PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MEGIII Coupe (Hayırlısıyla) :)

alpello
26-08-2011, 02:31
Arkadaşlar Hayırlısıyla aracımı aldım bende 2011 Megane Coupe 1.5 dci EDC

bi cam filmi bide koltuk koruma yaptırıcam bu hafta sonu Allah'ın izniyle :)

sizlerin önerilerini bekliyorm mesela aklımda tavan folyo aynalar folyo yan çıtalar(çıtamı neyse o ortadakiler) hepsini parlak siyah piano black tarzı folyo düşünüyorum

http://i52.tinypic.com/33otlp4.jpg
dipnot:resmi koydummu tam emin değilim dandik bi resim çekebildim hemencecik

Cliosportve
26-08-2011, 02:32
Renault EDC efsane olmaya aday bir geliştirme
Maşallah umarım memnun kalırsınız

Ufuk
26-08-2011, 02:39
Maşallah.Edc otomatik vites dimi? renaultlardan pek anlamamda..

FaBeRgE
26-08-2011, 02:45
Maşallah.Edc otomatik vites dimi? renaultlardan pek anlamamda..

DSG'nin renaulttaki adı EDC ama ıslak mı kuru mu 6 mı 7 mi o kadarını bende bilmiyorum :D

maşallah,yeni aracınız hayırlı olsun kazasız belasız.

alpello
26-08-2011, 03:44
DSG'nin renaulttaki adı EDC ama ıslak mı kuru mu 6 mı 7 mi o kadarını bende bilmiyorum :D

Amin..

Evet EDC çift kavramalı otomatik şanzumana deniyormuş DSG gibi.

6 ileri tiptronik olarak geliyor... vites geçişleri fena değil gerçekten DSG standartını yakalamış gibi Renault

EM-RE
26-08-2011, 03:48
Araciniz hayirli olsun,dizel bolumunde cok kapsamli bir meg coupe konumuz var oradada edc sanziman ile deneyimlerinizi bizimle paylasirsaniz seviniriz.kazasiz belasiz.

golfcu0101
26-08-2011, 03:50
kazasız belasız.hayırlı olsun

alpello
26-08-2011, 03:58
@xdream evet biraz karistirdim o konuyu zaten ordada mesajim vardi :D konuyu kendi aracima ne yapabilrm vs icin acmistim cnku folyo islernden gorsel modifiyeden pek anlamiyorum :) (imla hatalari olabilir telefondan yaziyorum)

63owen63
26-08-2011, 04:09

kuru çift kavrama, 6 ileri, dsg kadar hızlı degil ama konfor ve tüketim olarak çok başarılı, 4.4 lt' gibi bir veri vardı sanırım ş.içi

Baran^
26-08-2011, 09:34
Hayırlı olsun,koltuklar kumaş ise kesinlikle elletmeyın koruma falan palavra sıfır arabanın koltuguna kimyasal vurulmaz ben dogru bulmuyorum.Ama dışını kesinlikle boya koruma yaptırın.Folyo tavan ise tamamen cam gibi görünmesi için yapılan birşey e zaten bilen biliyor cam olmadığını bence çirkin duruyor elletmeyın sıfır boyanın ustunu kaplatarak..Guzel gunlerde kullanmanız dileğiyle.Cam filmiyse kesinlikle şart :)

ERK_RS
26-08-2011, 09:42
hayirli olsun; cok cici bir arac. sanzuman olarak da renault sonunda basardi galiba :)

alpello
26-08-2011, 09:48
Hayırlı olsun,koltuklar kumaş ise kesinlikle elletmeyın koruma falan palavra sıfır arabanın koltuguna kimyasal vurulmaz ben dogru bulmuyorum.Ama dışını kesinlikle boya koruma yaptırın.Folyo tavan ise tamamen cam gibi görünmesi için yapılan birşey e zaten bilen biliyor cam olmadığını bence çirkin duruyor elletmeyın sıfır boyanın ustunu kaplatarak..Guzel gunlerde kullanmanız dileğiyle.Cam filmiyse kesinlikle şart :)

ya koltuk korumayı bende pek istemiyordumda sonax yapıyor bedava aracı aldığımda kupon hediye ettilerde... derilerde ve kumaşlarda deforme olmasını geciktiriyormuş... arkadaşımdanda duydum opel corsa varmış bunlarda koltuk koruma yaptırmışlar koltuğun rengi değişmiş ilk günki gibi olmuş ... bilmiyorum bu konuda bilgili kim vardır? bunun içinde bi konu açabilrim başka bir bölüme

uerbas
26-08-2011, 11:25
maşallah meg coupe sevdiğim kasalardan biri küçük dokunuşlarla daha yakışıklı hale gelecek bi kasa :) bu arada b.düzü taraflarındamısınız

alpello
26-08-2011, 11:57
yok bakırköy tarafları kardeşim :)

valla sonunda yoldan bi coupe çevirip sorucam folyo nerde yaptırdın egzosu ortaya nasıl alıcaz kaliteli olarak fln :D

5ani5 mk3
26-08-2011, 12:04
hayırlıı olsunnnn süründürmek gerek:)

berkayGLRN
26-08-2011, 12:22
maşallah kazasız belasız..

SONE-R
26-08-2011, 12:23
güle güle kullan kazasız belasız... bunların 1.6 sı çıksa da yeniden megane'lansam.. :)

fastchild
26-08-2011, 12:25
folyo,film,coil, jantlar nasıl bilmiyorum ama güzel bir jant lastik kombinasyonu ile gayet hoş duracaktır kazasız belasız

Eyup Duygun
26-08-2011, 12:47
Hayırlı olsun aracınız.Megan Coupe konusu size cok yardımcı olacakdır.Bende EDC ile ilgili yorumlarınızı,görüslerinizi merak ediyorum.Kazasız belasız sürüsler.

alpello
26-08-2011, 13:16
biraz zaman geçsin alışayımda inceleme bile yapabilirim yani konu olarak...

aracın şu an ki jantlarını boyama seçeneğide var aslında ucuza kaçmış oluyoruz ama olsun :D

freelife
26-08-2011, 13:29
hayırlı olsun çok güzel bir seçim edc, polisler artık tavana folyoyada laf söylemeye başladılar bence hiç elletmeyin tavanı.

PULAT
26-08-2011, 13:55
Allah kaza bela göstermesin. Beyaz rengi Megane serilerinde çok beğeniyorum. Kısmetse yakında benim aracımda beyaza dönecek. Sadece maddi olarak tam anlamıyla hazır olmaya çalışıyorum yarım yamalak iş yapmayalım diye :)

Tüketim değerleri vs nasıl bilgi verirseniz sevinirrim alamyı düşünen bir arkadaşım varda..

RsErdi
26-08-2011, 13:59
maşallah hayırlı olsun

reddewill
27-08-2011, 01:20
hayırlı olsun kazasız belasız

berkay_aydin
27-08-2011, 01:33
Maşallah.. Allah kaza bela vermesin :)

63owen63
27-08-2011, 01:34
hayırlı olsun çok güzel bir seçim edc, polisler artık tavana folyoyada laf söylemeye başladılar bence hiç elletmeyin tavanı.

Yok artık ya, bahaneleri ne bu seferki ? renk-ruhsat mi ?

alpello
27-08-2011, 02:24
teşekkürler arkadaşlar yarın koltuk korumayı yaptırayım ya zararı olmaz değilmi?

emirhan sph
27-08-2011, 04:06
Masallah kardes hayirli olsun. Bende florya da oturuyorum gerci su an turkiyede degilim ama kismetse donunce gorusuruz. Valla benim aklim olsa yapicaklarimin sirasi soyle olurdu cam filmleri,.coilover.ses sistemi,chip katalizor iptali. Diger ivir zivirlari ufak tefek ayrintilari siralamaya katmiorm ama bu siralama arabani tamamen degistiricek bas siradaki unsurlar kanimca :)

alpello
27-08-2011, 04:34
Masallah kardes hayirli olsun. Bende florya da oturuyorum gerci su an turkiyede degilim ama kismetse donunce gorusuruz. Valla benim aklim olsa yapicaklarimin sirasi soyle olurdu cam filmleri,.coilover.ses sistemi,chip katalizor iptali. Diger ivir zivirlari ufak tefek ayrintilari siralamaya katmiorm ama bu siralama arabani tamamen degistiricek bas siradaki unsurlar kanimca :)

yakınız o zaman bayağı ya şimdilik cam filmiyle idare edicemde işte coilover sanırım alçaltma olayı onu biraz yaparımda arabaya alışıyorum çünkü ben kendimi bildim bileli yüksek araçlar kullandım hoş kullanmayı nissan primerada öğrenmiş olsamda :D alçaltınca bodozlama giremem heralde yola :D ses sistemi şart ya siz yaptınızmı bişey?

emirhan sph
27-08-2011, 04:54
Citirdan bseyler var :) Valla coilover takarsaniz bodozlama hic bi yere giremezsiniz :)

alpello
28-08-2011, 02:21
ses şart ama napıcam hiç fikrim yok

bugn koltuk koruma + 5 cam 1 numara cam filmi yaptırdım hoş durdu ekiplerde sorun çıkacağını sanmıyorm çünkü iç ışığı açınca herşey gözüküyor içerdeki

EM-RE
28-08-2011, 02:33
emırhan gelınce su benım coıloverları alda ben hydrolik sisteme geçiiyim böle olmuyor ya daha cok basmak ıstıorum :D sen gelınce su maslaktakı junıque gıdıp konusalım eger benım megane a hidrolik yapabilirlerse benım coilleri sana veriym..

SkY
28-08-2011, 06:53
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın

alpello
28-08-2011, 17:11
saolun arkadaşlar amîn

freelife
28-08-2011, 17:34
Yok artık ya, bahaneleri ne bu seferki ? renk-ruhsat mi ?

çift renk görünecek ruhsatta .....

iLkay
29-08-2011, 00:42
emırhan gelınce su benım coıloverları alda ben hydrolik sisteme geçiiyim böle olmuyor ya daha cok basmak ıstıorum :D sen gelınce su maslaktakı junıque gıdıp konusalım eger benım megane a hidrolik yapabilirlerse benım coilleri sana veriym..

Servet döktün be arabaya yeter :D

EM-RE
29-08-2011, 00:49
Bisi yapmadk knka okuz gibi tesisatin war oz jantlarin war orijinal hemde :) asil paralari gomen sensin bn sadece coili abarttim ama yuksek sewmiorum bize ters camurluk lastige surtucek :D

alpello
29-08-2011, 16:28
ilk olarak edc ile yanlamak biraz problemli ve bazen gazı kesiyor anlamsızca bu ilk görüşüm edc vites ile ilgili

dsg kadar hissettirmeme yok ama genelde hissedilmiyor vites geçişleri

yesil
29-08-2011, 17:20
bu arada bizim araçların çıkalı 3 yıl oldu makyaj filan olacak mı acaba yakın zamanda

alpello
29-08-2011, 18:00
bu arada bizim araçların çıkalı 3 yıl oldu makyaj filan olacak mı acaba yakın zamanda

umarım olmaz :D bi sene daha dursn

emirhan sph
29-08-2011, 21:09

Bisi yapmadk knka okuz gibi tesisatin war oz jantlarin war orijinal hemde :) asil paralari gomen sensin bn sadece coili abarttim ama yuksek sewmiorum bize ters camurluk lastige surtucek :D

Olur valla kanku ben o coilleri alirim senden :) sende hidrolik yap artik karteli surte surte gidersin :D. Saka maka 3 sene oldu la satsammi acaba arabayi canm skldi :P onumuzdeki sene makyaj yer gibi bu meganeler.

Olm benim senin arabayi gormem lazim la ben artik bokunu cikartiim istiorm cunku yuksek gelio bu haliyle canimi skyo :D arkayada spacer la brbr beni 1 2 sene daha goturur :D
On tarafi orjin jantlarla gomesim var :D coiller yetermi yoksa onlarada islem yaptiririz :D:P

yesil
29-08-2011, 22:40
hidrolik nasıl bişey alçaltıp yükseltebiliniyor mu istendiği zaman. sağlıklı bir sistem olurmu ki

yesil
29-08-2011, 22:43
bu arada bizim araçlar için angel eye yok mu ya piyasada meg 2 ler için var bizimkiler için göremedim hiç.

EM-RE
29-08-2011, 23:38
Olur valla kanku ben o coilleri alirim senden :) sende hidrolik yap artik karteli surte surte gidersin :D. Saka maka 3 sene oldu la satsammi acaba arabayi canm skldi :P onumuzdeki sene makyaj yer gibi bu meganeler.

Olm benim senin arabayi gormem lazim la ben artik bokunu cikartiim istiorm cunku yuksek gelio bu haliyle canimi skyo :D arkayada spacer la brbr beni 1 2 sene daha goturur :D
On tarafi orjin jantlarla gomesim var :D coiller yetermi yoksa onlarada islem yaptiririz :D:P

Kanka benim 18 ler camurluga surtuyor bazen seninkileri janta kadar muhtemelen gomer zaten daha fazla basamassin cunku bole iki tarafi cokmus yoldan gecerken karter surtuyor ama sumuk gibi yola yapisiyor bilmiyorum sizde nasil ama ben benim arabanin arkasini kopartamiyorum,245 ler yaptigim en iyi is oldu bence bu arabaya..
Gecen koprude baya suratli goki serit degistirdi ani sekilde standart olsak spin garantiydi.banamisin demedi bizim coupe..
Eger coilleri takarsan zaten diceksin bugune kadar niye almadim diye ben cok memnunumda kafayi hidolige takmis durumdayim on tamponu yere degdirmem lazim bir arabanin..

EM-RE
29-08-2011, 23:49
hidrolik nasıl bişey alçaltıp yükseltebiliniyor mu istendiği zaman. sağlıklı bir sistem olurmu ki

Sistemi gözümle canlı gördüm indirip kaldırma işi ciddi başarılı fakat kullanma sansım olmadı virajda yada stabilize yolda tepkleri ne bilmıorum kurcaladığım arabanında sahıbi biraz cins havalarda sormadım nerde kaça yaptırdın filan diye heee ii güzelmiş dedim geçtim gittim ama aklımda kalmadı değil eger normal kullanımda cok sıkıntılı değilse ciddi dşünüyorum.
cok viraj yapan bır adam değilim aracı agırlıklı kullandığım yol tertemız otoban zaten..
de işte dizel araba insan her yere gitmek istiyor taksim trt otoparkında sallandıktan sonra hiç bir yere götürmedim arabayı :D

emirhan sph
30-08-2011, 00:40
kanka bu H&R in videolarini izlemistim ben ciddi anlamda basarili porsche lerde kullaniolar vs.vs. bence cok basarili ben arastirdim onlardan kafama koymustumda bana tuzlu geldi ogrenci maasiyla en son coil alcam dedim sonra vazcaydim ondanda cok ucmiim die ama senden alirsam fiyati bana dokunmazsa valla alir diibine kadar sokarim :D arkaayada spacer takcam sna solemistim zaten ozaman cidden **** basi atmaz. Ama benim stock haliyle cok rahat gotunu aciyorum arabanin bildigin yana yana donuyo zaten aksi durumda esp devreye girio tutuyo arkaayi hemen. Bakiim geliimde konusalim uyarsa hemen konucam coillerine.

alpello
30-08-2011, 00:43
ya valla sizlere sormak istediğim çok şey var emirhan ve xdream baya ilgilisiniz :D

EM-RE
30-08-2011, 00:44
tamam coilleri bir şekilde anlaşırız önemli değil orası,önemli olan benim arabaya air yapıcak bir yer bulabilmemeiz bu maslaktaki yer yaparsa sıkıntı yok.

EM-RE
30-08-2011, 00:45
ya valla sizlere sormak istediğim çok şey var emirhan ve xdream baya ilgilisiniz :D

Sorabilirsin sıkıntı yok fakat megane coupe konusunda aklına takılan muhtemelen hersey önceden konusulmustur bastan sonra okusan meggy coupe hakkında kafana takılı bırsey kalmaz sanırım :D 2 senedır konusup konusup duruoruz manyak gibi :D

yesil
30-08-2011, 02:39
Sistemi gözümle canlı gördüm indirip kaldırma işi ciddi başarılı fakat kullanma sansım olmadı virajda yada stabilize yolda tepkleri ne bilmıorum kurcaladığım arabanında sahıbi biraz cins havalarda sormadım nerde kaça yaptırdın filan diye heee ii güzelmiş dedim geçtim gittim ama aklımda kalmadı değil eger normal kullanımda cok sıkıntılı değilse ciddi dşünüyorum.
cok viraj yapan bır adam değilim aracı agırlıklı kullandığım yol tertemız otoban zaten..
de işte dizel araba insan her yere gitmek istiyor taksim trt otoparkında sallandıktan sonra hiç bir yere götürmedim arabayı :D

indirme kaldırma olayı çok iyiymiş, sertlik yumuşaklık ayarıda yapılabiliyordur belki böyle bir sistemde. coil kadar yol tutacağını sanmıyorum ama.

alpello
30-08-2011, 02:45
Sorabilirsin sıkıntı yok fakat megane coupe konusunda aklına takılan muhtemelen hersey önceden konusulmustur bastan sonra okusan meggy coupe hakkında kafana takılı bırsey kalmaz sanırım :D 2 senedır konusup konusup duruoruz manyak gibi :D

valla kardeşim sende haklısında aklındakilerin cevabını aramak çok göz yorucu ya :D konuyu okurum biraz daha bulamazsam sizlere sorarım artık

kafamda biraz alçaltma
ses sistemi ne olacak? mal gibi bişe var arabada..
belki yan aynalar çıtalar ve farların altını piano black kaplama?
son olarakta RS body kit veya egzosu fln o işler :D

EM-RE
30-08-2011, 03:26
valla kardeşim sende haklısında aklındakilerin cevabını aramak çok göz yorucu ya :D konuyu okurum biraz daha bulamazsam sizlere sorarım artık

kafamda biraz alçaltma
ses sistemi ne olacak? mal gibi bişe var arabada..
belki yan aynalar çıtalar ve farların altını piano black kaplama?
son olarakta RS body kit veya egzosu fln o işler :D

onların hepsi bizim konuda mevcut,resimli resimli hemde kafana takılan bir şey olursa yıne sorarsın rs body e fazla heveslenme kendin custom bişiler düşün :) rs body zor arka camurluktan dolayı...

alpello
30-08-2011, 03:56
onların hepsi bizim konuda mevcut,resimli resimli hemde kafana takılan bir şey olursa yıne sorarsın rs body e fazla heveslenme kendin custom bişiler düşün :) rs body zor arka camurluktan dolayı...

ben gördüm ya yeşilyurttamı ne görmüştüm beyaz egzosu ortaya almış bildiğin temiz iş yapmış çevirebilseydim çevirip sorucaktımda olmadı :(

yesil
30-08-2011, 14:59
farın altı kaplanamıyomuş pürüzlü yüzey olduğundan. ilkay arkadaşımız denemişti onu sanırım yapılamıyomuş. çıtalara ve arka tamponun plastik kısmına kaplama yapılabiliyorsa bnde düşünüyorum piano black kaplama.

emirhan sph
30-08-2011, 22:02
tamam coilleri bir şekilde anlaşırız önemli değil orası,önemli olan benim arabaya air yapıcak bir yer bulabilmemeiz bu maslaktaki yer yaparsa sıkıntı yok.

Tamam kanka haberini bekliorm :D Ya air sisemini yapan yer var ya bahsediolardi du bakam bende arastiriim bulabilirsem haber ederim sana :)

pusatbeyturk
31-08-2011, 09:59
Maşallah, kazasız belasız

_Burak_
31-08-2011, 11:06
hayırlısı olsun gaziosmapşada sıfır alan biri var sizde oralardamısınız

alpello
31-08-2011, 16:30
yok kardeşim :)

alpello
05-09-2011, 23:16
abi lastik basınçları orjinal önler 30 arkalar 33 olarak yazılmış benimkileri 40 yapmışlar vermişler ya bugün öğrendim onuda...

yesil
05-09-2011, 23:25
önler 33 arkalar 30 olmasın. bnmde öyleydi servisler havayı nedense çok basıyor.

alpello
06-09-2011, 00:31
önler 33 arkalar 30 olmasın. bnmde öyleydi servisler havayı nedense çok basıyor.

kapı kenarlarına bakarak söyledi adam büyük ihtimal benim dediğim gibi belki yanlş hatırlıyorumdur ama aklımda öyle kaldı

yesil
06-09-2011, 00:44
önler 33 te arkalarda 3 yolcu varken 33 olabilir. arkanın önden fazla olması saçma zaten, ön taraf daha ağır motordan dolayı.

efe_
06-09-2011, 20:47
40 nedir yaw lastikler paticak:))) Güzel seçim bu arada....ECUfast ilk işiniz olmalı... ;)

yesil
06-09-2011, 23:48
kapıya baktım bugün, şehir içinde önler 33 arkalar 29 şehir dışında önler 35 arkalar 32 veya 33.

alpello
06-09-2011, 23:49
kapıya baktım bugün, şehir içinde önler 33 arkalar 29 şehir dışında önler 35 arkalar 32 veya 33.

oha servistekiler körmüdür nedir abicim ya ... yarın benzinciye uğrayıp halledeyim onu

yesil
07-09-2011, 00:00
40 nedir yaw lastikler paticak:))) Güzel seçim bu arada....ECUfast ilk işiniz olmalı... ;)

edc ler 250 ye kadar torku kaldırabiliyor diye okumuştum biyerden, beygir arttırıp torku sabit tutabilecek bir yazılım yaptırılabilir mi acaba edc kullanan arkadaşlar için.

belgehan
07-09-2011, 00:35
Ooo maaşallah. Sayımız gitgide artıyor. Keyifli ve kazasız sürüşler. :)

erkin006
07-09-2011, 22:04
o nasıl bi arka sisdir öyle ya...

maşallah güle güle kullan:)

alpello
10-09-2011, 19:31
beyler şöyle bi araç gördümde jantları böyle çok güzel durmuş bu işlemin maliyeti nedir acaba bide sorun çıkarırmı boya sökülmesi gibi????

http://img190.imageshack.us/img190/4146/img1970jh.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/190/img1970jh.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

alpello
10-09-2011, 23:50
güncelll..

yigitkyl
11-09-2011, 02:48
hayırlısı olsun kardeşim kazasız belasız...benim orjinal jantlarda boya.mat siyaha.sadece sağ ön lastiğim patladıgında değiştirirken bijonların ordan dökülme yaptı..o da rötuş yaptırarak kapanıyor zaten...tek zorlugu otoyıkamada yakından tutmamasını söylemek okadar :) onun dısında problem cıkmaz

Velter
11-09-2011, 19:09
farın altı kaplanamıyomuş pürüzlü yüzey olduğundan. ilkay arkadaşımız denemişti onu sanırım yapılamıyomuş. çıtalara ve arka tamponun plastik kısmına kaplama yapılabiliyorsa bnde düşünüyorum piano black kaplama.

Ayni sekilde kaplamayi oralara da yapamassin puruzlu oldugu icin. Once astar atilip yapilabilir ama ugrasmak lazim iste

Cry
11-09-2011, 19:11
EDC benim de merak ettiğim bir şanzuman. Bu arada araç hayırlı olsun..

Ome_RS
11-09-2011, 19:30
beyler şöyle bi araç gördümde jantları böyle çok güzel durmuş bu işlemin maliyeti nedir acaba bide sorun çıkarırmı boya sökülmesi gibi????

http://img190.imageshack.us/img190/4146/img1970jh.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/190/img1970jh.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

plasti dip ile boyayabilirsin kutusu 45tl 4 janta yeter kullanıma baglı olarak sıkıldıgın zaman söker eski haline cevirirsin sitede konusu var arastırabilirsiniz ;)

UtkuG
12-09-2011, 01:37
Hayırlı olsun tavana siyah folyo baya yakışır:)

neothenew
12-09-2011, 11:56
Hayırlısı olsun arkadaşım, ben de 1.4 TCE motorlu coupe kullanıyorum 9 aydır, genel olarak memnunum, en büyük handikapı araç gerçekten çok yüksek, ani harekette hemen arkasını bırakmaya meyilli. İndirmek lazım gerçekten...
Onun dışında edc tercihi çok mantıklı. Kazasız belasız kullanmanı dilerim.

alpello
12-09-2011, 15:53
Teşekkürler iyi dilekler için evet araç kıç atmaya çok meyilli hatta bi kere sinirliydim bir yan verdim arabayla böyle bişey yok bidaha yapmadım tabiki araba benim olduğu için :D