Orijinalini görmek için tıklayınız : Tavsiye 308cc/3.30ci/Nitro/RangeRover
Selam, yaklaşık 1 aydır araba arayışı içerisindeyim.
e36 3.28cabrio ile çıktık yola o olmuşken bu olsun diye diye şu anki konuma geldim.
65.000 lira üst limitim var..
Nitroyu ailem seviyor, sadece dış görünüşünden dolayı ve jeep olmasından dolayı.
Ama bu araçların hiç tutmadığını biliyorum,araştıyorum 2 gündürinternette pek olumlu yoruma raslamadım,gerek motor gücü gerek malzeme kalitesi gerek 2. eli sıkıntılı bir araç sanırım (+ aracın arkadası fioronodan farksız (= ) ailem nitronun kötü yanları konusunda pek inanmak istemediği için bana sizin yazılarınızı okutturmayı düşünüyorum araçla ilgili.
308cc konusu ise hiç aklımda yoktu rcz bakmıştım, ama aracın arka koltukları yok gibi yani aracın sahibide söyledi arka koltukta 4 kisi biraz zor kullanılır bu araç keyif arabası diye, ailem kesinlikle karşı duruyor rcz ye. Benimde aklıma 308cc ler geldi fiyatlara baktım limitim içinde kalıyor, yakından görmedim ama aracın arka koltukları rcz gibimi yoksa haftada 1-2 gün ailecek binip gezilebilicek gibimidir ? Arkaya oturcak iki insanda 50 kilo bu arada :)
Bunun dışında aracın 2. eli,performansı yakıt tüketimi verilen parayı hakediyor mu ?
e46 3.30ci konusu gönlümde yatan araba :) ama temizini bulmak sanırım biraz zor.. Çok pimpirikleniyorum 3 serisi hacimli motor olunca üç aşşağı 5 yukarı kullanıcısı sakin kullanmak için almış olmuyor.. Ve aracın 2. eli konusunda hiç bilgim yok, aldıktan sonra elimde kalma durumu uzun süre satamama durumu olur mu, yakıtı ne durumda? Sakin kullanımda e46 3.20ci ile çok fark olmadığını okuyorum, babam 1-2 arkadaşına sormuş birisi 80kuruş yaktığını söylemiş (güzel sallamış dedim ama?) diğeride çok seri araç çok yakar vs.vs. diyince biraz sorun yaşadım bu araçla ilgili anlıycağınız, babam aracı gözünde fazla büyüttü ferrari gibi geliyor herhalde seriliğinden korkuyomuş konuşması bu yönde. Ama dediğim gibi gönlümde yatan araç bu.. En çok bununla ilgili performans yakıt 2.el piyasası ve piyasadaki temiz 3.30larla ilgili yardım bekliyorum
Ve son anda çıkan range rover..
65.000 nitroya verene kadar range roverlara bakayım dedim sahibindende 60.000-70.000 diye arattığımda 20 tane araç çıktı karşıma.
Araç hakkında bilgim sıfır, 2. el piyasası -yakıtı - gidişi - parçası bakımı kronik sorunları vs.vs. eğer sıkıntısız bir araçsa nitrodansa gözüm kapalı tercih ederim range roverı.. Bu fiyat aralığındaki rangeler 2001-2004 model arası değişiyor ve 115.000km den 220.000 km ye bir aralığı var... Range konusu henüz düşünme aşamasında eğer olumlu yorumlar gelirse sizlerden araştırıp 1-2 araca baktırmayı düşünüyorum..
Veee ROCCO da katıldı kararsızlık listesine :
Sitede bir çok rocco kullanıcısı var sanırım onların yorumlarını özellikle bekliyorum
Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin bende aracıma allahın izniyle kavuşayım artık :icon_tup:
Bana sorarsanız tabiki BMW , yinede keyif sizin tabi ama o paralara kıyasladıgınız markalarda peugeot olmasa yeridir. Kesinlikle e46 3.30ci yakıt konusundakı endısenızde normal 3000cc olupta 500kuruş altında yakması baya iyi olurdu ama ımkansız dıye bılıyorum ki ne gereksiz arabalar o kadar benzin yakıyor BMW nin yakması hakkıdır :) Neden BMW sorusunada cevba gerek yok dıye dusunuorum :) inş istedgınız gıbı bısey bulursunuz
devil_berk22
23-10-2011, 23:52
öncelikle hepsi birbirinden ayrı dünyaların araçları 308cc yi kafadan ele çünkü rcz den pek bi farkı yok arkada koltuk olarak. Nitro ise bana göre jip ten çok ş.içi aracı gibi geliyor ve 2.elide olduğunu sanmıyorum + alman araçlarındaki kaliteyi pek görmedim. Range rover ise o fiyata alınabilecek sağlıklı bir araç olduğunu sanmam 65bin dolar veya euro desen tamamda tl ile pekte iç açıcı bir range olmaz. en mantıklısı temiz bir 3.30ci veya e90 kasa 3.20d olabilir
öncelikle hepsi birbirinden ayrı dünyaların araçları 308cc yi kafadan ele çünkü rcz den pek bi farkı yok arkada koltuk olarak. Nitro ise bana göre kjip ten çok ş.içi aracı gibi geliyor ve 2.elide olduğunu sanmıyorum + alman araçlarındaki kaliteyi pek görmedim. Range rover ise o fiyata alınabilecek sağlıklı bir araç olduğunu sanmam 65bin dolar veya euro desen tamamda tl ile pekte iç açıcı bir range olmaz. en mantıklısı temiz bir 3.30ci veya e90 kasa 3.20d olabilir
Sonuna kadar katılıyorum:icon_tup:
Rocco konusunda ne dersiniz? Bir arakdaşımın tavsiyesi üzerine ekledim listeye ben roccoların 2. elleri 80.000 fln biliyordum ama 50-60 arasıymış
nitronun motor gücü olarak ne sıkıntısı var anlamadım..ama bana sorarsan gerçekten o kasaya o motor sıkıntılı güçlü 2wd kullandığınız zaman patinajdan araç yürümüyor heleki esp yana dogru kaymaya izin verse sanırım 200sx den sonra en çok tutulan drift aracı olur :)
iç kalite çok çok iyi değil fakat o paraya göre normal,görünüş olarak bence gayet havalı bir araç..
istersen elimde 2007 model siyah renk 1 parça boyalı 100k km de mevcut 60.000 gibi düşünüyorum ama ciddi alıcıysan araç başında bişeyler daha yaparım.
birde dip not ekliyim,evet rangeler havalı güzel araçlar fakat o model yüksek km lerde bir range dizel insanı inanılmayacak kadar çok üzer benden sana bir dost tavsiyesi..ama yinede bilgi veriyim 2003 modeli vardı bikere inanılmaz yüksek bi fan sesiyle hareket ediyosun aşırı gürültlü yakıt olarak şehir içi ortalama 10-11 lt civarı bi tüketimi var,3.0 D X5 le aynı motora sahip gibi düşünülsede bazı kritik parçalar X5 parçalarından 4 kat falan pahalı vede uyuşmuyor.
en kaba örnek fanla alakalı bi sıkıntı yaşamıştık X5 te o parça 300 tl iken range de sırf ucu biraz daha farklı diye aynı parçaya 1100 tl gibi bi rakam istemişlerdi..
Scirocco hakkında yorum yapcak olan?
ahmetbaha-drs
24-10-2011, 00:47
Birbirinden çok alakasız araçlar hepsi ama işin içine Scirocco'da girdiyse açıkçası onu tercih ederim pek düşünmem diğer seçenekleri.
Alakasızlar evet, keyfi binilceği için 4 kisi binilsin jeepte olabilir coupede yani.. Ama çoğunlukla 2 kişi kullanılıcak, öyle yanlıyım hız yapıyım derdim yoktur ama para bayıldığım arabanın gücünü hissetmek isterim o yüzden bazı araçları kestirdim işte gözüme rocco olsun 3.30 olsun.
Rocconun arka koltuklara 2 tane 50 kiloluk insan rahat takılır mı ?
3.20d bence en mantıklısı olur e90 kasa hem az yakar performansıda üzmez
Bmw olursa 4 kapı pek düşünmüyorum aslında... Coupeleride benim limiti aşıyor sanırım
Ferhat_V
24-10-2011, 07:05
senin listene göre en mantıklı araç scirocco..
aynı paralara honda typerde alabilirsin yeni kasa
yada biraz daha yaşlı ve yüksek kilometrelerde 320d - 530d
yüksek model navara tarzı havalı bir pikap..yada amarok..
tercihler çok değişken 50 kiloluk 2 kişi her yere sığar :D o yüzden arka koltukları çok dert etme coupe arabalarda ama cabrio'da gerçekten dert :)
Bocanegra ve Sciroccolar kafama yattı, bocalar hem daha iyi performans hem daha ucuz ama scirocconun bir şekli var, 3.30ci desen 6silindirin sesi yetiyor.. Of of
Emre Akçay
24-10-2011, 08:24
Ben modelli araç almaktan yanayımdır şahsen. Verdiğin fiyat aralığına göre listem Polo GTI - Scirocco - BMW 3.30 olurdu. Aslında kalpte yatan BMW ama model düşük araba tercih etmezdim.
Polo GTI ne yazıkki düşünmüyorum bile, lütfen polo sahipleri alınmasın ama arabanın performansı bocadan iyi olmasına rağmen dış görünüş olarak beni tatmin etmiyor.
Şu anda 3.30 > Boca > Scirocco gibi bir sıralama var kafamda ama,11 yıllık araçlar benide tedirgin etmeye başladı özellikle 3.30 olduğunda...2010-2011 boca yada rocco alırsam düşük KM li en azından pek aklım kalmaz + garantisi devam eden araçlar yakaladım.. Birde ne kadar doğru olucak bilmiyorumda tiptronik 3.30ci ile 180lik bocayı yürüttügünde boca alır gibi geliyor stock hallerinde işin burasıda var, ama bmw nin de bir prestiji var.. Böyle düşündüğüm içinde araba alamıyorum :)
anıl turan
24-10-2011, 09:29
Alakasızlar evet, keyfi binilceği için 4 kisi binilsin jeepte olabilir coupede yani.. Ama çoğunlukla 2 kişi kullanılıcak, öyle yanlıyım hız yapıyım derdim yoktur ama para bayıldığım arabanın gücünü hissetmek isterim o yüzden bazı araçları kestirdim işte gözüme rocco olsun 3.30 olsun.
Rocconun arka koltuklara 2 tane 50 kiloluk insan rahat takılır mı ?
takilir... hatta on koltuklari yatir daha geniste takilir ;)
Rocco sahibinin bunu söylemesi güzel :) , roccoların bocalara karşı +ve- leri neler sizce?
Limitim olmasına rağmen boca işin içine girince 60-65leri arabaya gömme zorunluluğum olmadığını hissetmeye başladım birazcık DUYGUSAL :))
İki arabayıda uzaktan araştıran ben :
Rocconun iç tasarım,WV olması 2. eli olması + ları olarak görüyorum
Boca ise performansıyla olsun,fiyatına göre donanımıyla olsun ve türkiyede az sayıda olmasıyla olsun özel bir araç oldu gözümde.
Not : gerçekten zor iş araç almak
anıl turan
24-10-2011, 10:03
Rocco sahibinin bunu söylemesi güzel :) , roccoların bocalara karşı +ve- leri neler sizce?
Limitim olmasına rağmen boca işin içine girince 60-65leri arabaya gömme zorunluluğum olmadığını hissetmeye başladım birazcık DUYGUSAL :))
İki arabayıda uzaktan araştıran ben :
Rocconun iç tasarım,WV olması 2. eli olması + ları olarak görüyorum
Boca ise performansıyla olsun,fiyatına göre donanımıyla olsun ve türkiyede az sayıda olmasıyla olsun özel bir araç oldu gözümde.
Not : gerçekten zor iş araç almak
valla soyle soyleyeyim benimde 6 ay once senin kadar bir butcem vardi.. 330ci da baktim, 320ci de (hatta bir tanesi ile anlastim kaporasini verdim, sonra icime sinmedi kaporami geri aldim :) ) ben baktigimda sifir boca ile ikinci el scirocco ayni fiyatti, boca larada baktim icini, disini begenmedim, rocconun ic dis tasarimi daha hos geldi, aradaki performans farkini chiple mhiple kapatiriz ne var dedim ikinci el scirocco aldim...
zerre pisman degilim secimimden Allaha sukur, arka koltukta takilma muhabbetine gelince tamamen sakaydi, ben 1,85m 90kg yim ayni ebatlarda babam ve amcam arabami kullanirken arka koltuga gectim pek bir sikintim yoktu sehir ici kisa mesafe oldugundan... sadece arka camlardan dolayi zindan spec olabilir, onuda arabanin soforu sen olacagindan kafana takma, arka koltuktakiler dusunsun... ama emin ol rcz ve 308den cok daha genis...
hala chipe ihtiyac duymadim bu arada, gazlayan bir adamda degilim zaten :)
anıl turan
24-10-2011, 10:08
bmw konusunda da sunu soylemeden gecemeyecegim, tam 2 sene bmw kullandim, ailemde de yakinlarimda da cok bmw kullanicisi oldu hala daha var, temiz ikinci el bmw bulmak gercekten zor... bmw den sonra bir bmw daha arastirma zahmetine cok girdim, gercekten temizini bulmak samanlikta igne aramaya benziyor. sans isi tamamen... 100 kusur bin kmde 7-8 yasinda bmw ye binmek acikcasi artik mantikli gelmiyor bana...
Böyle performans aradığımdan dolayı orda burda gazlıyan biri sanmayın roll meraklısı bile değilim sadece boş yolda kendi başıma öyle 1-2 hızlanma yapmayı severim lakin altımdaki arabanın güçlü seri olmasını istiyorum açıkcası basmasam bile ve en önemliside ses,sesi güzel cıkıcak aracın ama hava filtresiyle değil anlamışsınızdır beni :)
Chipli düşünmedim performansını çünkü bocaya chip takip 230hp yapılıyor yine arada fark kapanmıcak, ama dediğim gibi boca-rocco arasında duygusal olarakta bir fark var küçümsenmicek kadar hemde aynı dolulukta 2. el araçta 10-15bin rahat oynuyor yanılmıyorsam.
Her gördüğümde dönüp baktığım dış ve iç tasarımını sevdiğim bir araç rocco,ama sayıları oldukça arttı sürekli rocco görebiliyoruz ama boca görmek biraz zor. Sakın yanlış anlama roccoyu aslakötülemiyorum ama biraz özel geliyor bana boca /10-15bin liralık farkında özelliği var haha çingene spec oldum iyice/ tabi iki aracıda test edicem şu an sadece veriler-resimler ve fiyat aralığı olarak konuşabiliyorum.
Bakalım Allah hangi aracı kısmet edicek.
7-8 yasında 100.000lerde bir nebze düşünebilirdim ama konu 3.30ci 2001 model olunca min. 150.000km 12 yaşında ve geçmişi arabaların az çok belli,yanlama,redline,sıfır çizme vs. olunca 50.000 gömmek yememeye basladi acıkcası mantık devreye girince.
Kapora vermeye kadar gelmiştim bende bmw konusunda kaç galerinin kapıdan döndüm ettim.
Bekara karı boşamak kolay demişler :)
mantık çerçevesinde BMW 330 almak biraz cesaret ister saatli bomba olabilir çok temizde olabilir ama hepsi yüksek ihtimal dahilinde ne olacağı belli olmaz
nihayetinde 10 yaşından fazla bir araç niyeti var dezavantajlarını iyi belirlemek lazım
308 CC ye gelince muzzam bir abartı söz konusu yorumlarda
arka koltuğu cabrio araç sınıflarında bir ebata sahip extra dar falan değil yok öyle bişey
donanımı görünümü ile gayet başarılı araçtır ama performans beklentisinden uzaktır
donanım listesi çok kabaraktır mesela navigasyon jbl boyun üflemeli elektrikli deri koltukları gibi üst düzey donanımları vardır ama;
işte aması biraz güçlü olsun diyorsanız tercih sebebi olmamalı gayet başarılı gezinti ve keyif aracıdır nokta..
Rocco tavsiye edesim gelmiyor nedenlerini açıklamışsınız biraz yüzü eskimeye başladı yavaştan belkide etrafta çok gördüğümüzden olabilir
Boca iyi bir araçtır ama sadece dashboard başarısızlığı sebebiyle seçmeyebilirdim ben..
Boca rocconun yanina Mcs de aday olabilir mi ? Rocco ile mini arasinda kalirdim ben sahsen :)
Mini sahipleri darılmasın ama alıcağım son arabadır kendileri :)
Tabi bazı insanlara görede boca alıncak son arabadır :)
Belki biraz daha alakasız olacak ama 70000 TL ye sıfır Tiguan alabilirsiniz , 1.4 TSI ?
Çok fazla alakasız oldu okumadım saydım mesajı :)
Sanırım önceki mesajları okumadınız, çevrede çok fazla var diye roccoyu leona benzetmiştim :)
Ayrıca leonun tasarımını beğenmiyorum Boca ve Rocco hakkın yorum alabilirsem sevinirim.
redbaron
24-10-2011, 13:25
yeni model bir arac istiyorsan rocco al, gosterisli yazın havalı full donanımlı ve farklı bir arac istiyorsan 308cc al, ama madem limit yükselmis ve 330 düsünüyordun ve keyif arabası olacak bence git e46 m3 al
Bocanegra almaya karar verdim yeterki su baktırcağım araçlar sorunsuz cıksın :) e46 m3 bundan sonra olur herhalde , hoş onunda ikinci eline güvenemem yine farklı bir araç alırım herhalde ama olsun :)
Abi daha önceden dediğim gibi 3.30ci çok yakan bir araba değil 12-13 litre arası şehir içi ve öyle yavaşda giderek yapılan bir oran değil arada sıkıştırıyorduk arada sakin gidiyorduk :)eğer istrseniz pm den yardımcı olmaya çalışırım size ..
Sorun yakıt vs. değil 3.30 konusunda, baktım 40bin e temizi yok, 45-50lere çıksak bile temiz araçlar varmı orası sıkıntılı, aldıktan sonra süpriz bombalar patlatma riski vs. vazgeçtim bocanegra kervanına katılıcam inşallah, 3.30gibi yürütülür zaten boca çok rahat :)
Sorun yakıt vs. değil 3.30 konusunda, baktım 40bin e temizi yok, 45-50lere çıksak bile temiz araçlar varmı orası sıkıntılı, aldıktan sonra süpriz bombalar patlatma riski vs. vazgeçtim bocanegra kervanına katılıcam inşallah, 3.30gibi yürütülür zaten boca çok rahat :)
:) Karar vermenize sevindim ama ben size bir şey söylemek isterim abi 3.30 un sesi olsun gidişi olsun görünüşü olsun çok güzel :) bizimde bmw'miz yok şuan bin pişmanız sattığımıza belki modeli düşük kilometresi çok bulmasıda zor ama verdiği keyif inanılmaz .Olsun genede hayırlı olsun bu arada 50 civarına temiz 3.30ci bulunur gibi geliyor bana :)
İşte 50 civarına bulunsada 50lirayı 11-12 yaşa gömmek düşündürüyor beni, bmw nin tadına daha önce baktım birde allahın izniyle yeni nesil 1.4tdi çift turbolu dsg 7ilerinin tadına bakalim 1100kg de 230hp ler falan:)