User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
33 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: RCZ Turbo basınç düşümü...Servis teşhis edemiyor YARDIM

Cankurt
    Misafir

RCZ Turbo basınç düşümü...Servis teşhis edemiyor YARDIM

Arkadaşlar geçtiğimiz ay kuzenimin kanına girip 156 Yearling aldık, kendisi bayan olduğundan motordan pek anlamamakta yanlız araç çok garip bi şekilde arıza vermekte ve sorunu teşhis servis tarafından edilememekte, araç S modunda kalkarken bi anda arıza verdi ve araba çekişten düştü, bizde tabi çok telaş etmeden kenara çektik kapudu açtım ve bir süre turbo ve etrafına göz attım, aradan 30 dk geçtikten sonra arabayı tekrar çalıştırdım arıza verdi ama çekiş normale döndü fakat gene motora gaz verince araç gene çekişi düşürmekte ve 130 km yi geçmemekte hızı....servis arabanın turbosunda bir sorun olmadığını bilgisayarın basınç düşüklüğü algıladığını bağlantıda bi sıkıntı olmamasına rağmen neden böyle bi tepki verdiğine anlam verememekteler...arıza ışığı söndürüldü ama gene aynı sorunu yaptı....

Yardımlarınızı bekliyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracın garantisi var yanılmıyorsam aracı servise bırakın gerekirse yeni motor getirip koysunlar yada aracı değiştirsinler.

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence iyi bir ustaya gösterin sorunu çözerler , servistekiler bir halttan anlamıyor.

Geçenlerde benim Dumpvalvem gevşemiş kaçırıyordu ve aynı basınc arızasını veriyordu.

Doğuştaki eleman arabaya yazılımlı olduğu için turbo da sorun olabileceğini olmassa komple değiştireceğimizi tarzı saçmaladı

Sonuç olarak dv yi sıktırdım 10 tl karşılığında
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

Cankurt
    Misafir
    hakan sonunda düzeldimi peki sorun ? arıza lambası söndümü yada tekrar ettimi? bana herkez aynı tarz cvp veriyo turbo ek bağlantılarını sıkıştırın düzelicek yada blow off u çıkar gibi laflar etti bu arada arabada blow war hks nin ztn problem yaşandığı zaman blow atmıyor hava ama bekletince düzeldiğini anladığının tek göstergesi blow sesi oluyor

emre_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracin map sensoru okuma arizasina geciyor olabilir tam islev yapmiyor olabilir Yada mafda sorun olabilir bu sensorler bazi durumlarda ariza kaydi vermesede sorunlu okuma yapip araci safe moda aldiriyor anlattiginiz durum buna benziyor bi bakilmasinda fayda var ama garantili arac servis yapamiyorsa baska bi yetkili servise goturmekte fayda var

tegci_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir tanıdıgımın rcz si 800 km de sente atlamış fransadan mühendis gelip kontrol etmiş ve aracın yenisini verdiler bence sizde yenisini isteyin...
    Derdi dünya olanın, dünya kadar derdi olurmuş. Yunus Emre

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Varsa MAF ve MAP kontrollerini yaptirin, saglikli calisiyorsa BoV'dan kaciriyor olabilir, baglantilardan kaciriyo olabilir her yerden kaciriyor olabilir, boost leak testi yapilsin, zaten bunlarin hepsi yapildiginda biryerlerden kacak ya da sensorlerde bir ariza oldugunu goreceksiniz ve sorunu duzelttireceksiniz diye dusunuyorum.

1 aylik aracta ciddi birsey olma ihtimali dusuk. Boyle bir sorun icin araci degistireceklerinide sanmiyorum, degistirin diye gitmeyin ters teper, duzeltin diye gidin. Duzeltemiyorlarsa duzeltemediklerine dair bir kagit versinler, vermiyorlarsa direk ana merkeze sikayet edersiniz hem yapamadilar hem kagit vermiyorlar diye, o zaman zaten onlar baslar sizi aramaya. Ister sevin ister sevmeyin ama bu isler boyle
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

mtahakorkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bütün blow off takan rcz lerden aynı sorunu duyorum çözüyorlar ama 2 gün sonra aynı gerek yok bence

GOKTAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elektrovanalardan birinde bir sıkıntı var %99 veya elektrovanaya girip cıkan basınç borularında bir tıkanıklık veya bir yırtık var,ayrıca tavsiyem blow u sök...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GOKTAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    elektrovanalardan birinde bir sıkıntı var %99 veya elektrovanaya girip cıkan basınç borularında bir tıkanıklık veya bir yırtık var,ayrıca tavsiyem blow u sök...
    prof'u oldun haaa ))

Cankurt
    Misafir
    Alıntı mtahakorkmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bütün blow off takan rcz lerden aynı sorunu duyorum çözüyorlar ama 2 gün sonra aynı gerek yok bence
    burdada buldunya beni helal olsun

benim sarı çocukta problem olmuyo videodada var biliosun ama küzenimin arabası bi garip sorunuda çözemiyolar

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabada hatalı bir yazılım olabilir..
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

Cankurt
    Misafir
    arabanın yazılımı orjinal ama arkdaşlar bişi dikkatimi çekti bov un üstünde siyah bir yuvarlak plastik bir parça dikkatimi çekti ve bu parça bant ile kaplanmış...bu sizce ne olabilir?

Juggernaut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dump valve yırtılmışsa dediğiniz sorunları yapar çekiş düşüklüğü,basınç kaçağı ama 130km yi geçmemesi biraz kafa karıştırıcı.
    Edit:Blow offu söktürün mutlaka.

Cankurt
    Misafir
    130 u geçmemesinin sebebi aracın kendini safe mod a almasıymış motora ve aracı daha büyük zararlardan korumak amaçlıymış...bugün blow çıkartılmasına karar verdik herşeyi ojinleştirip otobanda zorlicaz arabayı eğer halan aynı şeyi yaparsa bov dan olmadığı kanati bariz olucaktır ama anlamadığım o siyah bantlı parçanın ne olduğu...

MehmetAli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim transporterdada buna benzer bi sorun olmuştu turbo devreye girmiyor. Sıkıntı mazot filtresindeydi bundada öyle bişey olabilir.

karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sorun yuksek ıhtımal blow dan kaynaklı 207 gt ıle aynı motor sanırım bu motor kacak var bır yerlerde arac korumaya gecıyor naman nıcklı uyemız eskı peugeot yetkılıs servısıydı bılgısı genışdır bu konularda p.m ile ulasabılırsınız gecmıs olsun
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

Cankurt
    Misafir
    Blow off elektro vanaları deforme ettiğinden elektro vanaları bitirmiş....SONUÇ: RCZ BLOW OFF KULLANAMIYOR... ZAMANLA DEFORME OLDUĞUNDAN BİR SÜRE SONRA VANALAR HAVA KAÇIRIYOR

NHT39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı goktan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kişi kendınden bilir işi dı mı kardeşim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)