Orijinalini görmek için tıklayınız : RCZ ,Scirocco
arkadaslar rcz mi sciroccomu her yönden karşılaştırabilirmiyiz?aracların sıfır alınacagını dusunerek
rcz 200 manuel olan ve yakıtını cok merak ediyorum.156 lık biraz yakıyor.
scirocco da 160 olsun.
RCZ bence, 200lük sahane olur ;)
2.el korkutuyo beni bide babamda direk pejo almam düşüncesi var zaten hem 2.el,hemde dökülüyomus,tok değilmiş alman gibi,bende biraz öyle düşünüyorum ama rcz istisna olabilir,406 sı vardı sonra passat aldı bi daha pejo almam ,pejo araba değil demeye basladı :D
2.el korkutuyo beni bide babamda direk pejo almam düşüncesi var zaten hem 2.el,hemde dökülüyomus,tok değilmiş alman gibi,bende biraz öyle düşünüyorum ama rcz istisna olabilir,406 sı vardı sonra passat aldı bi daha pejo almam ,pejo araba değil demeye basladı :D
rocco kadar dayanıklı ve kaliteli olma şansı yok....ama RCZ ayrı 1 dünya :))))))
aracın gideri önemli değil aslında tamamen en az yakan ustunde duruyorum o yuzden 200 lük seçtim arada bin lira fark var.
rcz 200 sehir içi kaç ortalama gösteriyor onu merak ediyorum.7-8-9?yoksa ustumu :)
tercihim rcz den yana olurdu.daha güzel bence.
güzel olabilir ama her yönden baksak,siz alacak olsanız hangisini alırdınız?rcz duygulara hitap ediyor biraz güzel araba ama sciroccoda 2.el olsun,tokluk olsun rcz den saglamdır
RCZ resmen TT cakmasi baska hic biseye benzetmiyorum ben onu
ORKUN D.
24-07-2011, 12:44
sürekli beraber olduğum çok samimi bir arkadaşım scirocco kullanıcısıydı ve beraber olduğumuz için aracı sürekli bende kullanıyordum. daha sonra scirocco satıldı ve rcz alındı. bu işin sonu hüsranla bitti :D rcz yol tutuş performans konsol görünümü vs. her açıdan scirocconun yanında ezik kalacak bir araç. araca 2 ay binildi ve satıldı zaten :D tamam rcz belki biraz daha dikkat çekici araç olabilir fakat scirocco bir alman. gidin ilk önce rcz nin sonrada scirocco nun kapısını açıp bir kapatın ondan sonra kararı siz verin :)
tt,350 z,rcz hepsinin birbirini andırması normal değil mi aynı sınıf araçlar.
By_FresH
24-07-2011, 15:31
tabiki rocco derim ben en azından daha güzel bir çizgisi var tabiki benim tercihim ;)
hakan_akin
24-07-2011, 15:39
rcz nin iç konsoldaki düğmeleri bile dandirik heran elde kalabilir mode rocco 10 basar
Deagles48
24-07-2011, 16:03
Rcz resmen audi tt tts çakması Rocco her türlü alınır
Görüntü olarak RCZ daha güzel; ama her türlü Rocco alırım ben olsam.. He Rocco cirkin mi? Tabi ki degil.. :)
RCZ kullandım bi kaç kere, arkadasımda da Rocco var.. Ciddi kalite farkı var ikisi arasında..
bizde arkadaşıma araba bakarken ikisi arasında kalmıştık ve scirocco aldık 160lık.sıfır aldık gayet memnunuz.yakıtı performansı oldukça verimli.malzeme kalitesi donanım ve görüntüde fazlası var.Başka bir arabanın ruhunu taşıyan bir arabadansa kendi ruhu olan sciroccobence daha iyi seçim.
Mukayese ettiği arabalardan ötürü bir daha pejo almam demesi. :)
mad_max1978
25-07-2011, 12:35
bence babanız rcz yi canlı görsün.fikri değişebilir
Rcz bende enazından daha az var
GokHan35
25-07-2011, 12:50
Kesinlikle Rocco:)
flexamin
25-07-2011, 13:03
Rocco onur rocco :)
bykarakus
25-07-2011, 13:07
rcz 156 lık vardı yaklaşık 3 ay kullandık ve sattık ilk çıktıgında herkezi kendine baktırıyodu fakat artık havası pek kalmadı bence vee bu yüzden rocco !!
RCZ tam bir fiyasko :( Fransız kalmışlar konuya.. 350 Z ve TT cakması iğrenç bi araba =) zaten ön tampon direk partner :D
Fransız kalmışlar rocco al zaten Alman Amerikan Japon dan şaşma :)
Emir_b16a
02-08-2011, 03:13
rocco alıcaksanda beyaz alma yahu :D
Bende bunu diyecektim :D Bu kadar güzel renkleri olan bir aracın neden sadece beyazı satılır anlamıyorum. 1000 liralık metalik renk farkından mı acaba :)
http://www.techturkey.com/forum/karsilastirmalar/79554-sciroccoguilettarcz.html
karşılaştırıldı daha önce. incelerseniz görebilirsiniz +- leri
salsa kırmızı istiyoruz ama istediğimiz gibi bi rocco da artık kac ay bekleriz bilmiyorum ellerinde hazır sciroccolar var beyaz,gri,siyah
turkerrr
02-08-2011, 08:53
rcz farklı ama aşırı kılıksız, scirocco daha ucuz ve daha güzel kırmızı cam tavan scirocco çok iyi...
rcz alıcaksan lütfen tt görünce yolda hemen gaza gelip kapışmaya kalkma ben bıktım onlar bıkmadı :D
Şaka bi yana tartışmasız rocco derim, en azından özgün bi tasarımı var rcz sanayide kaynakla 307 ile tt nin birbirine eklenmesi gibi duruyor :)
Emir_b16a
02-08-2011, 09:08
salsa kırmızı istiyoruz ama istediğimiz gibi bi rocco da artık kac ay bekleriz bilmiyorum ellerinde hazır sciroccolar var beyaz,gri,siyah
koyu gri rengi çok hoşuma gidio bnmde :)
yusufcan_k
02-08-2011, 12:16
salsa kırmızı bixenon lu bi scirocco + interlagos yada lugano jantlar birde sunroof :D off diyorum tadından yenmez
berkayGLRN
02-08-2011, 12:18
her türlü rocco :)
bi tane rocco var standart donanım,içinde dokunmatik ekran,122 beyaz ,biri almıs sonra vazgecmıs 59 lira
bi tane rocco var standart donanım,içinde dokunmatik ekran,122 beyaz ,biri almıs sonra vazgecmıs 59 lira
59 bin tl'ye 122lik...Bence almayın
kesinlikle rocco, en azından araba rcz nin yanında... rcz taklit bir araba...
rcz alıcaksan lütfen tt görünce yolda hemen gaza gelip kapışmaya kalkma ben bıktım onlar bıkmadı :D
Şaka bi yana tartışmasız rocco derim, en azından özgün bi tasarımı var rcz sanayide kaynakla 307 ile tt nin birbirine eklenmesi gibi duruyor :)
ya hakkaten birşey var rcz görünce böyle baka kalıyorum bir yerinde birşey var gözüme çarpıyor ama çıkaramıyorum sanki böyle araba bağrıyor üstümde başka kasa var der gibi bi garip geliyor gözüme kesinlikle spor bir araç değil altta aile arabası şasesi üstüne spor kabin yerleştirilmiş gibi sanayide çekiçle tt yapılmaya çalışılmış gibi gibide gibi gibi diye gider
rocco derim kalite ve saf en azından
YasinTEMUR
18-08-2011, 03:19
Rocco :) Verdiğim parayı sonuna kadar hakedip bir kere bile pişman etmedi Eğer alıcak varsa sonuna kadar tavsiye ederim her acıdan aracı birazcıkta ufak dokunuşlarla yüklerseniz aldığınız keyif inanılmaz olur ee nede olsa Germany :) :)
Rcz nin sadece arkasi guzel onden 307,308 bende rocco yu tercih ederdim
8.000rpm
18-08-2011, 07:31
rcz evet farklı görünüyor ve dikkat çekiyor
bence bi tadına bakmak lazım gereken arabalardan biri... ama kiralık bulmak da bu ihtiyacı karşılar...
ama şorokko bence sahip olunması gereken bir araç...
ah bi de keşke o sunroof pololardaki gibi açılsaydı...
bence de Rocco Siffredi.. :D
rocco bencede rcz yi bişeye benzetemedim:D
samimi_1983
02-08-2012, 17:09
Rczye binmiş biri olarak araba oldukça spor. Alan arkadaş sciroccoyu satıp rcz almış rcznin daha iyi olduğunu söylüyor
Eyup Duygun
06-08-2012, 09:25
Konu acılalı bayagı olmus ama yazmadan edemiyecegim , Rcz ye tt cakması dıyenler olmus bence hic alakaları yok fırsatını bulursanız ikisininde sag sol dikiz aynasından bakınız.Camurlukları ön arka cizgisi herseyı farklı cakmalık bi durum hicmi hic yok.Rocco daha kalıteli olabilir ancak oylede rcz nin ic mekanındakı dügmelere basmaya korkulacakda bir durum yok abartmayın bu kadar..
rcz ler piyasada taksi gibi dolaşıyolar ,lpg limi bunlar :D
ben rocco derdim hem tipi daha güzel hem içi rcz lere bir türlü ısınamadım sanki lastiklerin üzerine başka araca ait bi kupa koymuşlar gibi duruyor
Aslında alma amacınla cok alakalı ılla sekıl yapıcam sıyorsan rcz tavsıye ederım yok saglam olsun ve sorun yaratmasın ve 6 ay beklerım dıyosanda rocco derım ben.
Lakın rcz tt cakması dıyen arkadaslar abıler kardesler gercekten merek edıpte soruyorum hıc ıkı aracı yanyana getırıp ınceledınızmı ? sadece ıkısınınde bombelı tavan benzerlıgı var kı rcz nın tavanı daha ustun ;) . sadece tt den esınlenerek yapılan bı arac tt ye benzetılen bı arac degıl ee o zaman 350z ye de benzeten oluyo yapısı sımdı tt ıle 350 z demı bırbırıne benzıyo dıyecez yanı ...
nese konuyu saptırmadan ben rcz derdım sole 200 lugunden ;)
brs_odbs
07-08-2012, 19:57
rocco bence
ondertopcu
07-08-2012, 20:13
rocco kesinlikle
http://a1208.hizliresim.com/10/7/blwnk.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://a1208.hizliresim.com/10/7/blws3.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
bu ankette her türlü şırokko :D çünkü herzaman güncell kalacak tasarımı herzaman alman olmasının artısı ve herzaman paran varsa alman yoksa japan felsefesi ;)
http://a1208.hizliresim.com/10/7/blwsy.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
imitasyon tt rcz scirocco nun yanına gelebilir mi ? diye düşünmüyor değilim
blackjack
07-08-2012, 21:10
arkadaşlar rcz yi ayrı ayrı zamanlarda 10 gün kiraladım sürdüm otomatiği gayetde memnun kaldım.bu kadar rcz yi kötüleyecek ne var ALlahınızı seviyorsanız elinizi vicdanınıza koyun ya:)
aracın için full deri direksiyon simidi sert sportif hisli ve ele iyi oturuyor tek eksik yanı orta konsol oda diğer pejo modellerine benziyor lakin iki havalandırma deliği arsındaki saat çok şık duruyor.
diyonuzki önü aynı diğer pejolar gibi vs vs
ya lütfen arkadaşlar ona kalırsa vw nin tüm araçların ön konsolu aynı el insaf yani vw tüm araçlarıda tipsiz.rocco dediğinizin bir arka tipine bakın birde rcznin kanat açmış led farlı haline.aynalardan baktığınızdaki şişkin dodiklere jant tasarımına akıcı çizgilerine bakın.asla ve asla rcznin malzeme kalitesini küçümsemeyin bence.şu ana kadar gördüğüm en güzel ve sportif iç mekanlardan biri.
rocco yada bindim polo gti a da
lütfen aralarında boyutlar hariç ne fak var???
rcz 200 hp manuel derim ve o motora yüklenin derim.
18 inç jantla daha rahat sürüş sağlarsınız 19 luk çok hissettiriyor asfaltı.
ayrıca rcznin yol tutuşuna frenlerine direksiyon tepkilerine egzoz sesine nasıl kötü diyebiliyorsunuz bunuda anlamıyorum.
motoruda kaliteli 1.6 thp motor bu motor bir çok araçta mevcut mini lerde var mesela.207 lemanslardada vardı gayet tatminkar ve sağlam bir motor.
her taraf rocco kaynıyor arkadaşlar.rocco r mı deseydin kesin R al derdim ama ben şu seçeneklerde rcz diyorum.
ayrıca rocco da katlanır ayna bile opsiyon bu ne saçmalıktır.alırsın rcz asphalt yada 200 lük full artı full donanım.ne eksik var donanım olarak rcz de arkadaşlar full her özelliği.
ben tasarım yol tutuşu direksiyon tepkileri fren kalitesi kusursuz motoru kaliteli iç malzemesinden ötürü rcz taraftarıyım.
İki aracıda kullanma şansım oldu sicicorocco o kadar keyifli ve güçlü bir araba değil ...benim fikrim bu...
arkadaşlar rcz yi ayrı ayrı zamanlarda 10 gün kiraladım sürdüm otomatiği gayetde memnun kaldım.bu kadar rcz yi kötüleyecek ne var ALlahınızı seviyorsanız elinizi vicdanınıza koyun ya:)
aracın için full deri direksiyon simidi sert sportif hisli ve ele iyi oturuyor tek eksik yanı orta konsol oda diğer pejo modellerine benziyor lakin iki havalandırma deliği arsındaki saat çok şık duruyor.
ya lütfen arkadaşlar ona kalırsa vw nin tüm araçların ön konsolu aynı el insaf yani vw tüm araçlarıda tipsiz.rocco dediğinizin bir arka tipine bakın birde rcznin kanat açmış led farlı haline.aynalardan baktığınızdaki şişkin dodiklere jant tasarımına akıcı çizgilerine bakın.asla ve asla rcznin malzeme kalitesini küçümsemeyin bence.şu ana kadar gördüğüm en güzel ve sportif iç mekanlardan biri.
ayrıca rcznin yol tutuşuna frenlerine direksiyon tepkilerine egzoz sesine nasıl kötü diyebiliyorsunuz bunuda anlamıyorum.
motoruda kaliteli 1.6 thp motor bu motor bir çok araçta mevcut mini lerde var mesela.207 lemanslardada vardı gayet tatminkar ve sağlam bir motor.
her taraf rocco kaynıyor arkadaşlar.rocco r mı deseydin kesin R al derdim ama ben şu seçeneklerde rcz diyorum.
ayrıca rocco da katlanır ayna bile opsiyon bu ne saçmalıktır.alırsın rcz asphalt yada 200 lük full artı full donanım.ne eksik var donanım olarak rcz de arkadaşlar full her özelliği.
ben tasarım yol tutuşu direksiyon tepkileri fren kalitesi kusursuz motoru kaliteli iç malzemesinden ötürü rcz taraftarıyım.
:icon_tup:
mmged_jan
11-08-2012, 19:12
Fifth Gear - Scirocco vs RCZ - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=L9sOynaQ63A)
ben ikisini de almam da alırsan alman al başını sonra çoook taşlara vurursun
devil_berk22
11-08-2012, 20:29
rcz yi dıştan çok beğeniyordum ancak pejo bayisinde 308 ve rcz yan yana duruyorlardı bariz ikiside aynı iç tasarıma sahip hiçbir fark yok rcz bence sırf gösterişi olan onun dışında hiçbir + sı olmayan bir araç. scirocco bari kaliteli ve yakıt olarak daha iyi ben rocco derim ancak eğer 2.el derseniz audi tt çok iyi.
:icon_tup: :icon_tup: :icon_tup: :icon_tup: :icon_tup: :icon_tup: :icon_tup:
Sağlamlık ve performans Kesinlikle rocco ... Evladiyelik.
Body olarak rcz..kullan at ;)
o 1.6 motor çok hoş bir motor değil, bazen bulunması çok zor bir sorun çıkarıyor ve arba aylarca düzelmiyor.
bir adet başa bela mini ve 207 gt biliyorum olmadılar bir türlü, sahiplerine illlallah dedirtiler ikisi de
kesınlıkle scırocco ALG kırmızı scıroco bı abımınde cok guzel araç gidişi yakışı kesinkilee guzel bnce scırıcoyu tercıh etmelisin
RCZ resmen TT cakmasi baska hic biseye benzetmiyorum ben onu
sana kesinlikle katılıyorum kanka
yeni kasa tt de aldım rczde aldım rcz kadar çöp bir araba olamaz aldığıma bin pişman oldum 1 ay garajda durdu iki kere kullandım
blackjack
12-08-2012, 14:56
neresi çöp rcz nin bir açıklarmısınız?
mad_max1978
12-08-2012, 18:28
bana görede rcz daha güzel duruyo tip olarak tt den
tabiki alman tabiki rocco.
kemal_koker
12-08-2012, 18:35
tartışmam bile tabi ki Rocco ;)
bir alman atasözü der ki 'Das Auto' :D
tartışmam bile tabi ki Rocco ;)
bir alman atasözü der ki 'Das Auto' :D
Das Auto :icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Rcz ile rocco kıyaslandığında , hertürlü rocco derim.
furkangunes
13-08-2012, 16:21
sürekli beraber olduğum çok samimi bir arkadaşım scirocco kullanıcısıydı ve beraber olduğumuz için aracı sürekli bende kullanıyordum. daha sonra scirocco satıldı ve rcz alındı. bu işin sonu hüsranla bitti :D rcz yol tutuş performans konsol görünümü vs. her açıdan scirocconun yanında ezik kalacak bir araç. araca 2 ay binildi ve satıldı zaten :D tamam rcz belki biraz daha dikkat çekici araç olabilir fakat scirocco bir alman. gidin ilk önce rcz nin sonrada scirocco nun kapısını açıp bir kapatın ondan sonra kararı siz verin :)
her açıdan scirocconun yanında ezik kalacak bir araç.
Aslında alma amacınla cok alakalı ılla sekıl yapıcam sıyorsan rcz tavsıye ederım yok saglam olsun ve sorun yaratmasın ve 6 ay beklerım dıyosanda rocco derım ben.
Lakın rcz tt cakması dıyen arkadaslar abıler kardesler gercekten merek edıpte soruyorum hıc ıkı aracı yanyana getırıp ınceledınızmı ? sadece ıkısınınde bombelı tavan benzerlıgı var kı rcz nın tavanı daha ustun ;) . sadece tt den esınlenerek yapılan bı arac tt ye benzetılen bı arac degıl ee o zaman 350z ye de benzeten oluyo yapısı sımdı tt ıle 350 z demı bırbırıne benzıyo dıyecez yanı ...
nese konuyu saptırmadan ben rcz derdım sole 200 lugunden ;)
bir aracın tavanı diğerinden nasıl üstün olur bunu teknik olarak bize anlatırmısın. Mantıklı bir şeyler söylersen gidip rcz tavanı taktırıcam aracıma.
bir aracın tavanı diğerinden nasıl üstün olur bunu teknik olarak bize anlatırmısın. Mantıklı bir şeyler söylersen gidip rcz tavanı taktırıcam aracıma.
ewet hala soyledıgım bana mantıklı gelıyor rcz nın tavanının muazzam durusu bence tt nın tavanından daha cekıcı duruyor kastettıgım ustunluk buradan geliyor ;)
350Z için TT çakması denmiyor da RCZ için deniyor olmasıda ironik.
Görünüş olarak çok güzel bir araç bence RCZ. Kalite olarak veya sıfır fiyatının ederi değil derseniz bilemem ama. Ama ikinci el fiyatları uygun olsa bir tane düşündürdüm. Ki şöyle söyleyeyim Scirocco şu anki aracımda beni vazgeçirecek tek araç. Ama 2.0 olanı. :)
DetailEF
13-08-2012, 19:46
RCZ tavanı daha üstünmüş ye bu lafını sen, bayii de tavanına elimi yasladığımda görevli beni beyefendi yaslanmayın diye uyardı, niye diye sordum, içeri göçüyor dedi :)
RCZ tavanı daha üstünmüş ye bu lafını sen, bayii de tavanına elimi yasladığımda görevli beni beyefendi yaslanmayın diye uyardı, niye diye sordum, içeri göçüyor dedi :)
İyiki doğuş otoya gitmemişsiniz o zaman tt ye yaklaştırmazlardı sizi :hehe: :hehe: :hehe:
[QUOTE=Schumi;6124482]350Z için TT çakması denmiyor da RCZ için deniyor olmasıda ironik.
sanırım yazdığımı yanlış okudunuz veya yanlış anladınız ben 350z ye benzıyo demedım 350z ye benzeten oluyor dedim . ;)
350Z için TT çakması denmiyor da RCZ için deniyor olmasıda ironik.
Görünüş olarak çok güzel bir araç bence RCZ. Kalite olarak veya sıfır fiyatının ederi değil derseniz bilemem ama. Ama ikinci el fiyatları uygun olsa bir tane düşündürdüm. Ki şöyle söyleyeyim Scirocco şu anki aracımda beni vazgeçirecek tek araç. Ama 2.0 olanı. :)
sanırım yazdığımı yanlış okudunuz veya yanlış anladınız ben 350z ye benzıyo demedım 350z ye benzeten oluyor dedim .
;)
sanırım yazdığımı yanlış okudunuz veya yanlış anladınız ben 350z ye benzıyo demedım 350z ye benzeten oluyor dedim .
;)
Ben senin 350Z yazdığını bile görmedim ki. Ben sadece herkez RCZ için TT çakması diyor ama neden 350Z için denmiyor. Peugeot olunca mı oluyor illa bu dedim. Ayrıca RCZ'de bir ismi lazım değil başka bir markanın logosu olsaydı o araba yere göğe sığmıyordu şu an.
Ben senin 350Z yazdığını bile görmedim ki. Ben sadece herkez RCZ için TT çakması diyor ama neden 350Z için denmiyor. Peugeot olunca mı oluyor illa bu dedim. Ayrıca RCZ'de bir ismi lazım değil başka bir markanın logosu olsaydı o araba yere göğe sığmıyordu şu an.
pardon abicim bana söyledıniz zannettim ona istinaden yazdım . ayrıca son yazdıgınız a kesınlıkle katılıyorum . ;)
aslında gerçekten zor bir çelişki, rcz nin iç malzeme kalitesi sciroccodan daha düşük, fakat scirocconun dezavantajıysa sayı olarak çok artmış olması.
ikisinden daha iyisi opel astra 1.6 turbo olur gtc de sana kalmış bi şey
redbaron
15-08-2012, 00:33
deri konsola sahip bir aracın iç mekanı nasıl kalitesiz oluyor anlamış değilim??.bana göre rcznin kesinlikle iç mekanı scirocco dan daha kaliteli.rcz nin dışı zaten daha güzel.
scirocco nun rcz ye artısı dsg si,marka imajı ve yüklenince çok daha hızlı olması.
kimse objektif düşünmüyor. herkes hala rcz değil peugeot olarak olaya bakıyor.rcz nin kasası başka prestijli bir araçta olsaydı herkesin dibi düşerdi.hele arkadan itiş olsa yok satardı...
pejo nun ve scirocco nun cok kazasına denk geldim rcz ler hep pert durumdaydı ... 200 hp lik versiyonu sciroccodan hızlı fakat yinede vw , vw dir ...
redbaron
15-08-2012, 00:55
pejo nun ve scirocco nun cok kazasına denk geldim rcz ler hep pert durumdaydı ... 200 hp lik versiyonu sciroccodan hızlı fakat yinede vw , vw dir ...
kazadan kazaya değişir,bu bir kıstas değil yada kalitesiz olduğu anlamına gelmez.zaten rczde ncapten 5 yıldız almış bir araç.aracın kaportasındaki durum darbeyi emmesiyle alakalıdır önemli olan kabindir.marka olarak Vw nin bi kademe üstün olduğuna hem fikirim
.::EmrE::.
15-08-2012, 02:27
Her açıdan RCZ ,Rocco'dan kaliteli,karizmatik,sportif,hızlı,albenili ve sıradışı görünen bir otomobil.
VW'de RCZ'de kullanmış biri olarak bence abartıldığı gibi bir malzeme kalitesi farkı yok. Kaldı ki RCZ tamamen deri konsola sahip. Sadece bu bile çok daha kaliteli bir otomobilde olduğunuz izlenimi veriyor. Açıkçası RCZ varken Scirocco'ya bakmayı bile düşünmezdim. Motor olarak eminmki TSi motor daha verimlidir. Gerçi PSA-BMW motor var RCZ'de de fakat teknik anlamda sıkıntılar duymuştum. Bu arada TT çakması diyen arkadaşlara da gülüyorum. TT dünyada tek mi olacak? Kategorisinde başka araç olmayacak mı? Neresi TT'ye benziyor RCZ'nin?Geniş çamurlukları,bombeli tavanı,çok daha uzun olması karkateristik özellikleri zaten. Sadece aktif spoileri var diye mi çakma TT oldu?... Kusura bakmayın da tasarım anlamında piyasaya çıkmış en iyi otomobillerden biri RCZ. Redbaron ile tamamen aynı fikirdeyim.
Bu karşılaştırma Scirocco-RCZ değil , FWD TT - RCZ olsaydı bile yine RCZ derdim.
rcz nin kasası başka prestijli bir araçta olsaydı herkesin dibi düşerdi.hele arkadan itiş olsa yok satardı...
Kesinlikle doğru.
Bence bunun karsilastirilmasi bile yapilmamali. RCZ gibi dusuk kaliteli,guvenliksiz bir aracla Rocco'yu karsilastirmamak gerek. RCZ deneme sansimiz iki sefer oldu. Yuksek hizlarda zangir zangir. Hakim olmak cok zor. Vs vs,fiyasko arac yani RCZ.
Rocco VW'in cikarttigi en iyi tasarim harikalarindan biri. Normalde VW'de fazla sevmem. Ama Rocco her turlu RCZ'yi ezer. Rocco iyidir.Pisman olmazsiniz. (+ coilover,kamber vs olaylarla Rocco musthis oluyor.)
15-08-2012, 03:37
Bence bunun karsilastirilmasi bile yapilmamali. RCZ gibi dusuk kaliteli,guvenliksiz bir aracla Rocco'yu karsilastirmamak gerek. RCZ deneme sansimiz iki sefer oldu. Yuksek hizlarda zangir zangir. Hakim olmak cok zor. Vs vs,fiyasko arac yani RCZ.
Rocco VW'in cikarttigi en iyi tasarim harikalarindan biri. Normalde VW'de fazla sevmem. Ama Rocco her turlu RCZ'yi ezer. Rocco iyidir.Pisman olmazsiniz. (+ coilover,kamber vs olaylarla Rocco musthis oluyor.)
Yok artık :D:hahaha:
Fazla taraflı bir cevap olmuş bu. Sizin bindiğiniz RCZ değil 206 falan idi herhalde. 234 km'de gayet stabil gidişi vardı aracın nedense ben denediğimde.Düşük kaliteli derken nasıl bir kalite düşüklüğünden bahsediyorsun? Güvenliksiz dediğin araç EuroNcap'ten 5 yıldız nasıl alıyor? Karşılaştırma bile yapılmamalı.. O kadar aşmış yani Scirocco..
RCZ'nin torpidosu deri dikisli filan degil mi? koltuklar filan da deri sanirim, Rocco harika bir arac fakat torpido kalitesi acaba polo ve amarog gibi ticari bir aractan ne derece farkli?
Al sat cart curt tabiki rocco alinir fakat parayla isi olamyan bir adam zevki icin RCZ alir.
Trance-R
15-08-2012, 07:19
konsola niye çevrildi olay onu da ben anlamadım birisi açıklasın ?
-deri kaplı diye kaliteli mi oluyor ?
-alcantara ben kaplatayım o zaman ROCCO'yu , olsun bitsin .. madem mantık bu şekilde işliyor ??
- neyse ; RCZ fazla yok piyasada , çizgisi stili ile gerçekten farklı ...
- ROCCO görünce bakmıyorum pek.yalan yok , gerçekten satış olarak iyi bir rakam yakalandı ama artık o kadar ilgi çekici değil , dışardan.
- HE , şu var , ROCCO gerçekten iyi bir araç orayuı tartışmayalım...
-her 2 aracında + ve - yönleri mevcut ...
Rocco diyorum ...
redbaron
15-08-2012, 10:57
konsola niye çevrildi olay onu da ben anlamadım birisi açıklasın ?
-deri kaplı diye kaliteli mi oluyor ?
-alcantara ben kaplatayım o zaman ROCCO'yu , olsun bitsin .. madem mantık bu şekilde işliyor ??
- neyse ; RCZ fazla yok piyasada , çizgisi stili ile gerçekten farklı ...
- ROCCO görünce bakmıyorum pek.yalan yok , gerçekten satış olarak iyi bir rakam yakalandı ama artık o kadar ilgi çekici değil , dışardan.
- HE , şu var , ROCCO gerçekten iyi bir araç orayuı tartışmayalım...
-her 2 aracında + ve - yönleri mevcut ...
Rocco diyorum ...
deri konsol bariz bir aracı daha kaliteli gösterirde ondan ve hep çok üst sınıf araçlar kullanır.deri olmasaydıda bariz daha kaliteli olurdu.bizde 3008 var ön göğüs plastiği o kadar kaliteli ve yumuşakki, pug yeni nesil araçlarında iç mekanda çok başarılı.genel plastik kaliteside rocco düzeyinde yada bi kademe üstündür.rcz nin bir tek sinyal ve teyp kollarının plastiği uyduruk...
alın karşılaştırma , roccoda navigasyon olmasa çöp,gerçi navi ile bile yanından geçemez
http://d1208.hizliresim.com/10/h/bwv32.jpg
http://d1208.hizliresim.com/10/h/bwuww.jpg
http://d1208.hizliresim.com/10/h/bwv4b.jpg
İyiki doğuş otoya gitmemişsiniz o zaman tt ye yaklaştırmazlardı sizi :hehe: :hehe: :hehe:
hayatında TT görmemişsin net.
RCZ nin konsolundan deriyi sök gerisi full çöp. klasik dandik pejo direksiyonu , sap gibi upuzun 307 vites topuzu. Şurda yorum yapanların çoğu iki aracın en azından bir tanesine binmemiştir eminim. Kalite olarak hiçbir VW yi pejoyla kıyaslamam bile. Tipi falan deseniz tamam anlarım amenna. Her şey tipse lafım yok ama ne motoru ne şanzımanı zaten VW nin yanına yaklaşamaz. Açıkcası benim için 1. kriter de bunlar. Kupası isterse uzay gemisi olsun.
Fazla taraflı bir cevap olmuş bu. Sizin bindiğiniz RCZ değil 206 falan idi herhalde. 234 km'de gayet stabil gidişi vardı aracın nedense ben denediğimde.Düşük kaliteli derken nasıl bir kalite düşüklüğünden bahsediyorsun? Güvenliksiz dediğin araç EuroNcap'ten 5 yıldız nasıl alıyor? Karşılaştırma bile yapılmamalı.. O kadar aşmış yani Scirocco..
geçen konu açan sen değilmiydin tt mi alsam s2000 mi diye , rcz diye neden açmadın ?
blackjack
15-08-2012, 21:39
Arkadaşlar gerçektende tsi motor çok keyifli kaliteli ve o hacme mükemmel bir performans sunuyor.
rcz den deri konsolu sök çöp diyen arkadaşları anlamıyorum ben
mesela rcz deki kol dayama yani kapı kolları olsun plastiği olsun neresi kötü?
direksiyona kötü diyosunuz mesela.tmm bnm leonun direksiyonuna hastayım çok güzel ele oturuyor çok sportif rocco da öyle polo gti da öyle ama rcz de sürdüm direksiyonu son derecede güzel hoş bir sertliği var ayrıca deriside gayet kaliteli.direksiyon hisleri çok tatmin edici yolla bağlantı halinde
ha şunu kabul ediyorum rcz de orta konsol tipik peugeot ama roccodaki konsolla polo gti daki konsol yada golf teki ön konsolda aynı?
yani eleştirdiğiniz nedir çözemedm:)
RCZ nin konsolundan deriyi sök gerisi full çöp. klasik dandik pejo direksiyonu , sap gibi upuzun 307 vites topuzu. Şurda yorum yapanların çoğu iki aracın en azından bir tanesine binmemiştir eminim. Kalite olarak hiçbir VW yi pejoyla kıyaslamam bile. Tipi falan deseniz tamam anlarım amenna. Her şey tipse lafım yok ama ne motoru ne şanzımanı zaten VW nin yanına yaklaşamaz. Açıkcası benim için 1. kriter de bunlar. Kupası isterse uzay gemisi olsun.
neden kabullenmıyorsunuz hala anlamıs degılım yok onu sok yok bunu sok yok o olmasaydı yok bu olmasaydı dıyonuzda arkasından da yok onu tak rocco ya bunu tak tadından yenmez dıyorsunuz ( bu soyledıgım genel ) .....
ilk başta soyledıgım hala benım ıcın mantıklı gelıyor sekıl ıstıyorsan rcz ama saglamlık ve 6 ay beklerım dıyorsan da rocco alın derım ....
ayrıyetten tt gormemıssın demıssınız bence on yargılı olmıyalım ....
benım ıle sızın araclarda aradıgımız krıterler bellıkı farklı sız sanzımana motora bakıyorsunuz ben ıse gorsellıge bakarım . umarım kendımı ıfade edebılmısımdır ... ;)
16-08-2012, 03:44
geçen konu açan sen değilmiydin tt mi alsam s2000 mi diye , rcz diye neden açmadın ?
Ben actim TT Cabrio vs S2K sordum cunku cabrio/roadster arac ariyordum. Dogru okuduktan sonra satasin insanlara. Coupe alacak olsaydim RCZ tercih ederdim. Ayriyetten TT de kullandim, Rocco da, RCZ de, Polo da, Passat da,206 da vs..
Konsol tamamen deri kapli neden sokuyoruz deriyi :) ondan deriyi sok oburunden kaplamasini,berikinden koltuklari cikaralim... Sciriccodan navi sistemini sokun Polodan bir farki yok aracin. Neyini abartiyorsunuz anlamadim Scirocconun ic mekaninin.. Al Poloyu Jettayi vur Sciroccoya. Mekanik icin birsey demiyorum. VW in butun tasarimlari birbirnin aynisi,iki makyaj yapip yeni diye satiyorlar arabayi siz gelip RCZde 308 direksiyonu vitesi var diyorsunuz. Sanki Scirocco da Bentley direksiyonu var. Tasarim acasindan ne derseniz diyin ic dis RCZ bariz üstün. RedDot u Sciroccoya verirlerdi aksi olsaydi.
Bence siz çok önyargılı yaklaşıyorsunuz. Tamam Peugeot cok kaliteli bir marka degil ancak RCZ de adamlarin urettigi en iyi ve en cok ozendikleri arac. İnsanlar begenmeseydi konseptten uretime gecmezlerdi.
Motor ve aksam konusunda haklisiniz Alman otomobilinin mekanik kalitesi ile yarişmasini beklemiyorum.
Ben actim TT Cabrio vs S2K sordum cunku cabrio/roadster arac ariyordum. Dogru okuduktan sonra satasin insanlara. Coupe alacak olsaydim RCZ tercih ederdim. Ayriyetten TT de kullandim, Rocco da, RCZ de, Polo da, Passat da,206 da vs..
Konsol tamamen deri kapli neden sokuyoruz deriyi :) ondan deriyi sok oburunden kaplamasini,berikinden koltuklari cikaralim... Sciriccodan navi sistemini sokun Polodan bir farki yok aracin. Neyini abartiyorsunuz anlamadim Scirocconun ic mekaninin.. Al Poloyu Jettayi vur Sciroccoya. Mekanik icin birsey demiyorum. VW in butun tasarimlari birbirnin aynisi,iki makyaj yapip yeni diye satiyorlar arabayi siz gelip RCZde 308 direksiyonu vitesi var diyorsunuz. Sanki Scirocco da Bentley direksiyonu var. Tasarim acasindan ne derseniz diyin ic dis RCZ bariz üstün. RedDot u Sciroccoya verirlerdi aksi olsaydi.
Bence siz çok önyargılı yaklaşıyorsunuz. Tamam Peugeot cok kaliteli bir marka degil ancak RCZ de adamlarin urettigi en iyi ve en cok ozendikleri arac. İnsanlar begenmeseydi konseptten uretime gecmezlerdi.
Motor ve aksam konusunda haklisiniz Alman otomobilinin mekanik kalitesi ile yarişmasini beklemiyorum.
:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
:cool:
AtmoSpheriC
16-08-2012, 11:52
kişisel ben rocco yu seçerdim :)
Bir rocco sever olarak kesinlikle katılıyorum.
Ön yargı diye birşey yok , ben VAG fanı değilim, bmw yede bindim Audiyede merc ede Seatada.. 2 araca sahip arkadaşlarım var, hatta RCZ alan rocco satıp aldı, oda ağlıyor. İki aracıda kullandım , RCZ ilk bindiğinde etkiliyor insanı, ama ilk bindiğinde , ne zaman alıp kullanmaya başlarsan eminimki insan detaylara takılmaya başlar. Rocco ise inip ona binince boş geliyor ama detayları gördükce sevmeye başlarsın. Bahsettiğim detaylarda ( Aslında detayda değil önemli şeyler) Şanzımanı , Motor performansı , İç aksamın kalitesi , oturma pozisyonu vs. vs. Tasarım açısından üstün diyosunuz rocco hatcbak coupe bir araç , RCZ ise roadster, bırakın da daha spor dursun. TT cabrio alırdım coupe olsa RCZ söylemine de ne alaka bi anlam veremedim ama zevk tercih meselesi tabi.
neden kabullenmıyorsunuz hala anlamıs degılım yok onu sok yok bunu sok yok o olmasaydı yok bu olmasaydı dıyonuzda arkasından da yok onu tak rocco ya bunu tak tadından yenmez dıyorsunuz ( bu soyledıgım genel ) .....
ilk başta soyledıgım hala benım ıcın mantıklı gelıyor sekıl ıstıyorsan rcz ama saglamlık ve 6 ay beklerım dıyorsan da rocco alın derım ....
ayrıyetten tt gormemıssın demıssınız bence on yargılı olmıyalım ....
benım ıle sızın araclarda aradıgımız krıterler bellıkı farklı sız sanzımana motora bakıyorsunuz ben ıse gorsellıge bakarım . umarım kendımı ıfade edebılmısımdır ... ;)
Ben 8 yaşında bakıyodum araçların şekillerine turbo sakızdan çıkan resimlerinden. Neyi kabul edemiycem banane kim ne alırsa alsın
emretorlak
16-08-2012, 16:48
Hiçbir markanın fanatiği değilim. Şu an vw kullanmamın tek nedeni daha az yakıt tüketen bir araç bulamadığım içindir. Ama pejoyu sevmiyorum. Aldım kullandım bin pişman oldum. Yakın arkadaşımda 106 gti var, araç 9 yıldır bizde gözü gibi bakar. Anamızdan emdiğimiz burnumuzdan geldi. Altını yaptırıyoruz üstü bozuluyor, sağını yaptırıyoruz solu bozuluyor.
İsterse dünyanın en yakışıklı aracı olsun rcz, şu karşılaştırmada her türlü scirocco seçerim. Kaldıki rocco kendine özgü çizgileriyle, TT'nin ucuz versiyonunu andıran rcz'den çok daha yakışıklı geliyor bana
Ben 8 yaşında bakıyodum araçların şekillerine turbo sakızdan çıkan resimlerinden. Neyi kabul edemiycem banane kim ne alırsa alsın
İster 8 inizde bakın ister 28 inizde bakın beni enterese eden bi durum değil ..... :cool:
Ne yani araba da şekil aramak görsellik aramak çocukluk mu oluyor . ? altımdakı araba ister 300 bassın xx sanıyede ısterse 200 bassın xx sanıyede veya motoru sanzımanı saglam olsun benı baglamayan bır krıter. Ben sekıle gorsellıge onem verıyorum hosuma gıder alır bınerım sıkılıncada satar farklı araclara binerim . TERCİH MESELESİ SONUÇTA SAYGILAR ... :cool:
Hiçbir markanın fanatiği değilim. Şu an vw kullanmamın tek nedeni daha az yakıt tüketen bir araç bulamadığım içindir. Ama pejoyu sevmiyorum. Aldım kullandım bin pişman oldum. Yakın arkadaşımda 106 gti var, araç 9 yıldır bizde gözü gibi bakar. Anamızdan emdiğimiz burnumuzdan geldi. Altını yaptırıyoruz üstü bozuluyor, sağını yaptırıyoruz solu bozuluyor.
İsterse dünyanın en yakışıklı aracı olsun rcz, şu karşılaştırmada her türlü scirocco seçerim. Kaldıki rocco kendine özgü çizgileriyle, TT'nin ucuz versiyonunu andıran rcz'den çok daha yakışıklı geliyor bana
TT'nin ucuz versiyonu mu? (TT - RCZ iki araçtanda aldım kullandım,kullanıyorum)
Böyle sizin gibi aracı kullanmamış hatta belki uzaktan bile görmemiş insanların kulaktan dolma bilgilerle kedi - ciğer yorumları yok mu vahh vahh dediriyor bazen..
emretorlak
16-08-2012, 23:49
Böyle sizin gibi aracı kullanmamış hatta belki uzaktan bile görmemiş insanların kulaktan dolma bilgilerle kedi - ciğer yorumları yok mu vahh vahh dediriyor bazen..
vah vaahh:) bizim burlarda yok napçen?
Hoşgeldin seni önce bir üyeler bölümüne alalım, bi selam ver bi kendini tanıt bakalım.
Sonra TT lerini RCZ lerini otomobilleriniz bölümünde bi paylaş bi görsün bu fukaralar daha önce görmedikleri araçları senin sayende
redbaron
17-08-2012, 05:07
hayır deri konsolu niye söküyoruz onu anlamadım :D böyle komik bir fikir olabilirmi? rocconunda klimayı koltukları falan sökelim eşit olsun.biz mevcut özellikleriyle karşılaştırıyoruz.Roccodanda dsg yi 1.4tsi ı sökün bakalım sattığının yarısı kadar bile satabilecek miydi? bu tarz yorumlar önyargı yada marka fanatikliğinden başka hiçbirşey değil...
bu arada rcz yide sciroccoyuda çok kez kullandım.aralarında abartılacak bir sürüş keyfi farkı yok.ikiside sportif özelliklere ssahip
hayır deri konsolu niye söküyoruz onu anlamadım :D böyle komik bir fikir olabilirmi? rocconunda klimayı koltukları falan sökelim eşit olsun.biz mevcut özellikleriyle karşılaştırıyoruz.Roccodanda dsg yi 1.4tsi ı sökün bakalım sattığının yarısı kadar bile satabilecek miydi? bu tarz yorumlar önyargı yada marka fanatikliğinden başka hiçbirşey değil...
bu arada rcz yide sciroccoyuda çok kez kullandım.aralarında abartılacak bir sürüş keyfi farkı yok.ikiside sportif özelliklere ssahip
Boş konuşmayın lafı tutup evirip çeviriyosunuz. Deri konsolu niye sökücem tabiki anlamı yok, orada demek istediğim konsolun deri olmasından başka bir espri yok, gerisi herşeyiyle normal 307 nin konsoluyla aynı. Marka fanatikliği neden yapıcam hiç VW sahibi olmadım asla da almam sevmem hatta. Senin görüşünün tersini söyleyince marka fanatikliğimi oluyor. Geniş bakın biraz. Bu arada piyasadaki Roccoların yarısınadan fazlası manuel vites. demekki satıyormuş..
kemal_koker
17-08-2012, 08:46
vw nin sahipleri sağa peugeot in sahipleri sola ayrılsın :D sanki sizin şirketleriniz ya bırakın bu kadar kalp kırmayın 4 teker yüzünden
redbaron
17-08-2012, 13:46
Boş konuşmayın lafı tutup evirip çeviriyosunuz. Deri konsolu niye sökücem tabiki anlamı yok, orada demek istediğim konsolun deri olmasından başka bir espri yok, gerisi herşeyiyle normal 307 nin konsoluyla aynı. Marka fanatikliği neden yapıcam hiç VW sahibi olmadım asla da almam sevmem hatta. Senin görüşünün tersini söyleyince marka fanatikliğimi oluyor. Geniş bakın biraz. Bu arada piyasadaki Roccoların yarısınadan fazlası manuel vites. demekki satıyormuş..
boş konuşmayın muhabbetleri hoş değil düzgün konuşun zaten işinize geleni alıyorsunuz 1.4tsi dedim şanzımanı kapmışınız,ayırt edici özellikleri çıkarırsanız hiç bir aracın bir esprisi kalmaz,ayrıntılar detaylarda gizli,m3 tede m direksiyonu, vites topuzunu çıkarın içi bildiğin 3 kasa.. bu mantıkla sizinle tartışılmaz zaten kolay gelsin
adam orda doğrusunu söylemiş, rcz 60 bin TL TT 60bin euro, yakından görmene gerek yok aç bak fiyat listelerine. Karşılaştırılacak araçlar değil zaten .
boş konuşmayın muhabbetleri hoş değil düzgün konuşun zaten işinize geleni alıyorsunuz 1.4tsi dedim şanzımanı kapmışınız,ayırt edici özellikleri çıkarırsanız hiç bir aracın bir esprisi kalmaz,ayrıntılar detaylarda gizli,m3 tede m direksiyonu, vites topuzunu çıkarın içi bildiğin 3 kasa.. bu mantıkla sizinle tartışılmaz zaten kolay gelsin
evet m3 e direksiyon topuzu çıkar aha sana 3 kasa diyen bir mantıkla bende tartışmam.
redbaron
17-08-2012, 14:09
evet m3 e direksiyon topuzu çıkar aha sana 3 kasa diyen bir mantıkla bende tartışmam.
sizin mantığınız o benim değil.
sizin mantığınız o benim değil.
:icon_tup: :icon_tup: :cool:
Bindigimiz arabayi biliyoruz raad olun ;)
O arabayla 234'e cikin ve gayet iyi gitsin. Bence imkansiz :D
Kalitesi komple dusuk.Fransiz olmasindan kaybediyor zaten.
EuroNcap'i herseyde degerlendirseydik ohoooo millet Mercedes'e binerdi. :D
Pug'un direksiyon bile ofsayt. Araba ne kdr guzel olursa olsun. Pug'da sadece 106gti bilirim gerisinide iplemem. Buda benim kendi dusuncem.
21-08-2012, 17:19
Bindigimiz arabayi biliyoruz raad olun ;)
O arabayla 234'e cikin ve gayet iyi gitsin. Bence imkansiz :D
Kalitesi komple dusuk.Fransiz olmasindan kaybediyor zaten.
EuroNcap'i herseyde degerlendirseydik ohoooo millet Mercedes'e binerdi. :D
Pug'un direksiyon bile ofsayt. Araba ne kdr guzel olursa olsun. Pug'da sadece 106gti bilirim gerisinide iplemem. Buda benim kendi dusuncem.
Hangi tarihte çakılı kaldın sen? 1997 falan mı? 2012 yılındayız,234 km/h ile otobanda düz gidemeyecek,her yeri zangırdayacak spor araba mı var?
hahah :D okudugum en ibretlilk tespit buydu cidden :D :D
rebeloghy
10-11-2012, 16:51
Ey güzel insanlar bunca yorumu yapan biçok kişiye, herkese değil ama çok büyük çoğunluğa soruyorum. Rcz 2.0lıktan olsun o çok daha iyi diyorsunuz da neden 1.4lük sciroccoyla kıyaslıyorsunuz. Allahınız askına 2.0lık scirocco ile virajlı yolda bir kapıştırın, RCZ = Spor Otomobil görünümlü pejo der yanına yaklaşmadan gidersiniz. Olacaksa 2.0 scirocco olsun da spor olsun tadı olsun..
rcz de 2.0 motor yokki :)
rebeloghy
11-11-2012, 10:32
bikaç yorumda yazılmıs da kusura bakmayın o zaman. ama ben spor arac olsun diyorsanız 2.0lik scirocco olsun derim.. yada 1.4ün yazılım dp falan biraz gıdıklanmıs hali de rczden iyidir
NoSaDdicT
11-11-2012, 15:24
Rocco bence de...
vw candır rocco ıyıdır bence