PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Garajda Araba Saklama ..

tolgahan ures
01-11-2007, 22:56
Selam arkadaşlar :heyoo: . Garajda araba saklama hakkında bilgisi olanlara bi kaç sorum olucak ;

- Kapalı garajda 2-3 ay yada daha fazla kalıcak olan bi arabanın nasıl yatmasını önerirsiniz ?
( lastiklerin altına strafor koyulması , akünün çıkartılması , camların hafif açık bırakılması , kapıların yağlanması gibi )

- Lastiklerin düzleşmemesi için ne önerirsiniz ?

- Aracı lifte kaldırma noktalarından kriko yardımıyla demirlere oturtarak saklamak süspansiyon parçalarına zarar verirmi ?

Bunun gibi başka bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim :icon_tup:

Teşekkürler

Tuner
01-11-2007, 23:06
lastik altına tahta olarak biliyorum ben.

Maxiboost
01-11-2007, 23:25
deponu full doldur ağzına kadar, lastiklere normalden biraz fazla hava basıncı bas, kriko yerlerinden bir destekle komple yerden irtibatını kes, güzel bir örtüyle ör fare zehri fln koy arabanın uzaklarına oralarda öle bişiler varsa benim bildiim bunlar, geldiinde de motor yağını fln deiştir :)

tolgahan ures
02-11-2007, 09:30
Sağolun bilgiler için .

Serkan.S
02-11-2007, 12:35
hiçmi arabayı calıstırıcak bırı yok anlamadım ki :) motor karıncalanır ya :D

facia
02-11-2007, 12:36
bende depoyu full boş bırakılması gerek diye biliorm ama :S

Ferhat_V
02-11-2007, 12:39
aküyü full şarz etmek gerekmiyomu uzun süre duracağı zaman ??

aynı şekilde depoda full olacak diye biliyorum..

emresener
02-11-2007, 12:45
yaw kafana göre bırak gelicen BAkıma götür ;)

Ramcho®
02-11-2007, 12:50
akü kutup başlarını sökebilrsin daha sonra aracını takoza kaldırıp lastikleri söküp yatay şekilde yanyana dizmen senin için yaralı olacaktır camları 1 2 parmak açik bırak uzun süre yatacaksa üstüne branda ört fare ilaci koymayı unutma kullanmaya başlamadan önce de radyötor suyu yağlarını filtrelerini bi güzel deiştir bi sorun olmaz...ben öle sakladım ki benim arabam 1,5 sene yattı.

G_TT_I
02-11-2007, 12:54
2-3 ay mı2-3 senemi 4-5 ay da hiç bişey olmaz tabi ortamda fare gelinceik yırtıcı hayyvan yoksa
ama en genede toparlıcaksan arabayı kaldır takozlara koy lastikler havada dursun

khan
02-11-2007, 14:06
kutup baslarını mutlaka sok, radyatorde sırf antfriz olsun,arabayı takoza kaldır ve lastikleride mutlaka tahta zemin uzerine koy, benzin dolu olsun. brandada iyi olur.

tolgahan ures
02-11-2007, 14:12
Sağolun. O zaman bu dedikleriniz yapılmalı ;

- Full depo benzin
- Camlar biraz açık bırakılmalı , kapı gibi bazı yerler yağlanmalı
- Branda örtülmeli
- Fare kovucu gerekliyse kullanılmalı
- Lastikler yere temas edicekse daha fazla hava basılmalı ve strafor gibi bi malzemenin üstüne park edilmeli
- Lastikler temas etmiyicekse takozlara oturtulmalı ve lastikler çıkartılmalı
- Akü çıkartılmalı , araba çalıştırılıcağı zaman yeni akü alınıp veya tekrar şarz edilip çalıştırılmalı
- El freni çekilmemeli
- Araba kullanılıcağı zaman servise götürülüp bakımı yapılmalı.

Peki arkadaşlar araba hangi viteste bırakılmalı ? Gerimi yoksa 1. vitesmi bi fark olurmu ?

Teşekkürler

sportinger
02-11-2007, 14:21
sat gelince yenisini al daha zahmetsiz görünüyo valla...

kadioglu
02-11-2007, 15:07
Vitesi boşta bırak.Aracını takoza kaldır.Tekerleklerin üzerinde durmasın.Arkadaşların söylediklerine ek olarakta egsozu tıka.6 aydan fazla kalmayacaksa yağ sorun çıkarmaz merak etme.2-3 ayda bir şey olmaz zaten.

tolgahan ures
02-11-2007, 15:14
Vitesi boşta bırak.Aracını takoza kaldır.Tekerleklerin üzerinde durmasın.Arkadaşların söylediklerine ek olarakta egsozu tıka.6 aydan fazla kalmayacaksa yağ sorun çıkarmaz merak etme.2-3 ayda bir şey olmaz zaten.

Peki arabanın takozun üstünde durması süspansiyon parçalarının kurumasına sebep olmazmı ? WD-40 gibi bi yağla süspansiyon parçalarını yağlamak işe yararmı ?

Teşekkürler

Dragger
02-11-2007, 15:15
Kardesim sen anahtarı bırak, biz site olarak ilgileniriz :D

^^ANIL^^
02-11-2007, 15:31
tolga git yat uyu hadi ahahaha zaten ben o arabayı kaçırıcam merak etme çok yatmıcak ahahahah

tolgahan ures
02-11-2007, 15:47
Yaz şuna adam gibi bi çekte kurtar beni şu demirbaştan

kadioglu
02-11-2007, 15:51
Peki arabanın takozun üstünde durması süspansiyon parçalarının kurumasına sebep olmazmı ? WD-40 gibi bi yağla süspansiyon parçalarını yağlamak işe yararmı ?

Teşekkürler
Kurursada gelince yağlarsın diyeceğim ama süspansiyon parçalarının dışında yağ olmaz zaten.Sadece amörtüsörlerde olur o da kapalı sistem.Yoksa yağmurda çamurda ne hale gelir o süspansiyon sistemi düşünsene.
Fazla kafana takma kardeş.Çok uzun kalmayacakmış nasılolsa.

tolgahan ures
02-11-2007, 15:55
Ok sağol .

^^ANIL^^
02-11-2007, 16:25
Yaz şuna adam gibi bi çekte kurtar beni şu demirbaştan

kardeşim benim rakam ve vade belli :):):)

Bydavulcu
12-11-2007, 01:08
Ben askere giderken aracı straforlar üzerinde bırakmıştım, birde radyatör suyunu kontrol etmiştim ( ***** antrifiriz ), akününde kutup başlarını ayırmıştım. 2-3 ayda karıncalanma falan olmaz yalnızca film tabakası sağlam bir motor yağı kullan ( mobil 1 , castrol magnatec vs ). Dönüşünde çalıştırmadan önce motor yağını ve antrifirizi kontrol et çalıştır, g,t birde lastik havalarına bak yeter. Fare yemi arabayı bırakacağın yer ve koşullarla doğru orantılı olarak kullanılabilir.

Speedy
12-11-2007, 04:39
akü kutup başlarını sökebilrsin daha sonra aracını takoza kaldırıp lastikleri söküp yatay şekilde yanyana dizmen senin için yaralı olacaktır camları 1 2 parmak açik bırak uzun süre yatacaksa üstüne branda ört fare ilaci koymayı unutma kullanmaya başlamadan önce de radyötor suyu yağlarını filtrelerini bi güzel deiştir bi sorun olmaz...ben öle sakladım ki benim arabam 1,5 sene yattı.

:) sen 1.5 sene yatirdim adam 2 3 ay diyor 2 3 ay yatirmaktan birsey olmaz oldugu gibi birak sadece biraz kirlenir okadar =)))

Ramcho®
12-11-2007, 09:13
:) sen 1.5 sene yatirdim adam 2 3 ay diyor 2 3 ay yatirmaktan birsey olmaz oldugu gibi birak sadece biraz kirlenir okadar =)))

kanka olsun önlem de yarar vardır..:)

tolga900
13-11-2007, 01:10
2 3 ay icin fazla birseye gerek yok guzelce yikat lastik havalarini fazla sisir depoyu doldur kutup basini sok yeterli ben bu sekilde 8 ay sakladim en ufak bir sorun olmadi

kadirsa
14-11-2007, 19:41
Depoyu kesin doldur derim ben, bu gidişle bir dahaki çalışmasına iki katı fiyattan kontak açabilirsin. :(

MUGENPOWE®
14-11-2007, 20:28
tolga git yat uyu hadi ahahaha zaten ben o arabayı kaçırıcam merak etme çok yatmıcak ahahahah

hyrlı olsn plakayıda anl yaparsn artk :hahaha: