Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç hasarsız ancak tramerde 10bin hasar görünüyor

TUĞRA
16-09-2011, 17:27
arkadaşlar şuan bi araç almak üzereyim yetkili serviste aracın hasarsız, kazasız olduğu söyleniyor ancak tramerden sorgulatınca 10.689tl lik hasarı çıkıyor, sebebi ne olabilir nasıl bir yol izlemeliyim..

aTaBeY
16-09-2011, 17:33
Benim bildiğim örn kaza yapmadınız ama kazaya sebebiyet verdiniz bir yada birden fazla araca kaza yaptırmanız durumunda falanda o araçların hasarlarını sizin kaskonuz karşıladığı için sorgulamalarda karşıdaki araçların ödemeleri görünebiliyor. Belki tam açıklayamadım ama birazdan bilenler yazarlar.

fa'R'uk
16-09-2011, 17:34
Araç alttan hasar almış olabilir

pnrkc
16-09-2011, 17:35
plaka arac çıktığından beri o araçta mı ?
eğer il/plaka değişikliği ypaıldıysa plakanın bağlı olduğu eski aracın hasarını görüyorsunuzdur..

ramo35
16-09-2011, 17:35
plakası daha önceden başka bir araçta olabilir o aracın hasar kaydı görünüyor olabilir misal geçenelrde bi araç baktırdım araç 2007 model ama 2005 yılında kazası görünüyor:D

Skyhawk34
16-09-2011, 17:44
kimi zaman karışıklık da gözükebiliyor yani şasi no su uymuyor ama kaza gözüküyor gibi...

TUĞRA
16-09-2011, 17:44
şuan sigorta şirketindeyim, pek bilgileri yok, düzeltmek için nasıl bir yol izlenmeli?

onursumer
16-09-2011, 17:49
plakadan değilde şase numarasından hasarı olup olmadığına bakın ayrıca

araçta kaza değişen boya olmasa bile alttan hasarı olabilir

VTEC®
16-09-2011, 18:17
Sel hasarlı olabilir, değişen kaza boya yoktur sel hasarlıdır, kaskonun çalıştığı özel serviste işlem yapılıp kaskodan para alınmış olabilir bu nedenlede serviste hasarı çıkmamaktadır

TUĞRA
16-09-2011, 18:22
fikirlerini paylaşan herkese teşekkür ediyorum..

durumu sonuçlandırdık, servisin kazasız dediği araçta gerçekte 10.689tl lik bir hasar var, kazanın yapıldığı dönemdeki kasko poliçesine ulaşılıp oradan bu hasarı bulduk, sorgulama yapmasak direk servisin sözüne güvenipte alsak araç elimizde patlayacakmış.. ne hale geldik ya, yetkili servislere bile güvenilmezken 2.el araç nasıl alıcaz bilmiyorum..

Kadyr
16-09-2011, 18:25
Hasar nerelerindeymis aracin?
Bendede plaka sorgulatinca bilmedigim bir hasar fiyat gorunuyor anlamadim gitti.bide kasko mini onarimi buna yansitiyormu sorgulamada cikarmi yani?

Evrenoz
16-09-2011, 18:33
Servisten expertiz raporu alsaydınız keşke hasarsız olduğuna dair..

Bildiğim kadarıyla bu rapordan sonra hasarı kanıtlamış olsa idiniz tazminat davası açarak para kazanma imkanınız olabilirdi.

TUĞRA
16-09-2011, 19:04
Servisten expertiz raporu alsaydınız keşke hasarsız olduğuna dair..

Bildiğim kadarıyla bu rapordan sonra hasarı kanıtlamış olsa idiniz tazminat davası açarak para kazanma imkanınız olabilirdi.

yetkili servisler bu sebepten dolayı yazılı belge vermiyor böyle de komik bir durum söz konusu.. ben soğudum araçtan satıcıya Allah kolaylık versin..

34tb9544
16-09-2011, 19:12
Araç neydi acaba yarın oburgun karşımıza çıkmasın

streetracer_nos
16-09-2011, 19:38
tramerden biz sogulatma yapabiliyormuyuz?Yoksa acenta çalına falan mı olmak lazım

sinan-s
16-09-2011, 19:48
Alltan Hasarlı olabilir...
Sel hasarlı olabilir..
ya da
Plaka sı değişmişse eskı araçtakı hasar çıkıyor olabilir..

PaSHa-brk
16-09-2011, 19:53
yetkili servisler öyle çakal ki expertiz kağıdına küçük bir not düşüyorlar ''sadece bir gün geçerlidir'' diye..Herkez yolunu bulmuş.

streetracer_nos
16-09-2011, 20:19
bu kayıtların silinme ihtimali vvar mıdır?

action
16-09-2011, 20:36
sel de kalmıştır yada alttan darbe almıştır.

XSi
16-09-2011, 21:03
yetkili servise araba mı gösterilir :)

bu işin piri ikitellide yada maslaktaki pertçiler.. gidip onlara göstermek lazım..

Emre Ekrem
17-09-2011, 06:43
plaka değişmiş yada alt taraftan hasar almış olabilir.

Arenimo
17-09-2011, 07:26
Herhangi bir kasko sirketinden plaka degilde sase numarasindan sorgulatin plka uzerine bakildiginda hasarsiz araclarda plka degisikliginde olusan karisikliktan hasar cikabiliyo, hasarli araclarinda bagzen ayni sebepten hasari gozukmemekte en sagliklisi şaseden sorgulamak

BosphorusBoys
17-09-2011, 09:17
Tramere yansıyan hasarlar mutlak süretle dorudur. tramer sistemlerini deiştirdiler artık.
inanılmaz bile olsa orada hangi şirket hangi dosya war gördüğünüz oradan öğreneßilirsiniz.

mad_max1978
17-09-2011, 09:38
Tramere yansıyan hasarlar mutlak süretle dorudur. tramer sistemlerini deiştirdiler artık.
inanılmaz bile olsa orada hangi şirket hangi dosya war gördüğünüz oradan öğreneßilirsiniz.

pratikte öyle olmuyor maalesef.benim aracım bendeyken 3 tane kazası gözüküyor.ama ben gram kaza yapmadım??

merve
17-09-2011, 09:45
yetkili servisler öyle çakal ki expertiz kağıdına küçük bir not düşüyorlar ''sadece bir gün geçerlidir'' diye..Herkez yolunu bulmuş.

o durum, rapordan sonra aracın başına bişey gelip yaptırılabilir durumundan ötürü olmasın. sonuçta kendilerini riske atamazlar.

ayrıca bu tramer sorgulamalarının detaylarıını alma imkanımız olmuyor mu? durum ancak böyle açıklığa kavuşabilir sanırım.

pnrkc
17-09-2011, 09:46
%100 doğru bilgiler olmayabiliyor.
araç ilk sahibinde ve hiç kazası yokken cepten sms atınca pert olduğuna dair bilgi gelirken aynı şekilde netten sorguladığımda pert kaydını göremiyorum

kimi hasar kayıtları da poliçelere bilgiler(plaka-motor-şasi) yanlış işlendiği için farklı araçlarda görünebiliyor

pnrkc
17-09-2011, 09:46
o durum, rapordan sonra aracın başına bişey gelip yaptırılabilir durumundan ötürü olmasın. sonuçta kendilerini riske atamazlar.

ayrıca bu tramer sorgulamalarının detaylarıını alma imkanımız olmuyor mu? durum ancak böyle açıklığa kavuşabilir sanırım.

acentenizden konuyla ilgili ayrıntılı bilgi-döküman alabilirsiniz

-HaKaN-
17-09-2011, 09:50
Artık ekspertiz işini hakkıyla yapan çok az yer kaldı çünkü yetkili servisler bile çözemiyor araçları. Mahkeme ile uğraşmamak ve sorumluluk almamak için yazılı kağıt da vermiyorlar. alıyorlar ellerine boya ölçeri 3-5 yerine tutuyorlar ne gösterirse onu söylüyorlar. ki o cihazlar da yanlış bilgi verebiliyor. en basiti değişen parçada boya göstermiyor ve her alet farklı gösteriyor.

uzun lafın kısası 2. el araç almak çok zorlaştı artık kimse kimseye güvenemiyor. Allah yardımcısı olsun araç alacakların...

target
17-09-2011, 09:53
sinir oluyorum bendede bi c2 var arabada hasar yok 11000 tl lik tramerde kayıt var. :s

Evrenoz
17-09-2011, 10:09
yetkili servisler bu sebepten dolayı yazılı belge vermiyor böyle de komik bir durum söz konusu.. ben soğudum araçtan satıcıya Allah kolaylık versin..

Ücretli expertiz raporu yokmuydu yahu? 100-150 tl verdikten sonra elime bir belge vermezlerde sözlü olarak "temiz" denirse ne anladım ben o işten.

GokhanRS
17-09-2011, 10:13
dosyaya ulaştık denilmiş. hasar ne çıktı acaba?

Jehuty
17-09-2011, 10:19
Arkadaşıma Taksim - Yazeks Honda dan hasarsız dedikleri aracı aldık ön tamponda hasar olduğunu biliyorduk çünkü tampon başka renk bariz sırıtıyordu. Yazeks doğruladı ama sadece tampon dediler ciddi hasarı yok dediler. Bizde tramer falan yapmadan sadece bildiğimiz özel honda servisine aracı gösterdik onlarda araç temizdir diye onayladı.

Aradan bir yıl geçti arkadaşım aracını satılığa çıkardı. Almak isteyenler expertiz ve Tramer yaptırmış , arkadaşım şok oldu araç pertten toplanmış gözüküyor. Araba elinde patladı. Şimdi satamıyor.

KMR2-GT
17-09-2011, 10:24
bende su tramere hıc guvenmıorum alaksız seyler cıkıyor kesınlıkle yanlıs

AEAlmas
17-09-2011, 14:27
Plakadan dolayı 5664 un sitesinden iletişim bilgilerine ulaşıp duzeltin bende ona uğraşıyorum plaka son 4 hanesi benim sase numarası ile tutmuyor demek oluyorki bu plaka baska aractaymis bu sebepten tramer sitesine mail atacam dönüş yaptılar bı kaç belge istegi var

alfisti
17-09-2011, 14:52
Çıkma plaka alırken mesajla tramer kayıt sorgulaması yapıp almanızda fayda var... En son aldığım araca plaka bakarken 5 çıkma plakadan sadece 1 inde hasar kaydı çıkmadı. Durumu görevli polis memuruna "plakanın daha önceden takıldığı araçtan gelen hasarı taşıması ne kadar doğru, ilgili araçtan plaka çıktığı anda tramerden plaka üzerinden kayıt silinemez mi?" sorusunu sorma gafletinde bulundum... Aldığım cevap "niye silinsin kardeşim ne gerek var o kadar dikkat ediyorsan çıkma plaka almazsın olur biter" oldu... İl dışından aldığınız hasarsız aracınıza pert kayıtlı bir plaka bile denk gelebilir... Bu sebepten sorgulama yapmadan çıkma plaka takmayın aracınıza...

redbaron
17-09-2011, 18:48
hazır konu açılmışken bende birşey sorayım.

geçen sorgulattığım bir plakada 4 hasar çıktı.biri 5000tl bir diğeri 300tl. diğer 2 kayıt çarpma diye geçiyor fakat karşısında hasar bedeli yazmıyor.Bunlar ne olabilir ?

OnurD.
18-09-2011, 22:15
İş yerinden biri Otopazarında araç beğenmiş. Otokentteki dynomos mudur nedir oraya götürmüşler. Adamlar 10 numara demişler. Adam az daha alıyorduki, bi sorgulattım 15bin tl lik hasar gözüktü kaskodan yapılmış. Hani dicektim ki yanlışlıkmı var diye ama; Önceki sahibinin adı olsun plaka olsun tutuyordu.
Siyah fsi golf5 ti. Bu otokentteki ekspertiz yerine güvenmeyin gerçekten.

TUĞRA
19-09-2011, 00:09
Ücretli expertiz raporu yokmuydu yahu? 100-150 tl verdikten sonra elime bir belge vermezlerde sözlü olarak "temiz" denirse ne anladım ben o işten.

artık bir çok yetkili servis mahkemelik olduğu için ya expertiz yapmıyor yada yazılı belge vermiyor.. kaporta,mekanik ayrı ayrı bakıldığı için araca ellerindeki foruma gerekli kısımı doldurup en sonunda alıcıya gösterip durum budur diyip gönderiyor..

FaBeRgE
19-09-2011, 00:13
tramere kesinlikle güvenmeyin, aynı olay benimde başımda geldi ve düzeltmek için binbir takla attım.

166tl olan hasarım 600tl gösterilmiş, sebebi ise experin 160tl verdiği hasar değerine rağmen yaptırdığım servis 600tl fatura göndermiş. Bu yüzden tramerde 600tl olarak çıkıyordu. Sigrotayı aradım 20 kişi ile telefonda görüştüm ama sonunda hallettirdim.

TUĞRA
19-09-2011, 00:13
dosyaya ulaştık denilmiş. hasar ne çıktı acaba?

hasarı öğrenemedik, sadece kazanın yapıldığı tarihteki aracın sahibinin sigorta kasko bilgilerine ulaşıp kaza dosya numarasını falan bulduk bu da gerçekte böyle bir kazanın var olduğunu gösteriyor.. plaka sıfırdan beri bu araçtaymış, yani o yıllarda da bu araçtaymış, şase numarası da tuttu ancak expertiz yapan servisin +sanayiden 1 ustanın ve araç sahibinin orijinal demesi üzerine yanlışlık olabilitesini araştırdık ama doğruymuş.. başka ihtimalleri de göz önünde bulundursak dahi aracın sicili bozuk illaki satarken karşımıza çıkacak bu leke, bu sebepten almaktan vazgeçtim, zaten sahibide fiyatı 1-2bin lira aşağısına çekip satmış aracı..

GokhanRS
19-09-2011, 00:17
hayırlı olsun kurtulmuşsun işte sevinmelisin biraz masrafın olsada ilerde bıdı bıdı edilmelerinin önüne son anda da olsa geçilmiş.

allah nasip eder illaki güzel temiz bişi aradığın gibisinden. böyle bir sıkıntıdan kurtardığına göre hayır varmış.

TUĞRA
19-09-2011, 00:22
hayırlı olsun kurtulmuşsun işte sevinmelisin biraz masrafın olsada ilerde bıdı bıdı edilmelerinin önüne son anda da olsa geçilmiş.

allah nasip eder illaki güzel temiz bişi aradığın gibisinden. böyle bir sıkıntıdan kurtardığına göre hayır varmış.

sağolun.. inşallah cümlemize istediğimiz gibi sorunsuz arabalar denk gelir, bu tarz sıkıntılar yaşatmaz kimseye..