Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yıllık Kart Aidatı

individual
05-08-2011, 13:07
Arkadaşlar bu kredi kartlarındaki yıllık kart aidatı bedeli almaları yasalmı ? Son durum nedir bunla ilgili basında çok değişik haberler var.Bu konuyla ilgili bilgisi olan varmı ?

CasabLanca
05-08-2011, 13:08
bugün haberlerde okudum bir tüketici mahkemeye vermiş ve kazanmış 6 yıllık geçmişe dair aidatları iade alacakmış

LAST_ZZ
05-08-2011, 13:08
bankalar gerı odeme yapıcaklar sanırım...

individual
05-08-2011, 13:09
bugün haberlerde okudum bir tüketici mahkemeye vermiş ve kazanmış 6 yıllık geçmişe dair aidatları iade alacakmış

Evet bende okumuştum o haberi benden şuan 40 TL aldılar telefonla yaptığım görüşmede bu yasal alıyoruz dediler.

GTCihad
05-08-2011, 13:10
Hangi banka ?

mrtngn
05-08-2011, 13:11
Davayı bankalar kazandı artık hersekilde kart aidat ücretini alıcaklar...

individual
Finansbank.

Jehuty
Forumda bu konu ile ilgili çok başlık açıldı arama yaparsan daha faydalı bilgilere ulaşabilirsin..
-Kaymakamlıkta bulunan hakem heyetine verirsen dekontları geçmiş yıllara ait paranı da geri alırsın..
-Uğraşmak istemiyorsan bankanı ara sana bu seneye ait yıllık ücreti bonus olarak geri yüklerler ama telefonda kararlı olduğunu ses tonu ile karşındakine yansıt..
-Daha pek çok yolu var ama en kısa ve sağlıklısı bunlar dediğim gibi daha fazla detay için arama butonu ;)

GTCihad
05-08-2011, 13:13
Benim kullandığım tüm bankalar iade ediyor birtek garanti bu konuda inatçı idi taa ki geçen haftaya kadar. 45 tl kart aidatı kestiler aynı şekilde banada yasal alıyoruz dediler , bende ciddi olarak kartı kapatma işlemine başladım son aşamada 50 tl bonus ile işi çözdük :D

Jehuty
05-08-2011, 13:13
Davayı bankalar kazandı artık hersekilde kart aidat ücretini alıcaklar...

Bu konu yeni sözleşme yapanlar için geçerli , eski sözleşmedeki açıktan dolayı Tüketiciyi haklı buluyor hakem heyeti ve çatır çatır geri alabiliyorsunuz paranızı hemde geçmiş yıllara ait olanlarıda ..

16EC813
05-08-2011, 13:19
ne yapmamız gerekiyo dilekçe filan mı vercez ? nereye başvurcaz ? detaylı bilgi verirse bilgisi olan diger magdur arkadaşlarda bilgilenmiş olur

teşekkürler

XoR
05-08-2011, 13:21
12 senedir kart kullanıyorum, 3 farklı kartdan bu geri aidat iadesi ile güzel para kaldırırım başvurayım :D

600 Lira kart başı desek 1800 lira iyi para :D

Jehuty
05-08-2011, 13:22
12 senedir kart kullanıyorum, 3 farklı kartdan bu geri aidat iadesi ile güzel para kaldırırım başvurayım :D

600 Lira kart başı desek 1800 lira iyi para :D

Elinde dekontlar duruyor mu :D eğer yoksa yalan olur o iş ..

mrtngn
05-08-2011, 13:23
Bu konu yeni sözleşme yapanlar için geçerli , eski sözleşmedeki açıktan dolayı Tüketiciyi haklı buluyor hakem heyeti ve çatır çatır geri alabiliyorsunuz paranızı hemde geçmiş yıllara ait olanlarıda ..

Böyleyse iyi insallah böyledir ama haberlerde kimse geri alamıcak diye söylemişlerdi:beuj:

Tam olarak nasıl bir yol izlicez bu konuda??

FaBeRgE
05-08-2011, 13:23
1- Bankanızın müsteri hizmetlerini arayarak,,(kredi kartı yada bankamatik kartı) geçmişe dönük hesap ekstrenizi istiyorsunuz,,(email,fax)
2- Gelen ekstrelerde kesilen yıllık aidat ücretlerini yada hesap işletim ücretlerinin çıktısını alıyorsunuz
3- İkamet ettiğiniz ilçeye bağlı,, tük.hak.heyetine gidip,,Matbu Evrak dilekçesini dolduruyor,, arka tarafına çıktılarınızı ekliyorsunuz,,
4- Pul parasını ödeyip (yazışmalar için alınıyor),, işlemin nezaman biteceği sorulup,,tük.hak.hey.telefon numararasını alıyor,, tşk edip ayrılıyoruz
5- Nasıl haberimiz olacak sorusunada,,Posta ile bize haber gönderiyorlarmış,,(gerçi bana posta hiç gelmedi,,ama arkadaşıma gelmişti) telefonla arada bir arayıp soruyoruz,, yada bulundukları binada
sonuçları panoya asıyorlar,,gelsin paracıklar

http://img710.imageshack.us/img710/2326/adszhsw.jpg

XoR
05-08-2011, 13:26
Elinde dekontlar duruyor mu :D eğer yoksa yalan olur o iş ..

O kadar extre saklasam kağıt üreticileri beni asardı :D

Geriye döküm talebinde bulunacam :)

B.Aktepe
05-08-2011, 13:27
şubat ayı ve temmuz ayı ekstrelerinde oluyor bunlar di mi yanlış hatırlamıyorum.

FaBeRgE
05-08-2011, 13:30
şubat ayı ve temmuz ayı ekstrelerinde oluyor bunlar di mi yanlış hatırlamıyorum.

Kredi kartını hangi ayda aldıysan o ayda olur kanka :)

B.Aktepe
05-08-2011, 13:31
Kredi kartını hangi ayda aldıysan o ayda olur kanka :)

hadi ya bak onu bilmiyordum :) araştırmalarımı ona göre yapayım o zaman :)

brv
05-08-2011, 13:32
Her adiat aldıklarında iptal edin yoksa kartı iptal edicem diyodum onlarda iader ediyolardı sağolsunlar :D

Jehuty
05-08-2011, 13:33
Ben sistemden geriye dönük 3 yıllık alabiliyorum fakat benim banka ile çalışmam 1999 yılına dayanıyor.. Bu yıllara dönük hesap dökümü istesek vermeyebilirler. yani en kötü ihtimal artık online bankacılık kullanmayan yoktur aramızda en kötü ihtimal ile 3 yıllık ücretleri geri alabilirsiniz

FaBeRgE
05-08-2011, 13:42
Ben sistemden geriye dönük 3 yıllık alabiliyorum fakat benim banka ile çalışmam 1999 yılına dayanıyor.. Bu yıllara dönük hesap dökümü istesek vermeyebilirler. yani en kötü ihtimal artık online bankacılık kullanmayan yoktur aramızda en kötü ihtimal ile 3 yıllık ücretleri geri alabilirsiniz

öyle bir hakları yok, 99'dan bugüne kadar olan tüm işlemleri isteyebilirsiniz :icon_tup:

B.Aktepe
05-08-2011, 13:43
demin aradım akbank ı bu seneyi kurtardık 60 tl yatırıcaklar hesaba bu senenin ücretini :D

geçmiş dönemler içinde şubeye gideyim söylim bari :D

__FrK__
05-08-2011, 13:44
geriye dönük veriyorlarsa çok iyi kapatılan kartlarınkinide alabilirmiyiz acaba 10 ay falan 150$ aidatlı amerikan express im vardı servet düşmanı :D:D

B.Aktepe
05-08-2011, 13:50
tamda hsbc yi arıyordum şimdi hiç kasmiim o zaman :D

Jehuty
05-08-2011, 13:58
Bankanın bana gönderdiği Amex 77 TL aldı . Euro hesabımdan 7 Euro çekmişler diğerleri zaten sabit 35-40 TL her 6 ayda bir çekilen rakam 99 dan bu yana hesaplarsak ohhhh yeaaahhh :D

individual
05-08-2011, 13:59
bende sikayetvar.com'a yazdım.İş yerindeyim hiç bugün telefonda atışacak gücüm yok yarın :D arayıp gerekeni yapıcam artık :D

cagri-35
05-08-2011, 18:10
Valla ben bugun tuketıcı hakem heyetıne gıttım konu ıle ılgılı 1 yıllık gerı ıade alabılırsınız gıbı bırseyler sacmaladılar. Ben 5 yıllık dekontum elımde o sekılde talep edıyorum acmazmısınız dedım. Açarız ama heyet reddeder buyuk ıhtımal dedıler. Internettede her THH nın farklı tutum sergıledıgı daha dogrusu kafasına gore takıldıgı yazılmakta. Bakalım ben haftabasında talep edıcem ne demısler ısteyenın bır yuzu ...... :)

byspecial
05-08-2011, 20:38
Akbank en kolayı sanırım daha geçen ayki extre'de 100 tl kart ücreti kesmişlerdi..wings black Telefon görüşmesinde de hiç uzatmadılar aylık xx miktar harcıyorum ve ödemeleri sapmıyor bu tutarı ödemek istemiyorum dedim bu extre'de iade ettiler kart ücretini.

M.Can Çimir
05-08-2011, 21:07
Aaa uzmanlık alanım :) Hem de çalıştığım banka...

Kısa ve öz: Başvuru yaparken imzaladığınız 'Bankacılık İşlemleri Sözleşmesi'nde bu ücretleri ve tüm kesintileri kabul ettiğinizi beyan ediyor ve imza atıyorsunuz... Bankalar ticarethanedir, bunu unutmayın. Siz 100 liralık ayakkabıyı 12 taksit + % bilmem kaç parapuan ile alın diye bir dünya para döküp anlaşma yapıyorlar.

Eğer aidat ödemek istemiyorsanız Fix Card (Finansbank) alın ;)

Viper_Si
06-08-2011, 00:15
Aaa uzmanlık alanım :) Hem de çalıştığım banka...

Kısa ve öz: Başvuru yaparken imzaladığınız 'Bankacılık İşlemleri Sözleşmesi'nde bu ücretleri ve tüm kesintileri kabul ettiğinizi beyan ediyor ve imza atıyorsunuz... Bankalar ticarethanedir, bunu unutmayın. Siz 100 liralık ayakkabıyı 12 taksit + % bilmem kaç parapuan ile alın diye bir dünya para döküp anlaşma yapıyorlar.

Eğer aidat ödemek istemiyorsanız Fix Card (Finansbank) alın ;)

çalıştığım banka derken finansbankta mı çalışıyorsun benim gibi :)
bu arada fix kartın gönderim ücreti 5 tl ve her basılı ekstre 1tl ücret alınıyor, e-ekstreden ücret alınmıyor. şube içinden 300tl altında para yatırma işlemlerinde 2.5tl işlem ücreti alınıyor. atm'den yapılırsa ücret alınmıyor.;)

mmged_jan
06-08-2011, 08:08
valla yorumları okumadım ama ben arayıp müşteri hizmetlerini ver yansın ediyorum 3 4 kere öyle ödememezlik yaptım ama müsteri hizmetlerini ikna etmen gerek

eğer bu ücret ekstrene yansımışsa artık çok geç ama bu aidatın ödeme zamanını yaklasınca itiraz edebilirsin

Onuralp
06-08-2011, 09:59
Bankalar davayı kazandılar. Hatta örnek olarak bakmak isterseniz İzmir bilmemne kaçıncı Sulh hukuk'mu ne. Google yapıp bakabilirsiniz.

Bence zaten saçma adamlar size hizmet veriyorlar tabi ki alacaklar. Kimse kimseye bedava bir şey vermez bu devirde, hele ki bankalar.

CLIORS
06-08-2011, 10:58
Benim kullandığım tüm bankalar iade ediyor birtek garanti bu konuda inatçı idi taa ki geçen haftaya kadar. 45 tl kart aidatı kestiler aynı şekilde banada yasal alıyoruz dediler , bende ciddi olarak kartı kapatma işlemine başladım son aşamada 50 tl bonus ile işi çözdük :D

1 ay sonra ekstrene bak aidatın geri geldigini goreceksin

free-hifi
30-12-2015, 10:13
Garanti bankası her sene iade ettiği aidat için bu sene yokuş yapıyor. Bunu araştırırken geçen senede almadığımı da gördüm. 5 ocakta 60 lira bonus gelecek sonrası ikisi içinde hakem heyetine gideceğim adi şerefsizler.

KÖROĞLU
30-12-2015, 10:21
Garanti bankası her sene iade ettiği aidat için bu sene yokuş yapıyor. Bunu araştırırken geçen senede almadığımı da gördüm. 5 ocakta 60 lira bonus gelecek sonrası ikisi içinde hakem heyetine gideceğim adi şerefsizler.

Forum ahalisi bana kızacak ama kart aidatını haksız bulmuyorum.

Adam sana hizmet veriyor, düzgün kullandığında (hesap kesimi denk getirerek) hiç faizsiz 1 ay erteleme imkanı sunuyor.

Başın sıkışsa milletten isteyeceğine çekersin karttan nazın parana geçer. 3 tane kart kullanıyorum, 150 TL gibi bir ücret ödüyorum.

Bu tutarı zaten indirim / bonus puan falan derken geri alıyorum. Ne yapsın adamlar taş mı yesin :D

Krediyle ilgili durumda ise şöyle bir şey yaşadım ilgilenen arkadaşlara bilgi olsun,

2014 yılında YKB den çektiğim kredi masrafı için (1700 TL) T.H.Heyetine başvurdum. Neredeyse 1 yıl sonra karar lehime olacak şekilde çıktı.

Bankayı aradım uzun sürüyor dedi, Şikayetvar'a tatlı sert bir mesaj yazdım, 1 hafta sonra iademi aldım.

Ayrıca T.H.Heyetine yapacağınız şikayetleri e-devlet üzerinden görebiliyorsunuz artık.

drivertech
30-12-2015, 10:21
Şerefsiz abi bunlar alışveriş faizi o faizi bu faizi geçiriyolar zaten , mümkün olduğunca kullanmıyorum kartı bende kırıp attım . Bi sene kullanma sözüne karşın banada senelik iade ettiler , çakallar aylık bişiler geçiriyo zaten fazlasıyla yine kârdalar..

dirk
30-12-2015, 10:24
bankalar kullandırdıkları kartlar için kart aidatı alma hakkı varmış. televizyonda gördüm aynı bankadan ücretsiz olan kredi yada banka kartını talep ederek sorunun bundan sonraki kısmını çözebilirsiniz dediler yanlış anlamadıysam

BARR
30-12-2015, 10:28
Kart aidatsız kartta mevcut vermek istemeyen onları alsın.

Miles&Smiles ocakta öpecek Amexle 250tl :D

KÖROĞLU
30-12-2015, 10:28
Şerefsiz abi bunlar alışveriş faizi o faizi bu faizi geçiriyolar zaten , mümkün olduğunca kullanmıyorum kartı bende kırıp attım . Bi sene kullanma sözüne karşın banada senelik iade ettiler , çakallar aylık bişiler geçiriyo zaten fazlasıyla yine kârdalar..

Bilgin olmadan aylık hiç birşey yapamaz.

Sen yaptığın alışveriş sonrası gelen mesaj ile taksitlendirir isen orada % 2.02 gibi bir faiz uygular.

Ama kartın kesim tarihi 30.12.2015 ise 31.12.2015 te yaptığın bir alışverişi (sonradan taksitlendirmemek kaydıyla)

bir sonraki ödeme tarihin olan 10.02.2016 ta ödersin. Yani adamın parasını 40 gün kullanmış olursun.

Şu da var eskiden gelirden bağımsız şekilde herkese yüksek limitli kartlar verildi, misal adam asgari ücretin az üstünü alıyor.

Cebinde var 30K limitli kart. Yakın zamanda çıkan yasa ile kart üst limiti belgelenebilir gelirin maksimum 3 katı olarak sınırlandırıldı.

Yani cebinde 30K limitli 3 kartı olan adam "yaw iptal edeyim nasıl olsa verirler" demesin. Kart akıllı kullanıldığında iyidir arkadaşlar.

Acil bir şey olur çeker işini görürsün. He ama bizim millet sanki ödemeyecekmiş gibi kullandıkça patlayanlar bitmez.

hak_on
30-12-2015, 10:49
Olabildiğince az bankayla çalışıp olanlarda otomatik ödeme talimatı verin o zaman kart aidatı almıyor.en mantıklı çözüm bu..

YavuzNaz
30-12-2015, 15:39
Kart aidatı iadesi için dilekçe ile hakem heyetine gittim, itiraz etme hakkınız var isterseniz talepte bulunabilirsiniz ama kart aidatları artık yasal denildi, sizin talebinize karşılık çalıştığınız banka emsal göstererek sizi mahkemeye verirse avukat masraflarını vs. 2-3000 lira parayı sizden alırlar dedi, biraz araştırdım, otomatik ödeme talimatı gibi bişeyler bağlayınca ücretsiz olabiliyormuş, taksitlendirilmiş borcum bitsin kartı iptal edeceğim en iyisi hiç bulaşmamak.

brs852
30-12-2015, 15:42
artık aidatların iadelerini biraz daha zor geri ödüyorlar otomatik ödeme falan bağlayınca yada birikecek puanların karşılığında iadesini yapıyorlar.

Dragger
30-12-2015, 16:52
Benden hep alıyorlar, arayıp sövüyorum direk iade ediyorlar. Harcamanız yüksek ise zorluk çıkartmıyorlar.

free-hifi
30-12-2015, 16:55
Forum ahalisi bana kızacak ama kart aidatını haksız bulmuyorum.

Adam sana hizmet veriyor, düzgün kullandığında (hesap kesimi denk getirerek) hiç faizsiz 1 ay erteleme imkanı sunuyor.

Başın sıkışsa milletten isteyeceğine çekersin karttan nazın parana geçer. 3 tane kart kullanıyorum, 150 TL gibi bir ücret ödüyorum.

Bu tutarı zaten indirim / bonus puan falan derken geri alıyorum. Ne yapsın adamlar taş mı yesin :D

Krediyle ilgili durumda ise şöyle bir şey yaşadım ilgilenen arkadaşlara bilgi olsun,

2014 yılında YKB den çektiğim kredi masrafı için (1700 TL) T.H.Heyetine başvurdum. Neredeyse 1 yıl sonra karar lehime olacak şekilde çıktı.

Bankayı aradım uzun sürüyor dedi, Şikayetvar'a tatlı sert bir mesaj yazdım, 1 hafta sonra iademi aldım.

Ayrıca T.H.Heyetine yapacağınız şikayetleri e-devlet üzerinden görebiliyorsunuz artık.

Hocam o zaman iş yerinde kullandığımız poslardan da kesinti yapmasınlar ;) 0 masrafla nakiti göndersinler

mimarsertac
30-12-2015, 16:55
İş bankasının aidatsız kartını kullanıyorum, çok güzel hiç bir şeye para ödemedim.

PiscocuK
30-12-2015, 17:16
Bonus kartım için 92 TL aidat gelmiş giyidrmişler
Aradım kart ücreti kesmişsiniz iade edermisiniz dedim.Talebinizi alalım 2 güne döneriz dediler.2 gün sonra sesli mesaj talebinizi olumlu karşılayamıyoruz diye.Tekrar aradım yine aynı işlemi yapalım dediler yine aynı sesli mesaj geldi
3, kere aradım koşulsuz şartsız kartı iade edin dedim.Vay efendim olurmu öyle şey şöyle yapalım böyle yapalım ulan dedim hiç kullanmadığım bir kart olsa tamam ama ordaki harcamaları görüyorsun kartın limitini görüyorsun neyin 92 TL si bu.
Hemen iade ediyorum dedi ve etti

Maalesef yersen yapıyorlar yemeyin arkadaşlar
Şu kredi ve kk para iadesi içinde bir totomu kaldırıp işlem yaptırsam herhalde bi 8-10 bin TL geri alırım eğer belli bir üst limit yoksa

TarikS
31-12-2015, 07:43
Aidatsız bir kart seçeneği sunmak koşuluyla diğer kartlarından aidat almak yasal şu an. Benim başıma gelen ayrı bir olay oldu Garanti'de, maaş müşterisiyken işten çıktım Amerika'ya gelmeden Amex çıkartayım diye Garanti'ye gittim. Yıllık aidat sordum 80-90 lira gibi bir rakam dediler tamam dedim çıkarttık, 3-4 ay sonra kartla ilk işlemi yaptım ekstre geldi çaat 411 lira aidat daha ilk günden :D Aylardır arıyorum sövüyorum twitterdan şikayetvar'dan vesaire ama hep olumsuz yanıt, bildiğimiz hikayeler.. Benim derdim çalışanınızın yaptığı sahtekarlık diyorum, 80-90 kesin dediğiniz gibi ödeyeceğim diyorum, yok. En son saldım kartı evi mevi arıyorlarmış şerefsizler. Şimdi TR'ye gelince borcu kapatıp mahkemeye vereceğim, bana 411 TL'yi beyan ettiklerini ispatlasınlar, 80-90 rakamı sözlü beyandı bende de kanıt yok onlarda da, sözleşmelerde de herhangi bir rakam geçmiyor. Bu belirsizlik durumunda ben haklı çıkarım diye tahmin ediyorum bakalım.

KÖROĞLU
31-12-2015, 07:48
Hocam o zaman iş yerinde kullandığımız poslardan da kesinti yapmasınlar ;) 0 masrafla nakiti göndersinler

:) Ben tüketici gözüyle yazdım. Olsa süper olur biz de pos kullanıyoruz komisyonlar can sıkıcı.

Ticari olarak baktığında durum farklı bir hal alıyor.

osmanaydo
31-12-2015, 08:05
Garanti Bonus kartımın aidatı için, her sene sonu bankayı arıyorum. 50TL bonus yüklüyolar. Olay tatlıya bağlanıyo. :)

gökhan
31-12-2015, 09:47
geçmişte bi keresinde, millet gazı verdi verdi bana "git abi banka şubesine aidat borcu gönderdiniz kartı iptal ettirmek istiyorum de, atar yap hemen iptal ediyolla yada bonus yatırıyolla dediler" aldım gazı bangaya gittim müşteri temsilcisine aidat parası istiyonus gartı iptal edecem dedim, adam baa baktı elimden gartı aldı direk delgeçle deldi çekmeceye attı aq. malamat gibi galdım orda. erkekliğe bokta sürmedik, geri çıktım bankadan. başka kartımda yoktu, banga banga gezdik sona kart çıkartacam diye. telefonla arayıp kart istiyonmu diye zorla soran bankaların, kendi isteğinle şubeye gidip kart isteyince g.tü kalkıyor, bide böle bişi var.. :)