arkadaşlar şuan bi araç almak üzereyim yetkili serviste aracın hasarsız, kazasız olduğu söyleniyor ancak tramerden sorgulatınca 10.689tl lik hasarı çıkıyor, sebebi ne olabilir nasıl bir yol izlemeliyim..
arkadaşlar şuan bi araç almak üzereyim yetkili serviste aracın hasarsız, kazasız olduğu söyleniyor ancak tramerden sorgulatınca 10.689tl lik hasarı çıkıyor, sebebi ne olabilir nasıl bir yol izlemeliyim..
Benim bildiğim örn kaza yapmadınız ama kazaya sebebiyet verdiniz bir yada birden fazla araca kaza yaptırmanız durumunda falanda o araçların hasarlarını sizin kaskonuz karşıladığı için sorgulamalarda karşıdaki araçların ödemeleri görünebiliyor. Belki tam açıklayamadım ama birazdan bilenler yazarlar.
plaka arac çıktığından beri o araçta mı ?
eğer il/plaka değişikliği ypaıldıysa plakanın bağlı olduğu eski aracın hasarını görüyorsunuzdur..
plakası daha önceden başka bir araçta olabilir o aracın hasar kaydı görünüyor olabilir misal geçenelrde bi araç baktırdım araç 2007 model ama 2005 yılında kazası görünüyor![]()
şuan sigorta şirketindeyim, pek bilgileri yok, düzeltmek için nasıl bir yol izlenmeli?
plakadan değilde şase numarasından hasarı olup olmadığına bakın ayrıca
araçta kaza değişen boya olmasa bile alttan hasarı olabilir
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Sel hasarlı olabilir, değişen kaza boya yoktur sel hasarlıdır, kaskonun çalıştığı özel serviste işlem yapılıp kaskodan para alınmış olabilir bu nedenlede serviste hasarı çıkmamaktadır
fikirlerini paylaşan herkese teşekkür ediyorum..
durumu sonuçlandırdık, servisin kazasız dediği araçta gerçekte 10.689tl lik bir hasar var, kazanın yapıldığı dönemdeki kasko poliçesine ulaşılıp oradan bu hasarı bulduk, sorgulama yapmasak direk servisin sözüne güvenipte alsak araç elimizde patlayacakmış.. ne hale geldik ya, yetkili servislere bile güvenilmezken 2.el araç nasıl alıcaz bilmiyorum..
Hasar nerelerindeymis aracin?
Bendede plaka sorgulatinca bilmedigim bir hasar fiyat gorunuyor anlamadim gitti.bide kasko mini onarimi buna yansitiyormu sorgulamada cikarmi yani?
Servisten expertiz raporu alsaydınız keşke hasarsız olduğuna dair..
Bildiğim kadarıyla bu rapordan sonra hasarı kanıtlamış olsa idiniz tazminat davası açarak para kazanma imkanınız olabilirdi.
Alltan Hasarlı olabilir...
Sel hasarlı olabilir..
ya da
Plaka sı değişmişse eskı araçtakı hasar çıkıyor olabilir..
2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)
yetkili servisler öyle çakal ki expertiz kağıdına küçük bir not düşüyorlar ''sadece bir gün geçerlidir'' diye..Herkez yolunu bulmuş.
BMP
sel de kalmıştır yada alttan darbe almıştır.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)