Orijinalini görmek için tıklayınız : gsi vs rs
RED DEVIL
01-10-2011, 10:54
94 gsi kullanan arkadaşlar aracı alma yönunde ilerliorum bütcem rs e izin vermedi.. aralarında dağlar kadar fark varmı..bütce zorlanmalımı değermi.. temiz bulun diceksnz elbette uğrasıcaz bulmak içn... bide 1.8 rsi var kullanmasam inanmazdım gidişine cidden güzel fekat kçk..
kelalper
01-10-2011, 12:01
GSI derim ben. Temiz ve düzgün yüklenmiş bir GSI gerçekten çok iyi yürür. Yürürü ve motoru gerçekten sağlamdır. Aradaki fark ne kadar bilmiyorum ama 4 bin lira ise direk GSI al 4 bin lira harca uçak olsun.
2 hafta önce rs aldım. zaten uzun zamandır hayalini kurduğum bir arabaydı. çok çok memnunum. aralarında 3-4 lira fark vardır. ama emin ol bu fark donanım ve modelden geliyor. astra alıcaksan bi kere sfi alıcaksın ve buda en yüksek 95 model felan olucak. rs ise 2000 den başlıyor. deri koltuk, yol bilgisayarı, 4 airbag felan geröekten gayet güzel donanımı var. bence bu kadar yenilik ve donanıma göre aradaki fark fazla değil. ayrıca rs in temizini bence daha kolay bulursun. performans olaraksa sfi kullanmadım ama rs den iyi olacağını sanmıyorum eşit şartlarda. bence kas kendini. biraz daha bekle. almak istediğini al, almış olmaz için alma. ben 3 sene hayalini kurdum. para ayarlayamadım. sonra para ayarladım ama temizini bulmak için 3-4 ay bekledim. sabret emin ol istediğin gibi birtane bulursun...
kelalper
02-10-2011, 10:10
GSI 94 e kadar alacaksın. 2 airbag ve yol bilgisayarı zaten mevcut. Bazı arabalar deri bazıları değil. O şansına kalmış. Stockta RS geçer doğrudur ama yükleyince GSI RS i geçer. Bi de alman her zaman daha sağlamdır. Bir Megane RS kullanıcısı olarak söylüyorum bunu.
PPR engineering
02-10-2011, 10:15
gsi alıp ufak dokunuşler la çok canlı bir araç olur..
2 hafta önce rs aldım. zaten uzun zamandır hayalini kurduğum bir arabaydı. çok çok memnunum. aralarında 3-4 lira fark vardır. ama emin ol bu fark donanım ve modelden geliyor. astra alıcaksan bi kere sfi alıcaksın ve buda en yüksek 95 model felan olucak. rs ise 2000 den başlıyor. deri koltuk, yol bilgisayarı, 4 airbag felan geröekten gayet güzel donanımı var. bence bu kadar yenilik ve donanıma göre aradaki fark fazla değil. ayrıca rs in temizini bence daha kolay bulursun. performans olaraksa sfi kullanmadım ama rs den iyi olacağını sanmıyorum eşit şartlarda. bence kas kendini. biraz daha bekle. almak istediğini al, almış olmaz için alma. ben 3 sene hayalini kurdum. para ayarlayamadım. sonra para ayarladım ama temizini bulmak için 3-4 ay bekledim. sabret emin ol istediğin gibi birtane bulursun...
astra gsi donanımını bilmiyorsun sanırım
airbag
sunroof
klima
yol bilgisayarı
anti patinaj
recaro koltuk
ısıtmalı ayna
abs vs..
motor olarak bakarsak gsi motorunun daha önde olduğunu herkes kabul eder sanırım
bence düzgün bir gsi alıp ufak tefek paralarla hızlandırabilrsin daha keyifli olur
kadir jdm civic
02-10-2011, 10:27
bence de gsı rs alıcaksın ilk biniceksın ooo süper sonra denemelere başlarsın muhakkak geçilceksin diger rslere başlıyacaksın şu takayım bunu yapayım daha iyi gitsin diye rs ın üzerine gene 2 3 bın harcarsın kesın yanı
gsı alırsan chipiydi egzantrik ti egzosuydu çok fazla paran gitmez daha küçük paralara gsı dahada iyi gider daha mutlu olursun he bi typer kafa tutamazsın ama senı tatmın eder tabi olurda az paralara temız gsı bulursan ozaman typer bile tokatlarsın o konuda da opelımden mustafa usta sana yardımcı olur kadett gsıları modifiye eden ustamız
astra gsi donanımını bilmiyorsun sanırım
airbag
sunroof
klima
yol bilgisayarı
anti patinaj
recaro koltuk
ısıtmalı ayna
abs vs..
motor olarak bakarsak gsi motorunun daha önde olduğunu herkes kabul eder sanırım
bence düzgün bir gsi alıp ufak tefek paralarla hızlandırabilrsin daha keyifli olur
açıkcası bilmiyorum gsi ların donanımını. binmedim de kullanmadım da. eminim güzeldir, iyidir, performanslıdır. adını çok duyduğum bir araba zaten. aslında haklısın karşılaştırma yapmak için kesinlikle 2 sinede binmiş, kullanmış birine sormak lazım.
reanultta sağlam ülkemiz koşullarında r12 ve torosların ne kadar sağlam olduğunu herkes bilir zaten..
YavuzNaz
03-10-2011, 15:00
Reno 12 yi baz alarakmı Rs alalım yani :)
Ultraleggera
03-10-2011, 15:03
Yeni yenidir die düşünme sakın ne varsa eskide var düzgün bi GSİ senin derdine devaa olur emin ol ;) Kesinlikle zevk meselesidir GSİ hem daha yakışıklı hemde daha donanımlı bi araç. Ayrıca bilgilendirmiş olayım 93 94 GSİ lerde 2 Airbag modeli yok tek airbag oda opsiyonel şansına kalmış bişi hem sunrooflu hem airbaglı hem far fiskiyeli bulursan zaten bide düzgünse Keyfine değme :) Yol tutuşu ve fren olarak fazla bişey bekleme sonuçda 92 üretimi bi araç o zamanın şartlarının en iiisi ama seni şuan tatmin etmeye bilir ama güzel bi yay+amortisörle gayet keyfli oluyor fren mesafenide alışınca ona göre ayarlarsın bi sıkntı olmaz yada güçlendirirsin.
alman arabaları evet sağlam ama renolarından sağlam olduğunu çok iyi biliyoruz onu demek istedim.. clioda sağlamdır.. bazı arkadaşlar alman arabaları sağlam demiş.. sadece almanlardan sağlamlar çıkmıyor konuyu baştan okursan ne demek istediğimi anlarsın..
GokhanRS
03-10-2011, 17:10
bence hangisine tav olursa o daha iyidir:)
KA®ANLIK
03-10-2011, 17:11
Performans - RS
Geri kalan herşeyde GSI :D
GokhanRS
03-10-2011, 17:11
he ayrıca ben zamanında gsi çok araştırdım. ucuz olupta doru düzgün temiz astra gsi yok. temizleride pahalı. zamanında 10 15 araç bakıp alayına az küfür etmemiştim. telefonda şöle iyi böle iyi dediler hep cacık cıktı. 1 tane temiz buldum o da zaten clio rsden pahalıydı.
gsi iyidir hoşturda rs le mukayese bile etmem:)
SEÇKİN172
03-10-2011, 17:24
Hangisi bence duruşu hoşuna gittiyse onu alın derim ben . Arabanın dışı hoşuna gittimi inasının içinide rahat rahat yapar. :) ama tabi rs diorummmmmm:):)
94 gsi kullanan arkadaşlar aracı alma yönunde ilerliorum bütcem rs e izin vermedi.. aralarında dağlar kadar fark varmı..bütce zorlanmalımı değermi.. temiz bulun diceksnz elbette uğrasıcaz bulmak içn... bide 1.8 rsi var kullanmasam inanmazdım gidişine cidden güzel fekat kçk..
1.8 rsi gidişiyle gsi nin gidişi çok farklı
Yakit-konfor-guvenlik-performans rs
Goruntu- gsi
Ve herzaman yeni yenidir
Hadelenn :)) 94 gsi gonullerin fatihi :))
opel astra gsı SFI tartışmasız derim...
bildiğim kadarıyla rs lerde öyle kronik sorunlar yok..ayrıca zaten 00-01 model ..astranın görüntüsü filan hoşuma gidiyor..zaten eskiciyimdir..:) ama rs al derim 94 çok eski be kardeşim..:)
gsi=sorun=sanayide bitmeyen saatler :)
:icon_tup:
Hadelenn :)) 94 gsi gonullerin fatihi :))
hacu 306 gtı desenız anlıcamda gsı ın her yerı fatıh olsa ne yazar:)
rs ın kaybettıgı tek nokta tipi. Gsi da da ole ahım şahım bı dıs gorunus yok.
Gsi ın içinide savunan bırısı cıkmaz sanırım:)
clio rs'in astra gsi'dan bariz üstün olduğu birkaç şey söyleyebilir misiniz merak ettim :)
gsi=sorun=sanayide bitmeyen saatler :)
evet 94 senesinden beri anası bellenmiş canı alınmış her otomobil sanayide bitmeyen saatleride beraberinde getirir :) gsi'a özel bişey değil yani..
3 senedir gsi'a biniyorum şuana kadar mecburi değiştirdiğim 2 parça var biri fan motoru diğeri benzin pompası. haricinde bozulupta değiştirmem gereken parça olmadı
not: arabam 265.000 km de
rs ın kaybettıgı tek nokta tipi. Gsi da da ole ahım şahım bı dıs gorunus yok.
İbo bi dk Gsi dış görünüş olarak en sevmediğim kasalardan biridir. Rs in görünüşü ise çok hoşuma gidiyor kısacası bu kısım göreceli bunu artı veya eksi olarak sayamayız :D
gsi 1993-95 senesinde avrupada ksko değeri çok yüksekmiş sebebi güzelliğinden ötürü hırsızların dadanmış olduğu araçmış.
osman 1.8t
03-10-2011, 21:14
bilen bilir vsl 77 efsane gsi benimdi çok güzel araçtır bendeki 95 model di türkiyede 3 tane 95 var diyemez kimse 94 sondur ama bir kaçtane 94 sonunda trafiğe çokmış 95 var herneyse gelelim yürüyüşüne sağlıklı bir gsi ile geçebileceğin araçları sayıyım ki bir ton videom var sağda solda izlenebilir 106 gti,vts,306 gti.vtec bu araçları geçebilirsin 106 ile vts ile makara yaparsın 306 ile vtec de sağlıklı iseler biraz terlersin ama alırsın hiçbir zaman gsi rs i geçemez rs herzaman almıştır ama görüntü şekil dersen gsi ı hiçbirine değişmem kemikli araç temiz gsi yok denecek kadar az sen en iyisi 3 daha koy rs al
aynen astra bence de görünüş olarak tercih sebebidir.
ozanbulbul
03-10-2011, 21:18
bence megane f7r larada bakılabilir bütçe açısından
Cliosportve
03-10-2011, 21:26
GSİ vs Clio Rs karşılaştırması biraz değişik olmuş :)
Fan club olmadan objektif olarak RS yakıt - performans - sağlamlık -görünüş - frenaj - parça bulma kolaylığı gibi herşey göz önünde olaraktan daha bi iyi gibi be arkadaş
Arasts61
03-10-2011, 21:50
astra gsi ın hikayesi şu:
2.0 lt 150 hp ile 8 sn de 100 yapabilen ve 220km maksimum süratle zamanındaki rakipleri arasında 1 numara. bugün 170 ps lik golfun de suratı 220.
95 yılına kadar olan astra ların zamanına göre hayvan gibi güzel olması nedeniyle sigorta şirketleri arac için ekstra prim istiyorlar. sebebi de bu araçların aşırı derecede çalınması. ayrıca yuksek beygir gucu de sigorta primlerini artıran diger bir faktor.
bu primler yüzünden aracın satışları düşecek korkusuyla öncelikle aracın tipi değişiyor, 96 da da 136 ya düşürülüyor.
fakat gsi efsanesini bu şekilde heder etmek opelin başına bela oluyor.
bu sefer o imajı silmek için aracın yeni versiyonlarına sporty vs gibi dandik isimler koyuyorlar.
clio dediğinde williamsın motorundan başka hiç bi özelliği olmayan bir araba. ama sonuçta o motor da saygıyı hak ediyor.
astra gsi ın hikayesi şu:
2.0 lt 150 hp ile 8 sn de 100 yapabilen ve 220km maksimum süratle zamanındaki rakipleri arasında 1 numara. bugün 170 ps lik golfun de suratı 220.
95 yılına kadar olan astra ların zamanına göre hayvan gibi güzel olması nedeniyle sigorta şirketleri arac için ekstra prim istiyorlar. sebebi de bu araçların aşırı derecede çalınması. ayrıca yuksek beygir gucu de sigorta primlerini artıran diger bir faktor.
bu primler yüzünden aracın satışları düşecek korkusuyla öncelikle aracın tipi değişiyor, 96 da da 136 ya düşürülüyor.
fakat gsi efsanesini bu şekilde heder etmek opelin başına bela oluyor.
bu sefer o imajı silmek için aracın yeni versiyonlarına sporty vs gibi dandik isimler koyuyorlar.
clio dediğinde williamsın motorundan başka hiç bi özelliği olmayan bir araba. ama sonuçta o motor da saygıyı hak ediyor.
ilginç yani rs hakkında binmeden, kullanmadan nasıl böyle yorum yapılıyor anlamıyorum.
GSI'a hiç binmedim yalan yok. Yolda denk gelenler oldu. Performansı felan bir kenara bırakırsak 6 hatta 7 sene az bir rakam değil. Clio RS derim.
Arasts61
03-10-2011, 22:00
ilginç yani rs hakkında binmeden, kullanmadan nasıl böyle yorum yapılıyor anlamıyorum.
araçlar aynı nesil olmadıgı için direk karşılaştırmak aslında doğru olmuyor. bi özelliği yok derken kotudur demiyorum ama gsi gibi allengirli bir durumu var mı?
aslında şoyle desem en doğrusu olur. deselerki 2001 yılına dönüp 0 rs e mi binmek istersin, yoksa 94 yılına dönüp 0 GSI a mı? düşünmeden 94 derim..
Ultraleggera
04-10-2011, 00:03
Kardeşim burda RS e binen RS der GSİ ye binen GSİ der kimse bindiği araca kötü demez biz 17 sene bindik GSİ ye 5 ay önce sattım ama uyuşturucu gibi bişi haala 1 tanedaha alıcam sevdasıyla yaşıyorum ;) Senin aklına hangisi esiyorsa hangisi cebine uygun geliyorsa o yönde kullan tercihini :)
acayip GSi hastası değilsen, RS almalısın.
Düzgün GSi bulmak kolay değil.
Düşük modelli araçlara binenler genelde o araçlara alışıklardır, kendileri görmez ve rahatsız olmaz herhangi bir sorunundan.
Sen o araca bindiğinde çok rahatsızlık hisseder herşeyi düzeltmeye uğraşırsın, bazı şeylrde düzelmediği gibi giden paranda gittiği ile kalır. Bu genellemdir GSi GTİ cart curt vs diye ayırmıyorum.
Ben RS öneririm. Kroniği pek yok, ama temizini bulmak lazım, koşturacaksan birde ciğerlisini almak lazım.
Ekmeğini yemiş, emekli olmak isteyen araç, adamı otomobilden soğutur.
Kardeşim burda RS e binen RS der GSİ ye binen GSİ der kimse bindiği araca kötü demez biz 17 sene bindik GSİ ye 5 ay önce sattım ama uyuşturucu gibi bişi haala 1 tanedaha alıcam sevdasıyla yaşıyorum ;) Senin aklına hangisi esiyorsa hangisi cebine uygun geliyorsa o yönde kullan tercihini :)
17 sene mi. Bilfiil 17 sene ise ciddi bir rakam. Nasıl sattınız ki. Sabah arabayı kapıda görememek koymuştur o kadar zaman sonra. :)
Düşük modelli araçlara binenler genelde o araçlara alışıklardır, kendileri görmez ve rahatsız olmaz herhangi bir sorunundan.
Sen o araca bindiğinde çok rahatsızlık hisseder herşeyi düzeltmeye uğraşırsın, bazı şeylrde düzelmediği gibi giden paranda gittiği ile kalır. Bu genellemdir GSi GTİ cart curt vs diye ayırmıyorum.
Bu konudaki en doğru laf budur. Sahibi fanatiklikten felan değil belki ama alışkanlıktan eksikleri görmeyebilir eski aracın. Ama aracın yabancısı direk anlar. :)
Ultraleggera
04-10-2011, 01:08
17 sene mi. Bilfiil 17 sene ise ciddi bir rakam. Nasıl sattınız ki. Sabah arabayı kapıda görememek koymuştur o kadar zaman sonra. :)
Evet 17 sene 17 sene içerisinde kendimize ait 3 tane GSİ deiştirdik sen bide sattıktan sonraki gün arabayı garajda göremeyinceki piskolojimi düşün hala arıyorum yani :)
Ultraleggera
04-10-2011, 01:16
Eğer GSİ düşünüyor isen bu araç bizim eski aracımız buna bakabilirsin Düzgünlük olarak TR de Tahta oturabilecek araçlardan birisidir yani bizdeken öleydi şuanki durumunu bilmiyorum resimlerde görülene göre halaa iii
Opel Astra 2.0 GSI 1994 Model 14.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 54746891 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-satilik-94-gsi-astra-bir-esi-daha-yok-54746891/detay/?#)
GSİ vs Clio Rs karşılaştırması biraz değişik olmuş :)
Fan club olmadan objektif olarak RS yakıt - performans - sağlamlık -görünüş - frenaj - parça bulma kolaylığı gibi herşey göz önünde olaraktan daha bi iyi gibi be arkadaş
hem objektif olup hem nasıl görünüşte clio rs daha iyidir diyosun anlamadım:D
gsi rs kadar yakar daha fazla değil
sağlamlığa gelince 18 yaşına gelsin görcem rs'leri :D
görüntü tamamen zevk meselesi bana göre astra gsi ezer clioyu :)
performans kısmındada çok emin konuşmayın derim :)
frene eyvallah rs daha iyidir, iyileştirilmeyecek bişey değil o da
RS'in avantajı yeni model olması ve standart olarak GSi'dan hızlı olması
Ben RS öneririm. Kroniği pek yok, ama temizini bulmak lazım, koşturacaksan birde ciğerlisini almak lazım.
Çok doğru söylemişsin hacı, alıyorlar leşleri sonra GSi tü kaka :D
chiefkadir daha iyi yorum yapar birçok gsi a bindikten sonra birçokta rs e bindi ve hala rste karar kıldı sanırsam ki bende eski rs sahibi olarak parasal yön hariç her yönden rs daha iyi ve yeni.
RED DEVIL
04-10-2011, 12:29
206 ne oldu...
kardeş eşim kaza yaptı cidii kazaydı yaralanmalı fln.. Fotolarını koydum ama facede ekle demiştim sana hatırlarsan.. O gitti parda sermayede gitti anlıcaan es dost para bulduk bzde kattık biraz bişeler var.. Evli barklı adamım ama seri araç ta bnm tek tutkum.. Bu makas veya yanlama fanatiklii değil tamamen gzl görünüm ve en az 150 hplerde düzgün yürürü olan aracları cok seviorum 206 gti beni tatmin ediodu sevdiğim bi dış ve iç donanıma sahipti gayet sadec ve hoştu.. Gsi cook eskiden beri fanatiği olduğum bir araç rs ise daha performansa yonelik yeni diyebileceğimz bir araç.. Takıldım kaldım yada en son tum hevesten vazgecip memur hayatı moduna döncez alcaz 1.3 multijet hıza seriliğe elveda grüntü yeter bize diip öle takılcaz. Gsi haala araştırıyorum bu ay son tüm yorumlara cok tesekkrler . . .
Gsi sahiplerinin gsi demelerini anlıyorumda..
bence kıyaslanacak araçlar değil RS baya bir üstün çoğu açıdan
görüntü falan filan bunlar göreceli şeyler zevk renk meselesi bunlar kıyaslanacak birşey değil alacak kişiye bağlı şeyler
RS alırsın filtre egzoz ile yani 300 liralık masrafla roket yaparsın ;)
chiefkadir
04-10-2011, 16:02
chiefkadir daha iyi yorum yapar birçok gsi a bindikten sonra birçokta rs e bindi ve hala rste karar kıldı sanırsam ki bende eski rs sahibi olarak parasal yön hariç her yönden rs daha iyi ve yeni.Okuyom ben yaaa :hahaha: Yazmaya gerek yok kafalar sabit hangisine iyi desen diğerine sahip olan kabullenmicek:)
bence rs cünkü yenı her zaman ıyıdır ;) + rs de ufak dukunuşlarla gayet iyi hızlanıyor ve bence 2000 cc nın hakkını verıyor :icon_tup:
araçlar aynı nesil olmadıgı için direk karşılaştırmak aslında doğru olmuyor. bi özelliği yok derken kotudur demiyorum ama gsi gibi allengirli bir durumu var mı?
aslında şoyle desem en doğrusu olur. deselerki 2001 yılına dönüp 0 rs e mi binmek istersin, yoksa 94 yılına dönüp 0 GSI a mı? düşünmeden 94 derim..
66 ylına dönüp kırmızı bi mustang e binmek isterdim ben:)
http://www.nzmustang.com/clubs/waikato/Rees-2.jpg
SEÇKİN172
04-10-2011, 16:58
RS alırsın filtre egzoz ile yani 300 liralık masrafla roket yaparsın ;)
Ben böyle bi rs biliyorum Roket....:):)
RED DEVIL
04-10-2011, 17:10
okuyom ben yaaa :hahaha: Yazmaya gerek yok kafalar sabit hangisine iyi desen diğerine sahip olan kabullenmicek:)
sakın yanlış anlaşılmasın bütcem yetse alırım rs ama yetmio bide gsi tutkunluğu war kupon olduğu için değişik bir araç heryerde yok rs de yok ama clio cok :) işim sırf perf. Dayalı olsaydı cook cok haklısınız ama butce de buna es zamanlı ilerlio anlatabildim umarım..
o kadar yıl farkı, rs ın ustun olması normal, ancak zamanına gore dusunursek gsı daha ustun bır arac
yol tutus olarakta rs ıyıdır, genel olarak 1 tık ondedır rs.. ıc mekanda eskı olmasına ragmen gsı daha ıyı olabılır ama bınmem lazım ıkısınede tekrar:D
SEÇKİN172
04-10-2011, 17:18
o kadar yıl farkı, rs ın ustun olması normal, ancak zamanına gore dusunursek gsı daha ustun bır arac
yol tutus olarakta rs ıyıdır, genel olarak 1 tık ondedır rs.. ıc mekanda eskı olmasına ragmen gsı daha ıyı olabılır ama bınmem lazım ıkısınede tekrar:D
GSI in yol tutuşu RS den daha iyi..... kabullenmek lasım.. :)
gsi yumusaktir, soft kullanima sahiptir. arkasi guzel oynar, rs daha sportiftir bu konularda..
Araba olarak bakıldıgında frenler haric her konuda GSı.. Fakat gerçekleri gözardı etmemek lazım.. Ne düzgün GSI kaldı nede doğru düzgün parçası.. Bir arabanın panjurunu temin etmek 3 ayı buluyorsa artık o araca binmek zorlaşmış demektir.. Clio RS daha alınası bir araç şu zamanda.. ama iki araçta fabrikadan çıktığı gibi düşünürse tabiki gsi. ama bırakın bu hayali, temizini bile bulmak cok cok zor.. Şu an araba alacak olsam mantıklı düşündüğümde GSI aşkım depreşmezse ben de RS alırdım....
RED DEVIL
05-10-2011, 07:45
bence gsi..
90lı yılların sloganı gibi BENCE BMC :) gönlüm gsi da megane rs olan bi abimiz burdan yardımcı olmuştu 1.7 alfa 145 bakıodum o önerdi ve zaten olan askım kullerinden alevlendi.. rs için fon acıcam en son para bulup alcem :) ama hakkını veremem o aracın bence daha genclere yonelik bir araç ben gazlayıp devamlı devirlencek biri değilim sadece 2.0 olsun 1000kg braz üstü olsun 150 hplerde olsun bana gayet yeter... rs in ustun olduu nu tabiki kabulleniorum gti konusuna girmiorum bile cok sacmalıo muhabbet soora.. zaten HONDA nın HO su cıksa ağzımızdan BİTTİK demektir :) :)
glockevo
05-10-2011, 15:26
tabikide rs!
Araba olarak bakıldıgında frenler haric her konuda GSı.. ...
hangı konular hacı bunlar valla merakımdan soruyorum:)
90lı yılların sloganı gibi BENCE BMC :) gönlüm gsi da megane rs olan bi abimiz burdan yardımcı olmuştu 1.7 alfa 145 bakıodum o önerdi ve zaten olan askım kullerinden alevlendi.. rs için fon acıcam en son para bulup alcem :) ama hakkını veremem o aracın bence daha genclere yonelik bir araç ben gazlayıp devamlı devirlencek biri değilim sadece 2.0 olsun 1000kg braz üstü olsun 150 hplerde olsun bana gayet yeter... rs in ustun olduu nu tabiki kabulleniorum gti konusuna girmiorum bile cok sacmalıo muhabbet soora.. zaten HONDA nın HO su cıksa ağzımızdan BİTTİK demektir :) :)
90'ların çocuğuyuz abi nede olsa :)
Şöyle düşünmek lazım diye düşünüyorum aslında ; Astra ile Clio arasında sınıf farkı var. 206'nız varken birgünlüğüne bile olsa 406 V6'ya bindiyseniz az çok hissetmişsinizdir o farkı. Camry'ye ilk bindiğimde araba kendini bırakıcak gibi geliyordu ama o cüsseye rağmen hayvan hem konforlu hem deli gibi yol tutan bi arabaydı :)
Aralarında 7 yaşta olsa, eğer hala diri kalmış bir Astra GSi varsa, bulunursa o alınmalı diye düşünüyorum. Hem daha yakışıklı hem daha kaslı hem Alman , daha kaliteli daha konforlu bi araç. Sadece frenaj konusunda Clio RS bi nebze üstün gibi, e o da kolay iş , disk balata bitti gitti ki 7/24 gazlayan biri değilmişsiniz :)
O yüzden GSi diyorum ben. Bu arada temizi denk gelirse Vectra A GT Sfi de bakılabilir :icon_tup:
Levo yani sınıfına kadar inmişsinde kardeşim bu araçları konfor kalite beklentisiyle kimse almazki.Alman kalitesi konforu diyorsunuz kaç yaşında araba sonuçta kaç kere yapılmış değişmiş kaza yapmış toplanmış boyanmış macunlanmış .BAZI araçlar dışında kalitede konforda aranmaz GSİ'da.Keza durum RS içinde geçerli olabilir patlak bir ton araç var ama , ihtimal olarak düzgün RS bulmak daha yüksek.GSİ'yı gelin megane cup f7r'la kıyaslayalım , Clio RS ile değil şahsi görüşüm
hangı konular hacı bunlar valla merakımdan soruyorum:)
bi kere komple farklı bi arac.. yani body kiti olsun jantları olsun arabayı tamamlıyor ve dizayn olarak çok özel bi araç.. gidiş olarak std olarak bakarsan bence cliodan hızlı gsi.. yapılırsa edilirse konusuna girince clio biraz daha yeni bi araba onun avantajları var ama sfi motorun önü çok acık.. yapan olmadı pek o yuzden bilinmiyo tr de ama gayet iyi bi motor yani.. iç mekanı clio nun bence güzel değil.. malzeme rengi bile bayıyor bi sure sonra.. yol tutus olarak gsi daha iyi oturuyor yola.. clio sınıfı geregi ve küçüklügünden dolayı yuksek suratlerde daha fazla korkutuyor beni.. baska da ne kaldı bilmiyorum :)
yeni araba yenidir ama :) biçok yerde artısı cıkar sırf yeni oldugundan bile..
chiefkadir
05-10-2011, 19:33
bi kere komple farklı bi arac.. yani body kiti olsun jantları olsun arabayı tamamlıyor ve dizayn olarak çok özel bi araç.. gidiş olarak std olarak bakarsan bence cliodan hızlı gsi.. yapılırsa edilirse konusuna girince clio biraz daha yeni bi araba onun avantajları var ama sfi motorun önü çok acık.. yapan olmadı pek o yuzden bilinmiyo tr de ama gayet iyi bi motor yani.. iç mekanı clio nun bence güzel değil.. malzeme rengi bile bayıyor bi sure sonra.. yol tutus olarak gsi daha iyi oturuyor yola.. clio sınıfı geregi ve küçüklügünden dolayı yuksek suratlerde daha fazla korkutuyor beni.. baska da ne kaldı bilmiyorum :)
yeni araba yenidir ama :) biçok yerde artısı cıkar sırf yeni oldugundan bile..Yapma Recep din kardeşiyiz :) Hangi gsi piston+egzantrik ile 210hp yi görmüş :) Standart olarakta hızlı olması imkansız ağırlık faktörü var Rs hafif..Tip olarak dersen Gsi çok daha yakışıklı..yol tutuş dersen Rs çok daha sağlam basıyor yere..
Yapma Recep din kardeşiyiz :) Hangi gsi piston+egzantrik ile 210hp yi görmüş :) Standart olarakta hızlı olması imkansız ağırlık faktörü var Rs hafif..Tip olarak dersen Gsi çok daha yakışıklı..yol tutuş dersen Rs çok daha sağlam basıyor yere..
abicim hangi gsi a kim piston eksantirik yapmıs o zaman? sende biliyosun estas eksantirik ve std subap yaylarıyla guvenden bulunan parcalarla arabalar yürütüldü.. kac kişi gsi üzerinde profesyonelce ugrastı? istanbuldaki kadett in fotolarını burdan gordum hakkıyla yapılan tek c20xe o su an benim bildigim diğerleri fasafiso.. Std olarak std clio rsi sende bende bi cok kez gecmiştik hatırlarsın :) istanbulda emre hala koşturuyo arabayı aynı speclerde bi clioyla deneseler guzel olur bence :) RS düşük hızlarda direksiyon sisteminin iyiliğinden daha iyi gibi gorunebilir ama ben yuksek suratte de clio kullandım astra gsı ın agırlıgı yok...
Yapma Recep din kardeşiyiz :) Hangi gsi piston+egzantrik ile 210hp yi görmüş :) Standart olarakta hızlı olması imkansız ağırlık faktörü var Rs hafif..Tip olarak dersen Gsi çok daha yakışıklı..yol tutuş dersen Rs çok daha sağlam basıyor yere..
şöyle bi soru soriyim abi 210hp rs ile 210 hp gsi nasıl gider sence :)
az daha işi var EMG'nin bitsin hayırlısıyla da denicez rs ile bakalım :)
gsi alma, araba alma butcenı dahada arttır rs al derım.... yada bı gtı vts de olabılır :):)
Sportline
05-10-2011, 20:01
ibretlik karşılaştırma :D
gsi dan atmosferik olarak 210 almak için bence psiton felan değil kasıklara kadar Allah ne verdiyse girmek lazım motora diiye düşünüyorum.
chiefkadir
05-10-2011, 22:25
şöyle bi soru soriyim abi 210hp rs ile 210 hp gsi nasıl gider sence :)Bro c20xe yi 210hp ye çıkarmak kolay değil sizde bende biliyoruz..iki arabada aynı hp ye geldiğinde kilo konuşur :)
abicim hangi gsi a kim piston eksantirik yapmıs o zaman? sende biliyosun estas eksantirik ve std subap yaylarıyla guvenden bulunan parcalarla arabalar yürütüldü.. kac kişi gsi üzerinde profesyonelce ugrastı? istanbuldaki kadett in fotolarını burdan gordum hakkıyla yapılan tek c20xe o su an benim bildigim diğerleri fasafiso.. Std olarak std clio rsi sende bende bi cok kez gecmiştik hatırlarsın :) istanbulda emre hala koşturuyo arabayı aynı speclerde bi clioyla deneseler guzel olur bence :) RS düşük hızlarda direksiyon sisteminin iyiliğinden daha iyi gibi gorunebilir ama ben yuksek suratte de clio kullandım astra gsı ın agırlıgı yok...Combo sende bende uğraşanları biliyoruz, .. motor kötü motor demiyorum ..malzeme ağır.. Bir düşün bakalım k20 ile c20xe ? :D ikiside kare 86*86 biri 150hp diğeri 200hp ..max gücü aldıkları devir çok farklı...xe nin max gücünü 9000dd ye taşıdığında belki yüksek hp ler alınır ama çok masraflı ..uk da 260-270hp alınan xe ler var,..Bizde boş f4r ye itb+beyin yaptığımızda 200hp alabiliyoruz..yani erhan gsi uğraştırır be :D
chiefkadir
05-10-2011, 22:31
RS düşük hızlarda direksiyon sisteminin iyiliğinden daha iyi gibi gorunebilir ama ben yuksek suratte de clio kullandım astra gsı ın agırlıgı yok...Combo daha geçen gün roll de otobanda 230 la en sağdan en sola çok rahat geçtim ufacık bırakma vs.yok, gel otur yanıma 240 la ellerimi bırakacam kahvemi yudumlucam :D:D
Combo daha geçen gün roll de otobanda 230 la en sağdan en sola çok rahat geçtim ufacık bırakma vs.yok, gel otur yanıma 240 la ellerimi bırakacam kahvemi yudumlucam :D:D
Direksiyonu o sırada nerenle tutacan peki :D:D:hahaha:
tigrakaan
05-10-2011, 23:04
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Uzunda gsi goturur mali:D:D
stock halde sfi egrileri ip gibidir;)
istanbulda 200hp rs varsa 200hp gsi'ımız var deneyebiliriz :)
Performans açısından iki aracı aynı kefeye koyarsanız hata yaparsınız.
RS kendini gerek rollerde de gerek o pistlerde kanıtlamış bir makina..
Hangi gsi şimdiye kadar piyasadaki rs ler kadar konuşulmuş ve koşturulmuş Typer ile bir tutulabilmiş ?
Bence RS sizde özellikle performans konusundamoral bozukluğu yaratabilir .
En iyisi ve zevklisi civic vti 106 gti 306 gti tarzı araçlarla denemeniz olur.
RS yol tutuşundaki ününü pistlerdeki başarılarından alır gsi ile bir tutmamalısınız.
Yakıt açısından gsi dan çok daha cimridir bunu ancak iki aracıda uzun süreli kullanan bilir.
Diğer içi kötü dışı güzel gibi kavramlar görecelidir.
Kısacası GSİ ın üstün olduğu bir konu ancak fanatik gsi ve opelciler tarafından söylenir daha doğrusu iddia edilir. objektir bir insan ve bu işi bilen bir insan gsi ı rs in yanına koymaz !
daha önce deneme videoları yada başka araçlarla olan videoları varmı görebilirmiyiz
ph1 172 nin pist derecesi var mı acaba? ben ph2 bulabildim de ancak; hatta mk3 gsi da bulamadım mk4 opc buldum, opc, Clio 182 den hızlı pistte şu değerlere bakarsak eğer :)
Opel Astra OPC lap times and specs - FastestLaps.com (http://www.fastestlaps.com/cars/opel_astra_opc02.html)
Renault Clio 182 lap times and specs - FastestLaps.com (http://www.fastestlaps.com/cars/renault_clio_182.html)
Ultraleggera
06-10-2011, 02:54
Çok merak ediyorum Sene 2020 olduğunda Typer lar Clio RS ler Vtecler vs vs. GSİ gibi 18 Yaşına geldiğinde yaşıyor olucaklarmı yada Herhangi bi araçlar karşılaştırılıcaklarmı ? Ne çabuk unutulmuş Bitek Filtreli GSİ ile 2003 2004 Senesinde Autodroom Pistinde Pistonlu egzantrikli filtreli egzozlu 306 gti leri 2-0 2-1 elediği bari siz yapmayın be abi :). 1988 üretimi bi motor 1992 üretimi bi araç sene 2011 Yaşıtı Hatunların kaçtane çocukları var Arabanın adam gibi yürüyenini nerden bulasınız Gerisini siz düşünün yani. :) Emrecim Gecücüm EMG ye iyi bak 2020 senesinde o çoook lazım olacak ;)
Çok merak ediyorum Sene 2020 olduğunda Typer lar Clio RS ler Vtecler vs vs. GSİ gibi 18 Yaşına geldiğinde yaşıyor olucaklarmı yada Herhangi bi araçlar karşılaştırılıcaklarmı ? Ne çabuk unutulmuş Bitek Filtreli GSİ ile 2003 2004 Senesinde Autodroom Pistinde Pistonlu egzantrikli filtreli egzozlu 306 gti leri 2-0 2-1 elediği bari siz yapmayın be abi :). 1988 üretimi bi motor 1992 üretimi bi araç sene 2011 Yaşıtı Hatunların kaçtane çocukları var Arabanın adam gibi yürüyenini nerden bulasınız Gerisini siz düşünün yani. :) Emrecim Gecücüm EMG ye iyi bak 2020 senesinde o çoook lazım olacak ;)
rs dün geldi bugün kıng yapıldı gsı hep vardı ama type r ı alan rs ı alan unuttu eski günleri 200 hp gsi ile 200 hp lik clıo denemesini merakla bekleriz bizde ama sanmasın kimse sfı verir kendini kilo denmis oda farketmez rs e bir gsı sahibi olarak herzaman saygım vardır arkadsımdada var ii yürür bilirim kimsede unutmasın olur olmaz mesaj yazan arkadslardan bu araclar yola cıktıgında bazıları sokak arasında misket oynuyodu....
samet_61
06-10-2011, 03:31
sfi kullanmadıgın belli:D:D
samet_61
06-10-2011, 03:32
rs dün geldi bugün kıng yapıldı gsı hep vardı ama type r ı alan rs ı alan unuttu eski günleri 200 hp gsi ile 200 hp lik clıo denemesini merakla bekleriz bizde ama sanmasın kimse sfı verir kendini kilo denmis oda farketmez rs e bir gsı sahibi olarak herzaman saygım vardır arkadsımdada var ii yürür bilirim kimsede unutmasın olur olmaz mesaj yazan arkadslardan bu araclar yola cıktıgında bazıları sokak arasında misket oynuyodu....
+1111000000000 dogru yazmıs kardesım
yahu ne motorundan bahsediosunz 2030 da bile typer rs yürür motor yaparsın sandık motor atarsın devam edersin ne var yani bunda karşılaştırmayla ne alakası var ? Bu değilde sfi nin üstün olduğu yanları sayın diyoruz performansta bile üstün diyenler var ben daha bişi demem :)
RED DEVIL
06-10-2011, 07:46
yahu ne motorundan bahsediosunz 2030 da bile typer rs yürür motor yaparsın sandık motor atarsın devam edersin ne var yani bunda karşılaştırmayla ne alakası var ? Bu değilde sfi nin üstün olduğu yanları sayın diyoruz performansta bile üstün diyenler var ben daha bişi demem :)
ben belki yapmam uğraşamam kıyamam ama yapanlar va ve olacaktır.. alırsın 3-4 lira daha aşşağı fiyata gsi yuklersin 3-4 liralık gerekli specleri,gelsin o zaman tayyarlar yar-es ler :) diorum ben ama herzaman için su anda ustun rs ee arada hem 140-150 kg fark var hemde 20 hp olsun dimi o kadar....................
KA®ANLIK
06-10-2011, 07:47
Performans - RS
Geri kalan herşeyde GSI :D
ilk yazdığım mesaj ile konuya ara gazı vermek istiyorum :D
KA®ANLIK
06-10-2011, 07:49
ben belki yapmam uğraşamam kıyamam ama yapanlar va ve olacaktır.. alırsın 3-4 lira daha aşşağı fiyata gsi yuklersin 3-4 liralık gerekli specleri,gelsin o zaman tayyarlar yar-es ler :) diorum ben ama herzaman için su anda ustun rs ee arada hem 140-150 kg fark var hemde 20 hp olsun dimi o kadar....................
GSI a 3000-4000TL'lik modifiye listesiyle (turbo yapmazsan ki zaten o paralara çok boktan bir iş olur), Type-R falan geçemezsin abartmayalım isterseniz...
ya erhan rüyamı goruyosunuz anlamıyorum sızı.
body kıt dıyosun. normal astralardan geniş çamurlugunuzmu var.clio rs te var.
on teker ız genıslıgı daha fazla da rs te normallerden.gsi da varmı bole bısey.varsa haklısın.
jant dıyosun clıo rs te OZ racıng jant var.
onu acık dıyosun da nıye bırısı yapmadı.yapan yoksa nerden bılıyosunuz onunun acık oldugunu.18 yıl gecmıs bısey olmamıs bu saatten sonramı olacak.
kaldıkı mekanık oarak(egzantrık-pıston vs.) modıfıyeye gırdıgınde o markanın dısında degerlendırmek gerekır o aracı.yuklu astranın yuklu rs ı gecmesının yada gecılmesının bence hıc bır onemı yok.
Std olarak std clio rsi sende bende bi cok kez gecmiştik hatırlarsın :) istanbulda emre hala koşturuyo arabayı aynı speclerde bi clioyla deneseler guzel olur bence :) RS düşük hızlarda direksiyon sisteminin iyiliğinden daha iyi gibi gorunebilir ama ben yuksek suratte de clio kullandım astra gsı ın agırlıgı yok...
kadir abıde gsi varken denemıstık benım rs le 4 te gecmeye baslıyordu benı.
benım arac katalıtıgıne kadar stocktu. kadır abının gsi da neler vardı sen daha ıyı bılırsın:)
senle defalarca denedık fılıtre-egzoz la kaç boy oldugunu saymaya bıle üşeniyodum:D:D:D:D
ve senın gsi da normal gitmiyodu hani:D
hala aynı spec clio ile denemesını neden beklıyosun istanbulda.sonucu bılıyosun:D
bi arada gsi motournu bi tenekenin içine koydun geldın:D o zamanda geçemedin:D
chiefkadir
06-10-2011, 09:18
GSI a 3000-4000TL'lik modifiye listesiyle (turbo yapmazsan ki zaten o paralara çok boktan bir iş olur), Type-R falan geçemezsin abartmayalım isterseniz...Sadece standalone beyin yapayım dese 2000 lira oraya gider:)
RED DEVIL
06-10-2011, 09:18
gsı a 3000-4000tl'lik modifiye listesiyle (turbo yapmazsan ki zaten o paralara çok boktan bir iş olur), type-r falan geçemezsin abartmayalım isterseniz...
fazla anlamam bu işlerden ama fransız da değilim.. Ben yapmam uğraşmam işim olmaz ama yapanada saygım sonsuz uğraş vermiş emek sarfetmiş parasını o yonde hobisine harcamış derim.. Değer mi değmezmi orasını bilemem fakat bnce 4000 tl ye uçurursun o aracı sadece motoruna harcama yaparak.. Susuyorum herşey turbo değildir turboyla zaten gucun kralını alırsın ama atmosferik yuklu bir cok arac var turbo kovalayan tork avantajı olmaksızın . . S2000 gbi mesela...
Performans açısından iki aracı aynı kefeye koyarsanız hata yaparsınız.
RS kendini gerek rollerde de gerek o pistlerde kanıtlamış bir makina..
Hangi gsi şimdiye kadar piyasadaki rs ler kadar konuşulmuş ve koşturulmuş Typer ile bir tutulabilmiş ?
Bence RS sizde özellikle performans konusundamoral bozukluğu yaratabilir .
En iyisi ve zevklisi civic vti 106 gti 306 gti tarzı araçlarla denemeniz olur.
RS yol tutuşundaki ününü pistlerdeki başarılarından alır gsi ile bir tutmamalısınız.
Yakıt açısından gsi dan çok daha cimridir bunu ancak iki aracıda uzun süreli kullanan bilir.
Diğer içi kötü dışı güzel gibi kavramlar görecelidir.
Kısacası GSİ ın üstün olduğu bir konu ancak fanatik gsi ve opelciler tarafından söylenir daha doğrusu iddia edilir. objektir bir insan ve bu işi bilen bir insan gsi ı rs in yanına koymaz !
Sen baya bi inanmissin arkadasim. Astra gsi clio rs ten daha ustun bi otomobildir ama suanki turkiye sartlarinda clio rs daha mantiklidir..
Tekrar yaziyorum 200hp rs varsa deneyelim :)
Astra gsi clio rs ten daha ustun bi otomobildir ama suanki turkiye sartlarinda clio rs daha mantiklidir..
hangi alanda daha üstündür? performans olarak geride. yol tutuşta da geridedir bence. donanım olarak RS daha doludur. ncap testlerinde durum nedir onu bilmiyorum.
Cliosportve
06-10-2011, 14:01
Sen baya bi inanmissin arkadasim. Astra gsi clio rs ten daha ustun bi otomobildir ama suanki turkiye sartlarinda clio rs daha mantiklidir..
SS RS veya CVK RS ile deneme yapılabilir öyleyse
Birisi 190 hp
birisi 210 hp üzeri
kardeş sen erhanın gsi ı almıştın sanırım. üstüne performansa yonelık neler yaptınız? şu an 200 hp mi o araç?
bence sen fazla fanatiksin :)
birde şu bazı arkadaşların yok sfi gsi çok güzelmiş zamanında çok hızlıymış polisler yakalayamıomuş ondan 136 ya düşürmüşler şeklini değiştirmişler gibi saçmalıklarına baya bir güldüm :D
Cliosportve
06-10-2011, 15:12
Bir ara eski Tempralarda elektronik kadrandada 200 ü geçince tabut veya tavuk çıkıyor deniliyordu o elektronik kadranda :D:D:D
Bir ara eski Tempralarda elektronik kadrandada 200 ü geçince tabut veya tavuk çıkıyor deniliyordu o elektronik kadranda :D:D:D
O da bişey mi RS te 240 la makas atınca karşına aksakallı ölmüş deden çıkıveriyor :D Ve gel dedene gel dedene diye seni çağırıyor :D Deneyin ve görün :hehe:
Cliosportve
06-10-2011, 15:21
O da bişey mi RS te 240 la makas atınca karşına aksakallı ölmüş deden çıkıveriyor :D Ve gel dedene gel dedene diye seni çağırıyor :D Deneyin ve görün :hehe:
RS lerde bu özelliği hepimiz bilemeyiz
Sen yaşlı oldugun için dede gelmiştir
Bana 240'' da 2 sarışın 1 esmer gel gel diye çağırıyor Emmi :D
Burda gelen giden yok insanları kandırmayın :hehe:
KZtJvAh1c8g
Cliosportve
06-10-2011, 15:28
Burda gelen giden yok insanları kandırmayın :hehe:
KZtJvAh1c8g
Bu arabanın bence triger ayarında sorun var o yüzdn gelmemiştir :D:D
demokena
06-10-2011, 15:49
birisi eski ,diğeri yeni diye ayırmamak lazım bir çoğunuzda biliyorsunuzdur . yeni araçlar eski araçlar gb. kaliteli yapılmıyor. iç akşam vs. sonuçda çoğu kişinin dediği gb. içi kötü dışı güzel gibi kavramlar görecelidir . her iki aracıda kullanmış birisi olarak yazıyorum..
performans + fren+yakıt =RS
ya erhan rüyamı goruyosunuz anlamıyorum sızı.
body kıt dıyosun. normal astralardan geniş çamurlugunuzmu var.clio rs te var.
on teker ız genıslıgı daha fazla da rs te normallerden.gsi da varmı bole bısey.varsa haklısın.
jant dıyosun clıo rs te OZ racıng jant var.
onu acık dıyosun da nıye bırısı yapmadı.yapan yoksa nerden bılıyosunuz onunun acık oldugunu.18 yıl gecmıs bısey olmamıs bu saatten sonramı olacak.
kaldıkı mekanık oarak(egzantrık-pıston vs.) modıfıyeye gırdıgınde o markanın dısında degerlendırmek gerekır o aracı.yuklu astranın yuklu rs ı gecmesının yada gecılmesının bence hıc bır onemı yok.
kadir abıde gsi varken denemıstık benım rs le 4 te gecmeye baslıyordu benı.
benım arac katalıtıgıne kadar stocktu. kadır abının gsi da neler vardı sen daha ıyı bılırsın:)
senle defalarca denedık fılıtre-egzoz la kaç boy oldugunu saymaya bıle üşeniyodum:D:D:D:D
ve senın gsi da normal gitmiyodu hani:D
hala aynı spec clio ile denemesını neden beklıyosun istanbulda.sonucu bılıyosun:D
bi arada gsi motournu bi tenekenin içine koydun geldın:D o zamanda geçemedin:D
Normal astrayla uzaktan yakından alakası olmayanön tamponu panjuru var. sağ ve sol kaput havalandırmaları var. yan marspiyelleri var. yine alakasız arka tamponu var. arka spoyleri var. farklı arka stopları var. far yıkaması var.. şimdi gelip bana bizim ön tamponda farklı deme, aradaki farkı ancak arabayı bilen anlıyor.. dikkatli gözlerle bakmak lazım.. diğerini öküz bile gördüğünde farklı möölüyo..
birisinin yapması mı lazım? yapan var ingilterede millet başka amrkalara bile o motoru takıyor verimliliğinden dolayı.. atmosferik olarak 300 hp yarısan birsürü arac var.. bende bir tutmuyorum ama yapıldıktan sonra o da gayet giderli bi arac bilmiyo olanlar için yazılmıs bişey o..
kadir abinin arabayı boşver, sen eksozu bile söktüğünde ne kadar farkettigini biliyosun clionun hatırlarsın :) ki ikimizin denemelerini sayıyorsan sende olan modifiyelerin hiçbiri bende yoktu biliyosun. benim aracımda sadece chip vardı. orjinal 94 model eksozları vardı heryerinden kaçıran, std kagıt filtresi vardı ve 230 küsür binde motoru vardı... bitik std baskı balatası vardı.. ki emre götürdüğünde söktü ve 2 parça oalrak yere düştü balata.. ayrıyetten hatırlarsın std getirdigin bi clio rs i ne kadar gectigimi mesada.. kendi arabanla değil o arabayla denememizi kıstas al bence.. sonucta senin arabada kısa var kapak var eksoz var filtre kiti var vs vs.. bende bunların hiçbirisi yoktu..
kadettee gelince, yıllarca yattı araba bi gün içi toz pis cıkarıp getirdim hergun bakımını yaptıgın arabayla iyiki bi denedik.. onda da gecemedin de, bende gecemedim eyvallah.. elbet bi gun bi sfi a daha binerim bi sekilde satmamıs olursan alazaaam öcümü :D
Normal astrayla uzaktan yakından alakası olmayanön tamponu panjuru var. sağ ve sol kaput havalandırmaları var. yan marspiyelleri var. yine alakasız arka tamponu var. arka spoyleri var. farklı arka stopları var. far yıkaması var.. şimdi gelip bana bizim ön tamponda farklı deme, aradaki farkı ancak arabayı bilen anlıyor.. dikkatli gözlerle bakmak lazım.. diğerini öküz bile gördüğünde farklı möölüyo..
birisinin yapması mı lazım? yapan var ingilterede millet başka amrkalara bile o motoru takıyor verimliliğinden dolayı.. atmosferik olarak 300 hp yarısan birsürü arac var.. bende bir tutmuyorum ama yapıldıktan sonra o da gayet giderli bi arac bilmiyo olanlar için yazılmıs bişey o..
kadir abinin arabayı boşver, sen eksozu bile söktüğünde ne kadar farkettigini biliyosun clionun hatırlarsın :) ki ikimizin denemelerini sayıyorsan sende olan modifiyelerin hiçbiri bende yoktu biliyosun. benim aracımda sadece chip vardı. orjinal 94 model eksozları vardı heryerinden kaçıran, std kagıt filtresi vardı ve 230 küsür binde motoru vardı... bitik std baskı balatası vardı.. ki emre götürdüğünde söktü ve 2 parça oalrak yere düştü balata.. ayrıyetten hatırlarsın std getirdigin bi clio rs i ne kadar gectigimi mesada.. kendi arabanla değil o arabayla denememizi kıstas al bence.. sonucta senin arabada kısa var kapak var eksoz var filtre kiti var vs vs.. bende bunların hiçbirisi yoktu..
kadettee gelince, yıllarca yattı araba bi gün içi toz pis cıkarıp getirdim hergun bakımını yaptıgın arabayla iyiki bi denedik.. onda da gecemedin de, bende gecemedim eyvallah.. elbet bi gun bi sfi a daha binerim bi sekilde satmamıs olursan alazaaam öcümü :D
ya arkadaş sen hala gsi ın rs ten üstün performanslı olduğunumu düşünüyorsun yok artık ya :eek: :D
RED DEVIL
06-10-2011, 16:22
ya arkadaş sen hala gsi ın rs ten üstün performanslı olduğunumu düşünüyorsun yok artık ya :eek: :d
abi bi deneyin be artık bnde cok cok merak etmeye başladım he.. Ist olursa gelirim muhabbetine
denenmedimi hiç video yokmu yahu bence sonuç bilindiğinden ötürü denenmemiştir
150 hplik gsi rs den boy yer. Ama 172 hp yapılan bir gsi ı stok rs zor geçer ;)
GSi'yı zamanında kullandım, şu an da Clio 172 kullanıyorum. Astra GSi 90'ların yıldızı, Autoshow'da "Tahrik Edici Güzel" başlığı altında çocukluğumdan gençliğime kadar elimden düşmeyen dergide, hayallerini kurup sonrasında sahip olduğum bir araçtı.
Uzun dingil mesafesi sebebiyle kötü olan yol tutuşu, Rs'e göre daha kolay kontrol edilebilir görünür. Rs gibi anında arkası önüne gelecek korkusu yaşamazsınız ama yol tutuşu zayıf ve direksiyonu hissiz, ağır olduğundan bu disiplinde Rs'in çok gerisinde kalır. Rs kısa dingil mesafeli araçların tipik handikapı olan ani arkadan kayma özelliklerine sahiptir ama hızlı reaksiyon veren direksiyonu ile tecrübeli iseniz sorun yaşamazsınız.
Motor olarak Opel, Coshworth tabanlı, sıkıştırılması düşürülmüş yani evcilleştirilmiş bir yarış bloğu kullanır. Keyifli bir üretimdir. Rs'te de durum farksız. İki araçta'da yüksek sıkıştırma oranının ve hacmin avantajını yaşarsınız. Opel motoru çip, Lexmaul manifold, Filtre, egzantirik ile güzel güçlere ulaşır.
Tasarım olarak GSi derim, ama günümüzde bu aracın demode olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ben yolda bitik, tükenmiş bir GSi bile görsem hala gözümün önüne Bursa Yüce Hünkar Opel Showroom'un da 1.4 ve 1.6 modellerin arkasında duran sıfır km. kırmızı Astra GSi geliyor. Tipini tasarımı hep o döneme göre düşünüyorum. Şimdi 2000'lerde yetişmiş ya da otomobille ilgisi olmayan kişilere gösterseniz kimsenin Astra GSi'yı vahşi ya da sportif bulacağını sanmam. Fena halde eski moda görünüyor hatta. Nasıl 80'lerde görenin bir kez daha dönüp baktığı Opel Manta'lar, Ford Capri'ler şimdi hiç bir şey ifade etmiyor ise Astra'da bu yolda artık..
Clio'da yürekleri hoplatan bir tasarıma sahip değil, ama çağa uygun ve modern. Jantları, tamponları, çamurlukları ile de dozajında bir vurgu var performansa. Volkan Işık bu otomobil için testinde "Aynada baktığınızda kesinlikle yol vermek isteyeceğiniz bir araç" derdi. Bakın şimdi bir kaç kişi gücünü hiç belli etmiyor gibi şeyler söylemiş. Demek ki zaman geçtikçe bu tarz uygulamalarında miyadi doluyor.
Frenaj olarak Rs tabii ki daha başarılı. Bu kısmı uzatmıyorum.
Daha önce yine bir GSi konusuna detaylı olarak yazdığım için çok ince kısımlara inmiyorum. Bu tarz tartışmalar tech'te oldukça cıvıyor zaten.
Hangisi daha hızlı? Rs daha hızlıdır. Hem pistte hem düzde.
Hangisi daha güvenli ? Rs daha güvenlidir.
Hangisi daha kolay yürütülür? Kronik direksiyon kutusu problemini saymazsanız GSi masraflı bir araç değildir. Ön takım parçaları oldukça ucuzdur. Rs'te yanlış bir araç seçilirse yürütme maliyetleri GSi'yı geçebilir.
Hangisi daha eğlenceli? Karşısına geçip bira içmek için, kafanız bozuldu mu otobanda 250'ye indirmek için GSi, körfeze gitmek için Rs.
hangi alanda daha üstündür? performans olarak geride. yol tutuşta da geridedir bence. donanım olarak RS daha doludur. ncap testlerinde durum nedir onu bilmiyorum.
Benim iddiam performans olarak GSi'ın ileride olması, deneyip görmek lazım. Yukarda da yazdığım gibi 200hp hatta 200 bile değil 198paşaoğlu hp'si yani reelde 192 falan yapıyor sanırım. Varsa bu hp lerde rs deneyelim hangisi daha verimliymiş :)
Yol tutuş konusunda ise doğru amortsör&yay kombinasyonunda GSi çok çok değişiyor. Standart halde model yılından dolayı RS'in yol tutuşu daha iyidir.
Donanıma gelirsek Astra GSi'ın RS'ten aşağı kalır bi donanımı yok aksine +sı var
SS RS veya CVK RS ile deneme yapılabilir öyleyse
Birisi 190 hp
birisi 210 hp üzeri
ss ile değilde o ayarda başka rs varsa deneyelim çünkü ss ile denersek sahibinden dolayı tatsızlık çıkar hoş olmaz
kardeş sen erhanın gsi ı almıştın sanırım. üstüne performansa yonelık neler yaptınız? şu an 200 hp mi o araç?
benim arabamda ufak tefek şeyler var 170 hp civarıdır sanırım 200 hp olan başka bir gsi
birde şu bazı arkadaşların yok sfi gsi çok güzelmiş zamanında çok hızlıymış polisler yakalayamıomuş ondan 136 ya düşürmüşler şeklini değiştirmişler gibi saçmalıklarına baya bir güldüm :D
GSi fanatiğiyim doğrudur ama kör kütük yanlışlarıda savunmam :)
Türkiye'de GSi hastası olmayan bir adam o paralara daha temiz RS bulabilir ve bu da daha mantıklı hareket olur tabi ki.
Arasts61
06-10-2011, 18:10
Okuman mi zayif, anlaman mi?:D:D
Polisler nerden cikmis? Kim kimi kovalamis?:D
Hırsızlar gsi da, polisler rs demi gazliyomus? :D
kim nedese boş rs i olan rs der gsı olan gsı bende gsı var o ii diyorum baskalarının aracları icin tartısmaya gerek yok
HERKESİN ARACI KENDİNE GÜZELDİR.....:icon_tup:
raptor_98
06-10-2011, 18:55
yıka parlat,aç sunroofu ince ince takıl,arada da sık :) ben bunları gsi da sewıorum ;) rs gsi geçer,typer rs geçer,m3 teyper ı geçer sora biri gelir m3 ün içinden geçer misal...böle giderr... sen zevk alabileceğin aracı kendin seç :))) gsi ın motoru temizse inan stock bile tatmin eder...
yıka parlat,aç sunroofu ince ince takıl,arada da sık :) ben bunları gsi da sewıorum ;) rs gsi geçer,typer rs geçer,m3 teyper ı geçer sora biri gelir m3 ün içinden geçer misal...böle giderr... sen zevk alabileceğin aracı kendin seç :))) gsi ın motoru temizse inan stock bile tatmin eder...
egzomant
06-10-2011, 19:00
makine istiyosan rs konfor istiyosan gsi al derim
la erhan ne adamsın ya:D
o gsi la beni geçebileceğine inansaydın 1 dakika durmaz hemen gıder filitre egzoz yapardın. ama sende bılıyorsunkı fılıtre egzozla flan benım arabaya yetişemezdin.:D
o zamanda hep aynı lafları edıyodun 94 model egzozum var dıye:D senın gsi la egzozdan alacagın güçle rs ın egzozdan alacagı gucun aynı oldugunu nerden bılıyosun. belkı egzoz taksan dahada yavaşlayacaktı araba.
mısal gorkem hgt ye egzoz takınca yavaşlıyo dıyo. rs e egzoz takıyosun 4-5 boy hızlanıyo.
benım aracımda yazılım bıle yok. sen yılların çipçi erhanı kım bılır nasıl bı yazılım attın:D avansı flan ne durumdaydı Allah bilir:D arabanın kaderını degıstıren seyler bunlar.fılıtre egzoz gibi değil:D
neyse. sen al gene bi gsi:D ben satmıyorum merak etme deneriz:D
ama bu sefer yazılımla emme polishte olur birazda hafiflerim:D
egzantrık-piston flan takmadan çıkma karşıma bence:D:D:D
145 hp ile o kadar gidiyordu o araba iynn-rs :) ben burda ıvır zıvırını bakımlarını hallettim sadece filtre yazılım ile 170 verdi..
145 hp ile o kadar gidiyordu o araba iynn-rs :) ben burda ıvır zıvırını bakımlarını hallettim sadece filtre yazılım ile 170 verdi..
145 siz aldığınızdamı ölçtünüz.yazılım neden değişti.
145 siz aldığınızdamı ölçtünüz.yazılım neden değişti.
ankarada ölçmüştü erhan 145 çıkmıştı, aynı yazılımla sadece bakımları yapılarak + filtreyle 170 çıktı
öyle sandığın gibi avansı dipte bi yazılımda değil daha yolu var :)
kadir hocam yaz artık.. bu iki arabayı en iyi sen değerlendirirsin. hankisi daha üstün? :D :)
Cliosportve
06-10-2011, 19:35
Aynı ayarda benim aracım var ama hemen pat diye yarışamıyorum kafama göre çıkamıyorum birde yapılcak bölge konusunda çok hassasım
Ataşehire gidip gazlamam bile
Ben daha çok trakyaya doğru basarım hem yol güvenliği hem boş olması hemde yasal olarak sıkıntı çekmediğim 2 senedir bu yolda denemelerimizi yaparız...
Eğerki SS ile yarışmıycaksan ben bu şartlarda seninlen yarışırım EMG
Aynı ayarda benim aracım var ama hemen pat diye yarışamıyorum kafama göre çıkamıyorum birde yapılcak bölge konusunda çok hassasım
Ataşehire gidip gazlamam bile
Ben daha çok trakyaya doğru basarım hem yol güvenliği hem boş olması hemde yasal olarak sıkıntı çekmediğim 2 senedir bu yolda denemelerimizi yaparız...
Eğerki SS ile yarışmıycaksan ben bu şartlarda seninlen yarışırım EMG
denicek araç EMG değil yanlış olmasın başka bir gsi
karşı tarafta pek iyi anılarım yok bela buldummu avrupa anadolu ayırt etmiyor bende o tarafta bağlanmıştım
aklına yatarsa gece geç saatte anadolu yakasında deneriz olmazsa başka rs vardır illaki bu tarafta deneyecek
Cliosportve
06-10-2011, 19:41
Öyleyse başka RS ile yarışmak daha uygun olcak
Ben karşıda bağlanmadım ama ordaki ortamı pek sevmiyorum
Hemde bu aralar bağlanan bağlana körü körüne bağlanmakta istemem
İlgin için teşekkürler genede
emre denk geldim yazıorm atar tutar yok sen tanıosn beni ztn;) fl rs'i aldık yakın arkadaşıma. eksiklerini bi nebze giderdik. daha kimseyle denemedik.uyarsa bi akşam hem sohbete çıkarız hem deneriz:) araçta emme kelebek polish filtre 60lık boru egsoz var ön 2 koltuk hariç sökük
Cliosportve
06-10-2011, 19:46
FL RS eğerki çıktıysa piyasaya eyvahlar olsun :D
En son bi cumartesi günü Güneşli Mc te gördüm
emre denk geldim yazıorm atar tutar yok sen tanıosn beni ztn;) fl rs'i aldık yakın arkadaşıma. eksiklerini bi nebze giderdik. daha kimseyle denemedik.uyarsa bi akşam hem sohbete çıkarız hem deneriz:) araçta emme kelebek polish filtre 60lık boru egsoz var ön 2 koltuk hariç sökük
tamam hacı uyar deneriz
amaç aynı güçlerde gsi ile rs nasıl gider görmek :)
FL RS eğerki çıktıysa piyasaya eyvahlar olsun :D
En son bi cumartesi günü Güneşli Mc te gördüm
salı almıştık ctesi sadece yağını değiştirip gelmiştik.yabancıyız rs'e yavas yavas cozuoruz eksiklerini ins:)
emre tmam moruk telefonun var çıktığımız gun erkenden haber veririm duruma göre cıkarız:)
ankarada ölçmüştü erhan 145 çıkmıştı, aynı yazılımla sadece bakımları yapılarak + filtreyle 170 çıktı
öyle sandığın gibi avansı dipte bi yazılımda değil daha yolu var :)
145 hp flan değildi o araba ya neysseee:D
erhan alırsa bi gsi daha o zaman daha gerçekci olur tatlı atışmalarımız:D
145 hp flan değildi o araba ya neysseee:D
erhan alırsa bi gsi daha o zaman daha gerçekci olur tatlı atışmalarımız:D
145.5 miş pardon :D
http://i53.tinypic.com/103vm1v.jpg
la erhan ne adamsın ya:D
o gsi la beni geçebileceğine inansaydın 1 dakika durmaz hemen gıder filitre egzoz yapardın. ama sende bılıyorsunkı fılıtre egzozla flan benım arabaya yetişemezdin.:D
o zamanda hep aynı lafları edıyodun 94 model egzozum var dıye:D senın gsi la egzozdan alacagın güçle rs ın egzozdan alacagı gucun aynı oldugunu nerden bılıyosun. belkı egzoz taksan dahada yavaşlayacaktı araba.
mısal gorkem hgt ye egzoz takınca yavaşlıyo dıyo. rs e egzoz takıyosun 4-5 boy hızlanıyo.
benım aracımda yazılım bıle yok. sen yılların çipçi erhanı kım bılır nasıl bı yazılım attın:D avansı flan ne durumdaydı Allah bilir:D arabanın kaderını degıstıren seyler bunlar.fılıtre egzoz gibi değil:D
neyse. sen al gene bi gsi:D ben satmıyorum merak etme deneriz:D
ama bu sefer yazılımla emme polishte olur birazda hafiflerim:D
egzantrık-piston flan takmadan çıkma karşıma bence:D:D:D
İbo ben o arabayı atmosferik yapmıycam diye taaa en başında söyledim.. niyetim turboydu ve parçalarımın yarısı da hazırdı.. Ha sornadan hesaplar değişti ve hayallerim yarıda kaldı.. Arabayı sattım, arkasından da parçaları.. Atmosferik yapmaya niyetlenseydim çoktan geçmiştim olm seni derdim clio rs olmazdı ki o zaman :) Tayyarlar vardı ona kaldırırdım :D
sen belki öle olacaktı, belki böle olacaktı diyosun da, bu arabanın neye ne tepki verecegini ben iyi biliyorum :) ha yapmadım etmedim veya baskası yapmadı etmedi bilinmeyen bi araba sanıyosan sen yanılıyosun :) ben turbo yapıcam diye arabayı 2 kere sökmek istemedim.. sornasında da kısmet değilmiş zaten..
arabadaki yazılımı soruyosan sadece 1 denemeye özel bi yazılım yaptım onda da yakıt çok yükseldi rolanti sapıttı diye kullanmadım baska zaman.. o yazılımı da kadir abi bilir, üzerindeki yazılımı da iyi bilir kendi de kullanıyor sorabilirsin :)
bu saatten sonra gsi almam olm.. :) seni geçmek için hele hele hiç yapmam o işi :) Alazaaaam öcümü ama korkma :D
145.5 miş pardon :D
http://i53.tinypic.com/103vm1v.jpg
Ha ibo bu dyno da, kadir abiyle bir gun yine aynen boyle tatlı atışmamız sonucu onunla beraber onun istedigi dynoya gittigimizde çıkmıstı :) hatta birinde 141 digerinde 145 hp vermişti 2 kere ölçtürmüştü kadir abi gücü gordugunde inanmayınca :) polish var kapakta fln denmişti o da istanbulda söküldüğünde cıktı ortaya polishte yoktu kapagımda :) std 230.000 deki motor uzerine chiple 145 hp 190 nm olarak yarısıyoduk genç :)
chiefkadir
06-10-2011, 22:14
öyle sandığın gibi avansı dipte bi yazılımda değil daha yolu var :)Bro biz burda 145hp ölçtük ama o dönemde Erhan fn2 lerle yürüyordu arabada sökük felan değildi ..Sen bakım+filtre ile 25hp almış olamazsın ..25 hp demek enaz 8-10boy demek..Paşaoğlu hp si ise doğrusu 160 lardadır..ki o araba 160hp civarıdır :) Gsi o gücü çok erken yakaladığı için ve o güce ulaştığında vti gibi arabaların 1,5 katı torku yere verdiğinden iki arabada aynı güçte olduğunda gsi daha önde olur.. Konu vti a kaymadan RS ile kıyaslamasına gelirsek ..RS de aynı gsi gibi gücü aşşada yakalayan bir motora sahip ve tune edilmesi c20xe den daha olay..egsoz,filtre,yazılım,egzantrik vs yapıldığında xe den daha kolay hp ler alabilmek mümkün..Senin 200hp dediğin cenkerlerin kadett galiba ba typer ile deneyen ve arabada itb var ve atmosferik olarak yapılacak herşey yapıldı diye biliyor çok da başarılı buluyorum ama görüldüğü gibi o kilosuna ve hp sine rağmen typerı kopartıp atamıyor..
kadir hocam yaz artık.. bu iki arabayı en iyi sen değerlendirirsin. hankisi daha üstün? :D :)Combo gsi modlamak öyle her kesin yapacağı iş değil zaten bak etrafına kaç kişi yapmayı göze alıyor..RS ise çok daha kolay geliyor millete 1000 liraya colombo bulur,wimmeri bir arkadaşından alır barzo cai ve egsoz yapar az da söktümü al sana roll oyuncağı..Ama gsi öyle değil.. Egzantrik alırsın kasnak olmadan güç alamassın kasnağı ayarlatacak adam bulamassın,headers taksan güç alma şansın az,lexmaul taksan beyin olmadan güç alamassın deli eder adamı ..Bir ayağın ingilterde veya almanyada olacak biraz paran olacak yürütülmez değil ama Tr. şartlarında Rs mantıklı..
kelalper
06-10-2011, 22:15
Ben anlamadım SFI motor nasıl 200 veremezmiş egzantrik ve piston ile. Şöyle söyliim arkadaşın GSI ında Lexmaull emme ve komple lexmaull egzost filtre ve 286 lık egzantrik vardı. 192 hp verdi dyno üzerinde ki o zaman dynoda havalandırma yoktu. RX8 leri ve yüklü minileri geçiyordu. Arabayı Aydına sattı GC8 aldı. 12.5 piston almıştı taksaydı piyasadaki çoğu NA ya gider yapardı o araba. Ne type R ı kalırdı ne S2000 i.
Combo gsi modlamak öyle her kesin yapacağı iş değil zaten bak etrafına kaç kişi yapmayı göze alıyor..RS ise çok daha kolay geliyor millete 1000 liraya colombo bulur,wimmeri bir arkadaşından alır barzo cai ve egsoz yapar az da söktümü al sana roll oyuncağı..Ama gsi öyle değil.. Egzantrik alırsın kasnak olmadan güç alamassın kasnağı ayarlatacak adam bulamassın,headers taksan güç alma şansın az,lexmaul taksan beyin olmadan güç alamassın deli eder adamı ..Bir ayağın ingilterde veya almanyada olacak biraz paran olacak yürütülmez değil ama Tr. şartlarında Rs mantıklı..
hah aynen olay budur bencede.. gsi düşük devirli bi motor oldugundan yarısta ust devirlerde sıkıntı yaratıyor.. o motora devir cevirttirmek lazım ama o da devirsiz motora devir cevirtmeye calsımak cok cok pahalı ve zorlayıcı bi iş.. hata affetmiyor.. aynen dedigi gibi kadir abinin.. ama sfi iidir candır kandır :)
taksaydı piyasadaki çoğu NA ya gider yapardı o araba. Ne type R ı kalırdı ne S2000 i.
alper hocam -se, -sa ile olmuyor maalesef.
alet işler, el övünür.. ;)
taksaydı belki de başka problem çıkacaktı.. geçti mi typer'ları? geçemedi.. typer ruless :D capon yapmış..
chiefkadir
06-10-2011, 22:22
hah aynen olay budur bencede.. gsi düşük devirli bi motor oldugundan yarısta ust devirlerde sıkıntı yaratıyor.. o motora devir cevirttirmek lazım ama o da devirsiz motora devir cevirtmeye calsımak cok cok pahalı ve zorlayıcı bi iş.. hata affetmiyor.. aynen dedigi gibi kadir abinin.. ama sfi iidir candır kandır :)At bi 5-6 lira ortak yapak:hahaha:
At bi 5-6 lira ortak yapak:hahaha:
eli yuzu duzgun gsi olsa alınacak olur olmaya da, abi yıkık ötesiler ya :) dünyanın hiçbi yerinde bu kadar yıkık gsi yok ya :) adamlar burdaki pırıl pırıl dedigimiz rabaları yedek parca için sokuyo orda... :)
chiefkadir
06-10-2011, 22:31
eli yuzu duzgun gsi olsa alınacak olur olmaya da, abi yıkık ötesiler ya :) dünyanın hiçbi yerinde bu kadar yıkık gsi yok ya :) adamlar burdaki pırıl pırıl dedigimiz rabaları yedek parca için sokuyo orda... :)Türkiye şartlarında Gsi lar apaçilerin gazını atacağı ucuz makinalar olarak düşünülüyo..Hele Corsa gsi lar 19-20 yaşında kanı kaynayan ..Ablasından annesinden tırtıkladığı 6-7 bin tl ile aldığı ve lpg yi taktırmanın arabaya zarar verip vermeyeceği düşüncesinin beynini ziktiği bir zümrenin ellerindeler malesef :)
kelalper
06-10-2011, 22:41
alper hocam -se, -sa ile olmuyor maalesef.
alet işler, el övünür.. ;)
taksaydı belki de başka problem çıkacaktı.. geçti mi typer'ları? geçemedi.. typer ruless :D capon yapmış..
O haldeyken type R ile denemedi ki. Deneseydi stock type r ı rahat geçerdi. Yapsalardı da yürütürlerdi abi kardeş. Hilmi ile Ahmet gibi adamlar. O GSI dan önce 2 GSI yürüttüler sadece egzost ile. O araba da önceden bir arkadaşımızında satmadan önce stock araba ile kovalıyorlardı bu arabayı. Pertten sonra bu arabayı başkasından almışlardı. Senti ayarı kaçık binilmiş. Senti ayarı yapıldıktan sonra yürür olmuştu.
cvk ile 200luk kadet gsi denesin madem gorelim bizde sonucu:D oyum gsida gidiyor gibi:D
gsi gercekten gucune gore cok iyi giden bi arac sfi motor basarili gercekten.. o gucle o top speedlere cikmasi cok iyi..
Türkiye şartlarında Gsi lar apaçilerin gazını atacağı ucuz makinalar olarak düşünülüyo..Hele Corsa gsi lar 19-20 yaşında kanı kaynayan ..Ablasından annesinden tırtıkladığı 6-7 bin tl ile aldığı ve lpg yi taktırmanın arabaya zarar verip vermeyeceği düşüncesinin beynini ziktiği bir zümrenin ellerindeler malesef :)
malesef.. bulsam yine sole emg gibi bişe bi cılgınlık edip alabilirim :D
Arasts61
06-10-2011, 23:10
cvk ile 200luk kadet gsi denesin madem gorelim bizde sonucu:D oyum gsida gidiyor gibi:D
gsi gercekten gucune gore cok iyi giden bi arac sfi motor basarili gercekten.. o gucle o top speedlere cikmasi cok iyi..
opellerin top speed sence neden fazla??
Ultraleggera
06-10-2011, 23:12
O haldeyken type R ile denemedi ki. Deneseydi stock type r ı rahat geçerdi. Yapsalardı da yürütürlerdi abi kardeş. Hilmi ile Ahmet gibi adamlar. O GSI dan önce 2 GSI yürüttüler sadece egzost ile. O araba da önceden bir arkadaşımızında satmadan önce stock araba ile kovalıyorlardı bu arabayı. Pertten sonra bu arabayı başkasından almışlardı. Senti ayarı kaçık binilmiş. Senti ayarı yapıldıktan sonra yürür olmuştu.
Sen bizim Ümitle Ufuktan bahsediyorsun sanırım bahsettiğin 192 hp lik GSİ de Beyaz NZE47 Üzerinde gerçekten güzel malzemeler vardı o aracın o paralara GC8 sevdaasına bedavaya verdiler bedavaya hatta arabalarımızı aynı gün satmıştık nisan ayında :(
raptor_98
06-10-2011, 23:23
ah YSJ ah :)
Ultraleggera
06-10-2011, 23:27
ah YSJ ah :)
Yapma kanka damarıma basma zaten şuan kuduruyorum :D YSJ demeyin bana :D
ysj gitti corsa sport geldi kim bilir bigün dayanamaz hasretine sana geri döner belki..
tigrakaan
07-10-2011, 02:25
rs kaç kg ? max 1100 olsun , bildiğim kadarıyla astra gsi daha ağır , rs bence astranın rakibi olucak bi kasada deği , c20xe corsa b gsi gibi bir kasada olsaydı rs ile çak daha orantılı bi şekilde karşılaştırılabilirdi ki oda bende var c20xe corsa b sadece filitre egsoz 147 hp dyno verisi var , eğer varsa izmirde filitre egsozlu rs bi deneyelimde xe şartlar eşit oldumu rs e neler yapacak görelim .
1035 kg lik c20xe li zır stock xe li corsa b , aynen zır stock rs ?:hahaha:
tigrakaan
07-10-2011, 03:04
burası video bölümü değil ama bikaç aydınlatıcı video ;)
http://px5.sfstatic.com/thumbs/0002/47/51/2307415.jpg (http://www.streetfire.net/video/khn-corsaastra-turbo_2307415.htm)khn corsa&astra turbo (http://www.streetfire.net/video/khn-corsaastra-turbo_2307415.htm) 2de 70 den 240 a kadar
http://px5.sfstatic.com/thumbs/0002/47/61/2307416_12.jpg (http://www.streetfire.net/video/khn-corsaastra-turbo-bertone_2307416.htm)KHN corsa&astra turbo bertone (http://www.streetfire.net/video/khn-corsaastra-turbo-bertone_2307416.htm) 3 te 100 den 210 a kadar astranın devrınde
Astra Bertone Turbo vs Honda S2000 rolling - YouTube (http://youtu.be/1HH64DNNZjU) aynı astranın s2000 ile denemesi
Bertone Turbo vs Civic TypeR Ep3 - YouTube (http://youtu.be/vFGtq0GHytY) aynı astranın typer la denemesi
http://px5.sfstatic.com/thumbs/0002/12/05/2322150.jpg (http://www.streetfire.net/video/sfi-corsa-right-cooper-s-left_2322150.htm)SFI Corsa (Right) & Cooper S (Left) (http://www.streetfire.net/video/sfi-corsa-right-cooper-s-left_2322150.htm) 2 de 70 den 220 ye kadar cooperın devrınde
opellerin top speed sence neden fazla??
biraz kadranın iyimserliğinden biraz da aerodinamiden sanırım.. ;)
ozanbulbul
07-10-2011, 07:48
rs kaç kg ? max 1100 olsun , bildiğim kadarıyla astra gsi daha ağır , rs bence astranın rakibi olucak bi kasada deği , c20xe corsa b gsi gibi bir kasada olsaydı rs ile çak daha orantılı bi şekilde karşılaştırılabilirdi ki oda bende var c20xe corsa b sadece filitre egsoz 147 hp dyno verisi var , eğer varsa izmirde filitre egsozlu rs bi deneyelimde xe şartlar eşit oldumu rs e neler yapacak görelim .
rs'te 1035 kilo fabrikasyon,bence pek bişey yapamaz 147 hp dyno verisiyle.
farklı segment araçların konforlarını karşılaştırmadan başladık swap araçlara kadar geldik.
opelcilerin fanatik olduğunu bilirdimde bu kadarını beklemezdim:)
o zaman mk1 clio rsi a 172 swap yapıp ole deneyelim corsa ile:)
Ha ibo bu dyno da, kadir abiyle bir gun yine aynen boyle tatlı atışmamız sonucu onunla beraber onun istedigi dynoya gittigimizde çıkmıstı :) hatta birinde 141 digerinde 145 hp vermişti 2 kere ölçtürmüştü kadir abi gücü gordugunde inanmayınca :) polish var kapakta fln denmişti o da istanbulda söküldüğünde cıktı ortaya polishte yoktu kapagımda :) std 230.000 deki motor uzerine chiple 145 hp 190 nm olarak yarısıyoduk genç :)
eran dyno işine girersek bendede 160 hp lik dyno kağıtları var bırak bu işleri:)
kadir abide yazmış 145 hp ilemi yürüyordun fn2 type-r la.
kaldıkı kadir abi zorla dynoya çık demişse vardır bi bildiğide ondan çıkarmıştır.ve çıkan sonucada şaşırmış:)
gerçi ne kadar anlatsak boş.anlatmak ıstedıgımızı anlasanda anlamamazlıktan gelırsın:D:D
yap artık hızlı bi araba bekliyorum seniii:D:D:D:D
Bro biz burda 145hp ölçtük ama o dönemde Erhan fn2 lerle yürüyordu arabada sökük felan değildi ..Sen bakım+filtre ile 25hp almış olamazsın ..25 hp demek enaz 8-10boy demek..Paşaoğlu hp si ise doğrusu 160 lardadır..ki o araba 160hp civarıdır :) Gsi o gücü çok erken yakaladığı için ve o güce ulaştığında vti gibi arabaların 1,5 katı torku yere verdiğinden iki arabada aynı güçte olduğunda gsi daha önde olur.. Konu vti a kaymadan RS ile kıyaslamasına gelirsek ..RS de aynı gsi gibi gücü aşşada yakalayan bir motora sahip ve tune edilmesi c20xe den daha olay..egsoz,filtre,yazılım,egzantrik vs yapıldığında xe den daha kolay hp ler alabilmek mümkün..Senin 200hp dediğin cenkerlerin kadett galiba ba typer ile deneyen ve arabada itb var ve atmosferik olarak yapılacak herşey yapıldı diye biliyor çok da başarılı buluyorum ama görüldüğü gibi o kilosuna ve hp sine rağmen typerı kopartıp atamıyor..
Combo gsi modlamak öyle her kesin yapacağı iş değil zaten bak etrafına kaç kişi yapmayı göze alıyor..RS ise çok daha kolay geliyor millete 1000 liraya colombo bulur,wimmeri bir arkadaşından alır barzo cai ve egsoz yapar az da söktümü al sana roll oyuncağı..Ama gsi öyle değil.. Egzantrik alırsın kasnak olmadan güç alamassın kasnağı ayarlatacak adam bulamassın,headers taksan güç alma şansın az,lexmaul taksan beyin olmadan güç alamassın deli eder adamı ..Bir ayağın ingilterde veya almanyada olacak biraz paran olacak yürütülmez değil ama Tr. şartlarında Rs mantıklı..
paşaoğlu değil abi vw tech dynoda 150 WHP verdi yani 170 hp civarı krankta..
145hp gsi 200hp fn'lerle yürüyebiliyor demekki :D
arabayı ilk aldığım zamanla dyno ya çıktığı hali arasında 5-6 boy vardır zaten :)
bahsettiğim kadett berk arkadasımızın 198 paşa beygiri çıkardı üzerindeki parçalara göre az evet, ama şöyle düşün üzerindeki egzantrik çok soft kalıyor o sıkıştırma ve itb'ye.. ayrıca kapak işçiliğide yok araçta ne kadar farkettiğini bizzat biliyorum. Timing yok mesela bunun gibi aracın giderine ciddi etkisi olan detaylar yok mesela.. Kantarda 1000kg çıktı.
Ben suan piston egzantrik vs yapmadan yazılım headers emme vs. 180leri görmeyi hedefliyorum eğer kafamdaki gibi olursa filtre egzoz chip polishli vs. rs'lerle deneriz
Astra GSi 1120 kg.
UĞUR_GSI
07-10-2011, 08:47
astra gsi kullanıcısı olarak her ne kadar satmışta olsam bi acıklık getireyim.satmadan kısa bı sure once clıo rsle denedım kı benım aracım ızmırde cok ıyı yuruyen bı aractır chıp fıltre,egzoz,egzantrık, powercap dynoda 176 hp verısı olan bi arac ve yürürü bunu kanıtlıyor.izmirde foruma üye bi arkadaşın clio rs 'iyle denedim aracında olanlar egzoz chip,portpolish arka koltuklar fılan sokukdu temiz kalmış rslerdendi, izmir ciğli kipa düzlüğünde denedik izmirliler bilir 2 vites 65,70 gibi 2,3 deneme yaptık hepsinde bastığımız anda 2 kafa burun bitiyor ama 3 atınca beni 1,5 boy geciyor 3 öyle bitiyor 4 öyle devam ediyor 190 ,195 gibi 5 atıyorum ozaman yaklaşmaya başlıyorum tahminim geçmeye başladıgım hız 220 225 civarı geçiyorum 235de 1 boy arkamda kalıyor bütün denemeler boyle oldu hatta sag koltuga sabit kamera vardı bulursam koyarım vıdeoyu.
gsi ayrı bi dünya o anlatılmaz yaşanır derler ya öyle bişey ama gercekler var clio rs gsi dan hızlı
CorsaGSI
07-10-2011, 08:56
farklı segment araçların konforlarını karşılaştırmadan başladık swap araçlara kadar geldik.
opelcilerin fanatik olduğunu bilirdimde bu kadarını beklemezdim:)
o zaman mk1 clio rsi a 172 swap yapıp ole deneyelim corsa ile:)
o zaman corsa a' ya c20xe swap yapıp öle deneyelim swaplı rsi ile :)
o zaman corsa a' ya c20xe swap yapıp öle deneyelim swaplı rsi ile :)
ben konunun dışına çıkıldığını vurgulamak için yazdım onu.
ucu bucağı olmayan tartışmalara girmeye gerek yok.
astra gsi kullanıcısı olarak her ne kadar satmışta olsam bi acıklık getireyim.satmadan kısa bı sure once clıo rsle denedım kı benım aracım ızmırde cok ıyı yuruyen bı aractır chıp fıltre,egzoz,egzantrık, powercap dynoda 176 hp verısı olan bi arac ve yürürü bunu kanıtlıyor.izmirde foruma üye bi arkadaşın clio rs 'iyle denedim aracında olanlar egzoz chip,portpolish arka koltuklar fılan sokukdu temiz kalmış rslerdendi, izmir ciğli kipa düzlüğünde denedik izmirliler bilir 2 vites 65,70 gibi 2,3 deneme yaptık hepsinde bastığımız anda 2 kafa burun bitiyor ama 3 atınca beni 1,5 boy geciyor 3 öyle bitiyor 4 öyle devam ediyor 190 ,195 gibi 5 atıyorum ozaman yaklaşmaya başlıyorum tahminim geçmeye başladıgım hız 220 225 civarı geçiyorum 235de 1 boy arkamda kalıyor bütün denemeler boyle oldu hatta sag koltuga sabit kamera vardı bulursam koyarım vıdeoyu.
gsi ayrı bi dünya o anlatılmaz yaşanır derler ya öyle bişey ama gercekler var clio rs gsi dan hızlı
hangi rs plakası öğrenebilirmiyim. özelse pm de atsan olur.
senın yaptıgın gsi-rs denemesınde speclerı yazsan sonuç nasıl olur desen bana bende senın yazdıgın seylerı yazardım.rs in biraz daha ıyı gırmesını beklerdım gerçi içi flan sökükse.rs hakkıyla gıdıyosada senın aracın guzel yuruyodur.rs ide boklamaya gerek yok:)
ama 145 hp ile yurudum dıyenlere bişey demiyorum:D
herkesin fanatiği oldugu bır arac vardır kesın.fakat bazı gerçeklerın onune geçmemeli.sen gsi başka dünya.ben başka araca bınemem dersen bişey diyemem sana.zevklerını degıstırecek degılım.yoldan bi şahinci çevirsen gsi la -rs le kafa kafaya değişelim desen değişmez:D o adamda ona alışmıştır. coil li type-r a bindirsen şahin daha konforlu der mesela:)
clio ya biniyoruz iyi diyoruz.yarın s2000 e bınsek yıllarca neden clıo ıle ugraşmışız deriz.ondan inip ferroya flan binsek yıllar boşa geçmiş deriz.yaşlanırız s class a bineriz hayat buymuş deriz.
gsi da rs de gençlikte binilmesi gereken araçlardan.kim hangisiyle rahat ediyorsa ona binsin.aradaki performans farkıda atla deve değil sonuçta(ama perf farkı var:D:D:D:D)
CorsaGSI
07-10-2011, 09:44
burası video bölümü değil ama bikaç aydınlatıcı video ;)
Videolar çok karanlık, kimse aydınlanamaz bu video ile :hahaha:
biraz kadranın iyimserliğinden biraz da aerodinamiden sanırım.. ;)
Aynen , aero buyuk etken sonra kadranların bıraz fazla gosterdıgı dogru sonrada uzun 5 leri:D
Sonuç tam tahmin ettiğim gibi, aynı güçte gsi:hahaha: ama rs e ozgu degıl, rste gucune gore ıyı gıdıyor ama sfı çoğundan iyi:cool:
GSi'yı zamanında kullandım, şu an da Clio 172 kullanıyorum. Astra GSi 90'ların yıldızı, Autoshow'da "Tahrik Edici Güzel" başlığı altında çocukluğumdan gençliğime kadar elimden düşmeyen dergide, hayallerini kurup sonrasında sahip olduğum bir araçtı.
Uzun dingil mesafesi sebebiyle kötü olan yol tutuşu, Rs'e göre daha kolay kontrol edilebilir görünür. Rs gibi anında arkası önüne gelecek korkusu yaşamazsınız ama yol tutuşu zayıf ve direksiyonu hissiz, ağır olduğundan bu disiplinde Rs'in çok gerisinde kalır. Rs kısa dingil mesafeli araçların tipik handikapı olan ani arkadan kayma özelliklerine sahiptir ama hızlı reaksiyon veren direksiyonu ile tecrübeli iseniz sorun yaşamazsınız.
Motor olarak Opel, Coshworth tabanlı, sıkıştırılması düşürülmüş yani evcilleştirilmiş bir yarış bloğu kullanır. Keyifli bir üretimdir. Rs'te de durum farksız. İki araçta'da yüksek sıkıştırma oranının ve hacmin avantajını yaşarsınız. Opel motoru çip, Lexmaul manifold, Filtre, egzantirik ile güzel güçlere ulaşır.
Tasarım olarak GSi derim, ama günümüzde bu aracın demode olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ben yolda bitik, tükenmiş bir GSi bile görsem hala gözümün önüne Bursa Yüce Hünkar Opel Showroom'un da 1.4 ve 1.6 modellerin arkasında duran sıfır km. kırmızı Astra GSi geliyor. Tipini tasarımı hep o döneme göre düşünüyorum. Şimdi 2000'lerde yetişmiş ya da otomobille ilgisi olmayan kişilere gösterseniz kimsenin Astra GSi'yı vahşi ya da sportif bulacağını sanmam. Fena halde eski moda görünüyor hatta. Nasıl 80'lerde görenin bir kez daha dönüp baktığı Opel Manta'lar, Ford Capri'ler şimdi hiç bir şey ifade etmiyor ise Astra'da bu yolda artık..
Clio'da yürekleri hoplatan bir tasarıma sahip değil, ama çağa uygun ve modern. Jantları, tamponları, çamurlukları ile de dozajında bir vurgu var performansa. Volkan Işık bu otomobil için testinde "Aynada baktığınızda kesinlikle yol vermek isteyeceğiniz bir araç" derdi. Bakın şimdi bir kaç kişi gücünü hiç belli etmiyor gibi şeyler söylemiş. Demek ki zaman geçtikçe bu tarz uygulamalarında miyadi doluyor.
Daha önce yine bir GSi konusuna detaylı olarak yazdığım için çok ince kısımlara inmiyorum. Bu tarz tartışmalar tech'te oldukça cıvıyor zaten.
Hangisi daha kolay yürütülür? Kronik direksiyon kutusu problemini saymazsanız GSi masraflı bir araç değildir. Ön takım parçaları oldukça ucuzdur. Rs'te yanlış bir araç seçilirse yürütme maliyetleri GSi'yı geçebilir.
Hangisi daha eğlenceli? Karşısına geçip bira içmek için, kafanız bozuldu mu otobanda 250'ye indirmek için GSi, körfeze gitmek için Rs.
Bu yorum çok güzel olmuş değinmeden geçmemek lazım:icon_tup:
eran dyno işine girersek bendede 160 hp lik dyno kağıtları var bırak bu işleri:)
kadir abide yazmış 145 hp ilemi yürüyordun fn2 type-r la.
kaldıkı kadir abi zorla dynoya çık demişse vardır bi bildiğide ondan çıkarmıştır.ve çıkan sonucada şaşırmış:)
gerçi ne kadar anlatsak boş.anlatmak ıstedıgımızı anlasanda anlamamazlıktan gelırsın:D:D
yap artık hızlı bi araba bekliyorum seniii:D:D:D:D
olm kendinle karıstırma :) neyse işte o haliydi arabanı.. üstüne 15 hp koyma derdim olmadı ki benim fn2yle gittigimde de aynıydı araban o zamanda :)
hacım clio rs e benzemez bu gsi :) bi gun denklersem guzel gsi alazaaam öcümü :D
HondaMZS
07-10-2011, 10:59
Tabiki GSI
kelalper
07-10-2011, 11:58
Sen bizim Ümitle Ufuktan bahsediyorsun sanırım bahsettiğin 192 hp lik GSİ de Beyaz NZE47 Üzerinde gerçekten güzel malzemeler vardı o aracın o paralara GC8 sevdaasına bedavaya verdiler bedavaya hatta arabalarımızı aynı gün satmıştık nisan ayında :(
evet Ufukla Ümit. Bedavaya vermediler bence. Piyasada kimse o arabanın nasıl gittiğini bilmediği için kimse inanıpda almadı daha yüksek fiyata. Daha yüksek fiyatada kimse almazdı. Bulduğumuz GC8 de çok iyi durumdaydı kaçırmak istemedik.
Ultraleggera
07-10-2011, 14:55
evet Ufukla Ümit. Bedavaya vermediler bence. Piyasada kimse o arabanın nasıl gittiğini bilmediği için kimse inanıpda almadı daha yüksek fiyata. Daha yüksek fiyatada kimse almazdı. Bulduğumuz GC8 de çok iyi durumdaydı kaçırmak istemedik.
Ben standart oğlu standart bitek yay lı GSİ yi 14.500 e verdim aynı gün eğer bana sölenen rakam doğruysa sen düşün bedavayamı vermiş Çokmu iyi vermişler ;) Bu arada hergün görüşüyorsan Ümite sametin çok çok selamları varı iletirsen sevinirim bayadır görüşemiyoruz :)
skaratas2
08-10-2011, 23:41
bence almadan önce ikisine de bin ve sürüş yap, hoşuna gidenin peşine düşersin.
Ya Opelci arkadaşlar neden fanatiklik yapıyorsunuz? Biraz daha objektif bakmaya çalışsanıza olaylara benim gibi.
Yani RS gibi araba var mı. Her zaman her yerde en iyisi RS. Hızlı da olsa yavaş da olsa RS diyorum ben :hehe:
EMG GSİ bu gece RS le denemesini gördük gsi baya şaşırttı herkezi :) maşh. emre emeğinin karşılığını fazlasıyla almaya başlıyo eksiklerini tamamlayıp daha iyi sonuçlar cıkacağına eminm.
EMG GSİ bu gece RS le denemesini gördük gsi baya şaşırttı herkezi :) maşh. emre emeğinin karşılığını fazlasıyla almaya başlıyo eksiklerini tamamlayıp daha iyi sonuçlar cıkacağına eminm.
Eyvallah hacı videoları koyarım birazdan burdaki yorum yapanları ordada yorum yapmaya davet ediyorum :D
araç benim rs arkadaşlar,uğurun aracı gerçekten güzel gidiyor.Ben de o zamandan beri ilave olarak eski yazılımın yerine wimmer yapıp bir de cai işine girdim,şu an biraz daha iyi gittiğini düşünüyorum:) Ama herkesin bildiği gibi rs 5.vites duvar vitesi oluyor malesef:) Uğur kameradan bahsetmemiştin ya da ben hatırlamıyorum linkini atar mısın çok merak ettim:)
SifirinciMurat
09-10-2011, 11:13
Ama herkesin bildiği gibi rs 5.vites duvar vitesi oluyor malesef:)
onun ilacı ortada
yakın speclerde clio rs - astra gsi sfi denemesi gerçekleşmiştir arkadaşlar videolar bölümünden bakılabilir burdaki yorum yapanları ordada yorum yapmaya davet ediyorum ;)
cyber_serseri
12-10-2011, 09:03
EMG (emre) rs i kullanırsa rs geçer gsı ı kullanırsa gsı geçer.. :)
Alicanrs
14-10-2011, 11:21
nie hortlatıosn ya yandık :D
mechanic
14-10-2011, 20:59
rsi 8 valf. salla.
Designer34
20-01-2012, 10:21
arkadasımda 97 gsı var sıgortası 300 lıra 6 aylık vergısı 107 lıra ucuk rakamlar degıl
performans bakımından cok ıyı bır aractır motoruyla hıc oynanmamıstır
orjınal sekılde bıle cok heyecan verıcı bır aractır
bu paralara alabılecegınız en ıyı aractır.
ayrıca arkadasımın aracı satılıktır
Opel Astra 2.0 GSI 1997 Model 12.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 69941505 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-97-model-opel-astra-gsi-69941505/detay/)
lınkıde budur almak ısteyene yardımcı olur
CUMHUR_GSİ
21-01-2012, 15:23
arkadasımda 97 gsı var sıgortası 300 lıra 6 aylık vergısı 107 lıra ucuk rakamlar degıl
performans bakımından cok ıyı bır aractır motoruyla hıc oynanmamıstır
orjınal sekılde bıle cok heyecan verıcı bır aractır
bu paralara alabılecegınız en ıyı aractır.
ayrıca arkadasımın aracı satılıktır
Opel Astra 2.0 GSI 1997 Model 12.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 69941505 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-97-model-opel-astra-gsi-69941505/detay/)
lınkıde budur almak ısteyene yardımcı olur
ewet yardımcı olurum
Son zamanlarda forumda okuduğum en güzel post tu , normalde bu kadar uzun bi yazı görsem üşenir geçerim ama nedense daldım okudum ve iyiki okudum :icon_tup:
yoshimura
01-02-2012, 20:44
Hangisi daha temiz daha orjinalse onu al :)
SEÇKİN172
01-02-2012, 21:09
bu konu nerden hortladı :)
RED DEVIL
09-02-2012, 10:00
Gsi nie bukadar ilgimi çeker anlayamadım.. Bu arada haala araç alamadım atatürk le aram baya bozuk amaa düzelcek : )) ha haa