bu dediğine ve ustana katılamıcam asla...
Printable View
bu dediğine ve ustana katılamıcam asla...
hicbir mala kotu demek istemem ama bu mal cok cok kotu. hicbir malzemesini almam satmam. icinde xs gecen ve adam gibi olan tek marka "turboxs" dir, gerisi cakma. ha herkez benim gibi dusunmek zorunda degil ama benim mottom herzaman kaliteli kullanmaktır.
bir de bu isin soyle bir yanı var arkadaslar, ben bana soranlara hep aynı seyi diyorum. eger butceniz yetmiyorsa yarım yamalak is yapacagınıza hic yapmayın bekleyin olunca yapın. bu isin ucuza olmaz ya bir kere cok para verirsin ya uc kere az para verirsin ama en kotu aynı paraya gelir. arabaya 10-20k gomup emek harcıyıp sonrada ucuz bir parca yuzunden butun emeklerinizi heder etmeyin.
motto su;
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
reliable + fast = NOT CHEAP!!!
tamam xs power ı çıkardım listeden downpipe ve catback i HKS yapacam (büyük olasılıkla)
headers için alternatif arıyorum.
bnm headers dememden ne anlatmak istediğimi anlamışsın, ayrıca downpipe 1/1 olarak oturuyor. ör: görke, hilmilerinkinde direksiyon kutusunun orda bir sorun (farklı bir yapı) olduğundan biraz ezmişler.birde arabamı 10-15 esir etmek istemiyorum. çoğu zaman fabrikasyon ürünler tercihimdir, kısacası tercih meselesi.
terimlerinde dogrusu ögreniyorsunuz iste,
maalesef Tr'deki tuning dergilerinde bile forget yazildiktan sonra biraz olsun dikkat edelim ;)
başüstüne...
xs power kalıtesız tamam eyvallah ama su lınktekı manıfold'un blokla bırlestıgı taraftakı flansı benım hosuma gıttı aynı orj. manıfolddakı gıbı dusunup 4 parca yapmıslar genlesme sırasında catlamaması ıcın.kollardada sadece flanslara baglanırlen kaynak var.zaten kısa oldugu ıcın dırseklerı bırlestırıp yapmamıslar kolları tek parca.sımdı tecrubelı arkadaslardan rıcam bu manıfoldu alsam catlama patlama olayını nerden yapabılır? baska bır sorumda su ; bu manıfold elımıze ulastıgında takmadan evvel bıraz daha dayanıklı hale getırebılırmıyız?
bu urun ıcın degmez dıyeceksınız bılıyorum ama benım 1.8t ıcın pek fazla secenegım kalmadı.ya cast manıfold olcak yada boyle bısı.aftermarket cast bıle bundan pahalıya gelıyor.full race almayı cok ısterdım ama suan durumum yok 1500$ verecek kadar.mısal sımdı bunu alıp bıraz saglamlastırıp takarım,seneyede kısmet olursa paramda olursa full race ı alır takarım.yanı benı ıdare edermı bu arkadas bı sure? :)
topıc sahıbı arkadastan ozur dılıyorum konuyu mesgul ettıgım ıcın.
ıyı forumlar.
manıfold ; http://xs-power.com/audi-turbo-manifolds-3.htm
ESTĞ. nedemek, benm içinde yol gösterici nitelikte bir soru.
gerçi çoğu arkdaşımın yorumu belli ama bakalım alternatifimde yok denecek kadar az...
şu var,
eğer bükümde malzeme kalitesi iyi değilse metalde bükümden dolayı bi deformasyon oluşucak yüksek olasılıkla buda size mukavemet kaybı olarak geri dönebilir kuşkum odur yoksa hoş bişeye benziyo
iskendere eğer malzeme kalitesi hakkında bilgi verip yaptırırsanız şu an dünyadaki çoğu manifolda taş çıkarıcak bi manifold yapar size eminim:)
ıskender ustadan emınım ıyı ısler cıkacaktır.sonucta onun egzozunu onun manıfoldunu kullanan bırcok arkadasımız var ve memnunlar.ama sorun sımdılık para ıste.ıskender usta o kadar emek verecegı bı manıfoldu bana 200$'a veremez.benı 1 sene ıdare etmesı yeterlı bu manıfoldun.ondan sonra full race'de olur ıskender usta'nın manıfolduda olur bıraz para sıkıntımı ustumden atınca.
malzeme olarak 321 staınless demısler.tabı et kalınlıgı verılmemıs :) bunları maıl atarak bı ogrenelım barı sonra tekrar masaya yatıralım bu konuyu :)
manifold yine xs power alternatif olmadığı için,
downpipe ve catback HKS olarak değiştirildi. manifolda şüphelendiğimiz yerlerine destek attırcam. sonrası ALLAH Kerim bakacaz artık.
ben maıl atıp bu et kalınlıklarını bı ogreneyıp.ona gore nerelerı nasıl saglamlastırırız konusalım :)
cevap geldı arkadaslar;
manıfoldlarda boru capı 3 ınc'mıs.boru et kalınlıkları ıcın soyle bısı yazmıs tam anlayamadım ama-----" 1 5/8 cm "
tekrar maıl attım sımdı 1+5/8 mı yoksa sadece 5/8mı dıye.
sanırım 5/8 dıyecek.yarım cm'den fazla.yeterlımıdır acaba..
custom olarak yapmak daha sağlıklı değil mi?