Orijinalini görmek için tıklayınız : 306 gtı mı astra gsı mı hangisi
selamlar bu iki aractan hangisini tavsiye edrsiniz filtre eksoz portpolish ile hangisi daga ii yürür ve alınması daga mantıklıdır cevaplara tesekkürler simdiden...........
bugra_0101
06-08-2011, 00:11
valla ne yalan söliyim bende astra gsi derim hem performans hemde ekonomi :)
berkayGLRN
06-08-2011, 00:23
bence 306 gti..
valla ne yalan söliyim bende astra gsi derim hem performans hemde ekonomi :)
bugra arkadaşıma katılıyorum
yüzlerce kez denendi edildi ...
Astra 94 model olan SFI motorlu ise her türlü GTI ları geçiyor .
306 - 106 GTI lar sadece Ecotech olanı geçebiliyor
astra olursa 94mod. doch olsun.
306 ise gsı a göre model olarak bıraz daha yuksek. iki aractanda wardı benım şahsen 306 çok daha güzel hem gıder hem goruntu olarak...
GSI VAR GSI WAR PIYASADA TABI BELKIDE BENIM GSI IM GİTMESI GEREKTIGI GITMIYODU, YADA 306 IM ÇOK IYI GIDIYODU :)
yüzlerce kez denendi edildi ...
Astra 94 model olan SFI motorlu ise her türlü GTI ları geçiyor .
306 - 106 GTI lar sadece Ecotech olanı geçebiliyor
flitre egsozlu 306 gtı ım ıle bı gecede 3 tane 94 gsı gectım.
spec olarak 1 tanesınde egsoz flıtre yazılım wardı
2 tanesınde egsoz flıtre
olarak soylemıslerdı.
94 GSI lar 10 lira nın altına araçlar artık piyasası hoşaf olmuş araçlar.
sağlıklı olan hiç bi GSI GTI lara geçilmedi en azından ben bunu gördm eğer sizin geçtikleriniz sağlıklı iddalı ise plakalarını yazabilirseniz fikir olsun en kötü tekrar baştan denenir herşey ortaya çıkar
bence 306 gti ' diyorum beyaz sunrooflu =) cek karşına otur izle
astra olursa 94mod. doch olsun.
306 ise gsı a göre model olarak bıraz daha yuksek. iki aractanda wardı benım şahsen 306 çok daha güzel hem gıder hem goruntu olarak...
GSI VAR GSI WAR PIYASADA TABI BELKIDE BENIM GSI IM GİTMESI GEREKTIGI GITMIYODU, YADA 306 IM ÇOK IYI GIDIYODU :)
94 GSI lar 10 lira nın altına araçlar artık piyasası hoşaf olmuş araçlar.
sağlıklı olan hiç bi GSI GTI lara geçilmedi en azından ben bunu gördm eğer sizin geçtikleriniz sağlıklı iddalı ise plakalarını yazabilirseniz fikir olsun en kötü tekrar baştan denenir herşey ortaya çıkar
bu konular hep bu sekılde uzar gider :) mesela sitede emre g nın aracı gider olarak cok begendıgım bı gsı kendı 306 ım ıle denemek ıstedıgım bı aractı ama kısmet aracım satılalı cok oldu.
aracların plakasını bılmıyorum. KIRMIZI - FÜME - BEYAZ üçü hep bırarada gezıyorlardı :)
ozamn şöle sorim sizin bu GSI geçen 306 hiç bi draglara katıldımı ?
hayır pistte resmı olarak katılmadı.
keşke katılsaydı resmi olarak giden bi GSI larla kapışsaydı öle ona göre yorum yapsaydık
106 gtı - vtec vtı
306 gtı - astra gsı
corsa gsı - saxo vts
bu araclar hiç bır zaman bırbırnı gecememıstır yıllardır tartışılır :D
nitrO_Oxide
06-08-2011, 09:09
gsi de kullandım gti de ama 306gti tercih ederim :)
Ben tam tersi 94 model olmasına rağmen yol bilgisayarı olan alman konforunu hissettiren Astrayı çok dha tercih ederim ve tekrar yazıyorum GTI a göre çok daha iyi gidiyor
PPR engineering
06-08-2011, 09:19
astra gsi kesinlikle seçim yapıcak olursak...
OverDose
06-08-2011, 09:37
İkiside filtre egzost ile bence 306 Gti gecer standartta gecer su zamanda ellenmmis sağlıklı gsi bulmak zor ama deneme yapılabilir bu aralar 306 lar güzel yürüyor :)
bugra_0101
06-08-2011, 09:46
maşallah maşallah Gsi lar gene geçilmiş :D
İkiside filtre egzost ile bence 306 Gti gecer standartta gecer su zamanda ellenmmis sağlıklı gsi bulmak zor ama deneme yapılabilir bu aralar 306 lar güzel yürüyor :)
bide nasıl hemen geçtin standartta bile geçtin merak ettim
[/B]
bu konular hep bu sekılde uzar gider :) mesela sitede emre g nın aracı gider olarak cok begendıgım bı gsı kendı 306 ım ıle denemek ıstedıgım bı aractı ama kısmet aracım satılalı cok oldu.
aracların plakasını bılmıyorum. KIRMIZI - FÜME - BEYAZ üçü hep bırarada gezıyorlardı :)
ceco al bi 306 deneyelim :D
hacı benim arabam şuana kadar hep stocktu filtresi egzozuna kadar, yani gitmesi gereken en son şekilde gitmiyodu:)
hiçbir 306 gti astra gsi'ı geçemez diyorum ben sağlıklı düzgün giden arabaları kıstas alırsak..
İki araç arasında belirgin bir performans farkı yoktur. Ta ki 220 km/h'lere kadar. Astra GSi son sürat konusunda 306 GTi'dan üstündür, uygun şartlarda kadranda rahatlıkla 250 km/h'leri görebilirsiniz. Onun dışında ki hızlanma konusunda bir boy Astra geçse ne olur, iki boy 306 geçse ne olur allah aşkına. Zaten günümüzde iki modelde yıllarındaki özelliklerini birebir sergileyecek araçlar olmaktan çıktılar. Astra GSi kullanmış biri olarak yol bilgisayarı opsiyonunu çok sevdiğimi söyleyebilirim. Kronometrisi bile vardı yahu, 0-100 ölçerdik lambalarda. :) Ayrıca ön takım parçaları gerçekten ucuzdur ve bolca yan sanayisi vardır,üzmez. Kronik direksiyon kutusu ve yağ pompası problemleri dışında da büyük çaplı sıkıntı yaratan bir araç değildir. Astra donanım olarak 306'nın önündedir neticede. 306 GTi'da Astra'dan yol tutuş bakımından oldukça üstündür. Astra'nın önüne geçilemeyen ve bazı durumlarda çok tehlikeli olabilen arkadan kaymasının yerini 306'da çok kolay kontrol edilebilen bir karakter alır ki, sırf bu sebepten 306 GTi övgüyü hakeder. Oturuş pozisoyonu olarak ise yine Astra, minivan kullanıyormuş gibi oturduğunu tipik Fransız problemine sahip 306'ya oranla çok daha başarılıdır.
Toparlarsak kullanım zevki olarak kısa oranlı şanzımanı ve yol tutuş karakteri sayesinde 306 GTi, Astra'dan daha sürücü otomobili olsa da arada çok büyük farklar yok. Seçim size kalmış.
bu konu kitlenir :D
fanatiklik yapayım bende eski bir astra gsi sahibi olarak..
astra gsi üstünden atlar :D
ikiside zil stock olursa 306 geliyor bana kisa sanz buyuk avantaj .ama egsoz filtre chip filan gsi daha iyi cvp verecegi icin bu sefer gsi a doner durum....
gsi bana gore daha hizli bir araba. motor olarakta moda onu daha acik ve modlamasi kolay. gti daha yakisikli ona laf zaten yok.
3. secenek megane f7r bak derim.
benim 306 gtı m vardı yeni sattımda simdi gsı ya sardı binip hic kullanmadımda aracımla deneme fırsatıda hic bulamadım ne yapsam simdi hic bilmiyorummm
Eyup Duygun
06-08-2011, 15:30
Bana göre tek + sı az yakmasıdır Astra Gsi'ın bu konuda kesinlikle hakkı yenemez.Yoksa yukarıda Starion'da dedigi gibi 220km/h'lere kadar 1-2 boy oynasa ne olur oynamasa ne olur.
bugra_0101
06-08-2011, 19:53
benim 306 gtı m vardı yeni sattımda simdi gsı ya sardı binip hic kullanmadımda aracımla deneme fırsatıda hic bulamadım ne yapsam simdi hic bilmiyorummm
306 dan sonra sağlıklı bir gsi dizel gibi gelir sana yakıtta aşırı cimri bir araç
iki araçta stock olursa gsi gene geçer gti ın pek bir şansı yok
hadi bu aksam deneyelim varmi 306 gti :)
erdlerms
06-08-2011, 20:31
Peugeot 306 gti
bugra_0101
06-08-2011, 20:42
yok mu 306 gti bu akşam bi deneyelim :)
FalconTURBO
09-08-2011, 16:00
astra gsi .. sfı olanlar 174 hp civarlarındaydı yanlış hatırlamıosam :) yanlışım varsa düzeltin :)
Geçtiğimiz gece denendi buyrun sonuçlar:)
http://www.techturkey.com/forum/videolar/91685-svu-astra-gsi-vs-er-306-gti-vs-civic-vti.html
TolgaEsentepe
09-08-2011, 16:30
gsi tipten kaybediyor bana göre :)
gsi tipten kaybediyor bana göre :)
http://i55.tinypic.com/123vbcm.jpg
http://i53.tinypic.com/nmgboh.jpg
şimdi bu araba tipsizmi yoksa benmi zevksizim :D
bugra_0101
09-08-2011, 16:58
astra gsi .. sfı olanlar 174 hp civarlarındaydı yanlış hatırlamıosam :) yanlışım varsa düzeltin :)
orjinali 156 hp
gsi da anlık tüketim bide range fln vardı galiba o modelde araba için baya iyi ama tip olarak 306 :D
Böyle söylemeee:):):) isyan ulennn
her bakımdan 306 gti ancak türkiye şartlarında duygusal olarak astra gsi diyorum...
temiz orjınal bir gsi bulursan 306 gti hiç düşünme git al hemen..
yiğit205
11-08-2011, 08:58
bır pejo fanatıgı olarak:
astra son hızda 306 yı rahatlıkla gecer...
astra gsı stock olarak son hız 255 km/s gordum...
306 gtı ıse stock olarak 240 km/s gordum
KA®ANLIK
11-08-2011, 09:38
temiz orjınal bir gsi bulursan 306 gti hiç düşünme git al hemen..
8-9 kere okudum ama sabah erken de saat, oruçtanmı nedir hiçbirşey anlamadım arkadaş :D
bugra_0101
11-08-2011, 09:42
8-9 kere okudum ama sabah erken de saat, oruçtanmı nedir hiçbirşey anlamadım arkadaş :D
bende bi o kadar okudum arkadaş her halde ;
temiz bir gsi bulursan eğer , 306 gti yla kıyaslamadan hemen al demek istemiş :D
Trance-R
11-08-2011, 10:35
bende bi o kadar okudum arkadaş her halde ;
temiz bir gsi bulursan eğer , 306 gti yla kıyaslamadan hemen al demek istemiş :D
bence 2 arabayı da kast edip , hani temiz bulursan git ikisinden birisini al demek istemiş :)
SFI GSI , 306 GTI ' ı geçer ... SFI GSI'ım olsa şuan akşam için "roll randevusu" bile alabilrdim :)
saygılar.
temiz ve motorunda sıkıntı olmayan bir sfi gsi bulduktan sonra 306 ya gerek kalmaz derim.
arabaların giderleri hemen hemen aynı...gerisi zevk meselesi..
ben kesinlikle 306 gti diyorum...
Bülent76
11-08-2011, 11:23
Bazı arkadaşlar da öyle bir yazmış ki sanki Astra Gsi frene bassa yine geçermiş gibi anlatmışlar. İki araç da birbirinin muadilidir, bunu görmek çok zor değil :)
Sanki Gsi performans arabası, Gti tek kapılı aile arabası :)
İki araca da hala aşığım, imkanım olsa hangisini temiz bulursam ondan alırdım...
Astra GSI'da kadran yanılma payı ne kadar. 255 kadranda iken reel'de kaç yapıyor acaba.
KA®ANLIK
11-08-2011, 12:46
Astra GSI'da kadran yanılma payı ne kadar. 255 kadranda iken reel'de kaç yapıyor acaba.
benim aracım 200 ile giderken reel de 193 tü.
ama aracına göre değişr herhalde...
Zamanında tam yüzdesinide hesaplamıştım gps ölçümü ile ama 205/50/15 lastik ile 250 Km/h kadran görüntüsü yaklaşık 230 Km/h civarına denk geldiğini söyleyebilirim.
2 aracında fabrıka verısı top speedlerı aynı,son hızda gsı gecebılır ancak buyuk fark olacagını sanmam kadran yanılma payı 2 arac arasında cok farklı demekkı, sfı gtde cok fazlaydı yanılma payı onu bılıorum..
Zamanında tam yüzdesinide hesaplamıştım gps ölçümü ile ama 205/50/15 lastik ile 250 Km/h kadran görüntüsü yaklaşık 230 Km/h civarına denk geldiğini söyleyebilirim.
Eski araçlarda fazla oluyor o sapma. Bende 240-245 arası iken gps te 239 görmüştüm. ESP'li ve 4 tekerinde ABS sensörü ile baya hassas ölçüyor galiba. Tabiki RaceLogic ile felan bakmak lazım gerçek sapma için ama GPS'te bayağı iş görüyor.
Bazı arkadaşlar da öyle bir yazmış ki sanki Astra Gsi frene bassa yine geçermiş gibi anlatmışlar. İki araç da birbirinin muadilidir, bunu görmek çok zor değil :)
Sanki Gsi performans arabası, Gti tek kapılı aile arabası :)
İki araca da hala aşığım, imkanım olsa hangisini temiz bulursam ondan alırdım...
En doğru yorum bu olmuş bence.İkisinide kullandım.Bariz fark olan tek yönleri yakıt tüketimleri.4 tane SFI aracım oldu,1 tane 306 GTI'm oldu.Belkide GTI^m da sorun vardı :confused:
osmankara
12-08-2011, 09:18
ikiside degil stock bir mk2 hgt:D
bugra_0101
12-08-2011, 09:20
ikiside degil stock bir mk2 hgt:D
o kadar iyi gidiyo yani hgt ?
RED DEVIL
16-08-2011, 07:54
o kadar iyi gidiyo yani hgt ?
306 gti 6 vites die biliorum.. SFI kaç ileri bu arada.. ikiside 167 hp yada 163 müydü :icon_wack şu bi gerçek tipe bakarsan ve tune olarak 306 cok kalifiyeli kırmızı yada beyaz al sürüngenn yap kölen olsun :P ama astra SFI GSI cook daha basarılı motor olarak sadece 5 vites die hatrlıorum.. GTI 6 vites..
=) ben bakınca oturamıyordum .kullan beni diyor beyaz melek
bende 306 gti derim kesinlikle hem iç ve dış görünümü ile hemde 6 rakamı ile bence vazgeçilmez bir araç .deri koltuk falan vs gusel ve zevkli bir araç .
94 model astra gsi m vardı çok ciddi yürürü olan bi 306gti la deneme şansım oldu gsim de sadec 8000 yazılım vardı birde spor egzos 2 boy açıyordum gti
astra gsi yi kullanmayan bilemez benim sattıgım araç çorumda şuan tamamen ben kendim topladım yaptım f16 şanzumanı taktım motora bikaç bişiler çorumda 2 tane kupa aldı araç yüklü dereceli olan 106 larda vardı bu yarışlarda
yani kısaca gsi çok sağlamdır çok çok ii yürür unutmadan gsi sfi olanın motor blogunu mitsubishı evo 9 da kullanmışlardır... ve inanılmaz az yakar sadece temizini bulmak zordur ve modeli düşük diye tutmazlar pek ama al bitane sen bile şaşırırsın yürürünü görünce..
94 model astra gsi m vardı çok ciddi yürürü olan bi 306gti la deneme şansım oldu gsim de sadec 8000 yazılım vardı birde spor egzos 2 boy açıyordum gti
astra gsi yi kullanmayan bilemez benim sattıgım araç çorumda şuan tamamen ben kendim topladım yaptım f16 şanzumanı taktım motora bikaç bişiler çorumda 2 tane kupa aldı araç yüklü dereceli olan 106 larda vardı bu yarışlarda
yani kısaca gsi çok sağlamdır çok çok ii yürür unutmadan gsi sfi olanın motor blogunu mitsubishı evo 9 da kullanmışlardır... ve inanılmaz az yakar sadece temizini bulmak zordur ve modeli düşük diye tutmazlar pek ama al bitane sen bile şaşırırsın yürürünü görünce..
Japon'da GM blok ?