PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ecu mapping yardım

Lquin
18-10-2011, 15:12
iyi günler sevgili arkadaşlar ve üstadlar.ben siteye yeni üye oldum.benim sizlere bir sorum olacak.Ben bu ecu mapping işine merak saldım ve ciddi manada öğrenmek istiyorum ecu yu kendim map lamak istiyorum.Bunun için;

Bu işe nereden başlamam gerekiyor?

Ne gibi teknik bilgileri bilmem gerekir?

Bunu yapmak için hangi markanın hangi ürünleri tercih etmeliyim ve bunların fiyat aralığı nelerdir?

Map lama yapabilmek için hangi programmeri seçmeliyim?

sormayı unuttuğum sorular olabilir.siz değerli arkadaşlarımın ve üstadlarımın başka eklemek istediği bilgiler olursa çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.

iyi forumlar,

RCkid
18-10-2011, 15:28
hayırlı işler

maskaran
18-10-2011, 15:30
bu map işinde ticarete de başlıycakmısınız

flexamin
18-10-2011, 15:35
ilk öncelikle şu teknik bilgiye ihtiyacın var : Üyelerimiz Bölümünde kendini tanıtmak :)

Lquin
18-10-2011, 15:35
ticaret olayını düşünürüm tabi ama ilk önce kendimi tam manasıyla donattıktan sonra.herşeyi tamamıyla öğrendikten sonra olabilir.ayrıca saolun ilginiz için.

s2k
18-10-2011, 15:42
lap top kursuyla başlayabilirsiniz

Lquin
18-10-2011, 15:43
kusura bakmayın anlamadım?laptop kursu derken? biraz daha açarmısnız?

XoR
18-10-2011, 15:45
lap top kursuyla başlayabilirsiniz

http://www.yeniprogram.gen.tr/images/screenshot/11614.jpg

Lquin
18-10-2011, 15:49
düzgünce bir yol göstercek abimmiz yok mu?biri laptoptan başla der birisi bi resim paylaşır anlamadım ki?açık açık yazarsanız sevinirim.

RCkid
18-10-2011, 15:52
laptop kursu sertifikasıyla açtığım m.e.b. özel ecu mapping kursuna kayıt yaptırabilirsin

Lquin
18-10-2011, 15:53
peki nerden kayıt yaptıracağım?

RCkid
18-10-2011, 15:54
www.mebözelecumapping101.com

ibooo
18-10-2011, 15:54
Ecufast var maslakta git oraya benim ismimi ver a dan z ye öğretirler

s2k
18-10-2011, 15:55
düzgünce bir yol göstercek abimmiz yok mu?biri laptoptan başla der birisi bi resim paylaşır anlamadım ki?açık açık yazarsanız sevinirim.

bak guzel kardesım meraklısın heveslısın ama boole langır lungur gırersen foruma helekı ılk mesajın bu olursa kımse yardımcı olmaya calısmaz :p en basıtınden adını bıle bılmıyoruz onun dısında map yapabılmek ıcın map yapmanın ne oldugunu ogrenmen lazım onun ıcın motor bılgın olması lazım motor bılgısı olması ıcın okuman okuman lazım mantı8gını ogrenmen lazım oole afryı ayarla 13.8e ver coskuyu dynoda guc alıyım dıye ogrenırsın ancak forumlardan sonrada lan bızım arabaların pıstonları nıye erıyo dersın vs vs vs once bı tanısalım bu konuyuda kaparlar zaten bırazdan kırılma hersey yavas yavas :icon_tup:

XoR
18-10-2011, 15:57
İngilizce durumun nedir buarada ? Hiçbirşeye başlamadan önce bundan emin olman gerekiyor. Zira bilgi alacağın kitaplar dilimizde değil. Normal İngilizcede yeterli olmayacaktır otomobil terimlerinde.

Lquin
18-10-2011, 15:59
özür dilerim abi kusura bakmayın.siz öle yazınca dalga geçiyosunuz zannettim ondan.tekrar kusura bakmayın.küçüklüğüme verin...

s2k
18-10-2011, 16:00
özür dilerim abi kusura bakmayın.siz öle yazınca dalga geçiyosunuz zannettim ondan.tekrar kusura bakmayın.küçüklüğüme verin...

sen sımdı guzelce bı tanıt kendını uyeler bolumunde ;) sonrada konuları okumaya basla bu forumda onlarca topıc var ayarlar ecu sıstemlerı vs vs dıye onların hepsını once bı oku o konulara sorularını anlamadıklarını yaz oralardan cevap alırsın hıc merrak etme ordakı bılgıler yetmedıgı zaman sımdı actıgın konuyu acabılırsın hersey sırayla ok :icon_tup:

TünayK
18-10-2011, 16:01
benım kursum var bununla ılgılı pıyasada garıp takma ısımlerle bu ısı yapanlar var.(bkn. Oz)...1 haftalık hızlandırılmıs kurs sonucunda herseyı ogretıyorum...sonucta ayda 100 arac maplersın...1000 dolarda 100000 dolar yapar...kurs bedelımız 350 dolar artı kdv... ılgılenırsen...

delimanyakmap=)^!^^+_64@zortmail.com a meyillenin...

!KO
18-10-2011, 16:02
benım kursum var bununla ılgılı pıyasada garıp takma ısımlerle bu ısı yapanlar var.(bkn. Oz)...1 haftalık hızlandırılmıs kurs sonucunda herseyı ogretıyorum...sonucta ayda 100 arac maplersın...1000 dolarda 100000 dolar yapar...kurs bedelımız 350 dolar artı kdv... ılgılenırsen...

delimanyakmap=)^!^^+_64@zortmail.com a meyillenin...

ahahahahaha :D:D sandalyeden düştüm :D

işletim sistemleri bolumundekı konuları okusan bile bişeler öğrenirsin öle lappss diye hiç bişey öğrenilmez :)

Lquin
18-10-2011, 16:04
ingilizce seviyem mükemmel derecede değil ama iyi.normal şartların üzerinde diyebilirim.Bölümümde ingilizce olduğu için ilerlettim.tsbi otomobil terimleri ap ayrı bir olay o konudada haklısnız.

XoR
18-10-2011, 16:07
ingilizce seviyem mükemmel derecede değil ama iyi.normal şartların üzerinde diyebilirim.Bölümümde ingilizce olduğu için ilerlettim.tsbi otomobil terimleri ap ayrı bir olay o konudada haklısnız.

Bununla (terimler) alakalı bile konu var forumda ama Dr'un yazdığı gibi önce okuman araştırman lazım. Forum bunun için oldukça geniş bir alt yapıya sahip değerlendir.

Lap diye açılan konularda çoğunlukla böyle oluyor girişler sana özgü bir durum değil :)

TünayK
18-10-2011, 16:07
kurs adresımızı verıyorum...

amator mah. hayırmıgardas cad. hekase sok. aem apartmanı no:31/31 meptepe/ıstanbul

RCkid
18-10-2011, 16:13
kurs adresımızı verıyorum...

amator mah. hayırmıgardas cad. hekase sok. aem apartmanı no:31/31 meptepe/ıstanbul

biraz öğrencimi çalar gibi olmuş ama neyse

TünayK
18-10-2011, 16:20
biraz öğrencimi çalar gibi olmuş ama neyse

serbest pıyasa:)

Lquin
18-10-2011, 16:34
XoR isimli abimiz bu terimlerle ilgili olan bilgilerin linkini verirmisn yada hangi konu başlığı altında olduğunu belirtirsen sevinrim.

!KO
18-10-2011, 16:36
XoR isimli abimiz bu terimlerle ilgili olan bilgilerin linkini verirmisn yada hangi konu başlığı altında olduğunu belirtirsen sevinrim.

http://www.techturkey.com/forum/makaleler-amp-teknik-bilgiler/10947-sensorler-ve-aciklamalari.html

Lquin
18-10-2011, 16:38
teşekkürler

Asimos
18-10-2011, 17:01
Düşenin dostu yok anasını satatyım :D

tool
18-10-2011, 17:04
gazihan'da boyle konu acmisti, simdi ulke capinda is yapiyor ama adam hakli!

EmrahErdogan
18-10-2011, 17:50
Düşenin dostu yok anasını satatyım :D

ehehehhe dımı ama :D

cem06
18-10-2011, 18:02
turboda 11.5 atmoda 13.5. fuel dibini gor sora gısarsın, ignitionda 2 derece artır afr egt iattan kontrol et sonra ver coskuyu bizim apcaoglu tuner ondan ogrendimmm

TOSHi
18-10-2011, 18:05
bazı araçlarda yazılım dışarıdan yüklenebiliyor ancak bazı araçlarda beyni söküp içindeki entegre kısıma işlem yapmak gerekiyor.onun içinde ücretli şemalar var.ben senin yerinde olsam daha kolay daha mantıklı işlere girmeye özen gösteririm

Lquin
18-10-2011, 18:51
yorumlar için teşekkürler.mesela ne gibi işler TOSHi.biraz bahsedermisin?

MeRtCaN
18-10-2011, 18:56
ilk önce bi tane araca safc bagla
biraz işin alt yapısını ogren kurcala
daha sonra mapping yaparsın..

Lquin
18-10-2011, 18:59
anladım mertcan abi teşekkürler.burdan başlasam iyi olur diyosun yani?peki abi bu mapping le yazılım farklı şeymi?

XoR
18-10-2011, 19:02
anladım mertcan abi teşekkürler.burdan başlasam iyi olur diyosun yani?peki abi bu mapping le yazılım farklı şeymi?

İşletim Sistemleri - TechTurkey Forum (http://www.techturkey.com/forum/isletim-sistemleri/)

Bu kısma girip tüm detaylarıyla okuman gerekiyor

Ecu çeşitleri ile başla, çok değerli makaleler var

MeRtCaN
18-10-2011, 19:02
Kendı araban varsa ona baglıyarak baslıyabılırsın.
tabı safc bagladıgın bır aracın sahıbı tecrubesız olan bır mappınge kım ayarlatmak ıster o ayrı bır konu.

Lquin
18-10-2011, 19:03
peki anladım teşekkürler.

Lquin
18-10-2011, 19:05
mapping ile yazılım arasındaki fark nedir?

grkm
18-10-2011, 19:08
ingilizce türkçe gibi bir ayrım mevcut...

Lquin
18-10-2011, 19:10
yani normalde ikiside aynı kapıya çıkıyor ?

emre_
18-10-2011, 19:20
evet öyle oluyor

Lquin
18-10-2011, 19:25
teşekkürler...

kickboxer
18-10-2011, 19:26
ilk başta arabaları mekanik aksam olarak çok iyi şekilde öğren sonra terimleri terimlerin aralarındaki ilişkiyi ve bu terimlerdeki değişikliklerin araba üzerindeki etklieri vsvsvs

s2k
18-10-2011, 19:27
Bak guzel kardesım kızmıyım dıyorum guzel guzel anlatalım dıyorum ama sen laftan anlamıyorsun!!

Sana dıyoruz kı forumu once oku onlarca makale var hazırlanmıs ınsanlar okusun bılgılensın dıye ama sen hala okumaya baslamak yerıne lınkını verırmısınız hangı konu nerde bana soylermısınız pesındesın ınsanlar sana yardım etmek zorundamı hele kı boyle yuzlerce hazır bılgının oldugu bı yerde alıp onunemı koysunlar armut pıs agızma dus oh ne ala ! Sana ne dedıler ıngılızce bılmen gerekıyor dedıler, sen ne dedın? mukemmel degıl ama ıyı derecede bılıyorum dedın! sonra dıyosunkı mappıng ıle yazılım arasında ne fark var lan arkadas bu ne perhız bu ne lahana tursusu!!!

mıllete dedık yapmayın dalga gecmeyın cocugun hevesı kırılmasın meraklı vs vs alınır falan ama sen harbıden bı degısık cıktın arkadas

Lquin
18-10-2011, 19:31
iyide bunda ne var kızcak ben onu anlamadım ki.ayrıca okuyorum tek tek okuyorum hepsini.bunun değişikliklede alaksı yok neyse SORU SORDUĞUM için özür dilerim....

s2k
18-10-2011, 19:40
iyide bunda ne var kızcak ben onu anlamadım ki.ayrıca okuyorum tek tek okuyorum hepsini.bunun değişikliklede alaksı yok neyse SORU SORDUĞUM için özür dilerim....

sana soru sordugun ıcın kızmıyorum soylenenlerı dınlemedıgın ıcın kızıyorum bak burda konu acıp soru sorarsan dogru yada yanlıs bırcok bılgı verırler sana senınde kafan karısır soylenenın bı yerını anlamazsın yada yanlıs anlarsın tekrar sorarsın cevabını alamazsın vs vs onun yerıne ozenle hazırlanmıs konuları bı oku sonra ne ıstersen sor zaten burda herkes sever yardımcı olmayı ok;)

ama once bı oku allah askına ya mappıng ve yazılım ne demek dıye sorumu olur allah askına bak acıklıyım sen bıle guleceksın sordugun soruya;

mappıng : map bıldıgın harıta aracların calısma prensıplerını bıldıgını varsayarak anlatıyorum , basıt olarak 2 harıta bulunur benzın ve atesleme harıtası yanı maplerı . arabanın kabaca benzınını kısıp acmak yada avansını kısıp acmak nasıl yapılır ıste bu harıtalardakı verılerı degıstırerek. dıstrıbıtorlu yada karburatorlu araclarda ne yaparlardı? karburator ayarı dımı yada dıstrıbutorden avans ayarı yaparlardı mekanık olarak ayarlanırdı bunlar cevırerek pozısyonunu degıstırerek meme ayarı yaparak vs vs ıste bunların elektronıc olarak yapılmasına yanı yenıden ayarlanmasına harıta yazılımı denır yanı MAPPING onuda beyınden yanı ECUdan ayarlarsın ha bunu nası yaparsın ECUdan ya bır kablo yardımıyla yazılımını acarak degerlerı degıstırıp yenıden programlar ve save edersın yada ıcerısındekı EPROM hanı su meshur chıpı sokerek dısarda o epromun ıcındekı bu harıta degerlerını degıstırıp tekrar ıcıne takarsın yada komple beynı sokup STANDALONE ECU yanı tamamen profesyonel tum ayarları ıle detaylı olarak kontrolu saglayabılecegın bır beyın takarak yapabılırsın ok :icon_tup:

Lquin
18-10-2011, 19:45
teşekkürler....

s2k
18-10-2011, 19:45
Ahahahah lan özgün rakip yetişiyo diye mi geldin lan ahlak zabıtası gibi dikiliyon konuda :D:D:D

Oz`
18-10-2011, 19:50
Ahahahah lan özgün rakip yetişiyo diye mi geldin lan ahlak zabıtası gibi dikiliyon konuda :D:D:D

okuyordum lan :D

GokhanRS
18-10-2011, 19:55
önce okuman lazım hatta mümkünse bu tür işler yapan yerlerde çıraklıktan başlaman lazım. şimdi merak sarsan 5-6 senede iyice yetiştirebilirsin kendini. şuan için cihazlar filan düşünme onun yerine bu tür işler yapan biyere gidip karın tokluğuna çalışırım abi diyerek çıraklığa başlasan biyandanda okusan daha mantıklı.

çünkü şuan öğrenmek için yazılım cihazlarını alayım desen 20 25 milyar harcar genede bi halt öğrenemeyebilirsin malesef. herşeyin başı alt yapıdan geçiyor. motor mekaniği iyice çözmen lazım. bunlarda merakla olabilecek şeyler ama dediğimi yapar okul dışındada bu tarz iş yapan biyere işi öğrenmek için girersen ilerde çok profesyonelleşebilirsin. şimdiki gençlik önce maaşı düşünür olmuş ama bu işte önce iş öğrenebilirmiyime bakıp en iyi yerlere kendini aldırmak için çaba göstermelisin.

Oz`
18-10-2011, 19:55
ilk Terimleri bilmen gerekir sonra benimtavsiyemo kendine bir araba al ondan sonra Deneyi,mlerle dewam et

GokhanRS
18-10-2011, 19:58
ilk Terimleri bilmen gerekir sonra benimtavsiyemo kendine bir araba al ondan sonra Deneyi,mlerle dewam et

bence yanına işe girsin. üstünede para almak yerine para versin :D hatta senin sigortanıda yatırsın. hatta vergileri üstlensin :D

A.Cem
18-10-2011, 20:07
Dostum bu iş o kadar kolay değil, ayrıca ticari bir sektör ve kimse gel sana öğreteyim bak şurdan başlarsın şu şu anlama gelir vs vs diye adım adım öğretmez...

Lquin
18-10-2011, 20:09
anladım.ama ben ne olursa olsun öğreneceğim inş.en ince ayrıntısına kadar.amma 3 sene olur amma 6 sene olur.elimden gelen en kısa sürede öğrenceğim inş bunu.ayrıca yorumları için herkese teşekkürler.

GokhanRS
18-10-2011, 20:16
önce ingilizceni iyi derecede geliştir ve bi yandan otomobil projelerini takip et neyin ne olduğunu iyice anlamaya çalış. sonrasında ingilizce online eğitimler var. parasını yatırım konferans şeklinde eğitim alabiliyorsun cihazların üreticilerinden.

Lquin
18-10-2011, 20:19
tamam abi bunları dikkate alacağım.teşekkürler

!KO
18-10-2011, 21:13
soyle biyer var EFI University - Electronic Fuel Injection Tuning, Training and Certification (http://www.efi101.com/)

gercı ben bunu ozgun abıye sordugumda bı cacık olmaz pratik yapman lazım demişti demin sana soyledıgı gibi kendı araban ustunde deneyebılırsın

ingilizcen olması cok iyi bişey :)

ben konu aramak yerine bu işi bilen uyelerın yorumlarını takip ederdim bu işle ilgili

örnek ozgun abi khan merruse gurcell aklıma gelenler bu uyelerın yorumlarına bakabılırsın bu konudakı

log inceleyebilirsin

yanılmıyorsam hondata log alınca hondalogger diye bişey vardı o logta haritada gosterıyodu nerde ne yaptıgını (.kdl gibi bişeydi uzantısı Hondata • View forum - K-Pro Calibrations (http://www.hondata.com/forum/viewforum.php?f=14&sid=83fdb0177f2affd9b1574a3de63aebad) burda epey var hem ayarlar hemde log alınmıs sekılde )

softwareleri indirip bakabilirsin

Lquin
18-10-2011, 21:25
teşekkürler...

ecumen
18-10-2011, 21:58
en doğrusu bir araç alıp üzerinde denemeler yapmak.yoksa video konferans v.s biraz hayal olur.

Lquin
18-10-2011, 22:02
haklsıınız aslında en iyisi pratik :)

s2k
19-10-2011, 07:56
EFI Univer. eğlenceli ama bildiğin şeyin üzerine birşey koymuyorlar en azından benim için öyle oldu, detay sorduğunda özel ders istersen orda paylaşırım bu bilgileri diyo g.t :D çok değişik bakıyorlar olaylara uzun hikaye ama faydalı şansınız varsa katılın derim ;)

Oz`
19-10-2011, 08:04
EFI Univer. eğlenceli ama bildiğin şeyin üzerine birşey koymuyorlar en azından benim için öyle oldu, detay sorduğunda özel ders istersen orda paylaşırım bu bilgileri diyo g.t :D çok değişik bakıyorlar olaylara uzun hikaye ama faydalı şansınız varsa katılın derim ;)

Ben private class a gittim ingilterede komikoldu:D

B.Aktepe
19-10-2011, 08:09
mapping den önce motor mekaniğini öğrenmelisin. avans nedir, egzantrik derecelendirme nedir, sıkıştırma nedir r/s ratio piston hızı vs vs. önce motor mekaniğinden başlamalısın. tavsiyem bu yönde olur.

DENON
19-10-2011, 08:11
konuyu açan arkadaşa bir hikayem var, benım meslekle ilgili

vakti zamanında tornacının biri eğe (metalle alakası olanlar bilir eğenın ne oldugunu) bilemenın yolunu bulmuş ve o bu işi bulana kadar eğeler kullanılır körelince atılıyormuş ve bu adam nasıl yaptıysa körelen eğeleri bilemeyi becermiş ve eğesi körelen bu adama getirip biletiyormuş, gel gelelim adam bu işte yetiştirmek için yanına bir çırak almıyormuş ve herkes merak ediyormuş bu adam ölürse eğelerimizi kim bileyecek
ve en sonunda adam hakkın rahmetine kavuşmuş eee tabıı çırakta yetiştirmediği için artık herkes körelen eğelerini atmak zorunda
ustalar çırak yetiştirsin kimseyi rakip olarak görmesin ,
konuyu açan kardeşim bu hevesınle devam et mutlaka başarırsın çook çalışırsan inanıyorum (bigün iyi bir mapper olursan sana yaptıgım manevi desteği unutma sakın benim işimi bedava yap :D)

s2k
19-10-2011, 08:25
Ben private class a gittim ingilterede komikoldu:D

Bildiğin öçkaatçı lan herifler :D:D:D bi kaç sey srdum o oole olmaz dıyo herıf lan yaptım oluyo dıyorum olmaz dıyo amkmun amerıkalısı ya :D

d16y4
19-10-2011, 10:42
sen burdan map yazmayı ogren bende senden ders alıym parayla :P

Lquin
19-10-2011, 12:05
çok teşekkürler DENON ismini bilmediğim için direk abi diye hitap ediyorum.desteğin ve güzel hikayen için...

Lquin
19-10-2011, 12:06
diğer abimlerim sizlerede teşekkürler.

s2k
19-10-2011, 12:10
diğer abimlerim sizlerede teşekkürler.

okuyormusun 1 ay sonra sözlü yapıcaz seni :D:D:D

Lquin
19-10-2011, 12:11
okuyorum abi elimden geldiğince anlamaya çalışıyorum.ve sizin yaptığız yorumlarıda okuyup acaba burda ne demek istemiş diyede beyin fırtınası yapıyorum kendi çapımda

s2k
19-10-2011, 12:13
okuyorum abi elimden geldiğince anlamaya çalışıyorum.ve sizin yaptığız yorumlarıda okuyup acaba burda ne demek istemiş diyede beyin fırtınası yapıyorum kendi çapımda

anlamadıgın bırsey olursa sorabılırsın ;) merak etmekten sıılmazsan ogrenmeye devam edersın

Lquin
19-10-2011, 12:14
peki teşekkürler.