PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracımı değiştiricem bir akıl verin

Onamdar
27-10-2011, 14:47
97 model golf 3 sportline ım var ilk arabam ve gerçekten üzerinde çok emeğim var aracın bütün çalışmayan bozuk aksamlarını eksiklerini topladım sıfırladım şu an son derece sıkıntısız masrafsız güzel bir araç. Fakat ne yaparsam yapayım araçın gücünü arttırma olanağım yok çünkü bu iş için uygun parçalar bu modelde yok. GTİ olsa onun tuning parçaları var ama temiz bir GTİ bulmak sıkıntı ve gerçekten çok aşırı yakıt tüketimi var. 14-16 bin arası piyasası aracın.
bu aracı satıyım diyorum ama yerine ne alsam ona karar veremedim. Öncelikli tercihim honda sebebide moturunun son derece sağlam olması ve modifiyeye uygun olması. Ayrıca parçalarıda çok kolay bulunuyor. Keza yakıt tüketimide öyle. Max 16 bine kadar nasıl bir honda alabilirim. Stock olursa daha iyi olur yavaş yavaş kendim birşeyler yapabilirim ama hangi kasa kaç model bakmalıyım. Vw grubunun araçlarından iyi anlarım ama honda konusunda malesef pek bir bilgim yok ***** ilk arabam bu golf. Alternatif olarak önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Pejo pek düşünmüyorum güvenlik olarak pek tatmin etmiyor beni.

kanashibari
27-10-2011, 14:52
O fiyatlara Ek kasa bulabilirsin sedan hb model de temizlik ve fiyata göre değişir.

Onamdar
27-10-2011, 14:58
O fiyatlara Ek kasa bulabilirsin sedan hb model de temizlik ve fiyata göre değişir.
Atmosferik olarak yüklemeye uygun bir araç olsun istiyorum sanırım bu ek kasalar baya verimli o konuda.
astra gsi lerde ilgimi çekiyor aslında..

DetailEF
27-10-2011, 15:01
O fiyatlara çok süper bi gsi alırsın üstüne para bile kalabilir, ekmeği yenmemiş gsi bulmak zor ama bi şansını dene, orjinal olmasına özen göster. Emin ol alacağın gsi seni hondadan daha çok memnun edecektir, şehir içinde 2.0 motorla aynı yakar fakat uzun yolda yakıt tüketimi çok düşer bi düşün bence :)

kanashibari
27-10-2011, 15:06
Atmosferik olarak yüklemeye uygun bir araç olsun istiyorum sanırım bu ek kasalar baya verimli o konuda.
astra gsi lerde ilgimi çekiyor aslında..

O fiyatlara ararsan birazda zorlarsan 1.6 ies bulabilirsin. Üstüne çıkarsan çok temiz olsun demezsen kaza bela aramazsan vti bulabilirsin tabi performans açısından üzerine harcadığın para önemli bir etken bundan sonraki aşamada. İkisi de verimlidir en azından şu an bindiğin araçtan daha çok tatmin eder gidiş olarak.

Onamdar
27-10-2011, 15:16
O fiyatlara çok süper bi gsi alırsın üstüne para bile kalabilir, ekmeği yenmemiş gsi bulmak zor ama bi şansını dene, orjinal olmasına özen göster. Emin ol alacağın gsi seni hondadan daha çok memnun edecektir, şehir içinde 2.0 motorla aynı yakar fakat uzun yolda yakıt tüketimi çok düşer bi düşün bence :)

2.0 motor gözümü korkutuyor aslında çünkü ayda min 2bin km yapıyorum. Bunuda göz önünde bulundurmak lazım.

O fiyatlara ararsan birazda zorlarsan 1.6 ies bulabilirsin. Üstüne çıkarsan çok temiz olsun demezsen kaza bela aramazsan vti bulabilirsin tabi performans açısından üzerine harcadığın para önemli bir etken bundan sonraki aşamada. İkisi de verimlidir en azından şu an bindiğin araçtan daha çok tatmin eder gidiş olarak.

Sonuçta 15-20 yaşında araç alıyoruz çok da temiz olmasını beklemiyorum. Boyanması benim için avantaj olur boyayla uğraşmam. Önemli olan ciddi bir kazası olmasın. Ayrıca mekanik alet sonuçta illaki masraf çıkartır ama ciddi sorun olmasın tabi.

kanashibari
27-10-2011, 15:23
18-20 aralığında eli ayağı toplanması gereken hb vti bulabilirsin biraz uğraşırsan. Motorda sıkıntı yoksa performans açısından ilerleyen dönemlerde toplama yaparsın çok güzel işini görür.

DetailEF
27-10-2011, 15:38
Dizel araba alsana o kadar km yapıyosan ya da ufak hacimli bişeyler LPG koy ;)

Onamdar
27-10-2011, 15:39
kıyıda köşede biraz param varda 20 ye çıkarsam daha sonra araca yapılıcaklar için sıkışabilirim o yüzden max 16 bin düşünüyorum..

Jeandan-R
27-10-2011, 15:43
1.4 civic alıp sohc vtec yapabilirsiniz, clio 2.0RS alabilirsiniz veya 2. seçenek daha mantıklı olabilir. Ama civicde yakıt tüketimi, clio'ya göre kabul edilebilir olacaktır.

Onamdar
27-10-2011, 15:44
Dizel araba alsana o kadar km yapıyosan ya da ufak hacimli bişeyler LPG koy ;)

Naptın hocam ya ben performans istediğim için aracımı satıyorum yoksa zaten şu anki aracımda lpg var ama ayda 500-600 lira yakıta gidiyor. Az buz bi masraf değil bu. 1.6 iyidir candır diye düşünüyorum... :). Hondalar çok yakmıyor zaten..

DetailEF
27-10-2011, 15:45
1.4 civic alıp sohc vtec yapabilirsiniz, clio 2.0RS alabilirsiniz veya 2. seçenek daha mantıklı olabilir. Ama civicde yakıt tüketimi, clio'ya göre kabul edilebilir olacaktır.

Clio RS sınıfında en az yakan otomobil, yeri geldiğinde 1.4is ten bile az yakabileceğini düşünüyorum, gördüğüm araçlar bunu söylememi sağlıyor :)

Naptın hocam ya ben performans istediğim için aracımı satıyorum yoksa zaten şu anki aracımda lpg var ama ayda 500-600 lira yakıta gidiyor. Az buz bi masraf değil bu. 1.6 iyidir candır diye düşünüyorum... :). Hondalar çok yakmıyor zaten..

Clio RS al aklıma gelmemişti arkadaş söyleyince aklıma geldi, çok az yakıyor sakin kullanımlarda :)

volume81
27-10-2011, 15:46
corsa b GSİ alınır mantzel+headers+egzost+yazılım+ ufak tefek oynanarak toplanır it gibi gazlanır vergiden ve yakıttan tasarruf edilir ;)

DetailEF
27-10-2011, 15:47
corsa b GSİ alınır mantzel+headers+egzost+yazılım+ ufak tefek oynanarak toplanır it gibi gazlanır vergiden ve yakıttan tasarruf edilir ;)

Bu da çok mantıklı bunu da düşünebilirsin ;)

Jeandan-R
27-10-2011, 15:51
Clio RS sınıfında en az yakan otomobil, yeri geldiğinde 1.4is ten bile az yakabileceğini düşünüyorum, gördüğüm araçlar bunu söylememi sağlıyor :)

Clio RS al aklıma gelmemişti arkadaş söyleyince aklıma geldi, çok az yakıyor sakin kullanımlarda :)

1.4is devirli kullanımlarda hiç acımıyor benzine ama sakin kullanımlarda da bir okadar ekonomik olabiliyor.

Emre Ekrem
27-10-2011, 15:51
o paralara zor, yakında memur kefil isteyecek Honda sahipleri :D

DetailEF
27-10-2011, 15:53
1.4is devirli kullanımlarda hiç acımıyor benzine ama sakin kullanımlarda da bir okadar ekonomik olabiliyor.

Doğrudur, ama bence yaktığı kadar gitmeyen bir araba 1.4is, kusura bakmasın kimse benim düşüncem bu o kadar para veriyosun 1.4 arabaya (!) birde gitsin diye çile çekip bi ton parça takıyosun yürütücem diye :D

SekoLive
27-10-2011, 15:56
sana bi önerim, alacağın aracını bumadan arabanı satıp değişme önce alacağını bul sonra zaten üç beş eksiğie gözden cıkarıtrsan araban anında satılır. araba arama işi cok cok büyük dert olur sattıgınada pişman olabilirsin.

Onamdar
27-10-2011, 16:03
gelen cevaplardan anladığım kadarıyla ne istediğimi anlatabilmişim :D
bu corsa b için örnek bi link atabilirmisiniz sahibindenden ilgimi çekti :)

Onamdar
27-10-2011, 16:05
sana bi önerim, alacağın aracını bumadan arabanı satıp değişme önce alacağını bul sonra zaten üç beş eksiğie gözden cıkarıtrsan araban anında satılır. araba arama işi cok cok büyük dert olur sattıgınada pişman olabilirsin.

ne istediğime karar verince biraz sorup soruşturup satıcam arabamı zaten bir kaç müşteri var arabaya :)

Jeandan-R
27-10-2011, 16:27
Doğrudur, ama bence yaktığı kadar gitmeyen bir araba 1.4is, kusura bakmasın kimse benim düşüncem bu o kadar para veriyosun 1.4 arabaya (!) birde gitsin diye çile çekip bi ton parça takıyosun yürütücem diye :D

1.4 araba'nın ilk 3 vitesde 1.6 belki de 2.0 araçlara kafa tutması güzel birşeydir ama :) ama abartılıyor biraz gideri o yüzden dalga konusu oluyor kimi zaman. Uğraşınca rahat rahat vteclerle yürüyebiliyor 1.4is ama o parayla 1.4is'i satıp vti alınabiliyor. Bir serserinin mahalle kabadayısına kafa tuttuğunu görmenin bedeli pahabiçilemez :)

Onamdar
27-10-2011, 19:15
corsa b lere baktımda kasa beni pek tatmin etmedi duruş olarak

onn_dear
27-10-2011, 19:26
Ben olsam surooflu 1,4is hb ya da 98-99 stock 1,6ies bulurdum, her ikisi de yakıt olarak üzmez, mod.parçaları oldukça bol ve ucuzdur. Özellikle 1,6ies Headers-filtre-düzboru-egzoz la tatmin eder, satmak istediğinde zarar etmezsin, sorun çıkarmaz.

Ahmet_28
27-10-2011, 19:28
15-16 lira bütçe ile ben olsam temiz 106 gti veya mk2 saxo vts alırdım.sakin kullanımdada gayet ekonomik