Orijinalini görmek için tıklayınız : plakayı vermeden araç satılırmı?
pepecura
14-09-2011, 15:28
dediğim gibi plaka vermeden aracı satmam mumkunmudur? arac suan şehir dışına satılıyor,plakayı vermeme gibi durum varmı? bende kalabılırmı neyapmam gerek?
biraz araştırdım sitede bulamadım nette buldum oluyormuş böyle birşey nedır nasıldır yapan varmı? kaça patlar?
şimdiden teşekkurler
serhat306
14-09-2011, 15:30
bellı bır sure bosa dusuyordu dıye hatırlıyorum plakayısehır dısına satınca oluyordu.
sabrı nereye gıdıyor araba yerıne ne gelıyor.
By_HaNNibaLL
14-09-2011, 15:31
30 gün boşta durma süresi var diye biliyorum o süre içinde yeni araç alip plakayi alabilirsiniz
pepecura
14-09-2011, 15:35
bellı bır sure bosa dusuyordu dıye hatırlıyorum plakayısehır dısına satınca oluyordu.
sabrı nereye gıdıyor araba yerıne ne gelıyor.
araba ankara yolcusu abı, yerıne hıc bır fıkrım yok :) şuan plakayı kurtarmayı dusunyorum
pepecura
14-09-2011, 15:38
30 gün boşta durma süresi var diye biliyorum o süre içinde yeni araç alip plakayi alabilirsiniz
o 30 gun içinde başkası alırsa? :)
düzeltiyorum: benden önce yani
artık yeni yasaya göre plakasız aracı satabiliyorsunuz, aracın noter satışını verirken sattığınız kişi plakanın değişmesini istiyorum diye beyanda bulunuyor ve plaka otomatikman boşa çıkıyor. Ama plaka senin olmuyor yani satışı yapınca 1-2 gün içerisinde hemen gidip kendine ayırtman lazım, ve özel plaka ise o anki değeri neyse yine parasını alıyorlar.. Bekleme süresi diye bişey yok bildiğim kadarıyla ben plakamı boşa çıkartmıştım 2-3 hafta sonra sordum birisi hemen kapatmış çıldırmıştım..
Serkan görünce yazar o aracının plakasını vermedi yeni aracına geçirdi yapılabiliyor ama biraz masraflı sanırım :)
pepecura
14-09-2011, 16:06
yorumlar için teşekkurler, masrafını alıyorlarsa ki benımkı 3 harf kalın olur bıraz, ama hemen araba lazımsa bı brodvey yaparım yanı sorun degıl
boşa cıktıgı an hıc ıstemeyen bırınede gıdebılır ozaman.. ki isteyene de gıder..
ne kadar masraflı acaba?
mgnPower
14-09-2011, 16:09
arac satisini yapinca alacagin arac icin plaka degisikligi talep ediceksin sen satis yaparken senin plakan direk bosa cikiyor zzaten bunuda kendi plakan oldugundan bekleme suresine gerek kalmadan emniyetten geri uzerine alabiliyorsun.
pepecura
14-09-2011, 16:12
internet cok yavaş bu arada yenileme 2 dakika suruyor,
ozaman araba bakmam lazım yani
GokhanRS
14-09-2011, 16:29
avcılarda zengin bir vatandaşın aracı 15 senedir hep plaka aynı. her sene araba yeniliyor ama plakalar hep aynı.
1 yaşını geçen araca hiç binmedi ama plaka hep aynı kaldı adamın. demekki yapılıyor eskiden beri.
avcılarda zengin bir vatandaşın aracı 15 senedir hep plaka aynı. her sene araba yeniliyor ama plakalar hep aynı.
1 yaşını geçen araca hiç binmedi ama plaka hep aynı kaldı adamın. demekki yapılıyor eskiden beri.
eskiden beri yapılıyor tabiki ama daha zordu, eskiden araç şehir dışına çıkmadığı sürece plakası üstünden çıkmıyordu.
Bu arada o söylediğin adamı duydum bende bizim şirketin muamele işlerini yapan adam anlattı onun müşterisiymiş.
GokhanRS
14-09-2011, 16:35
adam bildiğim kadarıyla hiç uraşmıyordu galericisine eskisini verip yenisini alanlardan. sanırım çekme belgesiyle trafikte çekip plakayı alıp yeni araca takıldıktan sonra diğerine yeni plaka çıkarıp ikinci el olarak satıyorlardı sanırım.
tam emin değilimde öyle anlatılmıştı. yada aracı satarken anlaşıp trafikten çekip o şekilde de verebiliyorsun aracı.
yavuz364
14-09-2011, 20:12
Ancak yinede plaka boşa çıktığı anda eski sahibi olsanız bile başkası alabiliyor dimi ??
rezerve gibi birşey söz konusu değil sanırım ?
arac satisini yapinca alacagin arac icin plaka degisikligi talep ediceksin sen satis yaparken senin plakan direk bosa cikiyor zzaten bunuda kendi plakan oldugundan bekleme suresine gerek kalmadan emniyetten geri uzerine alabiliyorsun.
birde aracın satışa uygun olup olmadığını nereden öğrenebiliriz acaba ???? Yani notere gidipde kapıdan dönmek istemiyorum :)
SekoLive
14-09-2011, 20:24
sabri hayırlısı olsn
eğer cok cok önemli değilse plakan uraşmamanı öneririm. ama yok önemli dersende detayları atabilrm sana. ben bidahaki aracıma geçirirmiyim bilmiyorm gözümde çok buyuyo bu iş .
aracı satmadan yeni bir araba alsak. sonra plakalarını değiştirip satsak? olur mu?
pepecura
15-09-2011, 08:41
sabri hayırlısı olsn
eğer cok cok önemli değilse plakan uraşmamanı öneririm. ama yok önemli dersende detayları atabilrm sana. ben bidahaki aracıma geçirirmiyim bilmiyorm gözümde çok buyuyo bu iş .
teşekkur ederım, plakam çok özel ismim ve soy adım S OZ oluyor bu yuzden masrafsız ise uğraşayım dıyorum