Orijinalini görmek için tıklayınız : 2012 Punto
İlk bakışta, güncellenen tamponlar, revize edilen alaşım jantlar ve “Turkuaz”, “Yakut Kırmızı” ve “Grafit Gri”den oluşan üç yeni renk seçeneği dikkat çekiyor.
Bunla beraber Punto EVO’dan farklı olarak siyah renge sahip ön ve arka tampon çizgileri gövde rengine boyanırken, bütün aydınlatma grubu da EVO’dan transfer edilmiş.İç mekânda ise, yeni çizgileriyle döşemeler ve bir dizi kişiselleştirme opsiyonları yer alıyor. Akabinde, Fiat’tan gelen açıklamaya göre üç farklı donanım seviyesi sunulacak.
Bize göre makyaj operasyonunun en dikkat çeken bölümü iki yeni motor seçeneği ile kaputun altında gerçekleşmiş. Motorlardan ilki, küçük hacim-yüksek basınç trendinin en son örneği olan 0,9 litre hacmindeki TwinAir Turbo teknolojisini barındıran aynı zamanda 2012 Panda modelinde de kullanılacak, yeni benzinli ünite 85 PS güç ve 145 NM tork çıkışı ile şehir içi kullanım için ciddi bir alternatif sunuyor. Diğeri ise hepimizin yakından tanıdığı fenomen 1.3-litre 16V Multijet dizel ünite 85 PS güç ve 200 NM (1,500d/dk) tork çıkışı sunuyor. Her iki motorun CO2 salınımı benzinli için 98 g/km, dizel versiyon için 90 g/km gibi iddialı değerler ortaya koyarken resmi tüketim değerleri henüz açılanmadı.
Son olarak, 2012 Fiat Punto gelecek yılın ilk çeyreğinde yollara çıkacak
http://lh5.ggpht.com/-l7WdL_mwEUo/Tl1uxLHD07I/AAAAAAAADCk/LV8-qcQNe2w/655468769873.jpg?imgmax=800
http://lh3.ggpht.com/-3_Dn9UxXqB4/Tl1uxe48LXI/AAAAAAAADCo/ll7ka9rel2Y/655468769874.jpg?imgmax=1100
http://lh4.ggpht.com/-2ckAd9bC054/Tl1ux_UrKjI/AAAAAAAADCs/hEXoCpSPuqc/655468769875.jpg?imgmax=1100
ALINTIDIR
bence cok daha albenili olmuş. 0.9cc benzinli motorda nasıl olacak acaba...
fastchild
09-09-2011, 23:08
0.9cc benzinli insanlar bi ara suzuki maruti ile dalga geçerdi motorsiklet kadar motoru var diye
fastchild
09-09-2011, 23:14
1.9 dizel eski doblo'larda kullanılan motormu
Su grande puntonun 1.9 dizelini getirmedi öküzler, hala 1.3 multijet kovalasınlar.
Yine benzinli süper motorlar var 1.4T ama hicbirini getirmiyorlar.
Asalak herifler.
bende anlamıyorum mesela fiat opel ortak motorları kullanıyor koca astraya corsa puntodaki motoru koyuyo 1.6 mtj motoru neden koymazlar anlamam
0.9cc motoru gerçekten çok merak ediyorum bakalım nasıl olucak.Dıştan ise eskiye göre daha tatlı durmuş.
By_HaNNibaLL
09-09-2011, 23:32
Su grande puntonun 1.9 dizelini getirmedi öküzler, hala 1.3 multijet kovalasınlar.
Yine benzinli süper motorlar var 1.4T ama hicbirini getirmiyorlar.
Asalak herifler.
Ya zaten o delirtiyor beni fiatin nasil bi beyin yapisi var cözemedim önce bi satiş fiyati belirle listeye eklesinler ne kaybin olur ki sadece 15 20 tır fazla ihracat yaparsin.
1.9 gp olsun hemen alirim ben valla 105lik yada 130luk fark etmez
O.9 nasıl gitcek bilmiyorumda.Yokuşta balatayı eline alanları görmeyiz umarım.Teknoloji ne kadar ilerlesede şahsen ben tercih etmem.
yavuz abi bravo ve linealardaki t-jet lerdenmi bahsediyosun 120 hp yazıyo onlar ıcın.
ama bende anlamıyorum neden puntoya uvey evlat muamelesı.?
puntoda 1.6 105 lik mj bile yok.
fiat ın bu salak satıs stratejisi ezelden beri boyle ama. dısarda ne puntolar ne paliolar var 1.8 R palio mesela.
By_HaNNibaLL
09-09-2011, 23:39
O.9 nasıl gitcek bilmiyorumda.Yokuşta balatayı eline alanları görmeyiz umarım.Teknoloji ne kadar ilerlesede şahsen ben tercih etmem.
Valla fiatin tek sevdiğim şeyi motoru onuda genaral motor yapiyor ama :D
+1
zaten bu kucuk hacım yuksek basınc olayına gıcıgım. bence normal 1.4 ten daha fazla yoruyo aracı ve parcaları.
ama twinair biraz daha farklı olucaktır. sonucta çift besleme sayesinde dusuk devirlerde canlı olacak. bakalım hayırlısı muhendısler calısmıstır herhalde.
Low-Rider
09-09-2011, 23:41
aynı kasanın 3.kez makyaj görmesi enteresan yeni kasa ne zaman çıkacak kimbilir
Ertug_T.
10-09-2011, 00:40
saçmalık üstüne saçmalık..bunlara kascaklarına abarth yollasınlar türkiyeyede şenlensin ortalık =)
Shadow_Dancer
10-09-2011, 00:52
1.3 dizel makina da 10 hp artış var :) bu performansla giderse 5 sene sonra binilecek hale gelir :D
1.3 dizel makina da 10 hp artış var :) bu performansla giderse 5 sene sonra binilecek hale gelir :D
+1500. düşük hacimli fiat araçları eşek eşek :)
Onurkk06
10-09-2011, 09:36
ön ızgara tasarımı eskiye dönmüş gene böyle iyi olmuş iğrençti eskisi
63owen63
10-09-2011, 09:54
ben beğenmedim açıkçası tasarımı. motor içinse sattırır eminim.
türkiyede yuksek vergi ve yakıttan dolayı 1.9 motoru getirmemeleri normal 3-5 tane tutkun alır ama baska kimse almaz doblo bile kag kg arac oldugu halde ne kadar satabildi 1.9 motordan alayı 1.3.
0.9 motor cok iddialı degerleri sehir içi kullanım için yeterli görünüyor düşük vergi olayıda buyuk avantaj dizel sevmeyen ekonomik kullanıcıların tercihi olucaktır diye düşünüyorum ufak bi chip filtre eksoz ile standart 1.6lar kovalanır.
türkiyede satış istiyorlarsa 1300 cc'den küçük bi motor yapmaları lazım vw 1.2tsi gibi bence çünkü vergi diliminde 0.1 cc bile olsa aynı vergiyi verecek bizim halkımız vergiyi çok düşünür
panda da da aynı motor kullanılacakmış. ve panda da çift debriyaj oldugunu okumustum. o yuzden yokusta filan balata yakan arabalar gormeyiz sanıyorum.
birde boyle bir haber var ki aman allahım dedirtiyo. bi yandan vaybe derken bi yandan da hass.. diyorsun..
İtalyan otomobil üreticisi Fiat, Cenevre’de kapılarını açan fuar kapsamında ilk etapta küçük sınıf modeli Fiat 500’e entegre edilen ve TwinAir kod adını taşıyan 2 silindirli turbo motorunu ilk kez tanıttı.
Fiat’a Avrupa’nın 2 silindirli motor sunan tek otomotiv üreticisi unvanını da kazandıran TwinAir motor teknolojisi, üst üste 3 defa yılın en çevreci otomobil üretici seçilen Fiat’ın bu konuda lider kalabilme hedefinin önemli bir parçası olarak ön plana çıkıyor.
900 cc’lik silindir hacmine sahip 85 HP güç üreten turbo motor, 95 g/km’lik karbondioksit emisyon salınım değeriyle de ekolojik yönünü ortaya net biçimde koyuyor.
Eşdeğer bir performans sunan 4 silindirli bir motora göre % 10 daha hafif ve % 23 daha kısa olan TwinAir motor, yakıt tüketiminde ise % 30’a varan tasarruf sağlamasıyla da dikkat çekiyor.
Eylül ayında ilk etapta Fiat 500’un kaputu altında 85 HP’lik versiyonuyla boy gösterecek TwinAir teknolojili 0.9 cc’lik küçük turbo motorun ilerleyen dönemlerde 65 ve 105 HP’lik iki ayrı versiyonu daha olacak. Fiat’ın performanstan ve sürüş keyfinden taviz vermeden, benzinli bir motorun sahip olabileceği en düşük CO2 emisyon seviyelerini (95 g/km kadar) sunan ekolojik motoru, Fiat’ın 1.2 litre hacimli motoruna göre yüzde 15 daha az yakıt tüketirken, yüzde 25 daha fazla performans gösterebilmektedir.
ALINTIDIR
0.9 çok iddialı.bu kasayı görmekten sıkıldık artık ne zaman yenileyecekler acaba.
0.9 çok iddialı.bu kasayı görmekten sıkıldık artık ne zaman yenileyecekler acaba.
asıl ben linea yı merak ediyorum ne olucak. dizelleride benzinli fiyatına veriyorlar. elde kalanımı bitirmeye calısıyolar nedir?
yenısı nasıl olacak acaba yada gelecekmı ?
pek bi farklılık yok gibi.kasa degişmeleri lazım
Bu punto mu punto evo mu yoksa punto evo II diyemi pazarlıcaklar :D
Bu punto mu punto evo mu yoksa punto evo II diyemi pazarlıcaklar :D
s.ki tutinen ediyşın. :D
By_HaNNibaLL
11-09-2011, 00:18
BUnlar gene iyi 2 gün sonra demesinler 126 bis i uno gibi piyasaya cıkartacaz :D
mmged_jan
11-09-2011, 07:41
eski kasası gitmiyordu bu hiiç gitmez şimdi euro ncap ten tam puan alır araba 50 yi zor geçiyor çünkü :D
aynı kasanın 3.kez makyaj görmesi enteresan yeni kasa ne zaman çıkacak kimbilir
çok enteresan değil
bu soruyu fiattan önce audi a3 e sormak lazım mercedes'ede sorabiliriz :rolleyes: :)
Draniela
25-04-2012, 02:28
bende anlamıyorum mesela fiat opel ortak motorları kullanıyor koca astraya corsa puntodaki motoru koyuyo 1.6 mtj motoru neden koymazlar anlamam
Koca astra derken son kasa mı ? Son kasada bravo motoru var diye biliyorum ben
Draniela
25-04-2012, 02:30
Bu yapılan puntodan cacık olmaz hiç beğenmedim ırgat arabası gibi bu ne ya adamların zevkine ben :)
GP yi yana doğru şişirecekler (WRC mod) içini evoların konsolunu koyacaklar ve abarth olarak tr ye getirecekler bak bakalım ne oluyor ve aynı şekilde 5 kapısı bile yok satar ama tın kafa olunca böyle tospa gibi araba yaparlar ancak.
Bitiyorum motor seceneklerine fiatin :)
bu makyajlılardan gormeye basladık yollarda.
bir şahin doğan vakası daha. sanırım 12-13 yıl bu kasayı göreceğiz.
Burak Mehmet
25-04-2012, 12:01
grande punto bunlardan daha yakışıklı geliyo bana...
individual
25-04-2012, 12:17
vw bunun ardında kalmaz yeni pololar golfler 0.9 TSI olur :D
Draniela
25-04-2012, 12:42
grande punto bunlardan daha yakışıklı geliyo bana...
kesinlikle öyle asiliği bitirdiler aracın
mechanic
25-04-2012, 12:47
aramızda kalsın Auris te makyajlı kasa gelecek ondan şimdi 36000e satıyorlar
Burak K.
25-04-2012, 16:15
aramızda kalsın Auris te makyajlı kasa gelecek ondan şimdi 36000e satıyorlar
9.142 kişilik bi forumda gerçekten aramızda kalır. :D
9.142 kişilik bi forumda gerçekten aramızda kalır. :D
şimdi onu dicektim :D baya bi aramızda oldu :)