Arkadaslar benim sormak istedigim turbo bir aracta egzozun uzunlugunu kisaltmak yani downpipe dan sonra kisa bir boru ile ya yanda ya da usten disari vermenin performansa olumlu bir etkisi olur mu?
Arkadaslar benim sormak istedigim turbo bir aracta egzozun uzunlugunu kisaltmak yani downpipe dan sonra kisa bir boru ile ya yanda ya da usten disari vermenin performansa olumlu bir etkisi olur mu?
Ben Aracımda sadece Dowmpipe Düz boru 70'lik kullanıorm ses lamborghini Gibi çıkıyor Alt devirlerde ise kamyon gibi)) Ama turbo araç free flow yani serbest eksoz olucak şekilde sevio ve eksoz kapalıyken araba yürümüyor acınca baya bi fark oluo şehir içinde biniorum ses bayaa bi yıkıcı cat out'un olması şart yoksa rahatça binemezsin...
SLR gibi yap yandan çıkar kısa mesafede.
![]()
Turbo + super genis egzoz
Artilari:
- Ust devirde geribasincin olusturdugu darbogazin azalmasi
- Daha dusuk isi uretimi (EGT, CHT vs)
- Yuksek devirde daha az zorlanan turbo sistemi
Eksileri:
- Daha uzun doldurma suresi (spool)
- Daha fazla gurultu
Hangisi lazimsa ona gore karar verirsin durum kabaca boyle.
You call it turbo lag , i call it foreplay ...
dostum 76 lık düz boru kullanıyorum alt devirlerde bildiğin kamyon gibi ses çıkarıyor ama tünellerde yüksek devirde herkez kendini sağa sola atıyor kumandalı vana şart tabi son susturucum orjinal bir düğme ile son susturucuya veriyor bu tarz birşey yaptırabilirsin yada bende polis kimliği var sorun olmaz diyorsan 76 lık düz boru hks son susturucu tavsiye ederim![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)