zaten. Mini mi eski Mini yi cok sevdigimden ve go kart gibi olusundan aldim, sonra ben degistim gittim dengesiz olsun diye s2000 aldim, benim surus karakterime daha uygun oldugunu dusundum ve oyle cikti.

FN2-EP3 bu iki araci ayni insan kullansa bile pistte bunlardan biri o surucunun karakterine daha cok uygun olup daha iyi derece cikartma potansiyeli var, sebebi ise aradaki farkin cok kucuk olmasi ve en ufak seyin etki edebilecek olmasi.

Serhat Y.
17-07-2011, 20:44
Hmm sürücü etkenini çıkardınız bir anda ? Her ep3 ün sürücüsü o fn2 yi süren kadar iyi mi ? ( ki fn2 yi süren kişi bu foruma üyeydi yanlış hatırlamıyorsam).. Farklı aracı aynı kişiler ilk defa sürdüğünde, araçlardan biri diğerinden daha iyi derece yapıyorsa sonuç daha sağlıklı olur bence..

Benim anlayamadığım karşılaştırma yaptığınız Ahmet abinin Type-R'ı ile Mehmet abinin Type-R'ı.. Bu iki adam sürüyor biri diğerinden daha iyi sonuç çıkarıyor ve siz bunu arabaya bağlıyorsunuz.. Dünya yanılıyor o zaman, o kadar bilinen iyi sürücüler test yapsın, biz Mehmet abi geçti diye FN2 daha iyi diyelim..

Ben de kıllık olsun diye cevap yazmıyorum ama yani ilginç değil mi tespitleriniz ? 106'ya yol tutmuyor diyeyim herkes o bilinen testi koyar buraya. Bir virajda ondan daha hızlı giren olmadı, Ferrari'den bile hızlıydı bla bla bla bla derlerdi.. JCW yol tutmuyor diyeyim, bu sayfa videodan testten geçilmezdi.. Ki o kişilerin arasında ben de olurdum.. Şimdi Tsukuba pistinin zamanını koysam boşa gidecek, çünkü yine başka bir şey diyeceksiniz :D Yine de koyayım

147. Honda Integra Type-R E-DC2 1:09.20 108 '95 200 / 1060 Best Motoring

145. Honda Integra Type R DC2 late 1:09.16 108 '98 200 / 1120 Best Motoring

151. Honda Civic Type-R (EK9) 1:09.48 107 '97 185 / 1073 Best Motoring

164. Honda Civic Type R (EP3) Japan version 1:09.87 107 '01 215 / 1210 Best motoring

199. Honda Civic SiRII (EK) 1:11.56 104 '95 170 / 1050 Best Motoring

200. Mini Cooper S (184PS) 1:11.58 104 '10 184 / 1196 bestmotoring

211. Honda Civic Type-R (FN2) 1:12.22 103 '07 201 / 1355 bestmotoring

sıralamada japan version yazıyor onlar daha güçlü olması lazım buradakiler euro ep3 lerden. hp ve yürüyenleri,,

doush
17-07-2011, 20:45
Dediğim gibi daha fazla yazmamın bir anlamı olmuyormuş. Mehmet abiye söyleyelim de iman gücüyle kapatsın 3 saniye farkı.

sıralamada japan version yazıyor onlar daha güçlü olması lazım buradakiler euro ep3 lerden. hp ve yürüyenleri,,
Top Gear'daki Euro versiyonu abi.. Ben sadece fikir olsun diye koydum..

Serhat Y.
17-07-2011, 20:46

siz aranızda devam edin ozaman sohbete öyle karşılklı takılın:D

_FrKn_
17-07-2011, 20:47
anlamadım?

Cem.B
17-07-2011, 20:52
anlamadım?

internetten pist süresi araştırmakla olmaz diyor bu iş,önce icraat sonra bak zatn bu yazıyordu nette gördünmü öleymiş şimdi ne diceksin demek lazım diyor

musty01gtc
17-07-2011, 20:55
Abi bosverin pist olaylarini ya kac saniye felan onlar bencde onemli degil insanin zevklerine karsilik veriyorsa 1 2 saniye bence onemsiz sonucta benim isteklerim oyle aman aman bisey de degil sadece burda iki araci tartisiyoruz onun icin gerek yok boyle pist te ne olmus felan olaylarina ben direk arabalari kullananlardan kendi yorumlarini isterim oyle daha saglikli olur diye dusunuyorum

doush
17-07-2011, 20:56
internetten pist süresi araştırmakla olmaz diyor bu iş,önce icraat sonra bak zatn bu yazıyordu nette gördünmü öleymiş şimdi ne diceksin demek lazım diyor

Abi napalım ? Türkiye'nin en iyi sürücüsünü bulup piste mi çıkaralım stock type-rları ? teknik bilgi platformunda olduğumuzu zannediyordum ben ama hala ahmet mehmet sürüş stili falan diyoruz ben anlamadım yani..

Haklısınız siz tamam peki. Boşverin interneti otobana çıkıp makas atalım oo yeaa

Serhat Y.
17-07-2011, 20:56

bide diyorumki koyulan listede ep3 japan version diyorum, daha güçlü onlar diyorum motor ve yürüyen anlamında.

_FrKn_
17-07-2011, 20:58
bende diyorumki.doush koymuş süreleri test videolarını vs.
sen fn 2 yi daha çok beğendin senin sürüş tarzına daha çok uydu diye o mu iyi oluyor yoksa denemelerde sürelerde üstün çıkanmı?o zaman fn2 daha iyi demeyin fn2 bence daha iyi deyin benim hiç alakam yok bu konuyla ama doushun anlatmaya çalışma çabalarını görünce ben sıkıldım :)
bence sadece ep3 görünüş olarak kat kat güzel fn2 den.

musty01gtc
17-07-2011, 20:58
Lsd ne oluyor abi orasini anlayamadim performans olarak daha ust bisey mi ?

musty01gtc
17-07-2011, 20:59
bende diyorumki.doush koymuş süreleri test videolarını vs.
sen fn 2 yi daha çok beğendin senin sürüş tarzına daha çok uydu diye o mu iyi oluyor yoksa denemelerde sürelerde üstün çıkanmı?o zaman fn2 daha iyi demeyin fn2 bence daha iyi deyin benim hiç alakam yok bu konuyla ama doushun anlatmaya çalışma çabalarını görünce ben sıkıldım :)
bence sadece ep3 görünüş olarak kat kat güzel fn2 den.

Kat kat demiyim de bende ep3 un gorunusunun fn2 den daha iyi oldugunu soleyebilrm.

seko
17-07-2011, 21:02

jdm ler 220 ps olması lazım artı olarak lsd li ..
20 beygir guclu ve hafif ve lsd olsun o kadar fark .

doush
17-07-2011, 21:04
bide diyorumki koyulan listede ep3 japan version diyorum, daha güçlü onlar diyorum motor ve yürüyen anlamında.

canım abim top geardaki eu diyorum ama okumuyor musunuz ? tsukubada yok zaten eu versiyon ep3 ne gezsin ?

Lsd ne oluyor abi orasini anlayamadim performans olarak daha ust bisey mi ?

Limited Slip Differential.. Yani türkçe meali kilit.. Virajlarda üstünlük sağlıyor diyeyim kısacası..

Bedford autodrome batı pisti süreleri, dergi EVO..
Stock FN2 Type-R (LSD'siz 201 HP) 1.34.9sn 95.3mil ortalama hız
Stock FN2 Type-R C'ship White (LSD olan bu, beyaz seri 201 hp) 1.31.8sn 97.9mil o.h.

Şöyle güzel bir etkisi var.. Kafadan kaymayı falan baya azaltır.. Sıfırdan kalkarken sarmayı azaltır vs.

Serhat Y.
17-07-2011, 21:04
jdm ler 220 ps olması lazım artı olarak lsd li ..
20 beygir guclu ve hafif ve lsd olsun o kadar fark .

bende bunu demek istemiştim.

seko
17-07-2011, 21:06
bende bunu demek istemiştim.

bende yazayım dedim :)
para varsa fn2 yoksa ep3 deyip noktayı koyalım derim :)

Serhat Y.
17-07-2011, 21:08
canım abim top geardaki eu diyorum ama okumuyor musunuz ? tsukubada yok zaten eu versiyon ep3 ne gezsin ?

Limited Slip Differential.. Yani türkçe meali kilit.. Virajlarda üstünlük sağlıyor diyeyim kısacası..

Bedford autodrome batı pisti süreleri, dergi EVO..
Stock FN2 Type-R (LSD'siz 201 HP) 1.34.9sn 95.3mil ortalama hız
Stock FN2 Type-R C'ship White (LSD olan bu, beyaz seri 201 hp) 1.31.8sn 97.9mil o.h.

Şöyle güzel bir etkisi var.. Kafadan kaymayı falan baya azaltır.. Sıfırdan kalkarken sarmayı azaltır vs.

yani buradan çıkacak sonuç şumu? lsd'siz fn2 lsd'li fn2 den 3 saniye yavaş, yani senin verdiğin listede japan vrs. ep3 euro fn2 den kilitsiz olandan 3 saniye hızlı, ozaman championship fn2 ile aynı sürelermi çıkartır:D japan version ep3.

musty01gtc
17-07-2011, 21:08
Bende diycek bisey bulamam boylece :)

Serhat Y.
17-07-2011, 21:11
Bedford pistinin listesi gözümün önünde çok net hatırlamakla birlikte hothach sınıfında lider mugen fn2 olması lazım 240hp.lik version. ama sonradan bi renault geçmişlte olabilir onu ama bayağı iyi derecesi vardı bikaç süperspora yakın zamanlar.

doush
17-07-2011, 21:18
yani buradan çıkacak sonuç şumu? lsd'siz fn2 lsd'li fn2 den 3 saniye yavaş, yani senin verdiğin listede japan vrs. ep3 euro fn2 den kilitsiz olandan 3 saniye hızlı, ozaman championship fn2 ile aynı sürelermi çıkartır:D japan version ep3.

Pistler farklıyken nasıl 3 saniye hızlı diyorsunuz ? Biri tsukuba, biri bedford pisti.. Aynı pistte lsd li 3 saniye hızlı gitmemiş ki ?

Top Gear pisti zaman karşılaştırması.. Böyle koymayınca okumuyorsunuz.. EP3 EUDM
FN2 (2007)= 1:34.3
EP3= 1:36.5 (ISLAK) Gerçi işte fn2 geçmiş dersiniz o yüzden ıslak diye belirttim..
1:32.80 (KURU)

ADM Miachkovo
EP3=2:03.69
FN2=2:07.29

Hockenheim Short
EP3=1:20.90
FN2=1:21.30

Ring Knutstorp
EP3=1:19.70
FN2=1:20.60

İtirazı olan?

Cem.B
17-07-2011, 21:22
inş 2 araçlara birgün otobanda birkaç şerit değiştirir yada viraja girersin kararını sonra verirsin diyerek ben konudan ayrılıyorum yeter sevmediğim bir araba modeli için ii prim yaptırdım tartışarak

bu arada 2 tane mini gp im oldu bir tane test süresini bile bilmiorum ne ayıymışım

doush
17-07-2011, 21:26
inş 2 araçlara birgün otobanda birkaç şerit değiştirir yada viraja girersin kararını sonra verirsin diyerek ben konudan ayrılıyorum yeter sevmediğim bir araba modeli için ii prim yaptırdım tartışarak

bu arada 2 tane mini gp im oldu bir tane test süresini bile bilmiorum ne ayıymışım

İnşallah.. Estağfurullah öyle laf mı olur.. TechTurkey adı üstünde teknik tartışma zevkli olmazsa ne anlamı kalır.. Bir gün tüm araçları sevmeniz ümidiyle :)

Serhat Y.
17-07-2011, 21:27
Bu listeyi bulmak zaman aldi sanirim:) ilk verdigin liste neydi best motoring sureleri degilmiydi yani japon list degilmiydi, benmi anlamiyorum.acaba? Bi tuhaflik var sanki