sc sayesinde tork alt devirde bile yüksek olduğundan sarıp duruyo araba..
Okadarda değil :D
Koku yok kasılıyor araba fakat öyle dibine kadar basmıyorum hafif dokunma payı bırakmışlar zaten... 1100 max 1500 devirin ustunde gazyemiyor araba...
Zaten toplasan 2 yada 3 defa denemişimdir...
Dediğim gibi sıfırdan kalkma taraftarı hiç değilim olan arabaya oluyor...
Launch o sekilde olmuyor,hatta 0,2-0,4 sec kaybediyor kalkista.
Cunku daha gec kavriyor fren/gaz yapilinca bu arac...
Ayrica cok zorliyor sanzimani. S e alip ilk kalkis aninda az patinaji ayarliyarak kalkmak en hizlisi.
Bunu cok kez PBox da olctum...
Burda benim yaptıgım Launch Control değilki... Ölçtüyseniz dogrudur ama zaten LC yok olsa hızlı olmaması kayıp olması dogal...
Polo Gti ve Cuprada Launch Control yok. Olsa kesinlikle normal S kalkısından daha iyi oldugu kesin.
Bu aracta launch yok ki...
Dip gaz yaparak kalmak cok cok fazla zaman kaybettiriyor.
En iyi kalkis,lastiklere gucu yedirerek verip dip gaz yapmak.
Zaten tork 4000 devirden sonra kayboldugu icin,o ana kadar tutunmayi hissederek kalkmak gerek.
dip gazla sardırmak evet hissiyat olarak zaman kaybettiriyor gibi
ama gerçekte acaba oylemi:soru:. mesela ben aynı gun iki farklı deneme yapmıştım. ilkinde anında dip gaz yaptım ve hiç çekmedim ayagımı. ikincisinde lastikler tutunana kadar yarım sonra dip. videodan baktıgım kadarıyla fark yok gibi 100 e ulaşma suresinde. hatta ilki daha iyi gibi.
pboxla bi kaç deneme yaptık ama yollar çok düzgün değildi vs vs. çok verimli olmadı. siz belki ayrıntılı olçmussunuzdur dedim..
http://www.techturkey.com/forum/vide...h-control.html
edit: 7 ilerilerde launch cont olmasıgını bilmiyorum. ama yinede dip gaz yarım gaz farkı için sormuştum?
Hepsini pbox da olctum...
Dedigim gibi yapmak en hizlisi,tabi biraz antreman ve alismak gerekiyor...
Buarada sert kalkislar bu tip sanzimana hic iyi gelmiyor(kavrama ve debriyaj)
Dsg lerde launch var ozelliğini açmanız yaterli vagcom dan böle 4000 de tutuyor salak salak işler yapıyor kalkamıyor ama kesinlikle ona eminim :D
Mk2,ozellıkle Mk3 ler sorunsuz ;)
Ama launch meraklısı degılım,benım en keyıf aldıgım ıs,100-200/200-300 km arası hızlanmalar ;)
ne kalkıs nede top speed...
Bakalım nasıl olucak bu Japon balıgı...
her 10.000kmde bakıma sokuyorum doğuşta, 20.000km bakımda 30.000bakımı yaptırdım, her 10.000de bujileri değiştirttim.. yağını 5.000kmde bir değişirim diyodum ama yaktığı için ekleye ekleye değişmiş oluyorum:) 2.500-3.000km arası 1-1,5lt yakıyor.. yani aslında 2 bakım arası 2lt garanti eklemiş oluyorum..
Yapılan tüm indirimlerle beraber 30.000 bakım paketinin (müşteri isteğiyle 30.000 paketi normalde 15.000 uygulanması gerekiyordu) aracıma uygulanmış fiyatının faturası.
http://d1201.hizliresim.com/t/3/1k7s1.jpg
Titreme ve sarsıntı daha bir azaldı gibi. Psikolojik midir nedir tüketim düştü gibi. Aracın sesi de daha bir ciğerden çıkıyor gibi homurdanma artmış gibi. :D