bulabilirseniz ebay den uygun BAM yada APX pistonu bakabilirsiniz. sIkistirmasi düsüktür. daha saglikli basinc icin ..
Batuhan M. Ince
Beyler! Suan 1.8t upgrade ile alakali 2 konu var halihazirda. Tum postlari okuyorum. Yarisi oem halde bir gt28 takarak, birde enjektor ve buyuk cooler, yazilimla 300hp alinir diyor. Diger grup bunlar hayal ole 10.000tl harcamadan bu gucler alinmaz deniyor...
Simdi hangisi? Bu arada ciddi soruyorum. Golf gti yada a3 alarak minumum 300hp almak istiyorum. Proje altina imza atacak varmi?
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
iyi geceler arkadaşlar araç sahibi olarak yapılacak en iyi şey olmasından dolayı aracın projesiyle ilgili a'dan z'ye bütün kararları, insiyatifi project01 garage'a devretmiş bulunmaktayım. fikirler için teşekkür ederim. konu kirliliği olmaması açısından konu silinebilir.
Arkadaslar selamlar. Konu hakkında fazla detay yazıldı çizildi. Projeyi bundan sonra tamamen project01 yürütecek. En doğru kararları project01 garage alacaktır.
Hesap açık net...
1200usd gt2x turbo
tabular olmayan normal bir manifold 350usd
enjektörler 250usd
intercooler ortalama 200usd
İntercoooler boruları,komple egzost sistemi krom olursa 1500tl ~~900usd
ortalama işçilik 700usd
silikon kelepçeler vs vs 250usd
remap ortalama 500-750usd
eğer me3x ise yeni bir maf 200usd
Debriyaj dışardan alınırsa 1000usd ye stage 2 yada 3 mal oluyor burda yapılırsa 300usd (balata çakma vs dedikleri olay)
iyi bir manuel boost controler 100usd
wideband,basınc ve egt illaki ortalama 550$
forge007 150usd
Buraya kadar parçalar ortalama 6000usd bu parçaların illaki kargosu en az 500usd tutar ki debriyaj volan filan alınırsa çok daha geçer. tümü bir kerede gelse illaki gümrük işlemi olur.bunlar bu fiyata dahil değil.
Parça gelir hatalı olur gider gelir evdeki hesap çarşıya uymaz aksilikler olur. sıfır turbo gelir wasgate arızalı çıkar ot olur *** olur.. maf housing gelir açısı ters olur..
Bu yazdığım fiyatlar dahada düşebilir tabi yapılacak işin malzemenin kalitesiyle alakalı sonuçta.
Açık net 10bin in üzerinde.. kimse birbirini kandırmasın, bende bu paraları harcadım.
GT2* e çıkmazsanız 10.000 e de çıkmayabilirsiniz![]()
ancak kesinlikle kişiden kişiye değişen bi olay bu.. İşin içinde, parçaları ucuza bulabilen ve bazı şeyleri kendisi çözebilen birisi çok daha uyguna yapabilir..
aşağıdaki listeyi biraz sadeleştirirsek..
7520TL
Hadi 500 tl de ıvır zıvırla 8000 TL , ancak ben olsam arabaya bunların üstüne bi bu kadar daha harcamayı tavsiye ederdimherşey HP değil...
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
ben bu isin ustasi deyilim, hoby olarak ilgileniyorum. uzun zamandan beride 1.8T lerle ilgiliyim . chip, imo ipdali . t3/4 turbo büyüttüyüm ( eksoz borusuna kadar kendim kesip bictim ve kaynagini yaptim ) aracim var. birde günlük kullandigim ARY kodlu leon4 1.8t var. ( nekadar icinde oldugumu anlatmak amaciyla yazdim )
yani burda yazip cizmekle sadece insanlarin kafasi karisir, baska da bisey olmaz. ben sahsi görüsümü yukarida yazdim. ne pasaoglu tanirim ne de arkadasini, sen öyle diyorsan öyledir. umarim sorunsuz nice 100000 leri devirir.
Batuhan M. Ince
konu cok uzamış,
sadece kol değişimi için motor açmak çok mantıksız.
alın 1 takım piston onlarıda elden geçirin madem kardeşim.
agu nun kolunu 500 nm den sonra eğdim,onada güvenmiyorum.
o yüzden fantezi yapmaya gerek yok.
gt30 la 1.0 bar zevksiz fakat bir cok şeyi almışken 2-3 ay daha sabredip motoru güzelce toplayıp adam gibi basınç basın.
Anıl yazmış,KESİNLİKLE yağ pompası sıfırlanması lazım.
kapak portlarını polishe vermen mantıklkı cünkü cok dar o kapagın polishleri.
agu kapat taksan onuda polishlet.
---
BU ARADA 10.bin tl tutma mevzuusuna diyeceklerim şu durki.
audi TT nin setupunu uygularsanız dogru 8 milyarları tutuyor.
standart bir arabaya biniyorsunuz.
ama o setup tamamen sök tak işçiliği.doğrusuda o belki ama ben eski arabama o kadar harcamadan aldım o güçleri.
neyi nasıl almak istediğinize bağlı birazdan![]()
unuttum.
yağ pompasının, yanında kare şeklinde aluminyum yağ sagotucusu oluyor 1.8T lerde.
aluminyum ısınıp sogudukca(-ki setup değişiminde fazlaca oluyor bu) sızdırma yapıyor 45 tl gibi birşeydi geçen sene fiyatı.
yani yağla alakalı ne var ne yoksa değişmeli.
ne kadar hortum varsa benzinle yıkanıp bakılmalı -- mümknüse sıfırlanmalı,
ben başıma gelerek-evin garajında kendim söke taka-konya yolunda kar yağarken sağda söke taka uğraştım,siz uğraşmayın![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)