Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : kamburluk hakkında

aqustic
17-10-2011, 18:08
yaşım 28 ve sırt tarafımda hafif bir kamburluk (kifoz) var. Belli bir yaştan sonra kamburluk için üretilen korsenin fayda etmediğini cerrahi tedavi gerekli olduğunu okudum.konu hakkında bilgisi olan var mi?

onursumer
17-10-2011, 18:34
bende kambur durmaktan hiç hoşlanmıyorum iş yerinde pc başında okuldaykende şartlardan dolayı bazen bi farkediyorum iki büklüm kalmışım

spor faln yapmasak herhalde şimdiye çok kotu hal almıştık

bu kamburluğu engellemek için antreman hareketleri bilen varsa konuda paylaşırsa sevinirim

Ome_RS
17-10-2011, 19:11
bende bu dertten muzdaripim düz otursam bile sırtım kamburlasıyor dikkat etmeye calısıyorum sırtımı yaslıyorum hep bi yere

kickbuttowski
17-10-2011, 19:23
bende kambur durmaktan hiç hoşlanmıyorum iş yerinde pc başında okuldaykende şartlardan dolayı bazen bi farkediyorum iki büklüm kalmışım

spor faln yapmasak herhalde şimdiye çok kotu hal almıştık

bu kamburluğu engellemek için antreman hareketleri bilen varsa konuda paylaşırsa sevinirim

dik durmak icin bi antrenman var ama nasil aciklayacagim bilemiyorum..
ama deneyeyim isterseniz

B.Koçer
17-10-2011, 19:24
dik durmak icin bi antrenman var ama nasil aciklayacagim bilemiyorum..
ama deneyeyim isterseniz

Bende merak ettim nasıl kilo fazla olunca bende dik durmakta zorlanıyorum :)

kadiR_41
17-10-2011, 19:25
Az da olsa bende de var boy 1.90 olunca herşeye egilmek zorunda kalıyorum :) önlemek için yüzmeyi ve bi kaç hareket önermişti doktor bana ileri seviye olanlar mutlaka görünsün.

kickbuttowski
17-10-2011, 19:33
PLANK (Egilme Onleyici)

Kollarinizin dirseklerinizin altinda kalan bolumu yere temas edecek sekilde sinav pozisyonu alin.
Vucudunuz duz bir cizgi olustursun. Bu sekilde 30 saniye bekleyin. 3 set yapin.

http://img4.imageshack.us/img4/2958/elbowplankexercise.gif (http://imageshack.us/photo/my-images/4/elbowplankexercise.gif/)

YAN PLANK (Dondurme Onleyici)

Sol tarafiniza donun ve sol ayaginizin disiyla sol dirseginizin altinda kalan bolum yere degecek sekilde pozisyon alin.
Bu sekilde 30 saniye bekleyin. Aynisini diger tarafa dogru tekrarlayin.
Her iki tarafa ikiser set yapin.

http://img10.imageshack.us/img10/806/sideplankexercise.gif (http://imageshack.us/photo/my-images/10/sideplankexercise.gif/)

Hareketler cok kolaymis gibi gorunebilir ama bir deneyin bence.. Ben faydasini kisa zamanda gordum bu ara yapmayi birakmistim ama baslik vesile oldu yeniden yapmaya baslarim.

gökan
17-10-2011, 19:35
dik yurumeye calıs kamburluk degıl boynun onde olması senınkı sanırım:)dık yuru ve gogsunu cıkartarak yuru alıstır

htec
17-10-2011, 21:07
bende de aynı sıkıntı var iş güç derken spora da gidemiyoruz. Bu hareketler iyi oldu paylaşım için sağol kickbuttowski.

bilalMW
17-10-2011, 21:14
bende de var. ama omuz kısmından hafiften bu nasıl gider ?

Mr.K
17-10-2011, 21:16
Saglık sorununu bence forumda degılde kuruluslarda arayın..Fıkır edınıp burdan(belkı yanlıs bırsey bıle yapabılırsınız) bırıne ıyı gelen sıze ıyı gelmeyebılır,belkı sorununuz baska olabılır..Gecmıs olsun herkese

C2VTS
17-10-2011, 21:26
Benim sırtım düz ama yürürken(özellikle öğrencilikten dolayı ağır çanta vs.) ve uzun yürüyüşlerde boyyun öne geliyor
Buna varmıdır öneri?

ProdriveSTI
17-10-2011, 21:31
aynen ya bende dik duramıyorum,kafa önde gidiyorum,nasıl kurtulcaz bu sorundan

bilalMW
17-10-2011, 21:39
Benim sırtım düz ama yürürken(özellikle öğrencilikten dolayı ağır çanta vs.) ve uzun yürüyüşlerde boyyun öne geliyor
Buna varmıdır öneri?

bende de var. :(

onursumer
17-10-2011, 21:42
Buna varmıdır öneri?

eğer yanlış anlamadıysam o sanırım güçsüzlükten spor yapmak lazım :D

zekky
17-10-2011, 22:02
Aynen bendede var hafif kamburluk dikkat etmeye çalışıyorum ama nafile unutuyorum gidiyor..
Korse işe yarıyormu?

aqustic
17-10-2011, 22:06
Anladıgım kadarıyla sorun aramızda birçok arkadaşımızda var.Netten okudugum bilgilere göre kamburlugun derecesine fizik tedavi ile giderilmezse ameliyatla platin takılarak da düzeltilebiliyormuş vucut.Hep bu pc başında uzun süreli oturmaktan oldu bende ki.O nedenle birkaç gün içinde ortopediye muayene olmak için gidecem

HondatugraL
17-10-2011, 22:25
kambur durmaya okadar alışmışımki dik durunca belim ağırıyo :D nolcak bılmıyorum aklıma geldıkçe dık durmaya çalışıyorum

C2VTS
17-10-2011, 22:35
eğer yanlış anlamadıysam o sanırım güçsüzlükten spor yapmak lazım :D

Mahalle kavgalarında hatrı sayılır yere sahibiz sıkıntı yok o konuda :D

Murat Özcan
17-10-2011, 22:48
bence hep birlikte gosterılen sporu yapalım resımlerı burda paylasalım bakalım kımler yapıyor yapamıyor goruruz :D

Bad-Fast
17-10-2011, 22:55
aynı sorun bende de vardı spor yaparak ve bi süre yürüyüşe dikkat ederek halledebilirsin ;)