Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üniversite 2.öğretim hakkında bildikleriniz..

cess
23-07-2011, 14:24
Herkese selam öncelikle..

Kız kardeşim LYS sınavına girdi, tercih yapmamız gerekiyor ve sizlere danışmak istediğim birtakım şeyler var, umarım yardımcı olabilirsiniz:)

Kardeşimin aldığı puan pek parlak değil dolayısıyla şehir dışına gidip ölesine bi bölüm okumaktansa Ankara'da sevdiği bir bölümde ikinci öğretim okumasını düşünüyoruz ..

Öncelikle bunun için nette baya bi araştırma yaptım ama yazılan şeyler hep genel şeyler ve çok değişkenlik gösteriyor..

O yüzden sormak istediğim Gazi ya da Ankara Üniversitelerinin "Kimya yada Biyoloji" bölümleri hakkında 2.öğretim ile ilgili bildikleriniz nelerdir? Ankara'daki diğer üniversitler için genel bilgilerde olabilir tabiki..

1) Harçların çok daha fazla olduğunu biliyorum

2) Bölümde %10 luk dilime girince birinci öğretim harcı ödendiği doğrumudur?

3) Asıl öğrenmek istediğim ders saatleri çok geç saatlere kadar sürüyormu? (Sabah yada gündüz olması işimize gelir).. Öle geceleri sabahlayım gündüzde uyuyayım gibi durumu yok

4) Yeterli öğrenci sayısına ulaşılamadığında birinci öğretimlerle birleştiriliyormu? ( 2.öğretim harcının yatırılmasını kabul ederek)

5) Akşamları sınıfların kilitlendiği ve boş sınıf bulunamadığı doğrumudur:rolleyes:

6) Bide açık kantin falan kalmıyormuş akşamları,buda doğrumudur

Bunlar ve bunun benzeri konularda yardımcı olursanız sevinirim

Onurkk06
23-07-2011, 14:28
1 harçllar malesef ki pahalı
2 doğrudur %10luk dilime girince 1nci öğretim parası ödeniyor
3bizim dersler 10 10 bucuğa kadar sürdüğü oluyor denizlide
4-hiç böyle bi olay duymadım walla ama bilmiyorum.
5Değildir illaki dersin daimi dinleyenleri oluyor 15 20 kişi
6bu da değil bizim kantimiz 10a kadar fln açık oluyor hep ki olmak zorunda da zaten

Mutu
23-07-2011, 14:28
3) Asıl öğrenmek istediğim ders saatleri çok geç saatlere kadar sürüyormu? (Sabah yada gündüz olması işimize gelir).. Öle geceleri sabahlayım gündüzde uyuyayım gibi durumu yok

Birçok ikinci öğretimde okuyan arkadaşım var saat 11 gibi geliyorlar :icon_tup:

4) Yeterli öğrenci sayısına ulaşılamadığında birinci öğretimlerle birleştiriliyormu? ( 2.öğretim harcının yatırılmasını kabul ederek)

Bununla ilgili bir durum duymadım fakat, bazı derslerinin 1. öğretimle alan arkadaşlarım var, derse katılım konusunda uyku alışkanlıklarından ötürü sıkıntı yaşıyorlar.

5) Akşamları sınıfların kilitlendiği ve boş sınıf bulunamadığı doğrumudur:rolleyes:

Bizde sınıflar hep açık olur, sadece içinde projeksiyon, bilgisayar gibi malzemelerin olduğu sınıfları kitliyorlar :D

Açık kantin fakültenin olur fakat merkez(büyük) kafeterya erken kapatıyor bizim kampüste

Bu arada ben Sakarya Üniversitesinde öğretim görmekteyim, işleyiş her üniversitede farklı olabilir :icon_tup:

Onurkk06
23-07-2011, 14:31
birde hocalar problem cıkarmazsa 2. öğrtimler 1. öğretimlerin derslernie de girebilirler rahatlıkla:)

Mutu
23-07-2011, 14:32
birde hocalar problem cıkarmazsa 2. öğrtimler 1. öğretimlerin derslernie de girebilirler rahatlıkla:)

Evet bunu yapıp cuma gününü boşaltan arkadaşlarım mevcut. Hocayla konuşup perşembe 2. öğretim dersine giriyorlardı, 1. öğretim listesine imza atıyorlardı :D

snan1910
23-07-2011, 14:34
ben gazi iibf de iö olarak ekonometri okuyorum. Evet harçlar pahalı 2 katı normallerin. Ders saatleri gazide genelde gündüz oluyo.şuana kadar en geç 9 da çıktım ben okuldan. Derece yapanlar normal öğretim harcına geçiyor sanırım dediğiniz gibi. Sınıf kitlenme olayı nedir anlamadım?bizde öyle bir şey yok. Boş sınıf felan herşey var. Kantin bizde hep açık sorun yok.. Varsa başka yardımcı olcağım birşey sorabilirsin..

Time-R
23-07-2011, 14:36
Ben bogazici universitesi 2. ogretim 2 yillik konaklama isletmeciligi okudum, acayip pahali geliyordu aidat parasi.

Mumkunse ogrenim kredisi almasin, cok gereksiz.

Derslerimiz aksam 4 te bazen duruma gore 5'te basliyordu, dersler genelde 9 bucuk gibi bitiyordu aksamki herkes evine rahat gidebilsin fakat dedigim dediklerde vardi 10 bucuga kadar tutan ogretim uyelerini kast ediyorum.

8 bucuk, 9'a kadar kantin genelde acik olur

cess
23-07-2011, 14:41

Benim asıl istediğim olayda bu zaten aslında, gece saatlerinde hırlısı var hırsızı var ee kardeşte kız olunca:)

ben gazi iibf de iö olarak ekonometri okuyorum. Evet harçlar pahalı 2 katı normallerin. Ders saatleri gazide genelde gündüz oluyo.şuana kadar en geç 9 da çıktım ben okuldan. Derece yapanlar normal öğretim harcına geçiyor sanırım dediğiniz gibi. Sınıf kitlenme olayı nedir anlamadım?bizde öyle bir şey yok. Boş sınıf felan herşey var. Kantin bizde hep açık sorun yok.. Varsa başka yardımcı olcağım birşey sorabilirsin..

Nette araştırırken okumuştum..Gazi de akşamların sınıfların kilitlendiği ve ders işlicek sınıf bulamadıklarını falan yazmışta biri..kantin olayıda yine Gazide ,akşamları açık kantin falan olmuyo demişler, onlara istinaden sormuştum..

Dediğim gibi bizim için önemli olan ders saatleri ve iyi bir ortalama yaparsa normal öğretim harcı yatırmak:)

Onurkk06
23-07-2011, 15:05
Benim asıl istediğim olayda bu zaten aslında, gece saatlerinde hırlısı var hırsızı var ee kardeşte kız olunca:)

Nette araştırırken okumuştum..Gazi de akşamların sınıfların kilitlendiği ve ders işlicek sınıf bulamadıklarını falan yazmışta biri..kantin olayıda yine Gazide ,akşamları açık kantin falan olmuyo demişler, onlara istinaden sormuştum..

Dediğim gibi bizim için önemli olan ders saatleri ve iyi bir ortalama yaparsa normal öğretim harcı yatırmak:)

gazi tarafında pek böyle olaylar olmuyor sanırım ben hiç görmedim tabi kız kardeş olunca merak ediliyo doğal olarak ama tek otobüsle her yere gidebilir ordan galiba

gokhan035
23-07-2011, 15:31
özetle yazıcam, bi daha üniversite okusam bütün tercihlerimi 2. öğretim yazar yine 2. öğretim okurdum :)

cess
23-07-2011, 16:36
Bilgiler için teşekkürler:)

snan1910
23-07-2011, 17:18

valla 3e geçtim bu yıl iibf de sorun yok kantin vs her şey açık. dediğim gibi zaten en geç ders 9da bitiyor bizim kampüste. oda ilk yılda. sonrasında daha erken dersler..kapı kitlenmesine gelince valla ben hiç kitli görmedim daha kapıları..

SuperCorr
23-07-2011, 17:43
ben 2.öğretime de geç kalıyordum ama 10 numara bence,,

benim zamanımda %5 lik dilime girince harç yoktu,,

ben hiç ödememiştim ;)

denizoglu
23-07-2011, 17:47
özetle yazıcam, bi daha üniversite okusam bütün tercihlerimi 2. öğretim yazar yine 2. öğretim okurdum :)

kesinlikle katılıyorum,her türlü esneklik sağlanır zira hocalar bu derslerden daha cok para alıyolar,harç konusuna gelince 70/100 daha pahalı oldugunu biliyorum.

fatih(fb)
23-07-2011, 17:48
yıldızda okuyorum 2. öğretimim aşağı yukarı 1. öğretimin 3.5 4 katı ödüyorum.

doğrudur aynı sınıfda gözüken kişi sayısından %10a girince ister 1. öğretim harcı ödersin, istersen 2. öğretim ödeyip 1. öğretime geçersin

bizim okulda yer kalması durumunda 1. öğretimdende seçebiliyorsun bi sıkıntı yok o konuda pek fazla

böyle birşeyi duymadım

okuldan okula değişiyor bazen kitliyorlar ama okuldaki son sınıf boşalmadan kitleyip gidemezler:)

saat 9 a kadar falan sıkıntısız açık bulunabiliyor

bu yazdıklarım okuldan okula farklılık gösterebilir:)

Emre İlbi
23-07-2011, 18:42

1) ben karabükte bilgisayar mühendisliği okuyorum,yılda 1600 lira harç yatırıyorum,normal öğrenimler 380tl gibi bir rakam yatırıyorlar,bize öğrenim kredisi verilmiyor,çünkü i.ö. paralı öğrenim olarak gözüküyormuş,zamanında burs başvurusu yaptığım resmi kurumlardan hep ret cevabı almıştım,sebebi i.ö. olmamdı :rolleyes:

2) %10luk dilime girince ister birinci öğrenim olup i.ö. harcı ödemeye devam ediliyor,ister i.ö. devam edip birinci öğrenim harcı ödeniyor,ancak devam eden yıldada aynı başarının sürmesi gerekiyormuş :)

3) benim programda gece 1.50de biten dersim oldu,1de biten oldu,ama hiç O saatler'e kadar ders işlemedik,çünkü hocalar sabah'a aldılar O dersleri,bu defada öğlen okula girip gece çıkıyoruz hiç iyi olmuyor :rolleyes:
Not:en geç 23.45'e kadar dersim oldu,24.00'ü geçmemesi gerekiyormuş...
Not2:bu söylediklerim Fen-Edebiyat için geçerli değildir,bizim ders sayısı fazla,hergün okulu biz kilitleyip gidiyoruz :D

4) benim ilk girdiğim yıl hazırlık muhafiyet sınavını i.ö.'de 6 kişi,gündüzdede 5 kişi geçmişti,ve hepsi birlikte o zamandan beri,birinci öğrenim gibi ders görüyorlar,i.ö.'ler i.ö. harcı ödüyor :)

5)akşam saat 10'dan sonra boş olan derslikler,anfiler temizlik yapılıp kilitleniyor,tabi ki bunlar idareden O sınıfların O saatlerde boş olduğu bilgisi alınarak yapılıyor :)
Not:Fen-Edebiyat fakültesinin hiç Saat 10'a kadar dersi olduğunu görmedim :)

6)bizim orda kantin 9'dan sonra kapanıyor,çünkü 9'dan sonra sadece mühendislik kalıyor :D

Y.Emre
23-07-2011, 18:49

bende Gaziantep üni.de makine müh. okuyorum ikinci öğretim iyikide 2.ögretim diyorum büyük rahatlık.

söylenmiş evet 2katı genelde, lakin çook aşırı olacağını sanmıyorum. (bölümden bölüme değişiyor çünkü)

evet doğrudur

okuldan okula/bölümden bölüme değişiyor. bu yıl bi dersim 11i biraz geçe bitiyordu. sabah girmeme izin vermemişlerdi :/

devlet üniversitelerinde genelde öyle bi durum olmuyor zaten (: yani zaten doluyor 1./2. öğretimler..

5) Akşamları sınıfların kilitlendiği ve boş sınıf bulunamadığı doğrumudur.

bizde hiç öyle olmadı sanmıyorumda olsun..

normal dersler 9:30da bitiyordu genelde 8:50 gibi kantin vs kapanıyordu..

bildiklerim bunlar erkek kardeş olsa özellikle 2.ögretime gitsin bile diyebilirim ama kız kardeşte söylediğiniz gibi iti var kopuğu var..

emp:)
23-07-2011, 18:52
Genel olarak yazılanlara katılıyorum bende 2.öğretim okuyorum en geç dersim 19.00 da bitiyor. Okuldan okula değişiyor yani hangi okulu yazmak istiyorsanız öncesinde ders saatlerini de araştırın.(geç bitmesi sorunsa)

rodya
23-07-2011, 18:55
Merhaba,
2. öğretim candır :)
- Okulda çan eğrisi varsa, ders geçme eşiği daha aşağıda olur :)
- 2. öğretim ögrencileri ( ya da 2. öğretimden ders alanlar ) eğer derse gireceklerse sabah derslerinit akip ederler.
-%10'a girince 1. öğretim parası vweriliyor ama genelde çap yapıyor öğrenciler.

Hatta şöyle ki ben 1. öğretim öğrencisiydim, tüm derslerimi 2. öğretimden alıyordum ama derse gireceksem de 1. öğretim dersine giriyordum :)

Y.Emre
23-07-2011, 19:05
1) ben karabükte bilgisayar mühendisliği okuyorum,yılda 1600 lira harç yatırıyorum,normal öğrenimler 380tl gibi bir rakam yatırıyorlar,bize öğrenim kredisi verilmiyor,çünkü i.ö. paralı öğrenim olarak gözüküyormuş,zamanında burs başvurusu yaptığım resmi kurumlardan hep ret cevabı almıştım,sebebi i.ö. olmamdı :rolleyes:

işte bölümden bölüme değişiyor bide 380tl meselesinde harç kredisi alıyor 1.öğretimler (yanlış bilmiyor isem) o harçların ödemedikleri bölümünü mezun olunca ödüyorlar.

2.öğretimde olup başbakanlık bursu alan 1 arkadaşım var. 2.öğretimde burs almak çok zor ama imkansız değil.

iyiki bide ingilizce değil bölümünüz harç parasını fena kitliyolar :D

Emre İlbi
23-07-2011, 19:17
işte bölümden bölüme değişiyor bide 380tl meselesinde harç kredisi alıyor 1.öğretimler (yanlış bilmiyor isem) o harçların ödemedikleri bölümünü mezun olunca ödüyorlar.

2.öğretimde olup başbakanlık bursu alan 1 arkadaşım var. 2.öğretimde burs almak çok zor ama imkansız değil.

iyiki bide ingilizce değil bölümünüz harç parasını fena kitliyolar :D

çok şükür ingilizce değil,benim bi arkadaşımda antepte,i.ö. ingilizce makinede :D
allah yardımcınız olsun,tabi ingilizce olmasının faydalarını mezun olunca göreceksiniz :)
burs olayından kastım başbakanlık değildi,benimde var i.ö. olupta başbakanlık bursu alan arkadaşlarım,ama valilik,belediye,kaymakamlık falan yıl başında burs veriyorlar bizim burda, kitap parası vs.. adı altında,bana vermiyorlar sen i.ö.'sün paralı öğrenimsin diye :D

birisi i.ö. ders konusunda iyidir falan demiş,i.ö.'ler resmen inekliyor,hal böyle oluncada başarı seviyesi çok yükseliyor,bizim sınıfta 3,71 ortalama yapan eleman var,3,30-3,40-3,50'liler havada uçuşuyor :D
birinci öğrenimde 3,50 üzeri not çok zor,bana hiç denk gelmedi bizim okulda :)

Y.Emre
23-07-2011, 19:22
çok şükür ingilizce değil,benim bi arkadaşımda antepte,i.ö. ingilizce makinede :D
allah yardımcınız olsun,tabi ingilizce olmasının faydalarını mezun olunca göreceksiniz :)
burs olayından kastım başbakanlık değildi,benimde var i.ö. olupta başbakanlık bursu alan arkadaşlarım,ama valilik,belediye,kaymakamlık falan yıl başında burs veriyorlar bizim burda, kitap parası vs.. adı altında,bana vermiyorlar sen i.ö.'sün paralı öğrenimsin diye :D

birisi i.ö. ders konusunda iyidir falan demiş,i.ö.'ler resmen inekliyor,hal böyle oluncada başarı seviyesi çok yükseliyor,bizim sınıfta 3,71 ortalama yapan eleman var,3,30-3,40-3,50'liler havada uçuşuyor :D
birinci öğrenimde 3,50 üzeri not çok zor,bana hiç denk gelmedi bizim okulda :)

mezun olabilirsek görücez :D
hıı onları tarz bursları tanıdıklarım arasında birinci öğretimlerde alamadı o yüzden ben başvurmadım bile :D

e kalınca sonuçlar pekbi hazin olunca mecbur çalışıyor ikinci öğretim insanı :)

cess
23-07-2011, 20:15
Peki her iki öğretim türündeki öğrenciler aynı sınavamı giriyorlar?

Y.Emre
23-07-2011, 20:30
oda değişiyo, :D genelde konular sabit sorular farklı oluyo. ama bazı sınavlarda herkes aynı anda giriyo (mesela final) bizim okulda böyle diğer okullar hkkında kesin bişey söyleyemem

sanctuary35
23-07-2011, 20:46

evet doğrudur fakat 2.öğretime çok az insan alındığı için mesela bizim devrede 2.öğretim 30kişi vardı yani ilk 3 girmesi gerek.

kimi hoca ders bitsin gitsin diye hem dersi savsaklayıp hem ara vermeden hemen bitirior. kimi hoca 10a kadar tutuyor. ama bence hocalarda yorulduğu için performansı düşüyor.

bu yasal olarak yasak. 5ten önce derse başlayamaz ve asla derse öğretim görevlisi dışında asistan falan yollayamaz ama hocaları denetlicek bi mekanizma olmadığı için yapıorlar bazen

sınıflar hiç kitlenmez

kantinlerde yemek kalmadığı kalanlarında sabahtan kalma olduğu doğru

ama en güzel yanı sınavlara 1.öğretim sorularını alıp girmeleri

ps:sölediklerim kocaeli üni. müh. fak. için geçerlidir ;)

slowmotion
24-07-2011, 00:12

Kız kardeşim LYS sınavına girdi, tercih yapmamız gerekiyor ve sizlere danışmak istediğim birtakım şeyler var, umarım yardımcı olabilirsiniz:)

Kardeşimin aldığı puan pek parlak değil dolayısıyla şehir dışına gidip ölesine bi bölüm okumaktansa Ankara'da sevdiği bir bölümde ikinci öğretim okumasını düşünüyoruz ..

Öncelikle bunun için nette baya bi araştırma yaptım ama yazılan şeyler hep genel şeyler ve çok değişkenlik gösteriyor..

O yüzden sormak istediğim Gazi ya da Ankara Üniversitelerinin "Kimya yada Biyoloji" bölümleri hakkında 2.öğretim ile ilgili bildikleriniz nelerdir? Ankara'daki diğer üniversitler için genel bilgilerde olabilir tabiki..

1 harçlar pahalı, zamanımda 30tl 1.öğr 400küsür 2. öğretimdi
2 doğru, F li dersi olmaması lazım + %10 da olması lazım.
3 bölüme göre değişir. işletme vs ise sürmez. mühendislik sürer
4 öyle bir durum yok, illaki dolar kontenjan
5 belli derslikler açık oluyor, boş sınıf bulunmama şansı yok. kapı anahtarları hocada
6 bölümün kantinine bağlı, o saatte biraz sıkıntı çıkar. ama abartacak durum yok

TünayK
24-07-2011, 00:16
gazı kımya muh mezunuyum. bızım fakultede tum dersler 6 da bıterdı. 1. ve 2. ogrenımler aynı anda gırerdı.

ömerve
24-07-2011, 00:18
harçları pahalı birtek,yoksa 2. öğretim iyidir..çok özenirdim 2.öğretime okul yıllarında :D

driftboy
24-07-2011, 00:21
Dersler akşam 5 gece 10 arası oluyo genellikle..
Harçları 1. ögretim 280 lirayken 2. öğretim 700 lerde ve harç kredisi cıkmıyo 2. öğretime.
Derslerin bi kısmını hocalarla anlaşıp 1. öğretimle alabiliyosunuz.
Yanlış bilmiyosam sene sonu başarısına göre 1. öğretime geçiş var.
Gündüz part time bi iş bulup gece okula giden çok arkadaşım var ve iyiki 2. öğretim diyolar.
Pişman olan görmedim. Sonuçta 12 den önce kimse uyumuyo neredeyse ve dersler 10'da bitiyo :D

Eger istedigi bölümse 2. öğretim diye ayırmayıp gitmeli bence..

Mutu
24-07-2011, 00:24
harçları pahalı birtek,yoksa 2. öğretim iyidir..çok özenirdim 2.öğretime okul yıllarında :D

Ben kalkıp derse gidiyordum, bitirip geliyordum, adamlar hala os*ra os*ra uyuyo oluyorlar :D

cess
24-07-2011, 00:40
2.öğretim mantıklı gözüküyor bu durumda..
Sadece 1.sınıfta 9 da biten bir ders var, diğer seneler en geç 8 de bitiyor Gazi'deki ders porgramına göre..Adamlar 4 yılın ders programını bi seferde hazırlamış:)

Mutu
24-07-2011, 00:58
2.öğretim mantıklı gözüküyor bu durumda..
Sadece 1.sınıfta 9 da biten bir ders var, diğer seneler en geç 8 de bitiyor Gazi'deki ders porgramına göre..Adamlar 4 yılın ders programını bi seferde hazırlamış:)

:) Aynısı bizde de var, baksan bütün programlar hazır fakat, ilk hafta okula gitme öbür hafta bütün dersleri kaçırırsın. Biri gün değiştiriyor, diğeri saat vs :D:D

shuttle
24-07-2011, 12:58
Gazi ünviersitesi fizik bölümünde okudum 02-08 yılları arasında. biyoloji ve kimya bölümleri bizim karşı sınıflardı. az çok bilirim bu bölümleri.

İkinci öğretim olduğu için maksimum dönemlik 750 tl harç verirsiniz. (yıllık 1500 olur)

dersler en fazla 19. 00 da biter. sadece seçmeli dersler veya hocanın çakışan dersi olursa haftada birgün 21.00 da çıkarsınız.

kantinler genelde açık olur saat 20.00 e kadar , sürekli aydınlık bahçesi ve göstermelik güvenlik görevlileri de olur. Metro ya okulun içinden yürünür , günün her saati otoüsb bulunabilir.

biyoloji iş bulma açıısndan daha geniş yelpazeye sahiptir. biyolojiden mezuakra ndaşlarım daha kolay iş buldu, kimyacılar beklemede daha.

biyoloji de dersler biraz daha kolaydır. dönemde ders sayısı fazladır 10-11 tane fakat kolay derslerdir. kimyada dönemde 5-7 ders olur ama baba derslerdir.

başka sorun varsa cevaplayabilirim.

asot
24-07-2011, 17:51
Ankara gazi iktisat 2. öğretimi 2006'da bitirdim. ÖSS puanım 1. öğretime yetmesine rağmen, sabah erken kalkmamak adına, 2. öğretimi tercih ettim. Ancak bahtsız bedeviyim ki, derslerin bir kısmı bir süre sonra sabah saatlerine alındı. :Deli:

Harçlar birinci öğretime göre yüksek ancak çok yüksek bir fark yok. Yine de okulun uzaması durumunda can sıkıcı olabiliyor.

Bunun dışında eğitim aynı eğitim, farklı bir muamele yok.

gökan
24-07-2011, 17:58
benım besyoda okuyan arkdsları var oglen 12de derslerı ıtıyr aksam felan hıkaye egede ve baska yerde okuyanda var oyle

cess
24-07-2011, 18:03
Gazi ünviersitesi fizik bölümünde okudum 02-08 yılları arasında. biyoloji ve kimya bölümleri bizim karşı sınıflardı. az çok bilirim bu bölümleri.

İkinci öğretim olduğu için maksimum dönemlik 750 tl harç verirsiniz. (yıllık 1500 olur)

dersler en fazla 19. 00 da biter. sadece seçmeli dersler veya hocanın çakışan dersi olursa haftada birgün 21.00 da çıkarsınız.

kantinler genelde açık olur saat 20.00 e kadar , sürekli aydınlık bahçesi ve göstermelik güvenlik görevlileri de olur. Metro ya okulun içinden yürünür , günün her saati otoüsb bulunabilir.

biyoloji iş bulma açıısndan daha geniş yelpazeye sahiptir. biyolojiden mezuakra ndaşlarım daha kolay iş buldu, kimyacılar beklemede daha.

biyoloji de dersler biraz daha kolaydır. dönemde ders sayısı fazladır 10-11 tane fakat kolay derslerdir. kimyada dönemde 5-7 ders olur ama baba derslerdir.

başka sorun varsa cevaplayabilirim.

Sağol cevaplar için..Merak ettiğim diğer şey sınavlar 1.öğretimle aynı sınavmı oluyur yoksa başka sorularmı hazırlanıyor?

snan1910
24-07-2011, 18:23
hocalar aynıysa aynı saatte aynı sorularla sınav oluyoruz biz. hocalar farklıysa zaten farklı..

Y.Emre
24-07-2011, 18:45
sınav konusu tamamen şansınıza kalmış. hocanın aynı hoca olup olmaması, aynı olsa bile bi yerde hocanın fantazisine bağlı. kimse aynı sınavı yapması yönündede zorlayamaz. aynı sınavı yapamazsın diyede zorlayamaz

asot
24-07-2011, 18:59
sınav konusu açılınca, 1. öğretime sorulan soruların 2. öğretime sorulmuşluğu da çoktur. veya strateji izlemek açısından güzel bir yol :) sabahtan soruları al, akşama hazırlan.

Emre İlbi
24-07-2011, 22:32
Sağol cevaplar için..Merak ettiğim diğer şey sınavlar 1.öğretimle aynı sınavmı oluyur yoksa başka sorularmı hazırlanıyor?

bu soru üniversiteden üniversiteye,fakülteden fakülteye,bölümden bölüme, hocadan hocaya,ve hocanın psikolojisine göre değişkenlik gösterir,net bir cevap vermek neredeyse imkansız :D

mesela bizim üni.de uzaktan eğitim diye bir olay var,sınavın birinde bizim programlamacı 2 gün önce onlara sorduğu soruların aynısını bize sordu (çünkü bölüm başkanı,ve zaman sorunu var :D ) ama soruları aldığımızı anlamıştı,ve sonraki sınavları stajerlere hazırlatmıştı :D

hocalarımızın geneli birinci öğretimle,ikinci öğretimin sınavlarını aynı gün aynı saat'te yapıyorlar,farklı zamanlarda olanlardada sorular genelde değişik oluyor :)

sanctuary35
25-07-2011, 01:21
soru olayı tamamen hocayla alakalı mesela hocanın biri bizim zamanımızda kendi doç. çalışmasıyla uğrasıyordu 1.öğretim final büt 2.öğretim final büt aynıydı :D
sonraki sene hocanın çalışması bitti bütün soruları değiştirdi

initial-D
25-07-2011, 07:38
1-ege su ürünleri 2. öğretime geçen sene 4. sınıfta 900tl veriyordum bir dönem için

2-yüzde onluk dilimin parası ödeniyor evet

3-en erken dersim kampüste saat 15:00da idi benim.en geç saat 22:00da dersten çıktığım oluyordu.urlaya uygulama eğitimi ve lab için gittiğimde sadece sabah 09:00 yada 10:00da ders yaptığımız oluyordu.onuda akşam gitmek kız arkadaşlar için problem yaratmasın diye gündüz yapıyorlardı.gündüz o kadar erken olmasının sebebide bizimle sadece o ders için urlaya gelen hocaların, hergün urlaya gidenlerle birlikte okul servisi ile gitmek istemesiydi:)

4-hiç duymadım bilmiyorum ama mantıklı, olabilir

5-ben egede 4 sene 2. öğretim okudum, boş sınıf bulamama gibi bir sıkıntımız hiç olmadı

6-kantin-cafe gibi yerler egede gece 12ye kadar açık olduğu için sıkıntı olmuyordu.ama dersliklerin binalarındaki kantinler kapanabilir evet.

parasının koyması haricinde 2. öğretimden ben aşırı memnundum.biraz gittiği şehir ve okuduğu okul ile alakalı 2. öğretim işi.küçük ve tutucu bir şehirde, küçük bir ünide 2. öğretim kız için sıkıntı olabilir belki.egede sabaha kadar okulun içinden belediye geçiyordu.metroya bir durak uzaktı,gece okulda karnını doyurma vs herşey rahattı.kalabalık olduğu için okulda in cin top oynamıyordu,2. öğretim bölüm çok olduğu için öğrencide oluyordu okulda, büyük üniversite olduğu için hocalarda sıkıydı.bütün günün yorgunluğuyla mıy mıy 2 dakka ders yapıp giden olmadı hiç.okul hayatım boyunca bir dönemde 10-11 ders aldım en az 6-7si prof oluyordu mutlaka her seferinde

driftboy
25-07-2011, 08:36
Hocalar aynıysa sorular ya aynı oluyo yada 1. öğretimlerle aynı anda sınav olunuyo :)