PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 206 RC Yorumlarınız Nelerdir?

estremo
17-08-2011, 23:40
206 rc kullananlardan, bilgisi olanlardan bu araçların fiyat performans olarak ve diğer sınıfındaki yada ona yakın araçlara nazaran kıyaslamasını alabilirmiyim, nedir sizin düşünceleriniz, artıları eksileri, varsa kronik sorunları fikir almak istedim. Teşekkürler şimdiden:icon_tup:

ZaZy
18-08-2011, 00:04
tam ben açacaıktım konuyu benden çok yaşayacaksın :D bedne takipteyim konuyu güncellll

estremo
18-08-2011, 00:11
tam ben açacaıktım konuyu benden çok yaşayacaksın :D bedne takipteyim konuyu güncellll

hepberaber hayırlısıyla yaşayalım inşallah:) Rc ciler aydınlatsın biraz bizi ufkumuz genişlesin :)

ÜSTÜNERC
18-08-2011, 00:22
Ben 2 bucuk senedır 206 RC sahıbıyım aracımdan cok memnumum arac parasına gore alınabılecek en ıyı araclar arasındadır motoru ıyı seri konforlu rahat donanımlı bır aractır.Orjınal hp si 180 hp bu bıle yetıyor ınsana :) sen bı RC nın ıcıne otur calıstır koltuklarına oturunca zaten o mutlulugu hıssedersın anlatılmaz yasanır derler ya aynen öyle.Yanlız RC alırken km si dusuk olanlara bak fıyatına aldanıp fazla yuksek olan RC ler 150 bın gıbı falan sorun yasayabılırsın ılerleyen zamanlarda.Onun dısında arac gercekten cok ıyıdır ben supersprint komple egsoz pıpercross air intake kat iptalı ıle typer ıle yuruyor benım aracım.Boyle ıslemlerle ucurabılırsın aracı.Aklına Takılan Soru varsa sorabılırsın bır RC sahıbı olarak yanıtlamaktan mutluluk duyarım saygılar :):)

R21TURBO 41
18-08-2011, 00:27
Şiddetle tavsiye edilir , ege mavi - kırmızı - beyaz benim favori renk sıralamam.. Fiyat performans olarak kesinlikle fazla fazla memnun eder.. Sattığıma pişman olduğum ender araçlardan..

ZaZy
18-08-2011, 00:27
Ben 2 bucuk senedır 206 RC sahıbıyım aracımdan cok memnumum arac parasına gore alınabılecek en ıyı araclar arasındadır motoru ıyı seri konforlu rahat donanımlı bır aractır.Orjınal hp si 180 hp bu bıle yetıyor ınsana :) sen bı RC nın ıcıne otur calıstır koltuklarına oturunca zaten o mutlulugu hıssedersın anlatılmaz yasanır derler ya aynen öyle.Yanlız RC alırken km si dusuk olanlara bak fıyatına aldanıp fazla yuksek olan RC ler 150 bın gıbı falan sorun yasayabılırsın ılerleyen zamanlarda.Onun dısında arac gercekten cok ıyıdır ben supersprint komple egsoz pıpercross air intake kat iptalı ıle typer ıle yuruyor benım aracım.Boyle ıslemlerle ucurabılırsın aracı.Aklına Takılan Soru varsa sorabılırsın bır RC sahıbı olarak yanıtlamaktan mutluluk duyarım saygılar :):)

hocam kardeşimle bizim görsel açıdan güzel bir dizelimiz var ama yanına şöle stres atcak bi araç lazım. Rc alsak üzülür müyüz_? aracı alırız sorun değilde yürütmesi maliyetli mi_? ne kadar yakar_? çok sorun çıkarır mı_? vergisi 6ay ne kadar_? kronik sorunu var mıdır,şununa bununa dikkat edin diyeceğin_?bizi aydınlatırsan süper olur.
saygıılar

Schumi
18-08-2011, 00:29
Rollingden rollinge koşucak en hızlı araçlardan değildir. O fiyata daha hızlı araçlar var. Ama tabiki daha düşük model ve donanım ile daha yüksek km'de. Birde güvenlik faktörü var. Sürücü otomobilidir. Alırsın gazlarsın keyif alırsın. Yağ su benzin koyar gidersin. Sürüşü çok keyifli bir araçtır. Kronik sorunu VVT sensörüdür. Yeni tipini alırın 180 tl'ye olur biter. Kronik olmayan ama olurda bozulursa en pahalı 2 parçası birincisi emme egzantrik kasnağıdır. 600 tl gibi. Varyatör derler bazları. Diğeride ateşleme bobinidir sanırım oda 300TL. Ama bu ikisini değiştiren sadece 1 araç biliyorum TR'de.

Schumi
18-08-2011, 00:32
2004 modellerin vergisi 800 küsür TL'ye düştü senelik kasko değer indirimi ile. Yakıtı 10-12 lt arasıdır gazlama ağırlıklı ortalama. Uzun yolda dahil 7 hatta 8 lt altına düşmez.

BthnKrkt
18-08-2011, 00:48
ıstanbul samsun arası 6.0 ltre ortalama ıle geldım:) cok cok memnunum aracımdan. Bence virajlı yolda kullanımı ayrı bı zevklı. Ailemdeki herkez değiştirmeme taraftar deıl aklımda arada sırada kayıyo baska araclara ama gelıp gecıo:) meslea bugun s3 lere baktım ama yarın gecer gibi gelio bu hevesım:) yakıt konusunda tekrar bı dıpnot duseyim 1.6 FSI golf'un 50-55 lıra yaktıgı yerı bende bugun hıc yakıt kalmayan depoya 60 lıralık benzın alarak gıdıp geldım kalan yolda 30 km yazıyodu:) hemde cok yavas gıtmedım:) bana kalırsa keyıflı arac bınılmeye deger. Ben sırf kafaya koydugumdan hıc kullanmadan aldım aracı:) Noterden devrini aldıktan sonra ilk defa kullanmıstım SI dan sonra cok ayrı bı dunya gıbı gelmıstı

Cem.B
18-08-2011, 01:33
Rollingden rollinge koşucak en hızlı araçlardan değildir. O fiyata daha hızlı araçlar var. Ama tabiki daha düşük model ve donanım ile daha yüksek km'de. Birde güvenlik faktörü var. Sürücü otomobilidir. Alırsın gazlarsın keyif alırsın. Yağ su benzin koyar gidersin. Sürüşü çok keyifli bir araçtır. Kronik sorunu VVT sensörüdür. Yeni tipini alırın 180 tl'ye olur biter. Kronik olmayan ama olurda bozulursa en pahalı 2 parçası birincisi emme egzantrik kasnağıdır. 600 tl gibi. Varyatör derler bazları. Diğeride ateşleme bobinidir sanırım oda 300TL. Ama bu ikisini değiştiren sadece 1 araç biliyorum TR'de.

kim la onu değiştiren kanka birkişi ben değişmiştimde kasnak garantiden :)

bende eski rc sahiplerinden olarak yazaıyım fiyatına göre ii araç aşırı hızlı gitmesede hızlı özellikle frenleride çok iyidir görsek modifiyeyi kaldırır benim aracın resimlerine ne zaman baksam senelerde geçmiş olsa hala beğenirim :)

ama çok yakar benim aklımda kalanlar bunlar

estremo
18-08-2011, 02:03

öncelikle cevaplayan herkese çok teşekkürler:icon_tup::icon_tup:

typer la tutunabiliyorsa bu araçlar oldukça iyi. yurtdışında olan youtube üzerindeki birkaç stage2 olarak geçen rc videosu izledim, gerçekten çok keyifli;)

Cem.B
18-08-2011, 02:14
aynı speclerde typrla falan yürüyemez ama sende bikaç bişi typerda hiçbir şey yoksa geçersin

ÜSTÜNERC
18-08-2011, 11:14
aynı speclerde typrla falan yürüyemez ama sende bikaç bişi typerda hiçbir şey yoksa geçersin

kardesım yalanmı soyluyorum yani her RC aynı yurumez bunu herkes bılır.Fıltre egsoz olan typeRı yedım ben benım aracımda supersprint komple cat back egsoz var pıpercross air intake kit var motor aksamında.Bu sekılde gectım yani artık typerdamı ıs yok surendemı bılmem sonuc olarak gectım hemde typer basıyordu yani hanı kendı kendıme basmadım yani.Bu arada Benim RC 50 kuruş yakıyor km de bas basma o cıvarlarda stock RC de 350-400 yakar gene.Ama keyifli bir aractır gercekten parca sıkıntısı cekmessın butcenı cok asarsa haftada 1-2 kere alırsın hafta sonu basarsın cekersın garaja gene fiyatına gore gayet ıyı araba Aracta sıkıntı olmadıgı surece butun RC sahıplerı memnundur buyuk ıhtımalle:)

Dongul
18-08-2011, 11:19
sen al yürürüz kanka :D

ffserkan
18-08-2011, 11:33
206 rc güzel görünür candır hoştur, gideride ufak dokunuşlarla fena değildir.. çokta kurcalanması taraftarı değilim saten.. kat iptali son susturucu arabaya uyumlu bir egsoz seçilmeli, filitre kiti, ve güzel bi yazılım yeterlidir. yaklaşık 2 sene kullandım ve bana hiç sıkıntı yaratmadı. istanbula bir arkadaşa sattım oda ne yazık ki arabanın önünü darmadağın etmiş sahibinden.com da ilanını görmüştüm hasarlı şekilde çok üzülmüştüm ama şimdi ilan yok sanırım birisi alıp topluyo.. hayırlısı artık ne diyelim :)

onursumer
18-08-2011, 14:35
2004 senesinde sıfır alıp 2 sene binmişliğimiz var bence şuan 2. elde fiyatına gore sunduğu şeyler en yuksek araçlardan biri

donanım olarak oldukça yüksek hem hızlı hem konforlu araçlardan diye düşünüyorum

yakıtı uzun yolda dikkat edilirse 7lt ye kadar duşuyor çok rahatlıkla

1. vitesi çok uzun ama filitre sesi çok güzeldir :D

50bin km kadar kullandık hiçbir sıkıntı problem yaşamadık satana kadar tek yaşadığımız problem 2. elde satması zordu :D

İBRAHİM_MEY_GTİ
18-08-2011, 14:52
206 rc kullananlardan, bilgisi olanlardan bu araçların fiyat performans olarak ve diğer sınıfındaki yada ona yakın araçlara nazaran kıyaslamasını alabilirmiyim, nedir sizin düşünceleriniz, artıları eksileri, varsa kronik sorunları fikir almak istedim. Teşekkürler şimdiden:icon_tup:
RC konusu var dediler geldik:D:Dben aracı alalı daha 2 ay gbi zaman oldu aracımdan cok şükür memnunum gideri olan beni yeterrince tatmin eden bi arac trabzonlu arkadasın dedği gbi RC koltuguna oturunca hayat resmen duruyo seviyorum arabamı:Dfayatına göre alınabilecek en dolu araba bence orj 180 bg bu bile yeterli bence.ufak dokunuşlarla dahada verim alınabilir..

ÜSTÜNERC
18-08-2011, 17:25
ANLATILMAZ YAŞANIR 206 Rc :):):) CanavaRC

sMh
18-08-2011, 17:31
bu yorumlar rc düşünene aldırır aracı:)

hondaa
18-08-2011, 18:31
Peugeot 206 2.0 RC 2004 Model 25.777 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 31096506 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-peugeot-206-ticket-mucize-temizlikte-rc-31096506/detay/)

kırmızı yı da ayrı gosterıyor arabayı .. not :aracı tanımam yanlıs anlasılmasın.

SekoLive
18-08-2011, 18:34
bir abimizde vardı yakıtı kkonusunda iyi şeyler sölemezdi... yazanlar cok az yakıyor demiş oda ayrı bi çelişki...

e.f.h. lı typer geçen 206rc video varmı?

106GTİ
18-08-2011, 18:40
bide sunroof olsa süper olurdu :) ama her gülün bir dikeni vardır derler

BySADO
18-08-2011, 18:46
ilk arabam 206hdi diye başladık bu işe :) pug serilerinde ilerledik geriledik düştük kalktık hamurumuz yoğuruldu anlayacağın en son 2005 rc idi pug serisinden aracım ... varsa imkanın 206 tutkusu başkadır o zevki bi tat derim...

İBRAHİM_MEY_GTİ
18-08-2011, 19:54
anlatılmaz yaşanır 206 rc :):):) canavarc
darbeli matkap ev 206 :):)

BthnKrkt
18-08-2011, 20:14
ne o ya burda rc leri mi görücüye çıkarıosunuz:D

ÜSTÜNERC
18-08-2011, 20:30
ne o ya burda rc leri mi görücüye çıkarıosunuz:d

:d:d:d:d:d:d

ondertopcu
18-08-2011, 20:31
Yakıt illaki fazla gibi gözükür benzinin 5 tl olduğunu varsayarsak kmde 250 kuruş yakmasını beklemek saçma olur .

BthnKrkt
18-08-2011, 20:44
Yakıt illaki fazla gibi gözükür benzinin 5 tl olduğunu varsayarsak kmde 250 kuruş yakmasını beklemek saçma olur .

+55 55

benm son 490 km nın ortalamasına baktım az once 9.8 ltre 200 km sı ş.dışı gerisi şehir içi 100 km sı sakın gerisi hep sıkmalı gazlamalı:) yakıt 3.5 v6 pajerodan sonra ıc de cok gelmıyor:)

Schumi
18-08-2011, 21:46
bir abimizde vardı yakıtı kkonusunda iyi şeyler sölemezdi... yazanlar cok az yakıyor demiş oda ayrı bi çelişki...

e.f.h. lı typer geçen 206rc video varmı?

Valla ben az yakıyor demedim. 3 senede harcadığım benzin parası ile sanırım 1 tane RC 1 tanede 106gti alırdım. Yaktığı kadar keyif vermese çekilcek dert değil yeminle.

firat
26-08-2011, 13:59
Arkadaşlar yaklaşık 5 yıldır 206 RC kullanıyorum. Öncelikle aracın yakıt tüketimi verdiği performansa göre gerçekten çok düşük. Bununda başlıca nedenleri VVT motor (deşiğken subap zamanlaması sistemi) ve 1080 kg ağırlığı ile kolayca hızlanabilmesi olarak görüyorum.
Bunun yanında fazla frene basmadan ve gaz padelının altında kırılacak yumurta varmış gibi kullanırsanız uzun yolda 6.0 Lt/100 km şehir içindede 7.8-8.0 Lt/100 km değerlerini rahatlıkla görürsünüz. Bunun yanında max otoban hızlarında (Vort=190km/h) ise bu değer 15-16 Lt seviyelerini görür.

Performansa gelince, araç yine ağırlığından dolayı 180 hp nin üzerinde bir performans gösterir. Şöyle ki, normal bir kalkışta e30 bmw 3.25'i 50 m sonra, 3.28'ide 150 m sonra dikiz aynasından izleyebilirsiniz. Ancak gücünü yüksek devirde veren bir araç olduğundan düşük devirlerde vites düşürmeden gazlayıp yarışayım derseniz hüsran olabilir. sonuçta torku çok yüksek bir araç değil (yinede type R dan yüksek). Yani aracı karakterine uygun olarak kullanmak lazım. Araç Vvt olayından dolayı 3000 devire kadar çokda azgın bir performans göstermiyor ama bunuda yakıt ekonomisi olarak geri geri veriyor. Ancak özellikle 4000 devirden sonrada çıldırmış gibi ilerliyor.

Kullandığım süre boyunca yaptığı arızlardan dolayı en fazla 6-7 bin Tl lik bir masraf yapmıştır. hatırladıklarım: baskı balata değişimi, devir sensörü değişimi, kalorifer peteği değişimi, klima motoru değişimi, triger seti değişimi, cd çalar optik lens değişimi.

Aracın negatif yönlerine gelince: yolda takoz gibi gider, süspansiyonu çok sert yolu olduğu gibi hissedersiniz yani ( benim için hiç bir zaman sorun değildi). Araç görsel olarak çok fazla ilgi çekmez eski aracım 106 gti çok daha fazla ilgi çekiyordu.

Bence Performans / Fiyat oranı en yüksek araçlardan birisi ayrıca ıvır zıvır donanımıda (otomatik far,yağmur sensörü, elekt aynalar...gibi) oldukça dolu.