Benim araaba henüz 10k kilometreye gelmedi. Geçince düşer mi bilmiyorum..
1.2 TSI ibiza manuel 3.500 kmde ortalama 5 lt yakıyor
Ayrıyetten yazılım için Ankarada kimi önerirsiniz bu kmlerde saglıklı olurmu
Leon FR 1.4 tsi 140 bg aracım için son susturucu iptali yapmayı düşünüyorum, orta susturucuyu sökünce altları öldürüyor yazılmış birkaç konuda. Aramızda egzos(z) sisteminde değişiklik yapan oldu mu, + - leri nedir?
Benim golf 7 1.4 yazılım karışık kullanım.6.5 ortalama hız 25 filan..ağırlık 1220kg 1.2 tsi Leon vs 6 lari gecmez.. 1100 kg civarı onlar. Aşırı mantıklı..
Benim aracımda orta susturucu iptal. Alt devirlerdeki ölülüğü ben çok farketmedim ama 5500 devirden sonra aracın gidişinde hafif bir isteksizlik oluyordu orta iptalinden sonra o isteksizlik yok oldu. Zaten bu motorun karakterinden dolayı sanırım alt devirlerde güç birden geliyor. Dizel gibi bir karakteri var. O yüzden orta iptali çok etki etmiyor.
Merhaba gecen gun replika varex taktirdim orta da iptal edildi ancak egzos sesini aracin icinden zor duyuyorum sizce bu kadar az ses almam normalmidir yoksa bi sorunmu var
nasıl yakalıyorsunuz bu değerleri anlamıyorum , yazın 1 aya yakın 1.4 tsi dsg jettaya bindim şehir içi 10 litrenin altına epey zor iniyordu. şehir içi kıstaslarımız biraz farklı mı acaba ? benim ort hız genelde 20-23 arası değişiyor ?
farklı memlekette yaşıyoruz herhalde , şu anda dizel jetta ile 6.5 , dizel giu ile 7.5 - 8 ortalamam var , sıkıştıran canını alan biride değilim üstelik.
1.4tsi yada 1.4tfsi 122 liklerde yakın zamanda devirdaim sorunu yaşayan var mı? (vızlama, ıslık sesi vb)
15.000KM ve ilk bakımdan sonra TSI'larda yakıt tüketimi fark edilir biçimde düşüyor arkadaşlar.Hatta buji değiştirirseniz daha iyi olur.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
1.4 tsi 122 hplik golf 7 var bende de, yakıt tüketimi şehir içi (Adana) 7,5 lt şehir dışı 100 km/h sabit 4,7 120 km/h sabit 5,5-6 civarı lt yakıyor, yollar çok fazla eğimli değil.
.CeM. Nickli Üyeden Alıntı
bende bişiy sormak istiyorum suan jetta 1.4 tsi alma aşamasındayım ama kararsız kaldım 1.4 tsi 140 lık yada 170 lık olucak ama 2 sı arasında kaldım forumda araştırdım motorların aynı oldugu sadece yazılım farkı olugu soleyenler var,kimileri motorlarında farklı oldugunu solemış tam net bı bılgı verebılcek varmı 170 lık jetta lar cok nadır zaten en cok 140 lık olanlar var yardımcı olabılırmısınız?
ortayı söktürüp yerine düz boru, sonra warex taktık boştayken eksoz sesini dışardan anca duyarsın aracın içine vermez birde genel olarak arac içine çok aşırı bir ses vermez, eğer çok ses istiyorsan katıda iptal edip downpipe yaptıracaksın o zamanda arıza ışığın yanar yazılımla söndürmen lazım yanıltıcı leonda işe yaramıyor diyorlar denemedim. Bence en güzeli orta iptali ve sona warex patlatmasıda cok güzel oluyor millet bu sesi almak için abt eksoz kiti takıyor golflere![]()
Bu ara buji değiştirmem gerekiyor, b7 passat tsi 122 lerin hangi buji'yi kullandığını biliyor musunuz? Son bakımdan sonra epey sıkıştırarak kullandım biraz yağ eksiltmiş üzerine eklesem sıkıntı yaratır mı?
Bir soru dahaOrta susturucu iptal olunca performansa + - nasıl etki ediyor?
Kimse sallamadı ama birisinin işi görülür belki diye yazıyorum.
2011 b7 passat tsi ın üzerinden Ngk Platinyum buji çıktı (fabrikanın taktığı), değişim için gittiğim bosh servis iridyum önerdiği için iridyum buji taktım tane fiyatı 30 toplam 120 + 30 işçilik.
Sıkıştırdığım için yarım lt yağ eksiltmesi de normal olduğu söylendi, 5-30 castrol edge ekleyebilirmişim problem olmazmış.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)